- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz dinnye1960 #114900 üzenetére
Én is megnéztem az oldalt, de úgy látom, a 6000N-hez nincs fent firmware, így nincs mit letölteni. Nekem 6000A-van, de bevallom, sosem frissítettem. Sajnálom, hogy nem tudok többet segíteni. Esetleg még lehet írni az ügyfélszolgálatnak, hogy van-e valahol új firmware - bár akkor csak feltették volna a hivatalos oldalukra.
-
törölt tag
válasz dinnye1960 #114879 üzenetére
Oda egy pendnrive-ot kell dugni, amin az Audiolab oldalról letöltött új firmware van, és arról frissít.
Ahogy a felhasználói kézikönyv írja:
"11.Update Interface
This USB interface is only to be used for upgrading the internal firmware. It cannot be used for USB media sources.
Upgrade method: Put the Audiolab upgrade file on a USB memory stick and insert into the Update Interface. Hold down the Standby Button on the front panel, turn on the power switch then release the button. The red LED on the front panel will flash as the upgrade takes place. After the upgrade completes, a 'relay' sound will be heard and the red LED glows steady and dimly. You can then unplug the USB stick and operate the 6000N." -
dgyuri0123
nagyúr
válasz dinnye1960 #113873 üzenetére
Ha hálózaton lóg a 6000N, akkor pofonegyszerű. Keresd meg a lejátszót a hálózaton. Előtte persze telepíts egy erre alkalmas programot a Google Play áruházból. Audiolab oldalán biztosan van ezzel kapcsolatban iránymutatás. Onnan kezdve azt játszol le rajta, amit csak szeretnél és onnan, ahonnan szeretnéd. Csak a forrást kell kiválasztanod az appban és a lejátszón fog megszólalni. Mindenekelőtt természetesen kösd össze RCA kábellel az Audiolabot az erősítővel, mert anélkül nem fog megszólalni.
"csak a zene van"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz dinnye1960 #112704 üzenetére
Frissíts böngészőt.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
nagyúr
válasz dinnye1960 #108456 üzenetére
"Elnézést kérek mindenkitől, félreérthetően írtam, -"hogy mindenki a saját lovát dicséri"
Nyugi, NEM a te gyártókra vonatkozó kijelentésed volt az aktuális hiszti oka. Az alapgondolat az volt disznésztől, hogy "mindenki a saját lován érkezik", ami tökéletesen igaz, és semmi mást nem jelent, mint hogy mindenkinek van egy saját preferenciája ízlésben, eszközben, bármiben, és ez megmutatkozik az ajánlásokban is. Ennyi. Ez lett némileg kiforgatva, hogy finoman fogalmazzak: átértelmezve.Szerintem.
-
kukulec
őstag
válasz dinnye1960 #108428 üzenetére
nem tudom most mibe fáj, de én kb ennyiért vettem a Q Acoustics 3030i-t. kellemes, kerek hangja van, derék basszussal állványoshoz képest. nem igényel nagy teljesítményű erősítőt. épp átvariáltam az egyik szobánkat és tegnap ezen ment az újévi koncert kb. 20 nm-es nappaliban. nagyon szépen szólt. szóval a saját pacimat dícsérem
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
migabi24
nagyúr
Én a helyedbe, ha a minőség a cél, inkább valami régi használt dobozt néznék, sokkal jobb hangot kapnál olcsóbban
-
Dißnäëß
nagyúr
Innen sokan tudnak segíteni, de mindenki a saját lován fog érkezni
Viszont ha műhely, akkor kb. mindegy, nem ?[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Plexicushio
senior tag
válasz dinnye1960 #102877 üzenetére
Ha van rá 1misi, és -úgy emlékszem- volt is ELAC-od, szeretted is, akkor tessék számításba venni a Vela 407-est Még tart az akció.
Nekem a kicsi BS403 állványosára csorog a nyálam... De gyanítom, egy Audiolab 6000A még elég sovány lenne mellé?!
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
A Diamond szériát is ajánlanám figyelmedbe, ha akciósan elérhető...
-
Mathiask
senior tag
"Most akkor mi van?"
Az, hogy elmész meghallgatni és kideríted. -
denesdr
addikt
válasz dinnye1960 #100246 üzenetére
Szerintem a vaktesztet simán helyettesítheti a hosszútávon tapasztalt hangmilyenség. Gondolom kiismerted már a rendszered "hangját" mielőtt be lett volna állítva a szobakorrekció. A kérdés az lehet, hogy a korrigálatlan, minidsp nélküli hanghoz képest van-e hiányérzeted, hallasz-e valamiféle minőségromlást avagy sem.
-
törölt tag
válasz dinnye1960 #100215 üzenetére
És hangzásban mi a különbség? Miben lett másabb? (bocsánat a nagyon laikus kérdésért)
-
Tamoo
nagyúr
válasz dinnye1960 #100215 üzenetére
Köszi az infót!
Ennyiért el is várható szerintem, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson. Arra tippeltem volna, hogy csak a sima legolcsóbb 2x4 MiniDSP-t vetted, már az sem rossz szerkezet ilyen célra.
Én bevallom pénz helyett inkább szabadidőt szántam rá, hogy bármikor meg tudjam ismételni a méréseket. Persze érthető hogy van akinek nincs kedve ezzel foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz dinnye1960 #100207 üzenetére
Melyik miniDSP van most bekötve?
-
Tamoo
nagyúr
Ha nem vagyok túl indiszkrét, megkérdezhetem mennyibe került egy ilyen rendszer beállítás? Munkadíjra gondolok. Pusztán kíváncsiságból érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Tényleg jó olvasni ilyet, hogy valaki nem csak rásózni akar valamit a másikra, hanem valós megoldást próbál kínálni.
Egyébként jól írtad, egy normál otthoni szobában az átvitel (főleg a mély) a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincs a süketszobában mért átvitellel.
Viszont vannak gyártók akik egy átlag lakószoba hatását (átlagos, praktikus hangsugárzó elhelyezést is figyelembe véve nyilván) valamelyest beletervezik hangsugárzóikba, ez persze nyilván így sem fog sok esetben optimális eredményt hozni de talán közelebb lesz hozzá.
A fenti példában a minidsp használata úgy tűnik jó eredményt hozott, ami nem csoda, hisz többek közt pont ilyen célokra találták ki és úgy tűnik a mérést végző személy tudta is, hogy mit csinál.
Ha körbenézünk, észrevehetjük, hogy szépen lassan egyre több gyártó kínál hasonló funkcionalitású eszközöket, akár autimatikus korrigálással (pl Dirac), ami üdvözlendő szerintem. Ha PC is van a hifire kötve akkor ingyenes szoftverekkel (REW, Cavern, EQ-APO) ki lehet próbálni mit is tud egy room-EQ. Egy kalibrált USB mikrofont már egy belépőszintű, gyári audiofil kábel árából be lehet szerezni és indulhat a mérés.
Nyilván némi hozzáértésre szükség lesz a jó eredményhez, de nem olyan nagy ördöngősség elsajátítani véleményem szerint. -
törölt tag
Nagyon köszönöm, érdekes volt olvasni. Örülök, hogy jó lett a hang, és nem kellett eladni a hangfalat. (nem ez az általános kerekedői mentalitás sajnos, persze tisztelet a kivételnek.)
-
törölt tag
válasz dinnye1960 #100186 üzenetére
Engem érdekelnének a részletek, a szubjektív része is (milyennek hallottad előtte, utána, mi került a szobába, ilyesmik.) Én is tervezem, hogy szakemberrel megméretem a nappalit. Előre is köszönöm.
-
fehér_ember
addikt
válasz dinnye1960 #99070 üzenetére
Én továbbra sem biztatlak meghallgatás nélküli vásárlásra.
Amúgy az elacod-dal sem kellene elégedetlennek lenned.
A Micro Utopia BE miért esett ki a látókörből?
Az utolsó kérdésedet minden használtpiacon lévő cuccra rá lehetne aggatni, ami nem kel el elég gyorsan.
Úgy gondolnám a legtöbben akik már ennyit adnak dobozokért inkább az állókat részesítik előnyben az állványosokkal szemben. De az is lehet hogy a dynók nehezebben hajtahtósága is szerepet játszik ... stb. illetve passz
Amúgy nem biztos hogy jobb mint az elacod, de lehet hogy jobban bejönne. -
senior tag
válasz dinnye1960 #99038 üzenetére
Eleg regota arulja az AVX-en is, a kepek is innen szarmaznak, nem az ebey-rol. Elso alkalommal is az AVX-en hirdettek az egyedileg gyartott allvanyaival.
UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
törölt tag
válasz dinnye1960 #99046 üzenetére
Ugyan ennyiért én sosem vennék polcot, de tessék. [link]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Mathiask
senior tag
válasz dinnye1960 #99046 üzenetére
Jogos, rosszat linkeltem. [link] (bár enne
Kereskedője válogatja, de ha látja rajtad hogy komolyan gondolod, csak kell egy kis lökés, hogy dönts, akkor azért maguk szoktak felajánlani valami "megoldást". -
dgyuri0123
nagyúr
SF Liuto ? [link]
TRIANGLE GENÉSE QUARTET? [link] olvasnivaló
Némi alkuval TRIANGLE SIGNATURE DELTA? [link]
Némi alkuval MARTIN LOGAN ETHOS? [link]így hirtelen...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Mathiask
senior tag
De akár egy B&W 705 s2-re is ránézhetsz, vagy annak signature változatára, de az picit túllóg a kereten, az alap nem. [link]
-
Mathiask
senior tag
-
őstag
Nem bantasbol irom de komolyan, de egy picit furan csinalod ezt a dolgot. Oke, hogy hallgatozni nem akarsz, rendben. De egy ilyen 800eFt-os tetelnel, ha elmesz szemelyesen, biztos, hogy rengeteg kedvezmenyt fognak adni a listaarhoz kepest 70-80k-t ebbol az arbol siman tudnal alkudni. Ha masert nem, ezert mindenkepp megeri kivenni egy szabadnapot, de te tudod.
-
senior tag
válasz dinnye1960 #99027 üzenetére
Nekem volt Canton Reference 9-em, nagyon szerettem. 9K-t nem hallgattam, de egyel feljebb van a letran.
En tovabbra is a Pioneer TAD-ot hallgatnam meg. Nem vennek meghallgatas nelkul hangsugarzot.UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
fehér_ember
addikt
Annyit módosítanék hogy a linkeltjeim közül leginkább csak a micro utopia be vagy minimum a contour s 1.4 ( a többi felejtős). És én nem cantonoznék.
-
törölt tag
[link] Nem az enyém, használtan itt találtam, nem túl gyakori darab.
-
törölt tag
[link] Usher Diamond. Olvass utána, egyik legjonbb minőség a piacon. Van olcsóbban is más oldalakon (szerintem). ScanSpeak hangszórók, és nagyon szép hang... Akinél hallottam, azt mondta, nincs hiányérzete, csere késztetése évek óta.
-
fehér_ember
addikt
Bocsánat, nem olvastam vissza. Szerintem akár már pl. a linkelt Proac vagy Dynaudio is játszhat.
Amúgy tény, én sem vagyok elac párti.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz dinnye1960 #99015 üzenetére
Ennyi pénzért megfülelés nélkül Te aztán bátor vagy.
Ha így áll a helyzet akkor inkább újat, hogy élni tudj az elállás lehetőségével.Amúgy azt legalább elárulhattad volna a többieknek hogy minél is szeretnél komolyabbat venni, mekkora helyiségbe, mivel hajtva ... stb.
[Ezeket] pl. számításba venném; de azért ezt sem megfülelés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz dinnye1960 #98843 üzenetére
En regota szemezek ezzel a pazar Pioneer TAD S-2EX hangsugarzoval, de vegul az allo mellett tettem le a voksom.
UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
Dorian
félisten
válasz dinnye1960 #98843 üzenetére
"nekem a 20 m2-es, a család által használt nappaliban vannak a hangcuccok"
Ez miért zárja ki a részleges akusztikai kezelést? Látatlanban ha csak annyit engedélyez a zasszony, hogy közvetlenül a hangsugárzók és a hallgatási hely mögötti falszakaszokra kerülnek 5 cm vtg csillapító panelek, már nagyon sokat tettél. Ezeknek nem kell rondának lennie, egyedi fotóprintelt felülettel még mutatósabb is a helyiség.
(Szörnyű gondolat többmilliós rendszert elképzelni olyan helyiségben, ahol az gúzsba van kötve)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kukulec
őstag
válasz dinnye1960 #98818 üzenetére
ahogy a többiek is sugallták, ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes elmenni meghallgatni párat.
"Összegezve: a fentiekben leírtakat figyelembe véve ti milyen polcsugárzót vennétek?" - én közülük választanék: Elac Vela BS 403, Spendor Classic 2/3, Harbeth C7ES-3, Dynaudio Countour 20, Dynaudio Special FortyLuxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
maci1234
tag
"Hallgatózni nem szoktam, a különböző teszteket, fórumokat elolvasva szoktam a döntéseket meghozni, ezért is fordultam most a fórum lakóihoz."
Én is ezt az utat járom, kb. 30 éve és bevált. Nemrégiben megpróbáltam tanácsot kérni itt, hátha úgy gyorsabb), de gyakorlatilag mindenki le@arta. Jött a kitaposott út a tesztekkel, sajtóval és megint bejött a dolog.
A zenéhez hangszer is kell!
-
s4tch
veterán
Nekem ez a rész ütötte meg a szemem:
"Hallgatózni nem szoktam, a különböző teszteket, fórumokat elolvasva szoktam a döntéseket meghozni"
Szerintem ez nem a leginkább célravezető módszer. Egy újabb kapufa előtt kipróbálhatnál egy hangfalat úgy, hogy elviszed az erősítőd és a forrásod, és meghallgatod a kiszemeltet. Aztán ha otthon valamiért nem tetszik a produkció, akkor jöhet a szobaakusztika.
Ja, és már szerveznék is egy hétvégi pozsonyi kirándulást:
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=144823 -
dgyuri0123
nagyúr
"Úgy érzem, hogy ebben a láncban több van, mint amit ÷300 eft-os Elac ki tud adni."
Ezt nagyon jól érzed... abba a láncba kellene egy sokkal minőségibb hangú doboz és én sem a hangerőre gondolok... Durván 1 milliós (új árú) doboz is bőven meghálálná azt a rendszert.
(#98819) Dorian: Nálam sem volt semmilyen mérés. A Triangle ment, a ProAc meg jött.. Ez pont elég volt ahhoz, hogy a problémáim nagy része eltűnjön.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
Szobaakusztika volt mérve? Kezelve van?
Ha nem, akkor a minőségjavulás érdekében ilyen irányba kellene elindulni, ez az elsődleges, aztán jöhetnek a drága készülékek.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
senior tag
válasz dinnye1960 #98811 üzenetére
Nekem ELAC BS 263 volt. 15-20nm-ig nem volt hianyerzetem. Az ELAC biztoasan nem ebbe a lancba valo.
Mi hianyzik neked, mit keresel, mit szeretnel elerni, mekkora helyisegben hallgatod?UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
migabi24
nagyúr
Hát ide tényleg kevés az a kicsi elac, de gondolom van rá keret bőven, akkor meg irány hallgatózni vagy hifisekhez vagy szalonokba.
-
törölt tag
Milyen kábelek vannak és mi a kevés, merre akarsz fejlódni?
-
kukulec
őstag
nem való egymáshoz annyira az az erősítő-hangfal páros, de az is igaz, hogy az AF komolyabb dobozoknál mutatja meg mit tud. mondjuk az elac 4-es szériájával már jobb hangot kapnál.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
python1
veterán
Mit érzel kevésnek, mekkora a helyiség ahol hallgatod. Én mikor utoljára hallgattam ilyen hangsugárzót, meg volt támogatva egy elac szubbal, úgy teljesértékű volt. Szerintem a CA Audia párossal nincs probléma, nálam is CA streamer van, igaz még az első modell, de szeretem a hangját nagyon. Akkor én is az Elacra tippelek.
-
tranceplanet
addikt
válasz dinnye1960 #98808 üzenetére
Szerintem írd le a lánc összes elemét, aztán a szakik megmondják mi a szűk keresztmetszet.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
törölt tag
válasz dinnye1960 #98307 üzenetére
Médiajátszó alkalmas a feladatra, több minőségi is van, deezerrel, androidra meg le is lehet tölteni a deezert.
Hogyan lehet összekötni egy hálózati lejátszó optikai vagy koax kimenetét egy végfok usb bemenetével?
Azt előfokra kell előszőr kötni mindenképp meghát végfokok usb-je nem igazán hang fogadásra való, arra magas jelszintű analóg bemenetet kell kötni, amire dac-ok közt is csak a fejhallgató erősitők képesek, de azok ereje is édeskevés egy végfok betáplálására, tehát az előfokot nem úszhatod meg. -
Mathiask
senior tag
válasz dinnye1960 #98307 üzenetére
És most a ca851n dacját használod? Mert a 851-re rá tudod kötni koaxon a yahamát.
-
p76
senior tag
válasz dinnye1960 #98303 üzenetére
Sajnos USB (host) adat előállításához már valami komoly cucc kell például: [MC-3+ Smart Clock USB ~ 1000 EUR]
-
Mathiask
senior tag
válasz dinnye1960 #98303 üzenetére
Azt így értelmesen sehogy. De mi a hálózati lejátszó és mi az integrált(gondolom nem végfok ha van rajta USB bemenet) erősítő?
-
Ébri
senior tag
válasz dinnye1960 #98189 üzenetére
Értettem, de mivel alapból nem támogatott, csak valamilyen forrásból tudod megoldani, ami gép vagy telefon lehet. Nekem cxn2 van, s chromecaston keresztül használok pár dolgot, ami támogatja, pl. tidal, a telefon/gép csak távirányító, tehát ha egy lista elindult, akkor a távirányítóval is lehet kezelni, mint bármelyik forrást. De 851n nem támogat csak airplayt, amiről nem tudom, így működik-e, s ennek elindításához is kell egy almás telefon vagy gép.
Úgy látom spotify beépített kb. kenyérpirítón is, tidal már kevésbé elterjedt, többiek meg még ennél is kevésbé. Deezer úgy látom Bluesoundon kívül nem nagyon támogatott, de ezt lehet, rosszul tudom, még év elején nézegettem a lejátszókat. -
senior tag
Mivel, hogyan inditottad el a lejatszast, vagy valasztottal szamot a spotifyban?
-
törölt tag
Médiajátszók tudják ezeket: appot kell némelyikhez letölteni, de azután minden megy. Vagy kicsit többet befektetve: példa. Létezik Denon, Marantz, Yamaha, Fiio, Cambridge audio, stb márkák.
-
Ébri
senior tag
válasz dinnye1960 #98181 üzenetére
Hát úgy tűnik Bt vagy Apple Airplay lehet. [link]
-
Mosqu!to
addikt
válasz dinnye1960 #91041 üzenetére
Üdv az Audia tulajok klubjában
Egyeni velemenyem szerint ami a dac előtt történik az adattal, az ezotéria, pláne egy Spotify szintű forrásnál szerintem minimális az esélye, hogy jobb legyen a hang egy router cseretol.
Viszont ha foglalkoztat a tema, akkor rendelj egy draga routert valamelyik webshopbol, van 15 napod elállni, ha megsem hozna javulast.
Hülye hasonlattal elve, ha a kocsid versenyuzemanyagra van hangolva, de te ukran pancsoltat toltessz bele, akkor hiaba teszel nyitottabb kipufogórendszert az auto ala, a gyenge uzemanyag ugyis lekorlatozza a kocsiban rejlő képességeket.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
törölt tag
Grat a lánchoz, tényleg figyelemre méltó, ha a kábelezés is hasonló szint, akkor remek élményt adhat
-
levenduli
csendes tag
Szerintem nem kell komolyabb router.
Esetleg ha van lehetőség CAT7 kábeles összeköttetést kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz dinnye1960 #91036 üzenetére
Jelentsen bármit is az audiofil minőségű lánc, a routerednél sokkal fontosabb, hogy ha minőségbeli javulást szeretnél, akkor ne Spotifyról hallgass zenét, sokkal inkább Tidalról vagy méginkább Qobuzról, persze mindkettő esetben az előfizetéses, nagy felbontású hanganyagokat.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
salesman
őstag
-
Mathiask
senior tag
válasz dinnye1960 #83100 üzenetére
Könnyen lehet hogy a hangerő gomb teljes útjának a felénél normál jelszintű bemenetnél, már elérte, vagy meg is haladta a max kivezérlést. Szerintem ez a marketing miatt van, mert így lehet demozni hogy lám már negyed "hangerőállásnál"( ami ugye a hangerőgomb negyedig feltekerését jelenti a valóságban és kb az erősítő teljesítményének majdnem teljes kihasználását jelenti) hogy szól.
Szóval könnyen el tudom képzelni hogy nálad már ez a max amit tud az erősítő teljesítményben és valami torzítás elleni védelem miatt kapcsol le. Ezenkívül az erősítőd max teljesítményfelvétele 55W. Ami azt jelenti hogy ha D osztályú is max 2*25W-ot tudhat, vagy annyit sem. -
bkercso
nagyúr
Ostromold a szervizet van a márkakereskedőt, amíg meg nem un téged! Majd akkor foglalkoznak veled, ha másképp nem megy. Komolyan.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Dorian
félisten
A mély frekvenciák kiemelése sokszoros teljesítményt igényel.
Ízlés megint más kérdés.
De ha az erősítőbe épített kiemelési lehetőséget használod, és úgy nem működik megfelelően, akkor az a készülék hibás vagy rossz konstrukció.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tehát nem melegszik túl.
A spec adatlap szerint 4-8ohm.
Állítható az ellenállás értéke?
Gondolom 4 ohmra van allitva, ha állítható.
Esetleg a hangdobozokra erdemes lenni ramerni, hogy lesik e az ohm érték, mert az is tud ilyet produkálni, szerintem.
Az hogy szinezed a hangot, felállásban, az természetesen az izlesed kérdése.
Bírni kellene szerintem is.
Esetleg másik hangdobozokkal ki tudod e próbálni hogy produkálja e a jelenséget...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dorian
félisten
válasz dinnye1960 #83092 üzenetére
8dB-es mélykiemeléssel? Mi a lószarnak?
(#83094) dgyuri0123:
Fél hangerő és a potméter feles állása az két különböző dolog.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bkercso
nagyúr
8dB mélykiemelés kb. 6x-os össz.teljesítmény. A szervizes is burkoltan elismerte, h a melegedés lehet a gond.
Láthatóan ez a gép alul hűl. El lehetne kisit emelni a polctól; ne tegyél alá másik eszközt, elletve egy kis ventilátort is betehetsz mögé. Pl. egy tenyérnyi, 12V-os venti 6-9V-ról hajtva nem zajos, ugyanakkor sokat segíthet.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
dgyuri0123
nagyúr
1/2 hangerőn a sajátom szinte tombol. Szerintem is túlmelegszik és bekapcsol a hővédelem.
"csak a zene van"
-
Szia.
Az erősítő tud levegozni? Szellőzni?
Nincs beszoritva?
Amikor kikapcsol, akkor nem tul 'forró' az erősítő?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűnyíró topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Gyúrósok ide!
- Hővezető paszták
- 5 napot ad a Sony a PlayStation Plus-tagoknak a leállás miatt
- Egészséges életmód
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest