Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
xedos
addikt
Leírom a tapasztalataimat, segítve másokat...
Panaszkodtam, hogy lassú vagy nem megy az SSD a notimba.
Eredmények:
MSI S271 ATI Chipset -nem megy az SSD! -semmiképpen sem!
Fujitsu Siemens SI1520-as mint kiderült az intel ICH7 csak SATA1-et kezel...
Macbook Pro 13" Elméletileg tudja a SATA 2-öt, de az APPLE lekorlátozta a hosszabb üzemidő miatt SATA 1-re :-(
Szóval ezért sem tudta a csúcs sebességét hozni az SSD :-( -
Bodor
veterán
Hogyan tudok megfelelő USB-boot-os pendrive-ot csinálni? Valaki tud benne segíteni
-
Valahol elbabráltam a firmware írást, segítséget kérek!
Super Talent 32GB. Feltettem rá a legújabb 1916 firmware-t. Ment rendesen oprendszerrel, ellenben nagy fájlok írásánál borzalmassan belassult, majd behalt az egész gépem tőle. Gondoltam visszaírom a korábbi verziót, a 1819-et.
Sikerült szerinte az írás. Azóta viszont semmi nem látja, nem indul. Újra próbálkoztam a firmware író progival, az sem látja.Tehetek még valamit vele, vagy mehet vissza a gyártóhoz?
-
TomiLi
addikt
Szeretnék egy kis oktatást kérni.
Nem vagyok tisztában azzal, hogy mit jelent, ha egy ssd rendelkezik trim támogatással.
Ez egy önkarbantartó funkció?
Abban tudnátok segíteni - én nem találtam semmi infót - hogy az én ssd-m rendelkezik ilyen funkcióval?Supertalent Masterdrive 32gb FTM32GL25H
Köszönöm az ismételt segítséget!
-
pincehely
addikt
válasz
Balázs0916 #4284 üzenetére
Gyorsan tesztet.
Én is ilyennel szemezek.
Most jó lesz a benchmarkok tömkelege is!
De amint újratetted személyes tapasztalatot is várok, legfőképp azt!Köszi előre is
-
Sziasztok!
Megjött ma az SSD-m
Kingston SNVP325-S2B/64GBEzek az infók vannak a dobozon:
B/T: 002
SSD FW: AGYA0201
Enclosure FW: 1.08Remélem hétvégén lesz időm újrarakni a gépem, win 7 64 bit megy rá.
Üdv.
-
Raymond
titán
Egy uj tanulmany a flash chipek elettartamarol:
"Abstract
We examine the write endurance of USB flash drives
using a range of approaches: chip-level measurements,
reverse engineering, timing analysis, whole-device endurance
testing, and simulation. The focus of our investigation
is not only measured endurance, but underlying
factors at the level of chips and algorithms—both typical
and ideal—which determine the endurance of a device.
Our chip-level measurements show endurance far in
excess of nominal values quoted by manufacturers, by
a factor of as much as 100. We reverse engineer
specifics of the Flash Translation Layers (FTLs) used
by several devices, and find a close correlation between
measured whole-device endurance and predictions from
reverse-engineered FTL parameters and measured chip
endurance values. We present methods based on analysis
of operation latency which provide a non-intrusive
mechanism for determining FTL parameters. Finally we
present Monte Carlo simulation results giving numerical
bounds on endurance achievable by any on-line algorithm
in the face of arbitrary or malicious access patterns."Write Endurance in Flash Drives: Measurements and Analysis
Szep munka
-
pincehely
addikt
fLeSs
öszi szépen.
radi8tor1 : köszi neked is, és ment egy Privi -
ffodi
veterán
Biosban tudod ellenőrizni, hogy milyen módban van a vezérlőd. Általában 3 féle mód van: IDE, AHCI, RAID. Illetve, ha bekapcsolod az AS SSD-t, akkor az kiírja, hogy AHCI-ban van -e(bal fennt az adatoknál szerepelnie kell egy "msahci" feliratnak, persze, akkor "msahci", ha nincs fennt semmilyen drivered a vezérlőhöz.)
-
nVIPER
senior tag
A Samsung SSD-t akarom frissíteni. A Flashboot progival ha csinálok egy USB-boot-os pendrive-ot akkor a laptopon sikerül a boot, de ott nem tom frissíteni. A Gigabyte X58-as alaplap meg nem bootol róla. Hogyan tudok megfelelő USB-boot-os pendrive-ot csinálni? Valaki tud benne segíteni?
-
cherockee
aktív tag
Olyan kérdésem lenne srácok, hogy fennáll-e az adatveszteség lehetősége egy SSD celláinak elöregedésekor? Vagy először csak az írhatóságukat vesztik el, de olvashatóak maradnak? Valaki, ha tud szakavatott véleményt vagy akár tapasztalatot...
-
pincehely
addikt
Megéri az OCZ Vertex Turbo a 4500FT felárat az OCZ Vertexhez képest?
előző 39k, utóbbi 34,5k -
fLeSs
nagyúr
itt egy "rendes" teszt: [link]
a konklúzió: "Overall we recommend you avoid the Patriot PS-100, just as you would an SSD based on an original JMicron controller. Although the smaller capacity models may seem tempting, we strongly recommend that you restrain yourself from buying this product. That said, we will be keeping an eye on future firmware releases to see if the PS-100 can be salvaged, but do not get your hopes up. "
Úgy tűnik rossz lóra tettél. Sztem szabadulj meg tőle.
-
-
C64
őstag
na ez mostz mitől lassult be ennyira
kezd telelenni a tököm az ssd-vel, inkább visszateszem a jól bevált raptorokat -
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #4249 üzenetére
Szerintem valamit félreértettél.
Az SSD-m az AHCI hatására lett gyorsabb, és végre megy a TRIM.
Egyébként 1db SSD-m van, és mellette 2db 500gb-os Samsung. Ezeket voltak RAID0-ban az inteles vezérlőn. Ezeket csináltam meg most a "Windows 7 RAID-el". Most is RAID0-t használtam, eddig tökélestes.
-
ffodi
veterán
válasz
Dluinet #4212 üzenetére
Megcsináltam a Windows 7-es szoftveres raidet. Az adatmentésen kívül minden simán ment szerencsére. Kicsit még gyorsabb is lett az írás/olvasás, mintha az inteles raidvezérlőn lenne. Az AHCI-t bekapcsoltam, faszán mindent felismert a windows. Elvileg megy a TRIM is. A mostani beállításon még javultak is picit az írás/olvasás értékek atto-ban. 238/185 mb/s a jelenlegi olvasás/írás. Jó hír még az, hogy ha ilyen a raid, akkor a HDSentinel is rendesen ki tudja olvasni az adatokat, és látni, milyen a vinyók kondíciója. Egy hátulütője van a dolognak, mégpedig az, hogy ilyenkor nem lehet bootolni a raidről, mert dinamikussá konvertálja a lemezeket, de ez jelen esetben nem is gond, mert csak adattárolásra használom.
Remélem nem lesz vele semmi gond, és működni fog rendesen.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Dluinet #4239 üzenetére
Nekem az a sejtésem, hogy az oprendszer akkor is csak az egyik SSD-n ül majd (nem úgy mint ha a raid kártya csinálja a tömböt, hiszen, csak így tudod megcsinálni, hogy ha áttszed másik gépbe, akkor ott is feléledjen a rendszer, mert különben honnan tudná?
Szvaól szerintem a win7 alapban ráül az első ssd-re, aztán lehet csinálni a tömböt, ha lehet.
-
Echelon
csendes tag
Köszi!
-
Echelon
csendes tag
Intel X25-M G2 80GB vettem, 02HA firmware-el érkezett. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az automata TRIM funkció aktív-e? Windows 7 van a gépen. A CrystalDiskInfo listázza a "Supported Features" között.
-
válasz
(ex)Cat #4238 üzenetére
Szerintem lehetséges megoldás:
Egy SSD-re feltelepíted a WIN7-et. Ő csinál rá egy 100MB-os partíciót meg egy másikat.
A 100MB-os tartalmazza a boot részt.Berakja az ember a másik SSD-t, majd Snapshot-tal egy az egyben másolni a telepített SSD-t.
A másolatról mindent le kell törölni (partíciókat nem).
Win7-tel az előző hozászolásaimba szereplő leírás alapján 100MB-os partíciót RAID1-be rakni, a másikat RAID0-ba.
A RAID1-ről tud a rendszer indulni, és 2× sebességre gyorsít, de csak olvasásban .
Szerintem érdemes kipróbálni.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
Dluinet #4233 üzenetére
Én olvastam amit írtál, értettem is, az más kérdés, hogy elsőre fogalmam sincs, hogyan csinálom meg.
de
Amikor először olvastam, akkor a "hozz"-ból lehagyta az agyam az egyik "z"-t, így azt hitem, arra a partícióra gondolsz, amit a Win7 hoz létre, ha particionálatlan HDD-re telepíted. Aztán most rájöttem, hogy nem erről van szó, miután felfedeztem ott a második"z"-t is.
Egyébként mi fér fel 100MB-ra? Mármint lehet úgy telepíteni a Win7-et, hogy ennyi elég legyen neki a betöltödéshez és hogy a többit utána betehessem raid0-ba? nekem így elsőre nagyon kevésnek tűnuk ez a méret.
-
Itt senki nem olvas vissza legalább öt hozzászólásnyit?
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
radi8tor #4226 üzenetére
ok, de ilyenkor a rendszer csak azon az SSD-n lesz, amire feltelepült, azaz a rendszer töltéskor nem érvényesül a softraid gyorsasága, nem?
mert ugye felhúzom a Win7-et az egyik SSD-re és utána kapcsolom be a raid-et. Gondolom nem fogja a már meglevő file-okat szétosztogatni a 2 ssd között.
-
válasz
radi8tor #4226 üzenetére
A "sebességteszt" linkeden HDD RAID van. Itt SSD-ről van szó.
Win7 két partíciót hozz létre, egy 100MB-ost és egy másikat.
A 100MB-os a Win7 beletörődésért felel, ezt SoftRAID-del tükrözni kell (RAID1 dupla olvasási sebesség, szimpla írási sebesség, 200MB területből 100MB, dupla biztonság). A másik partíciót pedig SoftRAID-del csíkozni (RAID0 dupla írás és dupla olvasási sebesség, lefoglalt terület marad, de nulla biztonsággal).Tehát 100MB veszteséggel maximalizáltuk a megbízhatóságot és sebességet.
Mielőtt bárki nekiállna ilyet csinálni, az előbb kicsit tájékozódjon. Csak egy kicsi IT tapasztalat kell hozzá.
-
zirigy
tag
válasz
Balázs0916 #4229 üzenetére
Szia:
Akkor sok sikert hozzá és mi hamarabb kéne egy kis infó majd róla, ha nem gond
Érdekelne, milyen gyorsan tölt be az OP. Mennyire észrevehető a változás ilyesmiTHX
-
-
zirigy
tag
Sziasztok!
Informálódni szeretnék gyors és hatékony ssd-ről!Csak OP rendszerre és programokra kellen, vagyis max 64 GB-os! Windows7-re. Ár infót is kérnék!
Köszi előre is!!
Zirigy
-
canniball
nagyúr
Nem is (feltétlenül) a boot időről szól a történet, hanem pl. a programok indulásáról.
"De hallom a motorhangot, seekről nem is beszélve..."
Abszolút meg tudlak érteni, én is elsősorban emiatt váltottam."Bruttó 40k-nál nem szívesen adnék többet."
Akkor azt hiszem pl. a Kingston SNV425-S2/64GB lenne jó neked: árban passzol, TRIM, 3 év gar. (A fogyasztását azért ha gondolod vesd össze a jelenlegi HDD-vel). De lehet mások tudnak jobbat ajánlani. -
Chaser
legenda
válasz
canniball #4189 üzenetére
Nem a sebesség miatt kell, páran meglepődnétek innen hogy a notesz 5400-es hdd-vel fél perc alatt használatra készen behozza a win7-et
Most hogy telipakoltam minden xarral, de tényleg mindennel, 40-45 sec, meg pörög minden. De hallom a motorhangot, seekről nem is beszélve, ami zavar, mert a a venti elég ritkán kapcsol be, szóval muszájból vennék ssd-t, még most is pocsék ár/érték arányú cuccnak találom. Bruttó 40k-nál nem szívesen adnék többet.
radi8tor1: Silent is gold...és tényleg aranyárban mérik, de csak ezért venném.
-
C64
őstag
az Intel ICH9R és az ICH10R RAID technologia mennyire megoldás? Csak mert nem sok ember engedhet meg magának 100k-t egy raid vezérlőért...
-
Bodor
veterán
Én nem mertem automatikusra beállítani az optimalizálást és lehet, hogy nem is megy, mivel a program különbséget tesz az ssd és a hdd-k között ( persze nem automatikusan, hanem be kell állítani rá) az ssd-ket optimalizálja a hdd-ket pedig defragmentálja. Ha jól tudom az ssd-ket tilos defragmentálni, a programban pedig csak azt lehet automatikusra beállítani, optimalizálást pedig nem. Én kb. 2 hetente meg szoktam csinálni manuálisan az ssd-ken,a hdd-ken pedig jó az automatikus beállítás, ennyi elég is a szinten tartáshoz. Nálam így néznek ki a beállítások:
-
ffodi
veterán
válasz
Dluinet #4210 üzenetére
Köszi az infot!
Én is gondoltam már erre a megoldásra, csak nem találtam szinte sehol sem érdemi információt a dologgal kapcsolatban.
Ezek szerint, ha windows szoftveres raid-et csinálok, akkor működni fog az AHCI ezáltal a TRIM, mert a biosban AHCInak lesz beállítva a vezérlő.
Ez eddig mind rendben is van. Viszont ha esetleg újratelepítem a rendszert, akkor megmarad a "szoftveres radiem" vagy sem? Illetve mennyire biztonságos ez a dolog?
-
ffodi
veterán
Hát öteltnek nem rossz, csak keret az nincs rá. Illetve ami azt illeti hely sincs(2vga +xfi elfoglal minden)
Más:
Letöltöttem a Diskeeper 2010 with Hyperfast nevű progit. Mivel most nincs AHCI-m a raid miatt, így kipróbáltam, hogy ezzel optimalizálom. Optimalizálás után, ugyan az a helyzet mintha menne a TRIM. Ugyan akkora a teljesítmény mint "újkorában". Namost az a kérdésem, hogyha ezzel bekapcsolom az automatic optimization 24/7-re, az amellett, hogy mindig rendben tartja az SSD-t, és ugyan olyan gyors mintha menne a TRIM, van -e vele valami baj? Illetve megrövidítheti -e az élettartamot?
-
pitbull93
tag
Sziasztok olyan 37 ezer 40 ezer ft ért szeretnék vásárolni gyors és hatékony ssd!Segítsetek köszi!Csak rendszer és programok lennének rajta!Windows7 oprendszer!
-
xedos
addikt
Nekem nagy szívás ez az SSD :-(
Korábban írtam, hogy 2régebbi notiban próbáltam egy Corsair X32-öt.
Az ATI chipkészletes notiban nem műkődőtt :-(
Az Intelesre nagy nehezen sikerült felraknom, ekkor derült ki, hogy csak SATA 1-es vezérlő van a notiban :-(
Na beleraktam az unibody macbook pro-ba...
Itt azután olyan gyenge erdményt hozott, hogy csak na...
Szinte csak a véletlen 4k-s írásban olvasásban volt gyorsabb a WD 500-as BLUE-nál :-(
Mi lehet a gond?
Most éppen újra próbálkozom: 32k-s sectorokra formáztam XP alatt. Most erre mászik fel a rendszer. -
Kami11
őstag
Feltöltöttem ide.
Remélem így már jó lesz nálad is. -
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #4201 üzenetére
Igen tudom, hogy jmicron. Most felraktam a dirverét, így már nem olyan lassú, de AHCI módban van, és a TRIM így sem megy. Egyszóval ez sehogy sem lesz jó. Ha adattárolásnak raidet szeretnék, rendszernek pedig SSD-t, akkor a TRIM-et sehogy sem lehet elővarázsolni?
Illetve nincs valami szoftveres dolog, amivel meg lehet ugyan azt csinálni mint a TRIM?
Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest