Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Valamit biztos javítottak rajta, a Samsung nem szokott ötletszerűen update-elgetni.
Az enyém nyár végi, azon már a legfrissebb, februári verzió volt. Valaki biztosan tudja itt a topicban, hogy a Magician Windows alól is elintézi-e a frissítést, vagy szigorúan másik gépben kell azt végezni, mint egyéb márkák esetén...
(#45999) puttonyos: már itt is a válasz, köszi!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
deathtania
üzenetére
Ha egy icipicit még tudnál hozzátenni (14.900,-), akkor inkább egy 64GB-os Samsung 830-at vegyél:
- nagyobb (picit), korszerűbb, gyorsabb és megbízhatóbb. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Mister_X
üzenetére
A 32 GB-ossal ne is próbálkozz, lassú, elavult technológia: kár egy fillért is beleölni, annyival később lesz meg a nagyobb. Jelenleg talán a legmegbízhatóbbak a Samsung 830-as típusok, ha nem túl sok játékot teszel fel egyszerre, akkor a 64GB-os is elegendő: azt meg most piszok jó áron mérik szinte mindenütt (14.900,- Ft)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy ezek a problémák (túlzott kihasználás miatti lassulás) éppen a tömörítős SSD-nél nem jelenthetne problémát, hiszen az mindig csak töredékéig van írva. Egy 64GB-os, Sandforce vezérlős SSD-re is csak 64 GB "nyers" adatot tudok másolni, miközben a tömörítés miatt (bizonyos mértékig szinte minden adat, programfile tömöríthető), esetleg valójában feléig sincs kihasználva. Szóval volna hely war levelingnek.
Mit tudok rosszul?
(Magyarul az user nem nyer semmit sem (a tesztprogramokban mért látszólagos sebességnövekedésen kívül) a tömörítéssel, nem kap több tárhelyet. Ha viszont nem kap több tárhelyet, akkor mi a fene történik a tömörítés miatt mindig "szabadon" maradó cellákkal? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
RevolutioN2
üzenetére
OK, akkor így marad (10GB "félretéve"). Köszönöm a válaszokat!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Amúgy van értelme ennek a Magician által "félretett" területnek? Én most hirtelen felindulásból félretettem 10 GB-ot a formázott 59,5-ből...
Mitől jobb ez, mintha egyszerűen nem írom tele? -
Bogyó bá'
nagyúr
Na, megjött az új SSD-m. CrystalDiskMarkkal mérve vagy másfélszer gyorsabb ugyanabban a SATA3-as lapban, random adatokkal mérve (csak életszerűbb, mint a "fill0"
bár ennél a meghajtónál szinte pontosan ugyanazt lehet mérni úgy is, mert nem tömörít), mint a másfél éves jó öreg SATA2-es A-DATA S596T-64GB. Amúgy meg használat közben nemigen venni észre a különbséget (emlékeim szerint)Másfél évig használtam a régit az asztali konfigban, 2 hónapja átpakoltam egy Brazos-os Lenovo netbookba (mert a lassú bootolása miatt a falhoz akartam vágni a gépet kínomban), az asztaliba meg visszakerült a jó öreg Samu HDD. Na, az rettenet volt. Most viszont mindkét gépben van SSD.

A 830-as 64GB-os új Samsung:
A régi A-DATA S596T 64GB:
Viszonyításképpen a HDD, amivel egész eddig szívtam:
Bocs, ha kicsit hosszú lett. Szóval munkára használt gépben rendszernek/programoknak a régi HDD úgyszólván elviselhetetlenül tetű...
Szívem szerint 128GB-osat vettem volna, de annak közel sem olyan jó az ára, mint ahogy emezt akciózzák az Aqua-nál...#44202 Silentfrog: nemigen tűnik gyorsabbnak, de a régi se volt az az i5 mellett! A Brazossal persze sokkal gyöngébb a régi, de az a kis Lenovo e125 is szárnyakat kapott vele, ráadásul egy félórával többet bír az akkuja, mint anno HHD-vel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zotya21
üzenetére
Azért túl sok mindenre nem jó a ramdrive, valljuk meg őszintén. Én az asztali gépben (8GB ram mellett) nem használom, de a Lenovo e125 netbookomban (szintén 8GB ram és 64 GB SSD mellett) viszont igen. Arra jó, hogy ne foglalják a "fölösleges" temp-fileok a helyet az amúgyis szűk SSD-n (ugye, itt csak egy maghajtónak van helye), kikapcsoláskor meg automatikusan menjenek a levesbe (tehát nem mentem a tartalmát) Swap-file mindkét gépen kikapcsolva, a hibernálás szintén. A netbookon a 8 giga ramból 1 GB-ot adtam a ramdrive-nak. Eddig még mindig elég volt.
Az SSD-t nem tudod vele helyettesíteni, csak "kiegészíteni".
(#37625) Guszti: átlagos, normál programokat használó usernek mégis mire?
A Firefox alapból "kesselhet" memóriába, ha van bőven, ehhez nem kell ramdrive. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Az miért van, hogy 280-al szedem a jobbost, majd pár másodpercre megáll a kép, amikor meg visszajön, akkor fejjel lefelé nézek ki a rommá tört Ferrarimból és olvasom a szalagkorláton a reklámfeliratokat? Lehet, hogy az SSD mégsem segített?"

Ezen besírtam....

(#37547) Chaser: Nem olyan rossz ez: nekem az "ősöreg" A-DATA S596T 64GB SATA2-őn nem megy ennyit.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
pethYeti
üzenetére
Köszi, megcsinálom akkor! (Főleg Firefoxot használok, akkor memcache lesz. Ramdrive-ot azért kipróbálom, hátha jó lesz az is, akár a Win temp részére.)
(#37276) Fire/SOUL/CD: igen, netbook-féleség. Legalábbis a proci teljesítménye alapján mindenképpen. Szolgáltatásaiban, kiviteli minőségében meg leginkább az üzleti szubnotik belépő szintje.
Lassan kezdem "belakni" az SSD-t, kezdem kiismerni a kis gép korlátait, lehetőségeit. A BrazosTweekerrel 175mV-tal alul tudtam feszelni a prociját, így nyertem még egy óra plusz akkuidőt. Atomstabilan megy, IntelBurntest kétszer végig futott rajta hiba nélkül. Wifivel netezve, 3/4 fényerőn most tud valós 7-7,5 órát. Az meg azért nem rossz. Szép apránként gyorsul a bootidő is, a programok indulása is, ahogy testre szabom az oprendszert. Lassan csak használható lesz ez a gép, a kis teljesítménye ellenére is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, már ki is próbáltam: egyelőre semmi különbséget nem érzek, lassú ez így is, úgy is...
Sajnos (?) vegyesen használom a kis notit az asztalival, és hát döbbenetesen lassabb, mint amaz... ...és nem PS-re meg Autocad-re gondolok, hanem sima böngészésre, Office-ra, stb.Más: mivel bőven van memória (8G), így érdemes volna a RamDrive-ot feltenni, és 1 GB-ot odaadni neki? Böngésző cache-t át lehetne tenni, de úgy, hogy leállításkor törlődjön a tartalma, meg se próbálja menteni / visszatölteni...
Ez is gyorsíthatna valamennyit? -
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
Egy marha nagy kérdésem volna: az 1. hozzászólásban linkelt Gaabbaa-féle SSD-beüzemelési tippek 8-9. pontjának mi a valós célja? Idézem:
"8. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.A SuperFetch másképp:
1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."
Amiért érdekelne: egy nagyon gyönge procival (Brazos E-450) rendelkező Lenovo E125 netbookba tettem át az asztali gépből a régi, öreg A-DATA S596T-64GB-os SSD-met. Jóval gyorsabban indulnak a programok, de még így is néha nagyon lassú szegényke (oprendszer indulása, programok indulása). A gépben 8 GB ram van, swap-file OFF, hibernáció OFF, a fent linkelteken kívül minden ajánlott tipp beállítva.
Az SSD-t nem óhajtom kímélni, tehát a fentiek erre gyakorolt hatása nem érdekel, csak a valós sebességben mutatkozó különbség. Ennek fényében kikapcsoljam a Prefetchet és SuperFetchet, vagy sem?
Előre is köszi minden valós tapasztalatot!
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Na, csak nem hagyott nyugodni a kíváncsiság: elvégeztem az általad javasolt műveletet!
"Örömmel" jelentem, hogy egy öreg, 64GB-os A-DATAS596T segítségével sikerült a netbookom (E-450, 8GB rammal) teljesítményét "tökéletesen azonossá" tenni az asztali gépem (i5-2500, szintén 8GB rammal) teljesítményével! Ja, és nem a netbook gyorsult fergetegesen....

