Hirdetés
Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
fagy53, F34R, többiek, köszönöm.
Z(o)zz: ha abból indulok ki, hogy nincs benne mozgó alkatrész, bírja akár a rázkódást is és "memóriáról" van szó, semmi baja nem lesz. (szerintem)
-
kelzsoca
félisten
Az SSD-t nem kell, sőt tilos töredezettségmentesíteni, csak az élettartamát rövidítenéd vele, ez nem merevlemez

Itt a ph-n nemrégiben készült egy szép összefoglaló az SSD-ről ajánlom olvasd át az egészet.
(#7694) Z(o)zz
Persze lóghat a levegőben, vagy lehet bármilyen szögben-állásban SSD-nek mind1 hogy áll

-
Z(o)zz
tag
Egy gyors kérdés.
Most rakom össze a gépet. Kéretem az SSD-hez (Kingtone 30GB) beépítő keretet de nem kaptam. Nem tudom rögzíteni a házban (Thermaltake VL8000 V3 Black.) Amíg nem veszek nagy baj a lóg a levegőbe vagy DVD alá rakom a fémre?
-
F34R
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
megelehet úgyis legalább a felhasznál tudja hogy az a 15% megvan és az biztos meg is fog maradni. De nem rendelkezem SSD-vel ( 15% üres hely kell ! akkor megint szarba vagy ha teli a partíciód hiába van a másik nem megcsinált relative partíció
amit meghagytálKésőbiekben én is tervezek eggyet, ezeket is ugynúgy kell töredezetsségmentesíteni (persze ami képes Solid State Drive- t is fregmentálni ) vagy nem feltételnül kell?
-
AndrewTdi
addikt
Igen, a beállításokat már megtaláltam, alap, hogy azzal kezdem.
Csak jútúbon láttam egy wininstallos videót (win7-et ssd-re) és az ember alapból 63G-sre formázta az SSD-t (4:16-nál), ezért kérdeztem.
De köszönöm a kisegítést.
-
AndrewTdi
addikt
Sry, még egy kérdésem lenne.
Szó van/volt arról, hogy az SSD-n kb 15%-ot szabadon kell hagyni.
Ezt úgy kell érteni, hogy az egész méretet meg lehet csinálni egy partíciónak, csak figyelni kell arra, hogy ne teljen be, vagy pedig alapból kisebb partíciót érdemes csinálni?
Tehát a partíció 74,5Gb-s legyen, vagy csak 63 körül? (80Gb-s ssd-ről beszélve) -
AndrewTdi
addikt
No akkor SSDSA2MH080G2C1. Remélem hétfőn mehetek majd érte.
Addig remélem megtalálom a win7-es beállításokat.Hálás vagyok és köszönöm a segítségeteket.

-
AndrewTdi
addikt
Tehát akkor szériaszámtól függetlenül ugyanazt tudja az összes x25-m? Nicns különbség sem vezérlőben, sem semmiben (max, hogy van hozzá install kit)?
Csak mert találtam legalább 3-4-5 féle szériaszámú X25-M 80G-s SSD-t.
vagy ennyire ne lihegjem túl? nem lehet mellényúlni? (gondolok itt olyasmire, hogy gen 1 vagy gen2 vagy ilyesmi?) -
AndrewTdi
addikt
Ezt szeretem amikor ilyen határozott vagyok és mindenki megingat és okosat mond, és nem tudom merre hajoljak.
De nyilván ezért kérdezek.Viszont felvetek még egy dolgot, ami számomra nem tiszta.
Mi a különbség: SSDSA2M080G2 80GB és SSDSA2MH080G2R5 80GB között?
Mindkettő Intel X25-M és 80GB. Árban is van nagyon pici különbség. -
fagy53
nagyúr
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Csak a játékok miatt nem érdemes tépelődni ezen, a HDD-re kell rakni őket és kész. Nincsen egetverő különbség, ha az SSD-re telepíted őket, nagyon a játéktól függ, hogy a pályabetöltések mennyire lesznek gyorsabbak Szerintem nem ér pénzt ez a különbség, én az Intel-t venném, mert a 80GB, ha csak a felét, kétharmadát használod nem lassul be még Trim nélkül sem észrevehetően hónapok múltán sem.
-
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Vehetsz két darab 50GB-sat is, és nem kell RAID, elég ha összekapcsolod a kettőt a lemezkezelőbe egy kötetté (egy C: meghajtóvá).
Ennek előnye, hogy nem kell megvárni a RAID vezérlő betöltését (RAID vezérlő és alaplap független is lesz), a TRIM is működik, csak logikailag egy meghajtót látsz.
De lehet azt is, hogy veszel egy 50 vagy 80GB-sat, és ha később látod hogy telik, akkor veszel hozzá egy akár teljesen más meghajtót, majd összekapcsolod őket win telepítése nélkül egy kötetté. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Régebben volt pár kérdésem itt a fórumban, de most elhatároztam, hogy be kéne ruházni egy SSD-t.
Csendes olvasóként arra jutottam, hogy a legtöbben az Intel X25-M-et ajánlják rendszerre, de sokak már kacsintgatnak a Vertex 2 Pro felé.Rendszer menne rájuk illetve pár játék.
Intel X25-M (80GB) vagy OCZ Vertex 2 pro?
Amin még dilemmázok, az a raid. Tudom, látom, sokan írták, hogy felesleges a raid. Viszont általában felpakolom a gamékat és játszom velük, amikor kedvem van, tehát nem nagyon szeretnék uninstallálgatni a hely híjján. Alapból nem tudom, hogy a 80G (intel) elég lenne-e (főleg, hogy 10-20%-át szabadon kell hagyni).
A Vertex 2-ből 2db 50G-sre gondoltam raidben (100Gb már csak elég lehet). Ha meg már 2db 50-es vagy 1db 100-as, akkor megint dilemma van.
Szóval hátha valaki meg tud győzni, hogy hajoljak valamelyik felé.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
(tudom, hogy sokan kérdezgetik ezeket, és a válasz is sok, de kérlek nézzétek el nekem)

-
Sziasztok!
Lehet már volt kérdés, de az OCZ Agility 2 és Vertex 2 között a 64MB cache a különbség?
Ez mekkora előnyt jelent a Vertexnek? -
d-boy
senior tag
Szevasztok, lehet láma kérdés következik

Laptopba szeretnék egy ssd-t venni rendszer meghajtónak.
Most egy 160gb-os 5400-es vinyó van benne (Acer laptop)
Namost az a kérdésem, hogy a vinyó mellé befér még vajon az ssd?
Nem tudom belül mekkora hely lehet egy laptopban, azért
a régi vinyót nem akarnám kivenni, adattárolásra tökéletes lenne. -
válasz
danihoosmart
üzenetére
Mindkettő jó választás.
Ha van rá 60000+HUF-od vagy szükséged van a 80GB-re, akkor intel.
Ha nincs, akkor tökéletes a Kingston SSDnow V+
Sebsebégben igazából csak tesztekben térnek el, mindennapi használat során nem igazán lehet különbséget észrevenni.Tesztekben a Kingston írásban, az intel pedig olvasásban gyorsabb.
-
danihoosmart
csendes tag
Sziasztok,
remélem a megfelelő fórumon kérdezek rá, melyik SSD ajánlott az alábbiak közüli ill. kívül?
Két kiszemelt:
1. Intel X25-M G2 Postville 80GB
2. Kingston SSDnow V+ 64 GBA rendszerem az aláírásban, boot lemeznek használnám az adott WD 500as mellett.
előre is kössz a hozzászólásokat!
D.
-
teszt
teszt fordítóval
vélemény 1
vélemény 2
vélemény 35Voltos tápellátás kell neki!!!
3,3Volt az üzemi feszültsége!! -
-
dni
őstag
Sziasztok!
1,8" SSD-t keresnék egy HP 2530P notiba a jelenlegi tetü lassú hdd helyére. MO-n csak ezt az egy típust találtam: [link] 64 vagy 128-ast vennénk viszont nem találtam róla tesztet. Mi a véleményetek róla?
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Kapti
tag
Nekem AMD-s gépem van (Phenom II) Windows XP-vel. Szeretnék venni SSD-t (OCZ vertex 30Gb vagy OCZ Agility 2 60Gb a kiszemelt). Csak az nem tudom, hogy a gépem mennyire fogja le az SSD-ék sebességét. Tudom, hogy inkább az Intel-t és a Windows 7-et kedvelik ezek az adattárolók, ráadásul az Agility 2-nek elég nagy a sebessége (285MB/s olvasás, 275MB/s írás).
Mennyi lesz a sebességveszteségem körülbelül? Lesz hátrányom az AMD-vel és az XP-vel vagy meg lehet oldani valahogy?
Köszi.
Kapti -
Ősember
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
ugyan akkora mértékű terhelés mellett a 60gb-osnak nagyobb az élettartama
ez nyilván azért van, mert a flash meghajtók aditt területeken adott mennyiségű irást viselnek el mielőtt elromlanának és értelemszerűen több terület van a 60-ason, mint a 30-ason. ezen a gondolaton tovább haladva 1x60 és 2x30 között nincs jelentős különbség élettartam téren 
-
szki
őstag
válasz
martin66
üzenetére
Picit régimódú vagyok, és szerintem ssd-ben túlzás a raid. Tehát 1. verzió!
Mehet rá op. rsz. mellé egyéb alkalmazás + játékok is. A lényeg, hogy 60GB-ból 20% legyen szabad hely.
SSD esetében az elérési idő minimális (kb 0,1ms). Nincs olyan probléma, mint HDD-nél, hogy a magas elérési idő (10-20ms) miatt problémás volt ugyanazon hdd-ről futtatni az op.rsz.-t és erőforrás igényes alkalmazásokat. -
martin66
senior tag
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni?
!1.!
OCZSSD2-2AGTE60G OCZ 285MB/s 275MB/s
2.
2db, RAID0-ba OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex, 230MB/s - 135MB/s -Melyik lenne gyorsabb?
!1.! lehetőség Melyik jobb ha egy wincsin csak az oprendszer megy semmi program, és egy másikon persze ssd meg a programok és a játékok? Egyáltalán 30 Gb-ra référnek a játékok pl gta 4, dirt 2 már betelt, vagy azt nem muszály ssd-ről futtani?
Mert használok pl adobe master colectiont-is ha jól emlékszek 12 gb, akkor már olyan 35-40 GB-nál járok :S. Vagy a programok gyorsabbak ha ssd-ről mennek?Ha meg egy 60Gb-osat vennék akkor az oprendszer és a programok egy helyen lassítja?
Válaszotokat megköszönöm!
Martin
-
jozsef m.
tag
Sziasztok
Egy ideje én is gyüjtöm a tapasztalatokat ,nálam igy megy most a kis KINGSTON :Ezek a beállitások után.
Vélemény?
-
Osibaa
senior tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Köszi szépen, akkor így marad. A böngészős beállításokat nincs hova átrakni, max letiltom.
Mindjárt csinálok 3.0-s Crystal-lal tesztet.fLeSs:
Az OCZ Onyx még nem szerepel a listában, pedig itthon is árulják, sztem érdemes lenne. Itt volt egy teszt róla, eszerint Indilinx vezérlője van, de nem Barefoot, hanem Amigos. Van kép is róla.
"The Onyx uses an Indilinx Amigos controller, which is basically half of a Barefoot controller. You get four NAND channels instead of eight and maximum read/write speeds of 100/80MBps instead of 200/160 for Barefoot based drives."
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Beléptem én is a klubba, egy Lenovo X60s-be tettem egy 40 GB Intel X25-V SSD-t. Még keveset használtam, de egyértelműen gyorsabb a HDD-nél.

Bootolás (post-tal együtt): HDD 95 sec, SDD 69 sec
Szintetikus tesztek:
Beállítások WinXP-hez:
- partíció kezdetének eltolása: pipa
- AHCI bekapcs: pipa
- Intel Matrix driver frissítése (TRIM-hez): folyamatban
- indexelés kikapcsolás: pipa
- lapozófájl letiltás: pipaVan valami lényeges beállítás, amit kihagytam?

-
DV
senior tag
"Toshiba TC58NCF602GAT controller ... This Toshiba controller is based off the JMicron JMF602 controller. Many enthusiasts might be thinking about the stutter issue associated with this specific controller, but Kingston claims to have solved it with new and improved firmware.
Basically, the JMicron JMF602 controller has been laser etched with the Toshiba name as Kingston didn't want consumers to see the JMicron name and think this drive would stutter."Szoval ez is JMF602-es, csak mar javitott vezerlovel.
Forras: #.A JMF618-as vezerlo Toshiba megfeleloje: TC58NCK618GBT, a 3. keprol olvastam le: #. A vastagon irt betuk kerdesesek, jo lenne, ha valaki megerositene ebben. - Kingston V Series SNV425-S2.
-
DV
senior tag
"Megerositem a JMF618 letezeset (Kingston 128GB V Series SNV425-S2)" - Ez mar TOSHIBA neven fut: #.
"It's tough to see and even tougher to photograph but stenciled on the controller chip are the letters T-O-S-H-I-B-A which apparently is a JMicron JMF618 controller but branded as Toshiba as they are the manufacturer."
-
DV
senior tag
Megerositem a JMF618 letezeset (Kingston 128GB V Series SNV425-S2): #.
ADATA S596 128GB - JMF612
Patriot Zephyr 128GB - JMF612 -
fLeSs
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
én a chipen TC58NCF602GAT feliratot látok, ezt be is írtam a táblázatunkba.
-
cowboy_bebop
őstag
Szia!
A Kingston SVN125-ben ez alapján Toshiba TH58NVG6D1DTG20 vezérlő van.
-
fLeSs
nagyúr
vki ránézne a táblázatra hogy jó-e? [link]
nem magamnak csinálom hanem az olvasóknak.
ez a toshiba és jmicron kavarás nem világos nekem. -
fLeSs
nagyúr
köszi.
és akkor az SNV425 pedig a JMicron JMF612? -
Ren Hoek
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Toshibának van saját vezérlője, ezt nem is tudtam... Nem az is Jmicron felügyelt? Belső TRIM-et tudja szerintetek?
(Mert a Jmicronos az belső TRIM-es azt tudjuk ugye)
-
Genji
őstag
OCZ Onyx Seriesről tud vki vmit? Nem találtam normális tesztet, Indilinxes és elég jó árban van Iponon...
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Az SVN225 pedig Samsung vezérlős (Samsung S3C29RBB01-YK40).
-
cowboy_bebop
őstag
-
fLeSs
nagyúr
össze tudná nekem vki foglalni röviden, hogy melyik kingston ssd-ben milyen vezérlő van?
vmi ilyesmi formára gondoltamSNV125 - akármilyen vezérlő
SNV325 - másik vezérlő
stb.mert akkor beírnám a nagy SSD-s cikk végére a táblázatba.
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
Elég régóta próbálgatom, jópár guglin és reg file importon túlvagyok

Van egy másik vinyón ahci-vel telepített xp, és megnéztem regedittel még a beállítások is stimmelnek számról számra, amit a letöltött reg fájlok tartalmaznak. Tehát nincs elírás, nem található sys file, stb. -
Üdv!
Bocs,de nem találok olyan topikot ahol ramdiskről olvashatnék! Esetleg tudnátok javasolni? -
f27
senior tag
15-20Mb/s nőtt az olvasás írás sebesége átálás után!
viszont aszem nekem nem lesz sokkal gyorsabb ..ugyanis nekem az
Északi híd: Intel Crestline-PM PM965 ami ha jól böngésztem ez a max határa neki! az SSD jóval töbre is képes a saját szememmel láttam.
de azért mindjárt olvasom tovább a leírásokat hátha okosodok még kicsit

-
C64
őstag
Vettem egy új SSD-t, mit szóltok a jövő technológia teljesítményéhez??

Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest