Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
torma1981
veterán
Húú már annyi tipus van hogy nehéz dönteni.

-
-
SLYM
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
szerintem meg egy főleg hardverekkel foglalkozó oldalon simá elfér a ponthajhászat. végülis ez alapján döntünk, hogy melyiket vesszük
torma1981 én is eközött és az OCZ Agility 2 között vaciláltam. hogy megéri-e a különbözet-et kifizetni. nekem azt mondták meg ősembertől
-
cszn
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Persze, ahogy nézem 6 giga ramod van így simán kikapcsolhatod. Mindenhol.

(#7791) torma1981 Ár/érték arányba az x25-v még mindig az egyik legjobb ssd. Amit te látsz azok a szekvenciális értékek, ez a rendszer gyorsítás szempontjából nem sok vizet zavar. Jó az hidd el.

-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Az Intel 25-V 40Gb SSD hogy hogy ilyen drága? Ahogy nézem nem egy gyors darab.
-
AndrewTdi
addikt
SZiasztok!
ha rendszer SSD-n kikapcsolom a lapozófájlt,a többi vinyóra sem kell, ugye? (tároló, illetve játékos vinyó)
Sry a láma kérdésekért.
-
cszn
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Még rosszabb
Amúgy egy jó vinyó nagyon sokat dob egy kaki gépen, másrészről persze csodákat nem tesz ez sem. Az viszont tényleg egyértelmű, hogy egy jó gépet az ssd hiánya tudja visszafogni. 
-
Gorneck
legenda
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Én minden nap átélem, mikor beülök a melós gépem elé...

-
fagy53
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Az elérési idők között ugyan 2-3-szoros különbségek is vannak az SSD-k között, de a HDD hez képest 20-40- szeres a különbség, ezért az előbbi elhanyagolható.
Ha valaki az első SSD-t veszi meg életében, az tapasztalja meg igazán a gyorsulást, a rövid betöltési időket, a következő vásárlásánál bármennyire is a legjobbat veszi, ezt az érzést már nem éli át...
-
Gorneck
legenda
válasz
band1103
üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy trét kell venni...25-30-ért normális SSD-t kapni, ha elég 32gb OSnek. Kicsit többért van 40 illetve 64 gigás SSD.
Én pl játék miatt sose vennék nagyobb SSD-t...vagyis vennék, ha uannyiba kerülni, mint egy 32es...Kb igen hisz elérési idő ami miatt gyors egy SSD az meg kb egyezik mindnél...pl egy IE8, TC, Word akármi...
-
band1103
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
"100/80as vagy 250/120as SSD előtt ülsz"
Nekem még nincsenek tapasztalataim de os.nek vennék ssd-t főleg az os. és a progik betöltési idejét csökkentve. Meg azt hallottam hogy 4k-ban legyen gyors mert az a jó arra amire akarom. Akkor most így van vagy mégsem? Tényleg vehetek egy tré ssd-t is mert ugyan annyi sec. alatt történik minden? Mert a fenti mondatod ezt jelentené. Vagy mégsem?
Össze lettem zavarva.
-
szki
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Erről eszembejut, hogy pár napja ramos témában egyik fórumtárs erőltette, hogy ddr3-nál legalább 1600 MHz/CL7 ramot szabad csak venni. Mikor rákérdeztem, hogy a gyakorlati életben konkrétan mely alkalmazásoknál, játékoknál érzékelhető az előnye, hisz 1333/CL9 is óriási sávszélességet ad. Akkor a válasz, hogy pl. Win betöltésnél...
(megj.: volt dolgom 1333/CL9 és 1600/CL7 rammal is a gépemben)
Talán 2-3 év múlva váltok Sata3-as SSD-re, de most abból is bőven jó az 1 éves Crucialom. Azt se bánnám, ha kipurcanna 2 év múlva, mert még 4 év gyári gari van rá, és RMA-ban biztos újabb típust kapnék vissza

-
Gorneck
legenda
Hétköznapi használat mellett nem veszed észre, hogy egy 100/80as vagy 250/120as SSD előtt ülsz...itt nem szükséges olyan mint egy VGA topik esetén akinek többet dob a trémarkbencs annak nagyobb az...
Remélem nem is válik azzá, mert aszhem egyel kevesebb topikot olvasnék... -
Z(o)zz
tag
Na most minden klappol. Kipróbáltam a Crysis demót, pármásodperc alatt betöltött. Gyors minden nagyon. 13,5 GB szabad hely van még SSD-n. Ide csak pár dolgot fogok telepíteni.
-
S.O.S.
senior tag
Hali !
Igazából a házigazdákat kérdezném.

Nem lehetne valahogy összegyüjteni az összes felrakott eredményt ?
Mert akkor jóval rövidebb időbe telne átnézni az SSD-k teljesítményét.
Vagy van valahol ilyen?
Talán sok embernek megkönnyítené a választást.Üdv :

-
Z(o)zz
tag
Milyen SSD benchmark-ot javasoltok a sebesség teszthez?
-
Z(o)zz
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Most már van rendes példányom, majd veszek nem virágboltit jövő hónapban most arra már nem futotta. Xp és Vista is megvan eredetibe.
Na de a lényeg. Úgy tudom ACHI be volt kapcsolva telepítés során de inkább akkor újrarakom. Két helyen is bekapcsoltam (onboard is) remélem így jó lesz. -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Nemrég tettem a laptopomba (Sony VGN Z21) egy samu 128gb-os SSD-t. A sebességnövekedés nagyon is érezhető a Toshiba 250Gb-os winchesterhez képest. Ez volt eddig a szűk keresztmetszet.
A winchester most egy külső házban szolgál. -
Z(o)zz
tag
Ha be van kapcsolva az ACHI akkor kék halállal újraindul a gép Win7 indítás közben. Nem tudom elolvasni mit ír ki 0,1mp-ig látom
-
DV
senior tag
Szerintem a sracok ebben a Gigabyte P55 alaplapok topicban tobbet tudnak majd segiteni vagy esetleg itt: Azonnali alaplapos kérdések órája.
Nekem nincs tobb otletem. -
z00li
senior tag
Nálam is volt hasonló probléma Win 7 telepítésnél. Merevlemezre telepítettem volna ahci módban és nem ment. BIOS frissítés után csont nélkül települt. Gondolom a vinyóra IDE módban raktad a Win 7-et, és most állítottad át ahci-ra, az ssd-re való telepítés előtt. Milyen lapod van? Egy BIOS frissítést megnéznék a helyedben.
-
Z(o)zz
tag
Igen ugyan aza meghajtó és lemez volt. Most egy Win7 Prof-al próbálkozok. Qrva érdekes mert leformáztam az SSD-t, kiírta ok megvan az összes hely stb....rányomok a ovábbra és a "Windows-fájlok másolása" egyből be van pipálva és egyből a kicsomagolást csinálja......de legalább most továbbment. Érdekes....ezek szerint megmaradt rajta az adat?
Amúgy szerintem a lemez volt rossz. -
DV
senior tag
Az OK, hogy uj az olvaso is meg a lemez is, de "HDD-re rendben felment ugyanarról a lemezről, ill. meghajtóval?". Erre nem valaszoltal.
Amugy lehet valasztani, hogy mekkora particiot szeretnel letrehozni meg formazni.
Amikor eljutsz ahhoz a ponthoz, hogy kijelolod a meghajtot amire telepiteni szeretnel, akkor a meghajto alatt vannak ikonok. A jobb szelsot nyisd le es maris tobbet fogsz tudni csinalni. Azt a 100MB-os particiot en mindig meghagyom, mert az kell. -
Z(o)zz
tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
A meghajtó egy zsír új NEC, a lemez szintén. Feltelepíti és a kicsomagolásnál akad ki...
-
Z(o)zz
tag
Nem akar feltelepülni a Win 7! Kicsomagolásnál mindig megáll 9%-nál a HDD led és a DVD led folyamatosan világít. Ha megszakítom akkor se tudom újra rakni mivel formázni nem engedni és az SSD-ből is nem mindig egy 100MB-os darab. HA ezeket törlöm akkor újra egybe lesz a 28GB de formázni nem tudom és ha folytatom a telepítést akkor megáll a kicsomagolás résznél mindig (9%) Mi lehet a gond?
-
fagy53
nagyúr
Szerintem igen, mert az intelek előnye a többszálúság, azaz egyidőben több alkalmazást lehet betölteni, időben számít ugyan, de a tárterület szerintem fontosabb. Pár másodperces különbséget könnyebb elviselni, mint a tárhely szűkösségét, ami az SSD természetéből kifolyóan idővel már érzékelhető lassulással jár együtt. Az SSD teljes méretének kb 20%-át illik szabadon hagyni!

-
Ezen nem segít BIOS frissítés.
De ha meg is lehetne oldani, és max sebességen is menne, mindennapi használatban akkor sem lenne gyorsabb a géped.
Kár ilyenen erőlködni, hogy a tesztben kétszer annyit mutasson, és így 70mp helyett 69,5mp alatt töltsön be a win. Abba a fél másodpercbe senki nem fog belehalni.De úgy látom már megelőztek
-
fagy53
nagyúr
-
S.O.S.
senior tag
Szerintetek?
Melyik a nyerő?
( Oprendszer + 2-3 játék )OCZ - OCZSSD2-2AGTE60G 60GB - Agility 2
G.SKILL FM-25S2S-60GBP2 60GB - Phoenix Pro
MUSHKIN MKNSSDCL60GB-DX 60GB
OCZ OCZSSD2-1VTXLE50G 50GB - Vertex LE
OCZ OCZSSD2-2VTX50G 50GB - Vertex 2Ezek nagyjából egy árba vannak az Ősembernél.

Üdv :

-
WiZARD
veterán
próbáld meg feltenni intel rapid storage drivert, hátha segít egy picit. (access time ami kicsit sok, 0,1 körül/alatt kéne lennie)
de kezdem úgy érezni, hogy ezek a mobil chipsetek kicsit lassabbak, nem te vagy az első, akinek notebookban nem tudja a maximumot hozni az ssd.
-
vis.p
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy miért ilyen alacsonyak a random 4k-értékek?
Teljes kép:
Már 3 ssd-t próbáltam (intel x25m, ocz vertex 2, corsair f60), de sajnos ezek az eredmények nem változtak. Mondhatnám azt is, hogy a képen látható eredmények a legjobbak.
Laptop:asus g51j
Chipset:pm55
Előre is köszönöm a segítségeket.
Üdv -
Z(o)zz
tag
Tegnap csak nem volt időm befejezni a telepítést, na majd ma este.
Sajnos most csak 30GB-os SSD-re futotta / Kingstone2,5" 30GB SSD (SNV125-S2/30GB) /
elég lesz ez a Win7-nek? Úgy akarom, hogy csak az op.rendszert és a programokat telepítem rá, a játékokat és filmeket az 1TB-os WD-re. -
Ren Hoek
veterán
Biztos nem... Pont az a jó, hogy az SSD-ben semmi mozgó alkatrész nincs... csak arra kell figyelni, hogy ne feszüljön a kábel. Amúgy még HDD-nek se árt, ha nem rúgdalod közben a házat. Szokszor így használtam, SSD-t pedig tuti így fogom, mert gyorsan kiszedhetővé akarom csinálni.
Aktív témák
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amúgy egy jó vinyó nagyon sokat dob egy kaki gépen, másrészről persze csodákat nem tesz ez sem. Az viszont tényleg egyértelmű, hogy egy jó gépet az ssd hiánya tudja visszafogni.