Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Ha az egyik 0.3% a másik 3.7% és semmilyen darabszámot nem tudsz, melyiket vennéd meg, ha a megbízhatóságra törekszel?
Nyilván nem az összdarabszám szerepel a cikkben, mert úgy semmi értelme nincs a dolognak, ha már darabszámról esik szó, csak az adott gyártó értékesített és visszavett SSD-i szerepelhetnek. Mivel az említett gyártók sokat, milliószámra értékesítenek SSD-ket, elég pontos arányok jönnek ki, ha a nyilvántartás korrekt... -
Integra
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
mi az? cad? photoshop? vagy hasonló 3d alkalmazás? ezek elég sok toolt töltenek be, de sata2-es ssd-n is bitang gyorsak. vagy valami speckó ipari, mérnöki cuccod van?
amúgy maradok a 320-nál jelenleg. ha nem lesz jó faternak, veszek egy 510-et, max betolom a 320-ast a t61-be. -
-
-
kenesei1982
aktív tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Úgy tervezem, hogy a most futó rendszer alatt berakom az SSD-t (win7) ott leformázom, majd a rendszert átklónozom rá. Elvileg működnie kell. Ha win7 alatt formázom/particionálom akkor elvileg az alignálás jó lesz. Viszont a átrakom rá a rendszert, akkor a win7 partíció elötti 100Mb-tal mi lesz? Az is átmegy rá?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
1 hét után is lehet bad sectoros egy SSD valamint 1 év után is. Amíg van rá garancia, szerintem nem kell aggódnod.
fanti: teljesen jó a gyári AHCI drivere Windowsnak. Nincs értelme másikat feltenni (kivéve, ha valami bajod van vele).
Azt tudod, hogy XP alatt nincs TRIM.
13 GB-nak célszerű 30%-át szabadon hagyni. Vagy, ha nincs TRIM, akkor ez nem is fontos? (ezen még nem gondolkoztam) -
salytmasztor
aktív tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Ha valaki SATA3-as SSD-t vesz, akkor ugy tudom visszafele kompatibilis, tehat gond nelkul tudom hasznalni a SATA2-es alaplapommal is.
A maximalis adatatvitelt (6Gb/s) ugye nem fogja elerni nagy fajlok masolasanal/mozgatasanal, hanem csak a 3-at, viszont a pl a 4k-s veletlen irasban gyorsabb lesz gondolom az ujabb fajta SATA3-as SSD SATA2-vel is.
Tehat SATA2-vel is megeri uj 6Gb/s-es SSD-t venni altalanos hasznalatra.
Jol gondolom?
Vagy megsem?Ja es amugy miben volt erezhetoen gyorsabb a Crucial 300-as az Intelnel, amitol "lehidaltal"?
Nagy fajlok irasanal amiben egyertelmuen jobb vagy masban is? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Nekem hosszútávon (1.5 évnyi használat során) nem használt az Intel programja semmit. Igaz nem futtattam hetente, mint előírták. Maximum havonta.
De pár nap alatt nem kéne belassulnia. Azt ne feledd, hogy a teszteket csak az SSD üres részein tudják a programok futtatni, ha ez nagyon szét van darabolva lehet lassabb picit a végeredmény.
Win7 a feltelepített programoktól is töltődhet lassabban.
-
DV
senior tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Mar a bekezdes elejen is ezt irjak, "Internally it’s called the Postville Refresh". Szerintem itt is a "tikk-takk" modszert hasznalja az Intel, mint a CPU-nal. Egyszer csak a csikszelesseg-valtozik, maskor meg a vezerlo, de elobb varjuk meg amig kijon, mert lehet, hogy amit a cikkironak mondtak csak beetetes... Amugy tobbre szamitottam en is, viszont azt se feledjuk, hogy a csikszelesseg csokkenesevel az elettartama csokken es a hibarata megno, link, link.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
cszn feljebb az írta 1x, hogy a c-be is bedobhatom a bootsectet. nem mindegy, hgyo honnan futtatom parancssorral, ha a cél úgyis a g? mert akor nem kel vacakolnom az elérési úttal....
másik topicban írák: lehet, hogy az ide mód miatt nem indul, mert egyes ssd-k csak ahci-ben indulnak. -
szab.tam
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
akkor sem megy. betettem a ootsec-eta win7 telepítjéről az újba. (régibe nem rakok bele semmit..).
parancsorban meg nem nem ismeri fel enter után.
mivel nem közvetlenül a c-ben, van, hanem beljebb, és a g-benncssorban nem a teljes elérési utat kéne megadnom?szerk:
ha azt adom meg, akkor meg kiírja, hozzáférés megtagadva.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
értem.

tehát:
1. particionálni a leírt módon az ssd-t, majd félrerak.
2. backup image a forrásról.
3. recovery a backup-ról a megformázott ssd-re, mbr nélkül.
ok.
és mindezt csinálhatom egy másik xp alól, nem kell bootable acronist használnom?
és az mbr nélküliség a recovery indítás előtt a beállításoknál egy pipa lesz csak?cszn:
most értettem meg, mit akartál a win7-tel! elkezdeni egy win7 "áltelepítést", mert akkor eleve jó helyre rakja a particiót. viágos. és arra rányomom az xp backup image-t.
ez a leg1xűbb....

-
Bodor
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
Innen töltöttem le a drivert, és ha jól emlékszem a kicsomagolás után nem az intel_rst_10.0.0.1046(www.station-drivers.com).exe fájlt indítottam el, hanem a megfelelő mappában (x32 vagy x64) a dpinst32.exe vagy DPInst.exe fájlt talán rendszergazda módban. Ha jól emlékszem....
-
cszn
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Az mi az az ICH10R driver, az alaplap chipset driverre gondolsz? Mert az nem feltétlen rak fel újabbat az AHCI driverből. Ha az Intel RST-t teszed fel az a biztos szerintem. Egyébként az alaplapgyártó honlapján is lehet fent valami újabb, abban lehet hogy már az AHCI drivert is frissítették (nálam így volt).
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Hogy lehet ellenőrizni, hogy jó-e az alignálsom? Ugyanis az Everest szerint mind a frissen, win7-tel (de nem új install volt, hanem már egy működő rendszerrel) megformázott SSD-m, mind a vinyóimon nem 64, hanem 63 a szektorok száma. Itt valami nem kóser.
Már telepített win7-tel hogy tudom megcsinálni az anignálást?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Vita nincs és nem is volt. Te másképp értelmezed a garancia fogalmát és én is. Ettől függetlenül nem írom azt hogy rettenetesen rosszul gondolkodsz vagy hogy nevetséges az érvelésed még ha az is.
Nem írtam azt hogy ha a gari csak 2 éves akkor 2 évig működik biztonsággal a cucc.
A gyártó csak 2 évet vállal be ennyit kalkulál be, pont te írtad le. Hát ez itt a lényeg. Csak 2 évet vállal be egy olyan termékére amire ráírja hogy 30 évig jó!
Nekem ez nem tükrözi a minőséget és a megbízhatóságot!Ha még mindig nem vili akkor ott a példa a Patriot SSD-re 10év garival. Bevállalja a gyártó a 10évet? BE. Vajon miért.
-
zack
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Egyetértek.

Nekem is 3 Samu vinyóm dohog a gépemben (2db 500-as és egy 1Tb-os) és már egyikre sincs gari, nem fiatalok, de ettől függetlenül 100% állapotban vannak a HD Sentinel szerint.
Van egy 150Gb Raptorom is, erre 5 év garit kaptam. Előjött rajta 3db bad sector még kb. 2 éve, és azóta is köszöni jól van, 98% kondícióval. És itt jön az, amiről szó van. 2012-ig garis, az még 1,5-2 év. 1 év múlva pedig megy vissza a nagykerbe bad sector hibával. Már most is csak 300Gb Veloci Raptor kapható, nem hogy majd 1 év múlva. Amikor gariztatni fogom, azt az árat fogják számolni, ami náluk a gépben szerepel utsó bejegyzésként, ami kb. 45k. 1 év múlva ennyiért kihozok helyette egy 128Gb SSD-t...
Nekem jó buli, de a gyártónak és a nagykernek annyira nem. Ezért ritka az 1-2 évnél hosszabb gari. -
kapcs-ford
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Most írta Qru hogy kingston átlagos használattal: 34,24 év
Erre kapsz a gyártótól 2-3évet. Lehet ez csak nekem vicces.
A winyót meg a gördeszkát most ne keverd ide, winyóra teljesen korrekt kapsz 2-3év garit, gari után 1 hónapra meg is döglik vagy még előtte.
"A gari sosem a termék működésének végét mutatja."
Nem hát.
Ha én lennék a gyártó és tudnám biztosan,hogy a termék amit gyártok az minőség és tisztában vagyok vele hogy pl. átlagos használattal: 34,24 évig tuti megy akkor biztos adnék rá minimum 8-10 év garit már csak azért is mert az eladásokat enyhén növelném.
Most olvasom hogy a Patriot SSD-re 10év a gari... 2009-es cikk.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Ilyen szempontból pont olyan mint egy HDD: arra formázod amire akarod. Kivéve azt az egy-két "apró" különbséget amivel vagy törődsz vagy nem.
Ha hajlandó lennél újrarakni a 7-t az lenne a legegyszerűbb, az már úgy készíti elő a meghajtót ahogy kell.
Ha ragaszkodsz a ghostoláshoz akkor itt van fLeSs írása. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Jmicron-ról: "A JMF602 B-nek az írási késleltetésekkel van baja, a chip kicsi, mindössze 32 kB-os gyorsítótárral gazdálkodik, emiatt folyamatosan torlódnak az újonnan beérkező és kimenő adatok, ami lelassítja a rendszert. Ezért szokták kritizálni azokat az SSD-ket, melyek a JMicron vezérlőjével készülnek, több alkalmazás egyidejű futtatására (pl. víruskeresés közben valami más program elindítása) alkalmatlanok."
-
fagy53
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
A HDD és az SSD közötti különbséget két SSD megmérettetésénél elfelejtheted.
Soha nem tapasztalni akkora sebesség különbséget, mint a legjobb HDD és a belépőszintű SSD között. Az SSD közötti nagyobb különbségek amik a szintetikus tesztekben tettenérhetők, az átlagos használatban elenyésznek, pár másodperces különbségek a legtöbb esetben észrevehetetlenek. A magyarázat az, hogy pl a többszálas feldolgozás ami az inteles vezérlők erőssége, elsősorban a szerverekben kamatozik, az átlag felhasználó csak a teszteknél lelkendezhet, hogy neki ilyet is tud a drágább SSD-e! 
-
-
cszn
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
Az SLC bírja tovább. Az X25-E az SLC, az M meg a V az pedig MLC.
De sokan vagyunk
szerk.: A TRIM-nek hála az operációs rendszer meg tudja osztani a meghajtóval, hogy mely részein van törölt információ. A fájlrendszerben a törlésnél általában csak egy bejegyzés kerül oda, hogy törölt, de fájlrendszer tábláját az SSD nem tudja értelmezni, így amikor rendezgeti magán az adatokat néhány blokkról nem tudja, hogy ő azt szabadon használhatná. (iponró' hirtelen)
-
Gorneck
legenda
válasz
AirBooms
üzenetére
De van egy bizonyos elöregedés/használódás náluk...ami erőteljesen a használattól függ...az, hogy első generációs sztem nem akkora probléma...nincs trim...na bumm...nekem eddig nem hiányzott...
Amúgy én nem vennék használtan SSD-t, max ha van rá sok gari...és nem problémás a gari...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AirBooms
üzenetére
Viszont a chipek korlátozott írásmennyiséget viselnek el (attól is függ ugye SLC vagy MLC, trim-es vagy sem). Sztem még lehet nyugodtan venni, átlagos home user ennyi idő alatt nem tudja nagyon rontani az élettartamot. Még akkor sem ha pl a lapózófile nem volt kikapcsolva és/vagy áttéve HDD-re.
Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- 4x2TB WD RED Nas Merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Rá kéne jönni, hogy v.mi hardveres ütközéstül van, vagy a tuning miatt, vagy bizonyos driver-ek miatt, vagy mittomén.

Nekem jó buli, de a gyártónak és a nagykernek annyira nem. Ezért ritka az 1-2 évnél hosszabb gari.