Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
Hali,
használ valaki ilyet vagy hasonlót közületek ?(gondolok itt arra hogy rendes kétoldalas lába vana cuccnak) [link]
Gondolkodom egyen, mert lassan mindennap netezek kicsit a Legionnal este az ágyban is.
Na meg agyalok hogy akkor ágyból játtszanék is, hiába van ott az Oled tv, néha munka után már egyszerűen nincs kedvem ülni az asztalnál.....
Próbálok valami emészthetőbb árú alternatívát keresni, a billegő kisasztalok nem jönnek szóba nálam, mert a fentit kicsit soknak érzem és darab párnáért lényegében...Kényelmes ilyeneken játszani vagy inkább verjem ki a fejemből ?
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #101095 üzenetére
En neztem.Az nem mond semmit,hogy kiirja loading😄Nekem is recoverybe lepett mikor ossze hanyta magat a windows,de nem tudtam ugy helyreallitast csinalni,kb 2 orahosszat kinlodtam,de meg wint telepitos pendriveom se volt.Aztan nagy nehezen sikerult ujratelepitenem az egesz gepet.Es ehez csak egy 2mp-es aramszunet kellett.Es meg csak 9 honapos gep.
-
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal #101092 üzenetére
Na,most megy alvoban a gepem,hagyom kb egy orat aztan meglatjuk mi lesz.Igen ez a gepem van amit irtal.Amd procis,eddig lekopogjam nem volt vele semmi gond(ha csak a procit nezzuk).
-
RM007
addikt
válasz
PedroPascal #101085 üzenetére
Én a helyedben ha lenne még egy ssd vagy akár hdd meghajtóm (csak maga a rendszer sebességét csupaszon még ki lehet bírni hásítva) az éjszaka folyamán mert úgy sem fogsz tudni aludni újra tennék mindent, csak egy másik lemezre és megnézném az hogyan sikerül.
Az nem lehet hogy valamilyen beállítást ne tudj használni, az hülyeség én tuti nem bírnám ki.
Ez annál komolyabb hiba.
Emlékszem a Kínából vásárolt vga után mikor kaptam folyamatosan a kék helyetti sárga hátterű hiba kifekvést. Hát persze hisz a sárgáktól jött. Sárga halál. Azóta nem hallottam még ilyet senkitől.
#101093 MaxxDamage : Nálam is így van. Nem finomkodok és nincs pihenés mellettem.
-
Ubul86
őstag
válasz
Ubul86 #101019 üzenetére
no offense, tényleg, de akik azt írták hogy valószínűleg driver probléma, vagy energiagazdálkodási gondok, az első képet néztétek abban a posztban, amire most hivatkozok?
itt a recovery jönne amúgy be, de előtte a logo is ilyen volt, tehát a bekapcsolástól kezdődően
kb 4. újraindulás után állt helyre a kijelző
Ezt okoz driver probléma? energiagazdálkodási beállítások? vagy egyszerűen a legegyszerűbb magyarázat, hogy tényleg egy szar gépet fogtam most is.
-
FőDudu
veterán
válasz
PedroPascal #101092 üzenetére
Mert most mar (sajnos) tudod, hogy szart vettel es ugysem hagy a kisordog nyugodni....
Nem eri meg kockaztatni. Vagy ha nagyon raersz, akkor bevallalod. De a forumos tapasztalatok szerint van amikor ugy hazavagja a windowst, hogy komplett ujratelepites kell egy halal utan.
Vagy minden felhasznalo egy idiota balfasz es valamit elfelejtenek/nem tudnak/stb - vagy eleg nagy a valoszinusege, hogy gaz van a szeriaval.
Persze te dontesz, de szarbol nem lehet varat epiteni. A gepedbol meg valoszinuleg soha nem lesz egy megbizhato gep - fel ev alatt azt sem sikerult kideriteni mit kene csinalni ezzel a problemaval....
-
MaxxDamage
félisten
válasz
PedroPascal #101083 üzenetére
Nálam mindig így van, régóta, ez a jó tapasztalat.
Power Mode mindig "Performance" -ba van és lehet tolni neki bármit, nem fekszik meg!
CPU mehet (OC) 4-től 5GHz-ig simán (all core) -
PedroPascal
őstag
válasz
Gubu0101 #101089 üzenetére
Valóban, a rossz hír gyorsabban terjed mint a fény.
Ha más gondom nem lesz akkor miért kellene visszaküldeni?
A megoldást keresem. A proci energiagazdálkodása lehet a hírek szerint vagy lehet csak kezdeti hiba lehetett nem tudom találgatni meg nem akarok. Féltem kicsit az AMD-től mindig is inteles voltam asztali és laptop fronton is.
Neked is AMD-s a géped, ez a tipus: G713RS-KH058W? -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #101084 üzenetére
Regen volt egy Thinkpad szeria amiben az LSPM - link state power management - miatt ujra indulgatott az SSD. Csak annyi volt a szimptoma, hogy meg a kurzor is megmerevedett vagy 10 masodparcre, aztan minden ment tovabb.
Szoval SSD szerintem ilyet nem okoz, mert attol meg ki se fagyott a windows.
-
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal #101085 üzenetére
Most par napig probald ki,ugy hogy kikapcsolod,hazaersz meg be,ha van idod jatszal rajta,terheld meg.Ha semmi hiba nem jelentkezik,akkor szerintem nem lesz gond.
Akkor csak az alvo allapot kavar be.
Nem tudom amugy,hogy barki aki linkelte a redites es egyeb hibakrol szolo irasokat,az vegig is olvasta e.En vettem a faradsagot es forditoval at olvasgattam es a java gondra van is megoldas.Es nem hardveres hanem driver ill. windows.
Amugy meg,csak be kell nezni egy mobilos topikba,megjelenes utan ozonelenek a posztok az ilyen olyan hibakrol,meg applenel is. -
válasz
Nálam így van.
-
wanted5
őstag
válasz
hibrid alvásra - vagy mi a neve - keress rá
A microsoft egyik win verzióban vezette be, a lényege, hogy olyan akarna lenni, mint a mobiloknál a kikapcsolt képernyő, pl jöhetnek értesítések, de ez bugos
próbáld meg kikapcsolniszerk: modern standby-ra gondoltam
-
Gubu0101
veterán
válasz
Az also kepen hagyd ugy ahogy van.A kozepso nekem teljesitmenyre van,ebben nem vagyok biztos de azt is kesobb tudom megnezni.A felso kepnel nekem az akkumlatorrol 4 perc van,de en nem hasznalom csak toltorol es annal meg soha-ra allitottam.
-
FőDudu
veterán
válasz
Juhaszatti #101027 üzenetére
Nem lehet. Ha kirantod a windows alol az SSD-t akkor ugy marad es keresi. Itt a gep random rebootot tol ami latszik is a videokon.
Nekem volt olyan SSD-m ami ujraindulgatott, windows siman tulelte.
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #101081 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
+ Mikulásbá és Gubu0101
Úgy gondolom ha már "mobil eszköz" akkor miért ne használhatnám így. De ha gondot okoz akkor megfogadom a jó tanácsokat. Ha ez megoldja ezt a gondot akkor feladom ezt a kényelmet.
Tehát itt az alvó üzemmódot tegyem mindenhol sohára?
Ez energia üzemmód maradhat kiegyensúlyozott?
Illetve a további energiajavaslatokat mindet kapcsoljam ki vagy be?
-
FőDudu
veterán
válasz
PedroPascal #101023 üzenetére
Ami hirhedten szar azt en meg veletlenul sem tartanam meg.
Mert utana majd megszabadulni lesz nehez tole, ha netan nalad is elojon. -
MaxxDamage
félisten
válasz
PedroPascal #101077 üzenetére
Én alvás/hibernálás amit sose használtam....vagy megy a gép kikapcs nélkül, vagy kikapcsolom és ha kell, akkor meg be.
Az a dolga hogy menjen...szerintem
Ha meg nem kell, akkor kapcsold ki. -
válasz
Gubu0101 #101079 üzenetére
+1
Szerintem is fölösleges az alvás és a hibernálás, nálam szinte első mozzanat új gép vagy friss telepítés után ezeket kikapcsolni.
Ha csak rövidebb ideig hagyom magára a gépet-pár óra-akkor bekapcsolva hagyom, ha többre, kikapcsolom. Ennyi.
A gyors rendszer indítást is használom, azzal biztos nincs gond. Nem tudom miért kell kikapcsolni, amikor nem is javasolt. -
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal #101077 üzenetére
Egyertelmu az alvo allapot miatt lesz.Most meg nem mondom,hogy az acernel jartam igy vagy az asztali gepenel de tuti mar ebbe belefutottam emiatt ugyan ezekbe.Akkor lenne ez meglepo,ha kikapcsolnad majd be este es akkor is halalozna.De kiprobalom majd en is az enyemen este,ha nem felejtem.En mikor nem hasznalom a gepet,akkor kikapcsolom,nekem ez valt be
-
PedroPascal
őstag
Este úgy hagytam a gépet hogy tápot kihúztam, wifin volt (direkt nem lan) és a fedelet lezártam. A korábbi javaslat alapján kikapcsoltam a gyors rendszerindítást már tegnap délután.
Hazaértem és a fedelet felnyitottam, a bekapcs gomb után a rendszer betöltött a korábban megnyitott programok, böngésző minden úgy volt ahogy hagytam. Rendszer betöltése után kb 1 perc és kékhalál.
Nem tudom ez pontosan mi lehet de ez szinte 100% hogy a fentebb leírt rendszer indítás után ez fog történni. Valami további ötlet?
Leginkább így kékhalálozik a gép nem úgy mint @Ubul86-nak.
Szeretném kiszürni a hibát 14 napon belül még 9 napom van addig. -
Gubu0101
veterán
válasz
RM007 #101074 üzenetére
En most kozbe olvasgatom a lehetseges okokat.Es irjak,hogy lehetseges a cpu/igpu rossz drivere.Ennek a torleset es ujra telepiteset ajanlottak hivatalos amd oldalrol nem az asus support-rol.
Meg persze a gyartosoron, mikor telepitik fel szalagon a win10 vagy 11-et ott is becsuszhat olyan hiba,amit nem vesznek eszre a teszteken.En egyre jobban kizarnam a hardveres hibat,inkabb lesz driver gond vagy win 10. -
RM007
addikt
válasz
Ubul86 #101071 üzenetére
Azt gondolom ez a hiba ami nálad van és utalnak rá a többiek sok minden miatt lehetséges. Találkozhatsz még ilyennel az életben és akkor is meg kell valahogy oldani.
Én inkább használt "relatív olcsó" megoldásokat szeretek. Egyszerre nem csak apránként tudok beleölni annyi pénzt mint te tettél. A végén nálam is tetőzik a kiadás csak időben széthúzva fogyaszthatóbbnak érzem. A mesternél a múltban többször voltam és mikor jól jöttek ki a dolgok, velünk voltak az Istenek, akkor az fasza volt hogy rááldoztam egy napot és utána minden ment tovább mintha semmi sem lett volna. Előnyök, hátrányok....meg a személyes kapcsolatok + tapasztalat felszedés ami ezzel is jár.
Persze ez más, minden attól függ hogyan érzem. Kicsit türelmetlen is vagyok, nem szeretek várni semmire. Amit ma megtehetsz ne halaszd holnapra. Aztán ennek voltak negatív vonzatai is mint a proci behelyezés, elrontott bios beállítás a mostani laposomba
és el.asztam, de szerencsére ebben is segített a mester mikor megcsörgettem és ha ez nem lett volna hát nem is tudom, talán kuka, mert nem értek hozzá.
-
Gubu0101
veterán
válasz
peet05 #101072 üzenetére
Persze nyilvan,ha nem okes,akkor kar kiserletezni,foleg ha nem szeretne vele,igaza is van.
Nem jar,lehet bele plusz ssd-t tenni vagy ramot cserelni,ezek nincsennek matricazva,sot meg asszem az akkumlator se.Meg kis utasitast is adtak az upgradehez,hogy hogyan kell szetszedni a gepet.En is rendszeresen szetszedem takaritani.Egyedul asszem a hutesen van csak matrica mm a csavaron.Ha neki allnek procit pasztazni mondjuk,akkor gari ugrana is. -
peet05
aktív tag
válasz
Gubu0101 #101069 üzenetére
Talán annyit még meg lehetett volna nézni, hogy másik ssd-vel hogyan muzsikál. Ha mást nem, akkor Legion-ból kiszed, Scar-ba be. DE. Lehet, hogy akkor meg az lett volna a problémájuk, hogy miért nyúlt bele (ha kiderül), pedig elvileg nem jár garivesztéssel, meg ejnye-bejnyével. Jobb ez így, hogy gép vissza, nincs részlet/törlesztő.
-
Ubul86
őstag
válasz
RM007 #101070 üzenetére
jó, de az átlag ember - és én is beleveszem ebbe magam, attól függetlenül hogy IT-ban jóval jártasabb vagyok a szakmám miatt is - használni akarja a gépet. Nem hiszem, hogy sokan vagyunk, akik azért vesznek egy gépet, hogy utána pár hiba miatt buherálják.
Ha vennék 10 millióért egy autót, se kezdek neki szerelgetni, ha valamit épp hallok. A gép legyen már miattam, ne én érte.
Meg azért még is itt van egy 3070-el szerelt gép is mellettem, szóval én kevésbé hullatok könnyeket az Asusért, de persze, szomorúan érint, mert tök menő volt, és számomra luxus kat. De, ahogy fentebb is írták/tuk, lesz lehetőség még úgy is
(amúgy persze, érdekelt volna a hiba, de a fórumbejegyzések által azért elég sanszos, hogy nem user error volt)
-
RM007
addikt
válasz
Kelvin #101068 üzenetére
1 milláért viccelsz? Aludni nem tudnék egész éjszaka virrasztanék hogy megtudjam mi van. Mi értelme ennyit költeni valamire ha nem érdekel a dolog. Szóval ki kell használni azt az időt ami van és körüljárni esetleg nem néztünk be valamit. Amit lehet megteszünk és ha nem sikerül akkor megy vissza.
Meg hát a tapasztalat. Ha user error akkor az jó ebben az esetben, az a lényeg a végén jó legyen bárhogy is alakuljon. Amúgy magamat ismerve már a vonaton ülnék KillHates-hez útban egy marék zsebkendővel ahelyett hogy rögtön gariba küldeném, vagy azt megelőzően amennyiben részletesen konzultáltam vele. -
peet05
aktív tag
válasz
Gubu0101 #101065 üzenetére
PedroPascal-nak tudom, mert írta is, hogy megcsinálta, amit javasoltam/írtam (gyors rendszerindítás off).
#101066 cyberkind - akkor Nálad okés, szerencsére!
Sajnálom, hogy Ubul így járt.
Ilyenkor mindig egy keserű "szájíz" ott marad az emberben, márkával, típussal szemben. Pedig lehet, hogy csak egy hibás példányt fogott ki. Meg az ezzel járó cécó. -
cyberkind
félisten
-
Gubu0101
veterán
válasz
peet05 #101064 üzenetére
Lehet akar.Bar lehet nem eri meg vagy kitudja.Itt inkabb a bontott,ujracsomagolt a kerdes.Az is lehet lekuldik valamelyik nagyobb uzletbe es ott lesz kiallitva vagy ott adjak el ezeket.
Nem tudom neki milyen van.PedroPascal-nak van ugyan ez a gepe,neki is volt par anomalia de nem ennyi. -
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #101060 üzenetére
Jo,hogy nem tetted
Amugy win 11-et hasznalok,azzal
is volt telepitve a gep.Vettem most pro kulcsot arra lefrissitetten,aztan marad is az.En mondjuk mindenre,mindig letoltom az uj oprendszert + mindent lefrissitek bios,driver stb.Kepes vagyok minden nap vegigmenni minden alkalmazason es atnezem van e driverhez,oprendszerhez frissites myasus-tol kezdve az nvidiaig,windows update.De mondjuk a telefonnal is igy vagyok. -
Ubul86
őstag
válasz
Gubu0101 #101058 üzenetére
igazából megtehettem volna, hogy akkor win10 rá, és teszt, de áh, nem volt kedvem küzdeni most vele. Eső is esik, borús a hangulatom is, és bevágtam a durcás kisgyerek állapotot is
ha nem lenne a 14 napos elállás, akkor persze vittem volna magamtól tovább az ügyet, legvégén asus-szal felvéve a kapcsolatot. De így most kényelmesebb volt.és amúgy is...
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #101053 üzenetére
Igen,nem nagyon vallaljak be a felso kategorias gepeket,gondolom felnek,hogy a nyakukon marad,meg biztos van ra valami statisztika,hogy milyen igenyek lehetnek.Bar ezek a millios gepeket hamarabb elkapkodjak mint a joval olcsobbakat.Latszik is,hogy a strixek,scartok alig vannak keszleten,amint jon 1-2 db el is kapkodjak.
-
Gubu0101
veterán
válasz
RM007 #101055 üzenetére
Nem hiszem,hogy az o vissza kudlott laptopjat ertikesiteni fogjak ujbol.Az szerintem megy vissza az asusnak.Mivel a telekomnal nem latsz olyat,hogy bontot vagy ujracsomagolt keszulek,ezt meg nekik ki kellene irni es csokkentett aron adni (szerintem).En lehet nem elalltam volna a vasarlastol,hanem felvettem volna az asusal a kapcsolatot es szervizeltettem volna,akkor kiderul,hogy hardver hibas a keszulek vagy szofteres gond van esetleg usererror
Mondjuk en elmegyek a vegsokig,igy volt az emlitett esetnel is,hogy elszalt a gep,ket nap volt mire rendbe raktam de azota stabil,talan meg jobb is lett mint a gyarilag telepitett windosal. -
válasz
Flashback #101056 üzenetére
Igen, rommá szét kell szedni.
A TGC jó, és az Intel-nél nem kell csak a pár testpoint-ot leszigetelni.
Próbáltam a grafén lapot, de inkább desktop-hoz ajánlom, mert borzasztó leszorítóerőt igényel, hogy összeroskadjanak a csövek és az sem jó ha aszimmetrikus a lecsavarozás. Ha működik akkor nagyon jó dolog, de notebook-nál csak egynél értem el vele a kívánt hatást. -
RM007
addikt
válasz
Ubul86 #101051 üzenetére
Otthon szépen agyon lehet tesztelni, aztán hibával visszaküldeni amit úgysem fedeznek fel, nem is nézik meg úgy mint kellene, majd csattan minden a következő vásárlón.
Én valójában úgy tudnám egészségesen elképzelni a történetet hogy magához a gyártóhoz kellene mennie, aki mint egy újat letesztel a gyártósorán, javítás, majd küldés a boltnak, vagy egyenesen a vásárlónak vissza. A bolt az gond, mert akár hazudhatnak is csak vigyék.
-
Ubul86
őstag
válasz
Gubu0101 #101052 üzenetére
Lenovom is telekomos, ha az lett volna most 4080-al még , akkor azonnal azt vettem volna, akár kicsit drágábban is (bár szerintem az Asus alapból drágább volt mindig ott)
szomorú is, hogy tényleg ilyen kicsi a választék a high-end kategóriában, konkrétan 4080al csak az az egy asus van -
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #101048 üzenetére
Mazlid van,hogy nem kulfoldrol rendelted
Vakarozhatnal most
Kar,hogy a telekomnal olyan szereny a valasztek.Ha lenne Alienware lehet nekem az lenne a kovi gep.Ez a ketto gep/gyarto van ami ugy igazan tetszik.Nagyon regota szemezek az Alienware-el,dehogy nem csengetnek ki erte 1,5-2M egyben az is biztos.
-
válasz
PedroPascal #101049 üzenetére
Semmilyen indoklás nem kell!
-
Ubul86
őstag
válasz
PedroPascal #101047 üzenetére
igen, személyesen, 14 nap max a visszaállítás, felküldik Pestre (hódmezővásárhelyi vagyok), megnézik ott is, de csaj is ránézett, bekapcsolta, mondta, hogy neki minden ok: mondom jah, nekem random indult újra, nehéz elővarázsolni
kb 15 perc volt, kaptam papírt a dolgokról, és ennyi. Még várakozni se kellett, mert most az eső miatt is alig voltak, pedig azt hittem a BF miatt majd most teli lesz esetleg másokkal is, akik visszaviszik a dolgokatszóval ha visszaállították az előfizut meg sztornóznak, akkor tudsz utána választani tovább.
-
Ubul86
őstag
válasz
RM007 #101038 üzenetére
mondanám, hogy én is, de mi van ha még nagyobb bajt okozok, mint jelenleg (eléggé schrödinger macskája eset azért persze)
így meg jobb a békesség, nézem az akciókat, még most indul csak az ezüst és arany vasárnap (hétvége)
addig meg marad a Lenovo Legion a 3070-el, max nézek bele +16 GB ramot (vagy 2x16-ot mert 2x8 van benne)
-
-
2023-as G15 ajänlott?
-
RM007
addikt
-
Raymond
titán
válasz
Csupati #101033 üzenetére
Lehet ez driver problema is. Nalam volt olyan hogy felraktam egy ujabb GeForce meghajtot az NV-tol az Aero-ra. Amikor hasznaltam PCVR streaming-re a virtual Desktop programmal akkor miutan kileptem a programbol a Quest-en akkor fizikailag ujraindult a gep. Marmint nem reboot hanem hard reset mint itt a kolleganak.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Ubul86 #101035 üzenetére
Akkor lehet nem ugyanaz a baj nálad és nálam. Nekem egyszer volt ilyen az első nap az is játék közben, Forza 5 alatt csinálta. Azóta ezt soha nem produkálta lehet akkor még valami driver nem volt telepítve vagy azóta frissült. Ez kívül néha kékhalál volt kb 5 alkalommal. Tegnap az energia gazdálkodást beállítottam úgy ahogyan itt tanácsolták. Tegnapi nap azóta nem volt gondom. Mivel még csak pár napos ezért még tesztelem. Délután munka után érek csak erre rá.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Bluesummers #101029 üzenetére
Elso “gamer” laptopom tavaly egy acer volt.6 honap utan elpukkant az alaplap.Szerviz szlovakiaban.Megrendeltem a futart acer kozponti szervizen keresztul 2 nap mulva jott is a gepert.Aztan jott emailben,hogy vagy varok uj alaplap ra vagy az emailben ajanlot gepet elfogadom es kuldik helyette.Mivel bizonytalan ido lett volna az alaplap beszerzese igy kertem a cseret.1 honap alatt lezajlott az egesz,futar hozta az uj gepet.Ilyen szempontbol le a kalappal az acer szerviz elott.
Atol fuggetlenul nekem meg az acer volt az elso es utolso -
Csupati
őstag
válasz
Akkor inkább fagyna az os meg kekhala lenne, de nála konkrétan úgy újra indult mintha bekapcsolta volna. Az elég gáz azért, én alaplap hibára gyanakszom .
-
grizlisandor
veterán
válasz
example92 #100995 üzenetére
Pár hozzászólással feletted volt pont ajánlottam.
(#101029) Bluesummers:
Az komoly. -
Ubul86
őstag
válasz
Bluesummers #101029 üzenetére
én nem akarom leírni őket, mert még is csak viszik mint a cukrot, bár gondolom a nagy számok törvénye miatt beleesnek ilyen problémák + az ügyfélkezelés akkor úgy néz ki nem a legjobb (azt hinné az ember, hogy tmx-nél nincs rosszabb
)
Én pl Acer párti voltam/vagyok, pedig azt is sokan szidták
de semelyik gépével nem volt velük gondom, míg másik oldalról elég sok problémát hallottam
-
ASUS-t azóta nem vásárolok, amióta az asztali brand gép tönkrement, garanciális volt, el kellett küldenem svájcba, mert a support azt mondta, hogy küldjem, aztán alaplap csere utána küldtek egy közel 300EUR-ós számlát vagy mit, azt mondtam, hogy azt tuti nem fizetem ki, senki se tájékoztatott előre a hibáról.
ASUS nálam nagyon nagy százalékban = tiltólista ... sajnos -
Ubul86
őstag
válasz
persze, bármi lehet. HD sentinel 100/100-nak írta, nem néztem tovább
megvolt a memtest is, windows-os is, meg a memtest 86-os is , végigvártam mind a 4 period-otgondoltam nyomok egy aida-t, stresszteszt, de factory reset után, azért is vettem fel performance-re és ultimate-re a dolgokat, aztán kért újraindítást, majd paff, kékhalál, nem jutott túl a logo-n
újabb factory reset, most jó, persze nem vittem végig, maradjon úgy, ahogy...
havi 53ért nekem nem éri meg a kínlódást. Ha 150-200K-s gép lenne, hát jó, kinlódok még, lehet vannak megoldások, stb, de ennyi pénzért valamennyire már "luxust" várna az ember. Tudom, hogy nem az, mert már azért 1 millió forint se tűnik soknak, amennyire elvan értéktelenedve a forint, de véleményem szerint nem egy átlag gépről van szó
- megcsináltam amúgy minden hibernációval kapcsolatos dolgot is, kikapcs persze...képernyő elment 15 perc után, mikor visszahoztam éjjel 1kor, akkor a pin ablak jött be, de akkor még az appok futottak, amikkel úgy hagytam
- reggel 7kor már megvolt a reset, mikor leültem a gép elé, idő szerint kb 3kor
- voltak akkor is, mikor konkrétan még backupoltam a régi gépem, meg még azon dolgoztam, csak azt vettem észre, hogy újraindult a gép, és nem frissítés miatt, ment valami, aztán paff, sötétség, majd logó
- a ma reggeli blue screen volt az első amúgy, amivel találkoztam, szintén enyhén szólva brrr
- memtest alatt mondjuk nem indult újra (4 órát futott), szóval simán benne lehet, hogy windows
- nem tettem rá win10-et, lehet megérné, de nem érzem úgy, hogy pont nekem (mármint a kinlódás).vannak dolgok, amiket eltudok nézni, legyen az akár egy rosszabb kijelző minőség, esetleg kis karc, stb, ez nem fér sajnos bele. De mondom, simán lehet, hogy szoftveres, de így, hogy elég sok téma ezzel foglalkozik, úgy, hogy még raktak is ide be pár posztot , pont ugyanilyen problémákról, még videó is van a random restartról, az úgy nem valami fényes jövő én és a gép között...
-
Csupati
őstag
válasz
PedroPascal #101025 üzenetére
Random netezés közben mint írta, és ez az ami aggasztó. !
-
PedroPascal
őstag
válasz
Gubu0101 #101022 üzenetére
Én csütörtökön vettem át de annyi bajom nincsen mint a fórumtársnak ahogyan írta. Az biztos hogy az utolsó pillanatig ütni fogom. Majd jelentkezem ha lesz fejlemény. Addig is jöhetnek a jó tippek hogy lehet ezt kiszürni hogy hibás vagy sem. Illetve miket kell beállítani.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Ubul86 #101021 üzenetére
Nem akarlak meggyozni.De en meg lehet adnek neki annyi eselyt,hogy ujratelepitenem a windowst.A gyarit le kell takaritani rola.Szepen ujra driverezni az egeszet,biost lefrissiteni ha meg nem volt 14 napban siman belefer ez az 1-2 ora hossza.
Ha nem meg figyelem majd keszleten,hatha nyomott aron meg lehet venni -
Ubul86
őstag
válasz
Mikulásbá #101020 üzenetére
konkrétan makulátlanra vissza, 0 ujjlenyomat, csak a kábeleket nem tudom sose normálisan elrendezni
végül még a műanyag átlátszó fóliák is megvoltak, mindig szoktam mindenre vigyázni meg elraknitudom, 14 nap, engem véd, csak mégis 1,15 millió
ezzel a hibával már nem tudok meglenni
még feleségem is sajnálja, mert mondta hogy mennyire menő már az aura sync
-
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #101016 üzenetére
Ha belekotnek, akkor is hibas az egesz szeria. Nyugodtan hivatkozz a linkelt oldalakra. Ott a Rog-os link is.
Vagy ha annyira kekeckednek, akkor a support rakjon fel neked egy windowst es bizonyitsak be, hogy nem tortenik meg amirol szo van. Pl az USB-c portra dugott xyz tipisu meghajtotol tuti dob egy hatast.
Ilyet mar en is lattam, nincs mit tenni. Radugod, reset.
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #101008 üzenetére
A vicc az, hogy a postok aprilistol kezdodnek. Fel ev alatt nem talaltak ra normalis megoldast.
Magyarul az Asus szarik ra. Vagy eleve HW hiba.
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #101008 üzenetére
coil whine-t én még nem tapasztaltam (kivéve ha a töltő néha ciripel, de csak közelhajolva hallom)
minden más igen, azért 1 millió 150ért nem ilyen gépet "álmodtam". Még egy 400K-snál se tűrném el
Másfél éves a Lenovo-m, sose indult újra hiba miatt, pedig éjjel-nappal megy.
-
Ubul86
őstag
na, éjszaka legalább kétszer újraindult
volt ilyen is "Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000009f (0x0000000000000003, 0xffffd9897d388060, 0xfffff80558387178, 0xffffd98985953410). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\Minidump\112823-14781-01.dmp. Jelentés azonosítója: 9540ff37-9f74-4719-9f41-3081ccaad7d2."
hát igen, akkor ez visszavivős lesz. Szomorú vagyok sajnos, de ha ez ennyire genyó...
-
Gubu0101
veterán
válasz
PedroPascal #100997 üzenetére
Myasusban lefrissitettek mindent?Bios is frissitve?
Nekem 2 honapja kb omlott ossze az egesz gep,jatek kozben jott egy pillanatnyi aramszunet,persze kozben tolton volt a gep.Atvaltott akkumlatorra majd vissza.Windows szepen elszallt wifivel egyutt,nem latta.Teljes ujratepeites kellett.
Kivancsi leszek, mi lesz a tortenetetek vege
Azt tudom,hogy a tavalyi “millas” szeriaval nem volt gond,legalabb is nekem meg egy kolleganak,akinek ugyan ilyen gepe van. -
Csupati
őstag
Gratula, használd egészséggel!
Nekem furának tünik az a bill kiosztás föleg a numerikus részen. Illetve nem hiányzik a Í róla vagy ugyis külső billel fogod tolni?
Majd egy két tesztet, pl 3d mark timespy, illetve superposition 4k optimized ot tolsz nekünk , mi erre csorgatjuk a nyálunk ugyis -
Vaze
őstag
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Ubul86 #101000 üzenetére
és @Fődudu
ez azért elég elkeserítő egy 1+ millás laptopnál.
Főleg az a kemény, amit ebben a leírásban ír a srác, hogy egy ilyen kaliberű laptopnál is van coil whine. Azért ne b@sszunk már ki egymással könyörgöm. Az én 3 évvel ezelőtti 350.000-es STRIX-emen is volt és baszottul idegesített, de úgy voltam vele, hogy ennyiért belefér.
Csatlakozom Fődudu kollegához, szerintem addig küldd vissza, amíg lehet. -
PedroPascal
őstag
válasz
Ubul86 #101005 üzenetére
Megnéztem az újraindulós videókat és nekem ilyet az első nap csinált Forza 5 alatt. Azt hittem túlhajtotta magát a gép. Az összes többi az kékhalál volt kb 5-6 alkalom de ha jól emlékszem minden esetben úgy hogy össze volt csukva és kinyítás után pár perc telt el vagy profil váltás. Egyenlőre az energia gazdálkodásban módosítottam amit tanácsoltak és ma délután óta nem volt kék halál. Remélem így marad, nyűzni kell és meglátjuk a lényeg hogy 14 napon belül derüljön erre fény.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #101002 üzenetére
After many driver updates and especially after the last BIOS update (BIOS 327) the other problems disappear with what Pieloth tells you.
- Updated Windows 11 and BIOS 327 plus all updated drivers.
- Fix for random reboots:
1.- Completely uninstall Armory Crate (replace it with G-Helper).
2.- Windows Fast Startup disabled in power settings.
- However the following modification (PCI Express Link State Power Management disabled in Power Settings/Advanced Settings) in my case gives me problems. In other words, if I disable PCI Express, the laptop keyboard suffers delays. When I stop using the keyboard and use it again, I must press a key several times for it to work correctly again.
IN SUMMARY:
Everything updated (drivers, Windows 11, BIOS 327) + Completely uninstall Armory Crate (replace with G-Helper) + Windows Fast Startup disabled in power settings -
válasz
grizlisandor #100985 üzenetére
Akkor marad a Lenovo legion 5 16 Slim/Pro vonal.
Köszönöm! -
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #100996 üzenetére
Ez igy eleg szarul nez ki. Szint szerint kar rendezni, idorendi sorrenben kell nezni mi volt peldaul a kernel power uzenet elott. Ha semmi, akkor harvder hiba.
Ilyen sok hibauzenet egy 10 eves windowsban sincs...
HAL, disk, bugcheck, volmgr - kezdd azzal hogy az osszes kulso eszkozt lehuzod es probalod wifin fellogatni az internetre. Ne legyen semmi radugva a tapon kivul. Eger se. Kulso billentyuzet se.
A volmgr meg a dsisk valami meghajto hianyara utalhat.
Amugy nagyon ugy tunik szart vettetek. Masnak is ez van.
ROG topik.
Reddit.A tippek: Armoury Crate leszedese. USB-C portok nem hasznalata, USB-c firmware frissites.
Tanacsom: kuldjetek vissza amig lehet.
Az ilyen szintu ujraindulas nem windowsos hiba.
Gyakorlatilag kirantjak a windows alol a hardvert, nincs windowsos oka az ujra indulasnak. -
Ubul86
őstag
válasz
RM007 #100994 üzenetére
hát, mindenesetre fura, mert kb olyan mint ha én a kikapcsológombra feküdtem volna rá majd újra be, csak ő ezt magától
most átállítottam az akksit 100%-ra (itt 80%-ra lehetett levitetni hogy kíméletes módban legyen), lehúztam minden eszközt , memtest nem talált hibát. nézem még a hibernálást, stb
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Ideapad,15,6",Ryzen3(3,5Ghz)Vega VGA,8-20GB RAM,SSD,jó akku,szép állapot
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Lenovo,15,6"FullHD IPS,Ryzen5(8x3,5Ghz)Vega 8 +540 VGA(2x2GB),12-20GB RAM,256-512GB SSD,jó akku,
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest