Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- ASUS ROG Ally
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Xiaomi LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ha őket nem érdekli az ügy, akkor én tuti nem fogok telefonálgatni. Van elég, más pörkölő, akitől tudok venni kávét, és akivel nincs gondom - pl Paljoc

-
WiZARD
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Monterosának múlthéten jeleztem hogy nem jött meg, kértem tőlük ragszámot, hogy postán rákérdezzek.
Ők azóta nem is válaszoltak. Ha elküldték volna, és így lenne ragszám, akkor gondolom elküldték volna.
No meg tényleg mind1 nekik hogy egy 5k pénz körüli küldeménnyel mi van? Nagyon jól mehet...Ilyen hozzáállás után, ha csoda történne és megjönne, és ízlik, akkor se fogok tőlük soha többé rendelni.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
azért ne a Monterosa-t írd le, lehet megitta a postás...

a viccet félretéve, nem tudom mi van, hha eltűnik a postán... eljárást/feljelentést/panaszt nem fog senki indtani, ilyen kis értéknél.
tényleg elképzelni se tudom, de sztem nem a Monterosa a hibás, de nagyon nem érdeke, h így tegyen!rip 4 your coffee! 10perc néma komment-szünetet kérek!

-
fragola.6035
aktív tag
Ha a kést leveszed, akkor érdemes a 2x3 db 4x10-es hengeres fejű csavart süllyesztett fejű rozsdamentes csavarra cserélni. A süllyesztett fejű csavar kúpos része központosan behúzza a kést a furat közepére, így oldalirányba nem fog ütni, az eredeti csavarokkal garantáltan üt.
-
vendingo
veterán
Én a késeket tersonetes vízbe áztattam pár órát és tiszták is lettek.
-
And06
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi mindenki!
köv tisztitáskor leveszem, megnézem 1 év alatt mennyi retek gyült alá, ha nem túl sok, akkor nem fogom még évente sem

próbáltgatom az ipari felsőszűrőt, ennél a kávénál szebb lefolyást kapok az iparival, szóval most fenthagyom ezt.
-
And06
aktív tag
mazzeresekhez körkérdés: az alsó kést van értelme levenni tisztitáshoz? ha igen, mennyi időnként?
-
adpeter
tag
Ez milyen már????

A csávó gyorsan szeretne meggazdagodni az tuti! Nem szégyenlős.
-
dozó
tag
Lelki okai vannak
Viccet félre téve.
Szar az adagolója, köpi ki a kávét és félre megy. Kávézóba ez jó ahol a dupla szűrőbe fél adagot alig raknak. Nekem nem.Akkor, míg meg nem oldódik, a probléma nem adagolnám egyből karba, számtalan lehetőség van, de legalább kipróbálnám a másik őrlővel is, és ha azzal sem jó útána kezdeném a gépben a hibát keresni.
-
cekkk
veterán
egy mazzered miért kínlódsz még azzal a másik őrlővel?.
Lelki okai vannak

Viccet félre téve.
Szar az adagolója, köpi ki a kávét és félre megy. Kávézóba ez jó ahol a dupla szűrőbe fél adagot alig raknak. Nekem nem.
Kel rá egy cső ahol szépen ki jön, de még nem tudtam megcsináltatni.
Én változtatom ám, csak eddig finom volt a kávé, most meg 10 bar nyomás mellett rosszabb lett.
Keresem a megoldást

Nézd meg a vízhozamot, meg vakszűrővel mit produkál.
Mennyinek kell lenni-e, mennyi idő alatt? Vakszűrőnél mit kellene produkálnia? -
dozó
tag
Szerintem a kávéfőzővel is lehet valami, mert ha 7re leveszem a darálót már alig akar kijönni a kávé.
Lehet a pumpával lenne baj?Mikkor fel volt rakva a kar nyomásmérő órával ha stabilan ált 10bar-on, akkor a szivattyúnak szerintem nem sokk baja lehet, ha a nyomás jó a hiba az őrleményben keresendő, csak azt nem tudom miért ragaszkodsz a darálón ahhoz a 7 álláshoz, próbáld olyan állásba rakni hogy 25-30mp. alatt folyjon le 25-30ml(szimpla), vagy 25-30mp alatt 50-60ml(dupla)ha 10 állás kell neki tekerd oda, csak azt nem értem ha van egy mazzered miért kínlódsz még azzal a másik őrlővel?.
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Lassan be kellene már üzemelnem a Mazzert akkor.
Na holnap ha időm engedi elviszem és megcsináltatom a csövet rá, hogy normálisan lehessen adagolni.Szerintem a kávéfőzővel is lehet valami, mert ha 7re leveszem a darálót már alig akar kijönni a kávé.
Lehet a pumpával lenne baj? -
mester6
tag
Gaggia Classichoz, vagy Rancilio Silviahoz Auber Pt 100 M4
] hőérzékelő, beszerzési áron ( vételár+ postaköltség) átadó. -
mutyi
senior tag
A Moak-ot még nem volt lehetőségem kipróbálni, viszont tegnapelőtt próbáltam Szegeden az Arcaffé-t.
Nem volt rossz, egészen ízlett, bár amit én csinálok itthon, az azért jobb.
Igen láttam, hogy jó drága kávé, fél kilós több mint 5 ezer ft.
Ehhez képest a Brasil Frias ami tuti friss sokkal olcsóbb.Lehet tetetek egy PID-et a kis Gaggia-ra.
-
BlacKSouL
addikt
Erre sajnos nincs energiám, időm, és csak éjjel tudnám megcsinálni, mikor senki nem akar kávézni
Akkor meg akarja a fene szétbontani darabjaira.
A főzőegységet azért kiszedtem, kipucoltam amennyire tudtam, meg átmosattam magát magával vízkőoldóval rendesen, minden részét amit lehetett, tehát azon az úton ahol a víz és a kész kávé lejön, az most kvázi tiszta, túlgőzösítettem, úgy nyomtam az oldószert körbe minden részén, a végén ami jött már tiszta víz volt.De esküszöm lefotózom hogy az egyéb részei hogy néznek ki belül, mert azért az nem semmi. Mondom, saját lenne ez nem történne meg, de mindenki csak inni akar belőle, a tisztítás pedig általában a vízkőtlenítésre korlátozódik. És nem ipari gépről beszélünk, csak majdnem ipari használatról.
-
bl4ze
veterán
Fene tudja.
Az Arcaffés ember (forgalmazó) nagyon állította, hogy nem olyan a kávéja, de 5 ember érezte úgy, hogy full döglött volt - ebből volt is egy kis csörte.
Ahogy nézem nem olcsó, cserébe jó drága - szóval dönts. Lehet érdemes kipróbálni.A MOAK szicíliai kávé, jó sötét pörkölés - ezt érdemes azért tudni.
Ha teheted mindkettőt próbáld ki. Az Arcaffé-nak vannak fél kilós cuccai is.
-
mutyi
senior tag
Ismeri valaki az Arcaffé kávéit?
Milyen színvonalra lehet őket sorolni?Tudtok-e esetleg szép fogó nélküli latte-s poharat ajánlani, hogy hol tudnék szétnézni?
-
Eyesis
őstag
Már majdnem beírtam, hogy mi a francot rontok el, hogy ilyen savanykás lett a kávé, tegnap is, ma meg még inkább, de rájöttem magam is, hogy mekkora béna vagyok
Megromlott a Maresi, amiből kb 2 cseppet szoktam használni 
-
cekkk
veterán
Úgy érzem ma vissza állítom a nyomást úgy ahogy eddig volt.
Legalább is ha jó ez a nyomásmérő. Mert most 10 báron piddel rossz kávét csinál
Viszont, hogyan lehet olyan szép egyenletes lefolyást csinálni?
Nálam mindig megindul szépen aztán meg elkezd csöpögni ez mitől lehet? -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
a jövőre nézve sztem elég lenne a citromsav/teszkós vízkőoldó a gyári helyett és helyette lágy vízzel használni!
(http://bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004008550107
Norda, ha azt nem találsz - a Roni abckben szokott lenni - Vera Bosco ill Brita/BWT kancsó) -
SiD-
tag
válasz
mester6
üzenetére
a Gaggia Baby Twin-ben egy ún. patkókazán (a legegyszerűbb thermoblokk, ilyen van az olcsó filteres kávéfőzőkben is) van sorba kötve a bojlerrel, ami így a bojler által előfűtött vizet kap, ezt alakítja gőzzé.
a gőzölés úgy működik, mint a thermoblokkos automata gépeknél: a szivattyú szakaszos működtetésével juttat éppen annyi vizet a patkókazánba, amit még éppen gőzzé tud alakítani. -
BlacKSouL
addikt
válasz
adpeter
üzenetére
Egy órányi megfeszített munkával addig b.sztattam a gépet, míg valahogy egyszercsak áttörte a dugót, és végre megindult a víz. Fél tartály leeresztése után elég súlyos anyagok jöttek ki a gépből, gőzcsőből 3 decis pohár alján 2 mm vastag porszerű oldhatatlan anyag, a főzőfejen átengedve meg még a 3. fehér kapus csésze is barna lötty volt...asszem gyakoribbra állítom a tisztítási intervallumunkat, és majd kézbeveszem. Éjjel áll benne a cucc, ez közmegegyezés. Ekkora felfordulásért bosszú jár.
Reggel majd átöblítem párszor, aztán meglátjuk.
De ennyire nem is kemény ez a víz, valahogy a gép túlérzékeny rá. Hiába, automata
Ja, a főzőegység meg olyan ragacsos a sok olajos túlpörkölt kávétól, hogy csoda, hogy megy. Már a forró víz se old le róla semmit, nem ártana neki egy zsíroldós áztatás, de erre már nem tudnám rábeszélni a céget

-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Na, ez szép volt! Átlépted a saját árnyékodat.

Kapsz egy piros pontot.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
és ne felejtsük el, h az nem 600€, hanem max 200 volt, ugye... és azt azért írd hozzá, h mennyi időnként kel ez a bizonyos tömítéscsere, ill, h mennyibe kerül...
ezek az emberek régóta fórumoznak, és sok-sok ember használja megelégedéssel a gépeiket! 600€-ból már elég durva szettet lehet összehozni! (akár 2felújított gép! v pidelt komolyabb gép! + felújított mazzer) ezeket a gépeket nem 1-2-max5 év után tönkremenésre tervezték! valóban mindenki azt vesz a pénzéből, amit akar! 
-
fragola.6035
aktív tag
Még egyszer a Danettiről.
Rendeltem párszor tőlük, akkor semmi gond nem volt, az ár is megfelelő. Olyan termékeket is be tudok szerezni tőlük, amit máshol nem, pl. 24 Voltos pumpa.
Nem feltételezek senkitől szándékos átverést, amit reggel írtam, azt inkább dühből írtam, mint rosszindulatból, ha valakit bántott, akkor elnézést kérek!
Természetesen rendelhet mindenki onnan, a rendelést valószínűleg a legjobb tudásuk szerint állítják össze. -
And06
aktív tag
én nyugodtan vettem SiD-től 2 éve egy 1979es(80?) felújitott Gaggiat, azóta is üzemel. egy kartömitést kellett cserélni, ami az új gépen is esedékes időközönként. nem akarlak rábeszélni semmire, te pénzed.
más: ittam ma egy nespressot újra, sok idő után, megkináltak vele. Az élményre nagyon ráfeküdtek, a designos gépből viszonylag bizalomgerjesztően csorog ki a nedü. A Ristretto nevü kapszulából inkább egy bő eszpresszőnyi jött
kinézetre amúgy a csészében rendben van az ital, és ezzel kb el is adta magát a userek 95%ának. A 2betüs automárka által teremtett "minőségérzet" szó ugrik be. (a hangsúly ugye az érzet-en van). Kostolás után semmi extra, meg lehet inni. A brikka kb hasonló vagy jobb kávét ad, csak az kávéból van
Egy dolog nem tetszett, ivás közben is és utóizben is éreztem némi mesterséges-természetellenes savasságot. Persze nem hipó, de nem természetes. Rá kellett egyek, mert a viz nem vitte le. -
kapucziner "janibá" jóvoltából ma nekem is alkalmam nyílt megcsodálni az új csomagolást, tényleg profi. végre, mert eddig picit mostohán volt kezelve ez a téma. a fekete zacsik viszont profinak tűnnek, az alchemy hangulatát idézi.
ezzel párhuzamosan körmére nézek majd az etióp csodának és két másik kofinak.
-
bl4ze
veterán
Semmi gond jól átnézett, nem lelakott használt géppel - főleg ha fórumostól veszed.
Ez itt nem autó nepperek társasága
Mindegy, Te tudod.
KitchenAid gépekről nem tudok mit mondani, hamarosan olvashatsz erről a gépről (Catler ES8012) a korzón.
Első benyomás nem volt rossz vele paljocnak.
-
No.01
addikt
Majd ha te is ugy es annyiszor megszivod a hasznalt cuccokkal akkor mondj hasonlokat kerlek. A nemreg lett kicserelve/javitva es tarsaibol nem kerek koszonom mert - tisztelet a kivetelnek - az ilyenek sokszor atveresek.
Te nyugodtan vegyel csak amit akarsz.bl4ze
Kivancsian varom... erdekes, h 3 neven is fut ez a termek de eddig csak a Solis-t es a gastroback-ot ismeretm.
A Kitchenaid geperol esetleg van v.mi info? ... bar az mar inlabb 800EUR kornyeken mozog es akkor orlo meg nincs ami ujabb 100-200EUR
-
-
No.01
addikt
Sziaszok,
Hazaterven megerdemelt hosszu es kellemes olasz korutunkbol azthiszem mar mashogy nezek a kavezasra

Van itthon egy jofajta Jura automata gep (elotte volt POD, majd kapszulas ill egy masik automata gep) amit a parom imad mert csak megnyomja a gombot es kesz a kave vagy a latte ami a POD-os es kapszulas gepeknel meg mindig fenyevekkel jobb igy (szerintem is) viszont sajnos be kell, h lassam kevesbbe alkalmas espressohoz...Regebben olvastam a topicot tudom, h van itt egy ket - szamomra mar kicsit elvetenult - user akik profi szinten fozik otthon is a kavet, de en inkabb az olasz mentalitast preferalnam.
Ott a legkisebb fauban levo barban is olyan hibatlan espressokat ittam, h csodaval hataros, h meg elek a napi 6-7 igen kivalo kave elfogyasztasa utan.
En azt mondom lehet igyis meg ugyis, no offense!
A kerdes viszont adott: jo lenne v.mi minosegi gepet beszereznem. Orulnek, ha minel kevesebb helyet foglalna es nem kellene kulon orlot is vennem, de ilyet csak egyet talaltam
Van esetleg mas is ami sozba kerulhet? Ha nem akkor milyen gepet ajanlanatok? Hasznalt koszonom nem erdekel, hajlando vagyok nagyobb osszeget (500-600EUR) is kiadni erte, csak megbizhato legyen es ne arrol szoljon, h a kotelezo vizkotelenitesen kivul havonta meg ilyen olyan tomiteseket es tarsait is kelljen cserelni.
Velemeny, tipp, barmi johet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
adpeter
üzenetére
Szemenként kell, mert van egy fájós fogam, és ha arra véletlenül keményen ráharapok, akkor amellett, hogy összepisálom magam a fájdalomtól, még be is verem a fejem az asztal sarkába, mikor csorgó könnyekkel elájulok

Megrágom, megáztatom, és kívülről befelé frenchpresselem...de aztán nyelem a zaccot is, mert a 36 fok fél bar nyomással nem oldja ki minden ízét
Sajna a szivattyú egy gram vizet nem tud felszívni, így a vízkőtelenítő lötty el sem jut a szivattyúig, vagy pláne a dugulási pontig. Én már ha enyém lenne szétszedtem volna, de céges, nincs mit tenni, hivatalos utat kell járni, meg hát nem is ez a munkám amúgy

-
RBJ
addikt
Ma olyan történt mint még soha. Kilőtte a gép a kart.

Lehet nem hajtottam be elégé. Amúgy elkezdett a gép a felsőszürőn és gőzkivezetésen csepegni.
Kóros? vagy citromsavazás?
-
cekkk
veterán
Be lett állítva 10 barra a nyomás, azóta csak rosszabb lett a kávé

Most pl teljesen hideg lett
Pedig 15 kilóval nyomtam bele a tampert.
Finomabbra nem érdemes állítani, mert akkor még ennyi sem jön ki, most is majdnem 10-es állásban van a örlő.
-
BlacKSouL
addikt
Az beteges, hogy mivel nem jó a kávégép melóban, kávészemeket rágok már vagy 2 órája?

-
korte73
csendes tag
Nekem szállít pécsi cég, igaz picit más profilban, de nettó 690 Ft. utánvéttel.
Illetve budapesti is nettó 1.000 az is utánvéttel.
Mindkettő GLS, ami az egyik legjobb futárszolgálat ma MO-n, SZVSZ.
-
hifis50
csendes tag
A Tiamo kézi örlő feljavítása. Hogy van-e értelme, majd Lagoon kideríti. (Ha tud újra ilyennel foglalkozni.) Tény, hogy eredeti állapotában a kúpos kést csak a kávészemek központosítják. Egyáltalán nincs vezetve a tengely. De az upgrade hasznossága is kérdéses, mert a kerámia kések alakhibája óriási.
-
bbuffy
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Tehát nem is jelezted hogy hibáztak?

-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Biztosan nem vert át szándékosan. Miért generálna magának problémát és költséget ?
Nem értem a gyanúsítást.
Mondom : évek óta ismerem Tibort és igen korrekt embernek ismertem meg.De tévedés nála is lehet.
Részemről lezártam, mert látom nem lehet meggyőzni, hogy nem csaptak be direkt.
Jelezd a problémát szerintem és biztosan vissza fogja venni és kártalanít. -
fragola.6035
aktív tag
Akkor leírom.
Leadtam a rendelés listát emailben, mert a webshopjuk nem működött. Volt közte egy cimbali kar 3/8-os kifolyóval.
Majd felhívtam, hogy biztos van e 3/8-os, mert a vebshopban M15 és hagyomány cimbali kifolyós kar is volt, nehogy rosszat küldjön.
Azt mondta, nem tudja, de lecsekkolja.
Később felhív, hogy van 3/8-os.
Mondtam ok, de biztos az legyen, mert kifolyó csak ahhoz van itthon.
Azt mondta biztos azt küld.
A csomagban nem 3/8-os volt, hanem valami idióta M15 x1 kúpos menet, a, i kb. semmire nem használható.
A számlán is M15-ös szerepelt.
Ezt szándékos átverésnek gondolom.A DPD bárkinek elvisz 890ért egy csomagot háztól házig, így feltételezem, hogy a versenytársak is hasonló áron dolgoznak, nem a duplájáért.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mert Ő GLS-t használ és más ára van egy GLS csomagnak utánvéttel, mint egy sima csomagpontos pakknak.
Te mindenben azonnal a lehúzást, átverést - támadást látod ?
Nem az első eset, hogy rögtön összeesküvést, átverést, lehúzást olvasok Tőled.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Elviekben az úgy működik, hogy ha az eladó saját hibájából mást küldött, mint amit rendeltél akkor Ő fizeti a visszautat is. Egyéb esetben te.
Nálunk szlovákiában legalábbis igy szólnak a szabályok és így is korrekt.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
690 Forintért vissza lehet küldeni, ha Pécsett van Csomag Automata (MPL) vagy 890 Ft DPD futár, háznál veszi fel.
De Te döntesz.
Meglepne ha szándékosan át akarna vágni, nem úgy ismerem Tibort. (5 éve kb.) -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én folyamatosan kapok tőle cuccokat + SiD is rendel rajtam keresztül.
Hiba előfordul, küldd vissza a kart ha nem tudsz vele mit kezdeni és vissza fogják adni a pénzed.
Ezért én nem írnám le - de a Te dolgod. -
And06
aktív tag
válasz
adpeter
üzenetére
nem tudom ti melyik pinupot isszátok, ami nálam volt(van), abban távolról sem volt se sav, se gyümölcs. viszont ha sikerül rendesen elkapni, akkor egy jó reggeli kávé! ellenkező esetben sem ihatatlan, csak befigyel egy kis keserü mellékiz, robihoz szokott usereknek szerintem nem bántó.
-
adpeter
tag
Ez a Blasius a "régi" eredeti recept alapján készül. Ami a korzón volt tesztelve és egy ideig kapni lehetett az nem volt ehhez képest sehol. Egy félresikerült próbálkozás volt. Ezért Sanyi(Pacific) visszatért az eredeti receptre. Nagyon finom csokis ızvilág,semmi bántó nincs benne. Igaz gyümölcs sincs benne, de sokkal megengedőbb mint a Pin up. Az egyből büntet, tud rendesen savanyú lenni. Plusz a Blasiusból van 250 grammos. Igaz, drágább, de 100% arabica.
-
Ábi
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Egy Pin-Up jobb választás lett volna. A Blasiust nem mindig lehet olyan jól elkapni, mint a Pin-Upot. A csoki mellett gyümisebb, no meg olcsóbb is.
-
ronin s8
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Rövid időn belül két ismerősöm is vett tampert a Kvzzz.hu-ról, és mindketten dícsérik!

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Valami baja van a tápomnak
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tényleg elképzelni se tudom, de sztem nem a Monterosa a hibás, de nagyon nem érdeke, h így tegyen!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)