- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nutra
tag
Breville/Sage dual bolierhez tudtok megbízható szervizt javasolni? Kicseréltem ugyan az összes eresztő tömítést a kazánon, de továbbra is túlfűt. Azt tippelem, hogy a triac vezérlőkártya cserés, de inkébb rábíznám egy jó szakira.
-
válasz
ZeCse #132597 üzenetére
Ismereteim szerint akkor van galvanikus kapcsolat, ha tud folyni valami áram. Persze lehet, hogy tévedek. Ha a két elektródát nem kötjük össze, csak "lötyögnek külön" a löttyben, akkor értésem szerint nem jön létre galvánáram.
Szóval a rezet meg az alumíniumot csillámmal, ill. műanyagcső betoldásokkal választanám el.
(Epként a desztvíznek sem 0 a vezetőképessége :-) ) -
tomiie6
csendes újonc
válasz
vrob2 #132589 üzenetére
Én a sima, első generációs DB1-et is csak ajánlani tudom, több, mint 3 éve megelégedéssel szolgál (~60 kg szemes kávé). Meglátásaim szerint innen a következő szint (újonnan, buherálás nélkül) valóban a Bianca, ezért ez(ek)re az új változat(ok)ra nem fogom lecserélni biztosan, mert csak a teljes flow control érdekelne, mint előrelépési lehetőség.
-
válasz
#85578752 #132592 üzenetére
Nem.
Nem hirtelen melegszik, és nincs utána gyors lehűtés.
"A tejet pasztörizálás során 71,7 °C hőmérsékleten 15 másodpercig (vagy ezzel egyenértékű más hőmérséklet-idő kombináció szerint) hőkezelik, majd a legrövidebb időn belül legfeljebb 6 °C-ra hűtik." /wiki/ -
válasz
koxkids #132573 üzenetére
Én alubojlerest csak úgy rézcsöveznék, ha a kétféle fémet galvanikusan el tudom szigetelni.
Régebben írtam itt ilyesmiről.
Egyébként ha Gagiuino-t reszelnék be, először megnézném, hogy hogy viselkedik csövezés nélkül.
Anno kiszámoltam, hogy a GC fűtőteljesítménye elegendő-e ahhoz, hogy a maximális vízáramot "röptében" felmelegítse (úgy emlékszem) kb. 20 fokról 90-re. Emlékeim szerint az jött ki, hogy igen.
Szóval ha így, akkor a bojler belső áramlásaitól függően persze, de elvileg fölösleges tud lenni az előmelegítés. A felfűtési időt viszont növeli, és valamelyest a rendszer hővesztését is, ha nincs a bojler meg a cső körbeszigetelve. (Így ui. a rézcső nagyobb hűtőfelületet képez, mint a bojler fala.) -
törölt tag
Szerintetek nyers teljes tejet gőzölve az a hő ami közben éri a tejet (kb. 65 fok), megfelel egy pasztörizálásnak?
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #132588 üzenetére
A DB1 Pro az már Bianca-verő! Komolyan, olvastam!
-
vrob2
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #132588 üzenetére
Egyáltalán nem kritérium az új, sőt.
Az ABX DB1-el kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok.
Igen a Sage BES920 nekem is szimpatikus de néha olvastam róla nem túl jót így valahogy mindig lebeszéltem magam róla.
Igazából amit mostanában nézegettem az a Lelit Elizabeth, Sage BES920, és nagyon szimpatikus a Bellezza Chiara is, tudom ez nem dual bojler. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
vrob2 #132587 üzenetére
Sajnos ez pont egy köztes árszint, mint max keret. Itt nem feltétlenül találsz megfelelőt, illetve használt piacon jobb eséllyel. Egy Sage BES920 remek gép, időnként felbukkan itt-ott. Kicsit fölé mehet az árszintnek még használtan is.
AVX DB1 Pro, ami annyira új, hogy sztem még nem is kapható és állítólag kijavult a gőzölés rajta. De itt bétateszter leszel. -
vrob2
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #132548 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Kb 300 e lenne a határ.
Mivel elég sokat gőzölok így egy olyan gépet szeretnék ami hozza a full tuning Gaggia Classic szintet csak jól tudok vele gőzölni is kényelmesen. -
törölt tag
válasz
Cathfaern #132582 üzenetére
Harmadik főzésnél már jobb mint a rozsdamentes. De mivel lehet biztosan stabilizálni egy mosogatógépes mosás után? Youtubeon láttam pár megszürkült kotyeszt feljavítani polírozással, de van valami vegyi megoldás is a belső eldugott részekre? Valami gyenge sav vagy lúg? Nem ia a kinézet, csak az oldódás gátlása lenne a cél.
-
Laraxior
titán
Sziasztok.
Gyors kérdés.
Van különbség kotyogósnál, ha forró vízzel indítom, vagy hideg vízzel? Az előbbi ugye gyorsabb
(Bocs, ha hülye kérdés, csak most épp fő, és amíg nem jön le addig...)
Illetve, ha szokott még valaki hozzáadni valamit, hogy jobb íze legyen, akkor arra valami ötlet? Én fahéjjal főzöm pl. és nagyon jól érezhető az íze
-
atish15
aktív tag
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Elképzelhető, hogy a bialetti brikkaban kicsit leégett a víz a tartály aljára vagy vízköves lett bár kb 5-alkalommal volt használva. Most próbálom ecettel és szodabikarbónával kioldani belőle. A kérdésem az, hogy dörzsivel lehet e esetleg dörzsölni?
-
Uyuarasy
tag
válasz
koxkids #132573 üzenetére
Azzal ovatosan, nem tudom most mi a helyzet, de par honapja meg sehol sem volt a web UI. Attertek Arduino Nanorol STM32-re, de meg igy is szukosen fernek el a dolgok, foleg ha az extrakat is hozzarakod (pl. talcaba epitett merleg).
Anno lattam egy vagy ket nem hivatalos modot akik sajat kapcsolassal ESP32-t hasznaltak, amivel lett BT/WLAN is, a projekt fejlesztoje viszont elbol elutasitja ezeket a chipeket…
A Discord szerverukon tudsz a futo es elkaszalt fejlesztesekrol is olvasni.
-
icm
tag
válasz
koxkids #132567 üzenetére
Én személy szerint rézcsőre is optimalizálnám, pontosan amiatt a plusz űrtartalom és hőstabilitás miatt amit Zolnagy is mond. Aztán lehet tök jó a rézcsövezett bojlerrel, de nem tudom utóbbit itthon meglépte-e valaki.
Ami még számomra hiányzik belőle, hogy nem tudok a pidekre jellemző autotune-t kiadni. -
Gagguino tuningot használ valaki GC-vel? Múltkor nézegettem az oldalt és eléggé tetszik, főleg hogy elég origi marad a gép, pl a felhajtható kijelző stb. Mindent is tud kb a rendszer ahogy néztem
Fragola-tól lehetne beszerezni egy tuning gépet és otthon átalakítani, vagy lecsapni egy olcsó gépre jófogáson és azt upgradelni
-
Deer76
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Nemrég cseréltem kartömítést és szilikonzsírral helyeztem fel. A kávégépem alul szivárog. Amióta a tömítést kicseréltem már nem kávés a víz, hanem tiszta. Nem nagy mennyiség. Egyelőre egy alap felsőszűrőt használok, mert gondoltam tesztelem, de van IMS felsőszűrőm is. Amúgy az is érdekes, hogy a lefolyás sokára (kb 20mp) indul csak el, de amúgy rendben van.
-
Speti69
csendes újonc
Köszönöm szépen a segítséget, aztán megrendeltem a simát a német amazonról. Számolt vámot, szállítást, ha minden sima akkor talán valamivel olcsóbbra jött ki, mintha a normcore oldaláról rendelem.
-
mézespálinka
senior tag
-
ttlfeg
friss újonc
Sziasztok!
Kávéfőző tuningolásban vagyok. OPV és szűkítőzés megvolt, következő lépés a PID lesz, és elkezdtem gondolkodni, hogy esetleg nyomás profilozással is játszanék. Rezgő szivattyús gépről van szó. Kerestem a nyomás profilozáshoz valami KIT-et, azonban sajnos nem találtam. Létezik ilyen egyáltalán? Tudtok ilyet javasolni? -
JackFeryll
őstag
válasz
vrob2 #132547 üzenetére
Elizabeth , MaraX, Bianca , 250-300/350-400/600-ért, olcsó korlátolt DB, E61HX, E61DB.
Én biztos Biancát vennék ezekből.
Reálértéken sose volt ilyen olcsó és az elmúlt időben volt néhány darab hetekig hirdetve 600 környékén, régebben ezeket feltették és már el is vitték mondjuk 1-et egy évben. -
Speti69
csendes újonc
Sziasztok!
Lehet bugyuta kérdés, de ha az amazon.de-ről rendelek, akkor mindenképpen EU raktárból jön? Normcore v4 tampert szeretnék Sagehez
Néztem, hogy ha közvetlen a Normcoretól rendelem, ott is van kb 6,000ft-ért lehetőség EU-s raktárból kérni, de a német amazonról össz olcsóbb lenne..
Másik, hogy ragaszkodjak-e a v4-hez? Tudom, azt szoktátok dícsérni, de szemre hasonló van az Ikapének és a 3Bombernek is, azok nem érik el a Normcore minőséget? -
Jolida
tag
Ide [link] is be lehet nézni időnként.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vrob2 #132547 üzenetére
Ár, mint legfontosabb elem?
Olcsó és új dupla az avx db1 - de ott vannak problémák asszem pont a gőzstabilitással.
Amúgy tele a Marketplész többnyire változó korú és állapotú Lelitekkel, ritkábban egzotikusabb ECM is felbukkan. E61 HX-ből még nagyobb választék, ismert és (nekem) kevésbé ismert gyártóktól. Nézz körül valami konkrétum után és azt kérdezd meg.szerk.: megnéztem. Most épp sehol egy Lelit, de más se. Egy db Elisabeth-et találtam jan. 30-ról, csomó kiegészítővel 300k körül. Várni kell és lesni.
-
vrob2
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Gaggia Baby (Baby Gaggia) PID-es kávéfőzőt használok, viszont szeretnék feljebb váltani a Classicon túlra. Fontos információk, hogy legalább hasonló jó tulajdonságai legyenek mint a Classicnak, legyen hőstabil, legyen benne PID.
Elég sokat gőzölök szóval dual bojler jól jönne de nem feltétel.
Jöhetnek régebbi használt gépek is egyáltalán nem újban gondolkodok.
Tudtok segíteni, hogy milyen irányban nézelődjek. Eléggé elvagyok veszve nem tudom merre induljak.
Előre is köszi. -
ttlfeg
friss újonc
válasz
qvik27 #132540 üzenetére
Jogos, keményfába nehezebben vág magának menetet és nagyobb a repedés kockázata. Felfúrni mindenképp szükséges a nyelet. Szerintem célszerű nem magméretre hanem a menet külső átmérőjéhez közeli méretre felfúrni és valami erre alkalmas ragasztóval megkenve betekerni. Pl epoxy ragasztóval.
-
Deer76
aktív tag
Na most, hogy szűrő, kosár tömítés csere volt, még mindig szivárog főzéskor a víz a kávéfőző alján, igaz, most már tiszta.
-
válasz
ttlfeg #132539 üzenetére
Igen, de ezeket főleg szálkeresztben szokás betekerni, puhább fákba inkább.
Ez a nyél -felteszem- keményebb fa, a lyuk pedig szálirányban van.hoffman_: ha emellett döntesz, olyat vegyél, aminek a külső menetátmérője csak picivel nagyobb, mint a lyukátmérő.
Ha veszel hozzá valami vegyi dűbel jellegű cuccot, akkor szerintem tartósabb lesz, ekkor a külső menetátmérő pont akkora legyen, mint a lyukátmérő. -
törölt tag
Szerintetek lehet alátétezni egy Tchibo kúpos őrlőt valahogy? 1-esen se őröl elég finomra presszóhoz.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #132397 üzenetére
a mokkáról ígértem, hogy írok, nem volt rossz, de ezen a kerámia lapon sehogy nem tudom eltalálni a kotyogóst. az őrlemény kb rendben volt. a pörkölés pedig a szállítás előtti 3-4 napos volt, szóval viszonylag frissen őrölve jön az a 150g.
kérdés más témában. van egy ilyen tadamm féle tölgy portafilter nyelem, amit nagyon szeretek, de egyszer elcsesztem picit a menetet és az évek alatt telljesen kuka lett. lehet ezt valahol javíttatni? nekem sajnos semmi asztalos szerszám/rutin nem áll rendelkezésre. gondolom csak ki kell tölteni és újravágni a menetet száradás után.
-
icm
tag
válasz
zolnagy #132531 üzenetére
Ja egy termoblokk is lesz majd. Majd az új bojlerrel. Semmi extra, nem réz. Alu. Lehetne másból is de ezzel szórakozom, elvagyok, tanulok esztergálni
projekt. Aztán a gőzbojlernek is kell a hely, én szeretem ha van helyem, legyen szellősen. Nem mozgatom a gépet sehova nem gond ha kívül van a víztartály. Jobban is látom a vízszintet.
A rézcsövezést majd megnézném, mármint miért befolyásolja… nincs benne extrém kicsi átmérőjű szűkítő? -
zolnagy
őstag
Ja, hogy ebben még lesz egy thermoblokk is. Az igen.
Soundon csinálta meg emlékeim szerint. Nem is lehet már ott egy tűt sem elejteni a házban.
A vízterítést én is azt gondoltam elméletben, hogy jó megoldás a "gombás" vízterítés és biztos az is. Meg a fejből sem függőlegesen van a furat, hanem srégen. Itt valószínűleg a nagyon alacsony vízhozammal van összfüggésben, amit korábban írtam.
A QM Silvanonál is ez volt, csak még durvábban, amikor rézcsöveztem (lehet én rontok el valamit szisztematikusan). A Silvanonál azt gondoltam, hogy a rézcső forrasztása tömítette el, de nem, mert leszedtem és teljesen átjárható volt. Viszont rézcső nélkül jó lett. Aztán mégegyszer rézcsöveztem, megint nem lett jó és véglegesen levettem (Erről ez jut eszembe: [link] ).
Itt is lehet ez van, de mielőtt leszedem, kizárok pár egyszerűbben kivitelezhető dolgot: OPV, tágulási tartály, pumpa vízhozama magában. Aztán, ha semmi nem segít, akkor leveszem a rézcsövet itt is. Ahol viszont nem volt ilyen anomália és nagyon sokat segített a rézcső, az a GC volt. -
icm
tag
válasz
hogyaza #132528 üzenetére
A vízzel való itatása az nem tagadás az egy ECM Puritistika ihlette gondolat volt - kicsit csálé lett, mert nem fogtam be a kupakot aztán átszaladt a fúrószár a kupakon. Siettem de nem lett volna szabad.
Fent kell még a hely egy gőzölő termoblokknak. Az alkatrész megvan, most már helyem is van hozzá. Egy gőzcsapot kellene beáldozzak... (Ugyanitt ha valakinek van nem használatos Gaggia gőzcsapja ami ereszt és nem kell neki azt szívesen átveszem további gaggia tuning jeligére). Aztán látom magam előtt, hogy tele lesz a hócipőm az összes össze-vissza kábelsarus rácsatlakozásból és kivágom az alaplappal együtt az egészet és újra kábelezem. Már most is megremegett a kezem, de lusta voltam. Az előlapra koncentráltam.
@Zolnagy: köszi szépen. Meglepő amit írsz, én elsőre azt gondolnám, hogy az e61-re hajazó vizterítő "gomba" pont jobb kéne legyen mint a Gaggiának ami van.
-
hogyaza
tag
Gratula,jó lett!
Nem írtad hogy hogyan iszik.Felülre szerintem nem fér a gyári tartály a mágnesszeleptől.Ez érdekelne.
A leírás az erősen hiányos,mert egyetlen idegen kifejezés sincs benne!Ezt mégis hogy értelmezzük?
Egyébként a pro-t is meg lehet szinte ugyanúgy csinálni mint a régit,csak a feliratot ragasztva kell visszarakni.
-
zolnagy
őstag
Jó lett, ügyes vagy!
Főleg, hogy ez 2018-as verzió, amiben kevesebb a hely/lehetőség.
Nekem 2015 előtti volt, amiben én is minden általam elérhető tuningot belepakoltam. Abban volt a fragola féle rézbojler is, ami csak egyszeri alkalom volt. Szerencse, hogy tudtam venni tőle egyet. Az ulkát én is a padlóra rögzítettem. Nekem a vízbevezető helyére ment a pid.
Tök jó érzés, amikor az ember saját maga építi fel a gépet és működik.
Már nincs nálam, eladtam, de mikor ilyen munkákat látok, akkor hiányzik.
De valójában a robot nekem teljesen elég, csak a nosztalgia…
Igazából a Silviát is csak a szerelésért csináltam meg. Bár a vízterítésével még nem vagyok elégedett. Abban a gaggia tényleg jobb. -
icm
tag
Kicsi Gaggia tuningom osztanám meg ha nem bánjátok:
Mivel 2018as évjáratú gépem van így a klasszikus tuning dolgok egy részét megcsináltam (rézcső, pid, szűkítő - Verti ötletét hasznosítottam), de manométer nem került bele és egy ideig a puNpa szabályzó se volt, az is bekerült, de manométer nélkül kb csak vaktában szabályozgattam és ez tuti volt de igazából semmi megismételhetőség nem volt.
Tervezgettem, tervezgettem hogy legyen jó és jött az ötlet, hogy a rezgőpuNpát leköltöztetem a víztartály helyére, rakok egy pulsort, egy állítható biztonsági szelepet, mehet rá egy tágulási tartály és a manométer bekötés. És a tervezés - probléma - újratervezés majd ez a ciklus ismétlődött és ismétlődött. Amikor megoldottam volna valamit más problémát idéztem elő. Ilyen volt az a gondolat, hogy a tágulási tartály az a vízbetöltö tölcsér furatán keresztül menjen - és ne kelljen "szétfúrni" a gépet - majd ütközött a manométerrel... és még ennél is hosszabban is taglalhatnám de inkább mutatok 1-2 építés közbeni fázist majd a végső, működőképes megoldást. A tágulási az rugós - dugattyús lett. Egyik oldalt karmantyús - itt találkozik a vízzel a másik oldala csak támasztó / vezető O gyűrű. Két különböző rúgót tudtam beszerezni hirtelen 17mm átmérőig, így a dugattyú hosszával kompenzáltam. Tágulási tartályon is alakítanom kellett. A rugós dugattyús ötletet azt Hogyazánál láttam. Ez kb a végleges formája, csak a "gépészet" miatt hagyom itt, hátha érdekes lehet valakinek. A puNpa bekötés a csúszósarukkal és a tartóbakok vázhoz csavarozása azért nem az a szerelés barát kialakítás ami a későbbiekben élmény lesz majd. Emlegettem a tervezőt kedves szavakkal amikor raktam összeVégül összerakott, üzemkész állapotban, a barista világítás még nincs bekötve.
-
icm
tag
válasz
vendingo #132521 üzenetére
Pont a vetemedés miatt kérdeztem a vastagságot. Lehet mindenhol ilyen verziót adnak és ezekben ennyi van… azért az indukciós lábasok esetén segít a vetemedés ellen a perem. Lehet ha vissza lenne kicsit peremezve kellően merev maradna napi 3 kávé után is a cucc. Vagy vágatsz egy 10mm lemezből egy korongot..
-
vendingo
veterán
Kb 3mm a vastagság.
Lojzi1: napi 3 kávét készítek vele. Akkora fokozaton használom, amennyivel a tankönyvi idővel jön le a 9b-vel a kávé.
A tescoma nagy csalódás volt. Alig láthatóan megvetemedett, ami után már nem feküdt fel rá a 9b ezért nem tudta áradni neki rendesen a hőt. -
zolnagy
őstag
Végre elkészültem a Silviával. Teljesen szétszedtem, kitisztítottam minden alkatrészét. Kapott pidet, rézcsövet. Az OPV-t átraktam a pumpához, fragola féle terjeszkedési tartályt és szűkítőcsövet is kapott. Gyakorlatilag teljesen ugyanígy csináltam meg, mint itt a cikkben: [link]
A problémám az, hogy nagyon alacsony a vízhozama (~40 ml/10s). Ami leírva nem baj, de mégsem jó a vízterítése így.
Milőtt szétszedem, várom tőletek az ötleteket, hogy mi lehet a gond.
Az ulka EX5 vadonat új.
Én első körben azt gondoltam megnézni, hogy a pumpát az opv nélkül kötöm rá a körre. Ha így OK, akkor az opv a hibás (bár azt is szétszedtem, tisztítottam) -
hogyaza
tag
válasz
vendingo #132513 üzenetére
Én megkérdeznék egy mágneseket gyártó/forgalmazó céget.Van pár.Ők foglalkoznak fel ill. lemágnesezéssel.Biztosan tudják a tutit és megoldást is a problémádra.Ha jutsz valamire ezen a vonalon,tedd közé itt légyszi,mert nekem is indukciós lap van,sose tudni mikor kellhet.
-
Kávé:
Father's Los Angeles espresso eléggé rendben van. (Bár a jelzett ízjegyek közül én a marcipánt kevéssé érzem ki, az epret tán akkor, ha "megmondták, hogy olyan".)
-
válasz
vendingo #132513 üzenetére
Nem találtam hirtelen konkrét magyarázatot, doktori disszertációból kibogozni a magyarázatot meg nem hinném, hogy megéri (
ha egyáltalán ki tudnám).
Tán korábban már linkeltem itt hasonló témában valamit korábban, nem emlékszem biztosan. Mindegy is a magyarázat, a lényeg, hogy meg tud változni az anyag ferromágneses és elektromos vezetési tulajdonsága is.
Szerintem ezeknél a szendvicslapoknál stabilabb megoldások a pici elektromos melegítők - ha már a 9B talpa nem működik indukcióval. -
vendingo
veterán
Kérdezném, akik indukciós alátéttel használják a 9B-t, hogy mennyit szoktak bírni ezek az alátétek?
Vettem egy tescoma alátétet., az ~9 hónapig volt jó, utána vettem gyári 9B alátétet, az 5 hónap után lett használhatatlan.
Hogyan tud elromlani egy vasdarab, az számomra rejtély.
Esetleg tudtok tartós, minőségi alátétet ajánlani, ami elmegy legalább 1 évig? -
Süvi
őstag
válasz
cptskorzeny #132507 üzenetére
Hasonló dilemmáim vannak, mint Neked. Én lehet, hogy beruházok egy Neo Flexre.
Nyomásmérő készlettel kerül kb. annyiba, mint a Classic és 2 fej és van hozzá: nyitott és egy nyomásfokozós (van itthon őrölt kávé és ízesített őrölt Frei "kávé" a vendégeknek, akik cukorral kérik a" kávét"). -
icm
tag
Chamber… HOGYMI?!
Flancizálók kedvéért: brew head lesz az. Ha épp nem menne a főzőfej vagy a kosár és henger páros magyarul. -
JackFeryll
őstag
válasz
Ha számít a több shot húzása akkor még egy chamber. Ha 2-nél több ember is várható akkor egyértelműen robot és ott még akár nagy shotokat is lehet kétfelé "csapolni" és könnyen kiüthető. (mondjuk egy motoros őrlő sem árt)
A classic egy főre tökéletes.
Amúgy most annyira nosztalgia érzésem lett hogy elgondolkodtam egy robotban.
-
cptskorzeny
csendes tag
válasz
p.lac #132494 üzenetére
Jelenleg egy adag a biztos, amire lehet építeni. Mivel a terhes feleségem az első trimeszter óta nem kívánja
De ez szerintem lassan változni fog.
A flexibilis adagok szintén kecsegtetőek, a jövőben fagyasztani szeretném én is.A tippet köszönöm, megjegyzem a Thingiversent, elég ötletes megoldások vannak rajta. WDT és tampernyél biztos kelleni fog. Bár az igazat megvallva, lehet beszélek édesapámmal és megnézem mit tud kihozni a CNC gépekkel
-
iatti
aktív tag
válasz
akkor neked még is csak egy gadzsa kell
caffe35.webnode.hu/kavegepek/ persze evvel se lehet kávéházi mennyiségeket kiszórni pár perc alatt.
-
cptskorzeny
csendes tag
válasz
verti1 #132493 üzenetére
A classic Achilles sarka nekem is a mennyiségi korlát. Ha apák csak beugranak a szülők vagy barátok, akkor hosszabb időre az pult mellé szegne. Ezzel még lehet nem is lenne gond, de minimum még egy chambert érdemes lenne venni hozzá. Én meg lehet megőrülnék cserélgetni a forró fejeket és tekerni a K6-ot
-
cptskorzeny
csendes tag
válasz
JackFeryll #132490 üzenetére
A Robot és a Classic között évődök, már csak azért is, mert az 58 ritka, mint a fehér holló a használt piacon, az alap budgetba pedig nem fér be. De akkor a Pro2-t kizárom. Köszi!
-
norkov84
tag
válasz
cptskorzeny #132484 üzenetére
Szia!
Milyen típusú kávékkal etetnéd, hogy pontosítsuk az igényeket? Mennyire világos-gyümölcsös vonal lenne a cél? Esetleg a manapság egyre divatosabb gyors lefolyás - alacsony nyomásprofillal, filter jellegű kávéból mennyire vonz presszó esetén?
-
norkov84
tag
válasz
p.lac #132500 üzenetére
Persze, ez teljesen korrekt. Tudom, hogy többen filter pörköléssel tolják presszó (jellegű ital)ra ezekkel a gépekkel, van aki gyors-alacsony nyomással stb.
Én arra reagáltam csak, hogy egyből a drága, PID-es kancsó került ajánlásra valakinek, aki amúgy Brikkáról indulna el ebbe a presszós irányba. Szerintem kicsit túl van ez tolva... max elkezdi sima kancsóval és az bármikor cserélhető később.Halkan jegyzem meg, hogy amúgy Kalmár sem pid-es kancsóval etette a Flairt a műhelyben, mikor ittunk vele JH egyik kedvenc kávéjából az 58x-en, ami elég világos pöri volt.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Cathfaern #132498 üzenetére
Engedi, es vezerel is, pont ezert nem annyira hangos, (na meg elvileg takarekosabb/kornyezetbaratabb, ami naluk nagy selling point
. mert a vegefele erosen veszi vissza a teljesitmenyt 100 fok eseten is.
Lehet nemitani is, akkor nem csipog, reggel hálás érte az asszony.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest