Hirdetés
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
Jofi81
üzenetére
Nem egészen! XP-nél ügyelni kell a partíció-eltolásra!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Kicsiguszti
üzenetére
Érdekes, az én kingston-omra is csak 160-170 megát ad a crystal marks, mégis 3-4x gyorsabb a gép, mint a wd black vinyóval.
-
válasz
Kicsiguszti
üzenetére
Már bocs, de ez ismét egy tipikus vérpistikés hozzáállás. Nem azért veszel SSD-t hogy gyors és akadásmentes legyen a géped, hanem hogy a tesztprogram 300 megát írjon ki???

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
üzenetére
Nagyszerű! Akkor már csak be kell lakni

Egy tanács. Aztán vagy megfogadod, vagy nem.
Tele van a net (a logout is) "hasznos SSD beállításokkal". Ezt kapcsold ki, azt kapcsold ki stb.
Ne tedd. Én semmit nem iktattam ki. Használom, mint egy sima vinyót. Semmi baja nincs neki. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Matyó83
üzenetére
Én egyszer a következő módszerrel költöztettem win7-et hdd-ről ssd-re:
A gépet a win7 telepítő dvd-ről indítottam és elnavigáltam vele egészen addig, amíg az ssd-n létrehozta a két partíciót. Utána restart Hiren"s Boot CD-vel, majd szépen át-ghost-oltam mindkét partíciót a vinyóról az ssd-re.
Nyilván ez nem járható ha a HDD-n több adat van, mint az egész SSD. -
-
válasz
benjemin1994
üzenetére
Ahogy így olvasom a frómut azt látom elég sok gond van az SSD-kel!!!
Már amelyikkel. Nálam a Kingston SNV425S2/64GB most tapossa a 15. hónapot és hibátlanul teszi a dolgát. Pedig nincs kímélve. Hibernálást használom, pagefile az ssd-n, nincs ram-drive, és egyáltalán, semmi olyat nem babráltam amiket itt olvasni lehet mint "jótanács ssd-hez". Úgy használom mint egy sima vinyót.
-
-
-
-
-
válasz
unrealnoise
üzenetére
Játékokat, programokat is rakhatok/telepíthetek fel nyugodtan a lemezre ugye? Photoshop meg etc.
Miért ne telepíthetnél?
a fenti meghajtó esetében is áll, hogy egy 20% körüli vagy több szabad terület legyen az SSD-n?
Ajánlott.
ne másolgassak rá, meg ilyesmi?
Miért ne másolgatnál rá? Nem fog elkopni

Nálam minden úgy van, mintha sima hdd lenne. Swap és hibernate fájl is az ssd-n van. Egy éves a kingston és még 100%-os.
A Backup hetente automatikusan menti a teljes ssd tartalmát hdd-re, így ha mégis beadná a kulcsot, a csere nem venne el 15 percnél többet az életemből.
Szerk.
Egyet nem szoktam az SSD-vel: hülye teszteket futtatni!
Használni vettem (Photoshop, Indesign, Illustrator stb.) nem e-penist hegyezni
-
-
válasz
ezredes
üzenetére
Nálam a Win7 telepítője hozta létre a partíciót:
StatringOffset = 1048576
ami 1 MB, tehát teljesen korrekt.De ha Win7 alatt hagyományos vinyóra hozol létre partíciót, akkor azok is pontosan ennyivel lesznek eltolva. Nem csak az SSD hanem az új fajta HDD lemezek is 4K szektorokkal operálnak, és ezekre a Win7 már fel van készítve.
-
-
-
-
válasz
Tirexi
üzenetére
Hónapok alatt tönkre megy?
Évek alatt sem megy tönkre.
Belassul?
Igen. Vérpistikéknél, akik éjjel-nappal teszteket futtatnak, az eredménytáblázatban vannak eltérések, amiket ők körbehordoznak mint a véres kardot.
A valós használatban semmilyen lassulás nem tapasztalható, még egy év windows gyötrés után sem.Frissítgetni kell?
Mégis mi a reteknek? Tavaly ilyenkor megvettem, beszereltem, rendszert telepítettem rá és az óta használom. Vinyókon sem szokás firmware-t frissíteni, ezen sem kell.
Kivéve a Sandforce vezérlőchipes SSD-ket, mert ott adattömörítés történik a fájlműveleteknél.Kék halál után lelassult?
Sőt, utána az asszony is megcsal

tényleg ennyire kiforratlan még a dolog?
Nincs ezzel a rendszerrel semmi baj. Használni kell, nem tesztelgetni.

(#15631) Tirexi
Az írás számít, de nem a szekvenciális érték. Egy SSD-re az ember nem másol 20-30 gigás fájlokat, hogy számítson az írási sebesség.
A hétköznapi használatban a 4K írás/olvasás számít, az meg a legócskább SSD-nél is (például ami nekem van Kingston) 20x gyorsabb mint egy modern winchester. -
-
válasz
radi8tor
üzenetére
1. Szövegértés! Azzal kezdtem, hogy "Ha". Tehát nem állítottam.
2. Tisztában vagyok a jelölésekkel (b/B), de nagyon sok helyen simán keverik (például)
3. Amikor én oskolába jártam, még nem létezett olyan tantárgy hogy "számítástechnika"
(#15613) malwy
Igen, egy csöppet nagy
-
Ezt a topikot át kellene nevezni! "Flash SSD e-penis"

-
-
-
-
-
-
válasz
Gorneck
üzenetére
Ennek a mocsoknak volt pofája azt mondani az "Update Driver" gomb lenyomására, hogy köszöni szépen, szerinte nagyok király ez a 4 éves cucc és ő nem szenvedne a frissítéssel.
Giga oldaláról leszedtem egy Intel Chipset Drivert és rögtön szimpatikusabb lett a helyet:Más kérdés, hogy jelent-e ez valamit...
-
-
Én is szeretem! A két plusz vinyó szivacságyon fekszik, a VGA passzív, proci+ház hűtő előlapi panellel leszabályozva amennyire csak lehet.

Gorneck23
Nekem az SSD mellett van két fix 3,5" vinyóm, meg két 2,5" USB tokban. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Régen én is rendszeresen használtam a ghost-ot, de miután kipróbáltam a win7 belső backup programját, elraktam a norton programját a fiók mélyére.
Másik vinyóra pillanatok alatt lementi nemcsak a teljes C-t, hanem a különálló 100 megás partíciót is és készít saját recovery lemezt.
Egyszer sajnos már szükségem volt rá és elmondhatom, sokkal-sokkal gyorsabban dolgozik, mint a ghost. -
-
válasz
total90
üzenetére
Az írási/olvasási sebesség csak benchmark függőknél számít, ami lényeg, hogy támogassa a Trim-et. Én kb egy hónapja Kingston SNV425-S2/64GB típust vettem. Ide Szegedre nem nagyon hoznak Intelt, meg aztán hiány is volt belőlük.
Ha átjössz vásárolni, dobj egy privit, hátha tudok segíteni.
-
-
-
-
-
-
Nem kötekedésnek szánom, inkább kiegészítésnek.
- A Win7 telepítője teljesen korrektül formázza az SSD-t, tehát nem kell meglévő oprendszerben bűvészkedni.
- Ha Win7-et alapból SSD-re telepíted, a rendszer nem is engedi bekapcsolni a defragot a C-re.
- Pagefile át hagyományos vinyóra, system restore kikapcs
- Hibernálást én használom (gépem soha nincs kikapcsolva - vagy sleep, vagy hibernate)
- Indexelést csak a C-ről szedtem le, a D-n (hagyományos vinyó) vannak a dokumentumok, oda kell az index
- Superfetch/prefetch - pár napja beszéltünk róla, hogy kikapcsolása felesleges.Szerk.
- System Tempet, IE tempet, Firefox cahce-t szintén ajánlott másik vinyóra (vagy ram drive-ra) átirányítani. -
Nálam a töredezettség-mentesítést a C-re (SSD) be sem lehet kapcsolni. Az indexelést pedig csak a C-ről szedtem le, a hagyományos vinyóimon rajta hagytam.
Gondolkodom ezen a superfetchen, hogy visszakapcsolom. Ha bactatja is C-t, leginkább csak olvas róla.hati
Én dolgozom Photoshoppal, Indesignnal, így a swap kikapcsolása nem járható. Másik vinyóra van áttéve. -
Használja valaki a Prefetch/Superfetch szolgáltatásokat a Win7-ben SSD mellett?
Mert én a windows telepítése után az itt régebben linkelt leírások szerint kikapcsoltam, de nem tudom van-e ennek értelme. -
-
Ilyenem van kb egy hónapja. Nincs vele semmi baj! Olyan apróságokat szolgál ki, mint a photoshop, indesign, illustrator. Semmi akadás nincs benne - mondjuk a kérdést sem értem.
Benchmark eredmények nem izgatnak, én használni akarom a gépet, nem tesztelgetni. A programjaim átlagban 2x-3x gyorsabbak, mint HHD-ről (wd black). -
-
-
-
-
Mennyivel egyszerűbb beszerelni az SSD-t a gépbe, beindítani a Win7 telepítő DVD-t, megparticionálni, megformázni és feltelepíteni egy új rendszert. Igaz rámegy egy fél nap, mire az ember minden vackát felpakolássza, de cserébe kap egy új, friss összeállítást, kifejezetten SSD-re és nem kell szenvedni alignálással meg egyéb hülyeségekkel.
De ti tudjátok... -
-
-
-
-
-
Aktív témák
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover Pro / 4/64GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nálam is így van "beépítve".
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Photoshop, Indesign, Illustrator, Acrobat, Outlook, Firefox stb. Semmi lassulást nem érezni 15 hónap használat után.
Azért hülyeséget ne terjesszünk!

Giga oldaláról leszedtem egy Intel Chipset Drivert és rögtön szimpatikusabb lett a helyet:
Én április elején vettem az SSD-t, és akkor 195 körül ment a dollár.