- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pakmara
őstag
válasz
RM007 #103574 üzenetére
Ami letört cucc annak van záró szerepe? (Azaz műanyag
gyorscsati, vagy csak arra van, hogy onnan tudjon szépen továbbmenni a cső?). Ha utóbbi akkor igazából ki is hagyhatod az egész rész és kötheted közvetlen szívattyú-gép-radi útvonalon is, ha el tudod helyezni kényelmesen. (ezzel meg is spórolánál egy szvsz tök felesleges csatlakozást.) A radi illetve a hűtőblokk miből van? Alu-alu vagy réz-réz mindkettő?
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus ROG gépem van, 3 éves, ezt cserélném le. (5900HS+3060). Szeretnék egy Asus ROG vagy Lenovo Legion gépet venni a következő 3 évre, a keret kb 700-750K. Az újabb processzorokkal és 4060/4070 kártyákkal szerelt gépeket nézegetem.
https://radium.hu/pc-laptop/lenovo-legion-82wm009ghv.html
https://radium.hu/catalog/product/view/id/62633
https://radium.hu/catalog/product/view/id/58546Ezek közül melyiket ajánljátok? Vagy esetleg ebben a sávban jobb ajánlat van most valahol? Igen, látom, hogy az Asus csak 4060-at és FHD-t ad, de mivel ROG-om van, behoztam azt is, ami ebben az ársávban van.
Vagy érdemes most várni kicsit a 8. generációs AMD gépekre?
Köszönöm a válaszokat!
-
peet05
aktív tag
válasz
lorke97 #103573 üzenetére
A TUF A15 ott eléggé túlárazott, igaz 7735HS-sel, de 450k-ért is van - [link]
Az LOQ belépőnek nem rossz, de itt a Slim 5, és a TUF-re szűkíteném le a kört.
Monitorra kötve használnád, ezért a Slim5 magasabb felbontása, jobb panel, nem számít.
469-ért, igaz nem 2023-24-es hardverrel, de még ezt a Legiont [link] meglesheted.
Egyikkel sem jársz rosszul. -
gabyka
aktív tag
válasz
RM007 #103590 üzenetére
A lényeg, hogy Neked drukkolunk...
Azért nem kell feladni, ezért van a topik
De tényleg, valamit vagy ragasztanod kell, vagy csavaroznod, ez így nem illik sehogy sem a gányolós topikba... -
válasz
PedroPascal #103584 üzenetére
Sosem csináltam még ilyet. Nagyon szét kellene szerelni mindent. Lehet ezt most inkább nem szeretném, azért köszi. Viszont ha adtok linkeket nézegetnék ezt-azt. Tele vagyok most munkával később talán majd mindent is.
-
Gergello
addikt
-
-
PedroPascal
őstag
-
válasz
PedroPascal #103579 üzenetére
Igen majd nézegetek hozzá.
-
Gargello és KillHates:
Szerintem is nem velem volt a baj. Ez volt az utolsó darabjuk, ha visszaküldeném akkor nem jön másik helyette, meg a sok macera. Olyan mintha valaki direkt letörte volna vagy használtat adtak amit már valaki visszavitt, nem tudom. Megpróbáltam beüzemelni és valahogy sikerült ennek nagyon örülök. Gondoltam arra is amennyiben nem ment volna akkor elviszem hozzád és megbütykölöd....csak lehet valamit kezdeni vele. Ausztriából jött halál pontosan a szállításra nem lehet panaszom. 42 ezer volt postaköltség nélkül, nekem ennyit így is megér.
Most jól rá.asznak mert nem küldöm vissza.Tessék nem csak mondogatom hogy ne küld vissza az árút, legyél tudatos vásárló, ezzel bizonyítom is komolyan gondolom.
A csatlakozót nem tudom cserélni, mert a csövekkel együtt kellene olyanom meg nincs.
-
echterion
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #103571 üzenetére
Megnéztem, kb. háromnegyed órás Avengers 1440p-n, performance-ra állítva sem altatta el magát a gép. Hangja alig volt a masinának, cserébe a szokásos hőfokok fogadtak. Ez full gyári setup, nem nyitottam még fel a hűtését, elvégre az elmúlt 5 hónapban kb. ez volt az első alkalom, hogy játszottam rajta.
-
Ma megjött a vízhűtésem. Vázolom....
A színes lötyi ment a sunyiba. Itt még nem sejtettem mi lesz ha kiemelem a csodát, habár utólag innen nézve is gyanús. nem biztos hogy én bénáztam kiemelésnél.
Elképzeltem KillHates mester arcát mikor erre ránéz, hát szerintem nem lepődött meg, mindig így kezdem.Én is meglepődtem volna magamon ha a legelején nincs el.aszás.
Sebaj találtam megoldást. igaz így a tartályból jövő nyílás picivel kisebb lett. Cumi.
Jól belenyomtam és stabil itt nem csurog. Most egyenlőre ez marad.Laptop felől amit hozzá kaptam, erre ráhúztam.
Hoppá csurog pedig rácsavartam. Ezzen meglepődtem hogy itt csurog nem pedig a másik oldalán a tartálynál. Hiányzott a tömítő gumi a menet végéről. 3db ilyet kaptam így tudtam cserélni jóra olyanra ami ráadásul nagyobb nyílással is rendelkezik. Ott a csepp, aztán volt tócsa is, még jó hogy időben észrevettem. Szerencsére csak az asztalra ment nem folyt a hűtőn lefelé.
Következő meglepetés ami ért, nem tudok neki áramot adni. Ezt hogy gondolták?
Milyen szerencse a nyáron vásárolt és eddig is az asztalon a laptop alatt tartott kínai dupla ventilátoros szerver hűtő. Ugyanis a venti szabályzó fejet leszedve arról ehhez is tudtam csatlakoztatni. Tök ugyanaz a venti van ezen is csak 1db.
Hát -10,-12C fokot nyertem így ahogy van, mivel enélkül végtelenbe rakva a menetet 4.6Ghz 140W környékén egyensúlyozva pár per alatt 90C fölé kúszna akár 93C ha nem állítom le. Szóval jó ez így most nekem, elég ennyi is jelenleg.(Azt tudnám még elképzelni hogy gyorsabban cserélődne benne a folyadék nagyobb nyílással.) Viszont az is igaz több Watt-ot nem akarok átfolyatni a cpu-n nehogy baj legyen.
-
lorke97
újonc
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, ebben kérnék tőletek tanácsot. Ezt a hármat néztem ki egyelőre:
Lenovo LOQ: Ryzen 7 7840HS 465eFt [LINK]
Lenovo Legion Slim 5: Ryzen 7 7840HS 494eFt [LINK]
Asus Tuf A15: Ryzen 9 7940HS 549eFt [LINK]Nagyrészt monitorra kötve használnám, ezért a képernyő minősge kevésbé fontos szempont nekem, ileltve játékon kívűl programozás meg docker menne rajta. Kicsit utánaolvasva azt találtam, hogy a 7940hs és 7840hs között elenyésző teljesítményben a különbség, ezért talán az a15 felé hajlanék a legkevésbé. Úgy láttam itt a fórumon többen kifogásolták a loq minőségét, kérdésem lenne, hogy megérné-e a legion azt a +30k-t (illetve a kisebb ssd-t)? Ezek alapján melyiket tudnátok ajánlani? Esetleg van-e ebben az árkategóriában, ami ezeknél is jobban megérné?
Előre is köszi a segítséget!
-
Csupati
őstag
válasz
Zsírkrétamen #103571 üzenetére
Azis lehet hogy PCH vagy teljesen más hőmérőt néz ilyenkor, és ha melegnek találja akkor állítja meg.
-
-
formula01
senior tag
válasz
echterion #103564 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, nincs most 14-es gépem, csak szeretnék.
Jelenleg egy Legion 7et használok, (5800H+RTX3070). Teljesítményben tökéletes nekem, de hurcolni, lakáson belül mozogni vele, fekve ölbe venni, túl nagy és nehéz, ha meg utazok és a 300 wattos töltőt is vinni kell pláne. Ezt váltanám le, ha lenne mire, de egyszerűen nem látok értelmes alternatívát 14-ben.
Zephyrusokkal szemeztem, de ezzel, hogy lehajtva nem lehet normálisan használni nálam kiesett. Ezen tegnap én baromira meglepődtem, de ahogy tegnap utánaolvastam ez évek óta előfordul Asuséknál.
Bladekért új árat nem vagyok hajlandó kifizetni, aprón meg 2023as bladet még nem láttam, fix 16GB ram meg hosszútávra kevés + azt olvastam, meg szerintem itt is írta már vki, hogy akksi időben elég harmatosak.
AW X14-nél hasonló a helyzet mint a bladeknél+az nekem külsőre túl gamer, de az a legkisebb gond.Az idén megjelenő 14-es Omenekre még kíváncsi leszek, feltéve, hogy kaphatóak lesznek valahol, ha máshol nem, aprón.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #103563 üzenetére
Ezeken mar 20 eve tul estem hala az egnek. Mar akkor tudtam, hogy mennyiseg kell, igy a sokszaz wattnyi peltier elemmel minuszba hutott procit egy akvariumnyi viz hutotte passzivban - a pumpan kivul nem zok zajkelto akadt. De az eheim 1046 eleg halk darab.
Akkor meg nem volt divat az RGB buziskodas -
válasz
FőDudu #103551 üzenetére
Sajnos de. Nem találtak még fel olyan folyékony festékanyagot, ami a tartós 40°C hőmérséklet mellett egyben marad, és közben azt is kibírja ha 50...60°C bordákat / microfin-t kell simogatni.
Nem kell amúgy nagy varázslatra gondolni a színtelen előkevert folyadék is csak desztillált víz + koncentrátum: korrózió gátló, algásodás gátló, esetleg glykol, stb.
A teszterek nem háborognak, mert a "B roll montázs" csatornákon - ld. Hardware Canucks - nem hosszú távra építenek gépeket. Mit érdekli őket hogy 1-2 év múlva dobható ki minden, ha úgyis évente cserélnek a legújabb i9/R9 platformra... Valamilyen furcsa okból mindig új szponzor alkatrészekből épül fel az új vas.
Több év vizezés után azt mondom jó móka volt, a hobbi nem racionális dolog, így nem bántam meg, de végül leépítettem. Se a 20+ kg-os gépház, se a "vajon mikor adja meg magát egy O-gyűrű" tudat nem hiányzik, csak a halk üzem.
-
formula01
senior tag
válasz
formula01 #103549 üzenetére
Utánaolvastam jobban, tényleg van ASUSéknál ilyen megoldás, hogy lekapcsolt fedélnél hibernál terhelés alatt. Nem tudom, ha amúgy a hőfokok nem rosszabbak, mint nyitva, mi ennek az értelme.
Kezdem feladni ezt a 14-es gaming laptop projektet. Kíváncsi vagyok az idei új 14-es Omen-ek milyenek lesznek. A vége lassan tényleg az lesz, hogy könnyű hurcolós gépnek veszek egy macbook air-t, mert ez a 14-es gaming laptop, normális hűtéssel + kb. 8-10 óra üzemidővel lehetetlen küldetés.
-
válasz
PedroPascal #103560 üzenetére
Mármint a "nem lett hozzá nyúlva 2x se" alatt azt értem hogy nem volt még nagyon használva.
Csak az USB Bill. -
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #103559 üzenetére
Ha használatban nem zavar akkor jól van az úgy. Elég pofásan megoldottad. Ha több órán át játszom és 80-90°C a vas akkor is hűvös a billentyűzet. Jól el van szeparálva a hűtés szinte mindegy ha lezárom. Néha nézegettem de szinte semmi különleg nem volt. Ebben egyetértünk.
-
válasz
PedroPascal #103557 üzenetére
Az a Bill. még ma is új.
Le lett gravírozva Magyarra és nem volt hozzá nyúlva 2x se.
Gép sokszor megy 24h -
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #103555 üzenetére
Amikor azt hitted hogy mindent láttál... Billentyűzett óvszer.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #103555 üzenetére
Jó de Nálad vízhűtéssel 50-60C , de a többi gamer lapos tudod jól 90-100C on trottyol alap esetben is néha, hát még lecsukva ....
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #103539 üzenetére
A kepeken (szerintem) az igazi fagyallo (glykol) utani taknyossag lathato.
A vizhutesekhez hasznalt szinezett lotty tuti nem hagy ilyen lerakodasokat.
Azokat erosen bevizsgaljak - a teszterek haborognanak ha ilyen elofordulna.Max ha van annyira paraszt a tulaj, hogy csapvizhez ad a szokasos UV reagens lottyot es abbol kicsapodik a vizko.
Vagy ahogy mar emlitettem:glykol.
Az valoba megmattitja a gumi csoveket ahogy fentebb lathato. -
FőDudu
veterán
válasz
formula01 #103549 üzenetére
Clamshell modot meg alma is tiltotta egy idoben.
Nem butasag azt betervezni, hogy a billentyuzeten at is hul a gep.Laptopnak nem uzemszeru mukodes a lezart kijelzovel torteno hasznalat.
Tetszik vagy sem, ebben igaza van a gyartonak.Amelyik meg onnan sziv - like Anus - az rapacsalt, mert megfohet.
Nekem a Razerem vigan elvan clamshell modban - volt amikor napokig seedelt igy - a kijelzo logojat is kikapcsoltam, es csak az elejen levo kis ledrol latszott, hogy nem alszik (mert bekapcsolva zold, alvas kozben meg feheren lelegzik).A TB kabelen kapott mindent.
-
formula01
senior tag
válasz
Csupati #103538 üzenetére
Azért ha ez tényleg igaz, és nem csak valami bullshit generátorral írt szöveggel ráztak le valakit a fórumon, akkor ez szerintem extra gáz.
Én pl. a Legion 7-et itthon játékra 100%-ban lecsukott kijelzővel használom, csak abban az évente kb. 1 hónapban szoktam felhajtva használni játékra, amikor elutazom.
Szerintem ha ez tényleg általános dolog lenne, hogy lehajtva lekapcsol egy gép beállítástól függetlenül és nem valamilyen hw/sw hiba, rogyásig lennének a géppel kapcsolatos fórumok a jelenséggel.
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #103545 üzenetére
Tiszta H2O szigetelő anyag. Ha bármi van benne akkor már vezető. Amúgy nem komolyan mondtam. De az fura hogy a dedikált erre a célra gyártott folyadék gondot okoz. Biztosan van ebből is olyan ami jó. Amúgy évente max így is úgy is cserélni kell.
-
vakablak93
őstag
válasz
nggabi #103513 üzenetére
Szerintem nem kell aggódni miatta ha valaki csak játékra használja a gépet.
Tudom ez pont tőlem elég fura, de szerintem a legtöbb embernek elég az.
Mármint ha abból indulok ki hogy Starship Troopers Extermination multiban a 13900HX nálam olyan 50-100W között nyel be (ennyit kell adjak neki) arra jön még a 4070, akkor ha szűkösen is de bele kéne férjen.
Szóval elvileg nem olyan elvetemült ötlet ha csak játékra van hazsnálva a gép.
Persze mikor Davinchiben kipróbáltam a gépet, ott a proci egyedül megevett átlag 120W-ot + mégannyit a 4070, na ott már elvérezne a 230W táp rendesen.
-
-
válasz
PedroPascal #103542 üzenetére
Dehogy teszek bele, ez nem autó!
Ez spéci víz ami nem csapi víz, annál 100x tisztább és minden lerakodasoktol mentes...Pl.
- gyakorlatilag nem vezet és teljesen csíramentes (vezetőképesség < 0,1µS/cm (kb. 100-szor kisebb, mint a normál desztillált víz).
- nincs mészlerakódás és nincsenek maradékok a párolgás során
- adalékanyagok nélkül, teljes hővezető képesség és nincs kölcsönhatás más adalékanyagokkal
- kompatibilis az összes elérhető PC vízhűtési rendszerrel. -
-
PedroPascal
őstag
válasz
MaxxDamage #103540 üzenetére
Tegyél bele G12++ fagyállót.
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage #103540 üzenetére
Ilyen infók után , akkor lehet megéri megtartani a nem szinezett folyadékot.
Nálatok ráadásul ez a tisztítós dolog nem igazán megvalósítható hisz nem tudod szétszedni magát a blokkot és kérdés mennyi kosz maradna benne -
-
válasz
KillHates #103509 üzenetére
Én mindenkit óva intenék a színezett folyadéktól, illetve csak saját felelősségre használja.
Kép a vízhűtés topikból, de amúgy fele-fele a "semmi nem volt" és "ronda lerakódás" áldozatok aránya.
Általánosan leírva, kb 1 év után elkezd szétesni a festék a legjobb folyadékban is, és szépen lerakódik majd mindenhova ahova csak tud.
(kiállításra készített csilli-villi folyadékokat azonnal leengedik utána, lásd Mayhem cuccok erős ajánlása tartós használat ellenében)Jobb esetben a csövek (kidobod) és a radiátor szennyeződik (mosható), rosszabb esetben a pumpa és a blokk (szétszedős) kárára lesz.
-
Csupati
őstag
válasz
Zsírkrétamen #103535 üzenetére
Én ezt a választ találtam Asus oldalán:
Since the laptop design is more and more ultraportable and thinner, an additional vents on the keyboard is designed to increase the airflow and cooling.
If your laptop is running the heavy-loading applications (such as playing video games or playing a video), the cooling system and airflow may be reduced when the lid is closed.
In order to prevent components damaged due to the inner high temperature, the system will activate the temperature protection, so the system will enter hibernate mode even the laptop has been set as “Do Nothing when closing the lid”.
This information is provided for your reference. Thank you.
Forrás
Szóval nem valószínű hogy használható lecsukott kijelzővel. -
válasz
MaxxDamage #103536 üzenetére
Ez egy mesterfotó. Erről a komplett cuccról nehéz levenni a szemet. Ha tűz ütne ki máris ott van a tűzoltó egység. Azért ez jobban néz ki mint amit választottam.
Esetleg ha később veszek egy ilyet akkor a mostani vízhűtésem mehetne a konyhába gyümölcslé hűtésre dizájn elemként kaphat még munkát.
Ahogy nézem akár holnap megkaphatom a csomagjaimat, nem bírok magammal annyira kíváncsi vagyok. Remélem egyben jön és nem nekem kell összeszerelnem az egészet valami útmutató után.
-
válasz
RM007 #103532 üzenetére
Jó kérdés, de mivel a cső sem hosszú, így olyan fél liter(+) lehet benn.
Van olyan csomag (gyári) amihez 4 méter cső jár, na oda már a liter is kevés lesz!
Én 2x 1L vettem hozzá (színtelen) és olyat veszek amivel össze önthető.
Akkor is 1L bőven elég. Néha kell kicsit után tölteni.Van a csomag amit mondtam, ott van külön CPU blokk is, de az PC-hez jó
-
válasz
Zsírkrétamen #103534 üzenetére
Most direkt néztem a hőfokokat is, 82 fok volt a cpu, nem melegszik túl.
Az jutott még eszembe, hogy a 2 laptop egymás tetején van....olyan már volt bent a cégnél, hogy ha a 2 gépet egymás tetejére raktuk, akkor a felső kikapcsolt, vagy be sem lehetett kapcsolni. De hát ez sem lehet, mert ha résnyire nyitva van a kijelző akkor nem csinálja ezt... -
válasz
KillHates #103529 üzenetére
Sajnos ez sem oldotta meg
PedroPascal: Amd, de azért az Armory Create-t leszedtem, G-Helper van fent, ugyan úgy leáll.
U.i: Újraindult! Eseménynapló nagyjából üres, Kernel-Power hülyeség van csak benne...Ez végülis most már más mint volt, mert eddig nem indult újra csak leállt.
-
válasz
MaxxDamage #103531 üzenetére
Akartam kérdezni a tartályod hány literes? Ahogy nézem 1L neked nagyon nem lesz elég.
-
-
nggabi
félisten
válasz
PedroPascal #103526 üzenetére
és nincs fps drop az 551.23-al? vagy nem veszed észre. az 546.65 nekem most egész jól bevált, bár kevesebb egy kicsit az fps mint az 537.58al de legalább nem folyik ki a szemem.
grizlisandor: nem tom ki volt az a szerencsétlen aki a fehérhez kis tápot kapott
meg akinek kihagyták az anyát a gyárban. és sz@r a byd akksija... lassan elgondolkozom h nem lenovot kéne vennem.
-
válasz
Zsírkrétamen #103525 üzenetére
El ne hozd! Megcsinálom távgyógyítással: tiltsd le a hibernációt a
powercfg.exe /hibernate off
parancssorral: cmd rendszerführerként és beír majd restart! -
válasz
MaxxDamage #103512 üzenetére
Szerintem olyan nincsen,hogy UV kék.
Van a klasszikus sárga vagy naracs amilyenek a láthatósági mellények
Van a pink, és van az xenomorf-vér zöld, de szerintem az is inkább sárga.... -
Smithy87
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #103525 üzenetére
Nekem a céges géepm csinálja de csak akkor ha úgy hagyom ott, hogy nincs töltőn. Meg nyomom a gombot kivárom és részemről letudva
Bár ez rajtad nyilván nem segít
-
PedroPascal
őstag
válasz
Zsírkrétamen #103522 üzenetére
Két tippem lenne. Ha vissza olvasol nekem gondot okozott a z Nvidia legutóbbi frissítése, ha neked is Nvidia van a gépben akkor tedd azt, amit én korábban leírtam. A második tipp, hogy az Armoury Crate csinál valamit, erről is volt téma korábban. Erre a megoldás, hogy minden Asus programot törölsz és csak a G-Helper-t használod.
-
válasz
baro32 #103523 üzenetére
Nem, és nincs képernyőkímélőm se.
MaxxDamage: Voltam már, csak akkor még ez nem jött elő, mert otthon második monitorként használom játék közben, melóban viszont le kéne csuknom.
Azt hittem amúgy hogy lemerült először, de kiszaladtam mostmár venni egy gyári töltőt, így az is kilőve. Túlmelegedésre megint nem tudok gondolni, fps max-oltam a játékot.
Igen, olyan mintha újra be kéne kapcsolnom, valami beállítás konkrétan kikapcsolja a gépet (vagy hibernálja, nem tudom az milyen amúgy, pc-ről jövök), de minden futó appom-taszkom megjegyzi. -
válasz
Atolvastam ujra amit irtal.
Ha csak bekapcs gombra reagal es logo is van, akkor az a gep kikapcsol es te ujra be kapcsolod(??)
Vagy szoftveres hiba vagy beállítás okozza a laptopon.Deritsd ki ez mitol van.
Vagy vidd el KH-hoz es atvizsgalja, kideriti mitol is van, ami... -
baro32
aktív tag
válasz
Hello nem véletlen a képernyő zárolásra gondolsz?
Mondjuk én a saját kijelzőn játszom de pl. ha hosszabb időre magára hagyom a gépet szól az internet rádió meg megy minden de mégis zárolja a fiókot , olyankor rányomok bármire és csak be kell jelentkezni
Tehát közben megy minden zavartalanul rajta megy a torrent , zene. -
válasz
MaxxDamage #103521 üzenetére
Ezen túl vagyok, minden "soha"-n van, performance mód aktív. Nincs semmilyen energiabeállítás bekapcsolva. Valami más oka lesz, csak nem tudom mi, azért írtam ide, hátha más Asus tulaj is szív ezzel.
-
válasz
Zsírkrétamen #103519 üzenetére
Energy sémák...
Nézd meg az energia gazdálkodási beállítások részt (Win/beállítások) és ott kapcsold ki a kijelző lehajtás, power gomb megnyomás, energiatakarékos beállításokat. [link] -
Help! Mi a péklapáttól lehet az, hogy ha lecsukom a laptopot, akkor 5 perc után (kb) fogja magát, és kikapcsol úgy, hogy monitorra van kötve és játszom közbe? Vagy hibernálódik, vagy nem tudom, mert a bekapcs gombra reagál csak, látom a boot logót, de a játékból nem lép ki pl. Biztos hogy valami bug, mert megvétel óta beállítottam, hogy ha lecsukom akkor ne audjon el, és szart rá kb 1 hónappal ezelőttig, azóta megjavult és most jó. Ezt viszont nem találom hol lehet kikapcsolni
-
baro32
aktív tag
válasz
nggabi #103515 üzenetére
Igen szerintem sem mivel ha az enyémből indulok ki akkor nálam például az i9-13900HX az intel oldalon 55/157W-ot ír a CPU-ra ami ha meg nyitom az Aida64-et nálam 55/130w-ot ír gondolom a HP szabályozta a BIOS-ban de ezzel ellentétben az RTX 4080-an meg kapta a maximális 175w-os keretet amit még nem használtam ki
Játékoknál még nem nagyon láttam CPU: ~40w és GPU: ~120w -nál több fogyasztást mivel 60FPS-re korlátoztam hogy ne pörgesse magát a laptop ha nem muszáj és ha valaki most aszt hinné hogy azért vettem le mert nem győzi a hűtés akkor az téved mert bírja.
Körülbelül 60-70'c közt van a CPU és a GPU és a ventilátor hangját alig hallani. -
-
nggabi
félisten
szem shoppingoltam egy kicsit, most [link] ez komoly
i9-14900HX 4070 és 230Wos táp?
am jó ár 2246€.
-
-
Csupati
őstag
válasz
Longeye #103510 üzenetére
Igen, nagyon jó cucc, csak Maxx& RM kollégának Clevo gépe van. Náluk úgy képzeld el a vizes hűtést, mintha egy dekstop gépen a lég hűtőt, vízre cserélné az ember. Lehet kapni a Clevohoz kimondottan a gyári hűtés helyett nagyon komoly vizes hűtést. Az L5 pro hoz nem biztos hogy kapsz, vagy csak nagy taknyolással lehet átalakítani.
-
Longeye
tag
Nem szeretem a túl csicsás dolgokat. Notit is olyat választottam, aminek visszafogott külseje van (2023-as Legion 5 Pro).
A vízhűtéstől meg a hideg futkos a hátamonDe most olyanokat mutogattok itt, hogy esküszöm kezdek kedvet kapni hozzá, ha kell, ha nem
-
válasz
MaxxDamage #103508 üzenetére
Ilyen fényekhez én [link] UV sárgát raknék bele.
Az alaphelyzetben sárga,ha még megy a fény akkor predator vér színű:
-
-
-
válasz
Csupati #103504 üzenetére
A tömeges egyetértés jegyében a 2. linken lévő málnaszörpöt céloztam meg. Ha ezt sem tudják teljesíteni akkor biztos hogy én keverem ki a konyhámban található ivólékből.#103503 MaxxDamage:
A kelleténél jobban nem akarok ezen rugózni. Te sem használsz ilyen speckó folyadékot, erre én még pluszban rááldozok pedig van egy csomó ioncserélt folyadékom a múltkori vásárlásomból mivel nem párolog a hűtőmből. Csak le van gumizva és alig fogy. -
-
válasz
Bluesummers #103303 üzenetére
Lehet ugyan az a forrásunk
Nekem pár éve a pixelhibás legionokat (r5 4600 +2060) cseréltek egy az egyben r7 4800 as gépekere végtelen kedvesek és ügyfél orientáltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged