Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
egyelőre úgy látom, hogy amíg az ember nem akar komolyabban másolni és közben csinálgatni ezt-azt a gépen, addig ez megfelelő, egy notiban lévő vinyónál tuti jobb.
photoshop gyorsan betöltődik. FF és thunderbird dettó. minden gyorsabban töltődik be mint egy vinyóról.
asszem most ezt az ssd-t fogom használni pár napig hogy lássam a hibáit én ugyanis egy eléggé átlagjúzer vagyok ebből a szempontból, ha nekem megfelel egy "gagyi" SSD, akkor a notis emberek többségének is meg kéne, hogy feleljen, a TF2-n kívül mással nem nagyon terhelem a vinyót/SSD-t. -
fLeSs
nagyúr
na most a jmicronos ssd-ről írok.
a win egy kicsit lassabban indult ez tuti.firefoxban ha megnyitok egy rakás ablakot szintén kicsit lassabb, de nincs akadozás pedig a cache-t átraktam az ssd-re.
később: elkezdtem a steam könyvtárat átmásolni az ssd-n belül és közben böngészni, még mindig nincs gond.
később: elkezdtem letörölni az átmásolt steam könyvtárat, ez elég lassúcska a sok kis fájllal.
később: hoppsz, törlés után várnom kell pár mp-et amíg megnyílik egy fájl.sztem ezen most azért nem érzékelhető ez az akadozásos dolog, mert win7 alatt kipipáltam azt a gyorsítótáras opciót és így a lemezműveletek először ramba mennek aztán ha van rá idő, akkor az ssd-n is végrehajtódnak.
később: mindjárt megnézem, hogy a team fortress 2 mit szól hozzá, az lesz az igazi teszt.

későbB: ha elindítok a háttérben egy lineáris olvasást vagy írást akkor már egy új firefox ablak megnyitása komoly gondot okoz.
léynegében addig nem nyílik meg az új ablak amíg a tesztet le nem állítom.sima másolásnál nem ennyire durva, ott csak 2-3 mp-et kell várni.
később: leállítottam az AS SSD másolós tesztjét, közben gugliba be akartam vmit írni és a legördülő választómenünél megakad a gép.
később: asszem most hogy már rendesen teliírtam az SSD-t kezdenek előjönni a gondok. most is hogy megy a háttérben a másolós teszt, közben le szeretnék tölteni egy fájlt a netről és a letöltőablak kb. 10 mp-en keresztül "lefagyasztotta" a gépet. utána bezártam volna egy firefox ablakot, és ugyanez történt.
na jöjjön a TF2.
-
fLeSs
nagyúr
mindjárt nyomok néhány eredményt.
alapjában véve a random 4k írás érdekel és ezt veszem alapul ami itt áll [link]
ehhez képest ez a csx 1,5 mb/s-el ír 4k randomot, legalábbis teljesen frissen, az AS SSD szerint, de még így is jóval magasabb, mint a cikkben szereplő 0,02 MB/s.szerk: IOMeter szerint 0,02 MB/s az a 4K random írás.
-
Spr1nG
tag
SiliconPower MLC 64GB
Csoda Firmware mi?
Pedig akár milyen hihetetten amikor megvettem és rendszert raktam rá, az ideg szétvert, hogy megállt tőle a rendszer egy két pillanatra. Aztán el is könyveltem, hogy kidobtam az ablakon egy kevés lóvét (drága pendrive) Aztán lett egy notim azon meg win7 és hibátlanul működik. 
-
fLeSs
nagyúr
"Szerintem az AS SSD teszt kozben leallithato/megszakithato (abort), de lehet, hogy te nem erre gondolsz."
arra gondoltam, hogy az as ssd fix méretű adatmennyiséggel dolgozik, szal egy lassabb ssd-n vagy egy vinyón a 4k-s tesztek órákig futnak.
iometerrel ugyanezt le tudom tesztelni, de ott leállíthatom a tesztet mondjuk 5 perc után és ugyanazt az eredményt fogom kapni mint amit az as ssd benchmark adna, erre gondoltam."+Alignment Anzeige orientiert sich an der tatsächlichen Clustegröße"
ez mit jelent?
nemtok németül. -
DV
senior tag
Ez jo kerdes, nem tudom a valaszt, de irtam egy emailt a CrystalDiskMark-nak. Remelem megmondjak es akkor kozzeteszem.
Szerk: Mar meg is jott a valasz! 8 perc alatt: 1MB.Szerintem az AS SSD teszt kozben leallithato/megszakithato (abort), de lehet, hogy te nem erre gondolsz.
Nekem is van egy jMicron-os SSD itthon, de most mar egy kulso USB hazban van, alig hasznalom. OCZ Core2 30GB.
Frissitettek az AS SSD-t.
Update 1.4.3704.27281
+Alignment Anzeige orientiert sich an der tatsächlichen Clustegröße -
fLeSs
nagyúr
ez a crystaldiskmark a szekvenciális olvasásnál/írásnál mekkora blokkokkal dolgozik? 1 MB? 2 MB? az 512K-s eredménynél nem olyan sokkal gyorsabb, szal vmelyik a kettő közül.
én úgy döntöttem, hogy az SSD/HDD tesztekben az AS SSD benchmark féle módszert fogom használni, de IOMeterrel, mert azt bármikor leállíthatom.
szekvenciális olv/ír 512 K
4K random 1szálon
4K random 64szálon -
fLeSs
nagyúr
van nálam egy Jmicron JMF602 vezérlős SSD (CSX, de ez mind1).
megnézem majd, hogy mit tud. találtam hozzá egy nem hivatalos firmware-t (elvileg az összes JMF602-es SSD-hez jó), ami állítólag eltűnteti a "laggolást", vagyis a 4K random íráson javít. mondjuk nemtom ezt hogyan akarja javítani, cache nélkül nehéz lesz
, de azért adok neki egy esélyt. -
fLeSs
nagyúr
itt a topikban többen is írták, hogy lassúnak tűnik az SSD-jük és az AMD déli hídjára gyanakodtak.
itt egy teszt: [link]
tényleg lassabb, mint az Intelé. -
Hi all!
Nézegettem az itteni (Szerbia) SSD árakat és megakadt a szemem a Kingston SSDNow V series 64GB SATA2 2.5" (SNV125-S2/64GB) SSD-n, mert 90€... a többi 30-40€-val drágább, az Intel 32 GB-os SSD-je meg a duplája
No mindegy... Elgondolkodtam, hogy megérné-e megvenni. Csak a Win7 lenne rajta + programok, amiket használok a gépen. Valakinek van tapasztalata ezzel az SSD-vel? Meg egyáltalán milyen pozitívumok és negatívumok szólnak az SSD mellett (nem csak ezzel az SSD-vel, úgy általában)? -
AMD_ok
őstag
Nekem a G2-es, 80 Gb-os intel ezt tudja:

-
fagy53
nagyúr
válasz
Balázs0916
üzenetére
Az, Trim-es. Ennyit azért nem adnék érte, bár 128GB nincsen olcsóbban sehol, csak éppen felesleges. Mobil PC-be nem ajánlom a fogyasztása és a melegedés miatt, asztaliba meg feleslegesek a plusz GB-ok, arra való a HDD.

Játéknál és nagy fájlok használatánál nem jobb, mint egy gyors HDD, tárolásra meg luxus használni. Ez a véleményem
-
Hello!
SSD keresése közben akadtam erre az ajánlatra:
Kingston 128GB SSD: bruttó 68.450 Fthttp://www.c-enter.hu/termekek_arak/akciok/kingston_128gb_ssd_68450_.html
Ár értékben ez már egész jó, ha jól látom már ez is Trim-es.
-
g.gergo
senior tag
Üdv!
Gyors kérdésem lenne. KINGSTON 64GB SNVP325-S2/64GB-t vettem. A meglévő OP rendszert (W7 Ultimate 32bit) elég átghostolnom az SSD-re, vagy tiszta telepítés szükséges a W7 által támogatott parancssorok helyes működéséhez?

-
fagy53
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Ha elférsz rajta jó vétel az az Intel, csak ha jól tévedek nem nagyon kapható itthon (ha mégis kérek egy linket
). Ebben az árban még Kingston SNV425-S2/64GB, ~38k.
Hogy használtat érdemes-e azt neked kell tudnod. 2-3 évig biztos az is "elhúzza", ha meg nem akkor ott a garipapír.Dr. Romano!
Ezzel a progival azt hiszem áthelyezhető a FF cache is. -
fagy53
nagyúr
Megvettem a tesztpéldányt, Kingston SNV425-S2/64GB 35k az ára és egyelőre semmi gond vele. Igyekszem hasonlóan használni, mint a HDD-t, egy-két differencia azért van a kettő között: alapból nincs aut defragm., indexelés ki, rendsz. visszaáll. ki, letöltések mappa HDD particíón. Minden héten egyszer diagnosztikai teszt, melynek eredménye elmentve. Nem használok semmilyen regeneráló progit, egyedül a win 7 Trim funkciója működhet.
Ügyelek viszont arra, hogy a rendszer particíó 25%-a szabad maradjon, változatlanul használok fájl konverziókat, telepítek játékokat és használom őket és a tervek szerint decemberig így használom, tesztelem. Egy negatívumot tapasztaltam eddig, minden más a papirformát hozta, ez pedig a melegedés. Szobahőm. 19°C max SSD hőm. 40°C, ennél kevesebbre számítottam, bár a Kingston kb kétszerakkora áramot vesz fel, mint az SSD-k általában, tipikusan asztali PC-be való.
Ez a teszt most készült. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Igen érdemes minden TEMP dolgot átpakolni (én a History-t és Cookies-t is átraktam).
Keress rá gugliban Firefox cache folder-re. Szerkeszteni kell a Firefoxban a configot, úgy lehet megadni neki az új cache könyvtárat, addig a temp-be fogja pakolni.
-
Dr. Romano
veterán
Nah megérkezett az SSD-m. Igencsak érezhető a változás a HDD-hez képest.
Az optimalizálásokat csinálom egyelőre. A környezeti változókat (tempek) is érdemes átpakolni ugye a vinyóra? A Firefox egyébként alapból a Windows alapértelmezett temp mappáját használja a letöltött lapok elemeinek tárolására, mert nála nem találtam ennek állítására lehetőséget. -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Érdeklődök az SSD-k iránt és lenne egy ilyen ajánlat 64GB SiliconPower MLC.
Tudnátok róla mondani negatív és pozitív tapasztalatokat?
Rendszer winyónak kellene Win 7 x64 alá. Vagy esetleg egy 32gb is megtenné?Köszi a válaszokat!
MOd.: olyat is ajánlhattok ami TRIM-es és elfogadható árban van.
-
-
törölt tag
help kellene! van egy falcon ssdm ami tudja a trimet és eléggé lecsökkent a teljesítménye mivel ide módban van akkor nincs trim ugye? ha achi ra rakom akkor kifagy a windows betöltésénél ,hogy kellene beállítani?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vagy, ha nem HW RAID vezérlőn vannak, akkor azért nem olyan ütősek?
-
radi8tor
MODERÁTOR
KTTech:
Szerinted jobban járnék 2 db 325 V+ 64GB-os SSD-vel, mint 1 db M szériás 80GB-ossal? Oprendszer alá kellene (+ telepített játékok is arra mennének).
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, ez elképzelhető, mert mintha már valahol én is olvastam volna ilyesmit. Lényeg a lényeg, hogy jobb eredményeket mérek itthon a 64gb-ossal, mint amit olvasok 1-2 tesztben a 128gb-osról. Gondolom a tesztekben nincs oprendszer az SSD-n, nekem pedig van. Egyszóval meg vagyok elégedve ezzel a jó kis SSD-vel.

Szerk.:
A gyári oldalon a 325-ös esetén nem különbözteti meg a sebességet 64 illetve 128/256/512-es között. Mindegyiknek 230/180mb/s-et ír, és nekem ezeket az értékek hozza is mind ATTO-ban, mind Crystaldiskmarkban. A 425-ös esetén különbséget tesz a 64gb-os és a nagyobbak között. Mert a 64-es 200/110mb/s-et tud, a többi 200/160mb/s-et. -
DV
senior tag
Az alairasodnal olvastam, hogy milyen alaplapod van. A manual azt irja:
SATA Port0-3 Native Mode (Intel ICH9R Southbridge)
Specifies the operating mode of the integrated SATA controllers.Disabled - Allows the SATA controllers to operate in Legacy IDE mode.
In Legacy mode the SATA controllers use dedicated IRQs that cannot be shared
with other device. Set this option to Disabled if you wish to install operating
systems that do not support Native mode, e.g. Windows 9X/ME. (Default)Enabled - Allows the SATA controllers to operate in Native IDE mode.
Enable Native IDE mode if you wish to install operating systems that support
Native mode, e.g. Windows XP/2000.A masodik:
Onboard SATA/IDE Device (GIGABYTE SATA2 Chip)
Enables or disables the IDE and SATA controllers integrated in the GIGABYTE SATA 2 chip.
(Default: Enabled)Szerintem az elsot hagyd disabled-en, a masodik meg alapbol enabled.
-
Atla
senior tag
Sziasztok SSD beszerzése elött állok,de most egyelöre ott tartok h átrakjam a vezérlöt
AHCI-re!
Registry-ben megcsináltam amit kő,majd ujrainditásnál Biosban :
SATA RAID AHCI Mode/ AHCI-re raktam Disabledröl!
Müködik is a dolog,de van itt két olyan opció amelyiket nem tudom h be kapcsoljak-e?
SATA PORT 0-3 NATIVE Mode/ Enabled vagy Disabled?
ONBOARD SATA/IDE Device /Disabled vagy Enabled ? És ha ezt bekapcsolom:
ONBOARD SATA/IDE Ctrl Mode /AHCI vagy RAID,vagy IDE?Win7 x64,és a gépben egyik meghajtó sem IDE-s!
Tehát van egy Sata Pioneer iró,plusz kettö Samsung Sata winchester amik nem egyformák!Köszi a válszt elöre is!

-
KTTech
veterán
válasz
Champipi
üzenetére
Persze, az Intel X-25E
csak az nem ennyibe kerül... egyébként vannak nála gyorsabbak, de az X-25M (vagy Kinston SSDNow M) nagyon erős akkor, ha sok, nem szekvenciális adatot kérnek tőle (pl. oprendszer betöltődés, programindítás stb).Írásban sok más van, ami gyorsabb nála.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Hát nem tudom mi lehet a különbség oka. Elnézve a 100mb-os teszted, nálad vannak gondok az írással, mert az a 100mb/s szekvenciális írásban elég sovány. A gyári adatot meg sem közelíti. Egyébként én úgy tudom, hogy 230/180 a gyári adat. Külföldi oldalakon tesztelték a 128gb-os változatát, és annak is bőven 200mb/s fölött volt az 512k-s írása 50mb esetén.
Az 1000mb-os teszted kb helyén való, nekem sem sokkal több.
-
ffodi
veterán
Biosban állítsd a vezérlőt AHCI-ra. Telepítéskor nem kell semmit állítani. És ha javasolhatom Win 7-et tegyél fel, mert eddig csak az támogatja a TRIM parancsot. Ha minden kész, akkor egy SSD Tweakert nyomatsz, és már kész is.

Sárpac:
Mint írtam azért 50mb-ossal teszteltem, mert néztem egy tesztet a neten, ahol elég sok SSD volt összehasonlítva, és ott 50mb-os teszt volt, és azzal hasonlítottam össze. Egyébként 1000mb-nál is hasonlóak az redmények. A 4k-s értékek valamivel kevesebbek.
-
Champipi
aktív tag
Nézem Newegg-en van Intel X25-M 80GB és csak $220-ba kerül.
Tudtok ennél gyorsabb SSD-t ajánlani? Mert tudtommal az Intel még mindet visz.

-
zozi8
csendes tag
Helló srácok!!!
Egy kis segitség kellene ezt az SSD néztem ki!!!
KINGSTON 128GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNVP325-S2B/128GB
vista 64bit-et telepíteném fel!!
köszi elöre is
-
Beta1
csendes tag
Kingston 64GB SSD SNV425
Erről vélemény? Érdemes beruházni rá? -
ffodi
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de ez 50mb-os teszt.
Azért nem 100mb-os mert néztem egy összehasonlító tesztet, és ott 50mb-al teszteltek minden SSD-t. Ha pedig 50mb-al sem hoz ennyit, akkor nálad van a probléma sztem.Egyébként házirendeknél:
-"Jobb teljesítmény"
-"Írási gyorsítótárazás" bepipálva
-"pufferűrítés letiltása" bepipálvaSzerk.: 100mb-os tesztnél csak az 512k read kevesebb, majd 100 mb/s-el, a többi kb ugyan ez (+/- 2-3mb/s)
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Ezt az ACHI drivert tegyem fel a gépre Win7 alá? Az Eszközkezelő > IDE ATA/ATAPI vezérlők > Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő alatt elég elavult (2006.06) illesztőprogram van. Ugyanennyire elavult a Lemezmeghajtók > OCZ Agility alatti is.
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Túra és kirándulás topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Ulefone RugKing
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lehet,hogy a verziószám miatt? Letöltöm,kipróbálom (rendszerlemeznek használom,lehet az is közrejátszik)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)