Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
iatti
üzenetére
...de pl. jó kávét tudsz ajánlani, amikor találsz, csak hogy egy példát mondjak.
Na meg ping-pong ütőt
Gondolom, nem sütött ki mindenki Jónyer kiflit, csak egy valaki, és akik megették, azok sem szerették
Ettől még eljárunk ping-pongozni, sőt, még okosakat is mondunk néha róla (én ritkábban), Az angolból meg minden amatőr is tudja, hogy mi a spin, a speed meg a control.
Szóval szerintem ne engedd, hogy ezek az apróságok a kedvedet szegjék! -
iatti
aktív tag
a sztori megy tovább
már az elején elakadtam az aligment szón, gondolom ángólból jött, na meg a filcek, recék, decibelek a volt darálókhoz viszonyítva
. szerintem lassan kiöregszem a fórumból, lehet átmegyek csendes olvasóba, bár már időnként egyre extrább a fingfürészelés. a végén még lepattanok innét én is. -
-
-
TheProb
veterán
Na, meg is jött a DF64g2. Jó egy órát elszarakodtam szerintem az aligment-tel. Ki milyen filcet használ erre, mert a lakkfilc belement a fogak recéibe, ali tudtam kisikálni? A sima alkoholos piros meg alig látszik a sütétszürke késeken.
Még csak egyet őröltem vele, jó 1g pangó benne maradt így elsőre, hiába pumpáltam...
Ami meglepett, hogy egyáltalán nem hangos. Minden tesztben 90+ dB-t mértek rá, ez konkrétan halkabb, mint bármely eddigi őrlőm. -
Pease
csendes tag
Sziasztok!
Belekezdtem az otthoni pörkölésbe egy forró levegős pörkölővel és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, így mostantól már csak nyerskávét fogok rendelni. Tudnátok ajánlani jó ár/érték arányú nyerskávé forrást? Legutóbb az AVX-ről rendeltem pár kiló nyerskávét, de ~ 3 hónap múlva esedékes lenne a következő rendelés és alternatívát keresek. Neten koffiebranderijdekoepoort-t találtam, de itt szállítási költség miatt társulni érdemes majd valakivel.
köszi előre is. -
PetAd
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez valóban a klasszikabb ízvilág, viszont ez a 2 fajta eszpresszóra szánt szemes közül a kevésbé sötét, a másikkal nem mertem próbálkozni. Ezt tudom ajánlani, nekem nem tűnt szénnépörköltnek, bár nekem ízlett régebben a Pacificafés 100% robusta is
Más referenciám az ízlésemhez nincs, az olasz pörkölők klasszik kávéi kimaradtak nálam.
(nem veszem magamra a kritikát, amúgy is jobb ha több oldalról van vélemény) -
danbenzin
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
boltiból nem szenes a L'Or brazilja, de nem is a legolcsóbb. egyetértek az ikeás szénné pörkölt kàvéval, ezért válaszoltam a kommentedre.
-
-
PetAd
tag
válasz
Fross
üzenetére
Ha van Ikea a közelben, akkor ezt:
PÅTÅR signature szemes kávé, bio/UTZ minősített 100% Arabica kávébab - IKEA
Vagy Pacificafé, náluk van még pár blend, ami befér ebbe az ársávba. -
Zen42
tag
Van megint tesztpöri ha valakinek kéne.
-
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kb fél éve csak 10k alatti kávékat iszok. Bőven van választék.
-
Tomace91
senior tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Utána te a kupakban lévő "mikroszűrőn" keresztül öntöd ki a habot vagy csak a műanyag szűrőn vagy kupak nélkül?
-
válasz
Krajcsi
üzenetére
Ez így konkrétan nem teljesen igaz.
Direkt olcsó pörkölőket próbálok mostanában (közöttük meg beváltakat, hogy ne veszítsem el a kontrollt). Van élet 10k forint alatt. Az elvárás itt nyilván nem a 20+k Ft/kg minőség, de igenis lehet iható single origin arabot kapni a 8-9-10k kategóriában. Chibónál mindnenképp jobbat. -
goom
senior tag
válasz
Fross
üzenetére
Én is értelek, de ez esetben egy másik topicot ajánlok. Itt meg az összefoglalót, fent: az sok mindenben segíteni fog szerintem.
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
aradebil2
üzenetére
Anno nekem is tetszett az a kísérletezős írás, próbálkozni jó volt (igaz Prismo nélkül). És JH alapvetései is nagyon jók, pl. alapreceptje kezdésnek (11g kávéval ha jól rémlik, normál állásban csak 2perc áztatás, kis forgatás majd fél perc múlva "szüret").
RetepNyaraB-vel is egyetértve afrikaiak kiválóan érvényesülhetnek, meg általában ami erőteljesebben gyümölcsös. Lehet többet próbálgatom majd én is, mostanában presszó mellett nem megy jól (pedig évekig az volt a fő módszer). IOS-re van egy Aeromatic app, tele receptlinkekkel.
-
Fross
csendes tag
Értem... Csak én/mi itthon valami iszonyat mennyiségü kávét megiszunk, én személy szerint 4-5 kávét legurítok 1 nap és ezért szerettem volna 1 határt szabni a dolgoknak, mert az én zsebemnek is van sajnos alja
-
goom
senior tag
válasz
Fross
üzenetére
Egyetlen minőségi kávét tudtam ezen összeg alatt (1.990,- Ft), de most látom, hogy már a Velencei gondolások kedvence is 8.600,- Ft/kg áron kapható. Szerintem engedned kell ebből a nyolcból... Pall&Yotz, Kalmár, Impresso, Kapucziner... mindenütt magasabb a belépő szint.
-
Fross
csendes tag
Kotyogóshoz ti milyen kávét ajánlotok egy K6 mellé ami megáll 8 ezer alatt/kg?
-
válasz
qvik27
üzenetére
Nekem AllGround van, és nagyon elégedett vagyok vele! Lehet egyszer gond lesz az érintővel, de csak javítható..
Kis átalakítást csináltam rajta, kapott új rozsdamentes acélból készült kivezetőt, így nem a gyári műanyag zegzugos, idióta kialakítás van.
Tized gramm pontosan kijön belőle aminek ki kell, főleg mióta előbb rá indítok és utána öntöm bele a kimért babot. -
TheProb
veterán
Btw: Hosszú lamentálás, keresgélés, stb. után végül berendeltem egy DF64 gen2-t. Majdnem beleugrottam egy mazzer-be, de végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom a DF-et. Neten kb mindenki dícséri, egyetlen negatív aspektusa talán, hogy kurva hangos. Ezen amúgy nem lehet segíteni valahogy? Illetve mitől függ egyáltalán a "hangereje" egy őrlőnek?
-
mufi
senior tag
Szilyasztock.
Pall&Yotz úrnak volt régebben egy "Castro's cigar" nevű kávéja, ami ma már nincs neki sajnos. Van valami ami ahhoz hasonló/olyan stb, próbálta -e már valaki, honnan lehet beszerezni....
Köszi előre is!
-
goom
senior tag
OFF, bocs, de többször is szó volt már itt az Amazone.de oldalról. Jól emlékszem, hogy az ottani árra már nem jön további díj? Vám, ÁFA, stb. Amit ott látok (szállítással együtt), az a végső összeg?
-
roBEEsz
csendes tag
Haliho!
Lehet ez itt hardcoreba azonnali fejvesztéssel jár, de valaki nem tud ESE pod beszerzo helyeket?
Lehetoleg a porkolesi datum feltüntetésével…
-
JackFeryll
őstag
válasz
Fross
üzenetére
Igen ez az. Most a nanofoamer pro-t használom, de 3.5-es tejjel nekem az volt a receptem hogy 3 teljes lenyomás (ez visz bele sok levegőt) és utána sok nagyon pici rövid utas az alján, de ezt úgyis kitapasztalja az ember. Ha megvan a recept és a hozzávaló tej meg a mennyiség akkor teljesen konzisztensen hozza ugyanazt a habot.
-
Fross
csendes tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Köszi szépen a hosszú választ, akkor lehet erre a french press-re benevezek, úgy is kiakarok próbálni most egy jó pár kávékészítési módot.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Fross
üzenetére
Üveg Timemore French Press 3.0, teljesen jó mikrohabot lehet vele készíteni.
V2-es nanofoamer lenne a következő lépcső (20e felett van), utána nanofoamer pro (80e felett (nekem ez még 100 dollár körül volt elővételben)).
Vannak még gőzgépek is. Kuktaszerű is (bellman, durva hogy már egy ennyire buta és korlátolt eszköz is 70 ezer forint) meg profibb is (WPM MS-130T, vagy olcsóbban a Dualit nem automatája).
Nagyjából ez a mikrohabos körkép, B opció csak gőzért tartani egy presszógépet
még lehet olcsóbb is mint egy buta kukta. (remélem eleget ekéztem a bellmant
) -
Fross
csendes tag
És nincs valami olyan tejhabositó amivel lehetne akár még mintát is önteni 10 ezer alatt? Vagy ez veszett ügy?
-
-
Fross
csendes tag
Sziasztok, ez a tejhabositó mennyire életképes szerintetek?
-
billyjoe
csendes tag
válasz
pokerdani50
üzenetére
Van, mire lennél kíváncsi?
-
Sziasztok!
Van itt valaki a csoportban esetleg akinek van tapasztalata a Sage Barista Express Impress nevű géppel?
Előre is köszönöm! -
cekkk
veterán
Sziasztok,
3 dologban kérnék segítséget tőletek.
Van egy Fiorenzato F4 nano örlőm, ez még régebbi kijelzős és kezdi magát megadni a kijelző. Van itthon neki szervíze?
A gép kb 9 éves napi 2 és 4 adag kávét daráltam vele(én vagyok az első tulajdonosa), így mennyiért lehet eladni vajon?
A 3. kérdésem az lenne, hogy így ebben a 150-250 ezres kategóriában mi lenne ami szint lépés lenne ehhez képest, és minőségi javulást is hozna?
Ilyen az enyém, csak pirosban,
-
válasz
Papacoffee
üzenetére
De ez már egy műtárgy, nem egy csili bezzera a pénzes lúzereknek.
A roto pumpa pedig sok mindent elad, az azért egész más szinten mozog, mint egy vibrás gépért elkérni fél millát.
Ha egymás után tud húzni 5 duplát túlhevülés nélkül, az remek kis hx. Gratulálok hozzá, senki veséjét nem akartam leverni.
-
Papacoffee
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem szeretném felkavarni a rég leülepedett állóvizet az öreg HX gépek vonatkozásában.
Ez is az a terület mint őrlőknél a Mazzer.Van akit rabul ejt és ha kiismerte, nem cserélné el semmilyen egyéb "okos" szerkezetért sem.
"de persze jól mutat a pulton"Ez vitathatatlan!
Igaz nem Bezzera, de legalább nem 25 kiló hanem 65
Nem vibra hanem roto.
Nem 2500 Watt hanem 3400
25-30 perc melegedés valóban kell neki ez igaz.
A vízfogyasztás ugyanúgy mint az áramfelvétel
pedig relatív. Mivel szakaszos felűtés van és a 3,5 literes víztartály reggel biztosítja a család teavíz szükségletét is ráadás "pancsolt" vízből, így a víz és áramfogyasztást megintcsak más szemszögből lehet nézni.
A reggeli 4 dupla egymás után és közben a gőzölés pedig már súrolja az ipari felhasználás határát.De mint minden bogaras hobbista és is a magam nagy, öreg de szép és egyedi gépét szeretem a legjobban
-
Salomon45
friss újonc
Sziasztok! Első hozzászólásom a fórumba, eddig leginkább a reddit, yt bugyraiban merültem el...
Segítséget szeretnék kérni tőletek, úgy érzem kinőttem a lelit anna 2 gépet, amit eddig használtam, szeretnék upgradelni, valami jobb build qualityvel rendelkező, hosszú ideig kiszolgáló gépre. Legfőképpen presszót iszok, nagy ritkán gőzölök. Hosszas kutakodás után a választásom az ecm classika pidre esett, de úgy látom, csak a bartenders.hu oldalon kapható, ami egy romániai bejegyzésű cég. Esetleg bárki tud erről valamit, szabad innen rendelni?
Ugyanakkor nagyon kíváncsi vagyok a segítő hozzászólásaitokhoz, ha esetleg más irányba terelnétek a vásárlásom. Alapvető problémának látom, hogy kifejezetten kevés, külföldön elérhető gépet lehet itthon megvásárolni. Sokat gondolkoztam a mara x-en (v2), de igazából nem gőzölök annyi tejet, hogy megérje HX gépet vennem, a magasabb kategóriás DB gépekre vagy nincs pénzem, vagy nem hoznak lázba (rancilio, lelit DB gépei).
Előre is köszi! -
-
aradebil2
senior tag
válasz
qvik27
üzenetére
Recepteket, videók leiratait megtalálod itt: https://aeroprecipe.com/
Ha olvasni szeretnél róla nagyon tudományosan akkor pedig ezt ajánlom, ezt később JH is átvette a jegeskávés videójában.
https://coffeeadastra.com/2021/09/07/reaching-fuller-flavor-profiles-with-the-aeropress/ -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
...lehet, megnézek majd 1-2 JH videót...
Emléxel esetleg, hogy milyen kávéból volt egész brilliáns? -
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi!
Igen, JH is sokat beszél.
Bár ő még mindig a jobb.
Írás esetleg?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
én azt tudom javasolni, hogy kezdd el használni. jó kávéval. akkor fog kiderülni, hogy rácsavarodsz-e vagy sem, ha igen, mennyire. én egy Nespresso-val kezdtem 3-4 éve. aztán lett egy DeLonghi Dedica. aztán ahhoz egy zsáki 'rendes' kiegészítő, persze nem "szabvány" 58mm. jött a koffi, paljoc, impresso, casmo leginkább. jó kávéval éreztem, hogy ebben sokkal több van, ebből tuning GC lett és SuperJolly a topicból. innen meg csak még jobban beleragadtam, Brikka, V60 szett, 1Zpresso, AeroPress, Kalmár-féle Flair szép sorban. ha megnézed, feljebb még egy Robot-on is kattogok mostanában. van újra egy ugyanolyan Nespresso is itthon... rákattantam, próbálom, veszem, játszom velük, ez az élmény. simán lehet, hogy Te a Bambinoval és valamelyik Impressoval olyan kávét fogsz húzni, ami teljesen kielégít minden téren és akkor nem kell kidobnod 1-2-3-400k forintot még előre. egy pár veteránt ha megnézel, akár csak innen is, több kávéval dolgoznak egy év alatt, mint én valaha találkozni fogok és a végjáték gép ükegy 160 ezres kézi Robot.
szóval csak annyit akarok mondani, hogy fordulj rá, használd és menet közben fog kiderülni. ha három hónap alatt nem csavarodsz rá jobban, akkor teljesen jó lesz a Bambino. ha meg igen, akkor később is el tudod adni, nem azon a pár ezer forint amortizáción múlik úgysem.
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van jó forrásotok, ahonnan ki lehet okosodni belőle?
Előre is
-
válasz
iatti
üzenetére
"pingpongnál voltam inkább "keresgélős" annó. pár százezret elköltöttem fára+borításra"
Huhh, az is egy veszéles sport! :-)
Én most olyan 60-nál vagyok az ütőmmel, de az én tudásomhoz ez már elég jó ahhoz, hogy ne tudjam az ütőre fogni, amikor bénázok
...dehát hónapokig keresgéltem meg olvasgattam, hogy mitől és melyik volna jó a játékstílusomhoz (persze a bénázás nélküli időszakokhoz). Egész jól eltaláltam. -
iatti
aktív tag
válasz
qvik27
üzenetére
én fullos gadzsa+majorral nyomom.
a bambínó nem nálam van szolgálatban. már vagy öt éve váltottam rá kotyeszról. jól el vagyok vele meg a mazzerral, nicsezeró kitérővel. kávék is inkább alsópolcosok/goriziani/ időnként befut egy kis paljoc. pingpongnál voltam inkább "keresgélős" annó. pár százezret elköltöttem fára+borításra. de már elmúlt,i tt meg nem is kapott el a gépszíj. -
Most volt aeropress bajnokság a kv bár bazáron. Rohadt jó cucc az aeropress, igazából végtelen lehetőségekkel. Alapon egy gyereknek is megy, mesterszinten meg kevesen tolják :)
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
I see, kár pedig ránézésre "komoly" kis gépnek tűnt. Nem mint ha komoly vásárlási szándékom lett vna.

Egy darabig elleszek a Bambino-val szerintem. Igazából a Dedica-val is elvoltam, csak normális tejhabot nem tudtam pl csinálni vele.Számomra ezek a manuál gépek - kívülről szemlélve - macerásak. Mármint konkrétan a prep, mert ahogy olvastam amit írtok, előtte melegítgetni/forralgatni kell külön a head-et, stb.
Btw: első "gépem" egy AeroPress volt, ez már teljesen kiment a divatból? Évek óta elő sem vettem csórit.
-
válasz
iatti
üzenetére
A taperolós vezérlést mindenre ráadjusztálni szerintem is egy nettó f@sság (járművekben kifejezetten az). Az én F64 Evom is tapizós. Normálisan működik, bajom sincs vele azon kívül, hogy ettől hosszabb a bekapcsolódása. (...és egy f@sság, hogy ilyen
)
Sajnos tényleg nem a single dose királya, bár komoly bajom nincs vele, mert az őrleménye egész jó. -
válasz
iatti
üzenetére
Nem tudom, hogy az 58-as átmérő-e az, ami révbe repíti a hobbistát.
Van az a gondolatom, hogy pusztán attól, hogy a pogi 58mm átmérőjű, és nem 54mm, semmivel sem lesz jobb a kávéital. (Viszont kevésbé hibatűrő a processz.)
Mert ugye a jó kávéitalhoz
elsősorban jó kávé kell,ben
másodsorban jó és az ízléshez igazodó őrlő,
harmadsorban egy olyan gép, ami a pogácsát elérő víz hőmérsékletét pici hibahatáron belül tartja a beállítotthoz képest, és elfogadható nyomást produkál. Ezeket vsz. a Sage gépek évek óta elég jól hozzák. (Emlékeim szerint Palyotz mérte is a kilépő vízhőt pár éve, amit itt meg is írt.)Persze van a "géppel is még tovább", de ott már a kézik vannak belátható ártávolságban, azon túl meg a flow kontrollos, profilozós csodák.
A helyzetedben én az őrlőre meg a kávékutatásra mennék rá. Jó kis géped van, és logikusan a GC-vel nem jutsz messzebb érdemben.
-
válasz
TheProb
üzenetére
Ja az fent van minden adok-veszeken. A Bezzera egy sima hx gép; 25kiló, vibra pumpa, e61 fej - sokat melegszik , pazarolja a vizet, pörgeti a villanyórát. 2024-ben biztos nem vennék ilyet, de persze jól mutat a pulton. Az őrlő eléggé alkalmatlan single dose-ra, rengeteg pangó marad benne. Sztem a gazdája is rájött minderre és próbál kimenekülni belőlük.
-
TheProb
veterán
válasz
iatti
üzenetére
Mondjuk ezzel?
Ettől beindult a nyálelválasztásom
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Alienware 17r4 olvass
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ettől még eljárunk ping-pongozni, sőt, még okosakat is mondunk néha róla (én ritkábban), Az angolból meg minden amatőr is tudja, hogy mi a spin, a speed meg a control.
na meg a trendek se igazán érdekelnek, tudom kajak lemaradtam

már az elején elakadtam az aligment szón, gondolom ángólból jött, na meg a filcek, recék, decibelek a volt darálókhoz viszonyítva
. szerintem lassan kiöregszem a fórumból, lehet átmegyek csendes olvasóba, bár már időnként egyre extrább a fingfürészelés. a végén még lepattanok innét én is.
)