Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Mini PC
Aktív témák
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Az EFI-t 2005-ben az intel fejlesztette ki, az összes Mac EFi alaplapos, és a VISTA már alapba támogatta.
3TB feletti vinyokat már csak EFI-s alaplapok kezelnek, a Windows 8 csak EFI-s alaplapokon fog futni.
ASUS P5Q Deluxe
Gigabyte EP43-UD3L
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Bocsánat nem EFi, az régi dolog, hanem már UEFI
14 másodperces boot
UEFI felület -
válasz
Intel fan11
üzenetére
Ha gyorsabbat boot-ot akarsz, akkor nem BIOS-os alaplapot veszel legközelebb, hanem EFI-vel rendelkezőt.

-
válasz
goodboy007
üzenetére
Az 50-es többe kerül mint egy 60GB-os.
Például:
OCZ Vertex2 60GB 33000HUF
OCZ Vertex2 50GB 39000HUFOCZ Agility 2 90 GB 51500HUF
OCZ Agility 2 50 GB 54000HUF -
válasz
LordDarkness
üzenetére
Szerintem semmit nem érdemes kikapcsolni.
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
A "Feladatütemező"-be állítsad be a hetente egyszer vagy kétszeri futtatást.
-
válasz
james008bond
üzenetére
BIOS-t használó gépek esetén, EFI-vel rendelkező alaplakoknál nem.
-
Csak a TRIM egy kicsit túlbuzgó, ezért ír többet mint a többi megoldás.
"Ellenben ha bekapcsoljuk a TRIM-et, akkor a blokkon belül minden laptörlés után komplett blokk olvasás-módosítás-írásra van szükség, ergo elméletben a 128 lapból álló blokk akár 128 db blokkot képes egy írási ciklussal öregbíteni, ha be van kapcsolva a TRIM, ha csak egyenként töröljük a lapokat belőle. Ezt szándékosan nyilván senki nem akarja, de nem tudhatjuk, hogy az operációs rendszer, illetve az SSD-vezérlője mit művel a háttérben."
-
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én már többször rendeltem tőlük, garit is intéztem (még három napon belülit), korrektek voltak. Sárga csekken ne fizessél, mert a posta képes 7 napot is ülni a pénzeden, csak utána utalja el.
+ postaköltséget ne felejtsd el.
-
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nem nagyon befolyásolja az SSD élettartamát, a meghibásodni inkább a vezérlőjük szokott.
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Arra figyelj, hogy 32GB-nél többet ne rakjál rá.
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nagyon sokszor.
-
válasz
james008bond
üzenetére
Ki állította az ellenkezőjét?

Vagy egyáltalán nekem szántad a választ? -
válasz
kapcs-ford
üzenetére
A melegedésben nagy különbségek vannak az SSD-ék között, van amelyik langyos és van olyan ami 5W-ot fűt el.
Nem lehet általánosítani, ezért kérdezték meg, hogy melyiket érdemes netbookba tenni. -
válasz
kapcs-ford
üzenetére
AHCI-vel már van NCQ is.
-
-
"sajnos több, mint valószínű, hogy nem lesznek olcsóak"
"a 120 GB-os SSD meghajtó 189,99 dollár"
Szerintem 45000-50000HUF-os 120GB-os SSD jó árban van.
-
válasz
kisza25
üzenetére
A fiam megnyomta a hibernálást, ezért nem folytattam.
Tehát a particionálás és a formázás két külön dolog.
A win7 NTFS fájlrendszerére nem fog rámenni az XP.
Tehát mikor leformáztad Win7tel, akkor HDDről indítasz XPt, majd az XP lemezkezelésében átformázod FAT-ra, majd NTFSre, utána telepíted rá az XPt -
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Tehát a vezérlő a lényeg, meg notebooknál a fogyasztás is számít.
Ilyen vezérlőre épül a Kingston SSDNow V (nem a SSDNow V+) Gen2 SNV125 és SNV425, de a fogyasztása ezeknek elég magas /5W/ (kb 5× akkora mint a hasonló intel SSDké), így nagyon melegszenek is.
Erre mondhatod, hogy a notiba levő HDD is 5W eszik, csak annak egy része mozgási energiába megy, SSDnél ennek nagy része hővé alakul, így elégé forró lehet. -
válasz
Flashcash
üzenetére
"Enélkül elég vicces, amikor néha random írásra reagálunk és szekvenciális írásra vonatkozó mérési eredményeket linkelsz erre válaszul."
Az a teszt az www.anandtech.com-ról való, amit te mondtál, hogy az megbízható teszteket készít, hát ott is kerestem Intel X25-V-re nézve pirító eredményeket.
Azt a teszoldalt meg feljetsd el nyugodtan, komolytalanok a témában ha ilyet kiadnak a kezük közül.
Az a teszt az www.anandtech.com-ról való, amit te mondtál, hogy az megbízható teszteket készít, és az ő tesztjeiket fogadod el.
Tisztázzuk, az Intel X25-V egy belépő szintű nem egy mai darab SSD, ami egyedül 4K olvasásban remekel, de többi paraméteri, főleg az írásteljesítménye átlag alatti ha túllépi a gyorsítótár méretét, tehát addig nincs gond amíg programokat indítgatunk, de lehetőleg ne hibernáljuk a gépünket. Most itt a hiberfájl áthelyezésével jönnél, de a többi mai SSDknél nem hiszem hogy követelmény lenne, ezt ma már nevetve végre kell hajtaniuk. Ráadásul egy notebookba nehéz is kivitelezni egy plusz HDD behelyezését, pont ahol a hibernálásra nagy szükség lenne.
Intel X25-V egy ideig a csúcson volt, de a mai más gyártók vezérlői már nagyobb teljesítményre képesek. Sőt az Intelnek is vannak nagyobb teljesítményű SSDi.
Egyedüli vonzereje,az Intel X25-V-nek, az alacsony ár+Trim funkció, gép és programindításra tökéletes, ennél többet ne akarjunk tőle.
-
"Be tudnad linkelni azt az oldalt, ahonnan a fenti eredmenyeket kaptad? Pl.: #9351.
Koszonom!"néggyel felettem volt:
#9351.: http://www.techspot.com/review/313-budget-ssd-roundup/
-
Mivel nincs töredezettség mentesítés, ezért ha egy év múlva egy 100Mb-os fájlt másolsz rá, az "véletlenszerűen" össze-vissza darabokban íródik fel az SSD-re. ACHI megléte esetén bekapcsol az NCQ és ezt a véletlenszerűséget cacheből jelentősen csökkenti, ha nincs ACHI akkor az Intel X25-V sokkal lassabb is lehet egy HDDnél!!!!
Még egyszer leírom: ha nincs ACHI bekapcsolva
ACHI nélküli gépekbe nem érdemes Intel X25-V berakni!
Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest