Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Veszprémi Kingrider K4 tulajdonost találok itt egy csere erejéig? Tudom, hogy nem nagy tétel az őrlő, de ha lenne rá lehetőség, akkor inkább kipróbálnám, mielőtt megveszem. Addig tudok adni helyette egy 1Z presso K-Plus tekerentyűt.
-
-
kmarci25
veterán
Ilyen egy jó webshop, egyszerű, intuitív.

-
-
escape
aktív tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
"AWAKEN COFFEE
Minden héten kedden és szerdán pörkölünk. A hétfő estig beérkezett rendeléseket legkésőbb szerdán átadjuk a GLS-nek, így azok csütörtökön, vagy pénteken kerülnek kiszállításra. Amennyiben valamiért (pl. ünnepi munkarend) változtatnánk a pörkölési renden, azt kommunikálni fogjuk az instagram és facebook oldalunkon."
[link] -
MPowerPH
félisten
Awaken -nel mikor porkolnek? Gondolom megvannak fixen a napok, maikor kiszogaljak az addig beerkezett megrendeleseket.
-
icm
tag
Állványos és állvány nélküli mód van. Állványra rakott esetben a babok betöltése "kényelmesebb", mivel a motor alaptartozék ezért tud az állvány csak 50$-ral többe kerülni.
És a 2in1 megtévesztő így belegondolva mert a motor alaptartozék mindkét esetben max a használatnál lehetne hordozhatót vagy asztali módot megkülönböztetni. -
icm
tag
Goat story után egy újabb kickstarteres projekt a 2in1 jellegű kávédarálóra: Cocinare Essence. 149/199 dollár, 38mm kés, akkumulátoros minden előnyével és hátrányával.
-
joeypapa
tag
-
rastacsz
tag
válasz
joeypapa
üzenetére
Azt a 4 évet hol töltötte? Háztartásban, kis forgalmú vendéglátóhelyen, vagy kávézóban. Mert ha háztartásban, akkor jó eséllyel kb be lett csak járatva.
Azt elfelejtettem kérdezni, hogy mire használnád? Espresso, filter, milyen géphez?
Milyen kávét szoktál venni, fogyasztani? -
rastacsz
tag
Amikor a hirdetés nekem megjelent, akkor nem volt. Az itteni beírás után kb egy órával felkerült a shopba, ezzel megszüntette a megtévesztő kereskedelmi tevékenységet. A fb csoportba a hsz-em képernyőmentését is felrakta, majd törölte, as usual...
@joeypapa
Az őrlő teljesen új, vagy használt? Mert ha új, akkor nem cserélném. Italmillre semmi esetre, mert a bevonaton kívül semmi extra nem lesz, hacsak nem a gorilla gearkoppintásaszerű profil, ami a df64V-ben is van. -
joeypapa
tag
Sziasztok!
SJ-ben szeretnék kést cserélni, és bár nagyon mozgatja a fantáziám az SSP, először megpróbálkoznék valami költséghatékonyabb megoldással, hogy ismerkedjünk (új az őrlő és a gép is).
Milyen tapasztalataitok / tanácsaitok vannak? Sokszor látom, hogy az SJ-be előszeretettel raknak F64, illetve italmill black line kést.
Köszi előre is!
-
-
RvD
csendes tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Nem kamu, csak még nem rendelhető, mert nincs készleten. Facen azt írták le van adva a rendelés az őrlőkre, amit a gyártó vissza is igazolt. Az ára 219990 Ft lesz. Hogy aztán mikor érkeznek fogalmam sincs, több infót nem írtak. Mivel az egész világban nagy rá az érdeklődés, így gondolom időbe telik mire minden megrendelést teljesítenek. Lehet én is bevállalok majd egyet, de a vezérlőpanel gyengesége aggaszt. Az első szériából már többeknek is cserélni kellett, mert elhalálozott. Valószínüleg az elektronika lesz a gyengepontja ennek az örlőnek. Remélhetőleg orvosolták a hibát, és a jövőben nem fognak elromlani, mert az nem vetne jó fényt rájuk. Mindenesetre rajta tartom a szemem, azt meglátjuk mások mit tapasztalnak.

Közben új infót írtak ki, őszíg még várni kell rá a CE minősítés miatt.
-
rastacsz
tag
A termék létezik bármilyen formában a webshopban?
Nem"Megtévesztő tevékenységek
Egy kereskedelmi gyakorlat megtévesztőnek minősül, amennyiben hamis vagy valótlan információt tartalmaz, vagy ha az alapvetően helytálló információ félrevezetheti az átlagfogyasztót, valamint, ha arra készteti a fogyasztót, hogy olyan vásárlási döntést hozzon, amelyet egyébként nem hozott volna meg. E tevékenységek precedensei között szerepelnek a következőkre vonatkozó, hamis vagy félrevezető információk:
•a termék létezése vagy jellege"
https://eur-lex.europa.eu/HU/legal-content/summary/unfair-commercial-practices.htmlEz így pont olyan, mint az 1 eurós repülőjegy...
Egyébként én meg kiírtam facebookra, hogy augusztusban nyerek a lottón, biztos úgy lesz... -
TDX
tag
-
rastacsz
tag
Már megörültem, h itthon kapható a df64V. De nem, ez csak egy kamu hirdetés... jelentettem félrevezetés alatt..
[kép] -
phranxinatra
aktív tag
Ha van valakinek eladó 9baristája, ne tartsa magában!
Félő, hogy nyaralásig nem jönne meg az új. -
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Gaggia Classichoz nincs véletlen valakinek eladó szűkítője? Ha igen, kérem jelezze!
-
válasz
lojzi1
üzenetére
Nekem a fa mintázata (is) más :)
Egyelőre gyorsabb kávék készültek a K6-tal, szóval a 'filteresebb' vonal, de így is határozottan pozitív élmény, mindegyik finom volt.
Próbáld ki bátran
(nekem a K4 55-60 klikk szokott lenni, a K6 már 50 alatt van és még mindig durvább kicsit) Nekem is 51mm IMS van benne egyébként, sokkal szebben kijön vele a pogácsa az egyenes fal miatt :)
-
lojzi1
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Én írtam, hogy nem tudom megkülönböztetni. Most előszedtem mindkettőt és valóban, a K6 gumija kicsit érdesebbnek tűnik, de ezen túl nekem teljesen ugyanolyanok, még a fa tekerőgomb erezete is. A K4-et én is a Pico-hoz használom, a K6-t egyelőre semmire. Érzel bármi különbséget?
A Pico-hoz még: kiderült ugyanaz a kosárméret mint a post-mill La Pavoni, bele is tettem az 51 mm-s IMS-t és sokkal-sokkal jobb vele mint a hozzá adott bénácska, kicsit szűkített kosár. Rátettem a puck screenet is, biztos ami biztos 🙂 -
WarLock07222
tag
válasz
üzenetére
Amúgy meg ilyen szempontból pont mindegy, hogy mi van a csomagoláson, ha te mindig kotyogóssal, ugyanúgy készíted el otthon a kávédat. Amíg a pörkölő konzisztensen végzi a dolgát, addig nálad a szilva, ananász, stb.. elvileg ugyanolyan kell, hogy legyen a pohárban. Nem ugyanaz, mint amire a pörkölő gondolt, de te legalább tudod kalibrálni az ízekről alkotott képed és hogy mi tetszik.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Illetve ha jól tudom nem presszóval/filterrel határozzák meg a ráírt ízjegyeket, hanem cuppinggal, pont azért hogy minél kevesebb változó legyen.
-
válasz
üzenetére
Amatőr szinten lehet szubjektív, de pl. versenybíróin nagyon nem az. Sőt, a bíróknak verseny előtt egyeztetniük kell az ízlelésüket (direkt teszttel). Ha valakinek valamiért épp nem sikerül (előfordul), akkor ő ott azon a versenyen nem lesz bíra, hisz úgy nem működik a pontozási rendszer. Ami egy zacsira rákerül, annak jobb helyen stimmelnie kell. Hogy ebből te otthon mit tudsz reprodukálni, az a te dolgod

-
törölt tag
válasz
Zen42
üzenetére
De ez teljesen ember/őrlő/gép/víz/elkészítés függő, hogy például egy adott burundi tétel barackos jegyeket mutat e vagy sem, nem? Hiába veszek egy elborult anaerob cuccot, hogy erjedt ananász jegyeket kapjak, mert azt szeretem, ha kotyogóson csinálom csapvízzel, akkor az életben nem jön össze az, amit a pörkölő érez kóstoláskor az adott értékre belőtt vízzel egy La Marzocco-n valami brutál őrlővel. Plusz szerintem hogy ki mit érez ki a kávéból az nagyon nagyon szubjektív. Legalábbis szerintem. Ettől függetlenül én is ízjegyek alapján választom a kávéimat természetesen, az már más kérdés hogy sikerül e otthon megtalálnom
-
Zen42
tag
válasz
üzenetére
Az ízjegyek a legfontosabb információk között vannak. Ha nem volnának feltüntetve akkor minden egyes vàsárlás egy zsákbamacska volna, megszűnne a SO kávék vonzereje. Ha mondjuk törvénybe iktatná az EU, hogy nem lehet feltüntetni az ízjegyeket - láttunk már néhány ilyesféle hülyeséget - és csak a fajták és a terület alapján lehetne előre megbecsülni, hogy mi lesz a csészében az szerintem teljesen átalakítaná a keresletet és a kínálatot.
-
Megérkezett nekem is a K6 tegnap, ma sikerült is kipróbálnom a PicoPressoval

Ugye van egy K4-em az avx-ről amit már egy ideje használok - elsőre az tűnt fel, hogy mintha más anyaga lenne a gumis résznek, ez a K6 picit érdesebb; aztán az őrlemény tartónak a menete is lazábbnak tűnik (vagy már elkoszolódott kicsit őrleménnyel a k4 és azért szorul); a színe is egy árnyalattal másabb.Egymás mellé téve még az is kiderült hogy 1-2 mm különbség van a magasságuk között is. Szerk.:Nincs különbség, csak nem ugyanoda voltak beállítvaSzóval írta valaki korábban hogy nem tudja megkülönböztetni: na nekem ilyen bajom nincs

(De egyébként a fa tekerő alapján a legegyszerűbb, csak azt ugye pont fel lehet cserélni
)
balra a K4, jobbra a K6
-
törölt tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Csak filterben sikerült kóstolnom a CM-et, de szívesen megnézném presszóban is, tényleg hozta a szilvás, erjedt ízvilágot. Nekem abszolút bejött a Roastopus anaerob cucca, szerintem több féle is volt nekik ilyen és mindegyik szuper, de eddig mástól nem találtam hasonló ízvilágot. Vennék a La Cristalinaból szívesen, de 3 kiló kávém van most 😀
-
bluesfan
tag
CM tesztpöri alert!
-
-
LazacX
tag
-
vicces1
aktív tag
válasz
üzenetére
Káli kapocs. Ezenkívül is több gasztró és hagyományőrző hely van itt és a környéken.
Ide azért jöttünk mi is bringával, mert a haver odáig van a túrógombócukért.https://g.co/kgs/rhCZv9
Szóvá tettem, hogy a kávé kissé hőhiányos. Mondja, hogy tudja, sajnos azért veszi vissza a hőt, mert olyan kemény ez a víz, hogy 2naponta szervízelni kellene, de szervíz ember már nincs.
-
WarLock07222
tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Szerintem pedig van édes kávé és leginkább az alapanyagokon múlik (kávé, víz), hogy az lesz-e. Voltak olyan tételek, amik a gyakran használt víz receptemmel ihatatlanul édesek voltak espressoként. Gyakorlatilag a KH-t csökkentve lehetett csak mást is érezni a "kanál cukor" mellett.
-
MPowerPH
félisten
válasz
üzenetére
Itt, az Awaken coffee menuben?
Tisztaban vagyok vele, hogy kavenal mas az edes, nem keresem a cukrozott feelinget. A gyumolcsos iz magaban hordozza azt. A keseru iz nekem nem jon at, kellemetlen. A kicsit savanykas, mint az emlitett kv az rendben van. De a La Cristalina -nak is csak a lecsengese savanykas, olyan kellemesen.
-
kmarci25
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem édes kávé nincs. Oké, hogy angol nyelvterületen sweet-et mondanak, én ezt magyarra inkább kellemesnek mondanám (ami egyébként a sweet egyik jelentése is), és azt értem alatta, amit AbbyFranzen is ír: a kiegyensúlyozottságot, se nem savanyú-se nem keserű. A saját főzéseimen is észreveszem (leginkább AP esetében), hogy mikor változtatok a recepten, akkor merre megy el: kicsit savanyúbb vagy kicsit keserűbb az eredmény. Egyébként számomra az Impresso filter kávéi azok, amik esetében kivétel nélkül felefedezek legalább egy ízjegyet azokból, amiket ráírnak. Az elsőnek konkrétan szilva illata és íze volt. Én ennél a kávénál kezdtem érteni, hogy mit kéne figyelni, de az esetek többségében béna vagyok ezekhez.
-
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Egyszer azt mondta nekem egy kávéguru, hogy a kávék kóstolásakor maga az "édesség" nem a klasszikus cukrozott kávét édességét jelenti, hanem a savak, kirívó ízek nélküli balanszosságot. De igen, ez elég érdekes téma, hogy a tasakra írt ízjegyek mennyire félreviszik, befolyásolják sokszor a vásárlót, aki pont emiatt megy tévútra a beállításkor, mert olyat keres, ami nincs is ott vagy nem úgy van ott, ahogy várja. Több nagy név dial-in videóiban is hallottam már, hogy nem a legokosabb dolog ráírni a tasakra ezeket, mert csalóka lehet. Egyébként a tesztpörkölések esetén, most hogy sem a termőterület, sem a várható ízjegyek nincsenek feltüntetve, SZERINTEM sokkal könnyebb őket belőni, kóstolni, élvezni, mert nincsenek a fogyasztó részéről irreális elvárások a kávé felé.
De igen, a La Cristalina tényleg baromi jó volt. Gyümölcsös, édes vonalon én esetleg az Awaken kávéit javasolnám megnézni. -
MPowerPH
félisten
Lementem 93 fokra, az orlemenyt durvabbra vettem. Most mar szepen lejon 30s alatt a szokasos 5+10s eloaztatas utan a kivant mennyiseg. A kosarba a 19g helyett 19,7g -ot raktam. Jobb lett a vegeredmeny, a mandulas, nagyon gyenge karamell iz atjon, de ahogy irtatok korabban, tul nagy volt az expectation. Nekem nem edes a vegeredmeny meg igy sem, pedig aztan nekem mar maga a tej is neha tul edesnek tunik, mert nem eszek cukrot.
A La Cristalina sokkal izletesebb szamomra, abbol rendelek meg, ha nem fogyott el. Ez egy probat megert, de tobbet nem vennek ebbol.
Egyeb javaslat olyan kv babra, ami nagyjabol megfelel az elvarasaimnak, es megeri kiprobalni? Gyumolcsos, edes.
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Egy ŰrGaggia vízkőtlenítését mivel ajánljáok? Volt 5 liter olyan kevert vizem, ami mint kiderült utólag, a mérlegem kezdeti pontatlansága miatt több MgSO4-et raktam bele, mint kellett volna és a gőzcsap végén ahol néha kijön 1-1 csepp víz is látom már a vízkövet. Továbbá a vakszűrőzés közben már nem 9 bar a nyomás hanem 12 bar. Gondolom az is emiatt van.

Köszi!

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
aradebil2
üzenetére
Nem kell hazudni, nem vagy köteles megindokolni, hogy miért állsz el a vásárlástól.
Persze ettől még adott esetben kotyogóson látható lehet, hogy már főtt benne kávé (pl. ha világos a tömítés, szerintem első főzés jó eséllye elég egyértelműen megszinezi), és onnantól újra ugyanott vagyunk. Szóval ha egyértelmű a hiba, akkor lehet mégis célszerűbb gariztatni. -
rastacsz
tag
válasz
stereofan
üzenetére
Azért egy új termék esetén elvárom, hogy alapból ne eresszen, stb. Persze, én is inkább megnézném, hogy otthon meg tudom-e csinálni, ha már a gyártó képtelen volt... viszont azt is megértem, aki visszaküldi, mert nincs ideje/türelme/kézügyessége/kedve/lehetősége iyennel szórakozni.
Lol, most látom, hogy a bizonyos shop ÁSZF-je be lett linkelve. Eddig valami himihumi shopra gondoltam, de ők is ott vannak.
Azért a rendeltetésszerű használatot 100%-ban lefedi a kávé készítés. És nem romlandó, higiéniai, stb. termékről van szó, szóval nekem kérdés, hogy ilyet egy shop megtehet-e vagy jogot sért... Látom, megéri őszintének lenni.. mondta volna, hogy nem tetszik a színe...
-
stereofan
tag
válasz
rastacsz
üzenetére
ok, köszi az infót.
akinek esetleg a gyártási pontatlanságokból eredő, hasonló, menetes részén szivargó kotyogóssal van dolga, a probléma egyszerűen orvosolható. a kosár pereme kiemelkedik, valószínűleg nincs egy síkban az alsó rész peremével, így a gumigyűrű nem fog azokon a részeken teljesen felfeküdni.
pont tegnap csiszoltam fel egy román brikkát.
-
rastacsz
tag
Vigyázat, néhány webshop próbálkozik, hogy a 14 napos elállás alatt visszaküldött, jelen esetben bialetti kotyogóst nem fizetik vissza, csak a felét, mert élelmiszerrel érintkezett....
[Reddit r/kiszamolo-n jott szembe]Elállási jogról:
Elutasíthatja-e az e-kereskedő a 14 napon belüli visszaküldést, ha például a következők valamelyikét tapasztalja: a termék használt, nincs meg valamilyen tartozéka vagy pedig az eredeti (bontatlan) csomagolása?Ha nem áll fenn a fogyasztóvédelmi előírások szerinti kivételek esete, úgy a már használt termékek esetében sem lehet kizárni az indokolás nélküli elállás jogát.
Azonban a fogyasztó számára csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használat biztosítja a jogszabály, az ezen mértéket meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel, tehát a vállalkozás nem köteles a termék teljes árát és a költségeket megtéríteni, ha a terméket a fogyasztó sérülten vagy hiányosan szolgáltatja vissza.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
WarLock07222
üzenetére
Kerestem azt az edes izvilagot... Sav nincs, bar ezt tudtam is. Azert kicsit probalkozok vele, mert a lefolyas ebben a formaban nem idealis. Most reggel sem volt jo, meg mindig tul finom az orlemeny.
-
WarLock07222
tag
-
MPowerPH
félisten
Ma megbontottam a La Joyería -t. Egyenlore a huha faktor varat magara, olyan neutralis lett.
Bar a daralas tul finom lett elsore, 35s -et jott le ugy a kivant mennyiseg, hogy 8 bar -on megfogtam. Vizhofokon nem valtoztattam, az maradt 95. Ez is vilagos porkoles.
Nem tudom mit rontottam el, pedig nagy remenyekkel emeltem fel a poharat az elso kostolasra
-
-
PpenoO
őstag
Lecsúsztam a mai kávékalmár pörkölésről.. Tudtok ajánlani hasonló ár érték arányban olyan webshopot ahol találok etiop (virág)/kenya (paradicsom)/honduras (mangó) 250gros frissen pörkölt kávét?
-
-
rgb0007
csendes tag
-
törölt tag
CasMo tesztpörkölés, 3 hetes. A Black Sheep etióp után megváltás, hogy mennyire könnyű tekerni az őrlőt, illatra émelyítő édessége van, valami mosott tétel
3+10 mp előáztatással csináltam, utána még 25 mp lefolyás, 7 bar, 93 fokon, TWW vízzel.
Nagyon balanszos lett már az próba shot, első kortyra valami kék bogyós gyümölcs ugrik be, van egy jóféle citrusossága, de végre nem bántóan, hanem tök jól megy a többihez, jó lenne tudni konkrétan milyen tétel. Közben megjött az új csomag, az 1 hetes pörkölés, remélem hogy nem ártott meg neki a forró csomagautomatában döglés.
-
rastacsz
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Létezik még olyan hely, ahol nincs szervizdíj?
Néhány helyen az is luxus, hogy fogadják a köszönést.@Süvi
Ez a szép kártyás dolog erősen vicc.
Tanárok is kapnak ilyen viccet? -
-
-
törölt tag
válasz
public NMY
üzenetére
Modjuk számomra az volt az igazán furcsa, hogy ugye én rendelek a pultnál, ott át is veszem a kávét, kisétálok az asztalomig, viszek magamnak vizet is mellé, majd fizetésnél meglepődve tapasztalom, hogy az itallapon szereplő 900 forintos dupla presszó a kasszánál már 1050 forint, mert felszámolnak szervízdíjat.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), jó árakkal. Régebben elég sok írható blu-ray lemezt, meg pendrive-ot vettem tőlük.

köszi megint a jó kérdéseket!