Hirdetés

Aktív témák

• Gondwana

addikt

válasz Sea Edge #23457 üzenetére

... ööö de, szerintem tudom: egy blokk módosításához az egész lap kiolvasódik (aminek egy része pl. érvénytelen adat, azaz már törölt filehoz tartozik, de eszem ágában sincs adatmentő programmal visszahozni), a blokk módosul, az egész lap a flashből törlődik, majd az adatok (az érvénytelenekkel együtt) visszaíródnak. Ez, ugye, a hivatalos folyamat. Nomost engem az érdekel, hogy a törölt flash-cellát kiolvasva 1 vagy 0 a bitek értéke?

(Ha időnként ilyennel feltöltöm a partíció üres részét, a flashból törlés és a visszaírás ezekre az adatrészekre semmilyen hatással nem lesz - remélem, így egy picit érthetőbb, hogy mi érdekel és mire akarom használni. Az előbb félreérthető voltam: a passzívan csücsülő adatok körbe-körbe tologatása is write-amplification, de engem az érvénytelen adatok tologatásának csökkentése érdekel csak. Ha minden bootkor nem is, de pl. kéthetente lefut egy df által felparaméterezett dd, ami feltölt egy file-t FF-el vagy 00-val, majd ezt a file-t törlöm, máris van valamilyen félTRIMmegoldásom)

Aktív témák