- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz narumon #46285 üzenetére
Amit bemásoltál az 1200-asról az egy tipikus katalógusszöveg, a legolcsóbb hiperlap Akaikról és Pioneerokról majdnem ugyan ilyeneket lehetne idézni. Ugyan már mit csináltak az akusztikai visszhatás csökkentésére? Összeragasztották a vasat és a gumit? Hűha. Meg három bumszli gumilábat? És az hogy csatolja ki a rezgéseket a rendszerből?
Ehhez képest a nagy Kenwood igazi űrtechnika és még az is nyűgös sok területen.
A DJ-k azért használnak Dd lemezjátszókat, mert egyrészt nagyobb a nyomatéka mint egy átlagos szíjasnak ezért gyorsabban eléri az adott fordulatszámot, másodszor ha kézzel megállítják vagy lassítják-gyosrítják a tányért, akkor nem esik le róla a szíj. Erre a hifi lemezjátszóknál nem figyeltek, mert minek?
A szöghiba meg nem állandó, hanem határértékek között folyamatosan váltózó a vezérlés függvényében, cserébe mindenféle finommechanikai állítgató mechanizmuson kell tartanunk a kart, nesze neked rezgésmentesség.
-
narumon
őstag
Hangfalkérdés: Nekem most egy Audio Note AZ-Two van. Ezt ismeri itt valaki? Ehhez viszonyítva tudtok esetleg olyat mondani ami kicsit magasabba húz?
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
törölt tag
válasz narumon #46294 üzenetére
Mi bonyolult? Egy szíjat feltenni? Ne már. Azt még elhiszem, hogy az elektronikához nem konyít mindenki, ami szükséges lenne, ha egy DD-ssel bibi van, de egy szíjat feltenni egy hülye is képes. Vagy egy hangszedőt behelyezni. Meg kell tanulni. Inkább ilyen olcsó daraboknál tanulja meg, mint az esetenként többszázezres hangszedőnél, hangkarnál, aztán csodálkozzon nagyokat, miért nem szól jól. Ez az LP-zés velejárója. Ha valaki hifi szinten akar LP-zni, az csinálja komolyan (ne várja egy CD-lejátszó kényelmét). Vagy sehogy.
-
narumon
őstag
válasz #56474624 #46292 üzenetére
Igen ilyesmik (meg amiket fent írtam). Nekünk nem dráma de egy kezdőnek az hidd el.
Olyan leveleket szoktam kapni, hogy "mi az a hangszedő? Rendelt egy tűt de nem tudja hova dugni mert nem küldtek felfogatót hozzá, vett egy lejátszót de hol gyorsabban, hol lassabban játszik le, vette egy lejátszót de egyáltalán nem szól jól, mi az a phono elektronika? vett egy lemezjátszót rádugta az erősítőre de nem szól csak nagyon halkan, már a második tűt töri el pedig semmi durvát nem csinál," És még sorolhatnám. Na most ezen "ifjakból" sajnos van olyan aki a fáradtságot sem veszi, hogy megoldja a gondot inkább lemond az LP-ről "mert az bonyolul". Ellenben ha megvan az első instant élmény ami egyszerű, szórakoztató és a lehetőségekhez képest jól szól akkor utána már elkezdi érdekelni a dolog és könnyen megy upgrade irányba is akár, de aki az elején nem látja a szépséget csak a szívást azt lehet, hogy örökre "elveszítjük". Ez egy küldetés you knowhttps://www.facebook.com/Naruvideo
-
Core2duo6600
veterán
Üdv sorstárs.
Én is ugyenebben a cipőben járok.Annyival vagy egszerűbb helyzetben mint én, hogy neked csak egy erölködő és egy hozzá illeszkedő hangfal kell.
Ahogy nézem a használt dolgokat, mert ugye csak itt találunk a pénzünknek megfelelőt, 20-30 közt biztosan találsz erősítőt.
és a többiből talán találni hozzá megfelelő hangfalat is.
Megkockáztatom, hogy bármely hanggallal jobban jársz mint ami eddig volt.
Pl a vaterán elég sok erölködőt hirdetnek.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
törölt tag
válasz narumon #46290 üzenetére
Milyen kálvária van szíjas esetén? Leesik a szíj? Megnyúlik? Hatalmas dráma tényleg.
Egyébként is jobb szerintem kezdésnek egy normál karos, hogy megtanuljon olyan dolgokat, amit a későbbiekben úgy is el kell majd sajátítani (mert a feljebb lépés egy szíjas lesz jó eséllyel): beállítani a lemezjátszót.
(#46291) narumon: Állítólag nem a legjobb, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz #56474624 #46289 üzenetére
Oké akkor itt volt közöttünk a misunderstanding, mert eme utóbbi mondatot a 40e és alatt (főleg alatta) kategóriákra gondoltam és nem az 1200-as kategóriára vonatkozott. Egyszerűen annyit értettem ezalatt, hogy ráizgul a vinylre az emberke és vesz vaterán egy 15e forintos ezeréves szíjas lejátszót és kezdődik a kálvária, míg ha ugyanennyi pénzért belefut egy SL-7-be vagy kicsit többért egy jobb állapotú SL-10-be akkor ez alól (nagy valószínűséggel) meg tudja magát kímélni. Ráadásként a tangenciális kar miatt, csak beteszi a T4P szabványú hangszedőt és van egy klassz hangja, szerintem garantáltan a kifizetett 20e forint környékének a duplája kell ehhez a hanghoz egy szíjas, normál karos lemezjátszó esetén. Ennyi és nem több volt ide az én "látomásom"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz narumon #46287 üzenetére
Thorensből sem mind ajánlott. És persze Dual-ból sem, sőt utóbbi még több kerülendő darabot tartalmaz. A Thorens 145/160, 325, 125, 150 a leginkább ajánlható kezdésre.
Meg mellesleg én arra reagáltam, amit írtál:
Szóval ha beszarik a DD az problémásabb lehet az igaz - viszont egy Technics DD ezerszer tartósabb mint ebben a kategóriában lévő szíjas lemezjátszók.[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz #56474624 #46286 üzenetére
Tehát sehol nem írtam olyat neki, hogy egyáltalán ne vegyen szíjasat, vagy, hogy vegyen szar DD-t. A legjobb tudásom szerint ajánlottam neki 3 márkát amit én ebben a kategóriában megnéznék; Thorens, Dual, Technics és nem azért mert mást nem lehet ajánlani, hanem mert ezekben nemigazán fog csalódni az adott pénzért. És Technicsből sem írtam, hogy vegyen SL-5-öt, vagy SL-L20-at mert bár olcsók de nem túl jók.
Ezek után tényleg nem tudom mi volt a baj az ajánlatommal (esetleg arra tudok gondolni, hogy valami ismerős árulja az eredetileg felhozott 2 lejátszót).https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz #56474624 #46286 üzenetére
Várjunk már... nézd már meg, hogy én mit ajánlottam a srácnak. Pont a Thorens-t. Akkor most miről beszélünk?
Ezt írtam én is (mielőtt még legendák keletkeznének)
"A helyedben szétnéznék ebben a kategóriában már találsz kisebb Thorens és Dual lemezjátszókat, esetleg bele lehet futni a kisebb Technicsekbe is (SL-1400, SL-1700 talán). Ami még ajánlható lenne egy "kezdőnek" az valamelyik lineáris technics - írtózatosan fika pénzekért adják őket a hangjukhoz képest. Persze itthon leginkább széteső darabok vannak de hátha ki lehet fogni egy szebb példányt az SL-7, SL-10-ből. Esetleg SL-Q1..."
Na most ha ear megnézni hogy pl az általa is linkelt vintage knob mit ír az SL10-ről akkor talán belátható, hogy miért ajánlottam.
Persze már kezdem bánni az egészet - már olyan dolgokról beszélünk amit fel sem vetettem...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz narumon #46282 üzenetére
Hát nem tudom, milyen szíjasokkal volt neked eddig dolgod,Thorens-ek például elég tartósak a belépő/középkategóriában. Persze minden igényel karbantartást, de egy jól karbantartott Thorens 145/160-as 35-40 évig vígan működik. Vagy említhetném a Linn-eket is. Rengeteg jó és tartós szíjas van a Technics 1200-as árkategóriájában.
Azt meg valahogy nem érzem igazi érvnek, hogy high-endben számít az ár, mikor milliókért kelnek el lemezjátszók.
-
narumon
őstag
válasz Ear001 #46284 üzenetére
Így van, most leírtad a szar DD jellemzőit, és pont felhoztad a japánokat akik ezeket javították. Ugyebár a Technics esetében:
"The SL-1200 series was developed as a special project by Technics parent company Matsushita in an attempt to solve many of the problems related to the difficult task of turntable design. The task included minimizing acoustic feedback, unwanted resonances, wow & flutter and speed errors."
"This was achieved by designing a remarkably heavy plinth made of a non-resonant composite sandwiched between a cast alloy top plate and a solid rubber base. In addition, the adjustable rubber-damped feet ensure that the Technics SL-1200 series are well-insulated against acoustic feedback"
"The drive system designed by Matsushita is of the direct-drive variety rather than the more commonly found belt-drive type. This design was developed in order to virtually eliminate the problems of wow and flutter and produces a very quiet turntable which, for a direct-drive turntable, has minimal motor and bearing noise"
"the SL1210/1200 was the first (and only) turntable to actually make the platter a part of the motor mechanism as opposed to just being attached to it via screws or magnets as is the case with most direct-drive turntables."
"The system is immune to static and dynamic stylus drag which would otherwise cause unwanted speed variances that change the pitch and tempo of the music."
Speed Change Due To Load Torque: 0%
Very low wow and flutter (0.01%)
Magnetic (no wear), direct driveSzerintem ebben nagyjából minden kérdésre ott a válasz. Egy ilyen DD-nél a hol lassít, hol gyorsít nem is értelmezhető - hiszen technikai specifikációban is egy mérföldre van a jobb szíjasok wow and flutterétől. (És pont ezért használták annó a DJ-k is, mert hajszálpontosan lehet vele mixelni, szemben a szíjasokkal amik hajlamosak elmászni)
A lineáris egy megint másik kérdés - állandó szöghibával - szerintem ez előny, ugyanis a szöghiba mindenképpen fennál bármilyen lejátszónál csak éppen nem állandó. Ugye egy jobb beállító sablonnal el tudod érni, hogy a lemez 2 pontján ez a legkisebb legyen (negyed-háromnegyed) de továbbra is marad az IGD és (főleg) a lemez végén jelentkező szöghiba.
Az ismerősödet is megértem, viszont annak ellenkezőjéből is találsz több tucatot a forumokon (plusz még én) aki egy csomó lejátszó cserélgetése után (a Technics DJ lemezjátszót mindig gondosan kerülve a hifi forumok tanácsa alapján), végül külföldi forumokon beszédbe elegyedés által javasolt (és ott is megelégedéssel használt), Technicsnél kötött ki és azóta is teljes megelégedéssel használja. Pedig nem low-end szíjasokat cseréltünk le rá. Én is tudnék ennek a helyére jobb szíjasat tenni csak az igen zsebbenyúlós lenne, a mostani lejátszóm árának durván 3x-4x kerülne, tehát az még a jövő zenéje.
-
Ear001
addikt
válasz narumon #46271 üzenetére
Dehogynem.
Egy lemezjátszón ugye csak egy dolognak lenne szabad mozognia, a hangszedő tűjének, minden más káros rezonancia. Az olcsó DD-k mind valami fikarcnyi kis motor van bennük egy egyszerű szervo rendszerrel, ami próbálja tartani a sebességet és mivel a motor nem éppen gigász, hát a tányér se túl nehéz. Vagyis az egész rendszer hol lassít, hol gyorsít, ráadásul ügyes kis mágneses teret is generál pont a legrosszabb helyen, a tányér alatt. Ez utóbbi pedig csöng, önmagában is rezonáns valami, ami alig-alig tud káros rezonanciákat kivezetni, elnyelni. Érdemes megnézni, maguk a japán gyártók is pont ezeket a pontokat javították a jobb DD-iken amikor hangminőség volt a szempont.
Ezek a filigrán, pár nem túl pontos szervomotor hajtotta tangenciális karok meg aztán végképp rezonáns valamik, gyárilag beépített szöghibával, mert ha ez nincs, akkor a szervo nem tudja mozgatni az egész szerkezetet.
Ezek állandó és nem módosítható hibák, míg egy szíjhajtású lemezjátszón a megnyúlt szíj cseréje és a kellő fordulatszám beállítása után az alap nyűgök ki vannak küszöbölve.
Nem egy ismerősöm van, aki pont az általad említett Technicsekből akart magának jó kis hifi lemezjátszót építeni és kiscsillió tuning és módosítás után vett valami szíjhajtásút.
A kérdés pedi Rotelről szólt, ami nem összevethető a mai fillérkuporgatós cégek szuperolcsó szíjhajtású lemezjátszóival. Ez uygen egy büdzsé modell de okosan és ügyesen megtervezve.
-
parkasz
senior tag
válasz MasterMark #46281 üzenetére
Igen, sajna pont egy köztes átmeneti kategória
Valamilyen kell hozzá, de épp hogy csak vicces is mondjuk, de ez van
De milyet ha már kell, ez a nagy kérdés[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz #56474624 #46280 üzenetére
Mondom - egyetértenék ha nem lennének ellenkező tapasztalataim. Teljesen igazad van, hogy ha a DD beszarik az szerelőt (vagy legalábbis hozzáértő embert) kíván. Viszont a környezetemben még nem találkoztam beszart DD-vel (olyannal amit én ajánlottam). Viszont szíjasokba naponta botlok bele. Persze bele lehet nyúlni, de most komolyan ki látott közelről már beszart SL-1200-t? Legalábbis DD hibából. Olyan nagyon nincs is benne ami tönkremenjen. (Megjegyzem DD és DD között is óriási különbségek vannak - visszautalnék a korábbi nem véletlen ajánlom a technicset mondókámra, mert egy szar DD megvalósítás az egész zenei élményt tönkre teheti. Biztos hallottatok már "sebességre vadászó" (hunting) DD-ről, meg motorzúgást a tányérra átvívő DD-ről. Nos ezért ajánlottam a Tekát mert ott ilyen nem nagyon fordul elő (az utóbbi meg működéséből adódóan nem is fordulhat elő).
Szóval ha beszarik a DD az problémásabb lehet az igaz - viszont egy Technics DD ezerszer tartósabb mint ebben a kategóriában lévő szíjas lemezjátszók, szóval nagyon nagy szerencsétlenség kell egy ilyen "belenyúláshoz".A másik fele a keret ami ha úgy lenne ahogy leírod az nagyon szép lenne, csakhogy a valóság megint mást mutat. Nem véletlenül van még az olyan "eccerű" márkáknál sem mint pl az Omnitronic, hogy a 30-40-ig árult lejátszóik szíjasak és onnan indulnak a DD-k. Mert az olcsókba egy normális DD hajtás nem férne bele.
És ugyanez a gond a High-End-nél is - annyira kis szériában készülnek azok a lemezjátszók, hogy a büdzsé nem bír el egy normális DD drive-ot, nem áll akkora tőke mögöttük mint annó a Matsushita esetében, ahol a költség garantáltan több millió eladott eszköz között oszlott meg. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a "lesajnált" 1200.ast azzal a céllal fejlesztette ki a cég, hogy létrehozzák a világ legjobb Hi-Fi lejátszóját, ennek érdekében olyan összeget költöttek a fejlesztésre és olyan technikai megoldásokat alkalmaztak amit még ma is nehezen nyögne ki bármelyik cég. [És szintén ne felejtsük el, hogy high-end-ben is létezik DD drive csak olyan horror áron (kis darabszám ugye), ami esélytelenné teszi a terjedését bár kétségtelenül nagy nívónak örvend]https://www.facebook.com/Naruvideo
-
törölt tag
válasz narumon #46273 üzenetére
Én tapasztalatom az, hogy ha szíjassal valami gond van, az nagyon könnyen orvosolható. Egy szíjat cserélni nem nagy ügy. Vagy megtisztítani a zsírtól, hiszen valamikor csak annyi a baja. DD-snél a bonyolultabb elektronika miatt több a hibalehetőség.
Amúgy pedig amit leírsz, az fából vaskarika. Épp ez az, hogy ha jóval olcsóbban megvalósítható a szíjas, evidens, hogy ugyanannyi keretből tisztességesebb szíjasat tudok gyártani (vásárolni), mint közvetlen meghajtásosat.
Persze mindenből lehet csinálni rosszat is, ez tagadhatatlan, de egy kezdőnek inkább javasolnék egy meghibásodásra kevésbé hajlamos darabot, minthogy elmenjen a kedve az egész LP-zéstől.
High-endben különben a szíjas fölénye a jellemző. -
blattida
nagyúr
válasz MasterMark #46278 üzenetére
Miért lenne fölösleges? Anélkül nem fog szólni.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz narumon #46275 üzenetére
Ez ugyanaz, mint a cd-k esetében a popzene versus minden más.
Modern, főleg elektronikus popzenékre valóban általában jobbak a dd lemezjátszók, mert van a hangjukban egyfajta pörgősség, vibrálás, tuc-tuc faktor, ami alkalmasabbá teszi őket az ilyen zenék prezentálására.
Én azonban minden más műfaj esetében inkább nem tanácsolom őket, de kétségtelen, hogy ha nincsenek különösebb igények, akkor ezek is megteszik, mivel működnek, funkcionálnak, hifire még jók is.Tehát, ha az általad is kedvelt zenékkel kerülne felhasználásra, akkor a DD vonal jobb választás lehet.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Más ötlet híján ide írok és itt kérdezek
Adott egy apple pro speaker átalakítva rca csatlakozósra, ezt szeretném használni a pc mellé.
Rendeltem is egy YAMAHA YDA138-E digitális erősítőt kínából :, de a tápfeszültségre irtó érzékeny a lölköm.
Ezért szeretnék helyette egy normális erősítőt. A kérdés az, mit ajánlanátok? Lehetőleg távirányítóval legyen vezérlehető. Ha van ötlet , tanács előre is köszönöm! -
narumon
őstag
válasz blattida #46274 üzenetére
Miben rosszabb egy DD mint a szíjas? Maximum legendákban.
Egyébként az én mostani setupom egy Technics SL-1210Mk2 egy AT150Mlx hangszedővel. És ezt nem azért választottam mert nem volt más - számtalan lemezjátszóm volt már és számtalan egyebet hallottam (most is van itthon még pár egyéb). Elég komoly Pro-ject lemezjátszóim is voltak (ha már ez merült fel). Csak az utóbbi időben Debut III Carbon, Genie 1.3, Xpression). Hogy is fogalmazzak, hogy ne legyek drasztikus - ezeket a 1210 megeszi reggelire, aztán megkávézik és rájuk ürít, ugyanabban a set-up-ban. Remélem finom voltam és nőies
Ennek ellenére a magyar forumok még mindig tele vannak legendákkal (csak a szíjas a jó, a technics DJ lemezjátszó, stb, stb - és a végén mindig kiderül, hogy olyanok írják ezt akik nem is láttak közelről még ilyet, hallani sem hallották, sőt sok esetben kiderül, hogy tulképpen lemezjátszójuk sincs csak ezt hallották).
Summa summárum nekem mások a tapasztalataim ezek szerint mint nektek, én tartom az én véleményemet, de mindenki azt vesz amit akar. (Csak tudnám, hogy a blogon keresztül is miért jönnek olyan kérdések, hogy nyávog a szíjas lejátszó, hol lehet szíjat venni, miért nincs elég dinamikája, stb stb). Persze nem tudjuk, hogy az emberke mit hallgat mert ha Jazz zenét akkor egy jó Pro-ject-et ajánlanék neki. Ha viszont felkerülnek dögös zenék is a listára (rock, metal, dance) akkor ott a pro-ject (és rengeteg hasonló társa) pikk-pakk elvérzik...https://www.facebook.com/Naruvideo
-
blattida
nagyúr
válasz narumon #46268 üzenetére
Pedig abban a hsz-edben, amire válaszoltam, csak azt írtad, hogy mit ne.
Én nem ajánlanék DD-t, még drágán, normálisat sem, mert rosszabb, mint a szíjjas, kezdőnek meg különösen nem, mert tényleg sok nyűg lehet velük. Ha a Te gondolatmeneted folytatom, akkor nekik a full automata DD lenne az ideális, hiszen azzal van a legkevesebb manuális tevékenység, főleg, ha még beépített lemeztisztítót is tartalmaznak.
Viccet félretéve, valóban Ő dönt, de amire jelenleg neki kell, annyiért, arra az említett pörgetők is alkalmasak, megfelelnek.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
narumon
őstag
válasz #56474624 #46272 üzenetére
Ez igaz lehet de az én tapasztalatom fordított. Megvesz a kezdő egy jó állapotú, normális DD-t (nem véletlen írtam Technicset és szinte semmi mást), és csak nyomogatja a gombot és máris megy a dolog. Ha úgy tetszik "instant élmény". Ezzel szemben használt szíjas, nem tartja a sebességet, csúszik a szíj, ki van nyúlva, túrni kell szíjat, a motor el van öregedve ezért nem stabil, stb. Elég csak benézni más konkrét lemezjátszós forumokba. Ráadásul az olcsó szíjas lejátszók általában egy kalap kakik (már elnézést). Mivel jóval olcsóbban megvalósítható mint egy DD ezért a legbengább műanyag katasztrófákba is azok vannak. Folyamatos szívás, hozzám is folyamatosan jönnek ilyen kérdések, kérések.
-
narumon
őstag
válasz blattida #46265 üzenetére
Mhmm szerintem nem azt írtam le, hogy mit ne, hanem azt is oda írtam, hogy mit igen. Szóval nem nagyon értem. És egyetértek a kis NAD-ot csak azért nem említettem meg mert az olcsóbban beszerezhető mint a keret, bár hamarabb venném azt egy jó hangszedővel.
Aztán azt is jó lenne tudni, hogy mit szeretne hallgatni, mert az sem mindegy. Az sem mindegy milyen hangzásvilágot szeret, szóval bele lehet ebbe mélyen menni, ráadásul a végén úgyis azt vesz amit akar. Én leírtam a véleményemet a legjobb tudásom szerint (mivel nekem is analóg rendszerem van így kvázi tapasztalatból és nem egy CD játszó mögül), ami a fent említett. Ha lenne sok pénze akkor egy Technics SL-1200-as sorozatot javasolnék, de az ugye nagyon nem fér bele a keretbe - főleg most, hogy már nem gyártják és az utóbbi években úgy felmentek a használt készülékek árai, hogy nagyítóval kell keresni a szép állapotú nem horror áron kínált példányokat. Viszont vaterán láttam minap egy SL-1700-et 45-ért.... ha tud belőle kicsit alkudni akkor egy sokkal jobb ár/teljesítményű készüléke lesz mint az eredetileg felhozott kettő. Szvsz.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
-
blattida
nagyúr
válasz narumon #46262 üzenetére
Ez oké, viszont ennyiért jó lemezjátszó + hangszedő nem sok van és ha már így gondolod, akkor ezt le is kellett volna írni neki.
Ez a mit ne, önmagában, nem sokat segít, ennél hatékonyabb tanácsot kellene adni, ha már veszed a fáradtságot és válaszolsz neki.
Én továbbra is fenntartom, hogy ennyiért, első lemezjátszónak egyik sem rossz, bár tagadhatatlan, hogy olcsóbban, például egy nad 5120-as, valamelyik olcsó AT hangszedővel is jó lenne, ráadásul kevesebb pénzért.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
oleee
tag
sziasztok!
belépő hifit szeretnék vásárolni a keret 50-60e Ft - ebbe kéne beleférnie egy hangfalpárnak, és egy erősítőnek.tudom, hogy itt messze nem ilyen kategóriájú rendszerekkel foglalkoztok, de nem tudtam hova írjak. egy 15-18 nm-es szobában használnám, laptopról hajtanám, alaplapi hangkártyáról. főleg indie rockot, és deep houset hallgatnék róla.
milyen márkákban, esetleg konkrét típusokban gondolkozzak, illetve mi kerülendő?
eddig egy 2.1-es ~15 erzes Logitech aktívhangfalat használtam, ennél szeretnék valami komolyabbra váltani.köszi a segítséget!
-
narumon
őstag
válasz blattida #46256 üzenetére
Csak azért mert ennyi pénzért van ezeknél jobb. A Pro-ject az pl szerintem az egyik legrosszabb ár/teljesítményű lemezjátszó, ezt itt még ráadásul valami öszvér is. Lehet jó, de túl sok ilyen "megcsináljuk okosan" lemezjátszót hallottam már ahhoz, hogy inkább kételkedjek benne. 50e forintért azért már vannak szép állapotú régi Thorens-ek, Dual-ok, Technics-ek amik ezt a két felsoroltat legrosszabb esetben is megeszik reggelire. (Arról nem beszélve, hogy mondjuk a Pro-ject sem lesz olyan rossz ha újonnan NEM a hivatalos magyar forgalmazótól veszi az ember, abban az esetben helyére is kerül egyből a készülék az 50 fölött (lehet, hogy már 60+ is van) Pro-ject Debut III, pl 35-38 körül mozgott tavaly. Ez már sokkal reálisabb ár és arra is rávilágít, hogy miért nem állja meg a helyét mondjuk az 50e forintos kategóriában.
-
narumon
őstag
válasz Harsonás #46246 üzenetére
Mindegy ezt a két linkeltet akkor is felejtsd el. A 40e csak azért rossz összeg mert ebbe ugye nem csak a lejátszónak de a hangszedőnek is bele kell férnie. Mondjuk nem lehetetlen egy AT95 hangszedő belépőnek egészen jó és 11-12 körül mozgott az ára. Akkor még mindig marad durván 30 a lejátszóra. A helyedben szétnéznék ebben a kategóriában már találsz kisebb Thorens és Dual lemezjátszókat, esetleg bele lehet futni a kisebb Technicsekbe is (SL-1400, SL-1700 talán). Ami még ajánlható lenne egy "kezdőnek" az valamelyik lineáris technics - írtózatosan fika pénzekért adják őket a hangjukhoz képest. Persze itthon leginkább széteső darabok vannak de hátha ki lehet fogni egy szebb példányt az SL-7, SL-10-ből. Esetleg SL-Q1...
-
AMDFan
addikt
válasz szabifotos #46259 üzenetére
Ez alá ne add.
-
blattida
nagyúr
válasz narumon #46229 üzenetére
Az azért sejthető, hogy nagyjából 50 ezer lehet, ha azokat kérdezte. Egyébként miért is ne vehetné meg valamelyiket? Szűk anyagiak, az út legelején áll, nem hiszem, hogy ezen múlik.
schawo
Szinte az egész audiótechnika hitvita.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
őstag
Múltkor én is kerestem. A history-m alapján ezeket leltem:
Meg zárványokat találtam, pl. Pioneer Amplifiers
De ezek nyilván nem teljesek. Szóval inkább a keresők.
(#46250) MasterMark Ha jól emlékszem, te építettél egyet (keresgéltem a fórumban korábban). Az szép lett, de én nem vágnék bele, főleg, hogy tágabb ismeretségi körben van asztalos. Viszont még mindig nem adtam fel, hogy találok egyet, így továbbra is érdekelne a talpméret (és pont akkora biztos nem lesz).
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
válasz MasterMark #46224 üzenetére
Úgy is, hogy beleszámoljuk a szomszédok megbékítésének, meg a kórházi kezelésnek a költségeit? Asztalost persze tudok keríteni, csak az egy hosszabb projekt.
Annyit még szeretnék megkérdezni, hogy a tartó résznek milyen viszonyban kell lennie a hangfal aljával: legyen nagyobb vagy lehet kisebb? (Pl. egy 165x180-as hangfal rárakható egy 130x170-es tartóra? (Bocs az amatőr kérdésért, de sem állvány tetőről sem hangfal talpról nem könnyű képet szerezni...)
Nekem álló hangfalam van - nyilván korábban is visszariadtam az állvány jelentette komplikációktól , most is próbáltam elkerülni, de nem sikerült megfelelő álló hangfalat találni.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Haart
addikt
Van valami jó adatbázis erősítőknek? Ahol meg lehet nézni milyen márka milyen típusa mikor jelent meg stb.
-
gyurczy
őstag
Linn day 14 nincs meg valakinek? Lemaradtam róla.
-
AMDFan
addikt
válasz schawo #46240 üzenetére
Európai márka, szerintem a Genelecnél nem a marketingesek viszik a hátukon a bizniszt, és ez talán nem is akkora baj. De én pl. a ménemszólon olvastam először a Barefoot-ról, aztán azóta, hogy ismerem, a youtubeos videókon egyre többször látom feltűnni, hogy jé itt is ezt használják meg ott is ezt használják
Amúgy egy kis G teszt: Genelec G Two és F One 2.1 hangfalszett teszt
-
félisten
válasz sultansmith #46236 üzenetére
Az en studios ismerosem altalaban Geneleccel dolgoznak.
while (!sleep) sheep++;
-
titán
-
félisten
Iszonyuan bosszant, hogy minap nem vettem meg az ebayen egy Audioplan Konzept 2-t, 430 euroert ment el, nagyon durva.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz sultansmith #46233 üzenetére
Az LSR6332 azert elismertebb, mint egy csomo Dyno. Az M2-rol meg ne is beszeljunk.
while (!sleep) sheep++;
-
AMDFan
addikt
Hallgasd meg őket. Szvsz ez a Dyno megtestesíti azt amiért utálni lehet a stúdió monitorokat. Száraz mint a Góbi sivatag A JBL-hez pedig ha jól értelmezem akkor jár mérőmikrofon is, így kompenzálni tudod a szobához. Ez nagyon jól jöhet. Az integrált DA és a Dacmagic között pedig ugye van egy csomó átmenet
-
sultansmith
senior tag
válasz szabifotos #46222 üzenetére
Ez nem stúdió monitor, ez konzumer. A Pioneer ugyancsak ismeretlen név a stúdiótechnikában.
(#46230) emvy: Dynaudio kombó.
[ Szerkesztve ]
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
félisten
Kozonsegszavazas kovetkezik. Kerdes: szerintetek melyik a jobb felallas desktop audio celra:
- JBL LSR4328P (esetleg + 4312) (aktiv monitorok integralt D/A konverterrel)
- Dynaudio DBM50 + Cambridge Audio Dacmagic Plus.. mas otlet?
while (!sleep) sheep++;
-
Mobildeck
tag
sziasztok, mostanság ment tönkre a remek sony hifim ami egy ezer éves konstrukció, de kiválóan szólt. eredetileg ez egy 5.1 rendszer, de már nagyon régóta 2.1 szinten használom.
adott 2 darab 8 ohmos, 160 watt maximum power input hangfal, képet itt találtam a neten illetve egy 4 ohmos, maximum 60 watt power inputos mélynyomó, róla meg ezt találtam. kérdés csak az, hogy ezt a szettet meg tudom-e hajtani egy másik erősítővel, és ha igen milyennel? célom mindössze az, hogy pcről átküldve szóljanak a kis drágák, nem kell se rádió, se dolby se bluray lejátszás, meg olyanok amiket a mai hifi erősítők kínálnak, mindössze egy vagy esetleg 2 input. mik a lehetőségek? láttam ilyen icikepicike dolgokat, azt hiszem talán autóhifi erősítőket, de ubernoob vagyok ezen a téren, és ahogy néztem egy viszonylag értelmes erősítő bőven 100 felett van, de ugye tekintve a szükségleteimet az nekem pénzkidobás lenne úgy érzem.[ Szerkesztve ]
[member since 2007]
-
Auratech
őstag
Használunk ilyet egy médiaszekrényhez. Méretéhez képest tűrhető hangja, alja van és elég robusztus, bizalomgerjesztően tömör.
A stúdió monitorosságtól azért elég távol van a használhatósága. Frekvenciamenete, sztereó tere erre nem teszi alkalmassá. Loudness hangja van (alul-felül kiemelt). Multimédia, videó munkaállomáshoz jó lehet, mivel jól árnyékolt és nem túl hatalmas. Súlya van...
Zenehallgatásra korlátozottan alkalmas, mivel 80 Hz-tól felfelé él. Inkább 100 Hz-től... Az alja kissé buffog..
Mivel 4.2 kHz a váltási frekije, vokális zenén jobb hangképet produkál, mint a többin és a mélység hiánya sem olyan zavaró.
Ennyi pénzért szerintem van alternatíva, ha nem életfontosságú az árnyékoltság és a kis méret.Auratech Field Recording
-
törölt tag
Annak a JBL-nek a mélye szerintem karcsú lesz kicsit, bár nem tudhatom, hogy milyen hangképet szeretsz.
-
őstag
Állványt keresnék kisméretű, olcsó hangfalhoz, egyelőre kevés sikerrel. (A google 95%-ban studió vagy házimozi állványokat ill. fali konzolokat dob fel, apróhirdetési site-okon nem találtam értékelhető darabot, műszaki áruházakban (pl. MM) nem foglalkoznak vele.) Tud valaki olyan site-ot, vagy budapesti boltot, ahol van belőlük választék?
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Stúdió monitort vennék otthonra. Mi a véleményetek a JBL Control 1 Pro-ról? Milyen erősítő ajánlott hozzá? pl. egy ILYEN? vagy kisebb is elég neki? -
Harsonás
tag
Sziasztok
Gondolkozom lemezlejátszó vásárlásán. Eddig 2 db került kiválasztásra.
Rotel
Pro-jectSose volt lejátszóm, egyáltalán nem értek hozzá, de valahogy elkapott a kedv, hogy kicsit elindulnék ebbe az irányba. Erősítőnek egy CA A500 van.
Igazából tapasztalatokat vagy segítséget szeretnék hogy merre induljak?
-
vacs
veterán
Sziasztok.
A topikban mennyire foglalkoztok autó hifivel?
Kicx autó hangszórókról vélemény?(^)(>.<)(^)
-
narumon
őstag
válasz sultansmith #46202 üzenetére
Az attól függ mennyit szánsz rá.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Bocs, ha rossz topciba írok, de talán ez a legmegfelelőbb.
"Mini zeneállomást" (vagy mi a hivatalos neve ennek a kategóriának) keresek, aminek saját belső akksija van és usb-ről / sd kártyáról tud zenét lejátszani, rádió sem kell.
Egy olyan kompromisszumos megoldás kellene, ami 10ezer agyar bóvli alatt megáll, kis méretű de jó hangteljesítménnyel rendelkezik.
(a jó hangteljesítmény azt jelenti, hogy szóljon jobban, mint egy kihangosított telefon...) Apumnak lenne karácsonyra, lakásban / kertben cipelné.Előre is köszi a javaslatokat!
-
Ekkosh
tag
válasz blattida #46211 üzenetére
Értem, Még mindig kicsit tanácstalan vagyok, rengeteget találok. És ha az árbeli szűkítésemet elhagyom és úgy kérdezem hogy szerintetek ez a rendszer milyen dac-ot érdemelne? (PC - ?DAC - Marantz PM6004 - Qed Silver Ann. XT - Tannoy v4) Édemes lenne elmeni pl a CA DacMagic 100 magasságáig?
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
DIY szakik! Minél előbb szeretnék rendelni egy pákát erősítő és hasonló cuccok építéséhez, viszont nem tudom, hogy milyet Most egy 1500ft-os szutyokkal forrasztok, de azt kb 7-8mp-ig a panelen kell tartani, hogy megolvassza, van egy öreg Wellerem is az meg szénné égeti a pcb-t. Ti melyiket ajánlanátok wellerből mondjuk? Én az SP25N-t néztem ki. Előre is köszi a válaszokat, ja és bocsi, hogy ide írok, de máshol nem nagyon válaszoltak és ide tudom, hogy járnak DIY-osok.
-
Ekkosh
tag
Erre van esetleg ötletetek? Vagy ez már nem ez a topik? Köszi!!
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz sultansmith #46202 üzenetére
Üdv!
Az olcsóbbak között a Dual, Thorens, Nad és esetleg a Lenco a nagyjából ajánlott, ezekben általában olcsó MM Ortofon, Shure, Audio Technica hangszedő van, a célnak megfelelnek, nem szólnak rosszul és tartósak, esetleg tűt kell cserélni bennük.
Szükség van hozzájuk phono erősítőre vagy olyan integráltra, melyben van phono fokozat.
Ibituba
Phonora kell kötni, de a benne lévő hangszedő kérdése, hogy mm-re vagy mc-re.[ Szerkesztve ]
-
Ibituba
aktív tag
Az Akai AP-D33 -as lemezjátszót phono vagy sima aux bemenetre kell kötni?
-
sultansmith
senior tag
Hai!
Gondoltam meglepem tesómat egy bakelit lemezjátszóval, régid vágya. Használtan egészen baráti árban találtam is, viszont nem igazán értek hozzájuk.
Mely márkák/típusok a megvásárlásra érdemesek? Mire kell figyelni?
Előre is köszi a válaszokat!
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
baluka26
veterán
Nagyon jók lesznek a Regák a kis asztali rendszerembe!
Kellene egy normális DAC meg Hama kábelezésnél jobb elé. Van benne potenciál!
És van mélye, bőségesen, mióta letakartam monitorom pléddel.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Anime filmek és sorozatok
- Politika
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest