Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Pánik a memóriapiacon
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Hát ennél egyszerűbb dolog kéne nekem. Reggel berakom a jó minőségű kávét, beötöm a vizet, és kb azt kapom mint egy kávézóban. Sokszor a legótvarabb sarki közértben is tudnak nekem olyan kávét adni, amit szeretnék, és nyilván a főzőn múlik, mert nem hiszem, hogy D.E. palománál jobbat tesznek bele. A nyomást kéne nézni, vagy hogy motoros e?
-
lagoon79
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
nálam ez lett a végleges (sima rozsdamentes tölcsérből levágva)
-
zorzy4
addikt
Köszönöm, mindenkinek.
-
jolti
senior tag
válasz
zorzy4
üzenetére
Nyisd le a felül található Összefoglaló lenyitása nevű dolgot és olvasgass ott, aztán, ha nem tiszta valami gyere és kérdezz.
De ott ok mindenre találsz választ.Nomád:
A beöntő körtéd felhasználása egész jól le van írva, hogy hová kell feldugni, ellentétben a wc pumpával, aminek csak a nevében szerepel a wc... A mosdókagylók dugulásának az elhárítására szolgáló kézi készülékek. Innentől kezdve a tied a döntés, hogy melyikkel b@szogtatod a kávédarálót, amiből az napi mannádat iszod...
-
And06
aktív tag
válasz
zorzy4
üzenetére
topicleirás:
"Mik az ajánlott eszpresszóképes kisgépek?Egy tipikus lista. Érdemes figyelni a pontos típusneveket, mert vannak más gépek ugyanezen gyártóktól, amik kifejezetten kerülendők, mint például a Gaggia Pure, újabb Turmix gépek stb. Gaggia gépek listája."
meg ugye őrlő nélkül nem ér fabatkát sem az egész, mondhatni az őrlő fontosabb mint a gép!
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Párféle presszókávéfőzőt használtam már, de ezek általában kotyogó szintű kávét produkálnak. Mit kéne néznem a leírásban, ha olyat akarok ami a krémeset csinál?
-
igi
aktív tag
Sok-sok olvasgatás után eljutottam addig, hogy a Saeco Minuto-hoz megrendelek egy Rome és egy PIN UP Espressoból álló kezdőcsomagot a kvzzz.hu-ról.
A 2 kiló kávé összesen 6.980 Ft, és 6.990 fölött van ingyenes kiszállítás.Ha Szegedről valaki társulni akar, akkor dobjon egy privit vasárnap estig.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére

-
-HajTömeg-
őstag
Asszem jó vétel volt annak idején ez a graef
)) -
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére
Pipázószékely barátunk most [Ilyennel akarja] !

Beteg állatok!

-
-
zolnagy
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ok, bár nem igazán szoktam. Nem vagyok az a Zsigmond Vilmos, na

-
bbuffy
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nem. Egy rocketes tejeskanna kb.

-
bbuffy
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Sztem saválló acėl. Legalábbis melóban pont ilyen van és így néz ki.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
lagoon79
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
sztem ez a rocket barista bajnokság fődíja. tehát bbuffy még csak leendő tulaja ennek a szettnek, bár kb most is ilyet birtokol

-
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Gicss? Akkor kidobom.
-
vendingo
veterán
Valakinek tipp, hogy hogyan jön le a mazzer SJ-ról az az adagolós valami az elejéről?
Már minden csavart kitekertem róla, de nem jön le, csak kotyog a helyén. -
zolnagy
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ahogy ígértem írok a Brasiliáról pár sort.
Szal ilyen jó gépem még sose volt
A felfűtéssel még nem kísérleteztem, fél órát melegítem, ez elég neki.
Egyszerre eddig csak egy duplát húztam vele, de azok mindig ugyanolyan jók lettek. A 3 dl bojler előnye azért érződik. Nem fogy el a szufla a dupla végére.
Ezzel az állítható termoval se rossz, de főleg a kényelem miatt megrendeltem már hozzá a pidet.
[Ezt] a megoldást preferálom, csak még nem tudom, hogy a dobozt miből csináljam meg hozzá. -
paljoc
tag
Én pont most örömködöm, mert az itthon fellelt legregebbi, aug. 5-en porkolt Spicy Italy-t ledaraltam kotyeszhez es kikuldom Skociaba a havernak, de az uccso 20 grammnal visszacsurtem a daralot a normal allasba es az uj Gaggia Evo-val olyat huztam belole hogy hmmm!!! :-) A problema, hogy a kis Gaggiaval elotte a tejhab is valami brutaljo lett, pedig ezer eve nem hasznaltam ilyen gepet...
Most ilyenkor mi is van???:-))) -
And06
aktív tag
kibontottam a kapucziner guatemalamat. le van dögölve
púder finomságú őrlés és nagy hő ellenére is 0 crema. csak tudnám miért, nincs egy hónapos 
-
WiZARD
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
így kell felütni a szemes kávét - valahogy pótolni kell a pörkölés miatti súlyveszteséget

-
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Új blend a városban!
KőCurta! ;-) -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Hát ez besz@rás, lehet mégis átnézem az irodában a kofit amit betöltünk, mert nagyon seggbe leszek rúgva ha leszanálják a kavicsok és nem tudnak a kollegák kávézni! :-) Igaz hogy megnéztem a kezelésit és azt írják, hogy a kávé babok közt lehetnek apró kavicsok, melyek jelenlétét a gép csörömpöléssel jelzi, ilyenkor szedjük ki a darálójából azt.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
És a kistestvére Luigi, nagytestvére Brevetto...
Bocs, de vettem én már lomistól Caution motoros fűnyírót is
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyan ilyen időkapcsolósom van, mint a bal oldali.
-
vendingo
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi az infót.
Nekem olyan van, hogy az oldalán nem on/off gomb van, hanem egy felhúzható óra, ami addig működteti a gépet, amíg le nem jár. Ezt ki lehet iktatni és olyanra megcsinálni, hogy akkor és annyit menjen, amíg én akarom?
Képeket nem lőttem róla, csak egyet:
Jelenleg ez a 2 gép az új project.
Ha már itt tartok.
A pavoni egész burkolata ultravékony átlátszó műanyagréteggel van bevonva, ami 1-2 helyen elkezdett leperegni, illetve ahol meg b.szogattam villáskulccsal, ott felgyűrődött, lepattogzott. Van valami turpisság, hogy hogyan lehetne esztétikusan szétkapni, vagy hogyan lehetne a csúnya sérült műanyagot eltüntetni, megszépíteni? -
salapp
addikt
válasz
DNReNTi
üzenetére
Amit a kommerszek közül én még semmivel nem tudtam ihatatlanul vacakká főzni, az a Lavazza Crema e Gusto - gusto forte szemes kávé, friss őrléssel.
Itt hirdet valaki fentebb egy felújított Gaggia Baby-t, azzal (és egy normális őrlővel) szvsz már meglesz a várva várt krémes nedűd. -
salapp
addikt
válasz
DNReNTi
üzenetére
Ez a vélemény azért arra mutat, hogy nem igazán jó a minőség:
"A kávé lefőzése után a kávétartóban maradt zacc folyékony állagú, csak vízöblítéssel távolítható el, ez eltömítheti a lefolyót."A SeattleCoffeeGear-os néninek is minden olcsóbb géppel ilyen tapasztalata volt.
Téglából meg igazi krémes kofit igen ritkán lehet főzni sajnos.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Villámkérdés a szakértőkhöz:
Ma érkezett meg egy Szarvasi CM4677 kávéfőzőnk. Ahogy elnéztem itt a topikban a Szarvasiért lincselés jár
Anyagi megfontolásból és a jó vélemények miatt választottuk, ezt a készüléket. Nehéz szavakba önteni a csalódottságom, de nem is akarok kitérni a részletekre, kivéve egyet:
Ahogy látjátok a véleményezők szerint a gép, "krémes", "presszó minőségű kávét főz". Na most ez nálunk valamiért nem így van. A két csésze kávé kb 5 mp alatt lejön, és minden csak nem krémes, sűrű, hanem egészen világos barna, hitvány lötty. Úgy megtömtem a szűrőt ahogy csak bírtam, de akkor is átment rajta a víz mint f*s a libán, az eredmény talán picit jobb, de semmiképp nem presszó minőségű. Mi lehet ennek az oka? A szűrő, vagy a kávé túl durva? Paloma-t találtam itthon, hát nem egy Segafredo, ránézésre is vannak benne egészen nagy darabok, de okozhatja ez hogy ilyen híg vacak a végtermék? Esetleg maga a gép rossz? Kicsit olvasgattam és az okosabbak szerint kb 20 mp alatt fő le egy jó kávé, nem mértem de kb a kocsmában is ennyi.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
vendingo
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Akkor inkább töltök majd fel róla képet.
-
vendingo
veterán
Mit lehet tudni a Mazzer Mestre nevezetű darálóról? Én még az életben nem hallottam róla.
-
paljoc
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Ez tenyleg gáz hogy ennyi kavics van abban a zacsiban. Az enyemben nem volt, egy van Parcinal, kivancsi vagyok ő talal-e!?! Ha abban nincs, akkor nagy vész sincs, mert a többi az irodai automataba kerul, de csakazertsem fogom atnezni!:-) Majd "szol" ha talal valamit...
-
jolti
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Majd, ha olyat öntök mint te! Akkor jó lesz.
Adapter: Majd, ha én is annyit öntök mint ő, akkor jó lesz az...
Andi: ( Én adpétert is átkereszteltem, magamban téged is Andinak hívlak!
Egyszerűbb azt kimondani, mint And nulla hat. ) 
A hab az elég homogén microhab lett, ( leszámítva azt a két kis bubit ), de volt már szebb is azért.
De ízre, meg állagra qurvafinom lett, az biztos.
Még az asszony szerint is, aki a tejes dolgokból, átment espresso hívővé! ( Mióta egész jó espressókat iszik itthon. )
De majd gyakorlok még... Ha minden igaz, van még vagy 40-50 évem rá...
-
adpeter
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Na,igen! Én szerintem sem okozhatná. Valszeg máshol lesz a bibi. Mind1,holnap nekiesek-átnézem.
Joltika : Nem egy Dritan Alsela féle öntés,de jóleszaz!

-
adpeter
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Időközben találtam egy képet,egy hasonló példányról. Úgy tűnik, ez mégiscsak valami gyári cucc lehet.
Én pont a másik ágba raktam, mint ezen a képen van. Remélem ez lesz a bibi.
-
adpeter
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hja,ebben sem hiszem,hogy gyári alkatrész lenne. Ez egy 1998-as vas,biztos volt már jó néhány helyen. Gondolom valaki beszűkítőzte.
Csak jó lenne tudni,hogy jó helyre raktam-e vissza...bár gyanítom,hogy nem.

-
dozó
tag
A gép teljesen szét volt szedve, vízkőtelenítve, minden tömítés kicserélve, OVP az itt leírtak szerint beállítva.
NEM EREDETI : a víz beöntő tölcsér teteje, a gőzgomb, a csepptálcába vízvezető kis könyök.Ára:25 000Ft
Több kép privátban lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- nVidia Quadro RTX 3000 Max Q SFF - Garanciával
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
púder finomságú őrlés és nagy hő ellenére is 0 crema. csak tudnám miért, nincs egy hónapos