Új hozzászólás Aktív témák
-
sztem aki 30K magasságában vett 96GT-t vagy 3850-et, az nem szívta meg - év végén még simán fognak érni 15-16e FT-ot ezek a kártyák, azaz havi 2-2.5K FT-ért volt egy erős midrange VGA-nk
tzsolesz: nem tudom, hol landolnak a "régi" kártyák árai - sokban függ attól, hogy milyen görbét írnak le az újak. őszintén szólva, nem pontosan értem, hogy mi volt a mozgatórugója az utóbbi 3 hónap drasztikus áresésének, ezért csak tippelni tudok, hol fognak az árak stabilizálódni.
-
"A rátartás miatt írtam 2.8GHz-et az A64 egymagosra, és ez nem rosszabb mint az E2160 2GHz-en"
ööööö... hát azoknál a játékoknál, amik csak egy magot használnak, tényleg nem, sőt, talán 15-20%-kal gyorsabb isNeked is, meg a Acta@-nek is csak azt tudom mondani, amit VaniliásRönknek 1-2 hónapja:
Oblivion 12x10, max beállítások:
- E2180@2GHz: cca. 41fps
- E2180@3GHz: cca. 59fpsEmellett a WiC a másik játék, ahol biztos vagyok benne, hogy kétmagos CPU nélkül nem sokra jutsz. A többi A-listásban vszleg nincs komoly gond.
-
BabLeWeS
csendes tag
Nem!! a mostani gépem a régira épült januárba--> ugyaz az a hát, vinyó, dvd-iro-olvasó, és a táp a többi mind új mer az az előtti gépet 2003-ba juliba vettem és már elavult volt!!
na aki csinálta a gépet ő mondta hogy a vírus megkóstolta az alaplapom és az alaplap már nem sokáig fogja bírni az én használatom alatt!!és ahogy mondta szeptemberbe az január 2.dik én be is következett...
a régi vinyót meg azt mondták a boltba h a vírus ette meg!!a tápnak meg valami hűtésgondjai voltak
raziel: nekem nem a vírústol ment szét a tápom csak a vinyó de az már megélt 1 trójait
az a gyerek csak jácca a fejét... szerintem
CPT.Pirk: szerintem az a táp se volt szétszedve meg jók a képek
valamiért nagyanyám gépére emlékeztet a kb 2cm-s por a gép belsejében
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nemtom hallod. kb. 2 éve már csak win tűzfal van a gépen avast virkerrel, meg windefender, azt mégsem jön vírus/trójai stb. (pedig net, letöltés, xxx megy rendessen
)
Egy alkalommal nyeltem be szándékossan egy hírdető trójait (mert egy cracket mindenképpen le kelett futtatni
), amit viszont az ismert trójai eltávolító progik meg még csak nem is láttak. Mondanom se kell, a trójai egy trójai eltávolító progit reklámozott...
Az sem találta meg, amit vanillás kolléga linkelt. Trójan Remoover kipucolta. -
grunge
addikt
igy van, teljesen egyetértek!
amugy nem mondtam h "olyan rosz" a fizikája, csak azt furcsáltam én is, hogy a bömös túlzottan kezes és nem mocorog anyit
lehet csaka hülye nfs-t "szoktam" meg a doboz "fizikájával"
annak viszont örülök hogy ilyan jo véleménnyel vagy rola kormányt használva! amugy manual válto+no elektronika rulez
-
grunge
addikt
2008-ban reneszánszát éli a BELSŐ NÉZET! ezt is megéltem! bexarás!
a replay nagggyon jooo, hangulatos! amugy fizika terén messze van a race-töl, de nekem pl nem sikerült semmit sem elállitani arcade-rol, még ha fejre álltam is...talán a full mégjobb lesz! nfs tényleg mehet a kukába
-
korrekt, de ettől még nem szívesen kínlódok vele
a Flatout 2 grafikailag szerintem fényévekkel jobb a ProStreetnél, én meg is lepődtem rendesen, amikor a PS demoval játszottam. az autók tele vannak látványos, de érdektelen effektekkel, a terrain pedig a 2000-es évek elejét idézi...
-
tzsolesz
nagyúr
Na hallod, nem te is eladó vagy?
Te tényleg voltam már hasonló helyzetben, azt hittem beverem az orrát. Pedig neki ez a munkálya.aggregátor! : Hát az lehet, a 8.4 nekem semmiféle galibát nem okoz már, sőtt érzésre is jobb lett a teljesítménye nálam a crysis-ben vista alatt.
-
tzsolesz
nagyúr
Most valahogy vista alatt nem csinál ilyet a 8.4-es, sőtt, nagyon megvagyok a kari teljesítményével elégedve. A játékok terén 3-4 fps a különbség azonos beállítások mellett, viszont gyorsabban indul minden, sőtt egy két játék közbeni töltés probléma is megoldódott, teszem azt megállt egy bizonyos animáció, vagy leállt a hang egy pici időre, stb..
Sokszor olyan érzésem van, hogy 25fps ide 30fps oda, nem igazán érzem a játék közben az élmény romlását. Ezt nem tudom, hogy a kártyának tudhatom-e be, de így van.
Imádom ezt a kis HD2600-ast!
-
psyho85
aktív tag
@fagy53: Ó, tisztában vagyok én a cserével, pontosabban annak szükséges mélységével!
Most szépen gyűjtögetünk!
Aztán már könnyű lesz...
A Sapphire meg halk szerintem, csak nem túl nagy a hűtés hatásfoka - ami emelve a ventillátor sebességét annyit változik, hogy hangos lesz és meleg is...
Ez persze lehet egyéni szoc. probléma is.
-
psyho85
aktív tag
@fagy53: Igen, ez a 74xx elég érdekesen hangzik, főleg, hogy abban 12pixel/5vertex shader van, bár a proci nagyon sokat számít, mert procihúzás nélkül ebből is csak 6600 pont jött ki, továbbá az már pcie-s, nem? (Minden tuning nélkül csinált 6100-at.) Új konfig az lessz, most már csak azt keresem, mi ennek a határa
@Tuja1: azzal az MSI laplappal lehet is normálisan tuningolni
.
@1010: előbb a driver, utána a hotfix, nekem így működik perpill.
@Ste: volt ilyen problémám, de akkor még 9200SE meg Catalyst 7.2 volt...
-
-
fagy53
nagyúr
Ma én is csatlakoztam a "hűtlenek" táborához, és hab a tortán, hogy mindezt zöld mezben.
Szomorú, hogy velem együtt már egy pár vezető beosztású munkatárs is elhagyta az AMD-ATi-t.Ahogy elnézem a megjelenítés minőségét visszasírom egy darabig, de a Catalyst-ot azt nem.
A Sapphire 2600PRO tudása és árérték aránya, továbbá megbízhatósága előtt le a kalappal! -
majdnem, csak 1 gond van: a 10%-os különbség nem mindig folyamatosan jelentkezik, hanem ingadozások formájában, és akkor viszont nem 10%-ot esik az fps, hanem jóval többet. itt számít sokat, hogyan van megírva a játék: míg a F.E.A.R.-ben (ami amúgy korántsem egy bughalmaz) ez problémát jelentett a 2600XT-vel, az 512M-s 96GT-vel ilyen gond nincs (gondolom, a 256M-ssal annál inkább lenne
). a Bioshocknál meg egyik kártyán sincs semmi akadás, max. annyit veszek észre, hogy 1-2 textúra később jelenik meg.
-
Kis zöld izé
senior tag
Köszi a tánácsot.
Sikerült zsír újonnan egy INNO 3D 7300GT 256MB GDDR3-as memóval szerelt kártyát vennem.Remélem be fog válni.Ahogyan olvasgattam a teszteket meg a vélemlnyeket az derült ki hogy szinte minden esetben jobb teljesítményt nyújtott mint egy 7600GS 128MB DDR2-es memóval szerelt kártya.15k-ért szereztem +900 a posta.Mivel nem sok üzletben találtam meg ezt a típust ezért arra következtettem hogy hiánycikknek számít a kártya mivel jó.Remélem beválik..a mostani kártyámat tuti hogy szét fogja alázni.
-
mire lesz igazi DX10 game, addigra jó eséllyel cserés lesz a 96GT
meg azért megnézném az igazi DX10-et a 38x0 kártyákon is, nehogy aztán ott is pofára esés legyen... nekem még mindig nem tetszenek a 4+1-es szuperskalár egységek.
celeron: a 2.4-es NW celeronom anno egy GF6200-ast sem bírt rendesen kihajtani, nemhogy egy 7300GT-t...
-
talán a házi gazdaságok
de viccen kívül, ha pl. megveszel egy antibiotikumot, akkor jó eséllyel az nVidiánál kb. 10x g***bb céget támogatsz. szomorú...
és igen, ár/érték alapján veszek cuccokat, és kevés feketelistás céget tartok. sokáig a 3850-nel szemeztem, de kiskerben az 512-es drágább, mint a 96GT...
-
Gyuri27
félisten
Ott az ms volt a hunyó. Ha olyan ütemben menne az átállás a vistára, vagy lenne dx10 kompatibilis dx9 (ahogy igérték) nem így állna a helyzet. Ez az átmeneti idő nem kedvez valóban az atinak. De egy ideje szvsz már nem készítenek dx9-s gamét. Év vége felé, jövő év eléjén változik a helyzet.
-
tzsolesz
nagyúr
Kíváncsi leszek az intel-re, az eddig képviselt területein szinte mindíg az élvonalban tudott az elmúlt 2 évben maradni, az ár/érték arányról még nem is beszéltem.
Ha beteszi a lábát a VGA piacra, akkor lesz nemulass, mindkét konkurensének.
Mondjuk az lenne a korrekt ha ő meg az nVidiát kebelezné be, ami természetesen nem olyan egyszerű, hiszen az nVídiának komoly piaca van a chip gyártásban is.
-
tán csak nem a konfigomnál szereplő VGA-ra gondolsz?
ha igen, akkor hadd ne kezdjem el sorolni, hogy melyik gyártó termékeit ne vedd meg ezen elvek mentén, mert én lennék az első a pH! történetében, akinek egy postja nem írható ki CD-re hely hiányában, Te pedig rettentő rosszul néznél ki addigra, mire éhen és szomjan halsz
-
grunge
addikt
számomra csak az a borzadalom hogy a SB Audigy2 ZS hangkarimhoz nincs driver (amikor vettem kisebb vagyonba került)! ami meg a creative honlapján van arra jo hogy sztereoban megszolaltassa, még az 5.1-et sem tudom beállitani, játékokon belüli eax1-4, ds3d...hangzásokrol nem is beszélve. JA! 10 dolcsiért megvehetném az Alchemy szoftvert ami lehetövé teszi hogy néhány játékban legyen 3d-s hangzás..NA ezt milyen meggondolásbol? amugy semmi bajom vele...
szal nekem is elöbb lesz Linuxom
-
tzsolesz
nagyúr
Hali, hát igen próbálom nyúzni, de azért nem olyan egyszerű.
850/850-nél nem megy feljebb. A memóknak ez a max amit még képesek elviselni terhelés alatt, sőtt még néha így is megadja magát játék közben. A monitor kikapcsol, a hang úgy marad(vagy zúg) a gép nem válaszol.
Ezt persze 850/900-on 90%-os előfordulással.
Lehet hogy a ventit is nekem kellene szabályoznom? Azt meg veszélyesnek tartom. Nem vagyok én mérnök, hogy tudjam hogy kellene járnia bizonyos hőmérsékleteken.
De ha van valakinek egy jó tanácsa, az megoszthatná velem a tapasztalatait ezügyben.Amúgy már túltettem magam rajta, az 8000 Ft végül is csak 2 Gb DDR2 (800Mhz) -es RAM ára lett volna, de hát az élet ilyen. Majd legközelebb.
-
-
-
barnam_
nagyúr
Szerintem sokkal egyszerűbb a Radeon Bios Editor-al beállítani a 2D/3D órajeleket, illetve a venti vezérlést. Nézd csak meg miket lehet állítani a ventilátoron, van egy úgynevezett "Transfer function", az jobb mint a sima "Temperature table". Tmin - a minimum hőmérséklet, ahol bekapcsol a venti; Tmax - az a hőmérséklet, ahol 100%-ra kapcsol; Tmin% - kezdő fordulatszám; Slope - a fordulatszám emelkedése, x%/16 °C. Van egy help is, ott részletesebben leírja ezeket, de angolul.
Én ezzel állítottam be, mégpedig úgy, hogy 70 °C-nál még csak 40%-on forog, 80 °C-nál pedig 100%-on. Ezt a fajta vezérlést nem tudja az ATT. -
-
Mzero
csendes tag
Most "3500+"-ra van felhúzva, elég csekély, de eddig mertem.
Szóval akkor 2600XT megfelelő választás leszIgaz elég sok helyen látom, hogy akadnak gondok, driver, directx, bár szerintem ez más karinál is előfordulhat, csak mindent rendesen, "tisztán" kell feltenni, és nem adódnak gondok.
-
tzsolesz
nagyúr
-
Gucunja
aktív tag
Sapphire radeon hd2600xt -t akarok venni de nem tudom megéri -e a + 4ezer forintot a ddr4es verzio???? szerintetek????
Sapphire Radeon HD2600XT 256MB (800Mhz/1400Mhz) - 2 év garancia ár:17.630.-Ft
Sapphire Radeon HD2600XT 256MB DDR4 (800Mhz/2200) - 2 év gar. ár:21.700.-Ft
melyiket vegyem???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen processzort vegyek?
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest