Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adpeter
tag
Kis segítség kellene szakik!
Összeraktam a Pavoni Pub-ot de egy kis gikszer adódott.
Feltölt a rendszer,melegszik is, a fejből jön a víz. De elég gyorsan el kezd fortyogni a víz,viszont a fej alig melegszik és nincs bojlernyomásom.Volt benne egy kis fúvókaszerűség,de nem tudom pontosan honnan pottyant ki. Kizárásos alapon ez egy HX kör szűkítő. Valószínűleg ezt tehettem rossz helyre.
A HX körben van jelentősége,hogy a kilépő vagy a belépő oldalon van a szűkítő?
-
jolti
senior tag
válasz
hanolfe #15884 üzenetére
Ott még van hozz 12 dodo postaköltség, úgy már 22,40.- dodo, tehát ugyan annyi.
Amúgy tegnap felhívtam a gasztronagykert ahonnan te is vetted. Debreceni cég. A Kenézytől 8 percre. Ott személyesen is át lehet venni. Csak egy vállalkozói adószám kell hozzá. ( Amit nem ellenőriznek. )
Tehát, ha lenne egy debreceni fórumtárs, aki elhozná és feladná postán, akkor az egy ezresből eljönne, minden más költség nélkül.
Inkább meghívom egy pressora, még úgyis olcsóbban jön ki! -
cekkk
veterán
válasz
-HajTömeg- #15888 üzenetére
Pedig az alinak is van pénz védelmi rendszere, jelezni kellene nekik, hogy nem kaptátok meg a csomagok és kéritek vissza a pénzt.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
hanolfe #15887 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.
Esetleg hozzá lehet adni web számlát,amin sosincs pénz vagy ilyesmi,de inkább én is kihagytam,hogy ilyen alibabáknak adjam a bankkártya adataimat
2hónapja rendeltünk többen is ugyan így akcióban power bankot. Állítólag azóta is a kínai vámosok vizsgálják,azért nem érkezik meg
Nagyon alaposak -
hanolfe
tag
válasz
-HajTömeg- #15885 üzenetére
Megnéztem és tényleg nincs Paypal
Felejtős ez az Ali, én legalábbis nem fogom megadni senkinek a bankkártya adataimat.... -
hanolfe
tag
válasz
WiZARD #15881 üzenetére
A fenébe, itt tényleg jóval olcsóbb. Akinek nem sürgős megéri várni.
Az Alin ugyanúgy történik a vásárlás folyamata mint ebayen? Kell regisztrálni?A tölcsérrel egyelőre úgy állok, hogy lebontottam róla a felesleges dolgokat. Ehhez a művelethez nem árt ha van kéznél fogó, dremel gép kis vágó koronggal, valamint tesa szalag. Utóbbi azért kell mert érdemes körbe ragasztani vele a tölcsér külső felületét, mert igen sérülékeny. Egyből meglátszanak rajta az apró karcok.
Elgondolkoztam a Lali által javasolt késtartó felszabályozáson is. Igaz nem vettem észre, hogy ütött volna a kés. Bár igaza van, ha már szét van szedve érdemes legalább ellenőrizni.
-
WiZARD
addikt
Na igen, legtöbb időt nekem is az őrléssel való b*szakodás viszi el.
Kávézóban nem grammra mérlegelik a szemeket, őrlés előtt, hanem van rendes dózer a gépen, és annyit őről, amennyi kell. Na meg ott nem kell mindig elővenni a kávét, hogy friss legyen, hanem a babtartályban van, és nincs ideje tönkremenni (ideális esetben).
Utána jön ez a tisztítás, amire kávézóban szintén nincs szükség, én meg minden őrlés után ecsettel tisztítgatom a mazzert...Ha a tölcséres mod jó lesz hanolfe kollégánál, akkor megcsinálom én is, picit ez is segíteni fog, legalább az adagolóval nem kell szarakodni.
itt még picit olcsóbb is az eszköz hozzá -
a baristák eleve olyan őrlővel nyomják, ami nem rögösít úgy. nagy mazzerek, jellemzően. másrészt, eloszlatniuk sem kell, mert púposra teliőrlik a szűrőt, majd ujjal lehúzzák a kilógó részt -- kész. én is mindig megkapom, hogy ha kávézóban pöcsölnék ennyit, sosem szolgálnám ki a vendégeket. nos, az a helyzet, hogy pont a darálás olyasmi, ami jóval könnyebb lenne kávézóban a folyamatos pörgés miatt.
érted, itt mindenféle kütyüket gyártunk a pangó őrlemény előcsalogatására... na, az egy kávézóban pont nulla probléma
-
And06
aktív tag
erre a logikus magyarázat, hogy a kávézóban nincs idő ilyenekre amikor sorban kell húzni az eszpresszókat.
nyitott karral szabad szemmel látni a különbségeket(ahogy lagoon irta is), a WDTnél is van, de szitálásnál igen durván látszik a különbség. utolsó gondolat, hogy minél kényesebb a kávé, annál jobban számitanak ezek a trükkök, egy 70/30as bárkávénál kb mind1, ott az olasz módszer a nyerőén nem akarok meggyőzni senkit, hogy hogy főzze a kávét otthon, de hogy van különbség az tény, ezt el kéne fogadni.
-
jolti
senior tag
válasz
Peti...(16v) #15876 üzenetére
Én is WDT-zek. Az szétoszlatja.
Viszont soha nem éreztem különbséget, mikor véletlenül kimaradt a kavarás.
Azt mondod, hogy a kavarás kb. fél kilogrammos ereje összetöri, a 15 kg-os préselés meg nem a rögöket?
Lehet, hogy így van én nem mondom, csak nem tartom valószínűnek. De ez az én véleményem.
Amúgy a nagy baristák miért nem kutyulnak? Még egyet sem láttam.
Félre ne értsetek, nem kötekedésből kérdezem, csak kíváncsiságból. -
hanolfe
tag
válasz
fragola.6035 #15875 üzenetére
Erről írhatnál egy kicsit bővebben, akár privátban is. Ha jól látom, akkor a forgórészt kell esztergába fogni az alsó késtartóval együtt? Mennyit kellett leszedni a késtartóból?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035 #15864 üzenetére
Kösz! Nem látok rá sok esélyt, de azért majd megnézem mindkét helyen.
Jolti: én is az egyenletes eloszlatásra szavazok, de ha már éppen eloszlatsz valamilyen eszközzel, akkor szétkotrod a rögöket is, ha egyáltalán vannak. Ha vannak, akkor viszont szerintem hiába a 15 kilós erő, ha nem töröd szét őket, akkor a légrések ott maradnak köztük, és máris ott az esély a csatornásodásra. Én mindig rászánom azt a pár mp-et, nem múlik rajta semmi.
-
jolti
senior tag
Majd lehet egyszer.
De én lusta vagyok erre.
Mint ahogy arra is, hogy kiseperjem a garatot pl. Vagy arra is, hogy adagonként őröljem a kávét.
Belerakok a babtartályba 10-15 deka kávét, az kb 2 nap alatt kifogy, annyit nem romlik a minősége, hogy feltűnő legyen és főzök és élvezkedem.
Napi 4-5 duplát, ha vendég van többet.
Le is szo.nám magam, ha ezt a macerát naponta 4-5-6 szor meg kéne ismételni.
Aláb@szom a kart a darálónak, oszt adjad neki. Csak úgy lazán, olaszosan. ( Azért a mennyiséget lemérem általában. ) Semmi hókuszpókusz, meg őrlemény vuduzás, csak a natúr élvezetek! -
ronin s8
senior tag
Kipróbáltam a WDT-t. Pár napja egy fogpiszkálóval kevergetem a szűrőben az őrleményt.
Erre varjatok gombot: rosszabb az eredmény!
Ma egy zacsi Paljocot főztem le 10-12 embernek. Valamit vagy rosszul csinálok, vagy megy valahová....? -
jolti
senior tag
válasz
Peti...(16v) #15845 üzenetére
Nem terveztem.
Én nem aggódom a rögök miatt...
A lányomtól elkoboztam egy kis ecsetet és annak a szárával szoktam megkuttyantani.
Amúgy az én személyes véleményem, hogy az a 15 kg-os erő úgyis annyira összepréseli az egész őrleményt, hogy nem a rögök miatt kell aggódni ( hisz a 15 kg-os erő jóval nagyobb, mint a rögöket összetartó erő ), hanem az egyenletes eloszlatás miatt. Ne legyen benne hegyek, meg völgyek, ami miatt nem lesz egyenletes a pogácsa sűrűsége, tömörsége. -
hanolfe
tag
válasz
fragola.6035 #15862 üzenetére
Ígéretesnek néz ki! Gondolom nincs mindig, hanem középső soros termék. De majd figyelem. Nálunk csak Lidl van sajna.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v) #15863 üzenetére
Vagy 3 hónapja.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035 #15862 üzenetére
Mostanában?
-
Toobee
veterán
válasz
Peti...(16v) #15860 üzenetére
Lehet utana kozdarabot is esztergaltatni, vagy hazilag papirtbol tolcser, ha low budget a cucc. Azt nagyobb atmerorol siman megtkered 57-re.
-
-
Toobee
veterán
válasz
Peti...(16v) #15856 üzenetére
Ugyis a szitalas a legfrankobb. En olyat raknek ossze, amibe bele lehet tolni a kart es nem kell fogni, a garat meg 57 mm, hogy illeszkedjen. Bele egy olyan szovesu szita, amin sajat erobol meg nem megy at a kofi, ecsetelni kell. Otthon raer az ember a tokletes kofira torekedni
-
Peti...(16v)
tag
válasz
hanolfe #15855 üzenetére
Úgy tudom, hogy a karba őrlős Mazzerekben a garatban antisztatizáló háló van, amit a tulajok épp a garat nehéz tisztíthatósága miatt szoktak kiszerelni. Így viszont rögösíthet, ami mondjuk WDT-vel orvosolható. Lehet, hogy egyszerűbb, mint egy ilyen szita beépítése a tölcsérbe, meg abban sem vagyok biztos, hogy egy ilyen ecsetelés után már nincs mit igazítani az őrleményen.
-
hanolfe
tag
válasz
Peti...(16v) #15853 üzenetére
Ilyen szitát eddig még nem is láttam. Hasznos lehet. De nem túl macerás?
Eddig olyat láttam, hogy a garatba tesznek vékony húrból készült rácsot. Ez is jó lehet, de a garatot nehéz emiatt kipucolni rendesen. -
Peti...(16v)
tag
válasz
hanolfe #15847 üzenetére
Kösz, hogy megmérted, ez a méret pont jó az enyémhez is. Asszem a jövő héten rendelek is egyet, mert a dózer csattogtatásából már nagyon elegem van
A szita az őrlemény eloszlatására lehet jó, hogy ne közvetlenül, esetleg rögökben hulljon a szűrőbe. Itt egy példa.
-
igi
aktív tag
Szegeden jártas, régen ott kávézós kollégák segítségét kérném.
Anno egyik nagy kedvencem volt a Széchenyi téri Kerek Perecben kapható kávé, minden reggel munkába menet betoltam egyet.
Aztán 9 éve a átköltöztünk a város másik felébe, és nem esett útba a pékség, csak ritkán jutottam el oda, tavaly meg már be is zárták.
Most hasonló ízű, ízvilágú kávét keresek, otthoni automatás főzésre presszónak, cappuccinonak. Az a baj, hogy nem vagyok nagy kávéológus, tehát igazán meg sem tudom fogalmazni, hogy milyen izű volt az a kávé (gyümölcsös?, mandulás?, mogyorós??, csokis???). Annyi tuti, hogy finom voltHa valaki ilyen kevés információból tud segíteni, megköszönöm
Ha nem, majd valahogy próbálom pontosítani a feltételeket.
kösz:igi
-
hanolfe
tag
válasz
Peti...(16v) #15845 üzenetére
Szia!
Most nem volt rendelési értékhatár. Gondolom az 1000 Ft-os csomagolási költséggel próbálják rávenni az embert, hogy 10.000 Ft felett vásároljon.
Az előbb vettem át a postán. Jobb mint számítottam. Szép kidolgozású, minőségi darab. A teljes magassága 192 mm, de ebből még lejön kb 20 mm, mert le kell vágni az aljából, hogy nagyobb legyen a kiömlő rész. Nekem ez pont megfelelő az Aristarcohoz.A villán én is agyaltam, ki kell majd azt is cserélni. De azt nagyon könnyű legyártani, majd hajtok 2 mm-es saválló lemezből.
Szita? Eddig ilyet nem terveztem. Bele a tölcsérbe?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
hanolfe #15841 üzenetére
Amikor rendelni akartam tőlük, még 10e Ft volt az értékhatár, többek között ez is visszatartott. A másik, hogy így a tölcsér közepe közelebb kerül az őrlő házához mint ahol a dózer nyílása van, tehát továbbra sem lehetne közvetlenül a karba őrölni, hacsak le nem cserélem a kartartó villát a Mini Electronic változatéra, ami megint csak nem lenne olcsó. Na itt hagytam fel az átalakítás gondolatával...
Hanolfe, Zsolti: terveztek szitát is a tölcsérbe? -
jolti
senior tag
válasz
hanolfe #15841 üzenetére
Ok.
Köszi! Láttam, hogy akkora.
Végső estben jó a 130-as is, csak azért csinaltatnek 100-ast, mert az nincs akkora boszme', kis takaros.
Esetleg, ha mégis összejön neked, akkor lehet kellene egy nekem, ha ez itt nem jönne össze.
Én 1,5-es rozsdamentest mondtam, hogy könnyebb legyen hegeszteni, meg egy kicsit masszívabb.
Kíváncsi vagyok miren lesz. Képet kérünk. -
W78
csendes tag
válasz
hanolfe #15841 üzenetére
Én is megrendeltem már, de az Ali-tól. 5700 volt postaköltséggel, bár 4 hét a szállítás. Megvárom! Mazzer-re rakom, szintén láttam az általad linkelt honlapot...
Más:
Nekem is be van építve egy 3mm-es szűkítő a HX körbe, ahogyan Paljoc-nak. Azt tapasztaltam, hogy 96 fok fölé nem megy a hőmérséklet. Alap esetben 93 fok környékén áll meg, csapoláskor először felugrik 96 fokra, majd szépen esik 94-re. Előtte csapolok egy rövidet kb. 1 dl. hogy pangó víz mentesítsem, majd a szokásos többi... A hőmérőm egy Voltcraft Paljoc-tól... -
-
hanolfe
tag
Szerintem tuti van még készleten. Ráadásul piszok gyorsak, tegnap rendeltem délelőtt, ma meg már itt van Pakson. :-) A posta kicsit drága, 1500 Ft, ráadásul 10e Ft rendelés alatt felszámolnak 1000 Ft csomagolási költséget is.
De ez lehet nagy lenne neked, nem? Mert ennek az átmérője 130 mm, neked meg 100 mm kell...
Első tervem az volt, hogy legyártjuk. Ki is szerkesztettem a sablont, ki lett vágva 0,8-as rozsdamentesből. De nem tudtuk meghengeríteni, mert túl nagy a henger. Kisebb meg nincs sajnos.
Azért teszünk még egy próbát, 0,5-ös lemezből, ezt hengerítés nélkül talán meg lehet hajlítani. Azonban itt meg a hegesztéssel lesznek gondok, mert ezt a vastagságot (vékonyságot) megvarrni már nem kis feladat. -
jolti
senior tag
válasz
hanolfe #15833 üzenetére
Köszi a tippet.
Én is most vagyok átalakításban.
Pont tegnap hoztam el szinterezőből a házat, meg adtam le egy tervet egy ilyen tölcsérre. Csak az enyém 10cm átmérőjű, meg 11cm magas. Ekkora tetszene méretben. Ha viszont ennél, amit linkeltél drágábban csinaljak meg, akkor marad a ez a verzió.
Van még keszleten, nem tudod? -
hanolfe
tag
válasz
Peti...(16v) #15836 üzenetére
Szia!
Persze, megmérem szívesen.
Az MPL nyomkövetője szerint már itt van a helyi postán. :-) Délután már talán tudom is küldeni a méretet.
nils -
hanolfe
tag
válasz
ricsko72 #15831 üzenetére
Szia!
Karba őrlős témában most ügyködök egy Aristarco darálón.
Ez a topic ihletett:
http://www.coffee-channel.com/2013/05/home-made-super-jolly-doserless-funnel.htmlRendeltem is egy ilyet hozzá, ma jön meg:
http://www.gasztronagyker.hu/adagolo-tolcser-13-cm-atm-allvannyal-rozsdamentesFestőhöz ma viszem a vázat, remélem nem kell rá sokat várni. A végeredményről majd beszámolok.
nils
-
ricsko72
tag
Sziasztok!
Tudna valaki tippet adni, hol lehet presszós csészét (normális, ízléseset) kapni kishazánkban, netán székesfővárosunkban?
Másik kérdés... van egy La San Marco ipari őrlőm, ha szeretném kiváltani egy karba őrlőssel, miben érdemes gondolkodnom, ár és minőség tekintetében? Használt is érdekel. -
paljoc
tag
válasz
ronin s8 #15828 üzenetére
Nagyon lemegy a fejhomerseklet es lassan regeneralodik. De varjunk még, nem szeretek egy ket probabol messzemeno kovetkeztetest levonni. Meg sok utan is csak ovatosan szoktam fogalmazni!:-) /onbizalomhiany, vagy mifene lehet ez ? :-)))/
Holnap egesz nap be lesz kapcsolva, meg hetvegen is, akkor jobb lesz a ralatas a dologra. -
paljoc
tag
Remélem meglesz addig, mert jelenleg a CasMo-nál megbillent egy 12 zsákos zöldkávés raklap és azzal támasztotta meg SID, pont mikor ott voltam szombaton. Reméljük gyorsan elpörizik azt a 720 kg-ot és akkor tudja folytatni a munkát a Szabi. /tegyek ide szmájlit....!?!....nem teszek.../
-
paljoc
tag
Érdekes ez a szűkítő téma, most ott tartok hogy szinte semmi pacsálást nem enged így a gép, ami nem rossz dolog, csak épp nem tudom beállítani a hűtőcsapolással hogy milyen hőfokon készüljön az ital. A csapolások sűrűségétől függően magától dönti el a gép hogy 91-95 fok között épp hol készíti el az aktuális italt!
-
t-bali3
senior tag
válasz
fi:zi'k #15816 üzenetére
A Classic nekem az első próbálkozásaim között volt és nem volt nagy extra, de rossznak se mondanám. Az árát nem nagyon éri, de olcsóbban jó lenne.
Más, elindult némi mozgolódás kávéügyben a munkahelyemen. Lehet leváltjuk végre a sárga Tchibót.
Az tuti, hogy viszek be Pacificaffé Rome-ot, ha másért nem, hogy végre megkóstoljam, aztán ki tudja, talán beválik a többieknek és nekem is.
-
fi:zi'k
nagyúr
Árban és ízvilágban a Lucaffé Classic-hoz hasonszőrű kv-t keresnék. Mit tudnátok ajánlani?
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
-HajTömeg- #15809 üzenetére
Elkelt.
-
-HajTömeg-
őstag
Fórumosoknak kicsit drágább
[link] -
3418
csendes tag
http://divany.hu/alapkonyha/2014/08/18/tejhab_teszt/
-
BlacKSouL
addikt
válasz
-HajTömeg- #15801 üzenetére
tesa is jó, többféle is van, 3M is.
Önmagában meg kellene tartania, persze ha kihúzol belőle valamit, akkor azt már nem tartja meg feltétlenül, pláne ha jó szoros az érintkezőrugó
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg- #15805 üzenetére
Yesss! ;-)
Ilyen:
http://shop.rossmann.hu/haztartas_331/haztartasi_kiegeszitok_390/ragasztok_393/uhu_ketoldalu_ragasztoszalag_feher_15_m___1_db_7140
Bármelyik üzletében van. -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg- #15801 üzenetére
Én a Rosziban vettem kétoldalút, nem volt drága és elég erős.
A pidet is azzal ragasztottam fel. 2 tíz centis csík simán tartja. Kb. egy cm széles és 1mm vastag.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mobil flották
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest