-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
MasterMark #45192 üzenetére
Sziasztok!
Heco Superior 730-ról mi a véleményetek?
Van valakinek esetleg konkrét tapasztalata vele? -
andorra
őstag
válasz
MasterMark #45181 üzenetére
Nem mindegy, hogy valamit hogyan kérdezel meg. Érdemes lehet-e lecserélni, az nem azonos azzal, hogy jobb lenne-e, ha lecserélnéd. Mert, hogy jobb lehetne megfelelőbb IC kábellel az biztos. Viszont az, hogy érdemes-e, az a legkevésbé általunk eldönthető. Nem tudhatjuk, hogy mennyi ideig tartod meg ezt a CD játszót, mennyivel jobb kábelt fogsz hozzá találni és azt milyen áron. Valószínű, hogyha olyan kategóriájú kábelt vennél hozzá, ami háromszor-ötször annyiba kerülne mint maga a CD játszó, akkor az a későbbiekben is egy számodra értékes IC kábel maradhatna, ha jól választanál. Nekem vannak ilyenek, kb. 20-30 évesek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
A 720-ast nem hallgattam, de a 650-est, 350-est, 150-est tudom ajánlani az olcsóbb philips-ek közül (amennyiben jó állapotban vannak).
-
válasz
Egyiknek selymes, a másiknak fémes hangja van.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
MasterMark
titán
Két kérdés:
Philips CD 720-ról mi a véleményetek? Érdemes lehet lecserélni a gyári kábelét RCA aljzatokra, és akkor rendes IC-vel bekötni?
Selyem, és Alu dóm között hangban milyen eltérések vannak?
Switch Tax
-
multiplikato
tag
Egy CD lemezjátszó surrogását, amikor lemezt játszik le, hogyan lehet minimalizálni, vagy megszüntetni?
-
blattida
nagyúr
válasz
AMDFan #45175 üzenetére
Az oké, így viszont nem egészen ildomos arról beszélni, hogy az említett hangdobozok elé miért nem jó a kérdéses sony erősítő.
Valóban messze nem ideális párosítás, ám ettől még lehet hosszan hallgatható, lehet tere, színpadmélysége, stb...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Auratech
őstag
Korábban betoltam egy tesztlemez dropboxos linket. Az ott található trackek közül a 4. Választ ad a kérdésre. ha a rozsazaj fázisban "filtered pink noise in phase..." Úgy hallatszik a rendszereden, mintha a két sugárzó között középen egy pontból, "ablakból" súg és nem oldalról, vagy mintha hátulról szólna..akkor a rendszered jó közelítéssel fázishelyes.
Ha jó rendszerten, mondjuk becsukott szemmel hallgatsz egy beszédet, akkor csodálkozol, mikor nyitott szemmel rájössz, hogy mégsincs ott valaki.Auratech Field Recording
-
MasterMark
titán
-
-
xtremetuning
addikt
kis hiénák már repülnének a dobozokra...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
narumon
őstag
válasz
zoltanz #45162 üzenetére
Én elvagyik így is a zenével, csak ezt a színpad dolgot nem értem.
Úgy látom nálad keményebben kell fogalmazni
Az a Sony erősítő ami most van neked az egy fosch, egy sz*r, egy hulladék. Ehhez a hangfalhoz a kukába való - de jó messzire a hangfaltól nehogy az megijedjen tőle.
Ha meg elvagy így is a zenével, akkor van egy ajánlatom. Odaadom a kis B&W-ket cserébe a VC7-ért, ezzel a Sonyval rosszabb nem lesz a zene, sőt szerintem még az is lehet, hogy jobb!https://www.facebook.com/Naruvideo
-
gorbep
senior tag
válasz
#71562240 #45156 üzenetére
ha eredeti, akkor az üzletben írnak még egy 0-t az ára mögé.....
Zoltanz: hol lehet szatelitet venni? Ennyiért lehet, hogy engem is érdekel..... jöhet priviben is....
Schawo: vagy a 6 sugárzó közül a dobozban valamelyiket elkötötték.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
válasz
zoltanz #45162 üzenetére
Próbáld ki egyszer, hogy egy énekes, akusztikus számot elindítasz, és megpróbálod meghatározni, (először) hogy honnan szól az énekes. Megsúgom, hogy pont középről kell szólnia. Ehhez nem kell semmilyen extra erőlködő, meg komolyabb doboz, ezt egy 30ezres pécé hangszóró is produkálja, sőt bizonyos tizenezresek is. Ha eddig eljutottunk, hogy megvan középen az énekes, akkor próbálj tovább menni, és keresd mondjuk az akusztikus gitárt (gitáros zeneműnél). Zongorást zenedarabokat egyelőre hagyd, és a szimfonikus zenekari műveket is. Ha megvan a gitár, akkor keresd meg a következő hangszert, és így tovább. Rá fogsz jönni a titkára.
Az még eszembe jutott, hogy elképzelhető, hogy nem fázishelyesen van bekötve a két doboz az erőlködőbe, mert akkor bizony tuti a döglött színpad (sok más hiba mellett).
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
-
törölt tag
válasz
gorbep #45154 üzenetére
De azt írja, hogy eredeti a Bösendorfer. Ami valószínű is, ha néhányszázezerért vette, üzletben.
(#45155) schawo Komolyra fordítva a szót, szerintem kívánna minőségileg zenét hallgatni, csak tapasztalatlan. Érdemes vele foglalkozni, legalább, hogy a szegény Bösendorferek ne álljanak ott parlagon.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#71562240 #45150 üzenetére
Nem kíván minőségi zenehallgatással foglalkozni, hanem csak el akarja szórni a pénzét valami olyanra, amivel számunkra ismeretlenek előtt fel kíván vágni. Elsősorban azzal, hogy mennyibe került a cucc. Azt ezek a komponensek is tökéletesen teljesítik. Sőt, a tudatlanok előtt jobban fel lehet vágni egy Technics-szel és egy Sonyval, mint valami rendes hifis márkával. Nem érdekli a színpad, nem érdekli, hogy lehet jobb, neki ez is megteszi. Miért nem hagyjátok már békén, miért nem szálltok le róla?
-
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #45152 üzenetére
Tehát, ha nem gyári, érdemes lehet belekukkantani..... emlékszel mutattam miket szedtem ki az enyémből.....
Zoltánz: ha nem eredeti a doboz, lehet hogy tudok segíteni a befejezésében.... Péntek du megyek is Füredre...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
narumon
őstag
válasz
zoltanz #45151 üzenetére
Szerintem az hogy hozza az új hangját nem túl nagy dicsőség de mindegy
máshogy mérjük a hifit, csak akkor nem értem, hogy a hangfal az miért az ami? A Sony erősítődhöz és a lemezjátszódhoz én jobban el tudnék képzelni egy technics hangfalat, esetleg egy moddolt videon hangfalat. Kb az illene hozzá...
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
gorbep
senior tag
válasz
#71562240 #45136 üzenetére
Várj, a VC-7-ből kering egy két barkácsolt változat, ami azért hagy némi kívánni valót maga után és nem olyan szuperior.....
Hallottam én olyat, amire nem cserélném a félig kész VC-2-semet....
-
törölt tag
válasz
zoltanz #45144 üzenetére
Persze, hogy hallottam, és bizony az egy konzumer márka audiofilnek lenni (látszani) akaró, de ezt elérni nem tudó erősítője. Sokkal jobbak vannak nála. És ne feledd az előző hsz.-em kiegészítését, az a Technics használtan a 80-100ezres árkategória, nem a 300ezres.
És ne feledd, amit mindannyian mondunk: egészen meghökkentő, hogy a jóféle hangdobozaidhoz miféle - elnézést a jelzőért, de ki kell mondani - gagyi erősítőket társítottál. Ha zenét akarsz hallgatni, sürgősen lépni kell valamit erősítőügyben!!! Lehetőleg nem Technics irányába. (Na meg a digitális forrás terén is... Na meg ki tudja milyen hangszedő van a lemezjátszódban...)(#45149) zoltanz Ezt mondom, az SU-A909-nél jóval drágább 1010-es megy el 160ezerért, nem a 909-es 300ezerért! A 909-esek 80-100ezer körül reálisak, de nem éri meg megvenni őket, mert mint mondtam annyiért sokkal jobbak vannak - nemhogy 300ezerért mennyivel jobbak lennének, de az már sokkal magasabb árkategória a 909-hez képest. Egyébként a 1010-esek nem is sikerültek rosszul, azok még szinte ajánlhatóak is az árkategóriájukban, de a 909-esek nem igazán.
-
AMDFan
addikt
válasz
#56474624 #45146 üzenetére
Ez tervezés kérdése. Nincs azzal baj ha minimalista, de szerintem a Sony + Bösendorfer kombó jól mutatja, hogy hogyan lehet tönkrevágni egy jó hangzást egy hozzá nem illő erősítővel.
(#45144) zoltanz: Rendszerben kell gondolkozni. Hiába szól jól egy erősítő X hangfallal, Y-al döglött lehet a hangja. Sajnos ez van. Megtalálni a hangfalhoz illő erősítőt kulcsfontosságú ahhoz, hogy jó hangot kapj.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz
zoltanz #45142 üzenetére
Tuti, hogy nem elég jó... Technics, Sony ezek konzumer erősítők konzumer hangfalak mellé amiben 2 kondi a hangváltó, mert azzal még megbírkóznak és amúgy sem vársz el tőlük sokat. Biztos van jó is, de ez nem az a kategória ahol megállják a helyüket. Felejtsd el őket baromi gyorsan.
-
-
AMDFan
addikt
válasz
narumon #45135 üzenetére
Azért egy ilyen kategóriájú AN dobozt elég aránytalan hasonlítani egy 200 ezres aktív monitorral. Ami ezt ki tudná váltani azt a saját árkategóriájában kell keresni, ugyanúgy 8"-os mélyközéppel. Ennek csak a nagyobb Dynaudiok, Neumannok Genelecek lehetnek alternatívái.
(#45134) zoltanz: látod erről beszéltünk. Rendszerszinergia... Nálad ez teljesen hiányzik. Én azt is el tudom képzelni, hogy az erősítőd miatt olyan fázishibák lépnek fel amik miatt abszolút kusza teret hallasz. Valaminek kellene lennie azért, de az a Sony erősítő nem a Bösendorfer mellé való erősítő. Akár konzervatív vagy, akár nem, ez így nem jó, és változtatnod kell a felálláson.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
narumon
őstag
válasz
AMDFan #45133 üzenetére
Ezt én sem értem
(#45138) Ba cy lus: Nem vágom az egészet, hallgat egy Sony erősítőt (abból is az alját pedig a teteje sem túl jó) és csodálkozik hogy se tér meg semmi. Utána meg lecserélné egy másik kommersz Technicsre. Szintén lehet, hogy előítéletes vagyok de jó Technics erősítő is ritka mint a fehér holló. Abban az árkategóriában már nagyon jó erősítők is vannak, de a legmegdöbbentőbb a mostani helyzet. Ennél komolyabb Sony erősítő képtelen volt a kisszobában lévő kis B&W-ket kiszolgálni...
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Auratech
őstag
válasz
#56474624 #45121 üzenetére
A színpad jó felvétel, lehallgatás esetén azt jelenti, hogy a hangforrások holografikusan egy viruális terben szólnak, pontosan. A jó sztereó rendszerek ezt rendesen megoldják.
A nagy kihívás és továbblépes a függőleges tagozódás hangképi megjelenése, ami a kiváló rendszer-hangfelvétel jellemzője lehet. Szellős akusztikus zenevel gyakrabban jöhet, mint nagyzenekarral...
Jól csillapított szobában egy csúcslánc kevés mikrofonos felvétel esetén hozhatja ezt az élményt, amit mindenkinek kívánok. A jelenlétérzet az a drog, ami odaszegezi az embert es csak gyönyörködik.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
törölt tag
válasz
zoltanz #45131 üzenetére
Ezek meghökkentően aránytalan párosok, szuperior hangdobozok mellé egészen inferior erősítők, de a Bösendorfernek még a Sony-ddal is kellene produkálnia színpadot, és persze a Cantonnak még a Videotonnal is, ha a Canton állványon állna. A "puha ruhán áll a padlón" a lehető legabszurdabb megoldás, ennél borzadályosabbat elképzelni se lehetne egy hangdoboz számára, ez egyaránt vonatkozik a puha ruhára és a padlóra.
-
narumon
őstag
válasz
schawo #45124 üzenetére
A frekvencia átvitelnek van vége. Specifikáció szerint.
Tehát akkor aktívból csak ilyen kis monitor kapható? Persze szívesen kipróbálnék egyet de akkor ez az otthoni állódobozos hifit nem nagyon váltja ki. Többet tudnak ezek egyáltalán mint egy B&W 602?https://www.facebook.com/Naruvideo
-
zoltanz
nagyúr
válasz
AMDFan #45133 üzenetére
Nem nézted el, én Hifi-ben konzervatív vagyok, ha megszeretek valamit csak sokkal jobbért cserélem le, jelen esetben az a Technics. (pár százasért ezresben lehet venni ilyen hangfalat, csak idő és szerencse kell, ez amúgy közös családi tulajdon a nappaliban van)
[ Szerkesztve ]
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterMark #45130 üzenetére
A Canton puha ruhán áll a padlón, (sztem így a legjobb) a másik gyári tüske, alátéten a padlón. (ez magában 1,5 m magas álló doboz)
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterMark #45128 üzenetére
Mármint megérdemelnének jobb erőlködőt? UNITRA DANIEL G-1100 fs típusú LP lemezjátszó van még. 28 m2-es szobában a faltól 30 cm-re egymástól 2,5 m-re.
Egy Techincs SU-A909 kombót elfogadnék (ez tudom mire képes)[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterMark #45116 üzenetére
Sony STR-DE205 erölködő, Bosendorfer VC-7 hangfal.
Meg egy Videoton RA 5320 AS Disco Lady erősítő, Canton Karat 920 DC hangfal, legtöbb anyag CD, AAC, néhány DTS-HD, LP, Technics füles.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz
#56474624 #45121 üzenetére
Mintha inkább úgy tűnne, hogy nem ugyanazt érted alatta mint mi. A színpadképbe jelen esetben beleértjük a színpadmélységet is, vagyis az egyes hangok, hangszerek hangszercsopoortok, nem csak szélességi, hanem mélységi tagozottságának is a minél pontosabb érzetét. Ez nem azonos a sztereó hatás elérésével, hanem annál lényegesen nehezebb feladat és ezért nem reprodukálható egyszerű eszközökkel, vagy csak jóval szerényebb mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#56474624 #45118 üzenetére
Nem volt eddig olyan sztereó rendszer, ahol ne fedeztem volna fel. Még egy ócska sztereó kazettás magnón is ott van a színpadkép. De az tény, hogy a hifizésem kezdete előtt nem hallottam, hogy bármi is szólna máshonnét, mint a két hangszóróból. Aztán mikor elkezdtem hifizni, akkor eleinte lehunytam a szemem, úgy kezdett el megjelenni a tér szép lassan. Mostanra meg már ott tartok, hogy ott is hallom a teret, ahol más szerint nincs semmi. Lehet túl sok hifi füvet szívtam.
Azt is hozzá kell tenni, hogy mikor a falak nincsenek elég messze (nálam például), az igencsak összezavarja a tér érzékelését mélységében. Illetve tudom, hogy ez messzebbről jön, az meg még annál is messzebbről, de nem tudnék rámutatni. Míg mikor átvittem a nagyobbik szobába, ott elhelyeztem, cm pontossággal tudtam megállapítani a hangok vélt forrását.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz
MasterMark #45119 üzenetére
Nem. De ha nagyon akarnám, azért meg lehetne oldani.....
-
-
zoltanz
nagyúr
A színpadkép dolog előtt még mindig értetlenül állok.
-
törölt tag
válasz
andorra #45083 üzenetére
Már megérte felkelnem....
Nagyérdeműnek: Ma sikerült beszereznem (ingyen, ingyen segítségért hálaképp ajánlották fel) egy Yamaha DVD lejátszót. S550 széria számút. Tudom, nem hifi darab, de előre lépés lesz (vagy esetleg rosszabb a rossz minőségű hangfalak hibáinak kiemelésével) a meglévő lejátszó helyett. Majd beszámolok a tapasztalatokról. Üdv!
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #45107 üzenetére
ZS kategória. Illetve düszüldorfban C-nek is elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
schawo #45106 üzenetére
Akár
ui.: az se fantasy, se B kategória; igazi sztárhorror volt a maga idején! Ilyen Highlander stíl fordult meg lelki szemeim előtt igazából, de kiforratlanul. Még dolgozom rajta.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
válasz
RetepNyaraB #45105 üzenetére
80-as évekbeli Freddy Krüger horrorrjelenetre gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Sweet.tv - internetes TV
- Politika
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bohlnorbi károsultjai
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest