Hirdetés
Aktív témák
-
cszn
őstag
Ez alapján célszerű formázni. Itt meg elég jól össze vannak gyűjtve a hasznos dolgok. Nem mindet érdemes, szemezgetni kell belőle... A lényegesebbek: defrag kikapcs, page file ha nem kell kikapcs vagy átrakni vinyóra, trim. Aztán amit érdemes: write cache enable, index kikapcs, super/prefetch kikapcs, hibernálás kikapcs hely miatt, system restore kikapcs...
-
Mankó
veterán
#6492-re valaki, fontos lenne mielőtt nekirontok a win 7-el.
-
DV
senior tag
Szinte mindent leirtak mar a termek alatt a topicban.
Szerintem a 4K-s sebesseg is boven jo ahhoz kepest, hogy 1.8" micro-Sata csatlakozos.Vasarlas elott nezd meg, hogy neked milyen Sata csatlakozo van a gepedben, mert atalakito kellhet hozza. (Nekem nincs hely atalakitonak a laptopomban.)
-
teknős
csendes tag
Sziasztok.
Erről az SSDről mi a véleményetek?
[link]
Köszi -
Mankó
veterán
Úgy néz ki jövő héten befut a 32es SP. Kellene 1-2 baráti tanács, hogy mit ne tegyek fel, kapcsoljak ki, vagy tegyek át másik hdd-re! Esetleg hogy formázzam.
Kikapcsoltam a swap file-t, s most elférek 11gb-n. Ha felteszek egy kb. 10 gb-s játékot akkor még beleférek a 70%-ba. Mi történik akkor, ha televágom a teljes partíciót?
Köszi a válaszokat előre is, sokat fognak segíteni. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Már több hete megy trim nélkül az egyébként trimes Kingston 425 és semmi hátrányát nem tapasztalom a kikapcsolt trimnek.
Igaz, rengeteg szabad helyem van és a tesztek is ritkultak, mert igyekszem az átlagos napi használatot tesztelni.
Valószínű érezni lehetne a hiányát, ha ötször egymásután teleírkálnám a partíciót, de ez a valóságtól elrugaszkodott cselekedett lenne
Azóta nem használtam a Diskeeper optimizer funkcióját sem, mert semmi szükség nincs rá.
Ezek az akadások valószínű a cache kis méretéből adódhatnak, 32MB felett nem hinném, hogy ilyen probléma lenne, a mai SSD-k már 64-128MB gyorsítótárral rendelkeznek. -
Tibiajax
nagyúr
ha valakit épp egy gyors, trim-es ssd-t keresne.. [link]
-
-
DV
senior tag
Intel®SSD New Users Guide: #
Az Intel ajanlasai:
Make sure your SSD isn’t scheduled for disk defragmentation
Disable Superfetch (For Microsoft Windows Vista and Windows 7)
Intel® Rapid Storage Technology v.9.6 driverAzert nincs RAID-ben Trim, mert az a RAID vezerlo funkcioja kell legyen (a trim parancsot tovabbitani).
-
DV
senior tag
Igen, telepiteni kell es amit linkeltel SSD az az. Hogyha meg nincs meg neked ez az SSD, akkor tobb, mint valoszinu, hogy a legujabb firmware-rel erkezik az uj SSD.
Amugy a firmware frissites a CD/DVD iro firmware/vagy az alaplapi BIOS frissitesehez hasonlithato.
Az Intel utmutatojat roviden itt olvashatod el magyarul: #
-
zozi8
csendes tag
Helló!!!
Lenne egy kérdésem!!!
Nem igen vagyok vele tisztába segitsetek!!
intel X25-M 80Gb g2 ssd-re a Firmware progit telepiteni kell??

Valoszínű ez az ssd lesz [link]
-
cszn
őstag
4 giga ram mellett nyugodtan kapcsold ki a page filet (ha nem használsz olyan progit ami igényelné persze). Azt mondják 70-80% körüli telítettség az egészséges, az 30 gigásnál 22 körül van, ha neked ezen elfér még egy játék akkor sima ügy, de sztem szűkös az neki. Meg állandó fejtörés mit ne tegyél fel... A francos X25-V 37 giga használható hellyel lenne az ideális.
Trim nélkül is bírnia kell (ha nem csinálsz hülyeségeket) ameddig csak akarod, nem olyan vészes a helyzet, a lassulásig már rég másikat fogsz használni. AHCI működhet. -
Mankó
veterán
Az lenne az 1. kérdésem, hogy 4gb ram és ssd mellett érdemesnek látjátok-e a page file használatát. Op.rendszer Win 7 64 bit professional. Mivel ezzel is lehetne csökkenteni a rendszer partíció méretét.
Szóba került most egy 32-es (formázva 30) Silicon Power, page file nélkül az alapok elférnének 10-12 Gb-n, ha felhúzok egy game-t, számoljuk átlag 10gb-nak, még akkor is az ajánlott 70%-ban maradnék.
2. kérdés: trim nélkül meddig élnek ezek a jószágok? Ha nincs trim attól még az ahci működhet? Nagy fokú a lassulás?
KösziSzerk.: Tudja valaki esetleg, hogy milyen vezérlő van ebbe a meghajtóban? J-Micronosat már nem kívánok venni.
-
Zodicus
senior tag
Új Intel SSD-k.

-
proof88
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Nekem mindig manuálisan kell bekapcsolni telepítés után, SP2-es. Mondjuk az nLite-tal módosított, de én csináltam és nem emlékszem, hogy ezt kikapcsoltam volna. De azt tudom, hogy ahogy felrakom a vga drivert, engedélyezem is a hibernálást, mert van amikor már nem tudom bekapcsolni, mert azt mondja, hogy nem fér hozzá a fájlhoz a folyamat vagy vmi ilyesmi... meg egyébként vga driver amíg nincs fenn, addig be sem lehet kapcsolni.
-
Gorneck
legenda
-
proof88
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
bocsi, azt hittem azért kapcsoltad ki, mert az ssd-s rendszerek optimalizálási lépéseinél ezt is meg szokták említeni, mint lépést, de nem azért, mert helyet foglal, hanem mert a Windows folyamatosan írogatja... ami szerintem hülyeség, minek írogatná... ráér akkor, amikor hibernálást nyomunk.

Szóval nem tudtam, hogy nem használod. Egyébként van még itt valami, amit sosem értettem: miért kell törölni, illetve kikapcsolni? Más az oprendszer? Mert XP-nél alapból ki van kapcsolva a hibernálás. És ha kikapcsolnám, emlékeim szerint törli a fájlt is magától. -
hati
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nézz rá erre a könyvtárra: c:\Windows\Prefetch\
-
Nálam a töredezettség-mentesítést a C-re (SSD) be sem lehet kapcsolni. Az indexelést pedig csak a C-ről szedtem le, a hagyományos vinyóimon rajta hagytam.
Gondolkodom ezen a superfetchen, hogy visszakapcsolom. Ha bactatja is C-t, leginkább csak olvas róla.hati
Én dolgozom Photoshoppal, Indesignnal, így a swap kikapcsolása nem járható. Másik vinyóra van áttéve. -
Használja valaki a Prefetch/Superfetch szolgáltatásokat a Win7-ben SSD mellett?
Mert én a windows telepítése után az itt régebben linkelt leírások szerint kikapcsoltam, de nem tudom van-e ennek értelme. -
-
fagy53
nagyúr
Ez nem a márkától függ, hanem a működési elvtől. A NAND Flash tárolóknak szükségük van üres helyekre, egészséges a 20-25%, az írás/törlés műveletek nehézségei miatt. A jól megírt vezérlő programok és vezérlők segítenek a dolgon, de cellák sajátosságain, korlátozott írás/törlési ciklusok, nem lehet cellát írni hanem egész lapot kell amit megelőz egy beolvasás, stb.
Esetedben ilyen tárhely igénynél nem kérdés, hogy 80GB-os kell és nem rossz vétel az Intel!
Én az ellen berzenkedem, ha valaki egy jól működő, elegendő méretű, trim funkciót támogató SSD-t akar egy jobb teszteredményt produkálóra cserélni. Ráfizet valamennyit és nem lesz megelégedve a végén, mert nem látja azt a különbséget amit várt, aztán próbál egy másikat.... 
-
bozont
veterán
Remélem ez a gyors változás az árakon is meglátszik majd és gyorsan elindul lefelé. Még mindig azon az Intel meghajtón gondolkozom, megér-e 50k-t a rendszerhez, átlagos felhasználásra + játékokhoz. Néztem a Kingston V SNV425 verziót 35k körül, már nem rossz a zára, de csak 64GB az Intel 80GB-hoz képest. Nekem meg legalább az a 80 kellene, mert a rendszer+programok+játékok így is már ~68GB helyet emészt fel.
Amúgy az Intel is belassul valamennyire, ha a tárterület nagy része meg van töltve?
-
canniball
nagyúr
Hát ha van valamennyi életben érezhető különbség akkor nem minősíteném így.

fagy53!
Épp ezért kérdeztem a kollégát, mert ugye Kingstont cserélt Intelre, gondoltam ha azzal a driveval elérhető a régi vágyam (megnyomom a bekapcs. gombot, pislantok egyet és kész a rendszer) akkor egyből váltok én is.
-
Ilyenem van kb egy hónapja. Nincs vele semmi baj! Olyan apróságokat szolgál ki, mint a photoshop, indesign, illustrator. Semmi akadás nincs benne - mondjuk a kérdést sem értem.
Benchmark eredmények nem izgatnak, én használni akarom a gépet, nem tesztelgetni. A programjaim átlagban 2x-3x gyorsabbak, mint HHD-ről (wd black). -
hati
addikt
Többen írták, hogy akadozik vele a rendszer, ha párhuzamosan több minden fut. Van egy Intel x25-v 40GB-os SSD-m, de egy másik gépbe is kellene, viszont oda nem ártana pár plusz GB. Félek, hogy nem fog annyira simán menni a gép, ha nem bírja a párhuzamos műveleteket, ezért is kérdeztem.
-
hati
addikt
Vkinek van itt a fórumon SNV425-S2/64GB SSD-je? Mik a tapasztalatok vele? Mennyire valós a Jmicron probléma?
-
fagy53
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Ezt csak az tudja megmondani, aki ugyanabban a gépben használja a két SSD-t klónozott OS-mel. Ilyen tulaj kevés van, de az eddig olvasott tesztek alapján egyértelmű, hogy a gyakorlatban mérhető, de alig érzékelhető a különbség és messze az árkülönbség alatt van a teljesítmény különbség.
A Win élményindex és a tesztek jóval nagyobb különbséget sejtetnek az SSD-k között, de általában nem ezért vesszük őket.
Azt a különbséget ami az SSD és a HDD között van egyelőre két SSD között biztosan nem fogjuk érezni.
Jelenleg inkább megéri ugyanazon árért a nagyobb kapacitásút választani, a redundáns terület a regenerációnál jól jön még, mint a papíron gyorsabb, de kisebb tárterületűt.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
canniball
üzenetére
Filmet nem kódok SSD-vel, mert még nem végtelen írási ciklussal bírnak. Túl nagy gyorsulás nem érezhető, majd erről fLeSs tesztje is tanúskodik. De a tudat, hogy sokkal gyorsabb SSD van a gépedben rátesz egy lapáttal.
Lényeg a lényeg, aki teheti inkább Intelt válassza. Nincs nagy különbség árban, de minőségben és 4k sebességben igen. Oprendszernek pedig az kell.
-
-
acider
csendes tag
Úgy tűnik az intel ssd optimizer nem működik win7-en g2-es ssd-n, az intel pedig tagad...
Akit érdekel itt elolvashatja a történetet: link.(dual boot esetén ez igen kellemetlen)
-
ffodi
veterán
Persze, persze, csak azért kiváncsi voltam, hoz -e valami gyorsulást(1-2 benchen kívül) ha esetleg váltanék, gondolok itt rendszerindításra, programok futtatására, stb.....mert a mostani is szerintem villámgyors. Egyébként nem tervezem a cserét. Megvárom a sata3-as darabokat, aztán majd közülük választok.

-
-
C64
őstag
Aki olcsón keres beszerelőkeretes 3 év garos Intel X25-M G2 80GB SSD-t az most megveheti, mert megint kapni

-
ffodi
veterán
Ha jól látom 1-2 helyen kicsit "elcsúszott" a teszt. Mert pl, a V+ 64 gb-osnak nem 220/140mb/s az írás/olvasási teljesítménye, hanem 230/180mb/s a gyártó oldal szerint is, és a valóságban is, ami azért nagyon nem mindegy. Illetve a gyári oldal szerint a 30gb-os V series is tud TRIM-et. Jah, és a crystalmark is kicsit gyenge teljesítményt produkált, ráadásul 100mb-os mérettel teszteltek, és úgy teljesített a V+ 4k írás/olvasásban 9,3/18mb/s-et, ami elég sz@r, mert nekem ilyen SSD-m van, és min ~28/55 mb/s-et teljesít ebben a tesztben(crystalmark), emellett az egyéb írás/olvasási eredmények is kevesebbek(igaz nem sokkal) a tesztben mint nálam, és máskonál is, mert többen is linkeltek ilyen SSD-vel eredményeket.

-
fagy53
nagyúr
Az árak együtt mozognak a teljesítményekkel, a legdrágább teljesít a legjobban a tesztekben, a gond csak az, hogy a gyakorlatban ezek a különbségek nem jelentkeznek úgy, ahogy ezt az árak alapján várnánk.
Pl. a Vertex Turbo 90%-kal kerül többe mint a Kingston, de a valóságban ha egymás mellett használod a kettőt, 20%-nál nem éreznéd gyorsabbnak az OCZ-t, a megbízhatóságok meg hasonlók.
A Kingston 125 helyett a 425-öt vedd meg, ha emellett döntenél, az SNV125 64GB a G1 széria volt, már nem gyártják. -
sss
őstag
Köszi a válaszokat. Ahogy nézem egy ilyen ssd kártya többe kerülne mint amennyit ér a notebook.
Akkor marad a rambővítés meg az új hdd. -
SLYM
veterán
ár/teljesítményben melyik a legjobb ezek körül. árban elég sok a különbség, ez miért van? köszi
- SSD 60Gb SATA-II OCZ Agility OCZSSD2-1AGT60G: 46.990,-
- SSD 60Gb SATA-II OCZ Vertex OCZSSD2-1VTX60G: 51.500,-
- SSD 60Gb SATA-II OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT60G: 63.990,-
- SSD 64Gb SATA-II Kingston V-Series SNV125-S2/64Gb: 35.500,- -
sss
őstag
Hi,
van egy régi nc6000-es notim, benne egy régi 30Gb-s hdd. Ha vennék bele vmi mezei 4Gb-s (vagy 8Gb-s) sd kártyát, és arra telepíteném az xp-t, attól érezhetően gyorsabb lenne a rendszer?
(Sry a tudatlanságomért.) -
WiZARD
veterán
Kingston V 30 gb ** V+ 64 gb (325) ** Intel X25-V teszt
meglepő a raid és ahci közti különbség.
a 64 gigás V+ viszont elég jó választásnak tűnik. -
CptMisi
őstag
addig oké, de a legolcsóbb helyen nem kapható és a másik kettőnél is csak várható átvételi időpontot írnak, vagyis nincs raktáron

-
AirBooms
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Nincs hibaüzenet, csak hagyja az egészet a fenébe, s kiírja, miként használjam a helpet. Ha pedig a ránézek a Lemezkezelésben az I: partícróra (SSD), akkor ugyanúgy nen jelöli rendszerpartícióként, mint előtte, vagyis nem történt semmi. Próbáltam neki beírni teljes baromságokat, arra ugyanúgy reagált, mint a fFlesS féle bootsect /nt60 x: /mbr parancssorra...

Hati: Akkor ezek szerint hagyja az egész bootsect-es vacakolást, egyszerűen próbáljak bebootolni az SSD-ről, aztán ha nem megy, akkor a Win DVD-ről válasszam a javítást?

-
AirBooms
addikt
Acronissal visszaírom a backupot (mbr-t nem), de nem akarja a bootsect végrehajtani a bootsect /nt60 x: /mbr parancsot. Szintaktikailag biztos, hogy jó az, amit beírok neki? Megnéztem a help-et, de nem értem, mi a baja...
Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Interactive Brokers társalgó
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Vírusirtó topic
- Házimozi belépő szinten
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Autós kamera eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igaz, rengeteg szabad helyem van és a tesztek is ritkultak, mert igyekszem az átlagos napi használatot tesztelni.

Én az ellen berzenkedem, ha valaki egy jól működő, elegendő méretű, trim funkciót támogató SSD-t akar egy jobb teszteredményt produkálóra cserélni. Ráfizet valamennyit és nem lesz megelégedve a végén, mert nem látja azt a különbséget amit várt, aztán próbál egy másikat....
Pontosan, de ennek még nem jött el az ideje. Mindig azt mondom, hogy egy új korszak elején vagyunk, a mechanikus tárolók kiiktatása a cél, gyors változások elé nézünk,