Hirdetés
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nem értem,mi van a bmwsekkel?
-
válasz
Richemano85
üzenetére
Ha szánsz rá annyit, a nagy Sage nem lesz mellélövés. Márkából kiindulni csak a bmw-sek, meg az apple-ösök szoktak

-
TDX
tag
válasz
Richemano85
üzenetére
Alzán többször is volt 20% kedvezménnyel, úgyhogy ha nem sürgős és megtetszik, érdemes lehet kivárni / árfigyelőt beállítani rá.
-
válasz
Richemano85
üzenetére
pedig elég jó gép. az egyik szuper hazai pörkölő mindenesének is megfelel. (a nickneve úgy kezdődik, hogy paljo..)
az a helyzet, hogy a kérdéseid alapján tippre most kezdenél elveszni a technikai világban, amit én egy bő tucat géppel a hátam mögött így utólag nem javaslok. ugyanolyan fölösleges tevékenység, mint a hifiben, mert legvégső soron ott is az fog számítani, hogy az alapanyag, a zene, amit hallgatsz, jó-e. nem a technika. itt is ez van, fórumokon vérremenő csaták vannak, hogy "melyik a jobb", és hát az a(z igazi) válasz, hogy többnyire az etióp kávék
, de mellette úgy szinte bármi más is, ami tényleg jó.a pavoni inkább a puritán mivolta és szépsége miatt izgalmas gép, nagyon jó, ha egy vagy két presszót isztok egyszerre, és van idő a rituáléra (nem lehet megszakítani menet közben, mert méred az időt és megvan, hogy mikor mit csinálsz... ha közben jön egy "de apaaaaa gyereeeeee", akkor vacak lesz a kávé).
az említett sage egy nagyon nagy tudású, univerzális mindenes, stabilan csinál jó kávét. egy gaggiát ehhez tuningolni kell, egy e61-est meg alaposan kiismerni. de, végső soron ezek eszközök, és ugye a mapei s1-es csemperagasztó sem lesz jobb attól, ha a csúcs milwaukee akksis géppel kevertem...
-
válasz
Richemano85
üzenetére
Sztem az, rancilio az kb felejtős kategória, épkézláb gépet nem sokat gyártott. Gaggia akkor csak fulltuning, különben csak szopás lesz vele. Sage 920 egy rohadt jó gép, ár/értékben pedig nincs is versenytársa.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem otthonra még egy jó opció a Sage BES920-as.
-
Richemano85
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Értem, akkor inkább flair vagy rok?
-
válasz
Richemano85
üzenetére
Én ma már nem kacsintgatnék otthonra e61 felé. Pazarló; ha rendes db akkor drága is, ha hx, akkor meg macerás. Nem beszélve a roto vs. vibra pumpáról. Ha már e61, akkor legyen roto is. Hoppá, 1 milla kiugrott
De kinek mi. Szóval én buzgón terelek a kis kézi dugattyúsok felé. Amit nem Pavoninak hívnak. -
válasz
Richemano85
üzenetére
nekem van egy 1967-es, restaurált. anno sokat használtam. nem rossz gép, természetesen lehet vele remek kávét csinálni. a fej túlmelegszik egy idő után, igazán biztosan egy kávé készíthető vele, esetleg zsinórban kettő. utána hideg borogatás kell neki vagy más idétlenség, hogy ne égesse meg a kávét.
-
Richemano85
csendes tag
Sziasztok! Eger és környékén keresek megtekintés, kipróbálás és vagy megvétel céljából La Pavoni karos kávéfőzőt. Nagyon megtetszett, de nem volt még hozzá szerencsém. Kinek milyen tapasztalatai vannak a márkával kapcsolatban?
-
MPowerPH
félisten
A Red Clix -el megtamogatott C40 nagyon jo... En megkotesekkel elvoltam eddig a G1 80 micronjaval is, nagyjabol mindig kiadta, minosegi kave babbal. Ez a 15 micronos allitasi lehetoseg azert klasszisokkal jobb. Nem nagyon erzem ugy, hogy ennel alacsonyabb lepcso szukseges lenne.
-
Tomace91
senior tag
Ha valakit esetleg érdekel: [VST 20g Ridgeless]
-
Toobee
veterán
válasz
kaligula
üzenetére
Szuper tétel mind a kettő, le a kalappal
Az árazás is nagyon erős lett szerintem, ilyen minőségű zöldet valami felkapottabb név simán 25-40 EUR közötti ársávban indítana el.
A keretrendszert nem én találtam ki, szerintem sem sok értelme van 1 db pontszámnak, én ezért jegyzetelgettem. Egyébként a két kapucziner kávé volt, ami cuppingban és filterben is finom volt, a többi mind nagyon-nagyon presszó profil lett. Bevallom, nekem eléggé kiesett a Kapucziner, mióta világos kávékat vásárolok, de figyelni fogom a ritkaságokat innentől. -
kaligula
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Hali! 459-et pörköltem amatőr versenyre Váczi Peti barátomnak. Egyre jobbak ezek a fermentált/száraz/anaerób etiópok és a pörkölőben is kezesek. A Wush-t közösen választottuk ki Andrissal, szerintem az egyik legjobb elérhető zöldkávé most
Hogy működik ez az összevetés, mi ennek így az értelme?
-
lojzi1
csendes tag
válasz
tomiie6
üzenetére
Pontosan ugyanerre jutottam, hogy az RPM állítgatás csak egy újabb változót hoz be az amúgy is soktényezős egyenletbe, fölösleges macera csak a mindennapokban. Nekem egyértelműen a DF64 v2 lenne, de sajnos az sokkal nagyobb dög, mint a 64v és az nekem fontos szempont, mert nem akarom erre az asztalt föláldozni. Szóval csak merengek tovább.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
tomiie6
üzenetére
Még az elején poénból próbáltam 700-as fordulaton, SSP MP késsel nem volt megakadás, de lehet hogy a gyárival lehetne produkálni, mert annak agresszívabb a késprofilja. (de ilyen alacsony fordulaton, mp késsel, nagyon finomra darálva 2-3 percig simán el van mire végez 18 grammal, szóval nem ajánlott)
Egyébként én sem állítgatom már, 1100-as fordulaton hagytam, de van különbség 700/1100/1400 között ízben, de abban igazad van, hogy nincs benne annyi hogy megérje vele kísérletezni.
Amikor én vettem, még nem volt v2, most lehet azt venném, bár ha számít a kinézet is, akkor a v szebb/kisebb szerintem. -
tomiie6
csendes tag
válasz
Sitibe1974
üzenetére
Igazából ebben semmi meggyőző nem volt számomra. Valamint én nem állítottam, hogy nincs hatása az RPM állításnak, hanem hogy nem hasznos.
Rendesen utánamentem a témának (Reddit, home-barista), és az általános vélemény megegyezik az enyémmel. Elsőre izgalmas az állítható fordulat, de a napi otthoni 1-2-3 adag kávéjához senki nem fog vele szórakozni, újonnan kísérletezik vele esetleg, majd örök életre úgy marad, nem fog erre kávét pocsékolni, ez megmarad az influenszereknek.
Az egyik levont tanulság, hogy egy ilyen extra változó helyett inkább választanak az emberek az ízlésüknek megfelelő késprofilt, olcsóbb és kiszámíthatóbb.
Közben még olyanba is belefutottam, hogy sajnos a DF64V 900 RPM alatt megakad presszó őrléshez, szóval ha mondjuk az RPM tartományának a két szélsőséges értékét és a közepét vesszük mint 3 érdekes beállítás, akkor az alacsony érték kiesik a lehetőségek közül. Értelemszerűen 100 RPM különbséggel ugyanúgy senki sem játszik, ahogy a PID-et sem állítgatják 1 °C-kal.
Bónusz, hogy alacsonyabb fordulatszámon magasabb a retention, ezért single dosing szempontból sem tud cél lenni az alacsony fordulat.
Ettől függetlenül biztosan van olyan workflow, amiben valaki számára a fenti tények ellenére is érdekes lehet ez a feature, de itt a fórumon őrlővásárlás miatt tanácsot kérők körében ezt kizártnak tartom. Szerintem a két DF64 közül egyértelműen a sima v2-t kell venni, ha az ember presszózik. -
rgb0007
csendes tag
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
Veszel egy V3-as kit-et a Peak coffe-tól , p&p, és van egy Gaggiuino-d...

Mazzer-re meg nézel egy közeli gépműhelyt, simán megcsinálják!
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Egy Sage Bambino Plust és egy Dose Control Pro-t használunk nagyjából fél éve és nagyon megvagyunk vele elégedve, de az utóbbi időben a második kávé amit készítünk valamiért sokkal gyorsabban folyik le. A kezdetekben (első jó pár hónapban) nem tapssztaltunk ilyet. Tudtok esetleg ebben segíteni, hogy ez mitől lehet? Mindig együtt kávézunk reggel a párommal és a naked kar miatt külön készítjük egymás után a 2 kávét.
Köszönöm!
-
sz.zs.
őstag
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
-
Mano66
senior tag
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
fragola.6035 . A Gaggiuno-t nem biztos, hogy vállalja. De a többit biztos.
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani olyan szakembert, aki manapság aktívan foglalkozik háztartási kávégépek (Gaggia Baby, Rancilio Audrey, Brasilia Lady) tuningjával? A pides/rézcsöves vonal is érdekel, de a Gaggiuino irány is. Mazzer Mini centrírozás ugyanitt szintén érdekelne. Köszi!
-
norby_42
aktív tag
-
waxos
csendes tag
Sziasztok! Egerben tudtok ajánlani jobb kávézót, ami nyitva van vasárnap és hétfő délelőtt is?
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
C60 nem lett, mert joforman mindenhol out of stock, es $600 a minimum ara... Az mar az a szint, amikor teszel hozza egy kicsit, es veszel jobb elektromosat.
Szerdara kapok kolcson egy C40 MK4 -est, Red Clix -el. Igy lesz egy ingyen probam, mert az eredmeny biztosan mas lesz, mint a regi MK2 -essel, es a gyari allitoval.
Ha bejon, akkor marad, ha nem, vagy bizonytalan vagyok, akkor meg mindig ott van forumtars M47 traveler -e, ami meg olcsobban ki is jonne.
-
aradebil2
senior tag
Valakinek van Budapesten Fellow Prismoja amit nem használ és esetleg kölcsön tudná adni kipróbálásra/eladná?

-
Cathfaern
nagyúr
Eladó pár kávés cuccom, lásd aláírás

-
Krajcsi
csendes tag
Kávénapjára jön valaki Aquarium klubba? Egyedül nincs kedvem menni, de ha jönnek innen többen is, akkor mennék szívesen beszélgetni
-
gboszi
senior tag
Ha van rá lehetőség, szeretnék kölcsönkérni kipróbálásra egy
La Pavoni Europiccola-t. Eléggé bele vagyok szerelmesedve, csak nem tudom mennyire jönnénk ki
Második setup lenne. Köszi ha valaki tud segíteni
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Működik az, csak a max hőfok szétbaszta Vendingónál a saválló acél víztartó alsó részt. Feleségem ugyanígy tönkre vágott két aljat két hét alatt. Mindeközben én vígan használom a sajátomat fél éve. Egyrészt nem max hőfok kell neki indukción, mert visszalágyítja az acélt, mert hökezeléssel teszik rozsdaállóvá. Nálunk mindkét alj megrozsdásodott belül, kívül bekékült és lilult. Másrészt vissza kell venni ha megindul a kávé, harmadrészt nem szabad rajta hagyni.
Én isteni kotyesz kávékat iszok itthon indukcióson. -
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
lojzi1
csendes tag
Szlovákiából a Zlate Zrnko nagy kedvencem, különösen a 80/20-as blendjeik a klasszikus vonalból. Árban sem vészes.
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Zen42
üzenetére
Saját harmatgyenge tapasztalatomból akkor szeretnék egy példát mondani szlovákiai pörkölőre. Személyes kedvencem az Ipolyságon, magyar ajkú srácok által vezetett, Coffeein nevű pörkölő. Pár hónapja egy csomag jávai arabikát rekord gyorsasággal fogyasztottam el, annyira bejött.
-
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Úgy rémlik ezt régebben valaki itt már meglépte és nem vált be, ha jól emlékszem.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
vendingo
üzenetére
A platniról jut eszembe: használ valaki Brikkát indukciós Moka alsórésszel? Ha igen, változtat valamit a Brikka működésén? Úgy értem ugyanannyi víz kell hozzá, ugyanúgy pukkan, stb?
Szimpibb megoldás lenne, mint egy platni, de tartok tőle, hogy borul az egyébként tök jól működő rendszer, viszont szegény Brikka csak porosodik a főzőlap cseréje óta.
Kinek mi vált be? -
vendingo
veterán
Gyári adapterrel nagyon jól muzsikál a 9b. Gyorsabb is, mint az előző nem gyári platnival.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
ScouserHUN
üzenetére
Én tuti ezt venném, nagyon jó a kés benne, valamint tuti hogy nagyon pacek műszakilag, mivel sz.zs. árulja.
[link] -
danbenzin
csendes tag
válasz
Zen42
üzenetére
Modor-Mordor, ez tetszik
viccet félretéve, kapásból 2 szlovákiai pörkölőt tudok mondani, amely eszpresszóra pörkölt babra 2 csillagot kapott és további 2őt ami egészen 3-at kapott az elmúlt évben. Néhányat megkóstoltam, finomak. Nem ittam még szlovák kispörkölőből rosszat -
válasz
ScouserHUN
üzenetére
Mostanában több fellow ode előfordult markecplészen. Asszem ssp késes is.
-
ScouserHUN
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Jelenleg egy Niche Zero őrlőm van, amivel teljesen elégedett vagyok dark/medium pörkölésű kávékkal, de a light roast egyáltalán nem sikerül vele olyanra, mint amit mondjuk a Madalban lehet kapni. Gondolom a probléma a sok fine és a kúpos késben rejlik, ezért megtartva a NZ-t szeretnék egy másik őrlőt otthonra.
Na és itt kb megállt a tudomány. A cél kifejezetten high clarity gyümölcsös, florális espresso. Nem feltétlenül kell a single dosing, arra ott a NZ, ezért gondoltam Eureka Atom 65-re, de kb ezen túl nem jutottam. És akkor ott vannak a szokásos ajánlások, mint a DF64, DF83, vagy éppen az új DF64V, de ezek nekem kicsi kínaiak (ja, mert azok) meg még single dose is.
Mit javasolnátok ilyen helyzetben? Nyilván ha single dose opció ár/érték arányban jobb, mint az említett Atom, vagy bármi más hasonló, akkor megyek vele, nem kizáró tényező a SD. Előre is köszi!
-
Zen42
tag
válasz
danbenzin
üzenetére
Nem arról van szó, hogy vadul kóstolgatnak mindenfelé aztán ingyen osztogatják az elismerést. A Great Taste Award elég hiteles egyébként. Nevezni lehet díjazás ellenében, aztán vagy kap csillago(ka)t a termék vagy nem. Ha elég gyakran tejel valaki és igyekszik jól sikerült termékekkel nevezni annak előbb utóbb a nagy számok törvénye értelmében eredménye is szokott lenni. (De nem látom ott Mordort semmivel.)
-
danbenzin
csendes tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Voltam a héten náluk Modorban a pörkölőben, egy kolumbiai sima eszpresszót ittam, finom volt. Ráálltak a díjak begyűjtésére, pl. a Great Taste Awardtól sok csillagot kaptak. Úgy igazából nem tudom hova tenni az ilyen díjakat, a díjazottak magas színvonalat ütnek-e meg, vagy csak arról lenne szó, hogy fizetett reklám? Mindenesetre kollégám évek óta az Ebenica Intensivo kávét issza nagy megelégedéssel.
-
Toobee
veterán
válasz
hyperspace
üzenetére
Cuppingban meg filterben lehetett nagyon érezni, hogy van még ezekben a kávékban potenciál. Egyébként ennyi pénzért nem rossz vétel egyik sem. Még egy AVX volt azt hiszem, ami iható volt filterben és cuppingolva, a többi az én ízlésemnek már túl sötét volt, ennek megfelelően jöttek a mokkás, pörkölt magvas ízek.
-
Colosseum-S
újonc
Erről a Gaggia Classic kazánról hallott már valaki?
Gaggia bevonatú alumínium kazán - ahogy a Gaggia Classic Evo-ban használják
Ez egy cserekazán bármely szabványos Classichoz (azaz nem alkalmas az RI9403 modellhez). Minden feszültségre alkalmas (120V / 240V).
Ez megegyezik a hagyományos alumínium kazánnal, amelyet a Classicban 30+ éve használnak, de a Classic Evo újdonsága, ez a kazán tapadásmentes és korróziógátló bevonattal rendelkezik.
Ez a bevonat EXELIA 3010_B242. Ezt a típusú bevonatot professzionális edényeken és serpenyőkön is használják. Az EXELIA 3010/B242 bevonat megfelel az élelmiszerekkel való érintkezésnek az FDA (Food and Drug Administration) előírásának, a CFR 21. címének, 175.300-as paragrafusának megfelelően, és megfelel az élelmiszerekkel való érintkezésnek az anyagokról és tárgyakról szóló 1935/2004/EK rendeletének megfelelően élelmiszerrel való érintkezésre szántak.
Ez a cserekazán erősen ajánlott mindazoknak, akiknek hagyományos Classicja van, és aki azt szervizeli, és sérülést (gödrösödés, korrózió, lyukak stb.) észlel a szabványos alumínium kazánon.
-
válasz
tomiie6
üzenetére
Nagyobb "fordulatszámnál" (valójában az éppen aktuális helyen vett kerületi sebesség a lényeges)
- egyrészt: nagyobb a darabot érő ütőhatás, ennek következtében kevésbé kontrollálható a szemcseméret - ez látszik a szemcseméret nagyobb szórásán pl. (meg több a fine is),
- másrészt: (ahogy említed is) gyorsabb a hőképződés, egy adott őrlő kései nyilván lassabban vonják el.
Felteszem, hogy az őrlemény adott hőmérsékletre érzékenyebb anyagai erre reagálnak. Értésem szerint ez az apróbb szemcsék ízét erősebben befolyásolja. -
válasz
hyperspace
üzenetére
Szerintem ő elég jó a maga műfajában. Már régebben vettem tőle, akkor olaszosra meg annál világosabbra (~"közepesre") pörkölt.
-
tomiie6
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ez lehet akkor esetleg az eltérő hőképződés miatt? Amit linkeltem írást, abban ez merült még fel, hogy lehetnek akár őrlőspecifikusak a tapasztalatok, és bár lényegében ugyanaz a disztribúció előállítható fordulat- és finomságállítással is, de az őrlemény hőmérséklete értelemszerűen eltérő lesz a két esetben, és a géptől magától is függhet, hogy ez a hőmérséklet hogyan alakul.
Ez a következtetés végülis nem is lenne meglepő, mert létező dolog a fagyasztott kávé őrlése is. Nem tudom, arra vannak-e tesztek, hogy olyankor a hőmérséklet lesz csak más, vagy a fagyasztás befolyással van a disztribúcióra is, de érdekes téma, az biztos. -
vendingo
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az általad felsoroltaknál fényévekkel jobbak az említett kézi darálók.
Mihez kéne?
A felsoroltak jelentős része max kotyogóshoz való. -
Toobee
veterán
AVX etióp pontok. Jegyzeteim. Meglepően jók voltak a kapuczinerek, kár, hogy nem porkolik világosabbra ezeket a tételeket, akkor szívesen vennék is belőle.

-
válasz
tomiie6
üzenetére
Az a változatlan észrevételem, hogy a "fairly similar" és az "equivalent" azért lényegesen különböző jelentésű. Látom, hogy a "púpok" kb. hasonlóan alakulnak, ami egy kicsit pontosabb infót ad a szemcseméret kérdésében, mint a medián, de ez még nem jelent ekivalens hatást az őrleményre.
Bazsee71 meg tapasztalta is a különbséget. -
vendingo
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Kézi? Kingrinder k4 vagy k6?
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok! Tudom, valahol 80-100 környékén lenne célszerű keresgélni az őrlők között...
Azonban elég lett már a késes darálóból, így arra gondoltam megpróbálok egy AVX CG5, vagy egy Catler CM8011, vagy Tchibo valamelyik, vagy ETA, Krups elektromos őrlőjét.
Van itt akinek van érdemben tapasztalata az említett gépekkel? Akár privátban is megfelelő lehet a tapasztalatok megosztása.
-
tomiie6
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Selecting a finer grind setting also results in a smaller median grind size and more fines. This difference appears to be fairly similar to the effect of increasing burr RPM. These results are backed up by Jonathan Gagne’s experiments with his EG-1: “‘With my burrs, more speed makes the distribution finer and that’s it,” he explained in Matt’s Telegram Channel....
Van egyébként ezután még elmélkedés TDS-ről az idő függvényében, de nem egészen tudom értelmezni, hogy az most egy shoton belüli időt akar reprezentálni, vagy eltérő idejű shotokat, viszont kb. 35-55 másodperc között elég közeliek az értékek, ezért nem úgy néz ki, hogy megdöntené a korábbi megállapítást.
-
Toobee
veterán
Ha szabad ajánlani a kedvezményes cuccok közül, akkor az impresso Ethiopia Sewda-t ajánlom kóstolásra. Egyelőre még csak ZP6-tal futott, a bontáskor nem volt túl izgi, de most, 3 nap után újrakóstolva már nagyon frankó. 09.13-án pörkölték, szóval ha rendeltek, akkor adjatok neki 2-3 hetet.
-
-
hyperspace
őstag
Akciósan bezsákolt kávék mellé ajánlom Flair Pro 2-met az apróhirdetések között. [link]
-
kmarci25
veterán
Az impresso-nál már működik a KAVENAPJA2023 kupon, ami 19%-ot von le a végösszegből.
-
tomiie6
csendes tag
Nekem az összehasonlításokból az jött le, hogy DF64 v2 > DF64V, amennyiben presszóra kell csak, főleg ha ugyanaz a DLC kés, mert Rowsellnél sajnos alapkéses v2 volt, de szerinte még az is ajánlott sokaknak. A videója kötelező szerintem.
A DF64 v2-ben a Plasma Generator technológia igen jól működik, valószínűleg ez a fő különbség, ami oda billenti a mérleget a V-vel szemben, kivitelezésben lényegében azonosak, a motor még nyilvánvaló, de nem érdemi különbség, csak a variable RPM miatt kell másfajta.
A variable RPM akkor indokolt igazán, ha presszóznál és filtereznél is ugyanazzal. Arról létezik már megállapítás, hogy presszó tartományban az RPM állítás és a finomságállítás egymással lényegében ekvivalensek. -
Toobee
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Akkor én lehet azt választanám, valamelyik SSP késsel. Brew nagyon ritkán korlátoz engem a presszózásban, szóval én továbbra is amellett tenném le a voksomat, de én a ronda kávékat is örömmel fogyasztom, szépet meg nem is nagyon tudtam még vele összehozni filter pörikből
-
billyjoe
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Az a korai széria hibája volt, javították, azóta nincs ilyen gondja. Mondjuk én ettől függetlenül járó motornál dobom bele a kávét (a Lagom mini hozzászoktatott).
Ami egyébként egy hatalmas plusz az a mágneses "csőr", ha esetleg megtapad valamennyi kávé egy másodperc alatt kiszeded.
Én csak egy dolog miatt nem szeretem annyira mint a minit, az a lassúsága, de az nem a daráló "hibája" hanem a késé. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ez esetben marad a C40, esetleg a C60 -ra ranezek, ha tud pluszt hozzaadni.
A red clix tengelyt irtak mar korabban is a C40 -hez, szoval akkor marad ez a kombo, ha nincs mas.
Csak presszo, aztan ha kesobb megis filtereznek, akkor majd megtoldom egy masik kezivel. Motorosra meg maximum gyujtogetek, de ha ilyen nagy befektetessel jar, akkor kerdojeles, hogy 1 perc /shot sporolasert nekem megerje.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de mellette úgy szinte bármi más is, ami tényleg jó.
Jelenleg egy Graef/Mazzer páros van.
C40-em van, csak Redclix-et szeretnék, de 12.900-25.000 között szórodik az ár. Ez mind ugyanolyan akkor, nincs különbség?
Az árazás is nagyon erős lett szerintem, ilyen minőségű zöldet valami felkapottabb név simán 25-40 EUR közötti ársávban indítana el.