Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiie6
csendes tag
válasz
Sitibe1974
üzenetére
Igazából ebben semmi meggyőző nem volt számomra. Valamint én nem állítottam, hogy nincs hatása az RPM állításnak, hanem hogy nem hasznos.
Rendesen utánamentem a témának (Reddit, home-barista), és az általános vélemény megegyezik az enyémmel. Elsőre izgalmas az állítható fordulat, de a napi otthoni 1-2-3 adag kávéjához senki nem fog vele szórakozni, újonnan kísérletezik vele esetleg, majd örök életre úgy marad, nem fog erre kávét pocsékolni, ez megmarad az influenszereknek.
Az egyik levont tanulság, hogy egy ilyen extra változó helyett inkább választanak az emberek az ízlésüknek megfelelő késprofilt, olcsóbb és kiszámíthatóbb.
Közben még olyanba is belefutottam, hogy sajnos a DF64V 900 RPM alatt megakad presszó őrléshez, szóval ha mondjuk az RPM tartományának a két szélsőséges értékét és a közepét vesszük mint 3 érdekes beállítás, akkor az alacsony érték kiesik a lehetőségek közül. Értelemszerűen 100 RPM különbséggel ugyanúgy senki sem játszik, ahogy a PID-et sem állítgatják 1 °C-kal.
Bónusz, hogy alacsonyabb fordulatszámon magasabb a retention, ezért single dosing szempontból sem tud cél lenni az alacsony fordulat.
Ettől függetlenül biztosan van olyan workflow, amiben valaki számára a fenti tények ellenére is érdekes lehet ez a feature, de itt a fórumon őrlővásárlás miatt tanácsot kérők körében ezt kizártnak tartom. Szerintem a két DF64 közül egyértelműen a sima v2-t kell venni, ha az ember presszózik.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest