Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

válasz Richemano85 #129790 üzenetére

pedig elég jó gép. az egyik szuper hazai pörkölő mindenesének is megfelel. (a nickneve úgy kezdődik, hogy paljo..)

az a helyzet, hogy a kérdéseid alapján tippre most kezdenél elveszni a technikai világban, amit én egy bő tucat géppel a hátam mögött így utólag nem javaslok. ugyanolyan fölösleges tevékenység, mint a hifiben, mert legvégső soron ott is az fog számítani, hogy az alapanyag, a zene, amit hallgatsz, jó-e. nem a technika. itt is ez van, fórumokon vérremenő csaták vannak, hogy "melyik a jobb", és hát az a(z igazi) válasz, hogy többnyire az etióp kávék ;], de mellette úgy szinte bármi más is, ami tényleg jó.

a pavoni inkább a puritán mivolta és szépsége miatt izgalmas gép, nagyon jó, ha egy vagy két presszót isztok egyszerre, és van idő a rituáléra (nem lehet megszakítani menet közben, mert méred az időt és megvan, hogy mikor mit csinálsz... ha közben jön egy "de apaaaaa gyereeeeee", akkor vacak lesz a kávé).

az említett sage egy nagyon nagy tudású, univerzális mindenes, stabilan csinál jó kávét. egy gaggiát ehhez tuningolni kell, egy e61-est meg alaposan kiismerni. de, végső soron ezek eszközök, és ugye a mapei s1-es csemperagasztó sem lesz jobb attól, ha a csúcs milwaukee akksis géppel kevertem...

Új hozzászólás Aktív témák