-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#10726912 #95345 üzenetére
Az a Dali nem is zenére való, ha szabad ezt mondanom. Mozira tervezett doboz...szerintem. Ezért (is) tök felesleges belenyúlni, mert számottevő javulást nem nagyon fog mutatni. Lehetne akár sokkal jobbá is tenni a hangját, de akkor a drivereket is cserélni kéne + hangváltót + kábeleket és még ki tudja mit, de így már (szerintem) messze egy másik, jobb használt doboz árába kerülne és még így sem biztos, hogy jobb lenne az agyon moddolt Dali, mint egy merőben más "koncepciójú" doboz, ami inkább sztereóra lett tervezve, nem mozira.
(#95349) Kiskokó: Ha gondolod...? Fogalmam nincs, jobb lenne-e tüskékkel mint a szilikonos talppal. Csak a próba segíthet, de ha vissza tudod küldeni az alátéteket, akkor nem veszítettél semmit, csak egy kis "utánajárást".
-
Kiskokó
veterán
válasz
dgyuri0123 #95344 üzenetére
Helló Gyuri!
Jól néz ki ez a talp.
Lenne szerinted értelme ilyen alátétet venni és az RX8-on átcserélném a szilikonos talpat a tüskéjére?Köszönöm
-
detroitrw
addikt
A pc-s aktív hangfal tuning első köre lezajlott (kondi cserék)
A hatás így is döbbenetes mintha egy új hangbodoz lenne, a háttér hangszerek előjöttek a függöny mögül, a részletesebb lett a hangkép, bár a hangfalról nem váltak le a hangok teljesen de sokkal élvezhetőbb lett
Az elején csak a középtartományt dobta meg (azt túlzóan ki is emelte). Az alsó, de főleg a felső tartomány kásás volt, így negyedik nap után szépen kisimultak
ezek után szinte garantált, hogy a hifi rendszert is szét fogom szedni(bár ahhoz sokkal több szabadidő kellesz)
sajnos nem tudtam egybe elvégezni a tuningot, a kábel és csatlakozócserét anyagbeszerzés miatt később kell elvégeznem mert itt borsodba katasztrofális az elektró boltok kínálata ... így az apróságokat is inkább kintről rendelem meg, rca csatik, sorkapcsok, ac aljzat ...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #95319 üzenetére
A legjobb, ha eladja, s vesz olyat, aminek nincs gondja. A moddolást, ami nem ördögtől való, nem kell teljes szinten csinálni, csak akkor, ha egyébiránt tetszik neki a doboz hangja, s bizonyos esetekben tetszik neki. Abban a dobozban lévő kábelek kb ruhaszáritónak valól, s ezt mondom 400 ezres ! szintig, egy használt kábel cserével (AQ type4) tizenezerből rendbe lehet és KELL tenni, nmásképp értelmetlenül és ostoba módon teszi tönkre az user a doboza hangját a csapnivaló kábellel. A térfogat csökkentés megint nem olyan dolog, ami sokezerbe kerülne, az a Dali kifejezetten nagy doboz, a túl sok mélyhang a kiemelést jelenti bizonyos felvételeknél, ennek a kiemelésnek a mértékét lehet térfogat csökkentéssel lejjeb szoritani. A hangváltó alkatrészcseréje pedig a többi tartományt teszi rendbe, s 400 ezer alatt ez is erősen ajánlott, ez a nagyobb kiadás. Nem tartom szerencsésnek, hogy itt megrögzötten legyen emlegetve a moddolás feleslegessége és a gyárit vedd, add el, vegyél jobbat...ami persze kicsivel, vagy akár sokkal többel is többe kerül, s a végén kiderül, hogy a másik doboz is "szenved" a gyári állapot miatt.
Te mindent gyári állapotban akarsz használni, csak azt felejted el, hogy a gyári állapot egy olcsósitott gyártási folyamat eredménye, s igy se leves, se hús nem jut, csak egy kis kocsonya a moddolás utáni állapothoz képest. Minden doboznál helyén kell kezelni a költségeket, ismétlem, a hangváltó alkatrész cseréje erősen megfontolandó, viszont az átkábelezés alap egy normálisan össze rakott rendszer dobozain belül, s ez nem olyan szintű kiadás, ami ne érné meg akár a használt doboz 50 ezres szintjén is.
szazbolha : Te tudod, egy alap tuning 15 bezerből kijön, cserébe sokkal jobb hangú dobozod lesz, az eredeti állapotot vissza tudod állitani (ha a hangváltót nem tuningolod, persze az a 15 ezren felül van), s a Dali ára+ 15 ezer forintért nem fogsz olyan hangot kapni, amit ezzel a tuninggal kapnál. A gránittól sokkal többet érsz a belső átkábelezéssel. De a te dobozod. -
Mano66
senior tag
Monitor Audio Bronze 6-os hangfal alá milyen tüskét ajánlotok?A gyári karcolja a padlót.M6-os menetes.
-
Dorian
félisten
válasz
dgyuri0123 #95337 üzenetére
Ja, nem a csend miatt nem hallgatok zenét, hanem időhiány miatt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
migabi24 #95334 üzenetére
Lányom születése után is rendszeresen hallgattam zenét a rendszeremen. Nem is egyszer (sőt sokszor) fordult elő, hogy akkor hagyta abba a sírást, mikor bekapcsoltam pl. Halász Juditot, vagy Gryllus Vilmost, de LGT-t vagy Vivaldit is szerette, hogy csak őket említsem. Szerintem nem mindig jó a síri csend a lakásban, mert ha a pici pl. unatkozik, a zene általában nagyon jó hatással van rá és azt hallgatja "ordítás" helyett.
7-8 éves korától hegedült... nem hobbi szinten. Csak mondom...
-
Ébri
senior tag
válasz
dgyuri0123 #95325 üzenetére
Feleségem minden gond nélkül támogatta, hogy a hangfalak hátulja legyen picivel a bútorok előlapi síkja mögött, de egy szekrény eltávolításáról már nem tudtam meggyőzni.
(Egyébként múltkor feleségem a száradó ruhákat a szoba jobb oldalára tette, ami amúgy nyitott, ettől számomra meglepő módon kicsit javult a térérzet. Vagy meggyógyultam egy megfázásból.)
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szazbolha #95329 üzenetére
20 nm nem olyan kicsi. Nálam is rengeteg a bútor és nehéz volt úgy elhelyeznem a dobozokat, hogy a feleségem se akarja előszedni a kisbaltát'.
És mivel nálam is be lenne szorítva szekrények közé, ezért ki kellett húznom annyira, hogy legalább a hangszórók síkja előrébb legyen 10-15 centivel, mint a bútorok előlapja. Így már nem annyira vészes a helyzet.
Legalább még egy szekrénytől meg kellene szabadulnom, hogy oldalirányból is megfelelő tere legyen a dobozoknak, de ez a "projekt" valahogy nem akar sikerülni. -
szazbolha
addikt
válasz
dgyuri0123 #95325 üzenetére
Mihez képest kicsi a 20m2? De be van zsúfolva bútor, könyv, gépek, most már erősítők meg hangfalak is....
-
Nem szeretnék többet sírni rajta, majd megoldódik valahogy - kísérletezgetek és várom a nagy fogást a következő occó hangfalra.
Olyan ez mint amikor van egy jó nőd, megláttad, beleszerettél első hallásra, és megbocsátod, hogy a pacalt mindig elsózza. Sejthető, hogy sovány és morcos húgával rosszabb lenne az élet. Így nehéz tőle megválni, de egyszer majd találkozol az igazival. Ott kell résen lenni. -
törölt tag
válasz
szazbolha #95323 üzenetére
"A reflex csőbe is tettem szívacsot, de úgy érzem, nem csak a mély lesz kevesebb (nem sokkal!), de elcseszi, elkeni a többit is. De lehet csak képzelem."
Jól hallod. Ennek a beavatkozásnak általában több negatív következménye van, mint amennyit hoz. Még a középtartományba is belekoszol 2 utas hangdobozoknál.
-
törölt tag
Köszi!
Szerintem is egy jó hangfalról van szó. Az a baj, hogy nem tudom eldönteni, mert nem igazán hallottam még ebből a kategóriából sok hangfalat, csak párat. Azok alapján tényleg jó, de nem mindenevő ez a hangfal az biztos. A mai popzene nem jól szól rajta, de amikor egy régebbi felvételt berakok, az tökéletes. Pop-rock műfajra nagyon nem ajánlott, viszont cserébe a komolyabb zenei műfajokon nagyon ott van.
-
bta1
őstag
válasz
dgyuri0123 #95315 üzenetére
"Az a "baj", hogy a superspike lábakon alig maradt szabad menet"
Szerintem pont elég, hogy egy anyacsavar ne essen le róla...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szazbolha #95323 üzenetére
Szerintem keveseknek van dedikált zeneszobája. Nekem sincs... de (24 nm-en) a doboz előlapja így is kb. 60 cm-re van a hátsó faltól. Csak megszokás és elhatározás kérdése, hogy "kerülgetem-e" a dobozokat, vagy beállítom a sarokba, mint valami rossz gyereket.
Azt nem tudom (nem emlékszem) mekkora a szobád, de ha annyira kicsi, hogy a Dali közlekedési akadályt képez, akkor az a doboz nem odavaló.
-
szazbolha
addikt
válasz
#10726912 #95318 üzenetére
Én is azt gondolom hogy inkább cserélem a kövér Dalit, illetve megy a házimoziba ott teljesen ok. De mint írtam a zenék jó részénél épp hogy kellemes a mély tónusa az én avatatlan mélykedvelő fülemnek. Ott meg hiányozna ha nem lenne.... Lehet nem eladni kéne, hanem mellé egy másik hangfalpért. Mikor melyik passzol a zenéhez (ez jó hülyeségnek tűnik, de már elfogadtam, hogy szinte minden erősítő és hangfal páros színez valamerre)
Moddolni nem szeretném, épp azért mert teljesen újnak néz ki és lehet mégis eladom. 20 kiló, gyártó szerint rezonancia mentes doboz.... higgyük el.
-
A gránit/márványt kipróbálom majd. Samotot/homokkövet meg az vegyen akinek kell egy mély selymesség. -
szazbolha
addikt
válasz
Dorian #95312 üzenetére
Sajnos nincs dedikált hallgató szobám, ezért van a falra tolva a hangfal. (talp miatt van 3-4cm), kihúzhatnám 5-10 cm-re a faltól, de nincs érdemi változás. 50-70 cm kezd jó lenni, de akkor meg a szoba lesz disfunkciónális.
Lehet húzogatni a parkettán ki-be, amikor "csakzenét hallgatnék", de barkácsolt talppal már ez is macerás. Kb erre mondom hogy ez nagyobb nyomor, mintha 100 Ft-os hangfalkébelt használnék.
.
A reflex csőbe is tettem szívacsot, de úgy érzem, nem csak a mély lesz kevesebb (nem sokkal!), de elcseszi, elkeni a többit is. De lehet csak képzelem. -
bta1
őstag
válasz
szazbolha #95306 üzenetére
A lenkózottakat ne nagyon próbáld lejátszani mosatás előtt... a hangszedőtű épségét kockáztatod vele, a vinylben pedig előbb-utóbb nyoma marad. És nem csak ezeket érdemes kipucoltatni. A magyar lemezbörzén vagy apróból vásárolt darabok 80%-ára, de még a jobb helyekről beszerzettek felére is nagyon-nagyon ráfér. Saját vákuumos mosóval persze könnyen beszél az ember...))
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #95319 üzenetére
"Te mindent meg akarsz moddolni, csak azt felejted el, hogy néha értelmetlen a moddolás és többe van a leves, mint a hús."
Bölcs gondolat. Egy szokványos akusztikai hibát butaság a hangsugárzó hangolgatásával kompenzálni. Nem fog sikerülni, felesleges munka, kiadás. Persze újra és újra nekifutnak sokan, még bátorítást is kapnak hozzá a fórumokon, de így legalább a kereskedők is jól járnak.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#10726912 #95318 üzenetére
Szerintem meg el kell/ene adnia azt a Dalit. Kutyából soha nem lesz szalonna. Ja, persze, lehet javítani a hangján valamelyest, de csekély mértékben. Ráadásul annyira egyéni hangú a doboz, hogy "tisztességes" elektronikát sem egyszerű találni elé.
Te mindent meg akarsz moddolni, csak azt felejted el, hogy néha értelmetlen a moddolás és többe van a leves, mint a hús..
-
törölt tag
válasz
szazbolha #95310 üzenetére
Ha mélyből akarsz kevesebbet, akkor a dobozokkal kell foglalkoznod.
Alátét nem fog akkora változást hozni, amivel a dobozok hibáit orvosolni lehet. Alátétnek egyébként a gránit-márvány lenne a célszerű, ez javithat kicsit, keményebbé, pontosabbá teszi a mélytartományt.
Dobozokkal úgy tudsz foglalkozni, hogy rendbe rakod a belső kábelezést és a hangváltót, több lesz a középtartomány, kevesebb a jitterség, zaj, ezáltal az arányok megváltoznak. Tudsz úgy is segiteni, ha (kisérletképp szimpla homok is megfelelhet, ha megvan a kivánt hatás, akkor kvarchomok) feltöltöd a dobozok alját homokkal, ezzel stabilitást is növelsz és térfogatot is csökkentesz, ami ugye a mélytarto mányt segiti. Ahogy irták, sokszor irták már, nem a hátsó reflexnyilás tehet a mélykiemelésről a fal közelében. A dobozaid káros kiemeléseit tudod csökkenteni a felsoroltakkal (jobb minőségű kábelek és hangváltó alkatrészek, minimum Jantzen, csak azonos értékűekre, illetve a térfogat csökkentés). -
Dorian
félisten
válasz
DonThomasino #95313 üzenetére
Van két ilyen tápkábelem.
De nem zenél semmi, mostanában nincs időm zenét hallgatni, előre láthatóan még úgy 2-3 évig. -
szazbolha
addikt
válasz
Bali27 #95309 üzenetére
Bocs. én nem értek hozzá. Nincs meg hozzá a tudásom. Csak kísérletezgetek és szórakozok.
A neten azt olvastam a homokkő a legjobb hangfal alá, de azt nem kaptam. (a samot kicsit hasonlít rá), de ügy tűnik ez is mélyíti a hangot és mintha szűkítené a színpadteret,
Nekem meg pont nem ez kell.
.
Most elhatároztam többet olyan hangfalat nem veszek aminek hátul van bassreflex nyílása. Nem mindig, de bizonyos zenéknél dübög, ha rá van tolva a falra.
Márpedig nálam rá van tolva. -
Bali27
addikt
válasz
szazbolha #95304 üzenetére
Szia.. Oberon 5-ösök alà esetleg valami keményfa tàbla, aminek az aljára ilyen padló és bútor közé a karcot hivatott kb fél cm vastag rezgéscsillapitos rugalmas lap van téve?
Gondolkodtam még régi mouse padon...A bejârazos cdnek a 2006 os verzioja van meg. Az új többet tudhat valamivel, vagy csak az idő rövidült le lényegesen?
-
szazbolha
addikt
válasz
salesman #95293 üzenetére
Nekem tetszik ez az összeállítás, de lealkudnék mindből 10%-ot. Túlkínálat van. (hamarosan mennek az én alighifi erősítőim is...)
Van egy csomó LP-m a múlt évezredből, pl. majdnem teljes Pink Floyd, de még nem szántam rá magam helyhiány és a szétlencozott sercegés miatt. Asszem rosszul bántam ezekkel a lemezekkel.
Ma is lusta lennék és végtelenítve hallgatnék egy-egy LP oldalt.
Nem tudom már milyen lemezjátszóm volt, de az tudta ezt a fícsört. -
szazbolha
addikt
válasz
dgyuri0123 #95270 üzenetére
"erősen loudness-es a hangzás"
.
Szerintem a hangfal gyártók által kiadott referencia cédéken is eléggé. -
szazbolha
addikt
válasz
Alabástrom #95269 üzenetére
Beton lap alá kemény gumi alátétet vagy klingeritet, ami még annyira sem rugalmas. Ez csak kísérletezés
-
de...
Figyelembe vettem az itt elhangzó véleményeket és az általam felvázolt alátétezés majd 10cm-vel emelné meg a hangfalat. (gumi alátét + Beton + tüske).
Az nagyon sok.
Szereztem 2 cm vastag gránitot és samot "téglát". Lehet ez a 2 cm kevés. Alá megy klingerit főlé még nem tudom mi, de majd tesztelem. klingerit, gömbölyített fém rajzszög... bárm, amíg megérkezik a kínai aranyozot tüske. -
nTom
aktív tag
Ha már lemezjátszó ... van itthon egy Technics SL-BD3, tizenéve be sem kapcsoltam. Ez mennyire gagyi kategória manapság?
Milyen ártól kezdődik egy elfogadható, használt lemezjátszó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest