- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz lugosi #46599 üzenetére
Amit leírtál, abból az következik, hogy a kommersz vonalon fogsz leragadni. A mi fogalmaink szerint hifizni, ilyen hozzáállással nem fogsz tudni. A minimum elvárás ilyenkor is, hogy saját meghallgatásaid alapján válassz, mert a különbségeket az egyedi ízlés alapján a legtöbben különbözőképpen ítélik meg a rendkívül sok szóbajöhető készülékek között. Az irány eldöntéséhez is elsősorban a saját meghallgatások szükségesek.
-
MODERÁTOR
Szerintetek, ha most végképp megelégeltem a jelenlegi erősítőm baromságait (a működik / nem működik állapotot valójában), és rászánom magam egy újat venni, akkor érdemes pl. ezzel a (számomra) ismeretlen márkával foglalkozni, vagy maradjak meg az üzletben kapható, ismertebb márkáknál.
Erősítőben ezt láttam most, és pár cikket találtam róla a neten: [link]
Ugyanez a kérdésem hangfalakra, maradni az üzletekben látható, ismertebb márkáknál (Dali ill Mission az amit üzletben láttam és elérhető távolságban van tőlem), vagy kísérletezzek egy ilyennel: [link] vagy egy ilyennel: [link] vagy ilyennel: [link]
Árban nem ugyanazok a hangfalak, azt látom, egyelőre csak az irányt szeretném eldönteni, hogy elmenjek-e ezeket meghallgatni, vagy nem érdemes ezzel az előttem egyelőre csak netről ismert márkával / márkákkal foglalkozni.
Őszintén megmondva, nem szándékozok túl sokat költeni a kérdésre, asztali cd-lejátszón (egy régebbi sony) hallgatom a cd-imet, meg szoktam műsorokat felvenni (asztali fm tuner) minidiscre. Ezeket a zenéimet szeretném optimális minőségben hallgatni a dolgozószobámban (kb 14-15 nm). Később se szándékozok rá költeni, az erősítőre és hangfalakra együttesen max 250e körül szánok, de nem akarok maximalizálni ebben az árban semmit, azaz ha egy optimális hobbi, de jó minőségű zenehallgatás kijön kevesebből is, nekem az is jó.
Az elmúlt napokban sokat böngésztem apródot, jófogást stb., ez alapján használtat nem akarok venni (a hibátlan cuccról mikor konkrét lett a végén mindig kiderült hogy van valami baja amit az eladó elfelejtett, vagy az átlagos kozmetikai állapot olyat takart, hogy inkább ne).Ha valami evidenset kérdeztem, elnézést, a helyzet az, hogy nem szándékozok napokat heteket eltölteni az utánaolvasgatással, egyszer szeretnék megvenni valamit, amit évekig tudok használni, a zenecuccal való "kütyüzés", bizgerálás nem érdekel, egyszer be lesz rakva oda ahol használom és amíg szét nem esik vagy el nem költözök ott is marad úgy összeszerelve ahogy használom, kábelcserebere, próbálgatás, tuningolgatás kizárva. Távirányító nem kell, mivel ezt a minimális távolságot még egy olyan lusta ember is feldolgozza ebben a szobában, mint én.
-
atoka1
tag
Sziasztok!Volt már valakinek dolga ezzel az erősítővel? Nem mai darab [link]. Egyik ismerősömnek nem kell, egy ideje nem használja, gondoltam elhozom meghallgatni, de kb semmi infót nem találok róla neten, hogy mit tud, vagy milyen lehet a hangja, mik a tapasztalatok róla.
-
agoka07
senior tag
válasz andorra #46595 üzenetére
Nos, utánanéztem és lett néhány kiszemelt.
Heco Odeon 100 -15000 Ft.
JBL TLX 200 -12000 Ft.
JBL TLX-111 -10000 Ft.
JPW -12000 Ft.Romániában élek ezért keresem a román oldalakon.
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
agoka07
senior tag
Sziasztok. Előnyös áron hozzájutottam egy DENON PMA-300V-hez. Ehhez szeretnék egy pár hangfalat vásárolni, zene hallgatáshoz. Tudnátok ajánlani pár darabot?
S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
andorra
őstag
Stratégia kérdésekre hiába vársz választ, nem tudjuk beleképzelni magunkat ebbe a hifi szempontból elég zavaros és nehezen kezelhető helyzetbe, ráadásul házimozis irányultsággal tarkítva.
Két variációra, többnyire nem tanácsos költeni, főleg, ha korlátozott a keret. Egy legyen minél jobb és az szerintünk ne házimozi legyen, hanem sztereó. Ha így döntenél, akkor van értelme itt érdeklődnöd. Ha nem, akkor inkább a HM topikban. Készülj fel rá, hogy a hifi rendszer építéshez, nem lesz elég néhány ilyen típusú tanácskérés, hanem alaposabb felkészülés és minimum némi tapasztalatszerzés is szükséges hozzá. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Jamo E850 típusú hangfalpárom, ami jelenleg a házimozi szettem front párja. Nagyon gondolkodom ennek cseréjén, egy a centeremhez "illő" front pár megvásárlásán és arra gondoltam, hogy ha ez az üzlet összejön, akkor valamit kell csinálnom a Jamokkal.
1. Eladom.
2. Megtartom, ebben az esetben kell hozzá vennem valami erősítőt és a számítógépre kötném általános használatra a z2300-as Logitech helyére.Érdemes a 2. variációra költeni? Javulna a helyzet a számítógépen? Általában nem megy hangosan a cucc, kinőttem a döngetésből, de a z2300-nak megvannak a gyenge pontjai na...
Mindenképpen kell vennem egy sztereó erősítőt erre, vagy elég valami DAC, vagy nem tudom még mi jöhet szóba?
Amire lenne kötve az egy xFi Elite Pro és a hozzá tartozó külső I/O box.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
rockerpapa
újonc
válasz rockerpapa #46587 üzenetére
Lemaradt a lista:
(merevlemezemen ill. Pc-n lévő zenéim lejátszásához kinéztem az alábbiakat. Van valakinek tapasztalata, véleménye ezekről?)
- Yamaha R-N500
- Onkyo TX-8050
- Denon DNP-720AE + PMA-720AE (vagy egyéb erősítő+ egyéb termék ajánlásotok van?
Kösz
-
rockerpapa
újonc
válasz rockerpapa #46523 üzenetére
Valaki esetleg tud segíteni? Vagy hasonlót tudtok ajánlani?
Köszi
-
törölt tag
válasz Auratech #46577 üzenetére
(#46578) HoryThePooh
(#46580) schawo
(#46583) KisTücsök, (#46585) KisTücsök
(#xxxxx) BárkiNekem most már megvan az összes tétel, a legjobb minőségű FLAC-ban, plusz a borítóképek (Gyurczynak is megvan, valószínűleg Bajnokpityunak is, Krichd1-nek is...) Én éppen most töltöm fel az egész anyagot önálló mappába a Google Drive fiókomra. Összesen majdnem két GB, és ahogy a feltöltés iramát elnézem, még kb. másfél óra, míg felmegy az egész. Akit érdekel, privátban küldjön megfelelő email címet (lehetőleg Gmail-eset), ez alapján megadom a hozzáférést a Drive fiókomhoz, és így szabadon lehet majd szemezgetni, és könnyen letölteni bármelyik tételt a Drive-ról, vagy akár az egész mappát egyben.
(Érdemes tudni, hogy az első napon nem az a három szám volt, amelyiket a Linn honlap jelzett/jelez, hanem egy másik szám.)[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz HoryThePooh #46581 üzenetére
Persze, a karácsonyi akciót is töltögettem, meg vásároltam is náluk korábban. Be is vagyok lépve. Amint beírtad a kódot, neked nullázta a végösszeget?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz HoryThePooh #46576 üzenetére
Nekem nem működik. Mit rontok el? A kódot elfogadja, de nem nullázza a végösszeget, és kéri a bankkártya adatokat.
-
baluka26
veterán
Köszönöm, hogy anno ajánlottátok itt Rega Kyte-ot...eszméletlen..
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
HoryThePooh
aktív tag
-
Auratech
őstag
válasz HoryThePooh #46576 üzenetére
Hát én jól lemaradtam ezekről.. Kicsit bánom. Van néhány jó muzsika...
Valaki küldhetne privátban egy linket...Amúgy
Boldog Karácsonyt!Auratech Field Recording
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz gyurczy #45564 üzenetére
Jó fejek ezek a Linn-es srácok!
Mai kiírásuk, ha valaki lemaradt volna mint Te is, lehet pótolni ;-) :
Merry Christmas everyone! We hope you’ve been enjoying our Studio Master downloads. Just in case you missed a few, you can download any three tracks from our 2013 ‘24-bits of Christmas’ album and enjoy the highest quality music available.
All you need to do is individually add each track to your shopping cart by hitting the ‘BUY’ button, and then apply the Promotion Code 'XTRABITS' at the checkout stage. Make sure you choose exactly three tracks for the Promotion Code to work.
Köszönjük Nekik!
The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
eclipse006
őstag
Boldog Karácsonyt minden kedves fórumtársnak!!!
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
zoltanz
nagyúr
Kellemes karit!
-
andorra
őstag
válasz #07400704 #46570 üzenetére
Kivételektól eltekintve, nem a legnevesebb gyártóktól vásárolunk, haenem kevésbé neves, ám annál jobb aufiofil termékekre specializálódott gyártóktól. Ehhez az kell, hogy az átlagosnál jóval tájékozottabbak legyünk ezen a speciális területen, ahol a kommersz gyártók éppúgy jelen vannak, méghozzá lényegesen nagyobb mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andorra #46569 üzenetére
Nos, igen, kivétel mindig van de szerintem inkább a tapasztalat ér többet, mintsem a feltételezés.
És azt sem kell elfeledni, hogy 70-80%-ban még a legnevesebb lejátszó gyártók is Sony lézer egységet használnak, nem beszélve az elektronikáról, de a mechanikát is sokan választják.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz RetepNyaraB #46566 üzenetére
Jó étvágyat hozzá! Nem arról van szó, amire gondolsz. A gyengébb hibajavító renszer miatt, írott CD-k esetében nagyon sok olyan hibát lehetett tapasztalni, hogy többeknél hibásnak biuzonyult egy-egy CD, például akadozott, miközben a Philips rendszerű lejátszókon akadálytaanul lejátszható volt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz andorra #46565 üzenetére
Vedd figyelembe a rendszer többi tagjat is
Igazabol megeszem a kalapom, ha a ratyi sony hibajavitast meghallod (bar a tesztet en is ismerem), a pszihes hatranyoktol eltekintve[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
T_Stark
őstag
válasz andorra #46562 üzenetére
Hmm, nem gondoltam hogy ennyiért is már olyan komoly hangú lejátszót lehet kapni, ami alázza a Prodigyt.
Akkor eddig 1-1 a Yamaha és a Philips mellett. De én is inkább a Yamaha felé hajlok kicsit jobban, a kora miatt, meg mert CD/RW-t is visz.
De ha tud még valaki hasonlókat, szóljon, mert én csak hirtelen belinkeltem az első hármat amit találtam.
-
titán
Boldog karácsonyt!
-
andorra
őstag
válasz T_Stark #46560 üzenetére
A Philipset választanám ezek közül. A Prodigy hangjával lehet, hogy elégedett vagy, de gyanítom, hogy az elsődleges hangforrás lenne a másodlagos a minőségi rangsorban. Ez különbség megfelelő IC kábellel és jó készülékállvánnyal még jelentősen tovább is fokozható. Ez viszont a készülék árának sajnos többszöröse lenne.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz T_Stark #46560 üzenetére
Ezek közül a Yamahat, meg a Philipset ismerem. Mindkettö jo kis cucc alapon, a Philips kisse draga a korahoz kepest. A Yamaha sokkal frissebb gyartmany, inkabb azt vennem, nehogy befigyeljen egy fejcsere, vagy hasonlo.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
T_Stark
őstag
Üdv Urak!
Elgondolkodtam hogy másodlagos forrásnak be kellene szereznem valami CD játszót a gép mellé. A Prodigy HD2 hangjával nincs bajom, de nem akarom mindig bekapcsolni a gépet akkor is, ha csak meghallgatnék pár számot. Mivel csak másodlagos lenne, keveset szánok rá, mondjuk 10K körül.
Ennyiért érdemes egyáltalán nézelődni? Ráadásul nekem ezüst színű kellene, hogy menjen az erősítőmhöz, ezzel sok máris kiesik.
Ezeket néztem így elsőre: [link] [link] [link]
Érdemes lenne bármelyikkel is foglalkozni? Vagy tud valaki jobbat ilyesmi árban?
(Ja és egy NAD C315BEE + Mission M74 lenne utána kötve) -
KisTücsök
addikt
válasz bajnokpityu #46516 üzenetére
Értem. Köszi!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
mp54
senior tag
Nyugodt, békés, szép Karácsonyt kívánok!
Köszönöm a jókívánságokat. -
andorra
őstag
válasz #71562240 #46549 üzenetére
Mondja maga Sacsek: ha én személyesen venném át azt a témaösszezavarót, hogy még hamarabb hozzájussak, akkor a 4-es metróval menjek érte, vagy az egymillió új munkahely bármelyikén megkaphatom ?
Mindenkinek kellemes Karácsonyi ünnepeket és az Újévben is olyan hifi rendszert kívánok, amilyet megérdemel !
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #46548 üzenetére
Addig is, hogy legyen mivel szórakozni, ízelítőül itt van a témaösszefoglaló promóciója, beharangozója, reklámja, kis egyfelvonásos. Ezúton kívánok boldog ünnepet mindenkinek.
A darab előadása Kibédi Ervinnel és Hlatky Lászlóval képzelendő el, aki nem tudja, hogy az milyen, annak itt van két példa ráhangolódásként:
Példa 1
Példa 2Vad May Zászló: Sacsek és Hajó
- Alá szolgája, Sacsek, hogy van mindig, hogy hál Istennek nem láttam?
- Alá szolgája, Hajókám! Üljön le. Hát maga hol volt mostanában, hogy itt nem volt?
- Képzelje Sacsek, vettem egy annyira jó erősítőt, hogy napok óta egyfolytában csak azzal foglalkozom!
- Hát, nem látszik magán!
- Micsoda?
- Hogy olyan nagyon felerősödött volna…
- Na már megint kezdi, maga viziló… Egy sztereó erősítőt vettem, nem engem erősít, hanem a hangerőt!
- Mármint a maga hangerejét, azért ordít ennyire?…
- A hangrendszer hangerejét erősíti!
- De minek azt a hangerőt még erősíteni? Nem azért hangerő, mert már eleve erős?
- Ne fárasszon Sacsek, a hangerő fontos dolog, a hangerőtől válik a zene élővé!
- Azt tudom! Mondták is régen, hogy „Éljen Gerő a hangerő!” De ő mégis elég hamar vált nem élővé.
- Hülye!
- A Gerő? Az lehet. Mondták is ezt akkortájt sokan, persze nem ilyen erős hangerővel, mint maga. Ám ők valószínűleg nem a kis hangerő miatt váltak hamar nem élővé…
- Maga a hülye Sacsek! Értse már meg, a hanglemezen jelek vannak, amiket lejátszik a lemezjátszó, de ezek a jelek gyengék, és ezért fel kell őket erősíteni!
- Hát, ilyen jelek magán is vannak…
- Miféle jelek?!
- Hát, hogy fel kéne erősíteni. Ahogy a petyhüdt tokáját elnézem… Hova megy, maradjon még! Azt mondja el, hogyan erősíti a jeleket az erősítő? Hogy én is megértsem.
- Hogy maga is megértse?! Akkor kezdjük az elején. Ott van a hálózatban az energia, vagyis az áram! Na most, ha megnövekszik az energiaáram,…
- Na de hogy növekedne az energiaára, éppen most volt rezsicsökkentés! Mostanában éppen csökken az energiaára, meg az enyém is!
- De nem az energiaáram növekszik, hanem az energiaáram! Nem érti?
- Hát, most hogy így mondja… nem.
- Na most akkor ne szóljon közbe: ha megnövekszik az energiaáram, akkor megnövekszik a feszültség,…
- Mármint a maga feszültsége…
- Már miért az én feszültségem?!
- Hát mert nő az energiaára… Vége a rezsicsökkentésnek…
- Tudja mit, Sacsek,… ejtsük ezt a témát.
- Ejtsük… Különben pedig úgy tudom, eddig is volt erősítője, minek kellett egy új?
- Mert ennek jobb a minősége és a teljesítménye. Így a rendszerem jobban teljesít.
- A rendszer jobban teljesít?
- Jobban.
- Mármint a mostani rendszer.
- Hát persze!
- Ajvé, nem kéne aktuálpolitizálni. Tudja rendszerek jönnek, rendszerek mennek, nem kéne megnövelni a feszültséget… meg a hangerőt…
- Nem tudom mit gügyög politikáról. Például a mostani rendszernek a nagy hangereje ellenére szinte nincs is IMD-je.
- Úgy érti, IMF-je. Mondom én, hogy nem kéne aktuálpolitizálni…
- Nem IMF! IMD! Az új rendszer kiűzte az IMD-t...
- Mondom, hogy az IMF-ről beszél...
- Sacsek, maga marha, hallott már egyáltalán arról, hogy mi az a hifi?
- Persze, mindig mondtuk gyerekkoromban, hogy hifi a pifi! Elég óvodás dolog, ha hifi, ha nem. Aki nem hifi, járjon utána…
- Maga az óvodás Sacsek!... Egyébként, azért is jobb az új erősítőm, mert preout kimenettel is rendelkezik.
- Az mire jó?
- Azon korábban kimegy a jelfolyam.
- Tudja, nekem is volt olyanom, hogy korábban kiment a folyamom, de azt nem preoutnak hívták, hanem precoxnak…
- Na disztingváljon már, Sacsek! Úgy látom, azt már kár is mondanom, hogy vettem hangszórókábelt is.
- Ne mondja! Nem is hiszem!
- De mondom. …Mit nem hisz?
- Hogy a kábel szórja a hangot…
- Hogy mi?!
- Maga mondta Hajókám: hangszóró kábel.
- Én vagyok a hülye, hogy leállok magával, Sacsek! A hangszórókábel egy olyan kábel, ami az erősítőtől a hangszóróhoz viszi a jelet!
- Viszi?
- Viszi!
- És hogyan viszi? Kis fonott kosárban?
- Nem! A hangszórókábel egy fémkígyó, amin végigmegy az elektromos jel a hangszóróhoz.
- Kábelkígyó?
- Úgy van, mi hifisták szoktuk úgy nevezni viccesen, hogy kábelkígyó! Ha tréfálkozunk!
- De ha éppen tréfálkozik, mitől ilyen mérges?
- Nemmm vagyok mérges!... Térjünk vissza a kábelkígyóra!…
- Térjünk a kábelkígyóra…, az mérges?
- Nemmmmérges! Ez egy kábelkígyó!...
- Értem, a kábelkígyó nem mérges. Csak hogy tudjam, ha találkozom egy ilyennel.
- Úgy. Akkor folytatom. Húztam rá kígyóbőrt is.
- Nem volt bőre a kábelkígyónak? Talán levedlette, és még nem növesztett újat?
- Hogy maga miért nem vedli le a vastag bőrt a képéről, maga kígyó! A kígyőbőr az egy rugalmas harisnya, amit ráhúzunk a kábelkígyóra, hogy megvédje!
- …Harisnyát húzunk rá?
- Azt!
- …Aaa… a kábelkígyóra?
- Arra hát!
- Mmmmmm…
- Na mi van, maga púpúteve?
- A kígyónak úgy tudom, nincs lába! Hova húzza a harisnyát?... Vagy a kábelkígyónak van lába?
- Nincs lába! Az igazi kígyónak sincs lába, a kábelkígyónak sincs lába, semmilyen kígyónak sincs lába! Megértette?
- Jó. De akkor hova…
- A kábelkígyó testére húzzuk a harisnyát! Végig, a „fejétől a farkáig”!
- Ajvé! A fene a gusztusát annak a kábelkígyónak!
- Mi van már megint?
- Hát, tudja Hajókám, én a testemre se szoktam harisnyát húzni,… na de hogy a fejemre meg a farkamra... Mi ez a kábelkígyó, egy perverz bankrabló?
- Húúúúúúú, Sacsek! Értse már meg, a kábelkígyó testére húzzuk a kígyóbőrt, ami egy rugalmas harisnya, és a kábelkígyót megvédi!
- Tehát a kábelkígyó védett állat…
- Nem védett állat!
- Ja értem, megvédett állat…
- Maga a védett állat, Sacsek, pedig bárcsak kipusztulna! Na hagyjuk... Inkább elmondom, hogy kábelsarut is tettem rá.
- Mire tett sarut?!
- A kábelre.
- …Mmmármint a kábelkígyóra...
- Arra.
- …De…, de azt mondta, a kábelkígyónak nincs lába…
- Na és?!
- Hogyan vesz fel sarut? Ha nincs lába... Csak azt ne mondja, hogy a sarut is a testére húzza! Vagy a fejére… Vagy a farkára…
- Maga majom, a kábelsaru az egy villás fémdarab!
- Ahá, akkor az a nyelve!
- Micsoda, minek a nyelve?!
- Hát a kábelkígyónak a villás nyelve a kábelsaru.
- Maga állat, ez a villa fémből van!
- Hát erről van szó, maga mondta, a kábelkígyó az egy fémkígyó! Hát logikus, hogy a villás nyelve is fémből van!
- …Igen… Logikus… Ejtsük ezt a témát, Sacsek...
- Ejtsük…
- Hanem azt képzelje Sacsek, a rendszer most annyival jobban teljesít, hogy meghallottam még a villásdugó-fordítás hatását is!
- Miféle villásdugó?
- Hát a tápkábel villásdugója.
- Ahhha... Mondja Hajókám, a tápkábel is egy kábelkígyó?
- Az.
- Csak mutáns?
- Hogy mi?
- Hát, hogy a tápkábelkígyónak nem a nyelve, hanem a farka villás?!... Az valami mutáns kígyó?
- Már miért lenne a tápkábelnek a farka a villásdugó?!
- Hát, ha egyszer dugásra való, akkor biztos nem a nyelve neki, hanem a farka...
- Na most fejezzük be, maga rinocérosz, mert felborítom székestől!
- De ne fejezzük be, engem érdekel, hogy is van ez a hifi hogyishíjják.
- Mit akar tudni?
- Hát, hogy mitől teljesít jobban a rendszer.
- Elsősorban a szinergiától.
- Az energiától? Azt értem! Szóval a rezsicsökkentés végén az erősítő felerősíti a hangerőt, a tápkábelkígyó pedig nem a villás nyelvével sziszeg, hanem rázza a villás farkát… az áram… színes… energiája…
- … Sírva kérdezem Sacsek, maga tényleg nem tudja, mi az a szinergia?
- Hát nem az, amiről beszélünk?
- Sacsek, én már nem tudom követni, hogy maga miről beszél, de az biztos, hogy nem a szinergiáról…
- Hát mi az a szinergia?
- Amikor szoros a részek közötti együttműködés a rendszerben.
- Ajvé, már megint politizál.
- Hogy mi van?
- Hát most kezdett beszélni az Együttműködés Rendszeréről! Akkor magának egy unortodox rendszere van?
- Nem unortodox, maga hűllő! Együttműködő!
- Ahá, van talán valami Együttműködési Nyilatkozat is? Azt elolvasnám.
- Együttműködési Nyilatkozat?!?!?! Miért nem ezzel kezdte! Hát persze, hogy van Együttműködési Nyilatkozat, ott van a hifi topik Témaösszefoglalója, olvassa el azt, abból minden megtudható a hifi rendszerről, és még az ilyen magafajta töppedt agyú kriplik is megértik! Na a viszontnemlátásra![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gorbep #46518 üzenetére
Nem szabad az ilyesmit elsietni, kipkedni-kapkodni...
A tesztbeszámoló iránt érdeklődőknek egyébként megígértem, hogy a témaösszefoglalóval együtt azt is közreadom Karácsonykor, csakhogy közben áttértem a pravoszláv hitre...
Na de most ilyenkor úgysetocsikolnitopikolni kell, hanem a családdal ünnepelni, úgyhogy majd a két ünnep között fogom közreadni a két irományt. Az lesz a harmadik ünnep, azaz két ünnep közt a pad alá... -
blattida
nagyúr
válasz narumon #46514 üzenetére
Egy fokkal jobb, mint azok, de koránt sem annyival, amennyivel drágább.
Azt mondanám rá, hogy korrekt, mindenféle értelemben, hangilag, műszakilag.Kellemes Ünnepeket és minél több Zenével és Zenehallgatással töltött kellemes órát kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
Kedves és meghitt gesztus mindenki részéről, hogy Boldog ünnepeket kíván, én sem szeretnék lemaradni
Áldott Karácsonyt minden fórumtársnak és szeretteiteknek! -
sysrq
őstag
válasz MasterMark #46539 üzenetére
Jobb és bal csatorna hangerő külön állítható.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
MasterMark
titán
Switch Tax
-
krichd1
addikt
válasz #68216320 #46529 üzenetére
Ruark Talisman-t is vedd fel a listára. Kicsit olcsóbban Royd Minstrel, Standart 2 is elő szokott fordulni, mindegyik kiváló ár/érték arányú zenei darab.
Utóbbi kettőt könnyen tovább lehet adni itthon is.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #46536 üzenetére
Igen, arról. Nem néztem, de már lesem is.
-
törölt tag
válasz #68216320 #46534 üzenetére
Akkor hallgasd meg azt, ami közel van. a Legegyszerűbb, ha minnél többet meghallgatsz. Ismerős például esküszik a B&W hangfalára, itt nem egy kiemelten ajánlott darab...menj a füled után, itt úgyis csak irány mutatókat kaphatsz.
DALI-t találsz boltban is, lehet, hogy utálnád a hangját, és pl pont egy szárazabb, nyersebb német jönne be neked még az akusztikus zenéhez is érces mélyekkel és majdnem sivító magasokkal. -
törölt tag
válasz #68216320 #46529 üzenetére
A CAV front sugárzó, inkább hagynám(. A DALI jó lehet, az AR is...bár a DALI-t jobbnak gondolom.
De így első ránézésre valószínű, hogy ha bármelyiket letennék az orrom elé, körbe izélném egy kis micsodával, aztán csorgatnék rá hogyishíjjákot örömömben Hírek és vélemények alapján a DALI-ra egy pont.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
CAV DP 288, Dali Blue 8008 vagy AR Status S40 lehet jobb hangszeres, néha elektronikus zenére?
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz bajnokpityu #46516 üzenetére
"igy nem a cső "zenéjét" hallom, hanem azt, amit a művész el akart mondani, játszani"
Szvsz ezt soha nem fogod már csak az általános szar digimaster miatt sem...
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Lompos48
nagyúr
Áldott ünnepeket minden fórumtársnak!
-
rockerpapa
újonc
Hali!
Merevlemezemen ill. Pc-n lévő zenéim lejátszásához kinéztem az alábbiakat. Van valakinek tapasztalata, véleménye ezekről?
- Yamaha R-N500
- Onkyo TX-8050
- Denon DNP-720AE + PMA-720AEKösz
-
félisten
Swans T200B es CAV MD-I ismeros valakinek? (Elobbi aktiv monitor, utobbi nagydarab, haromutas sugarzo.)
while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #46520 üzenetére
A magam részéről Jean Michel Jarre az egyik kedvencem, valahogy úgy érzem, hogy ha az ő zenéje igazán jól tud szólni egy hangdobozon, akkor azon a dobozon szinte minden zenei stílus elfogadható.
Persze azért vannak kivételek. -
törölt tag
válasz bajnokpityu #46517 üzenetére
Az általad említett sonata milyen zenei stílusra alkalmas leginkább?
-
bajnokpityu
félisten
Valakinek a környezetében nincs feketétől különböző jpw sonataja eladó? akár cserélném, akár venném, ha korrekt áron adná. Volt régen világos fa, meg létezett belőle szürke is Mordaunt Short 15 néven. akármelyik jobban illene ide...
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz KisTücsök #46501 üzenetére
Ezek az alap chipek erősen digitális izűek,miközben semmi felbontásuk.
NEm tudom, hogy ez ilyen-e, de többek csinálták, hogy olcsó chip mögé raktak pár csövet, jól elkenni, és megszinezni, h hátha "érzelmes", meg "zenei" lesz. Csak, az ilyen csövek,mindenre ugyanazt a grizes mázt húzzák, és azt veszed észre,minden hangszer ugyanolyan. Tehát ez nem felbontás, hanem torzítás. Lehet jó csövest csinálni, de az ugyanúgy meg fogja mutatni,ha rossz a digitális oldal.
Van,aki szereti, ha átverik, persze, de én inkább kezelem a digitális láncok problémáit, nem elfedem hazugsággal. igy nem a cső "zenéjét" hallom, hanem azt, amit a művész el akart mondani, játszani.
Ezzel a konkrét darabbal nincs gond, egyébként, mert olcsó. Akkor van baj,amikor hypeot építenek köré, mert világit, mert orosz, vagy akármi egyéb okból, és ezen árnak a többszöröséért próbálják rámelegíteni az emberre. és nagyjából ugyanazt kapod.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz Core2duo6600 #46507 üzenetére
2,-re - Lehet, hogy le vagyok maradva de a minidisk-re nem tudod rámásolni az mp3-akat csak ugyanúgy felvenni, hogy lejátszod az egyik eszközről erre meg rögzíted, ami természetesen kurvasok idő és mégegyszeri tömörítés, mert a minidisc másfajta tömörítést használ. Egyébként miért vetted tervbe? Kifutott, megbukott formátum, semmi előnye sincs a mai világban. Én lebeszélnélek róla.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz Ear001 #46489 üzenetére
Szerintem most pont ugyanazt írtad le amit én korábban.
Olcsó szíjas szar, olcsó DD szar. Van jó DD is és vannak jó szíjasok is. Legalábbis én ezzel kezdtem és ez jött le nekem a mostani írásodból is. Arra, hogy neked a környezetedből DD-ről vándoroltak szíjra, már írtam, hogy az ellenkezője is ugyanúgy megtörténik. Pont.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
törölt tag
Kis kiegészítés: a linkelt hangdoboz nem ajánlott kifejezetten HIFI célokra, de lehet, hogy Neked tetszene a hangja. Most szinte mindegy, mit javaslunk innen a monitor mögül, andorra megfogalmazta, miért lehetetlen így.
-
törölt tag
Grat az erősítőhöz!
Nagyon feltoltad az összeget. (dicséretes ). Lehet találni. Akár pár heteseket is vehetsz (kérdés, Neked megfelelnének e)
Két variáció lehetséges: vagy elmész erősítővel együtt az eladóhoz és meghallgatod, hogy mit tud a választott, vagy "vakon" veszed meg, teszteket olvasva. Linkelj egy párat pl Innen, segítünk itt véleményekkel (ez persze a legrosszabb lehetőség, a hallgatódzás lenne a cél).
Ne ragaszkodj márkához! Olyat keress mindenből, ami adott keretből a legjobbnak tűnik vélemények alapján.
Pl Egy Mordaunt,, nem ismerem, meg kéne hallgatnod, akár jó is lehet.
Menj el egy szaküzletbe is, hallgatózz!! -
andorra
őstag
A hifiben arra törekszünk, hogy lehetőleg minél kevesebb, de minél minőségibb eszközzel érjük el a legfontosabb célt, a jó hangzást. Ennek alárendeljük azokat a némely körben divatos elképzeléseket, hogy retro eszközöket alkalmazunk, főleg, hogy azok általában elavultságuk okán sem értelmes választások.
Azután eszünkbe sem jut, hogy az MP3 minőségének megőrzésével törödjünk, hanem azokat ha lennének, azonnal törölnénk és felváltanánk losless formátumokkal. Már az is egy kompromisszum, de még financiális indokokkal vállalható. Az MP3, azzal sem.
A hangdobozok választásához, már amióta itt megjelentél a fórumban, azóta is találhattál fogódzókat. Az erősítőd megvan, a szóbajöhető hangdobozokat azzal kell meghallgatnod és annak alapján döntened. Nagyon sokféle hangdoboz szóbajöhet és mégtöbbféle nem. Pl: (#45670) kammerer
Az elvárásaid nem egyediek, mindeki általában ezt szeretné kapni egy hangdoboztól, amit Te. Azonban nagyon sok olyan paraméter van egy hangzásban, amit nem tudunk megfogalmazni és amelyeket ízlésünknek megfelelően különbözőképpen súlyozunk. Többek között, ezért van az, hogy szinte mindenki más és más rendszert épít magának. -
Auratech
őstag
válasz #68216320 #46494 üzenetére
Értem. En a felfüggesztést a falba, nem a menyezetbe tett bojlertipli és kampó segítségével gondoltam. A tábla felső peremére ehhez hasznos egy keményfa lécet tenni(csavar-faragasztó). A bojlertiplibe menetes csavar megy. A távot tehát szabályozhatod. 3-4 cm elég.
Érzésem szerint meg fogod találni a jó megoldást.
A lépésgátló fólia zárt cellás. Alig van hatása az itt tárgyalt esetben.
A filclap viszont használható. Ha öntapadós, még jobb.Auratech Field Recording
-
blattida
nagyúr
válasz blattida #46504 üzenetére
Kis javítás, a kiskínai dac nem a bkercso féle kisdac ( ), hanem természetesen ez.
Az állításom hangi része minkét dacra vonatkoztatható és vonatkozik is.PeachMan
Igen.
Igen.
Igen.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Core2duo6600
veterán
1)
Végülis tanácsotokat megfogadva vettem egy erősítőt:
Marantz Pm 53-ast
Na most ehhez kellenek hangfalak is, milyenek után nézzek ?
Mindenképp a padlón álló jöhet csak szóba, tetőtér, és a ferde rész a padlótól durván 1,5 méter.
Erre a falra , pontosabban elé lenne téve a hangfal.
És valahol a 2 között az erősítő és a többi kütyű ami szükséges...
A szoba 15-16 nm !
Az erősítőnek 8 Ohm os kijáratai vannak, mindtárt 2 pár is.
/Azt nem értem, hogy ha mind a 2 egyszerre be van kapcsolva akkor miért 16 Ohm ot ír /.Tehát 8 Ohm os hangfalakat kell ezek szerint keresni, de milyenek fekszenek ennek jól ?
Nagyságrendileg 60 000 nél nem szeretnék többet költeni hangfalra.Lehet ennyiért olyat találni, amit ki tud hajtani az erősítő?
Nem feltétlen a nagy hangerőre vágyom, inkább a minsőségre, de azért nem árt, ha dinamika is van.
A hallgatott zenék, vegyesek, mindenféle előfordulhat.Azt hiszem, az erősítő 60 W os.
2)
Tervbe vettem, hogy veszek egy mini disk decket, hogy tudom erre a lehető legkisebb minőségromlás nélkül feltenni az mp3 aimat ?3)
Létezik a Marantznak oda vissza játszos deckje, eddig ilyet nem igen találtam[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
blattida
nagyúr
válasz Engineer086 #46499 üzenetére
Ez a denon is túl van a húszon, ergo, lehet, hogy költeni kellene rá...felújítás, ilyesmi.
A régi jó hangú denon sorozat tagjaként nem rossz vétel, főleg, ha jó áron sikerül megvásárolni, részletes, dinamikus, zenei és tartalékokkal is rendelkező erősítő, de ár/érték arányban a kisebb testvérei jobbak.KisTücsök
Ha szereted a nagyon analógos, színezett de jól hallgatható hangot, akkor nem rossz.
Egyébként kicsit többért vannak lényegesen jobbak is, például a kiskínai néven elhíresült darab.
Az alaplapinál szinte minden jobb.[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
20 ezer forint körüli DAC-tól mit lehet elvárni? konkrétan ezzel szemezek, már ha még megvan.
Az alaplapi hangkártya kimenetétől mennyire várjak mást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest