Hirdetés
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ezért tettem be!

-
fagy53
nagyúr
Engineering Windows 7.. itt mindenről szó esik ami az SSD-és a Win 7 kapcsolatában szóba jöhet.
Részlet:
Windows 7 will disable disk defragmentation on SSD system drives. Because SSDs perform extremely well on random read operations, defragmenting files isn’t helpful enough to warrant the added disk writing defragmentation produces. The FAQ section below has some additional details.Be default, Windows 7 will disable Superfetch, ReadyBoost, as well as boot and application launch prefetching on SSDs with good random read, random write and flush performance.
-
ffodi
veterán
Ma kipróbáltam, hogy működik -e a TRIM, mert volt egy olyan gyanum, hogy nem. Azt a módszert választottam, hogy teleírtam az SSD-t majd letöröltem. kb 39gb üres hely volt rajt, felmásoltam rá pár játékot és már tele is volt(kb 1gb szabad).
Elvileg, ha a törlés után kb olyan a sebesség, mint előtte, akkor jók vagyunk.
Itt van egy teszt teleírás előtt:

Itt pedig teleírás és törlés után:

A sebesség kb megegyezik, a szekvenciális írás viszont megtáltosodott kicsit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Remélhetőleg a tesztek azt igazolják, hogy működik a TRIM parancs. -
FF23
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nem egy mai darab, 100/80-as. Használni kell mellette ezt a kis progit [link] így nem lassul be. Amúgy jó.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
NCQ miatt érdemes AHCI-t használni (ugye írtad, hogy XP-t használsz, szal a TRIM kilőve).
+ Intel Rapid Storage driver.
Intel SSD Toolbox a TRIM-elésre.
a klaszterméret tökmind1, sztem te kevered az offset mérettel.
klaszterméretet formázásnál úgy állítsd be, hogy osztható legyen néggyel (4, 8, 16, 32, 64K), mivel egy "page" 4KB az SSD-ken (vinyóknál a szektorméret a legkisebb egység, ami egyelőre 512 byte, de a WD dolgozik a 4KB-oson).offsetet a diskpar-ral 64-re vagy 128-ra állítsd.
itt van a leírás: [link] -
DV
senior tag
válasz
audi100td
üzenetére
Intel AHCI-t ajanl. Milyen OS megy ra? Vista es Win7 eseteben csak formazd meg az OS-sel.
XP-nel kell az alignment. Bovebben SSD Update. -
fagy53
nagyúr
Megrendeltem, még nincs a kezemben, csak a terepet készítem elő..

A 325-nél mindenképpen lassabb lesz, kettejük összehasonlítása egyelőre a PCmark5 pontja alapján lehetséges 425 - 21, 325 - 30 körüli. A 325-nek gyorsabbak a szekv olvasási és írási sebességei, a lényegesebb hozzáférési időkülönbségről nincs adatom.
Jobban érdekel mit tud a HDD-vel szemben, mert az F3 amin a Win 7 van most is, jól kapar.
-
ffodi
veterán
35k-ért szerintem simán jó. Egy HDD-vel meg össze sem lehet hasonlítani, az oprendszerbeli teljesítményét.(mondom én ezt úgy, hogy előtte raptorom volt)
Kiváncsi leszek a 425-re mit produkál. Nekem a 325-ös tökéletes, nagyon gyors, és sok neves gyártó termékeit megszégyenítő sebességre képes(pl. crystaldiskmark 4k write 55 mb/s)
-
Pixmania árul X25-V 40GB-ot 31.000 HUF körül, csak sajnos ez a "bolt" sem a jó híréről ismert, ha garanciáról van szó.
-
fagy53
nagyúr
Nekem is meglesz a tesztalanyom erre az évre, Kingston SNV425 64GB.

Sehol nem találtam teszteket erre a februárban megjelent verzióra, vakrepülés lesz, de nagy elvárásaim eleve nincsenek.....
Arra vagyok kiváncsi, hogy ez a relatíve olcsó /35k/ SSD mennyire jobb a HDD-nél a gyakorlatban és a szintetikus tesztekben. Más SSD-kel való összevetés nem érdekel, ezek kisérleti szériák, a jövőre megjelenők már kiforrottabbak lesznek, addig ezt kitesztelem.Samsung F1 és F3-mal már túl vagyok a szintetikus teszteken, de előbb AHCI-re kellett átállítanom a gépben egy XP 32bit és egy win 764bit rendszert, mivel az SSD-re települő win 7-nek AHCI-ben kell futnia a trim miatt.
Akinek IDE üzemmódban telepített és aktívált XP van a gépén és meg akarja hagyni, az OS alól is átállíthatja egyszerűen IDE-ből AHCI-be itt a mankó! Vista és Win 7 átállítása még ennél is egyszerűbb, mert az OS-ben benne van az MS AHCI SATA driver. -
Dr. Romano
veterán
Nah meg lett az áldozatom. Egy Samsung 2.5" 32GB SLC SSD MCBQE32G5MPP-0VA kerül nemsokára a gépembe. Valakinek esetleg tapasztalata, véleménye ezzel az SSD-vel kapcsolatban?
-
FRENK1988
veterán
SNV125-S2BN/128GB ez jó 43k-ért?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
pénzre volt szükségem ezért eladtam a 40GB-os Kingston SSD-met, most viszont eléggé visszasírom, mert vinyóról jóval lassabb a rendszer...
Gondolkom egy Intel X25-V G2 40GB vásárlásán, viszont Xp-t használok, a Trim funkció csak Win7 alatt működik?

-
FRENK1988
veterán
Melyik 64-80 gb-s SSD-t ajánljátok 50k-s keretre? Ősembernél nézelődtem, de nem bírom eldönteni

-
OddMan
őstag
Az Intel vezérlős SATA 40GB-os Kingston SSD-t lehet még kapni valahol?

Olvastam itt a fórumon, hogy ennek nagyon jó a teljesítménye és árban sem rossz. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
tekintetbe véve, hogy a kingston ssdnow boot drive is ennyibe kerül, nem éri meg.
-
Dr. Romano
veterán
Tervben van egy Silicon Power 32GB MLC beszerzése rendszer "partíciónak". Szerintetek ez megér 25k-t? Valami tapasztalat felőle? Annyira még nem vagyok jártas az SSD-k terén, de sok ember isteníti őket gyorsaságuk miatt ezért gondolkodtam el rajta.
-
KTTech
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
A V+ szekvenciális írási sebessége magasabb, mint az M szériáé... mérettől függően duplájánál is több lehet (256GB-snél 180MB/s, de a 64-esnél is 140MB/s körül van, szemben az M-ek 87MB/s-vel). Persze, az is kérdés mire használod... ha csak az oprendszer (+programok) lakik rajta, akkor az M széria jobb lehet (olvasásban erősebb), a gyengébb írási teljesítmény ellenére is...
-
fLeSs
nagyúr
lenne két kérdésem
1. létezik vmi olyan program, amivel "resetelni" lehet egy SSD-t? vmi olyasmi, mint amit a vinyógyártók készítettek a vinyóikhoz az ellenőrzéshez, low-level formatáláshoz, stb.
van egy OCZ Apex, amit lát a gép, viszont a Win "nem tudja inicializálni", vagy vmi ilyesmi a hibaüzenet. ezt kéne megpróbálnom vhogy visszahozni az élők sorába.
2. létezik itthon olyan 1,8"-as 32-40GB körüli SSD (tehát ami kapható), amelyik vmelyik újabb vezérlő köré épül? nagyon új nem is kell hogy legyen, csak ne Jmicron-szintű legyen, tehát a random olvasás/írás ne legyen gond.
előre is köszi.
-
fagy53
nagyúr
A korábban emlegetett Kingston-ban Toshiba modulok voltak, márpedig ebben az alsó szegmensben elég nagy darabszámok vannak. Talán éppen az árak miatt a kereslet kicsi, de látván, hogy a régi, megszokott HDD gyártók is állnak át erre az új termékre, megjöhet a vásárlókedv!

A lejtőn nem lehet megállni és a szekér egyre gyorsul..
Kedvezőtlen gazdasági körülmények között indult meg az SSD piaci terjedése, 2008 a gazd váls kezdete és még ma is tart.Az egyébként is magas áron induló termék áraira ez nem hathatott mérséklően, ezért ennek is köszönhető a lassú terjedés és árcsökkenés, de még nincs vége! -
KTTech
veterán
A gond csak az, hogy továbbra is csak kevés valós gyártó van (aki tud memóriacellát is gyártani nagy mennyiségben)... Samsung és Intel-Micron a két legnagyobb, ezzel szinte ki is merült a lehetőségek tárháza... Márpedig ha nincs konkurenciája ezeknek, akkor miért adnák olcsóbban...?
-
fagy53
nagyúr
WD is beszállt az SSD üzletbe a Samsung mellett és jó hír, mert minél több HDD gyártó részt vesz az SSD gyártásban, az komoly lökést jelent a fejlesztésnek, az elterjedésnek és a nagyobb darabszámok miatt az árcsökkentésnek, csak így tovább!

-
fagy53
nagyúr
Az igényeidtől is függ, általában a teljesítményük az árak szerint skálázódnak, ami azt jelenti, hogy az említett Kingston-ok az SSD-k alján helyezkednek el, a tesztek szerint legalábbis. Azonban semmi pánik, mert a leggyorsabb ma kapható HDD-nél is gyorsabbak az alkalmazások többségében. Rendszer SSD-ként használva, már csak előnyökről beszélhetünk a HDD-hez képest.
Sok pénzt az SSD-be beleölni felesleges, várhatóan komoly változások elé nézünk, ami azt jelenti, hogy belátható időn belül az ár és a belső kialakítás, teljesítmények pozitívan változnak.
Nem valószínű, hogy a mindennapi használatban érződik az az árdifferencia ami a két Kingston jelölted között van, teljesítményben. Az OS-t mindkettő sokkal gyorsabban tölti be, mint bármilyen HDD és mindkettő támogatja a Trim funkciót. -
canniball
nagyúr
Az Apacerből RoboGoD.hu vásárolt, nála kéne érdeklődnöd.
A Kingstonok: SNVP325-S2, SNV425-S2. Egyik sem "sz@r", szvsz bármelyiket nyugodtan megveheted. -
-
OddMan
őstag
Esetleg még az alábbiak is szóba kerülhetnek, bár ezek már a költségvetésem fölött vannak, de sz@rt meg nem akarok venni.
- APACER 64GB A7 Pro A7202
- KINGSTON 64GB SNVP325-S2/64GB -
OddMan
őstag
A kingston SNV425-S2/64GB SSD jó választás lehet?

Most 35e ft. körül tudnék venni egy ilyet. -
naksys
senior tag
Köszi a válaszokat

-
fLeSs
nagyúr
-
naksys
senior tag
Üdv!
Transcend ssd mellett dolgozik nálam egy WD 500-as winyó. Mostanában, hogy olvasgatom ezt a topikot vettem észre, hogy biosban IDE mód van aktiválva a sata portokra.
Ha átállítom AHCI-re akkor újra kell húznom a rendszert az ssd-n gondolom, de a hdd-t is formázni kell?? -
-
fagy53
nagyúr
Kicsit túlliheged ezt a "problémát", a szintetikus tesztek közötti különbség is kicsi, de a gyakorlatban nincs az az ember aki megmondja, hogy melyik van éppen a gépben, mivel abszolút észrevehetetlen a "való világban" ez a különbség. Jó eredmények ezek és használd az SSD-t egészséggel!

-
UdVi86
aktív tag
Akkor jó.

De te mire tippelsz, az SB710 (vagy progik szerint SB750) déli híd okolható emiatt (szemben az intel ICH9-10-el) vagy hogy az ssd-n gyengébbek a NAND chipek?
Azt tudom, hogy garanciálisan nem fogják emiatt cserélni, mert valószínűleg hibahatáron belül van, de érdekelne, hogy vajon mi lehet az oka a gyengébb teljesítménynek. -
C64
őstag
na ezt nem fogjátok elhinni:
január elején rendeltem 2db patriot ps-100 ssd-t, megjött 2 hét után, de sajnos az egyik gyári hibás volt, vissza a feladónak!
több mint egy hónnappal később, azaz ma megjött a cserecucc, és lőn csodák csodája, nem egy ps-100-as ssd volt benne, hanem egy warp v2-es! .asszák meg a .nyjukat, mondom magamban, ekkora barmok nem lehetnek! akkor most még egy hónap, + pk, hogy megkapjam végre amit akarok, amit már nem is akarok, mert eladni akarom

-
UdVi86
aktív tag
válasz
Raymond
üzenetére
Tudom, hogy nem kell sokat várnom ettől a szériától. Csak Kami11 eredményeit nézve, az enyém írásban nagyon elmarad. De utánanézek más eredményeknek is. Lehet hogy ő fogott ki valóban egy jobb darabot.
Mindkettőnknél ACHI módban lett telepítve a win7. Annyi az eltérés, hogy neki Intel konfigja van, nekem pedig AMD. Nagy a valószínűsége, hogy a vezérlő a hibás a gyengébb eredményeimért.
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Arra vagyok kiváncsi, hogy ez a relatíve olcsó /35k/ SSD mennyire jobb a HDD-nél a gyakorlatban és a szintetikus tesztekben. Más SSD-kel való összevetés nem érdekel, ezek kisérleti szériák, a jövőre megjelenők már kiforrottabbak lesznek, addig ezt kitesztelem.Samsung F1 és F3-mal már túl vagyok a szintetikus teszteken, de előbb AHCI-re kellett átállítanom a gépben egy XP 32bit és egy win 764bit rendszert, mivel az SSD-re települő win 7-nek AHCI-ben kell futnia a trim miatt.