Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
válasz
cyberkind #112650 üzenetére
Szerintem csak amiatt, hogy a vámok miként alakulnak nem érdemes venned. Az új USA kormányzás egyik nap a-t mond, másik nap b-t csinál.
Az infláció megint más, de az ellen meg be tudod fektetni úgy a pénzed, hogy legalább az értékénél maradjon.
Akkor vegyél amikor szükséged van rá. -
echterion
nagyúr
válasz
cyberkind #112570 üzenetére
Nem olvastam még el, de csak nehogy az legyen, hogy az a 15-25% a fakegen. technikának köszönhető és nem a nyers erőnek.
Mod:
Noticsekk 2-3. mondata:
"It features the fastest components in the shape of the Core Ultra 9 275HX and the GeForce RTX 5090 Laptop, although its advantage over the old RTX 4090 Laptop is relatively small when gaming, especially in its native WQHD resolution. Only when using upscaling methods such as MFG4x can the new 5090 Laptop clearly set itself apart." Gyááááá... -
cyberkind
félisten
válasz
cyberkind #112562 üzenetére
Egyébként megosztok veletek egy saját teóriát, hogy miért lehetett ilyen szép ez a game az alap PS4-en, az egész nagyon egyszerű, a Sony átakart volna minket túrni a palánkon, és ha nincs a spoileres szivárogtatás a játékból meg a többi dolog, ők biza megvárták volna az őszt, hogy eladhassák, mint PS5 premierexkluzív, majd rá egy évre, jött volna PS4-re, de jobban butítva, csak eldőltek a dominók túl korán, aki figyelmes volt, már ott eldőlt ennek a gennek a sorsa, Gta VI ide vagy oda.
-
-
Semin
őstag
válasz
cyberkind #111443 üzenetére
"Fogyasztás terén üresjáratban nem alakult valami jól a kép, a korábbi csúcskártya 22 W-os értéke ebben az esetben 30 W-ra nőtt, míg többmonitoros rendszer esetén 27 W és 39 W volt az érték, azaz ugyancsak a GeForce RTX 5090 fogyasztott többet. Hogy ez némi optimalizációval csökkenhet-e a későbbiekben? Arra majd fény derül. Videó-lejátszás alatt 26 W helyett 54 W-os érték mutatkozott, azaz több, mint készeresen múlta felül a GeForce RTX 5090 a GeForce RTX 4090-es modellt, ami nem mutat túl jól. Játékok alatt 587 W-ot mértek a TPU tesztelői, ami a GeForce RTX 4090-nél érvényen lévő 411 W-hoz képest jókora növekmény. Ray-Tracing esetén 451 W helyett immár 561 W mutatkozik, míg maximális terhelés esetén 601 W-os fogyasztás jött össze, szemben a GeForce RTX 4090-nél tapasztalt 483 W-tal."
-
válasz
cyberkind #110976 üzenetére
Pár éve még nyünnyögtem volna, nem így van, de olyan szinten bedobták a gyeplőt a lovak közé a fejlesztők azzal, hogy már nem csinálnak külön textúrákat a kis- és nagyfelbontású beállításokhoz, hogy még a 12GB-os VRAM-al szerelt 4070S is be tud laggolni a gagyi 1080-as kijelzőmön a HZDFB alatt.
Szóval tényleg a 24 és több gigabyte-os videókártyáké a jövő.
("kloákaszaurusz"ma külön öröm visszaolvasni a topic-ot
)
-
-
válasz
cyberkind #110976 üzenetére
128GB RAM-ból xy GB Shared nem megoldás erre?
DxDiag mutatja pl. vagy nV Control Panel-nál is meg lehet nézni mennyi System memory van VRAM-hozzá adva Default.Régen (nagyon rég) ez működött, már nem?
Meg is találtam képek között.
/Január végén érek haza, addig Hévízen leszek/ -
-
-
maximilian4
addikt
-
-
-
-
-
-
-
válasz
cyberkind #109168 üzenetére
Gondoltam hogy a 720P-Low és a 1080P-Medium nem fog kimaradni a listából.
Innentől mindenki ezzel fog kezdeni.#109167 maximilian4:
CPU limitem van alsóházban.És most tudtam meg. 1080P-ben nyugodtan indítsd el, még a 1080P-HIGH is egy fos a Superposition szemszögből. Egy ideje már XXL-ben nyomom asztali kártyával. Rádugtam az MXM portra hogy én lehessek a topik koronázatlan királya.
Mostanáig minden olyan szép volt.
Nesztek itt a bosszúm 1080p-ben.2K már volt. Az valamivel kevesebb pont.
/Cinematic és Medium/ -
baro32
aktív tag
válasz
cyberkind #108544 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató hozzászólást én most evvel csak egy esetet szerettem volna megosztani veletek nem ált szándékomban erről vitatkozni
Amióta bekerült a laptopomba a 64GB RAM azóta a Star Wars Jedi: Survivor -al már megszűnt a problémám ennek nagyon örülök ennyi.
Az is lehet hogy esetekben amit PS5-ről portolnak át PC-re azon játékoknál szokott ez szórványosan előfordulni.
Szerintem meg az én laptopom sem gyenge ahhoz hogy problémákba ütközzek ugye? -
válasz
cyberkind #108474 üzenetére
Van aki már meg is tette, mert előre gondolkozott.
Nekem csak 96 sikerült, na de az is elég lesz még sokáig.
Hát igen árulják a nagy teljesítményű laptopokat kevés, meg egyes esetekben forrasztott ramokkal, vajon miért is? A gyors elévülés miatt. Nem lehet így hosszú évekre berendezkedni.
-
válasz
cyberkind #104819 üzenetére
Lehet mosolyt csal sokak arcára, de én úgy szoktam optimizalni a grafikát (ha lehet így mondani) hogy rabizom az nVidia Experience progira és a felbontast viszem feljebb, többi minden más marad ahogy az be állítja.
Felbontas az FHD alapba, de én QHD-ra állítom, mert úgy van 120Hz meg G-Sync (ez is hülye felfogás, mert mDP 1.4 port van kettő a HDMI 2.0 mellett amivel tudná a 4K 120Hz is... eddig ragaszkodtam a HDMI porthoz és kábelhez és nem is gondoltam arra, hogy mDP 1.4 to HDMI 2.1 kábellel simán lenne 4K 120Hz alapon is (Rendszer felbontas is)
Nv experience tovább :
Elvileg úgy van belőle azáltal, hogy a hardver simán viszi és jó a grafika és jatekelmeny is!
Vannak esetek mikor egyéni mód magam állítom be.Amúgy sok a "fake" beállítás is.... Régen volt a 3D azt cső...most meg csili Vili minden és sokaknak úgy se jó vagy nem kielégítő.
-
formula01
senior tag
válasz
cyberkind #104819 üzenetére
Az FSR meg DLSS pár éve még egy nagyon jó dolog volt arra, hogyha az embernek régi/gyengébb gépe van, vagy épp konzolon játszik, akkor kompromisszummal ugyan, de játszható sebességgel lehessen futtatni egy játékot, amit amúgy már adott felbontáson nem lehetne.
Mára eljutottunk oda, hogy a fejlesztő cégek szarnak bele az egészbe, egyes játékoknál, már magas részletességnél automatikusan be van kapcsolva a DLSS, és optimalizáció helyett AI-val és fake framekkel próbálják kompenzálni a stúdiók trehányságát. (Nem a fejlesztők hibája, hanem a döntéshozóké). Szerintem is baromi rossz irány. Én még nem találkoztam olyannal, hogy az FSR vagy DLSS ne okozott volna szignifikáns mértékű minőségromlást, max van aki jobban, van aki katasztrofálisan implementálja. Mindenkinek másak a preferenciái, személy szerint én pont a mosott képet utálom a legjobban, az meg ezekkel garantált. A TAA-t is ezért utálom többek között. Számomra a DLSS egyetlen pozitív hozadéka a DLAA, de az meg épp nem segít a teljesítményen, csak az okádék TAA-t lehet vele száműzni. -
válasz
cyberkind #104816 üzenetére
A jobb oldali fotónál srgb-re állítottad a megjelenítést? Csúnyácska vagy be kell állítani én passzoltam maradtam a másik kettőnél és húztam le a fényerőt amennyire tudtam még az elején. FHD mellett tökéletes látvány fogad. A CPU kihasználás és fogyasztás kb nálam is ennyi. A GPU az érdekes mivel kb ott is egyeznek az értékek. Fixáltam 60 fps-re és nálam az van írva hogy 40% átlag 180W körül. Elengedve a lovakat ez változna.
A 4000-es széria mint mutatod nagyon sokat dob sebességben. Nem is érdekel hogyan optimalizálják, erőből lenyomom és kész.
-
-
chris0000
őstag
válasz
cyberkind #100249 üzenetére
hi. várom én is, h mikor lesz jelentősége a 16Vramnak, mert anno én is mikor vettem a mostani gépem, egy MSI Leopard 3080 16GB Vramosat sikerült szerezni, de itt látszik, h mennyire megy az idő, mert jövő áprilisban, le is jár a 3év gar róla, és igazából semmi nem használta ki a 16Vramot, max 8-10gigát 4K-ban... most nem is tudom, h adjam-e el, vagy maradjon, mert most ér piaci áron 500ezret még mindig, el is tudnám adni, de gar. nélkül jövőre ki fogja megvenni 400-500ezerért? hamar itt az április...
. nagy lesz az ár difi, ha upgradelni szeretnék később. de azon is gondolkoztam, h egyszerűen csak megtartom, mert, ha nincs gondom vele, akkor is kiszolgál még pár évig biztos... üdv.
#100254Chiller nm. üdv.
-
Ubul86
őstag
válasz
cyberkind #100249 üzenetére
az biztos, de azért a 12 is bőven elég gondolom azért még jópár évig
bár a 3070-el is így voltam a 8 GB Vramjával, aztán meg is látszik hogy mostanság mennyi játék az, ami már megakad neki, főleg ray tracinggel
Pedig azt hittem, mikor tavaly megvettem, hogy hú, nekem most van egy high-end közeli gépem
errefel közelében se
mondjuk tavaly még kb a 6.-7. helyen volt a notebook checken
-
Chiller
őstag
válasz
cyberkind #100195 üzenetére
Semmi köze az EMAG-nak az Alzához...
Az emag tulajdonosa dél-afrikai Naspers Group
A vatera, emag és edigital olvadt egybe, de már azóta a vatera ki is vált (de a csoportban maradt, csak már más a vezetőség). Gondolom ezzel keverted.Az alza pedig a ciprusi székhelyű, L. S. Investments holdingvállalaton keresztül irányítanak zárt részvénytársaságként.
BTW én vásároltam már mindkettőtől nagy értékben is, sosem volt problémám. Emaggal akkor kell vigyázni, ha külsős vállalkozótól/eladótól vásárolsz. De a pénzt akkor is visszakapod, ha nem jó a termék.
-
chris0000
őstag
válasz
cyberkind #100193 üzenetére
hi. emag-al nem volt még gondom... pénz visszaküldés is van, nem lopják el a pénzem
ez bizony több mint 500 ezerrel volt olcsóbb még tegnap. de semmilyen %-ot nem láttam mellette, csak, h most ennyi és kész. ez tévesztett meg... csodálkoztam is volna -500 ezres akción ilyen gépnél, amit egyébként soha nem láttam még weben csúcsgépeknél... az ember már el se hiszi ha vmit megkapna sokkal jobb áron, annyira hazugság minden sokszor... -
válasz
cyberkind #100195 üzenetére
Okés kicsit most össze vagyok zavarodva, főleg miután napokon belül megjön a hamis tuti biztosan szar kínai ssd-m amit még tiltott is a prohardver innen. Most akkor már itthon sem szabad nyugodtan vásárolni, mert ami olcsóbb az átlagnál az mind veszélyesnek kell kikiáltani? Ez az EMAG. Épp most vettem onnan szerintem tuti olcsón asztalt. Lehet azt sem fogom megkapni?
Már számtalanszor használtam, be vagyok regisztrálva. Ott a telefon, meg az emberek.....én nyugodtam venném meg aztán ha mégsem visszakapnám a pénzemet az tuti, mert itthon vagyunk egy meghatározó ismert névnél.
-
-
-
Ubul86
őstag
válasz
cyberkind #99111 üzenetére
mindenféleképp nyáron szeretnék feljebb lépni, akkor lesz két éves a 3070es gép. Csak korábban sokszor volt itt, hogy az árhoz képest túlárazottak a 4xxx szerelt gépei, ezért volt ott az elmélkedés. Bár már mi nem túlárazott ugye
meg kérdés, kinek mit jelent a hosszú táv...nekem átlagosan 3-4 év, de mostanság azt vettem észre, hogy 2 évente cseréltem a gépemet
-
Kelvin
őstag
válasz
cyberkind #98837 üzenetére
Nem jó hír, ha ezt tudom eleve nagyobb ssd-vel rendelem. A PM9A1 2tb-s külön 70k fölött van....Dell picit olcsóbban szerelte volna készre de akkor nem tudtam, hogy ilyen jó kis ssd-t pakolnak bele. (bár gondolhattam volna mivel az AW mindenből igyekszik a legjobbat beépíteni)
-
-
-
-
válasz
cyberkind #97624 üzenetére
Feltelepítened sikerült? Mert az indulásról beszélsz.
Nálam a legújabb nem települt fel csak a 7.10.0.65 változat. És az van, (hátha valakinek segít) hogy összedolgozik a gyári Obsidian Control Station panellal úgy hogy ha állítani akarok valamit akkor mindkettőt meg kell nyitnom és előbb az XTU-ban változtatok és mentek, majd a gyáriban.....fordítva valahogy nem megy. Érdekes, de működik.
-
Csupati
őstag
válasz
cyberkind #96495 üzenetére
Két fajta G-sync van:
1. Szoftveres ez a szegény ember g-sync je (G-sync compatible) 48hz től felfelé müködik!
2. Fizikai G-sync chip van a monitor/kijelzőben is! Ez a rendes G-sync kijelző/monitor 1hz-től már aktív
A clevoban igaz fhd 60hz es volt a kijelző de magába a kijelzőben ott volt fizikailag a g-sync chip. -
vakablak93
őstag
válasz
cyberkind #96495 üzenetére
A teljes értékű nvidia G-sync ultimate és a sima g-sync (utóbbi a vrr/adaptive sync átmókolva) nagyobb tartományban működik, már 30 fps-től, és egyéb extrákat is kínál.
Ezzel szemben a g-sync kombatibilitás kimerül abban hogy az nvidia álltal elfogadott freesync kijelzőket g-sync kompatibilisként ismeri fel.Ez freesync lévén eleve csak magasabb alsóhatártól min 48fps működik ( néha mégrosszabb és csak 75-től), és sokszor csak 120-ig megy el, feljebb nem....
Valamint nem is olyan hatékony, sem a frame rate szinkronizálásban, sem a röccenések kipucolasában.Ez egy tisztán szoftveres trükközés, míg a teljes értékű g-sync uktimatenek hardveres eleme is van a monitorokban.
G-sync konpatibilitás hdmi csatin keresztül megy, még azoknál a monitoroknál is ahol egyébként dp is van.
A laptopokba szerelt kijelzők is lényegében mind ilyenek.
Összessegében jóval korlátozottabb a működtetéséhez pedig néhány kitétel is hozzájön, de azért nagyon klassz ha van
Itt egy nvidia hivatalos lista, a monitorokról/tvkről:
[link] -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
cyberkind #96485 üzenetére
Igen, a Clevo gépen anno mini displayport-displayport kábellel ment, amelynek esetében a csatlakozó alig nagyobb, mint a gépeden lévő.
Kábel tekintetében hasonlót keress, mint ez.
Lehetőleg legyen vásárlói visszajelzés a kábelről, mert vannak olyan darabok, amelyek az ígéretek ellenére nem bírják az adatlapon megadott felbontást/képfrissítést, eldobják a jelet stb. -
-
válasz
cyberkind #95095 üzenetére
Majd fog, mintha újra feltalálnák a spanyol viaszt, csak ki kell várni. Most visszább vettek minden téren hogy aztán lehessen hová nyújtózkodni. Megfizetni azt biztos nem fogjuk tudni újonnan.
Én úgy is a használtakra fogok pályázni legyen az akár egy 11.gen procis, mindegy csak hasonló legyen a mostanimhoz és alakítható az igényeimhez. Van rá pár évük, a mostanimmal még sokáig el leszek....kivárom.
-
echterion
nagyúr
-
-
Ubul86
őstag
válasz
cyberkind #94527 üzenetére
igen-igen, én lassan nekiülök, épp tegnap pörgött ki a Plague Tale Requiem, meg a Game Pass Ultimate-em is
pont sikerült befejezni
sikerült 18 órában, alapból 17 órát írtak a főtörténetre, szóval stimm, és még azért fel is fedeztem, próbáltam megtalálni a rejtett dolgokat...az más kérdés, hogy én két hétig játszottam vele így
a gép nem főtt meg, 90 fokot egyszer se ért el azóta a hot spot, mióta megvan az U3 Plus. U2-ről meg néztem videókat, és jóval halkabbak voltak, mint az enyém, szóval az megy vissza gariba a megfelelő helyre, remélhetőleg észlelve ők is a problémát.
-
válasz
cyberkind #94406 üzenetére
A TDP az stimmel viszont többet is fizetek a használatért ha kihasználom a teljes TDP keret használatot sok-sok órában, már ha ki tudom mert az nagyon ritka.
Egy laptopban figyelni kell a hűtésre is meg ügye kicsire kell bepréselni mindent ezért nem hozhatja azt amit az asztali vonal kínál. Viszont vannak technológiai újítások is generáció váltáskor úgy mint a CPU-k esetén, hatékonyság, fogyasztás, utasításkészlet stb...alapján....nyomom mintha értenék hozzá
Mindegy, azért persze jobban örülnék ha egy teljes laptopot tudnék magamnak ilyen pontszámokkal mint ami nektek van csak szerintem nincs rá pénzem és egyéb nem kifejtett szempontok miatt máshogy próbálkozom alakítom a történetemet.
Meg szeretek szívni is időnként, már megszoktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Ukrajnai háború
- OLED monitor topic
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Politika
- Külpolitika
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Toshiba Satellite L50
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8365u/16GB RAM/256 GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- DELL Latitude 7390 2-IN-1 I7-8650U 16 GB 256 NVMe 13" FHD érintős laptop
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Lenovo ThinkPad X1 CARBON 4th Gen i7-6500u/8GB/256SSD/14" 4k MAGYAR bill. UltraBook garanciás
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest