Hirdetés
Aktív témák
-
Mankó
veterán
Egy jó ideje nem követem az ssd fórumot, melyik széria ajánlott most?
120-as kellene ismerősnek, én a Samsung 840-es szériát ajánlottam. 840 vagy 840 pro, sajnos nincs tapasztalat egyikkel se. Ti melyiket ajánljátok? Esetleg másik típus, pro, kontra?
Köszi -
Mankó
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
Szerintem tökéletes. Sata 2-n egy mSata-val simán vállalható darab. Most már csak használni kell, és élvezni az előnyeit.

FrozenThrone: Ha csak nem Agility 4-ről van szó, akkor én nem ajánlom. Akkor inkább legyen OCZ Vertex 4 , vagy Samsung 830. Ezekkel nem szokott gond lenni.
-
Mankó
veterán
válasz
baloghzr2
üzenetére
Nekem ugyanez a konfig (lapon van sata3, de összességében ua), csak a táp nem, és egy elég régi SLC-m van. Több dolgot is kipróbáltam, volt fent Intel RST, (több is) ASMedia sata drivere is. Értékekben 1-2 MB különbségek voltak.
Most csak simán feltelepítettem a Win 7 64 bitet, nem raktam fel az alaplapi cd-t, csak a SM driverét frissítettem eszközkezelőből, VGA driverét felraktam külön, meg Fast USB-t.BIOS-ban AHCI-t beállítottam, rendszerben Indexelés, Superfetch, Prefetch maradt alapon, a többi optimalizálást elvégeztem. Tesztekben van ami több lett, van ami kevesebb, de maga a rendszer használati sebessége a leggyorsabb az eddigi próbálkozások közül. Úgy hogy én most így használom, szerintem így is marad cseréig, ami nem most lesz.
-
Mankó
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez is érdekes, viszont abban az esetben már parancssoros (DOS) ablak töltődik be, így érthető, hogy másik driver kell neki akkor.
A P35-ös lapom esetében viszont egyáltalán nem lehetett CD-ről bootolni. Se a win telepítő se a Ghost-os lemezemmel nem tudtam bootolni, csak akkor ha az AHCI-t letiltottam. Ott tuti az AHCI vezérlővel volt a bibi. Más megoldás híján, akkor elfogadtam ezt a megoldást. -
Mankó
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem a CD hibája, s az sem számít, hogy eredeti-e. P35-DS3P lapom volt, én is ezzel szívtam. A CD-ről máig lehet telepíteni, persze azóta nekem is más lapom van.
Inkább az lehet a baj, amit írtál, hogy az AHCI-re vezérlőre kötött cd-nek más driver kellene.
Én is sokat kísérletezgettem, de aztán az egyszerűbb megoldás volt a célra vezető.
Bios-ban letiltottam az AHCI-t, s telepítés után állítottam át kézzel.sz.j.: Kérdésedre.
-
Mankó
veterán
Sata 0-ra, 1esen a Seagate van.
-
Mankó
veterán
Amióta beraktuk az ASUS N75SF a Vertex 4-et azóta bootoláskor nem találja az ssd-t. BIOS-ban való beállítás után megy mint a szélvész.
BIOS legfrissebb, ssd firmware 1.4-es, mellette 500 Gb-os Seagate winyó. Furcsa módon mindig a seagate-ről akar bootolni. Boot szekvencia jól van beállítva.
Telepítéskor csak az ssd volt bent, s azóta a Seagate-en is új partíció lett csinálva.Valakinek van ötlete erre a problémára?
-
Mankó
veterán
válasz
skydragon
üzenetére
Megnézném én azt a rendszert ahol 20-25 sec alatt bebootol a rendszer gombnyomástól számítva winyóval. A rendszer belakottságától is függ a bootolás sebessége.
Peddy789: Jó az az eredmény, de különben is az a lényeg, hogy maga a rendszer gyorsult-e. Ha igen, akkor ne foglalkozz, hogy milyen gyorsan áll fel a rendszer. Lehet, hogy nálad a vírusirtó, vagy a hangkártya, Sata Bios, egyéb hardver elem tovább fogja bootoláskor a gépet, s ezért érzed lassabbnak a bootot.
-
Mankó
veterán
Szerintem 1.4-es van rajta, de hogy RC-e azt nem tudom, majd még ránézünk.
Laptopon már fent van a rendszer, most telepítgeti a drivereket. Így nagyon gyorsan bootolgat, meg dobálja fel a progikat. Nem lesz ezzel baj.
Az is lehet, hogy az Asrock sata 3-as drivere volt a gyenge láncszem, vagy az Asmedia chipset. + azt is vegyük hozzá, hogy a rendszer az SLC-ről ment, s üresen teszteltünk. -
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Mankó
veterán
Idő hiányában nem tudjuk letesztelni a gépemben saját rendszerrel a Vertex 4-et, így csak üresen mértem tesztet vele.
A 4k-s olvasási értékek barátságosak, bár nekem furcsa, hogy sata 2-n jobb, mint 3-on.
Kicsit sajnálom, hogy nem láttam, hogy érzésre mennyivel gyorsabb egy sata 3-as drive az slc-mtől, de majd a váltásakor nagyobb lesz az élmény. -
Mankó
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Gyárilag ilyen az összes, az első indítás után 99%-os lesz. Az Intel SLC-m is ilyen.
Nem kell aggódni, rendben van minden. -
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezek az infók, majd csak akkor derülnek ki, ha majd itt lesz a gép. Bár ismerve a tulajt, nem nagyon akar majd ezekkel pepecselni.
-
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asus laptop, I5-ös proci, 2*sata 3, 6 gb ram, 1 gb rammal dedikált vga. Hatalmas sebesség növekedés várható az 500-as 5400-es winyó után.
A Vertex 4 csak 64-es lesz, de az 500-as benne marad másodlagos tárhelynek. -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
balpis
üzenetére
Ez nekem is meg van, csak nem tudom, értem, hogy kellene használni, hogy érdemben jó is legyen.
Pedig nem ártana egy ilyen ramdisk, főleg, ha nem csak a netet lehetne vele gyorsítani. Esetleg te is segíthetnél ramdisk ügyben, hogy ennél a proginál mit érdemes beállítani, illetve mire kell odafigyelni.
-
Mankó
veterán
Ezzel a ramdisk dologgal én is szívtam már egyszer, de sosem jutottam egészen dűlőre vele. Másrészt Chrome-ot használok és lövésem nincs, hogy mit és honnan kellene áttenni a ramdisk-re. Illetve az sem elhanyagolható dolog, hogy milyen progit és milyen beállításokkal érdemes használni.
8 gb ramom van, abból 512-t elvesz az IGP, a többit lehetne értelmesebb dolgokra is használni, mint hogy a win 7 nyelje le az egészet. Nem játszok, csak alap szoftvereket használok + zene, film, net.Esetleg segíthetnél ramdisk ügyben.
Akár privibe is jöhet. 
-
Mankó
veterán
Általánosságban írtam, az ssd állapotát nem befolyásolhatja, de a rendszer indítási folyamatában, igen bekavarhat. Én ezért is szoktam telepítés előtt egy létező rendszer alatt megformázni az ssd-t. Így nincs 100 mb-s partíció, se kavarás vele. Használtam vele is, nélküle is a rendszert, nem nagyon láttam előnyét.
-
Mankó
veterán
válasz
maross
üzenetére
Vidd vissza hibás! Ezt meg ki ne találjátok már, hogy az ide mód vágta tönkre, legalább 10x telepítettem rendszert a sajátomra ide módban. A 100mb-s partíció sem kavarhat be,főleg hogy a bios sem látja. Egyszerűen gyári hibás. Vissza kell vinni gariba, vagy élni a 8 napon belüli üzlettől való el állással.
-
Mankó
veterán
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
A többség azt se tudja, mi az az ssd. Csak látta, hallotta, hogy jó, s akar venni egyet. Aztán ha tanácsot kérnek tőled, akkor meg jönnek a "...de ebben a tesztben, ez meg az jobban ment.." beszólások.
Az nem számít, hogy téged hobbiból érdekel a dolog, s x éve már minden ilyen jellegű cikkbe, fórumba nyakig bele ástad magad. -
Mankó
veterán
Ha nem használsz olyan progit, ami megkövetelné a lapozó fájl jelenlétét, akkor nyugodtan kikapcsolhatod a lapozófájlt. 8 gb-nál meg pláne. (Ha valami mégis kérné, akkor úgyis szól érte.)
Az optimalizálásokat megcsináltad, alignálás rendben? Sokat tud lökni a sebességen.Szerk.: De az is lehet, hogy valami fogta a gépet a háttérben.
-
Mankó
veterán
Valaki tud arról információt, hogy a Vertex 4 64 Gb-nál mekkora sebesség növekedést hoz az új firmware?
Külföldi és hazai hírekben is csak a 128-astól felfele írnak javulást. Jó lenne behatárolni, hogy a kisebb testvér hol jár sebességben, mert tárhelyben az is megfelelne. Viszont ha sokkal gyorsabb a 128-as akkor meg már azt lenne érdemes megvenni. -
Mankó
veterán
válasz
janos666
üzenetére
AHCI be volt kapcsolva, egy Samsung 830-on volt a rendszer (AHCI, optimalizálások rendben, IRST fent), s másodlagosnak lett betéve. Akkor üres volt még, de 4 k olvasásban 21 mb , írásban 12 Mb volt. Qd32 olvasás 39 mb és 44 az írás.
Aztán berakták csak a Force Gt-t, rendszer fel rá, MS AHCI-vel, alaplapi driverek fel és úgyis annyi volt. Igaz a teszt egy 2500k-val és egy Asrock Z68-as lappal készült, de akkor sem kellett volna ilyen keveset kapnia a tesztekre. Szerintem egy hibás példány volt.A Vertex 4 még annyira új modell, hogy szinte 1-2 teszten kívül nincs viszonyítási alap. Ez vonatkozik a Kingston HyperX 3k-sra is.
Ezért is kértem a ti véleményeteket.Én is nagyot néztem, hogy a Vertex 4 64-es csak 23-24k. Elgondolkodtató, de ez a 440 / 220-as sebesség viszont már nem valami biztató. Nem is nagyon tetszik az emberkének, akinek lesz.
-
Mankó
veterán
Vettünk havernak egy Corsair Force Gt 60-ast, aminek a 4k-s írási eredményei egyenesen siralmasak voltak. Üresen is, rendszerrel is 12 mb környékén voltak. Firmware 5.02-es volt.
Éltünk a 8 napon belüli üzlettől való elállás jogával és most kellene helyette egy másik. De mi, ez a kérdés?
Ezek közül melyiket érdemes választani? I5-ös laptopba fog menni 6 Gb rammal, sata 3-as csatira és lesz mellette egy 500as 5400-es sata 2-es hdd is.A lehetőségek:
Corsair Force Gt 90 Gb
Kingston HyperX 3k 90 Gb
OCZ Vertex 4 64-128 GbÉn személy szerint az első 2 közül választanék, de kellenek azért a megerősítő adatok.

Szerk.: akkor én el is bújok a 2 Tb-os írással, pedig az is januári vásárlás volt.
-
Mankó
veterán
válasz
J.J. András
üzenetére
Beállítottam amiket mondtál, s érzésre, mintha gyorsabb lenne a gép. Crystal értékek minimálisan változtak 1-3 mb-kal fölfele. Illetve a Windows írási gyorsítótár letiltása pipát kivettem.
Eddig tetszik. -
Mankó
veterán
Most engem is elkezdett érdekelni, hogy ugyan az enyém, hogy van megformázva.
Hol lehet azt megnézni, hogy egy létező rendszeren milyen a rajta lévő fájl rendszer cluster mérete? -
Mankó
veterán
Furcsa mód a 830asnak jók voltak az értékei, de valójában majd egy laptopba fog menni, amin szintén van Sata 3. Lesz mellette egy 500-as 5400es winyó.
Megpróbáljuk egy másik gépben is, aztán ha ott is ez lesz a helyzet, akkor hétfőn megpróbáljuk kicseréltetni egy Samsung-ra. Bár ha jól emlékszem, a másik gépen nincs sata 3, de szerintem sata 2-n is jobb eredményeknek kellene születniük, mint amiket egy kicsit lejjebb írogattam. -
Mankó
veterán
A cluster méret megválasztása hozhat valamilyen fajta előnyt?
Mármint Default vs. 4k vagy nagyobb? -
Mankó
veterán
Randommal is, meg 0 Fillel is. A 4 k-s értékek nem változtak, se a Qd32-esek.
Asrock Z68M/USB3-as lapon volt a teszt, amin 2 sata 3-as port van. Csak 2 ssd volt a gépben. A 0-áson a Samsung 830-as, az 1-en pedig a Force Gt.
Esetleg elképzelhetőnek találod, hogy kicseréljék mondjuk egy Samsung 830-ra? Mai Ipon vétel. Vagy szerinted mi a teendő?
-
Mankó
veterán
Haver vett egy Force Gt 60gb-sat, gyárilag az 5.02-es fw-el érkezett.
Beraktuk egy Samsung 830as mellé szintén sata 3-ra és egészen szar eredmények
születtek.
A meghajtó üres volt a teszt alatt. File rendszer NTFS, Default cluster mérettel.
Alignálás rendben, a teszt rendszeren AHCI, TRIM on, optimalizálások rendben.Seq: R: 467 W:78
512k: R: 387 W: 78
4k: R: 23,9 W: 13,2
QD32: R:44 W: 39Szerintetek mi a gond? Vagy éppen az, hogy másodlagos volt? Elképzelhető, hogy ha rendszer lesz rajta, s az alól történik a mérés, akkor javulnak ezek az értékek?
-
Mankó
veterán
válasz
J.J. András
üzenetére
Na de ezek Xp-s beállítások, s a SWAP is ki van kapcsolva.
Valakinek van még ezekkel a beállításokkal tapasztalata?
-
Mankó
veterán
válasz
J.J. András
üzenetére
8-9 pont mit csinál, s hol lehet beállítani?
-
Mankó
veterán
válasz
peetmaster
üzenetére
A szekvenciális értékek a legkevésbé relevánsak a rendszer használat során, mivel nem másolgatsz 4gb-s fájlokat az ssd-re. A rendszer esetében a 4k-s értékek számítanak, de ha érzésre sem látsz különbséget, akkor én a helyedben nem nagyon foglalkoznék vele, használnám. Aztán, ha majd egyszer sata 3-as lapra cserélsz, majd akkor növekednek azok az értékek is, amiket most keveselsz.
Ezek úgyis csak benchmark értékek, rendszer alatt teljesen máshogy viselkedik a drive. Még az is lehet, hogy a rendszer használata alatt jobban teljesít, mint a tesztekben. De hogy mi az igazság, ki tudja, csak találgatni lehet. Használni kell és élvezni az előnyeit.
-
Mankó
veterán
válasz
peetmaster
üzenetére
Eredmények alapján én hagynám sata 2-n. Nem olyan rossz eredmények azok, sokkal nagyobb élményben nem lenne részed akkor sem, ha majd másfélszeres értékek állnának ott. A többi már csak szőrszálhasogatás.
Ebben a gépben ennyit megy, ezt kell elfogadni.Szerk.: Értékek alapján, vagy érzésre gyorsabb? Nem mindegy.
-
Mankó
veterán
válasz
peetmaster
üzenetére
Szia
Ezt a dolgot is kipróbálhatnád. [link]
Igaz, hogy nem P55.ös lap, de Agility 3.Az Aida féle dolgot, pedig megoldja az legujabb 2.5-ös verziója.
Majd dobj egy Crystal Disk Mark eredményt 0 Fill és Defaultban is, hogy hozott e javulást!
-
Mankó
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Ahogy beszélgettük priviben. Csak hogy más is lássa az SLC-k eredményeit is.
1 percig megy 1-3 közötti értékeken, aztán 1 perc után felugrik 94-re a Maximum Response. Ez lehet a kevés cache memória miatt is. ami pl. 1 perc után betelik? A kérdés az, hogy az alkalmazásokban mi az ami ennyire leterhelhetné a valóságban is, hogy 1 perc alatt megtelik a cache és nincs ideje üríteni?
Vagy kár ezen operálni, mert általánosságban nem ilyen programokat használunk. Nagyon jó lenne, ha tényleg a 1-3 ms-os Maximum Response Time érvényesülne az átlag használat mellett.S megint egy olyan kérdés, amit az X-aktákhoz sorolhatunk.

-
Mankó
veterán
Az Intel X25-E SLC-ről. Force Gt-re való cserére reagálva:
Úgy döntöttem nem cserélek egyelőre. Bőven kiszolgálja a jelenlegi igényeimet a kis SLC. Másrészt IOMéterrel kimértem és összehasonlítottuk egy Force GT-vel egy fórumtárs segítségével. IOMéter alapján az SLC a gyorsabb. Nem is kevéssel.
Aztán, hogy most a valós felhasználáshoz melyik áll közelebb a Crystal Disk Markos eredmények vagy az IOMéter-es, ki tudja. Az a biztos, hogy a sata 2-es (s néhány sata 3-as is elbújhat mellette) eredményekhez képest mind2-ben jól teljesít.
Majd X év múlva, amikor kinövöm az SLC-t, akkor is ráérek egy a mostani választottól (Force GT) 2-3x, vagy akár 10x gyorsabbra cserélni. -
Mankó
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Jogos, de akkor a trim-re való tekintettel megint csak 24 gb körül marad a felhasználható terület. Nem sokkal lejjebb találhatóak az eredményei, s szerintem néhány sata 3-ast is megszégyenítek sata 2 porton, nem hogy a jmicronos sz@rokat, amelyeket 8-10ért lehet venni az apróban.
-
Mankó
veterán
8-9-et írtak az SLC-re.
Annyiért, akkor inkább megtartom, attól jóval többet ér. Lehet kirakom majd apróba, aki többet ajánl az viszi, de ez már nem ide tartozik. -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy elcsábultam kicsit a nagy eredményektől, s kacsingatok egy Force Gt felé. Csak nem tudom, hogy megérné-e a csere. A hely nem érdekel, - most is van rajta 20 Gb szabad -, aztán hogy gyorsabb lenne-e kitudja.
Fillérekért nem akarom eladni, akkor már inkább megtartom. Fingom sincs, mit érhet most ez a drive. 878 órával és 1.6 Tb írással, aminek 60 %-át a tesztek tettek ki.
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Most kérdeztetek utána a beárazós topikban. Persze az is csak egy viszonyítási érték, de már én is kíváncsi lettem rá.
-
Mankó
veterán
Ez jó kérdés, nálam resettel válaszolt, amikor rányomtam az AIDA-ra.
Én még arra lennék kíváncsi, hogy más Sandforce-s meghajtókat is gyorsít-e ez az új IRST driver. Az SLC-men szinte semmi változást nem hozott.
Ha valakinek van tapasztalata már, akkor légyszíves ossza meg a fórumtagokkal!Kérdés: Intel X25-E 32 Gb-s Sata 2-es SLC-t érdemes lecserélni szerintetek egy Corsair Force Gt Sata 3-as 60 Gb-s ssd-re?
Nagyon elgondolkoztatott a dolog. 1:1-be is menne szerintem.Szerk.: régebben voltak gondok bizonyos típusú ssd-knek a Marvell vezérlős Sata 3-kal. Valaki emlékszik, hogy milyen ssd-kről volt szó, illetve, hogy milyen lapokon van ilyen vezérlő?
H61M-es lapokon ugye ASMedia a Sata 3-as vezérlő? -
Mankó
veterán
Szerintetek érdemes lecserélni egy 32-es Intel slc-t (sata 2) egy 60-as Force Gt-re (sata 3)? H61-es a chipset, ha ez valamit számít, i3-2105-el.
-
-
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Semmi, csak az előbbi hozzászólónak Agility 3-mal gyorsult. Nekem a sata 2-es SLC-men minimális 1-5 mb/s-es különbségek vannak.
Esetleg azt megtudja mondani valaki, hogy a Bios-ban a Package State Control mit jelent, és mire kell állítani, azt megköszönném. (Auto, Disabled, C2, C6)
-
Mankó
veterán
Én is meglestem most az enyémet. A 4k és 4k qd32-es eredmények nekem is hasonlóak, mint neked az első képen. Viszont nekem sata 2-es slc, de még így is jóval, mondhatni sokszor gyorsabb a rendszerem.
Az beállítás és gép függő is, Ezen különben én is agyaltam, hogy miért megy egyikben így, a másikban kevésbé jól. Attól nagyban függhet, hogy milyen optimalizációkat állítasz be. Prefetch, Superfetch-eket használsz-e stb. Erről megoszlanak a vélemények. Én is méregettem az elején, de orbitális különbségeket nem éreztem. Most pl. mindkettő ki van kapcsolva.
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Erre még valaki?
SisoftSandra szerint tudja a laptop a sata 3-at.smiti: Crystal Disk Markkal mérj egyet, Random és 0 Fill beállításokkal. 5 kör 1000 Mb-val.
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egy kicsit tényleg megkavaró a leírása. Regedit szerint megy, de biosba nincs bekapcsolva.
Legjobb lenne ha újra rakná a rendszert, bekapcsolt AHCI-vel. -
Mankó
veterán
válasz
aginor
üzenetére
Ez elég furcsa. Semmilyen partíció nincs rajta? Fel tudsz tenni bármilyen partíciót rá? Pontos típusa?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ugyanazon ssd-vel próbált-e már valaki több lapot? Gondolok itt a H61-től fölfele pl. P-s, Z-s, esetleg az új Ivy Bridge-hez való lapokra. Arra lennék kíváncsi, hogy az egyes chipsetek között van-e érdemben való gyorsulás, változás?
-
Mankó
veterán
válasz
Dyingsoul
üzenetére
A kép szerint és a regedit szerint is van AHCI (a win 7-es beépített AHCI drivere). A post utáni kép az AHCI bios-a, ott detektálja be a sata-s eszközöket. Az enyém is így indul.
Tegyél fel egy Intel féle IRST drivert, Intel oldalán le is tudod tölteni, az jó lesz hozzá!
A régi P35ös lapom azzal nagyon hasított. -
Mankó
veterán
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Annyira nem nagy probléma az a 100 mb-s partíció. Személy szerint én nem szeretem, mert a partíció mentés során bekavarhat. Azt is el kell valamilyen szinten menteni, s ez már így számomra kavarás.
attila9988: A telepítő csak akkor hozza létre, ha nincs elő partícionálva az ssd, ellenkező esetben nem jön létre ez a 100 mb-s partíció. Sebességre semmilyen hatással nincs a megléte, vagy nem léte.
-
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
250-es Sata 3-as HDD-re gondolt.
-
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

i5-ös a proci, de ez nem von le a hsz. információ értékből.
-
Mankó
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Bekapcsolástól számítva az egy nagyon jó eredmény lenne, az, hogy a windowsba mennyi idő alatt lép be az meg egy másik kérdés.
Fire/SOUL/CD: Igen elméletileg a chipset támogatja, de hogy gyakorlatilag is így van e, azt nem tudjuk. Láttunk már falon pókot.
samu74: Na de azon belül hol? Mert a drivenál csak az van írva, hogy melyik sata verziót támogatja, az nincs, hogy milyen csatin is megy jelenleg.
-
Mankó
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
6-8 secet szerintem senkinek sem sikerült. Bekapcsolástól számítva 20 sectől felfele lehet számolni a bootolási időket. Nálam egy sata 2-es slc-vel 32 s.
Milyen winyóval volt 29s?
Bekapcsolástól számítva nincs az a winyó, ami 29 s alatt feláll. Esetleg 4 Velociraptor raidbe kötve, de még azt is nehezen hiszem el.
Ez persze nagyban függ a rendszer belakottságától, illetve, hogy milyen proci, illetve vas van alatta. -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Én is azt mondom, hogy bármelyik jó választás lehet.
Gari idő mindegyikre 3 év, árban az Agility 5-el olcsóbb a másik 2-nél.
Azt, hogy a laptopban milyen sata van, lövésünk sincs, mert sehol nem írják le. Most program sem jut eszembe, amelyik ki írná, hogy melyiket támogatja. Sata 2 tuti, de hogy a 3-at tudja-e? X. -
Mankó
veterán
ASUS N75SF laptopba milyen 64gb ssd-t ajánlotok:
Agility 3
Force GT
Samsung 830Megnéztünk ezer tesztet, van ami egy adott konfigurációban 30 mb-s 4 k értékek vannak, máshol meg csak 21-esek. A tag nem tud dönteni. Szerintem az Agility 3 is tökéletesen megfelelne. Szerintetek?
-
Mankó
veterán
válasz
LordDarkness
üzenetére
Mik vannak neked feltelepítve a rendszerre, hogy több mint másfél perc alatt áll fel a rendszer?
Nálam, skype, vírusirtó meg egy rakás programmal is fel áll 32 sec alatt bekapcsolástól számítva. Optimalizáljad már légyszíves a rendszert, s utána mérj egyet! Pl.: [link]
Ja és persze AHCI-vel. -
Mankó
veterán
válasz
LordDarkness
üzenetére
Az egy dolog, hogy 3 seccel gyorsabban indul a gép, de mi van a későbbiekben? A rendszer használata is gyorsabb, mint AHCI-vel?
-
Mankó
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Nem csak te vagy úgy vele, de vannak felhasználók, akiknek elmagyarázni se lehetne a lényeget. Esetükben jobb megoldás, ha már helyből csak 90%-osra van formázva az ssd, s nem kell magyarázkodni, amit úgysem ért meg.
Sok olyan meglett ismerősöm van, (van köztük informatikus is), aki nem takarít a gépen, ha betelik a C, akkor telepít a D-re. Aztán, hogy tele van a kuka, meg ezer éves programok foglalják a helyet, őt az nem érdekli.
Na, miattuk tettem fel a kérdést ezzel a "10%-kal" kapcsolatban. -
Mankó
veterán
válasz
Szabesz
üzenetére
Ez a verzió, csak egy elméleti elgondolás volt. Persze, hogy jó ha van szabad hely a winyón, de akkor nem kell még számolgatni, hogy x – 10 %, akkor most mennyi helyem is maradt a telepítésre, stb.?
Fire/SOUL/CD, fsb1000: A legegyszerűbb verzió marad akkor, egybe formázni a partíciót, s figyelni, hogy a minimum 10% szabadon maradjon.
Aztán ha valakinek ez a verzió nem tetszik akkor még mindig megmarad neki az a verzió, hogy csak 90%-ra formázza az ssd-t.Különben nekem is járt az agyam, hogy a lekerekített kapacitású (60, 90, 120 stb.) ssd-k esetében, akkor hogy is van ez. Mert hogy a Spare Area-nak kevés az a 4+ Gb hely. A gyártók teljesen a felhasználóra bízták a megoldást. Lehet tényleg elég az a lefoglalt hely + az a néhány Gb ami a partíción marad a mindennapi használat során. Ha meg nem, ott a garancia.
Kemény. -
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
SLC tulajként mindig is foglalkoztatott 1 kérdés, de most érkezett egy laikus kérdés is hozzám, hogy a Trimnek fenntartott 10-20%-ot, hogy kell érteni?
1. Egybe formázom a meghajtót és 20%-ot mindig szabadon hagyok, vagy már
2. az elején 20%-kal kevesebbre formázom a meghajtót és a fennmaradó 20%-kal meg nem foglalkozom?Melyik a helytálló? Gondolom az 1. verzió a helyes, de a 2. verzió sokak szempontjából jobb lenne, mert nem kellene azzal foglalkozni, hogy mennyit hagyjanak szabadon.
Kíváncsi lettem a lényeg feltáró magyarázatára. -
Mankó
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Kipróbáltam az említett C-s beállításokat, s úgyis mértem egyet. Semmit nem változtak az értékek, szinte tized mb--ra megegyeznek az értékek.
Lehet, hogy az említett dolgok csak az mlc-s sandforce-s ssd-knél jelent gyorsulást. Az SLC-s ssd-nél esetemben semmi eredménye nem volt. -
Mankó
veterán
válasz
Balázs0916
üzenetére
Sata 3-on számíthatnál nagyobb eredményekre, illetve 0 Fill méréssel Sata 2-n is. De ne szomorodj el, ezek csak értékek, a valós használat során nem látsz különbséget!
-
Mankó
veterán
válasz
petike2014
üzenetére
Ha a 0 Fill-lel hozza a gyári értékeket, randomban meg a 200 körülieket, akkor rendben az ssd. A 0 fill esetén tömöríthető adatokkal dolgozik, de a windowsban is nagyrészt tömöríthető adatokkal van dolga, így panaszra semmi okod.
20 sec a gomb lenyomásától számítva nagyon jó eredménynek számítana, ha egy full feltelepített rendszerről lenne szó. De még egy szűz rendszer esetében sem mondható rossznak.Nálam 30-32 sec, de ez csak egy sata 2-es drive, s nálam elég sok progi van fent, amit már az indulásnál be kell töltenie. Vírusirtó, skype, stb.
Aktív témák
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Asus laptop, I5-ös proci, 2*sata 3, 6 gb ram, 1 gb rammal dedikált vga. Hatalmas sebesség növekedés várható az 500-as 5400-es winyó után.
Jön egy Vertex 4-es laptop telepítésre.

Akár privibe is jöhet.

Bekapcsolástól számítva nincs az a winyó, ami 29 s alatt feláll. Esetleg 4 Velociraptor raidbe kötve, de még azt is nehezen hiszem el.