- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Analóg fényképezés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igaz, de vannak szituációk, ahol 75% még praktikusabb, nálam most egy Scissor Switch figyel és tudom butaság, de BT kimondottan előny a gyakori eszközváltásokkal.
Ja igen, lábléc: van gamer, ez nem az a sztori most, azt félre toltam és azt is szeretem nyilván, de jelenleg ezt tudom leginkább kihasználni, fél év alatt biztosan kifényesedik
-
Héraklész
senior tag
Az amúgy jó is lenne (végre nem 60 darabos és egy ujjam elfér egy billencsen, magyar kiosztású, még esztétikus is!), de hiába az "akusztikus kezelés", (klang, klang) jó erős hangja van és a fényjátéknak nulla értelme van, viszont ha egyenként jelölhetném a billentyűket különböző színekkel... na az már szuper lenne.
-
Csandi
addikt
Megnézném globálisan is.. keychronon kívül csak a wooting ezer éves modellje van (amit nem is újítanak meg mert senki nem veszi így sem), a többi gyártó nem is csinál. Ha megérné, csinálnának. Keyhcron meg am is csinál mindent, nekik nem akkora dolog ezt pluszba felvenni a palettára.
-
Csandi
addikt
A fasza szó is ott volt
Keychron szoftver nem az igazi, de egynek jó.Az, hogy nekem semmire nem kell másnak meg igen egy dolog. Én konkrétan játékra kérdeztem, hogy minek numpad. Mert ugye a HE billeknek kizárólag játékra van értelme, azon belül is főleg kompetitív online gamek. Aki olyat játszik nem numpadozik. Le is írtam milyen gombok vannak használatban ezekben a játékokban, egyikhez sem kell numpad.
Az persze valid amit buster írt, hogy játékhoz ha nem is feltétlen kell de mikor másra használja a gépet akkor igen. Arra ott a külön numpad továbbra is. És az nem is kell, hogy HE legyen

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw
üzenetére
Objektív szaktopik.
Ahol a mechanikus mellett az analóg, kapacitív gumidómos, buckling springes és ollós (ami egyébként egyfajta gumidóm) eszközök házalnak, mert objektív mércék szerint ezekre érdemes pénzt költeni. Amiről egy szaktopiknak szólnia kell.
És igen, az átlag, szimpla membrán ezekhez képest egy forintot nem ér (ami igen, az vintage lesz, és nem olcsó), aki 5000-nél többért még ilyet vesz, az vessen magára (vagy élvezze, hogy ennyire alacsony az ingerküszöbe, érted). Ahogy a megfelelő módon silentté tett mecha – legyen legózva vagy készen véve – is sokkal halkabb náluk. Legfeljebb az ollós/chiclet lehet még ennél is halkabb, de egyes esetekben talán még az sem.
Arról nem beszélve, hogy egy YouTube felvétel még a legjobb esetben is legfeljebb csak közelítés lehet a valóságban, előtted, szubjektív körülmények közt produkált hangra nézve, de azt remélem nem kell ecsetelni, hogy miért.
Különböző mikrofonok, gainek és egyéb beállítások, környezeti akusztikai körülmények, irány/távolság a hangforrástól, esetleges utómunka, tömörítés, aztán a hangrendszered interpretálása – egy felvételen 101 dolog torzítja a lokális valóságot, sokszor nem is annyira kicsit.
Azt hittem, ez evidencia, de ezek szerint nem. Ahogy az is, hogy az átlag, de még a némileg drágább gumidóm sem halk. Egy kicsit sem.
Most is van itthon pár darab ilyen-olyan, jobb-rosszabb elszórva. Már a Haimu Hearbeates (még csak nem is gumis csillapítású silent kapcsoló, tehát nem a lehető lecsendesebb) Epomaker TH40-em is érezhetően halkabb mindnél, lmao. Amikor nem bottom outolok, akkor meg aztán pláne. És az a minimális hang, amit produkál (mivel tökéletesen néma nem létezik, nemhogy mecha, de semmilyen), ráadásul sokkal konzisztensebb és mélyebb tónusú. Magát a gépelési élményt már inkább nem is mondom.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Héraklész
üzenetére
"Tök jó, mindig ilyenre vágytam, ja nem, rühellem a barkácsolást!"
Nem, nem ilyen. Ezért van a billentyűzetes topik, ahol az állandóan jelen lévők már minimum több százezret – egyesek megeshet, még többet – elköltöttek a témára, mert ez az egyik hobbijuk, és egy olyan helyen tud az ember kérdezni vagy ajánlást kérni, ahol kollektívaként naprakészen képben vannak a komplett témával, és rengeteg dologra kiterjedően van személyes tapasztalat is, nem csak hasukra ütnek a népek (kb. 1981-ig visszamenőleg). És nincs marketing vagy rossz szándék, ugye.
A kérdezők a kapott választ követően 99 százalékban maximum annyit barkácsolnak, hogy nulla vonatkozó előképzettséggel
–leveszik a kupakokat (kb. 5-10 perc)
–kiszedik a gyári kapcsolókat a billencshez kapott csipesszel (full size-nál ez hosszabb idő, mint amúgy, így legyen mondjuk 15 perc) a gyorscserés foglalatokból
–benyomkodják az egyféleképp benyomkodható, új kapcsolókat az említett foglalatokba (legyen 10-12 perc)
–visszateszik rájuk az eredeti (netán külön még vásárolt) kupakokat. (ha nem kell böngészned, válogatnod – vagy sorban szedted le –, legyen max 10 perc).Gyakorlat nélkül kb. 47 perc vagy kevesebb, de ha nagyon szerercsétlenkedik az ember, akkor sem több 1 óránál. 105-110 gomb esetén. Értelemszerűen minél kevesebb a gomb, annál hamarabb végzel.
De nyilván olyan is van, hogy még ennyit sem kell vele foglalkozni. Pl. barebone-nál az első két fázis mindenképp kimarad, és ha nem valami olyan gyártótól veszel barebone-t, aki teljesen komponensekre bontva csomagolja azt (ott valóban el lehet akár több órát is szopni, ha mondjuk stabilizátorokkal is foglalkozol etc.), akkor vagy 20-25 perccel gyorsabban is megvagy. Tehát gyakorlat nélkül legfeljebb kb. 20-35 perc az amúgy nulla elektonikai/mechanikai szerelési képzettséget vagy csúcsragadozói érzékeket/ügyességet igénylő procedúra. Kicsomagolásokkal, dobozelrakássssl együtt legyen 40 perc tops, de szerintem már sokat mondtam.
Értsd, ha a delikvens nem totális hikomat, művészet a fentebbieknél több időt eltölteni vele.
És igen, olyan is megesik, hogy a minden szubjektív szempontot figyelembe vévő, potenciálisan értelmes kompromisszumokat is javasló ajánlás valami kulcsrakész dolog. Kiveszed a kartonból, és rácsatlakoztatod a gépre.
tl;dr: Az ilyen bénáknak maximum 40-60 perces, egyszeri "szerelés" (amire előfordulhat, hogy végül szükség sem lesz) azt jelentheti, hogy annál, amit különben vennél, mind hardveresen, mind pedig szoftveresen kategóriákkal jobb cuccod lesz, és kb. ugyanannyiért – vagy nem sokkal többért.
De még az sem annyira ritka, hogy kevesebbért. Sőt, azoknál, akik ilyen 60-100 000+ forintos Logikat, Razereket, SteelSeries-eket és társaikat vennék önerőből, az esetek túlnyomó többségében lehet olcsóbban – akár jóval – komolyabb (nem mellesleg értelmesebb) alternatívát találni.
Persze ez a wall of text akkor releváns, ha a mindig épp jelenlegi, átfogó piaci helyzet fényében érvényes, tényleges ár/érték arány – és ezzel tandemben a valóban értelmes/hasznos/jó/minőségi dolgok halmaza – akár csak kicsit is számít.
Ha a user semmilyen szinten nem vevő az ilyesmire, akkor lehet várni és remélni, gyakorta feleslegesen, esetleg rábökésre próbákozni, csak ezekből a gyakran csalódás, óriási kihagyott ziccer vagy masszív túlköltés, netán ezek tetszőleges kombinációja lehet. Az meg kinek szolgál a javára?
főleg egy olyan eszköznél, amivel rendszeresen, huzamosabb ideig interakciót folytat?
-
Busterftw
nagyúr
"Minek numpad játékhoz neked?"
Nem mindegy? De jatek kozben ha alt+tabozok akkor is hasznalatban van masra a PC-n, ott van keznel."Hogy manapság minden 50-100€, nagyon jó"
Hat par hasonlo diszkurzus alapjan igen, ez a konkluzio.
Miert ha ki kell cserelnem a 150-300 euros keyboardnal a dolgokat, uj hazat, uj switchek meg moddolni kell, egy uj mechas numpad hogy halk legyen, az mennyi? Minimum 50-100 euro.Az ar kevesbe szamit most, ez resze az egesz mechas felfogasnak, amivel bajom van. Aztan raadasul nem is garantaltan jobb, leginkabb nem halkabb.
-
Csandi
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Játékhoz numpad?
WASD, space, ctrl, shift, Q-E-R-F-G-C-X-V, 1-2-3-4. Ezzel lefedni a játékok nagy részét, amihez kellhet HE meg a 100%-át. Minek numpad játékhoz neked? Máshoz még megértem, de akkor ott van külön igen. Hogy manapság minden 50-100€, nagyon jó
De akkor mégiscsak az árral van bajod nem? Akkor meg visszaértünk a suzuki vs merci analógiához, utóbbi nyilván drágább lesz
-
Csandi
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Hát akk 400$ t kell költeni
Numpadot meg a fasza HE billeknél elfelejtheted, nincs, nem csináják. Játékhoz nem kell numpad. Wooting Two HE a legnormálisabb de az hangban fix vállalhatatlan lesz ha nem moddolod.De mondom, van készen halk bill. Csak drága. Mármint tényleg halk, ami küldtem vidit a 10:00 marknál amit hallasz, addig lehet lemenni kb. hangban moddolás nékül, arra nem mondhatod, hogy rossz. De az nem HE, szóval nem lesz rapid trigger meg egyéb finomságok játékhoz.
Szivárványt nem értem. Maga a bill szinte mindig kapható 1 színben, RGB-t meg te állítod, lehet fehér is, lehet off is.
-
Busterftw
nagyúr
"Nvidia is ráirta az 5070-re megjelenés előtt, hogy 4090 szinten fog hozni, elhitte bárki?"
Max aki nem tud angolul, mert Jensen ilyet nem mondott.
Egyertelmuen mondta, hogy "AI-val" tehat felskalazassal kell erteni.Ha megveszed a 5070-et az tudja azt a teljesitmenyt.
Nem kell uj shroudot ranyomtatni, meg noctua ventiket, meg kikenni, meg a vramot kicserelni neked otthon extraban, hogy tudja a target teljesitmenyt. Megveszed, berakod a gepbe es kesz."kizárólag a játék teljesítménye érdekel"
Egyebkent nekem is ez lenne a celterulet.
Erdekelnek a rapidtrigger stb funkciok, jo gaming latency, de nincs olyan bill ami olyan alap dolgokat teljesitene, hogy legyen tenyleg halk, legyen numpad es ne szivarvany szinu legyen. Vagy ha lenne is, akkor 400 dollar.FoxiestFox
Ezzel nincs semmi gond, ha valakinek ez a hobbija es ezt szereti.De amikor ezt ulteti at abba, hogy valaki venne pl egy halknak mondott/hirdetett billentyuzetet, aztan miutan kiderul, hogy rohadtul nem halk, az az alap reakcio, hogy dehogynem csak ess neki ne azt hasznald amit vettel, hanem vegyel hozza +50-100 euroert teljesen mas dolgokat es moddoljal + fejhallgato, az eleg gaz.
-
Jaja erre a hangra gondoltam.
Nincs az a high pitch click amivel sokan azonosítják a mechákat.
Aztán hogy kinek melyik tetszik, ízlés kérdése. Nekem nem tetszik a thomp, inkább használom az ollóst, ha halk kell.Nálam a nagy IBM F igencsak ping, de nem a hangjáért tartom, hanem mert jó érzés gépelni rajta, cserébe eltűröm a hangját.
Csináltam egy moddolt M-et is, annak ilyen hangja lett (IBM-ekhez képest jóval halkabb, de a finom taktilitását is megőrizte).
Az előző munkahelyemen nem zavart senkit, bár azért hangosabb így is, mint az asztalokon hp dómosok. -
Csandi
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Enyém am ilyen, de mint mondtam ez HE és kizárólag a játék teljesítménye érdekel. [link]
Hangot meg úgyse hallom fejesben, az ha gép előtt ülök akkor is rajtam van ha semmit nem csinálok, vagy ha nem játszom úgyis DC-n dumálunk vagy vidit nézek, zenét hallgatok vagy ezek kombinációja stb.Gyerek nincs, irodában meg a laptop billjén írok.

-
válasz
Busterftw
üzenetére
Szerintem kontextusában kell nézni, a silent az nem olyan silent, hogy nem hallatszik, hogy gépelsz, hanem a többi, általában kattogós mechához képest nincs olyan szúrós hangja.
Amúgy én is jól szoktam szórakozni amikor többszáz €-t költenek ilyen plate olyan plate, emilyen switch, aztán swtichenként szétszedik, vagy beletesznek valamit, vagy kivesznek valamit, de mindenesetre megecsetelik síkosítóval, aztán fém ház, meg szivacs, meg o ring, és a bill alá alátét, röpköd a lovetta, és a végén ilyen thomp-thomp-klotty hangú "halk" valami születik
Jóvanazúgy' csak ne bottom outolj
Ha tényleges halk kell, továbbra is tartom magam a vallásomhoz: SK-8855.
Valaha csinált legjobb ollós+dóm. Lehelet finom de taktilis, nem thompol, nem bindingol, konzisztens, irodába sose vinnék mást. A trackpoint miatt még egér se kell mellé. A koszt tűri, még a nedvességet is módjával (elvégre laptop bill egy külső házban) Éjjel még itthon is ezt használom ha alszanak a kölykök.
Nappal persze ezt, ezzel nyilván kirúgnának az irodából. -
Csandi
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Vagy vegyél olyat amit eleve úgy adnak, hogy nem kell semmit cserélni. Ezt meg én írtam le többször. Nem 20 meg nem 30k lesz hanem 70-100, na bumm. Ha a pénz a probléma akkor meg mondd azt.
Bármit veszünk utánanézünk. Nvidia is ráirta az 5070-re megjelenés előtt, hogy 4090 szinten fog hozni, elhitte bárki? Ha igen is, utána kiderült, hogy közel sem, aztán akkor mi van? Utánanéztél mennyi a teljesitménye, azt vetted ami neked kell meg futotta rá.
Ez is ilyen. Valaki silentnek hívja? Oké nézz utána. Lesz ami hazugság, lesz ami igaz. Megveszed ami igaz azt cső.
Vagy az autó fogyasztásnál elhiszed mikor 1 litert írnak rá? És akkor lábjegyzetben ott van, hogy szélcsatornában, leejtőn, 9-es fokozatban 10-el gurulva
Senki nem problémázik ezen max aki először látja, hanem mindenki utána néz és a helyén kezeli.
Abszurd a gumidómos bill 2015 után. -
Csandi
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
De nem a switch kattog istenem, ezt mondom. 10 másik dolog van ami hangot ad ki. Nézz akkor külön a switchekről vidit ahogy kiveszi a billből és 2 ujjával nyomogatja, nem lesz hangja. Ez a hiányosság, még mindig csak switchben gondolkodsz.
És nem kell semmit szétszedni ha van készen silent.
Megadom, hogy nem minden silentnek hívott silent, ezért kicsit utána kell járni de ennyi. Mint küldtem is van ami tudja kapásból.
Nekem meg ott a bill élőben, meghallgatom, nem kell a videónak hinni. Az említett bill amit apa kapott kb. 70k volt covid elején, az eleve drágább mint amiket irogatsz 50-100 eurók. Ha van egy 20ks billed és ráköltöd az 50-100 eurót akkor kb ugyanott vagy (mondjuk a 100-al, ja). De én sem akarok szerelgetni, soha nem is csináltam akkor inkább veszem ami eleve tudja amit akarok és még árban is csak kicsit rosszabb, ha egyáltalán az.
Amúgy én nem tapsolok semminek, pont jó embert fogtál ki mert én nem is sima mecha billeket használok hanem HE kapcsolósakat amikből nem is létezik olyan ami halk lenne. Viszont játék teljesítményre a rapid trigger miatt nem kis előnye van, engem pedig csak az érdekel, kompetitiv játékos vagyok meg ex-versenyző.
-
Busterftw
nagyúr
Ha ket kapcsolot hasonlitasz ossze videon, a kulonbseg ott is merheto lesz, nem kell ehhez eloben megnezni.
"Mind tudjuk, hogy a bill hangját nem csak a switch adja."
Tudjuk hat, ezert kell az, hogy aztan csereld ki a hazat plusz 50 euroert, meg csereld ki ezt a szivacsot benne, meg csereld ki ezt a modot hozza.
Ez a standard mecha valasz mindenhol."Ha nem akarsz barkácsolni akkor is lesz olyan ami ezeket mind teljesíti gyárilag."
Nem a barkacsolas a lenyeg, hanem az, hogy barmelyik silentnek mondott kapcsolo es a silentnek mondott billenytuzet nem silent.
De mivel a default hitvallasotok alapja a fenti modolas/ganyolas es csubakkaerveles, ezert ez teljesen oke nalatok.
Nem silent a megvasarolt es silentnek hirdetett kapcsolo/bill?
Hat persze mert szet kell szedni, meg kicserelni megmoddolni mindent +50-100 euroert, igy ertette a gyarto.Es ti ennek tapsoltok.
"mindig látszik a hiányosság már a vidi alapján"
Nincs hianyossag. A ket videon Red Silent kapcsolok vannak amik egyaltalan nem halkak, kattognak, klikkelnek, csattognak, csakugy mint a szinten halknak mondott outemu silent.
Ott a video, meghallgathatod, nem kell nekem hinni. -
Csandi
addikt
10:00 tól, ezt kell elképzelni egy silent cucctól. [link]
(Apám varmiloja is hasonló élőben, de ez méghalkabb. Közel sem olyan mint a vidikben amiket küldtél. Nem véletlen, hogy van 30 meg 70 ezres bill is ugyanazzal a kapcsolóval
)Ennél egy gumidomós tejfölösdoboz műanyaga is hangosabb mikor az ujj hozzáér.
-
Csandi
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Ez rohadtul nem ilyen élőben, gyere el nézd meg apáét. Neki másik modell van mondjuk.
Mind tudjuk, hogy a bill hangját nem csak a switch adja. Silent switch jó kiindulásu alap, de persze ha a ház nem tartja bent a hangot elégge, a kupakok nem jók, a stabik zörögnek stb. akkor lesz hang. Ha nem akarsz barkácsolni akkor is lesz olyan ami ezeket mind teljesíti gyárilag.
Aktív zajszűrős nem kell, sima zárt elég. És igen képezd, mert még mindig látszik a hiányosság már a vidi alapján is amit másodjára küldtél.
De igazából mindegy is, suzukisnak se szokták magyarázni, hogy a merci jobb, tudja a suzukis is. Ez valami gumidóm fétis lehet aki azt védi mechával szemben, csak a merci tulajok jót akarnak nekik de ha kötik az ebet a karóhoz felőlem basszanak ki magukkal nekem mindegy. Pénzt még megérteném, de te is ott vagy az 5080/5090 topikban így az tuti nem probléma

-
Csandi
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Hülyeséget küldtél.
A te vididben cherry mx red van. Én cherry mx silent red-et küldtem. Az egy másik switch. A silent redet is úgy kapni készreszerelten. Mint írtam gumi van a switchben ami tompítja. (A sima redben nincs) Előbb akkor képezd ki magad a témában ha vitázni próbálsz benne.
-
Busterftw
nagyúr
Ugyanaz a "silent" kapcsolo ahogy gyarilag van.
Tehat nem silent, csak ha kikened, meg korbe ragasztod szalaggal meg megmoddolod."Ha meg nem silent akkor fejhallgatóról biztos hallottál. Érdekes sose hallom a billem pedig nem silent."
Ezt a csubakkaervelest szerintem ne eroltessuk.
Igen az utvefuro sem hangos, ha ket varossal arrebb tartozkodsz mukodes kozben. -
tatu9
tag
válasz
Busterftw
üzenetére
Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel. Még a legótvarabb, első generációs outemu silent is halkabb, mint egy gumidómos billentyűzet. Nemhogy a mostani modernebb kapcsolók.
A custom vonalnak meg pont a nevében van a lényege. Ha nem jó neked a gyári kiépítés, akkor van lehetőség változtatni, jobbá tenni, a saját igényeidnek megfelelően alakítani. Nyilván az is plusz pénz. Ezt kell mérlegelni.
Van saját tapasztalatod is, vagy csak YouTube?
Nagyon szívesen megmutatom mi a különbség köztük. Van elég billentyűzetem meg kapcsolóm.
Viszont egy dologban igazat tudok adni, hogy van olyan silent, ami inkább csak muted hangprofilú kapcsoló. Azok hangja kb félúton van a normál és a silentek között. -
Csandi
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
A silent kapcsoló switcheiben van gumi, az tényleg silent. Apámnak is azt vettem egyszer szülinapjára az tényleg silent. Ilyen [link] és ez tök régi, azóta fejlődtek.
Gumidóm egy hányás aki azon gépel utálja magát és a gépét, jászani meg nem is lehet rajta max bronz rankig.
Ha meg nem silent akkor fejhallgatóról biztos hallottál. Érdekes sose hallom a billem pedig nem silent.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Marhasag. Ott vannak a tesztek, barki meghallgathatja, a silentnek mondott kapcsolok nem halkabbak 50x mint a gumidomosak.
Lol a mechas beszel hitvallasrol amikor teged triggerel minden ami negativan emliti a mechanikus billt es mas szamodra nem is letezik?
Az objektiv szaktopik ugye.Az is vicces, hogy itt nem a mas tipusu billentyuzetek fenyezeserol van szo, hanem arrol, hogy konkretan kamu marketinget vedesz legyen az barmilyen silentnek mondott bill/kapcsolo.
Ennek koze nincs az uj dolgok megismeresehez vagy barmilyen megrogzott nezetnek. En teljesen nyitott vagyok a mechas billre is, de nem ugy, hogy a "tanacsok" es a megoldasok konkretan felrevezetesekre es hitvallasra epul.

"amit egy magára és a munkakörnyezetére kicsit is adó"
Jaja
-
Héraklész
senior tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Úgy látszik ehhez barkácsoló embernek kell lenni. Sajna nem úgy van, hogy átlagember megvásárolja és használja, hanem különböző termékek után kutat, más-más gyártó más-más készletét párosítja össze, majd néhány félresikerült kombináció után a nyakán marad több fióknyi cucc, szerszámokkal, olajakkal stb-vel, miközben csak gépelni szeretett volna.
Tök jó, mindig ilyenre vágytam, ja nem, rühellem a barkácsolást!
Full kompletten is lehet venni mechanikus billencseket, de az ugye nem olyan, neked azok alapból nem tetszenek... És nyilván nekem sem, ha vannak igényeim például a csendesség.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw
üzenetére
Csak ötvenszer halkabb bármilyen gumidomósnál vagy mainstream gaymer fosnál, és gépelési élményben is köröket ver azokra. Ha nem bottom outolsz, akkor meg hatvanszor. Ha meg bottom outolsz, akkor a kupak plate-hez ütköző műanyagja által generált hanggal nem lehet mit kezdeni (legfeljebb veszel gumiréteggel bevont kupakokat), de ez az összes létező – nem gumiból készült – billentyűzetre igaz.
Ez milyen kifogás/hitvallás már?

A billentyűzet az a kategória, amit egy magára és a munkakörnyezetére kicsit is adó, képernyő előtt rendszeresen időt töltő user maximálisan az igényeihez szab, mind hardveresen, mind pedig szoftveresen. Mivel elsődleges kapcsolódási pont a számítógéphez, és alapjaiban határozza meg a felhasználói élményt, plusz a produktivitásra is erősen kihathat.
De ha neked de facto igényed a kulcsrakész gagyi nyúzása, akkor hajrá, maximálisan szíved joga. Csak ha ennyire merev, potenciális problémát áthidalni nem kívánó nézeteink vannak, és nem szándékozunk megismerni új dolgokat, akkor ne szakértsük már meg a moddolhatóságot nyújtó és/vagy home rowra történő centralizálást középpontba helyező billentyűzeteket egy szakmai fórumon, érted. Részemről leginkább ezt látom kevéssé szívderítőnek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egyértelműen leírtam, hogy mi kell hozzá. Jelen esetben csak silent kapcsoló, cirka 10 000 forintból kihozható. A benne lévőket kiárulod, szóval igazából annak kb. a fele vagy még annyi sem.
Tehát nem. Nem nagy művészet. Feltéve persze, ha a "billentyűzet", mint termékkategória nem reked meg a Logitech/Razer/SteelSeries/bármi egyéb ultra mainstream gaymer cuccoknál, és nem csak random gúnyolódsz, hanem tudod is, hogy mit csinálsz.
-
Busterftw
nagyúr
Hát az eddigiek alapján nagy művészet, kedve azzal hogy ezek a csendesnek mondott billek egyáltalán nem azok a tesztek szerint, sőt.
Persze ha még utána ráköltesz +100 eurót, kipúrhabozod meg lekened bálna zsírral és nyomtatsz hozzá gumibetétet, akkor a "thock" kevésbé fog csettegni/kattogni/klikkelni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mintha nagy művészet lenne abszolút csendes mechát csinálni.
Gasket mount, POM/PP/polikarbonát plate, egy tonna szivacs, vaskos oldalfalú dye-sub PBT kupakok (esetleg még O-gyűrűzhetők is, bár szerintem felesleges) és valami jobbféle silent kapcsoló --> voilá. Ténylegesen szupercsendes mecha.
A hír tárgyába konkrétan az utolsó komponens kell csak hozzá. Igaz, hogy a kupakjai gyárilag doubleshot PBT blendek, de valószínűsítem, hogy nem tejfölösdoboz vastagságúak, szóval megteszik a célra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Krugszvele
üzenetére
1000 éve léteznek a 96 százalékos/1800 Compact formátumú billentyűzetek, csak nem ismered a piacot.
És mivel nyílt forráskodú QMK firmware-t használ, teljesen lényegtelen, hogy melyik gomb hol van, mivel mindent is úgy és oda programozol fel, ahogy és ahová akarsz, az egyszerű karakterektől kezdve a mindenféle szimbólumokon, illetve speciális karaktereken át a komplex makrókig.
De bírom, hogy szinte mindig ugyanazok ekézik az adott terméket a nem 100/110 százalékos billencsekről szóló hírek alatt (ez a része nem neked szól). Főleg, hogy még a fáradságot sem vették soha, hogy ténylegesen megismerkedjenek egy hasonszőrű, QMK-s eszközzel. Nagy szakmai hozzáértésről tesz tanúbizonyságot.

-
Busterftw
nagyúr
válasz
Krugszvele
üzenetére
De legalább nem úgy reklámozzák, hogy "silent".
Már ez egy win. -
Héraklész
senior tag
válasz
Krugszvele
üzenetére
Mindezt egyre kisebb helyen.
Kiadnék egy hard core gaming billentyűzetet egy darab billentyűvel, jrpg-s limited kiadásban ezer euróért. Biztos lenne néhány elvetemült, aki megvenné. Sőt, ódákat (haikut inkább?) zengene róla ilyen fórumokon. :-) -
Csandi
addikt
válasz
Krugszvele
üzenetére
És? Vásárlóknak csak jó ha több opció van.
-
Krugszvele
senior tag
Minden héten feltalálják a legújabb billentyűzetkiosztást. Jövő héten talán kijön majd hogy a funkcióbillentyűk lesznek alul és lesz egy-egy windows gomb is a W mellett! Hasonlóan hasznos ötletekért jogdíjírét írjon, aki képes volt ilyen kialakítást kiszülni magából! Jól megleszünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Autós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- E-roller topik
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 5070 Ventus 3X/ 4070Ti SUPER 2x Ventus
- MSI H81M P33 LGA 1150 alaplap
- MAGYAR BILLENTYŰZETES LAPTOP BAZÁR BŐVíTÉS ALATT
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- DAHUA 16GB DDR4 2666 és 3200 MHz laptop RAM
- Utolsó darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Apple iPhone 11 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Keychron szoftver nem az igazi, de egynek jó.
De akkor mégiscsak az árral van bajod nem? Akkor meg visszaértünk a suzuki vs merci analógiához, utóbbi nyilván drágább lesz
Jóvanazúgy' csak ne bottom outolj
crazy