Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Valahonnan szerezz kétoldalas ragasztószalagot. Némelyik normálisabb minőségű elég masszív tud lenni (lökhárítóra ragasztott rendszámot pl magasnyomású sem viszi le) tehát azzal is óvatosan/mértékkel.
Esetleg vannak a szivacsosak, azok némi felületi egyenetlenséget is korrigálnak, illetve leszedésnél könnyű egy késsel levágni, bár utána kapirgálni kell a csempét is még, és/vagy hígítóval leszedni a maradék ragacsot. -
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
jóval kisebb problémát okoz a rög, mint az egyenetlen eloszlás. de ha már úgy is piszkálja az ember, megtörténik az is
(bár én olaszos hanyagul egyre kevésbé foglalkozom a rögökkel, csak átkeverem gyorsan, hogy szintben legyen) -
-HajTömeg-
őstag
Azért szerintem a rögtelenítés is nagyon fontos

Nincs valami ötletetek arra,ha fel szeretnék ragasztani egy elosztót a csempére? Mit használjak? Eddig sziló-val volt feltéve,de nemrég lepottyant. Kis 3-as elosztóról van szó,nem nagy súly és valami olyan megoldás kéne,aminél nem kell leszedni a csempét,ha már nem kell az elosztó.
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
nem is annyira a rögtelenítés a lényeg szerintem, hanem hogy teljesen egyenletesen legyen eloszlatva az őrlemény. a darálóból azért csak úgy jön ki, hogy valahol tornyosul, valahol kevesebb stb. ha így tömöríti az ember, nem túl meglepő módon egyes részein sokkal nagyobb lesz a pogácsa ellenállása, a víz meg utat tör a többi helyen -- a végeredmény: szar kofi

-
mutyi
senior tag
Én ahogy néztem a videokat, ennél jobb nem lesz neked szerintem, volt ott crema is.
Szerintem ha majd váltasz kávét,akkor fogod látni a különbségeket.
Nem tudom pontosan milyen kávét használsz, de ha nem 100% arabicat veszel,hanem van benne pl. 20-25% robi is,akkor az cremasabb lesz tudtommal.
Vegyél egy 500g-os Fresco-t frissen pörizve, ott tuti lesz crema.Én tegnap nyitottam fel ismét egy Brasilian Natural Aguas-t és továbbra is az egyik kedvenc, két hetes pörkölés, nekem kellő crema, stabil íz.
-
-HajTömeg-
őstag
-
And06
aktív tag
válasz
Eyesis
üzenetére
ki kell ismerni az őrlőt, utána nem fogsz már ennyi kávét elpocsékolni. a hosszú távú megoldás egy ipari őrlő, minden téren álom ezekhez képest, minden sznobériát félretéve is.
én az iberitallal azt csináltam a végén, hogy ne legyen pangó őrlemény, hogy kiporszivóztam a csőrön át, igy biztosan friss kávét ittam, és a beállitás az volt ahova épp tekertem.
a 15kg tamperelés kezdetnek jó, próbáld ahhoz állitani az őrlőt, ha nem megy, akkor őrölj finomabbra és tamperelj kisebb erővel (8-10kg minimum kell azért), vagy őrölj durvábbra és nyomd le 20kg-vel. -
Eyesis
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Még nem váltottam, és még bőven van ebből az essse specialból, ami a momentiben nagyon ízlett, de otthon, még csak néha tudtam hasonlónak érezni.
Amikor megpróbáltam egy fogpiszkálóval, csomó kávét kikevertem a pultra
LEhet egy hútűt kéne beszereznem inkább, az talán vékonyabb.
Szóval nálam minden mindig ugyanaz, hogy érezzem a különbséget. Ami változik az csupán a darálás finomsága és a tamperelés ugye. Ugyanúgy szűrt vízet használok, mindig ugyanakkor indítom a főzést (elalszik a led, kivillan és akkor) -
-HajTömeg-
őstag
válasz
Eyesis
üzenetére
A kávé krémessége nagyon eltérhet, előfordulnak olyan kávék,amiknek alig van cremája, mégis finomak.
Milyen kávéval próbálkozol?
WDT-zni szoktál? Ez annyit jelent,hogy a ledarált kávét átkevered pl egy hústűvel,hogy eltűnjenek belőle az esetleges rögök, szép,egyenletes őrleményt kapj. Így kevesebb az esélye a csatornásodásnak is. Mindenképpen ajánlanám,ha eddig nem tetted. -
Eyesis
őstag
Most direkt kipörgettem pár gramm kávét és tuti mega 4-esen daráltam. Amikor épp csak lenyomom, akkor kifolyik a kávé, de nem elég krémes, ha meg lenyomom 12-18kg-al, akkor alig akar lefolyni, és még kevésbé krémes. Most átraktam 5-ösre, holnap azzal próbálom ki, de már kicsit bosszant, hogy csomó kávé megy a kukába

Nem szoktunk mi PH!-s kávé őrültek összeülni és közösen főzögetni? Szerintem akár az is poénos lenne, a mindenki, vagy csak páran hozna gépet valami terembe, vagy lakásba, és főznénk kávét, megosztanánk egymással a tudást, és a kávét
-
Toobee
veterán
Nem is kell nekem autó, simán befért a csomagtartóba a Sirman. La Scala meg mehet gumipókkal a hátsó ülésre legközelebb

-
cekkk
veterán
A tegnapi napon egy kicsit rendbe kaptam a GA-t.
Cseréltem kartömítést, felső szűrőt és a 2 személyes szűrőből is újat vettem, az expolygontól.Nem gondoltam, hogy ennyitől ennyivel jobb lesz a kávé.
Megérte rászánni ezt a ezer pár forintot.
A héten remélem meg lesz a pid és a OPV beállítás, és akkor öröm és boldogság lesz. -
mutyi
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Kétszer szedtem szét eddig és mind a két alakommal elsőre rosszul rakta össze és nem igazán evidens hogy hogyan is kellene, mert hiába teszem bele ahol a helyére ugrik,mégis tök szarul darál.
Utána olyankor nulláról kezdem az egészet amíg látszik a daráláson hogy végre finomra darálja a kávét.
De most a második összerakás után finomra darálta, legalábbis látszólag,de ugye itt kezdődött egy erős módosítás,hogy jó kávét tudjak húzni. -
mutyi
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Itt biztos vagyok hogy nem erről van szó esetemben, ugyanis minden nap ugyanaz a kávé volt egy hete és semmi sem változott max 1 fokozatot kell mindig állítanom, de most egészen más értéket igényelt ma reggel.
24 óra alatt nem változhat ennyit, mivel zacskóban tartom,amit zárok.
Azóta felbontottam egy Brasil Frias-t is, vadi frissen és még az 5-ös is túl finom volt neki.
Szerintem a darálóval van valami mióta összeraktam. -
mutyi
senior tag
Kezdek kicsit haragudni a Graef CM800-ra vagy lehet csak magamra kellene nem tudom.
Említettem nektek,hogy mostanában nagyon le kellett mennem a finomsággal,hogy azt hozza a kávé amit eddig hozott. A tisztás előtt 5-6 körül daráltam, utána lementem 2-3 körülre.
Erre ma reggel is most délben is semmit nem bántottam, se a darálót,se a főzőt, a kávé is az volt ami eddig, de a 3-as fokozaton jó nehezen indult el és egy risretto jött le 35 mp alatt.
Délben felvettem 5-re 2-3-at tekertem rajta és még így is 35 mp kellett a 30 ml-nek.
Ez számomra tök fura,de csak arra tudok gondolni, hogy a darálónak a fejét vagy nem tettem vissza teljesen jól és most állt be. -
Toobee
veterán
válasz
paljoc
üzenetére
Nekem van egy ilyen készletem otthon, ebben van egy 2 pontos csuklós toldószár. Azzal esetleg? ...igen, tervezem, hogy repülőgépeket is karban tartok majd

-
paljoc
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szopas megcsinalni, amit SID-tol vettem idom, az az enyembe vastag volt, tehat egy ilyen muvelet ugy nez ki hogy gep szetszed, pumpa felmegy hogy sehonnan sem lehet semmihez hozzaferni. :-) Aztan kinkeservesen ha engedik magukat a csavarok, akkor kitekerni, cső persze nem jon le, mert E61 fejet is le kellett csavarozni a gep frontlapjarol. Ekkor derul ki, hogy mekkora atmeroju idom kell. Irany tesom meg az eszterga, idom legyart, nalam 8,1mm atmero, 5 mm hossz es egy harmas furat ment bele. Ezt passzentosan be lehet kalapalni a 8-as csobe. Gep osszerak es ennyi!:-)
/4 db csavart kellett kitekerni amugy, de alig lehet hozzaferni es ha sikerul ratenni a kulcsot, akkor is ipicit lehet tekerni, majd forditva ratenni a kulcsot es igy tovabb. Vagy full szetszedni a gepet, osszes utban levo csovet leszedni a bojlerrol, de en inkabb nem ugy csinaltam. -
paljoc
tag
A HX kör beszűkítese utan, normalisra visszatekert bojlernyomasnal tobb orara magara hagyva 96 fokra all be a fejhomerseklet. Innen egy ures hosszu csapolast inditva 4 fokot ugrik fel. Szukito nelkul ezzel a bojlernyomassal 102 fokig ment fel nyugalomban
tobb orara otthagyva es 106-107-ig is felment az ures csapolasnal. Ezert tekertem le a bojlert, de ugy meg szarul gozolt. Egyelore tetszik az "uj gep". :-) -
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na, orulok hogy legalabb egy zacsi oda kerult ahol tetszest aratott. :-)
Amugy van még ketto darab belole!;-) /tobbit elautomatazzuk az irodaban/
Alacsony hofokon csapolva amugy nekem is izlett, pedig nem nagyon fogyasztom/porkolom mar ezt a vonalat. Meg nem is tudnam, mert ilyen ronda katyvasz szemeket nem is tudom hol lehet zöldben venni. :-))) Ennek fenyeben még erdekesebb, hogy izre meg ok, nincs szénné porkolve. Hiaba, az olaszok ertik ezt a műfajt!:-) -
-HajTömeg-
őstag
Ez a paljoc féle sziklás-sicurta nagyon pöpec. Szerintem az egyik legjobb a maga klasszikus műfajában.
-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Erre most nem tudok semmi frappánsat írni, magas labda.. :-)
-
-
tariattila
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
nem tudtad?
a legdrágább kávékat veszik meg és feketére pörkölik...
ezzel fricskázzák a délolasz népet
szóval ilyen hanyag digó lettél? hátadmögött pörkölsz, vicctamperelsz és mégis élvezni mered??
mit Te képzelsz ??
fogadok most a kábeleidet is átpörkölöd, hogy nagyobb legyen a széntartalma... ezzel is linealizálod az elektronok haladását?
Frei-i magasságokat jóslok neked!
-
vendingo
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Coco-ba megmarad a csoki, csak a gyümi döglik ki.
Én rühellem ezeket az új hullámos kávékat. Rengeteget próbáltam, de nem bírom elfogyasztani őket.
Vettem is pörköltem is, 1000féle módon főztem, de semmi eredmény, csak a citromlé.
Én amúgy is mindent sötétebbre csinálok, ez jól is áll sok csokisnak, és ha lenne benne egy kis gyümi, akkor annak a nagy részétől is megszabadulok.
Eddig egy volt amit tudtam pörkölni és ízlett is, az a guatemala bourbon antigua. (mézes ananászos csokis) -
vendingo
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Én mindig megszívom.
Kertbe pörkölök és tuti akkor kezd a szomszéd flexelni, sthilezzni, füvet nyírni. Legutóbb végre kuss lett, akkor meg az eső kezdett el esni.
Én figyelek reccsre, színre, időre, hőfokra, mindenre. Már próbálkozok saját blendekkel is, szóval haladok a szamárlétrán.Holnap pacamara és rwanda kóstoló lesz 2 géppel is.
Nicaragua coco vésztartaléknak már bekészítve, hátha nem olyanok lesznek, mint amilyenre számítok.
Rwanda-ra erős gyanúm van, hogy gyümis lesz, de akkor hajítom is a kukába. Próbáltam tutira menni, szóval 200 grammnak adtam rendesen, jó olaszosra pörköltem, hátha kiirtja a gyümit belőle.
Coco-nál bevált ez a módszer
-
adpeter
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Jaja! Kedvező fényviszony elengedhetetlen. A dzsinnnniben úgysem nagyon hallani a reccseket, úgyhogy szemre csinálom a "középszar" kávéimat.

Mint pölö ez a csöpögősen lejövő,csésze összekenős ristretto Panamából. Na jó,volt pár szem Yirga még az Ibiben, amit lustaság miatt benne hagytam. Engem kielégített...igénytelen vagyok.

-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Én amíg hűtöm a babot, addig 130 fokra vissza megy a hőmérséklet, és indítom a következő adagot. Amig készül az új adag, addig pernyézek és csomagolok.
-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Most probaltam ki. Ha kozvetlen utana inditok egy programot, akkor jaratja a ventit, meg vissza nem hul, majd ujra elkezd futeni. Nalad nem ezt produkalja?
-
adpeter
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Marha nem ökör!

Mé nem vetté egy 10+ kilós Probatot, ha ilyen türelmetlen vagy?
Béla biztos szerzett volna akciósat, grátisz 2 raklap zöldel.
Minek a slag? Azzal hűtöd a kávét vagy a gépet.

Hallottam amúgy egy szakmabelitől, hogy az egyik illusztris
hazai pörkölde vízzel hűti a produktumot, hogy szépen visszaszívja
magát. Így minimalizálva a pörkölési (tömeg) veszteséget. És ez sajna
most nem vicc volt!
-
bbuffy
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Mind hegyesfülű, és?

-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Nem tepsiben hűtesz? Nekem tepsibe kavargatva 5 perc alatt csomagolásra kész. Nekem 20 perc egy adag pörkölése hűtéssel együtt. Pár óra alatt megvagyok 1-2 kilóval.
-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Én most takarítottam ki az enyémet, múltkor nem maradt időm a Sidamo-ra. Rálesünk.
szerk.: Turmixba majd kell egy kartömítés. Amúgy tökéletesnek tűnik. Igaz főzni nem nagyon tudok vele, tolja a szélén a vizet.
-
tariattila
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
ráuntam.... túl sokat kell várni, hogy kihüljön...

ha nem várok eleget és indítom újra a programot akkor nem elölről kezdi... nem csipog, hogy kéri a magokat... innentől azt se tudom, hogy hűt vagy fűt
ha várok kb 15-20 percet akkor normálisan dolgozik...
már odahúztam a slag mellé finomutalásféleképpen... de nem érdekliToobee: és még ezt az ökröt be se raktam

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Illusztris társaság

-
adpeter
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Aszontad perkelsz, erre itt bohóckodsz!

Hajtömeg: ez az enyém ikertesója. Egy tizesér megPID-lm
De csak mer Ma akció van!

-
tariattila
veterán
&
& 

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mester6
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ez egy 2011 augusztusban gyártott Gaggia Baby, éppen csak 3 éves. gratula!
-
zolnagy
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ok, majd írok róla, de pár kávé azért biztos kell, hogy kiismerjem. Idővel majd kapni fog egy pid tuningot, de addig az állítható termosztát is jó lesz.

-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Vegyél még 2-3 ilyen gépet, olcsóbban kijössz

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Grat, hasonlót akartam. De újonnan.

-
bbuffy
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Kvázi Reductio ad absurdum.

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Kilós Gene? 6k juró

-
tariattila
veterán
válasz
paljoc
üzenetére
képzeld ha havonta csak egy ilyen zsíros melót kifognál....

kíváncsi leszek mennyit változik....más...
második délutánom töltöm pörköléssel és alig több mint egy kiló jött össze...
még így, hogy magamnak forgatok kizárólag még így is necces ez a 250grammos adag...
persze nagy a család...
(ketten napi kétszer egy-egy duplát toloncolunk magunkba)nem tudtok ápgrédet? mondjuk elég lenne első körben egy ötkilós is... ráérek később fentebb lépni

-
zolnagy
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Gratula. Sztem ne bánd, hogy nem twin, egy hibaforrással kevesebb.
Nálam is itt van már hanolfe Brasiliája. Úgy néz ki, a QM-t szerdán elviszi Törökszabi, ilyen rézbojleres gépem meg még nem volt, de kíváncsi lettem volna rá.
Sajnos próbálgatni nem tudom, mert a gép pénteken megjött, én meg el hétvégére. Na de majd jövő héten kipróbálom.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na!! Gratulálok!
Sok jó kávét vele!Próbálj meg egy hosszabb csillagcsavarhúzót átdugni rajta és jó nagy erőkarral letekerni. Esetleg satupadba fogd be óvatosan a kifolyót, nem is kell megszorítani, csak épp annyira, hogy ne forduljon el.
Ja ez a sima.
Igen leveheted a kart, van benne 3 járatú. Ne is felejtsd el néha visszaöblíteni.Vízlágyítónak én [ezt használom] .
Nem legszebb, viszont a legolcsóbb. Kis csövezés és kész. Adapternél, vagy expolygonban van. Vasárnap megcsinálok 5 üveggel és egész hétre elég. 2-3 hónap után meg kuka. -
zolnagy
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ez nem twin, ez a "sima" baby, jól néz ki amúgy. Megvetted?
@RBJ, ja vagy úgy. Nekem nem sikerült sosem igazi a DL-val.
-
-HajTömeg-
őstag
Sajnos a kettős kifolyó úgy rá van gyógyulva a karra,hogy meg se moccan fogóval sem.
MOst próbálom hideg zsíroldóval kicsit oldani a helyzetet,de nem nagyon akar menni a dolog
Vízkőtelenítettem, picivel több,mint 60ml folyik le 10mp alatt.
Elég csöndes, az EVO-hoz képest legalábbis.
Eredetileg twin-nek mondta az eladó,de ez sima,ugye? A twinre rá van írva elől?
Van benne egy ilyen vízlágyító , ezt milyen gyakran kell mosni/cserélni?
Ezekben ugye van 3 járatú,tehát főzés után rögtön levehető a kar,anélkül,hogy szétrobbanna a pogácsa ?
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Hehe! Az enyém pontosan ugyanez! GB Ivory!

-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Műtősfőző?
( Fordítva van benne a csepptálca. )
Szép amúgy.
Egész jó ez szín! -
adpeter
tag

Hát nna! Akkor vegyél még egy ugyanilyen De'langyit és kapcsold őket sorba ööö vagy párhuzamosba, majd Jolti(NewSID
)megmondja hogy csináld,hogy összeadódjon a gőzteljesítmény! 
Egy jó alapos puceválást,citromsvazást csinálj meg mindenképp. Bár ha a hőteljesítmény esett valami miatt,akkor más lehet a bibi!
Lehet,hogy egyszerűen csak.....elkopott vagy már nincs kedve!
-
adpeter
tag
Mennyit engedsz ki? Ha csak azt a pár másodpercet,amíg a vizet kifújja attól nem lehet.
Az én GB-m bírja rendesen.Az asszony vastag habbal szereti nagy pohárban a lattét.Simán bírja a nem kevés ideig tartó elég sok tej gőzölését.Vízkőmentesítés volt?
Azt próbáld ki még,hogy a gőzölést a felfűtési szakaszban indítod el! Úgy jobban bírja szuflával.
Az is lehet,hogy valami miatt nem fűti fel elég magas hőmérsékletre a gép.
PID-ed van? -
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Pfff! Lúzer! Mit nézegetsz azon a műanyaghalmazon?

Az Ibi legalább fémesen csillog!

-
RBJ
addikt
Létezne, hogy úgy érzem, hogy a gépe gőzölési teljesítménye romlana. Kétszer is meg kell várnom míg felfűt. Hamar kifogy a szufla belőle mikor gőzölök.
Vagy túl sok vízet, gőzt engedek ki előtte? -
-HajTömeg-
őstag
A klasszikus ízek kedvelőinek tökéletes kávé a Sicurta.
Csak csoki, semmi mellékes savanykás íz, fincsi! -
RBJ
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Hagyd kint, csiráztasd.

-
Eyesis
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Ha jól sikerül, a következő taliig pörgünk

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
azaz. + van még cserepes dűlő stb. fantasztikus anyag, nyilván szökőévente egyszer, sajátom talán csak egyszer volt

-
Ábi
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Hová kell menni?
Viszem a Genet!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tesla topik
- World of Tanks - MMO
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(bár én olaszos hanyagul egyre kevésbé foglalkozom a rögökkel, csak átkeverem gyorsan, hogy szintben legyen)

LEhet egy hútűt kéne beszereznem inkább, az talán vékonyabb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)