Szóval a kellő mentések után az asztali gépből kiszedtem az SSD-t, és a rendszert áttelepítettem a világ leglassabb vinyójára (WD3200AAKS), az SSD-t meg (miután kihámoztam a tokjából, hogy egyáltalán beférjen) bele a kis Lenovo E125-be. Lenovo gyorsult valamicskét (mondjuk fele idő alatt töltődnek be a programok), sajnos nem többet, mert úgy látszik, hogy ott nem a 7200RPM-es vinyó, hanem a processzor az igazi korlát, az asztali gép viszont olyan tetű lassú lett, hogy el sem bírom képzelni, régebben hogyan lehetett egyáltalán "élni" SSD nélkül. Pedig hát egy (a maiakhoz képest legalábbis) nagyon lassú vacakról van szó.
Ez már így marad, legalább lesz némi ösztönzésem arra, hogy az asztali gépbe vegyek egy modernebbet, és nagyobbat. Jelenleg úgy tűnik, hogy az OCZ Agility 3 - 120 GB lenne a befutó, ha lenne rá most elég pénzem. Az alaplapon van SATA3, tehát ki is tudnám használni.
A netbookban - mivel munkaeszköz az is, elég sok telepített programmal - a 64GB-os A-DATA hely szempontjából tűnik szűknek: 2 partíciót csináltam, az oprendszer az összes programmal a 40GB-on csücsül (10GB szabad hely van rajta), míg az összes dokumentumnak, adatnak egy 20 GB-os maradt. Nagyon észnél kell lenni,és rendszeresen takarítani, ha nem akarok kifutni a tárhelyból és az ajánlott 10-15-20% szabad helyet is fenn akarom tartani. Na mindegy, legalább rendre szoktat....

