Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Mini-ITX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
ki mondott ilyet, hogy löttyök?
provokálszaz igazi kávé az az amikor az igazi kávét iszod...
ha tejjel iszod akkor azoknak megvan a maguk neve (ami nem kávé) hanem teljesen más
ez persze nem zárja ki, hogy azokhoz nem igazi kávét használnak fel...
fokozom : ha iszol egy valamilyen tejes cuccot azzal akár egyben megittál egy igazi kávét is (keverve!)
tehát mégse az igazi kávét ittad így
érted? én nem! de a lényeg:
igazi kávé= kávé önmagában
-
And06
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
nálam itthon a kávélap igy néz ki: espresso, ristretto és cappuccino, de az csak akkor, ha nem a kávé izére vagyok kiváncsi, hanem capput akarok inni. vendégeknek még espresso macchiatot is felszolgálok
a többi kóklerkerdés, meghagyom a starbucksnak a vaniliás frappucsinót és társait. A latteban meg alig érezni a kávét, szóval az azért van kilőve.ui: ne soroljuk fel az összes tejes italt ha lehet, hogyakkoraflatwhitesejó?

-
vendingo
veterán
Nekem van itthon pár kartömítés, illetve holnap cserélek egy GC-ben tömítést, mert arra semennyire nem megy rá a kar. Ha az új tömítéssel rámegy frankón, akkor szívesen küldök belőle (posta+120ft), hátha ez beválik nálad is.
Szívesen ránéznék a gépedre, hogy mi lehet a gond, de látom messze vagy te tőlem.
-
Ábi
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Apa kezdődik.... !

-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
mit szeretnél hallani? szerintem nem, az egy igazi kávé és tej keveréke. ha egy kávé ízére vagyok kíváncsi, pucéran iszom. ez nem jelenti azt, hogy nem állati finom egy tejeskávé vagy egy cappuccino vagy akár egy kávés koktél. de az adott kávét ezek nélkül tudom megismerni igazán. szerintem.
-
kapucziner etióp csoda: kellett neki 1+ hét pihi, és egy egészen extrém, gyakorlatilag befulladós lefolyás, de nagyot zenélt ma este. szintén tömény gyümölcs, semmi csoki, semmi savanya, hanem a jó eszpresszó saját édessége. a savassága nem bántó, inkább lágyba hajló, a crema relatíve vékony, de gyönyörű párducmintás. nem vártam meg a teljes "30 ml" mennyiséget, érdemes hamarabb elzárni, mert picit vizesedik a vége.
összességében nekem zenész!

-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
nem igazán. a kávé az kávé, a tejes italoknak meg abszolút van létjogosultsága, de az már más. ahogy azt a neve is mutatja

-
vendingo
veterán
Nem tudsz hozzá kisebb tömítést venni?
Az én gépemnél is az volt a gond.
Az LM kar nem ment fel teljesen csak negyed fordulót, az Izzo kar meg pont középen megállt. Most vettem 0.5mm-el kisebb tömítést, és így a gyári kar kicsit túlfordul, az LM kar meg pont középre húzható. Ez nekem jó is így, mert javarészt nyitott LM-el használom.lorcsi: Tejszínhabbal? Na, attól volt krémes...
Én személy szerint meg se bírnám inni a tejszínhabos kávét, pláne úgy, hogy a vendéglátó helyek 99%-ban növényi zsiradék alapú tejszínhabbal dolgoznak, ami még képen se látott tejet. -
lorcsi
veterán
voltam ma Csongrádon..és a mozis kávézóban toltam egyet..tejszínhabbal..
huh most már tudok milyen is az igazi kávé...
igaz nem kérdeztem rá, miből darálta stb..
de az a krémes állag..és az az állag..
jó volt
jövő héten elvileg megint tudok majd tolni egyet és jobban megnézem mivel és miből
radi8tor1:
gondoltam, hogy ezt benéztem..de bírom nagyon a habot
és ez nem az a párszáras sissy volt..vendingo:
nem éreztem, hogy elolvadt volna benne
ok valamenynire biztos..de ...minőségi volt midnene szvsz
szóval adta nagyon
-
bbuffy
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Akkor ez a ludas a pénz dologban. A tejre igen érzékeny vagyok, kb mint ők a minőségre. Ezért is zavar ha túl sok van benne, felborul az egyensúly. Fontos. Ne rakják teli, ne áldozzák fel a mennyiséget a minőség oltárán, amit elvileg konstansan tartanak. A kedvenc helyem amúgy persze. Mondjuk új a barista, némileg.
-
BlacKSouL
addikt
Most csak erről jutott eszembe, hogy - bár nem tudom a Gaggia tömítők és a karrögzítés milyen - én a saját más márkájú gépemnél sosem húzom meg izomból, kezdetektől, és ugyan még nem olyan régi, de bőven nem áll középen, sem pedig azon túl, mint néhány videón látom.
Elképzelhető, hogy itt nem akkora a nyomás, de sosem eresztett még, remélem nem is fog, de sok felhasználót láttam külföldön is panaszkodni, hogy izomra húzott karnál is ereszt. Szerintem mindig túl van húzva elejétől kezdve. -
RBJ
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Asszony elfér a konyhában?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bbuffy
üzenetére
Valamit nem értek. (sokat járok TP-be, de nem tapasztaltam ilyet).
Biztos hogy a papírpohárra számítottak fel 50 Ft-ot?
Pár napja áremelés volt, asszem' pont 50 Ft....A tejes rész ha ennyire érzékenyen érint, akkor szerintem mondd nekik legközelebb ha elvitelre kéred, hogy kevesebb tejjel adják.
-
bbuffy
senior tag
TP ben voltam ma reggel, mivel siettem és sokan voltak, elvitelre kértem a Flatwhiteomat. Kár volt. Nagyobb a pohár mint az üveg, persze telinyomták tejjel, így kaptam egy semmiízű foscht. A másik ami kiverte a biztosítékot hogy 50 froncsit felszámoltak a papírpohárért! Utálok jó dolgokban csalódni...kicsit hanyagolom őket.
Holnap kinézek a Feketébe ezért
-
mester6
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Legyen úgy, ahogy mondod! Én is szívesen segítek bárkinek. Köszönöm a véleményt!
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
mester6
üzenetére
"Viszont a PID-elés sem kivétel, a tandíjat itt is meg kell fizetni, mint általában amit először csinál az ember."
nem teljesen értek egyet, hisz nem mindenkinek van ugyanolyan anyagi lehetősége, sajnos...
másrészről vannak földrajzi korlátok (nem az én esetemben, hál' Istennek!)
harmadrészt azért van ez a fórum, én legalábbis azért vagyok itt, h amiben tudok segítsek a többieknek! h ne kelljen megfizetni másoknak a tanulópénzt. most még a 'kapok-fázisban' vagyok főleg, hisz aránylag új vagyok a témában, de már most, ha tudom vmire a választ megpróbálok segíteni... és lassan-lassan átérek a 'főleg adok fázisba'...
(okos ember a más hibájából tanul, a hülye a sajátjából se...
)de ezzel együtt sok sikert az eladáshoz, mert árában van, mitöbb visszaalakítható gyári formájára, hisz nincs megfúrva a bojler. ilyen jó áron biztos nem fogod sokáig hirdetni, mert jó gépekből hiány van...

-
mester6
tag
Baby Twin-nél , nem tudom hogyan oldják meg a PIDelést, sajna nem tudok tanácsot adni. Biztos meg lehet oldani. Talán Jolti megtudná csinálni, mert neki is Baby-ja van.
Én most az Classicomat szeretném eladni, de mindenki maga szeretné a PID-et beszerelni, pedig az enyémen készen van minden. Viszont a PID-elés sem kivétel, a tandíjat itt is meg kell fizetni, mint általában amit először csinál az ember. -
paljoc
tag
Lehegesztett zacsi, szerintem be lehet tenni fagyoba, bele semmi se megy elvileg. Max preseld ki a szelepen elotte a levegot. De ezt csak gondolom, probalni meg nem probaltam.
Landi: Catler orlo allitolag mar gyari allapotban is ok. Nem egy vilagcsodaja, de normal igenyeket kielegit.
-
And06
aktív tag
fagyasztásban jártas kollégákat kérdezem, paljoc féle zacsiban le lehet fagyasztani, vagy csomagoljam át másikba?
most megpróbálkozok a fagyasztással, mielőtt rámszárad a kávé ami otthon van

-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Pár ezres... ha használtan találnék az jó lenne. Még nem aktuális, de majd idővel lesz csere. Még megálmodom, hogy mi lesz a befutó.
A simonelli nagyon tetszik, de nagyon drága és ritka a használt. 700-1000 euro körül nézegetek, de lehet köztes megoldásnak veszek majd valami olcsóbb karba őrlőset. -
bl4ze
veterán
Balus: fordítsd meg a kartömítést. Úgy lehet jobb lesz.
-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
HG One jobb, de az nem kéne, élőben nem tetszett.
Amik nekem jobban bejönnek az a Compak K10, F8, Mahlkönig k30 (élőben már nem nagyon tetszett), mythos one de ebből nem lenne könnyű használtat kifogni.parci: Vágom, hogy van gyárilag tölcséres mazzer, de azért nem fogok 400-700 eurot kiadni, hogy kapjak egy ugyan olyan gépet mint az enyém, csak van rajta tölcsér.
-
landi
csendes tag
-
tariattila
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
a Cremina karja eléggé be volt gyógyulva... állítólag 4 éve mozdulatlanul állt...

kis takarítás, kenés után már jobban szedi a lábát...

-
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A két dolog nem zárja ki egymást. A hx azt jelenti, hogy hőcserélős. Lehet e61 is hx. A gc vs e61 eszmefuttatáshoz túl fáradt vagyok...
A mazzerok csak simán nem tetszenek, főleg a doseros megoldásuak. Valami komolyabb, dizájnosabb, modernebb darálóra vágyok.
-
And06
aktív tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
a HX az heat-exchanger, azaz hőcserélős, az E61 meg a fej!
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
vendingo
üzenetére
és honnan lehet tudni, melyik a HX és melyik az E61? mert én ezt a Bezzera Galatea-t simán E61-nek néztem vna...

és most egy borzasztóan laikus kérdés következik:
miért, miben jobb egy PID-elt E61 DB, mint mondjuk egy GC PID-elve?
tudok már néhány dolgot:
- nagyobb, és párhuzamos gőz
- dizájn, anyagminőség, élettartam
- hőstabilitás - ez, h jelenik meg? csapolás közben nem esik a hőmérséklet?- de ugyanakkor hátrány a lassabb bemelegedés, és a több fogyasztás...

mi bajod a Mazzerekkel?!
-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Több mazzerom nem lesz, nem jönnek be. Szerintem compak lesz a befutó.
-
Balus
tag
Remélem ez alapján Ti láttok valamit.
Nem látszik, hogy meg lenne ütve, el lett volna ejtve. Nem látok elhajlást.
Sajnos másik karral nem tudom kipróbálni. Sajnos nem tudok róla, hogy Miskolc környékén lenne bárkinek ilyen gépe az ismerősök között.
-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nem igazán PID képesek ezek a gépek.
PIDelni leginkább a DB-ket szokás, HX-et nem. Arra ott a fejhőmérős szöszmötölés.Nekem is csak a Pid miatt van DB gépem, szerintem nem használtam 3-5 alkalomnál többször a gőzt, illetve 1x-r virslifőzéshez a forróvizes csapot. Szerencse, hogy nálam külön ki-be kapcsolható mindkettő bojler.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
http://tasteit.at/page82/gebraucht/gebraucht.html
lehet 1ilyet PID-elni? érdemes? milyem PID-et kellene rátenni?
ez a vízhálózatra köthető verzió. át lehet alakítani tartályossá? v esetleg, ballonból szilikoncsővel? 750€-ért sztem nagyon árban van! (és sztem az egyik legszebb gép!
) -
jolti
senior tag
Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor túl vastag a tömítés?
Csinálj már egy ilyen közelit, meg egy távolabbit felrakott, meghúzott karral.
Nincs más alatta, ahogy Andi is írta? Vagy nincs esetleg megütve, elhajolva ( elejtve volt pl. ) a bajonett zár fülei? Jó lenne esetleg egy másik karral kipróbálni. Nincs valaki a közeledben, akinek van?
Havan plusz tömítésed akkor esetleg próbáld meg egy sík felületre egy finomabb szemcséjű csiszolóvásznat letenni és leszedni egy picit a tömítésből. Addig próbáld, amíg jó nem lesz. Csak ügyelj rá, hogy lehetőleg síkban maradj. Inkább csak egy irányba told, ne oda vissza húzd, néha kicsit fordítva rajta.
Max bukod a 200 forintos tömítést, ha nem jön be. -
Balus
tag
Megérkezett az új tömítés a Gaggia Baby-hez. Kicseréltem és sajnos ezzel is az a bajom, hogy a kart nem tudom rendesen ráhúzni a gépre.
Ezzel a tömítéssel nem csöpög, de az az érzésem, hogy szinte miliméterek fogják kart, éppen tartja valami ...
.Ezzel mit lehet tenni? Ez normális? Egyszer próbáltam kávét főzni, de majdnem ledobta a kart. Csak azért nem dobta le, mert már számítottam rá és fogtam.
-
And06
aktív tag
cserélgetem húzások között a felsőszürőt, és az ipari egyértelmüen jobb. egy baja van, hogy valamiért kb negyed milliméterrel nagyobb az átmérője mint a gyárinak, ezáltal nem fekszik bele a vizteritőbe. ezért panaszkodtam, hogy kilóg nagyon. ilyenkor mit lehet tenni? meg miért nem pontos a méret? ...
-
ronin s8
senior tag
Blaze, ezt a környezetkímélő dolgot szerintem ne erőltessük! Mindketten tudjuk, hogy hülyeség. Egyrészt a papírhoz is fák halála vezet, másrészt, ahogy írták a kapszulát is újrahasznosítják, de a fő ok, hogy maga a kávé vérkemény vérgáz rabszolgamunkából kerül az asztalunkra.
-
no, kapucziner venezuela pid=92 fokon (mászunk felfelé, 93-nál többet kevés kávé kap), daráló az eddigi legfinomabb beállításon, a lefolyás relatíve lassú. így egy tökéletes újhullámos kávét kapunk, akár valamelyik kurrens bp-i helyen is felszolgálhatták volna. tetszik, csak a gyümölcs!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

a többi kóklerkerdés, meghagyom a starbucksnak a vaniliás frappucsinót és társait. A latteban meg alig érezni a kávét, szóval az azért van kilőve.

)de sztem Attila kidobta a tűzheleyet is a 'csába... minek az oda?! kávét úgyse főz rajta, akkor meg cs a helyet foglalja...

)