Hirdetés
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Aktív témák
-
Scholes9
nagyúr
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi, akkor nem erőltetem

-
Scholes9
nagyúr
Hali. Fél éve nem jártam erre, mert nem kellett szerencsére
Ma feltettem a Samsung SSD Magician szoftvert és kiírta, h van fw update hozzá. Első kérdésem, h érdemes-e leszedni, annak ellenére, h most is hibátlanul m,egy az SSD-m. Második, h fw frissítésnél elvesznek-e az adatok a meghajtóról? Köszi előre is 
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Pisztillus
üzenetére
Amúgy meg: Mértem 1-et 
-
Scholes9
nagyúr
Visszarakva a Win 7 AHCI driverét: klikk
És még a boot idő is gyorsabb lett, nemtom mennyivel, de érezhetően, pedig előtte sem volt lassú, Win 7 logo épp, hogy összeáll és már szinte bent is van az asztalon
Mivel lehet lemérni a boot időt? 
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, Samu 830 64 gigás változat, visszarakom a Win7 driverét és meglátom

-
Scholes9
nagyúr
Más Samu tulajnál is ez van
Lehet vissza kéne raknom az alap Win 7 AHCI drivert
Mondjuk mindettől függetlenül a meghajtó tökéletesen műxik, csak zavar, h több program is hülyeséget ír... -
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
Scholes9
nagyúr
Hogy tudom visszarakni a Win 7 alap AHCI driverét?

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem változott, úgyanaz maradt, de a többi proginál meg faxa, illetve a cmd-ben is, szal hidegen hagy, illetve a meghajtó tökéletesen múxik
Most lépek, tényleg köszi a helpet 
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kattúgy néz ki megy a TRIM, lecsekkolom még más progival is

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win 7 Ultimatet használok, 64 bites
Értem köszi. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amúgy ez mi? Katt. Lehet nem a legújabb driver van fent? Vagy a Sata 2 miatt lehet

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így van, 2 hónap rémálomnak vége...
Élmény index is megnőtt "cseppet"
Katt 
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nagyon faxányos és igen, Sata 2-vel használom, de megvan végre az ismert SSD érzet, nem hiába volt gondom a Novával, mert tudtam, h nem az igazi, visszakerestem, íme a Nova:
Katt "Enyhe" különbség
De a lényeg, h végre 2 hónap szívás után úgy használhatom a gépem, mint régen 
További szép napot

-
Scholes9
nagyúr
Na skacok, köszi szépen a helpet megjött a Samsung 830 64 Gb-os SSD, tökéletesen működik
Végre úgy műxik minden, olyan gyorsan, ahogy annak lennie kell 
Katt
A Nova 4k-s írásban 0,00xxx volt pl... -
Scholes9
nagyúr
-
Scholes9
nagyúr
válasz
zetecR
üzenetére
Csak rendszernek kell. A 2. Novám is ua fos, mint az 1. tegnap csomagoltam ki azt is...csak eladtam havernak, mert nála jó volt, valszeg inkompatibilitási gond volt, mert totál olyan gázos volt. Ezért is fosok kicsit a Corsairtól...ez a 830-as Samu is nagyon jónak tünik, nemtom van-e hozzá fw, ha esetleg gebasz lenne
GT-hez legalább van, ha gond lenne vele.DeadMeat: iponon 2 évet látok.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
Főleg, h Sata 2-es lapom van csak, viszont én pont a firmware frissítéses mellett döntenék, mert, ha vmi gebasz van, akkor attól valszeg megjavul, na nemsokára kiderül, mert még lefekvés előtt meg kéne rendelni, h péntekre ide is érjen

Szerk: ja, OCZ ki is esett a 2 év garijával
Nehéz döntés, mert, ma hozott gariból a futár egy full új bontatlan Nova meghajtót, már a 2.-at és az is tök olyan volt, mint az előző, havernak elpasszoltam, nála faxán műxik, bár nem AMD-s lapja van...mondjuk a Reactorral semmi gond nem volt, míg meg nem halt...de, akkor is a GT jön be jobban, mint a Samsung -
Scholes9
nagyúr
Na valszeg berendelek egy ilyet, aztán majd meglátjuk

-
Scholes9
nagyúr
Egy ilyennel mennyire fognék mellé? Katt

-
Scholes9
nagyúr
Na elvileg szerdán jön érte a futár, kíváncsi vagyok, mit tosznak vele...

-
Scholes9
nagyúr
válasz
vtechun
üzenetére
Szerintem sem az, másik SSD-vel míg működött nem volt ilyen gond, szal dobom ezt is szépen vissza gariba...
80 gigás Seagete őskövület vinyó gyorsabb volt, kész vicc

Bf3-at telepítem épp, de vmi szörnyű...Seucre Erase esetleg megoldhatja a gondot? Jól gondolom, h minden adat elvész vele? -
Scholes9
nagyúr
Amúgy az mennyire normális dolog, hogy, ha telepítek 1 bármilyen programot, iszonyatosan belassul a gép, pl netezni is alig lehet közben

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
Az is Corsair volt, csak a típus volt más, Corsair Reactor, most kaptam helyette egy Novát, ami meg baromi lassú, már írtak is vissza, h küldjem el a meghajtót, most raktam új Wint, ha tetű lassú lesz, akkor rendelem is a garanciafutárt. Lapommal nincs gond, öcsémnél is tök ilyen volt, csak máshogy mértem és azt hittem gyorsabb, de nem.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
Köszi. Írtam nekik (Ipon) mailt az előbb, h az esetemben mi is a teendő. Annyi a gond a meghajtóval, h baromi lassú Win 7 alatt, így nagyon kellemetlen használni, sztem jön ezért is a garifutár azt majd mondják, h mi lesz. Végülis, amíg nem műxik normálisan, addig nem mondhatják, h nesze használd így, ahogy most van, legalábbis gondolom, h így megy a dolog
Corsair fórumon több embernek is pont ilyen gondja van a Novával, biztos nem véletlen...Na már nincs messze a reggel 6 és húzhatok haza 
Big M: nem sajna, legalábbis az SSD-i, pedig a tápja tökéletes, ami nekem van...
-
Scholes9
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
Az biztos, h én többet nem veszek Corsair SSD-t, az első október elején halt be, nemrég kaptam egy Novát helyette, full bontatlan volt és az is fos, lassú, mint a tetű, holnap valszeg azt is visszaküldöm gariztatni, de szólni fogok, h, ha lehet adjanak másik gyártótól meghajtót helyette, ha lehet ilyet, akár rá is fizetek...én Samsungot vennék most az biztos

Azt nem tudja vki, hogy, ha egyszer már kicseréltek egy terméket, akkor hogy megy a garanciáztatás?
-
Scholes9
nagyúr
Secure Eraset hogy kell csinálni? Illetve mi az pontosan?

-
Scholes9
nagyúr
Nos csoda történt, bár még nem az igazi, végre SSD sebességérzés van, de majd még tökéletesíteni kell, semmilyen drivert nem tettem fel eddig. Nem hagyott nyugodni, h írtó lassú a meghajtó. Win 7 telepítés után lesújtó eredmény fogadott ismét:
Na gondoltam, h megnézem öcsém gépében, az már többször is segített, pedig jóval gyengébb, mint az enyém
Ez lett az eredmény, nem kicsit meglepődtem:Egyből "kitéptem" a Sata kábelt a gépből és beraktam az enyémbe, nos az eredmény a következő, ég és föld

Végre rendesen műxik, bár még messze nem tökéletes, de legalább nem kell cseréltetnem az is biztos, most következik a finomhangolás, nem gondoltam volna, h egy kábelcsere ennyit segít, pedig már vagy 3 másikkal is megnéztem...Amúgy öcsém gépe nem is AHCI módra van rakva...szal érdekes...
-
Scholes9
nagyúr
Az létezhet, h egy program sem méri/mutatja az SSD hőmérsékletét? Vagy ez nem egyedi eset?
Flashcash: köszi az extra gyors választ

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van esély rá, h ez helyre hozza a gondot? Mert, akkor letojom, h behal a rendszer, max megy rá egy friss Win7

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen arról. Az előző SSD-vel semmi gond nem volt, használtan vettem és csak beraktam, ment rá a Win 7 és tökéletesen és gyorsan működött, ez meg full új és lassú, mint a csiga...

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Milyen AHCI drivereket érdemes megnéznem?

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
2 eltolási szám is van, de mind a 2 osztható 4096-al, nemtom tényleg mi a fene lehet, Win7 alól is formáztam a meghajtót, AHCI mód be van lőve a BIOS-ban, kábel csere is volt, az a szar, h ez már egy garicsere cucc, de full bontatlan volt. Most ezt is küldjem vissza gariztatni, nemtom mit szólnának hozzá
A régi SSD nagyon gyors volt, a mostanival össze nem lehet hasonlítani és még is elvileg jóval lassabb, mint ez, csak megadta magát 
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez mit jelent? Az írás értékek valóban röhejesek...

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win7 igen, 64 bites Ultimate. Átnyálazom köszi, egy részét biztosan megcsináltam, de lehet vmit kihagytam

-
Scholes9
nagyúr
Nos nemrég írtam, h gond van az SSD-vel, de megoldódott, de meg a lófa..t. Olyan szinten lassú a meghajtó, h az leírhatatlan, gép bekapcsolástól eltelt 4 perc mire kb használlni lehet a gépet, pedig csak pár program van, amit be kell töltenie...iszonyat lassan indulnak a programok is, Firefox néha nagyon belassul, Winampban a zene elkezd szaggatni, amikor egyszerre több dolgot csinálok, de inkább csinálnék...amíg gariban volt a Reactor SSD egy majd 10 éves 80 gigás IDE Seagete vinyó volt a gépben, de bakker az gyorsabb volt, mint most az új SSD!!! Én nemtom mi az anyám van a géppel, de így használni vmi katasztrófa, kínszenvedés. És már el is kezdett rohadni...mondjuk Corsair SSD-t biztosan nem is veszek többet, csak felbax, h 2 hetes a cucc és full új, azt használhatatlan, pedig egy csomó mindent beállítottam rajta...Vkinek van vmi ötlete azt szívesen veszem

-
Scholes9
nagyúr
Hi. 60 gigás SSD-n mennyi szabad hely az "egészséges" 10giga+ az oké?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ahogy Qru írja, én épp így jártam pár hete, nem lehetett formázni meg Wint telepíteni sem rám, így ment gariba, kicserélték egy Novára

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
Scholes9
nagyúr
Az mitől van, hogy, ha a biosban AHCI-re állítom a Sata konfigot, akkor a Win betöltése közben állandóan kék halálozik a gép?
-
Scholes9
nagyúr
Nos megjött a 60 gigás Nova SSD, de néha mintha kicsit lassú lenne, nemtom mi lehet a gond vele
Pl van, h a Winampban is beakad a zene, amikor több weboldal töltődik a Firefoxban
, illetve néha egyes műveletek előtt kicsit "elgondolkodik", tehát nem egyenletes a sebessége, pedig azért érezhetően gyorsabb, mint a régebbi SSD
Nem tudjátok mi lehet a gond vele 
-
Scholes9
nagyúr
válasz
GrooveHero
üzenetére
Mehet rá a Win

-
Scholes9
nagyúr
No tegnap 1 hete, h elvitte a futár az SSD-t, tegnap már hívtak is az Ipontól, h egy 60 gigás Corsair Novára cserélik ki, jövő héten hozzák is. Nemtom milyen, de a Reactortól gyorsabb, annyit tudok

-
Scholes9
nagyúr
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Igen nagyon könnyű megszokni és tényleg nagy a különbség egy SSD és egy HDD között, sokkal gyorsabb a gép használata
Amúgy melyik SSD-t érdemes most választani? OCZ Vertex 2-n vagy Corsair Force-on gondolkodtam, de, ha van jobb, akkor az is szóba jöhet
Mert, lehet, h választhatok helyette majd másikat, mindenképpen a 60 gigás elég, attól nagyobb teljesen felesleges számomra, Win7 volt rajta és úgy is maradt mindig ~25 giga szabadon 
Szerk: ja itt olvasom alattam
Még a Samu 60 gigás 470-es modelljét is néztem és úgy néz ki az sem rossz 
-
Scholes9
nagyúr
No nem kívánom senkinek, h SSD-ről váltson vissza HDD-re, rémálom
Remélem minél hamarabb visszajön gariból 
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Ma este egyszer csak kékhalállal behalt a gépem. Már sokmindennel próbálkoztam, Wint sem tudtam újrarakni, formázni nem engedi a lemezt és addig jutottam, h öcsém gépébe berakva ez fogadott:
Kérdés, h mit tehetek? Letudom formázni vhogy és használni vagy vehetek egy új SSD-t? Illetve ezt garanciában nem is tudom elintézni? Mert van még rá gari.
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Az mitől lehet, hogy, ha bekapcsolom a gépet, nem mindig ismeri fel elsőre az SSD-t és ki kell kapcsolnom a gépet, majd újra bekapcsolnom és utána már felismeri, de van, h 2 ki-be kapcsolás is kell hozzá

(#19849) jozsi252: Corsair Reactor 60 gigás, ja meg néha olyat is csinál, mintha megállna pár másodpercre, és olyankor a gép is mintha "megfagyna", semmit sem csinálni, ez ritka, de kicsit idegesítő, bár csak 2D-ben produikálja ezt, tehát film vagy játékok alatt soha...
Aktív témák
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Battlefield 6
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (FOGLALVA)
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ma feltettem a Samsung SSD Magician szoftvert és kiírta, h van fw update hozzá. Első kérdésem, h érdemes-e leszedni, annak ellenére, h most is hibátlanul m,egy az SSD-m. Második, h fw frissítésnél elvesznek-e az adatok a meghajtóról? Köszi előre is
Amúgy meg: 
Lehet vissza kéne raknom az alap Win 7 AHCI drivert
Mondjuk mindettől függetlenül a meghajtó tökéletesen műxik, csak zavar, h több program is hülyeséget ír...

Végre úgy műxik minden, olyan gyorsan, ahogy annak lennie kell

80 gigás Seagete őskövület vinyó gyorsabb volt, kész vicc