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Kontakthibád, kábelhibád nem lehet?
Bocs, hülye vagyok, most olvasom, hogy már próbáltál mindent. Akkor passz...Jut eszembe: egy E-450 prockós netbookban mennyit jelenthet az SSD a 7200 RPM-es vinyóhoz képest? Asztaliban egy éve SSD-zek,ott félelmetes volt a gyorsulás, pedig nem egy nagy szám a meghajtóm (lásd adatlapomon). Itt viszont félek, hogy nem hozna túl sokat, mert a Win7 indulásakor, az asztal betöltődése után még legalább egy percig, másfélig 100% körül van a processzor leterheltsége, tehát nem biztos, hogy a HDD a szűk keresztmetszet, Addig a másfél percig szinte semmit sem lehet a géppel kezdeni, nem indul semmi, csak utána. (Utána is nagyon komótosan, magas processzor-terheléssel).
Nem sebességtesztekre volnék kíváncsi, hanem gyakorlati tapasztalatokra. A kis gép egy Lenovo E125, 8 GB rammal, kikapcsolt lapozófájllal, kikapcsolt hiberfil.sys-sel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Valakinek van bármilyen jellegű tapasztalata a Kingmax 64GB KM064GSMU25 SSD-vel?
Még azt sem sikerült kiderítenem, hogy milyen vezérlőre alapoz. Sem teszt, sem semmi más... Ára vonzó, 18k-ért házhoz is hozzák 3 év garival. Lenovo E125 notiba szánnám, mert ez csak 7 mm vastag, így belefér. Adatai viszont nem túl meggyőzőek.Ha nem tévedek nagyot, csak Mo.-n és az oroszoknál forgalmazzák.... legalábbis minden találat erre a két helyre mutat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Mi lehet ez a noname ipari hulladék?
Itt találtam alul, a Google-hirdetésekben... -
Bogyó bá'
nagyúr
Ne gondolkozz 32 gigásban. Egyrészt nagyon karcsú, semmilyen progi nem fér el rajta az oprendszer mellett, másrészt meg a 32 GB-osok zöme régészeti lelet, ennek megfelelő fejlettséggel, teljesítménnyel.
64GB az abszolút minimum (nekem is ilyen van, de sűrűn takarítani kell, hogy elég legyen), de ha összejönne a rávaló, akkor most a 96GB-os Kingston a best buy!
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Mondjuk neked elég erős géped van, elbírt volna egy "komolyabb", gyorsabb SSD-t is...
kieg: az én gépem szerényebb jóval, de az "olcsó" SSD-ben is csalódtam pöttyet (nem a teszteredmények miatt, azt már csak a viszonylagos lassúsága okán kezdtem el vizsgálgatni). Nálam egy szerűen nem volt meg az a "húvazze!" érzés, amikor leváltottam a HDD-t erre a sz*rra. Az oprendszer kicsivel gyorsabban indul, a programok kétszer gyorsabban, de messze nem jött be az, ami a 2 cikkben le vagyon írva, hogy akár 5-6 szor gyorsabb is lehet a programok kezelése. Egy dolog, ami tényleg többszörösére gyorsult, az pedig a windows leállítása.
De azt meg ki nem sz@rja le...
Én bánom már, hogy rászántam 25 rongyot.... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
szecska24
üzenetére
Nekem egy hete is 7,1-et adott az SSD-re. Akkor még Athlon II X2-250 procival. (procira persze csak hatésfelet...)
Ma jött meg az X4-640, beraktam, teszteltem, és ma az SSD-re 5,9 jött ki.... (a többire 7,3)
Mondom: "ejha, a plusz két mag ennyire gyöngíti az SSD-t?"
Aztán újra tesztetettem, és akkor visszakaptam a 7,1-et.
Ezért írtam neked az előbbi tippet... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Csak a várható élettartam nagyobb. Az SLC akár 200 évig is működhet, az MLC-s csak húszig!

Szerinted hol lesznek a mai méregdrága "vackok" akár csak 5 év múlva?mod: viccet félretéve: az MLC-s meghajtóknak igazából csak a szerverekben van értelme, ahol folyamatosan, teljes gőzzel dolgoztatják. Ott valóban számíthat a kb. tízszeres élettartam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
maat23
üzenetére
Szerintem az Intel az egyik legjobb választás netbookba, mert tized-huszadannyi fogyasztással beéri a katalóguslap alapján, mint bármely másik. Mondjuk nem értem, hogy az Intel hogy éri ezt el...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fagy53
üzenetére
AS SSD: ez normálisnak tűnő eredményt hoz. Alignálás teljesen OK.!
Egyébként nem csak a tesztprogik miatt tűnik csalódásnak: valóban gördülékenyebb, de messze nem annyival, mint vártam. Pedig szűz új minden telepítés, semmi nincs teleszemetelve. Mondjuk lehet, hogy erősebb procival sokkal jobban kijönne a gyorsulás?kieg: egyébként nem fogok a tesztprogikon lovagolni, az eredeti gondom csak az volt, hogy a win7 telepítés előtti próba még jó sebességet hozott, mióta rendszerlemez lett belőle, azóta meg jóval lassabb... ...amúgy ez ilyen, így fogom használni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fagy53
üzenetére
Alignálás megfelelő, az összes ajánlott beállítást elkövettem.
Ja, azóta feltettem 3 db nagyobb felhasználói programot, majd újra mértem. Majdnem visszajutottam a legelső eredményekhez. Most vagy az SSD ilyen hektikus, vagy a program mér össze-vissza:Összességében egy kicsit csalódtam a technikában, bár lehet, hogy akkor jönne ki az igazi előnye, ha a processzorom is erősebb volna?
kieg: Legfrissebb AMD-s AHCI-driver lett feltéve.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Na Urak, ilyenkor mi van?!
Win7 telepítés, szaxerű beállítások stb. elkövetése után felére esett a meghajtóm összes írási sebessége:
Amúgy gyorsabb lett a gép természetesen, de messze nem annyira, mint vártam a tesztek és fórumos hozzászólások alapján. Szóval pöttyet csalódtam benne....

kieg: A windows élményindex is csak 7,1 lett, nem 7,3-7,4 mint legtöbbeknek....
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi szépen a linket!

Végülis teljesen átlagosan teljesít az SSD-k között, de az ára meg lényegesen átlag alatti, így túl rossz vétel nem lehet....
Amint olvasom, az árban a beépítő keret is benne van, így azt fölöslegesen vettem meg előre (500,- forint volt)
Remélem, hogy holnap tényleg megérkezik, akkor némi totális újratelepítések után majd szolgálhatok tapasztalattal is. Minden SSD-s cikket újra elolvastam itt a PH-n, hogy ne hagyjak ki semmit a beállítgatások lépései közül. Bízom benne, hogy többet fog érzésre gyorsulni a gépem tőle, mintha egy négymagos procit szereztem volna be az áráért. Játszani nem szoktam, így különösebb szerepe nem volna egy nagyobb procinak... szerintem. Lásd konfigom.Apropó: a "prefetch, superfetch" milyen névvel van illetve egy magyar Win7-ben? Ugye, azokat illik kikapcsolgatni...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Halihó!
Mit lehet tudni a Jmicron JMF616-os vezérlőről?
Elvileg a hétfőn érkező A-DATA AS596TB-64GM-C -ben már az van (596 TURBO).
Sajnos szinte semmi kézzelfogható infót nem találtam erről a vezérlőről a neten, igaz, gondok vannak az angoltudásommal is.....Valakinek van infója?
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gabancs
üzenetére
itt nézz szét , bár pont az Apacert nem látom benne...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Kb. hétfőtől én is ssd-tulaj leszek, az előbb rendeltem meg az olcsó A-DATA S596 64GB-ot az Ipontól: nem a legnagyobb sebesség, hanem az ár és a garanciafutár-szolgáltatás volt a legfőbb szempont nálam. most ez a legolcsóbb, és a PH-s teszt alapján ez sem olyan rossz...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
alvaro
üzenetére
Sőt, hogy fokozzam: valószínűleg eleve van egy csomó hibás memóriacella is a chipeken, amiket utólag zárnak ki a használatból, véglegesen. Jó példa erre pl. a pendrive, egy gyártó két db tökegyforma példánya sem ugyanakkora tárolóképességű. (pl. az én öreg, 1GB-os Kingstonom, és az öcsémé. Az övé pár kilobájttal nagyobb, és egyszerre vettük ugyanott, és természetesen ugyanúgy vannak formázva is...)

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Gondold át a 32 GB-os SSD-t!
Lehet, hogy most még - némi beosztással, szervezéssel - még éppen elég, de ha később 2-3 nagyobb progit felteszel rá, akkor bizony hamar elfogy (főleg, hogy a 25%-át eleve illik szabadon hagyni a karbantartó programok miatt)Én már 2 hónapja ezzel kísérletezem (tudatosan készülök az SSD-re
), a legutóbbi oprendszer-újratelepítéskor csináltam egy 64 GB-os partíciót, oprendszernek és programoknak. Ezt rendszeresen karbantartom, és figyelem az állapotát: 35-38 GB foglalt jelenleg rajta, pedig a pár irodai és fotós programon kívül csak 3 kedvenc játékom van telepítve, igaz ezek jó nagyok.Alig pár ezerrel drágább a 64GB-os A-DATA (ráadásul jóval gyorsabb is), vagy az olcsóbbik Kingston. Én inkább várok, mintsem megszívassam magam, és fél év múlva másik után ácsingózzak, vagy lemezkarbantartással töltsem a gyorsabb SSD-vel megsprórolt bootidőket...

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Tegnap kaptam Colos1 kollégától ezt a linket, a rajta szereplő olcsó SSD-k között a 32 GB-os A-DATA is szerepel. Nézd meg. mit tud!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Bocsi, megint csak a "sóherségem" miatt érdekelne, hogy az én gépemben (lásd adataimnál) ráadásul a legolcsóbb használható méretű SSD-vel egyáltalán érdemes-e belefeccölnöm 30 ezer forintot, vagy úgysem lesz a rendszer a rendszer "pattogósan" gyors. Egyébként - többek között e miatt is - rég megbántam már, hogy egy éve ismét AMD-t választottam. De hát ez van... pénz meg nincs.
kieg: Airboom: dehogynem, nézz meg egy "teszkógazdaságos, pl. Orion, Millenium, Hausmeister stb. DVD-lejátszót, kenyérsütőt, mikrót, MP4-lejátszót. Egy év gari + 1 hét a várható élettartama. 13 évig dolgoztam szervizben, láttam épp eleget.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hát ezt a tesztedet már nagyon várom!

Mivel sóher vagyok, mégis szeretnék SSD-t, így jó lesz látnom, hogy a kinézett olcsó(bb) 64GB-os Kingston SNV-425 -tel mennyit vesztek, a drágábbakhoz képest.
Fontos: ha van rá mód, légy szíves, legalább egy-két SSD-t tesztelhetnél köznapi AMD-s rendszerben is (780G - 785)! A neten itt-ott olvasható infók szerint közel sem hozzák azt a teljesítményt, mint egy Inteles deszkában. Lássuk, mi is az igazság!
Előre is köszi!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fagy53
üzenetére
Én is az olcsóbbikat nézegetem, vékony a buksztárcám....

Ha - mint több helyen is olvasni lehet - az AMD-s alaplapommal úgysem jönne elő a gyorsabb SSD előnye, akkor meg pláne azt fogom megvenni.kieg: amit most nézegettem, egy szintén 30.000,- forintos A-DATA, annak papíron sokkal jobb a sebessége, de semmi gyakorlati tapasztalatot, tesztet nem találok róla...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szevasztok!
Kimerítőbb segítséget szeretnék kérni SSD-ügyben. Sok mindent elolvastam, de egyre tanácstalanabb kezdek lenni. Egy-két hónapon belül szeretném a Win7 64bit-et és az össze programjaimat (PS, Office, Autocad, stb... nem játékok) egy 64GB-os SSD-re pakolni, "némi" gyorsulás reményében.
A gépem elég kicsi, AthlonII-250, 2x2GB ram, az alaplapomon AMD780G chipkészlet van.
Tanácstalanságom fő oka, hogy ami teszteket láttam, azoknál 780-as chipset esetén elég lehangolónak tűnik a sebességnövekedés. Erre van valami megoldás? (Mármint azon kívül, hogy váltsak Intelre... )
Továbbá, hogy ezen alaplap esetén érdemes-e egy drágább, pl. OCZ Vertex2-őt venni, vagy úgysem lesz számottevően gyorsabb, mint mondjuk az "olcsó" SNV-425-ös, (sima V) Kingstonnál? Az ár sajnos döntő tényező...
Kisebb SSD nemigen jöhet számításba, a mostani 64GB-os rendszerpartíciómon 35-38GB a foglalt hely, némi üres helyet viszont illik hagyni a trim és egyebek miatt. Arra meg nem érzek kedvet, hogy hetente karbantartsak, takarítsak...
Milyen kompatibilitási gondok lehetnek az alaplapommal?Bármilyen, kimerítőbb segítségnek nagyon tudnék örülni!
(Sokat visszaolvastam, de több helyütt egymásnak nagyon ellentmondó következtetésekre jutottam...)
Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
bár ennél a meghajtónál szinte pontosan ugyanazt lehet mérni úgy is, mert nem tömörít), mint a másfél éves jó öreg SATA2-es A-DATA S596T-64GB. Amúgy meg használat közben nemigen venni észre a különbséget (emlékeim szerint)

De azt meg ki nem sz@rja le...

), a legutóbbi oprendszer-újratelepítéskor csináltam egy 64 GB-os partíciót, oprendszernek és programoknak. Ezt rendszeresen karbantartom, és figyelem az állapotát: 35-38 GB foglalt jelenleg rajta, pedig a pár irodai és fotós programon kívül csak 3 kedvenc játékom van telepítve, igaz ezek jó nagyok.