Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati182
aktív tag
válasz
andorra #35748 üzenetére
Visszaolvastam jó hosszan a forumot, láttam, hogy milyen erősítő, passzív hangfalpárokat ajánlgattatok, de én nem halottam, azokat szólni, és nem tudom mennyire merhetetlenül nagy a különbség, az előbb általam említett 2 hangfal, és ezek között:
Canton FR1
Rotel 920AX
Elac SLR50
Muse M20Például hangdoboz: TSM Puris 100
Például erősítő: Luxman L-3; YAMAHA RX-700; Marantz SR-50LTehát, hogy filmezésnél , mennyivel jobb, vagy rosszabb, vagy ez csak nagyon vájt fülnél halható?
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, úgyhogy bocsi, ha esetlegesen, olyan kérdést teszek fel ami számotokra teljesen elvetendő, de nincsen rendes összehasonlítási alapom, és nevek alapján nem fog menni így csak rátok tudok hagyatkozni az előző hozzászólásomban a második link hangfalpárja van nálam, jelenleg, az betöltötte a teret, és olyan mélyen öblösen érezhetően adta a mélyet, és egyéb hangokat is ezt tapasztaltam.(#35749) eclipse006
Hát olvastam visszafele, és láttam miket ajánlottatok, és a passzív hangfalakat erősítővel együtt jobban ajánlottátok, ezt meg mondom véletlen tegnap este odahozták hozzám , és halottam volt elég hangja és olyan érzésem volt mint a moziban olyan hangos volt és úgy be i töltötte a mélye meg minden a szobát számomra kb
-
andorra
őstag
válasz
vati182 #35747 üzenetére
Az az alapvető probléma, hogy hiába mondjuk azt, hogy ez nem hifi kategória, attól még lehet, hogy neked tökéletesen megfelene. Amit te magadtól kinézel, azt mi szinte biztos, hogy nem tanácsolnánk. Még meg sem kell kérdezned. Az a legjobb megoldás, ha a saját füledre hallgatsz.
-
vati182
aktív tag
Azt szeretném, még kérdezni, hogy zene hallgatásra, film nézésre
ez nem jó cucc? :
http://www.metroman.hu/product/vezetek-nelkuli-mikrofon-karaoke-erosito-hangfal/-Karaoke-szett/sal-20-active-karaoke-szett-m6vagy ez:
Kérdeztem, pár nappal ezelőtt hogy mit ajánlanátok, kíváncsi vagyok mi a véleményetek erről, oké hogy alapból karaokee-ra adják, de nem muszáj arra használni
Persze nem értek, hozzá, most van nálunk ilyen, használtban, hogy adjam, el és elég erőteljesen adja a hangokat, meg a mélyet is.
Várom, a hozzáértőbb véleményeket -
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #35738 üzenetére
A 356os nád egy egész jo hangú erősítő.
-
andorra
őstag
válasz
HoryThePooh #35737 üzenetére
"Mission 761+762i"
Hol az egyik, hol a másik hangfalpár szól, kérdezem én naivan?
-
törölt tag
válasz
nebulo5 #35740 üzenetére
Van vagy 40GB-om szabadon.
Ha lenne helyem, biztos érdekelne, de ahhoz merevlemezt kéne vennem.
(#35738) cintula187 Ha nem lenne hibás, akkor bizalomgerjesztő ajánlat lenne. Jó erősítő, részletes, dinamikus, és mégis elég kellemes hanggal. Általában a DAC-ját is dícsérik, de én azt még nem hallgattam.
-
nebulo5
senior tag
Vajon, csak átsiklottatok az ajánlatomon, vagy tényleg senkit sem érdekel?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Erről az ajánlatról mi a véleményetek?
-
HoryThePooh
aktív tag
Én így használom és szerintem, nekem jó.
Biztos van ettől még jobb, de ha nincs DAC-od sztem megfelel.(Nekem i4 vagy iPad2 (streamelve a NAS-ról jön a zene)
KÁCSA jack-RCA -val van egy NAD 3020i -re kötve
(pre-ként, vég Yamaha AX590, hangfal Mission 761+762i ).... és imádom ;-)
-
törölt tag
válasz
andorra #35735 üzenetére
Épp azért mertem feltenni a kérdést, mert tudtam, hogy a Bartók folyamatos hallgatása most már mindenkiben kialakította azt a kifinomult zenei hallást, amely egyértelművé tette a megoldást. Biztos vagyok benne, hogy mindenki azonnal rájött, csak nem akartak kérkedni a tudásukkal, és persze derogált nekik holmi Clannad-ot felemlegetni bármiféle zenei összefüggésben...
-
törölt tag
válasz
#71562240 #35718 üzenetére
Letelt az idő, én kapom a jutalmat.
Akinek felkeltette az érdeklődését, hallgassa meg a részletet párhuzamosan a Michael Mann-féle Az utolsó mohikán (The last of the Mohikans) film finálé témájával. A Clannad zenekar a szerző-előadó, mindenki ismeri a "nótát". Tiriritiriri-tiriritiriri-tiriritiriri-tiriritiriri... -
törölt tag
válasz
kavics325i #35726 üzenetére
és (#35727) blattida Uggggyan-ugggggyan. Dehogy-dehogy.
(#35722) blattida Arra azért kíváncsi lennék, hogyan írja most a nevét, Zserardovics Gyepargyiev?
-
kavics325i
őstag
válasz
kavics325i #35724 üzenetére
Amúgy dzsek szperó
-
törölt tag
válasz
kavics325i #35719 üzenetére
Nincs nagyon távol az ötlet.
(#35720) freelanced Nem baj, szerves folytatása a 320-nak.
-
andorra
őstag
válasz
#90933760 #35716 üzenetére
Erről a következő sztori jut az eszembe:
80-as évek elején, egy kollégám mesélte. Egy 403-as Moszkvicsot árultak 10e Ft-ért. Elment megnézni. Látta, hogy a a gumik kopottak, nemsokára vizsgáztatni kell. Azt mondta, gondolkozik a dolgon. Elkezdett számolni. Az jött ki, hogy a gumik, a vizsgáztatás és az átírási költséggel, már több mint húszezer Ft-ba kerülne. Néhány nappal később visszament alkudni. Azt mondta az eladó, hogy 4e Ft-ért odaadja. Mondta, hogy gondolkozik a dolgon. Hazament, megint számolt, hozzáadta az említett költségeket és rájött, hogy még így is sok.
Újabb néhány nap múlva, megint elment az eladóhoz és ezt elmondta neki. Erre az eladó ezt mondta: Tudja mit, csak irassa át a nevére, nem kérek érte pénzt. Akkor megint elkezdett számolni..... Úgy döntött végül, hogy nem éri meg.
A Te eseted persze ennél egyszerűbb és kevésbé mulatságos.... -
törölt tag
Egy ismerős ajánlott be "hangcuccot", hogy vigyem el, mert neki nem kell. Mondom és mégis mi az. Hát valami Sony... Na mindegy, nem erőltettem tovább az információkérést, inkább elmentem megnézni hátha valami normálisabb cucc. Kinyitom a dobozt, ez valami újabb mikrohifi MP3, USB stb. feliratok villognak róla, make.believe vagy mi a rák szlogennel ment ebből is sejteni hogy mai darab. Full műanyag dobozok valami fautánzású cuccal betapétázva, maga a a mikrohifi is full műanyag semmi fém burkolat. Becsuktam a dobozt, mondom kösz nem kell.
-
törölt tag
válasz
freelanced #35714 üzenetére
Megfelelő áron (20ezer körül) nagyon jó vétel, régi jó, nagyhírű erősítő. Az eddig említettek közül minőségben a Luxman után következik másodikként, megközelítve azt.
-
freelanced
addikt
válasz
#71562240 #35712 üzenetére
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget, rendes tőletek
Reménykedem, hogy valahogy mégis összejön a TSM+Luxman L-3 mivel ugyan az a személy árulja őket, de így is 5.000 pénzt kéne engednie, hogy 35 legyen. Hát nem tudom reménykedem...
Ha nem marad a TSM meg a Harman/Kardon Slownz kollégától ha sikerül vele beszélnem vagy valami más ha találok. -
törölt tag
válasz
blattida #35710 üzenetére
"...kétszáz font alatt viszont ma nem kapsz jót, ellentétben a letűnt korokkal..." Az ám! Röhej (siralom), hogy a kétszáz font alatti árkategóriában szinte teljesen megszűnt a hifi sztereó erősítők választéka (hogy a lejátszókészülékekről ne is beszéljünk), pedig húsz-harminc évvel ezelőtt még micsoda pezsgés volt.
-
blattida
nagyúr
válasz
#71562240 #35701 üzenetére
Az új árát alapvetően a származási helye (Japán), a maximális kimenő teljesítménye (2X35 watt/8 ohm) és a márkája határozta meg.
Műszakilag abszolút nem indokolt az ára, szerintem kicsit nevetséges, hogy a példának hozott nad negyed annyiba került anno, főleg annak tükrében, hogy a kis manó hangja és felépítése milyen...Ha az árviszonyokról kérdezel, akkor azt tudom írni, hogy az erősítők (is) sokkal olcsóbban tudják azt, amit régen, csak manapság az olcsó gépezetek vackok, szinte hallgathatatlanok (nem véletlenül), tudatos terelés van a drágább termékek felé, fogyasztói társadalom, ha ma jó és tartós gyári berendezést szeretnél, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni, főleg a tartóssághoz.
Az előbbi miatt, szerintem, a mai 400-600 fontos gépek (is) hangilag kenterbe verik a 20-30 évvel ezelőtt, ugyanennyibe kerülő régieket, kétszáz font alatt viszont ma nem kapsz jót, ellentétben a letűnt korokkal... -
törölt tag
válasz
freelanced #35705 üzenetére
Slownz kolléga épp most válik meg a Harman-Kardon HK610-estől, mert vett egy 620-ast. Link Vedd meg tőle 20-ért, hogy azért veszítsen is valamit a bolton.
(De a Luxman eggyel feljebbi lépcsőfok.)
A Ph-n is érdemes nézni, ajánlotta is korábban Deadzone. Most már a jelek szerint működik az AVX szervere is.
-
andorra
őstag
válasz
freelanced #35705 üzenetére
Az a kérdés, hogy az adott szituációhoz keresed a legjobb választást, vagy a februárban érvényes anyagi keretedhez keresed a legjobb ajánlót? Mert ha az utóbbi, akkor a hifinek annyi.
-
freelanced
addikt
Üdv! Ha nem jönne a Luxman össze esetleg tud valaki valamilyen erősítőt olyan 18 körül? Mert én nem találtam nagyon mást azon az oldalon. Itt ph-n nem is érdemes próbálkozni?
-
krichd1
addikt
válasz
Dorian #35703 üzenetére
De komoly.
Első erősítőmet venném, nullához konvergáló tapasztalattal. Hivox tuningos 840BX4-ről találtam sok pozitív írást, a 960BX-ről szinte semmi használhatót. A kettő közötti különbségről tapasztalatot, közvetlenül összehasonlítva a két erősítőt egymás mellett pedig egyáltalán nem. -
krichd1
addikt
Hasonló áron melyik jobb választás: gyári Rotel RA-960BX, vagy Hivox tuningos Rotel RA-840BX4 ?
-
törölt tag
válasz
blattida #35700 üzenetére
Az biztos, hogy ha ilyenem lenne, azzal kezdeném, hogy a hangszínköreit kikötném.
Mindazonáltal nekem jó meghallgatási tapasztalataim voltak vele, és amellett, hogy (az ostoba, duplázott hangszínszabályzása ellenére) általában is viszonylag best buy-ként volt-van számontartva, a fülemmel is mindig úgy hallottam, hogy eléggé megéri az árát, márpedig az ára igencsak a középkategóriába helyezte és helyezné ma is. Ne feledjük, hogy ez egy 450 angol fontos erősítőként volt sikeres 1978-tól! (Négyszer-ötször drágább volt, mint például a Menő Manó NAD3020!) Márpedig, az akkori 450 fontos kategória az ma is kb. 450-600 fontos kategória, ha (óvatosan) úgy számolok, hogy az inflációt kb. kiegyenlítette a gyártástechnológia fejlődéséből és az alkatrészek minőségjavulásából adódó fajlagos minőségjavulás - merthogy a kapcsolások nem nagyon fejlődtek azóta.
Szerintem az a hangminőség, ami 1978-ban 450 angol fontba került, az erősítőknél ma is kb. 400-500-600 angol fontba kerül, de ezt egy megbeszélésre érdemes, érdekes kérdésnek gondolom, úgyhogy kíváncsi vagyok, ezzel egyetértesz-e - vagy mások egyetértenek-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest