-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz Janos250 #14848 üzenetére
Ez nem olyan, mintha a mobiltelefon szolgáltató nem adná ide a PUK kódokat, és csak pénzért lenne hajlandó feloldani a sim-zárat 3 sikertelen próbálkozás után? Vagy a tv/beltéri egység boltban nem adnák ide az akármilyen kódot és pénzért ki kellene hívni őket ha szükség van rá. Nekem időközönként rebootolni kell a beltérit, és ahhoz is kell a kód.
Vagy a router admin jelszavát, és akárhányszor változtatni akarok valamit a routerben, akkor pénzért kijönnek és majd ők belépnek.
Megveszek valamit és azért nem tudom használni valamilyen szolgáltatását az eszköznek, mert nem adták ide a hozzá szükséges jelszót. Nem tudom ez szabályos-e, van-e joguk hozzá.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
nagyúr
válasz Janos250 #14856 üzenetére
Ezzel magán az ESP-n tudod szűrni a lekérést:
As a server admin, can I distinguish prefetch requests from normal requests?
Yes, we send the following header along with each prefetch request:X-moz: prefetch
Of course, this request header is not at all standardized, and it may change in future Mozilla releases. Chrome uses "X-Purpose: prefetch" or "Purpose: prefetch" header.Ezzel meg a böngészőben tudod kikapcsolni:
Is there a preference to disable link prefetching?
Yes, there is a hidden preference that you can set to disable link prefetching. Add this line to your prefs.js file located in your profile directory (or make the appropriate change via about:config):user_pref("network.prefetch-next", false)
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
-
gyapo11
őstag
válasz Janos250 #14862 üzenetére
Lehet, hogy a firefoxban kell valamit átállítani (about:config), hogy ne akarja így gyorsítani a kapcsolatfelvételt a serverrel.
Itt is nézelődhetsz.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz Janos250 #14867 üzenetére
A böngésző mint program viselkedését a konfigurálás határozza meg, a html kezelésére lehet hatással a css, ezek elkülönülnek egymástól. Az sem ritkaság, hogy egy szolgáltatás használatának részét képező programnál vannak kikötések, pl. a használható böngésző vagy annak valamilyen verziója. Azt írtad chrome-mal jó, akkor írd elő, hogy azzal kell használni. Van portable verzió, bemásolja, használja, nem kell ettől átállnia a firefoxról, azt használhatja tovább minden másra. Tkp. a kütyühöz adod a chrome-ot mint frontendet.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
dew28
aktív tag
válasz Janos250 #14874 üzenetére
function forraloszazalek(element) {
var sliderValueForraloFutes = document.getElementById("csuszkaErteke").value;
console.log(sliderValueForraloFutes);
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.open("GET", "/?F="+sliderValueForraloFutes, true);
xhr.send();
***document.getElementById("folyamatosKiiras").innerHTML = sliderValueForraloFutes;
***}
//vagyhat nemtudom hova szeretned kiirni az erteket
#14877: rakhatod kuldes elottre is
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
-
Janos250
őstag
válasz Janos250 #14907 üzenetére
Közben megoldódott
Ha azxhr.send();
után beírom:location.replace("/?F="+sliderValueForraloFutes);
akkor azt csinálja, amit szeretnék.
Gondolom, az xhr.send(); így ki is hagyható, de ezzel most nincs időm foglalkozni, majd holnap kipróbálom.
Köszi mindenkinek a rávezetéseket.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
nagyúr
válasz Janos250 #14913 üzenetére
Leírnád pontosan még egyszer, hogy mi az elvárt működés onnantól, hogy betöltődött a weblap?
Addig világos, hogy van rajta egy csúszka, amit ha állítasz, egy értéket küld az esp felé. Innentől nem világos, hogy a csúszka mozgatása után minek kellene frissülni és milyen okból.
Ugyanazon a weboldalon máshol is megjelenik ez az érték? Vagy másik böngészőben kellene látszódni a változásnak? -
válasz Janos250 #14913 üzenetére
Itt valami olyan van, hogy ezek aszinkron műveletek. Meg kell várni, hogy a send-re megjöjjön a response. Ezt próbáld meg send után berakni.
xhr.onreadystatechange = function(){
if(XMLHttpRequest.DONE === this.readyState){
if(200 <= this.status &&
299 >= this.status){
location.reload();
}
}
}I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
-
vargalex
félisten
válasz Janos250 #14916 üzenetére
A console.log csak a javascript console-ra (böngészőben F12-t nyomva a Console fül) ír logot.
Ajax hívásra válaszolni kell (azt hittem, hogy ez világos), hiszen azt szokás figyelni a callback függvényben (ugye aszinkron hívás). Összességében valami ilyen kellene:
var sliderValueForraloFutes = document.getElementById("csuszkaErteke").value;
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.onreadystatechange=function()
{
if (xhr.readyState==4 && xhr.status==200) {
document.getElementById("folyamatosKiiras").innerHTML=xhr.responseText;
}
}
xhr.open("GET", "/?F="+sliderValueForraloFutes, true);
xhr.send();
Itt láthatod, hogy az onreadystatechange callback függvényben vizsgálhatod a visszatérési értéket, sőt én ott most direkt az ajax hívásban visszaadott responseText-et állíttotam be a folyamatosKiiras elem innerHTML-ének.Alex
-
Tankblock
aktív tag
válasz Janos250 #14905 üzenetére
Bocs, épp mindennel el vagyok foglalva csak fórumozni nincs időm...
Na szóval javascript ugye...
elemnek legyen id ja és akkor scriptből lehet a tulajdonságait módosítani. pl láthatóságot, bármit.lenti példában egy slide switch van
myonoffswitch
néven és loggol is az oldalra vissza."<!DOCTYPE html><meta charset=\"utf-8\" /><title>ESP8266 Test Server</title><style> .onoffswitch { position: relative\; width: 90px\; -webkit-user-select:none\; -moz-user-select:none\; -ms-user-select: none\; } .onoffswitch-checkbox {display: none\;} .onoffswitch-label {display: block\; overflow: hidden\; cursor: pointer\; border: 2px solid #8F8989\; border-radius: 20px\;} .onoffswitch-inner {display: block\; width: 200%\; margin-left: -100%\; transition: margin 0.3s ease-in 0s\;} .onoffswitch-inner:before, .onoffswitch-inner:after { display: block\; float: left\; width: 50%\; height: 30px\; padding: 0\; line-height: 30px\; font-size: 14px\; color: white\; font-family: Trebuchet, Arial, sans-serif\; font-weight: bold\; box-sizing: border-box\;} .onoffswitch-inner:before { content: \"ON\"\; padding-left: 10px\; background-color: #C21515\; color: #FFFFFF\; } .onoffswitch-inner:after { content: \"OFF\"\; padding-right: 10px\; background-color: #C21515\; color: #999999\; text-align: right\;} .onoffswitch-switch {display: block\; width: 18px\; margin: 6px\; background: #A1A1A1\; position: absolute\; top: 0\; bottom: 0\; right: 56px\; border: 2px solid #8F8989\; border-radius: 20px\; transition: all 0.3s ease-in 0s\; } .onoffswitch-checkbox:checked + .onoffswitch-label .onoffswitch-inner {margin-left: 0\;} .onoffswitch-checkbox:checked + .onoffswitch-label .onoffswitch-switch {right: 0px\; background-color: #CC262C\;}</style><script language=\"javascript\" type=\"text/javascript\"> var wsUri =\"ws://"; <ide az IP címe kell>
":81\"\; function init(){ output = document.getElementById(\"output\")\; testWebSocket()\;} function testWebSocket(){ websocket = new WebSocket(wsUri)\; websocket.onopen = function(evt) { onOpen(evt) }\; websocket.onclose = function(evt) { onClose(evt) }\; websocket.onmessage = function(evt) { onMessage(evt) }\; websocket.onerror = function(evt) { onError(evt) }\; } function onOpen(evt) {writeToScreen(\"CONNECTED\")\; doSend(\"CONNECTED\")\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").disabled = true\;} function onClose(evt){ writeToScreen(\"DISCONNECTED\")\;} function onMessage(evt){ var received_msg = evt.data\; writeToScreen('<span style=\"color: blue\;\">RESPONSE:' + received_msg +'</span>')\; if(received_msg == \"Connected\"){document.getElementById(\"myonoffswitch\").disabled = false\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").checked = false\; doSend(\"GS\")\;} if(received_msg.startsWith(\"GS\")){ var l_tempSwitchStatus = received_msg.split(\":\")\; writeToScreen(\"Medve \" + l_tempSwitchStatus[1])\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").checked = (l_tempSwitchStatus[1] === 'true')\; document.getElementById(\"myonoffswitch\").disabled = false\;} } function onError(evt){writeToScreen('<span style=\"color: red\;\">ERROR:</span> ' + evt.data)\;} function doSend(message){writeToScreen(\"SENT:\" + message)\; websocket.send(message)\;} function writeToScreen(message){var pre = document.createElement(\"p\")\; pre.style.wordWrap = \"break-word\"\; pre.innerHTML = message\; output.appendChild(pre)\;} function checkedChanged(message){doSend('WS:'+document.getElementById(\"myonoffswitch\").checked)\;}window.addEventListener(\"load\", init, false)\; </script><h2>WebSocket Test</h2><div class=\"onoffswitch\"><input type=\"checkbox\" name=\"onoffswitch\" class=\"onoffswitch-checkbox\" id=\"myonoffswitch\" onchange=\"checkedChanged(this)\" checked ><label class=\"onoffswitch-label\" for=\"myonoffswitch\"><span class=\"onoffswitch-inner\"></span><span class=\"onoffswitch-switch\"></span></label></div><div id=\"output\"></div>";
Nem kell oldalt töltögetni számomra az idegesítő.esetleg a CNLohr csatornáját ajánlom [link] esp8266 on tol valami 700Hz el weblapot és FFT vel zenéből RBG ledszallagot színez.....
Release the Beast....
-
Tankblock
aktív tag
-
gyapo11
őstag
válasz Janos250 #14977 üzenetére
Ezért mondták sok éve a fibernet szerelői, hogy xp-t simán a netre téve 10 perc lesz az élettartama. Én a 21-es portot irányítottam a gépemre a routerben és elindítottam az ftp server programot. Nemsokára pár másodpercenként próbált valaki belépni, persze sikertelenül, anonymous letiltva. Szóval oda kell figyelni, mert állandóan pásztáznak.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
nagyúr
válasz Janos250 #14977 üzenetére
Az én routeremen egyedül csak a pi2-n futó openvpn szerver van kiengedve, képzelem azt is hányan próbálják kinyitni egy nap...gyapo11: egyszer volt egy hasonló kísérletem, kb. 8 éve, egy olcsó, alkatrésznek való netbook-ból torrent-klienst csináltam, XP alapokon. 2-3 nap múlva 200-nál is több vírust találtam rajta.
-
vargalex
félisten
-
nagyúr
válasz Janos250 #15038 üzenetére
Nagyon meg lennék lepve, ha párszáz forintos cuccra több ezer forintos adminisztrációs díj kerülne. Azt írják: sávos lesz.
Szerintem a legtöbb webshop megoldja majd európai raktárból, vagy beépíti az áfát, legalábbis ebben reménykedem. Azt meg sajnos nem tudom, hogy a jövőben mire lesz szükségem.
Azt tudom, hogy bármilyen értékű ellenállásra lenne szükségem, az sosincs éppen itthon. Tudtok javasolni esetleg olyan készletet, amiben össze van válogatva az összes ellenállás, amire ezután szükségem lesz? -
nagyúr
válasz Janos250 #15068 üzenetére
Nem értek egyet, több okból sem.
- A nyelv fejlődik, változik, akármennyire is szeretnék a nyelvészek ennek az ellenkezőjét. A szavak gyakran olyan jelentésváltozáson mennek át, hogy teljesen megváltozik az eredeti értelmük. Most jobb példa hirtelen nem jut eszembe, mint a cselló, ami eredetileg egy kicsinyítő képző az olasz nyelvben, magyarul meg egy hangszer neve lett.
- A brutális semmilyen szlengben nem jelent jót, ahogyan az "egetrengető" vagy az "észbontó" sem. Egyszerű jelző, de nem a dolog jósága az, ami brutális, hanem a rád gyakorolt hatása.
Lőrincze / Grétsy csókoltat. -
ekkold
Topikgazda
válasz Janos250 #15192 üzenetére
Most nyomnék egy lájkot a hozzászólásodra, ha lehetne (más fórumon van rá lehetőség), hogy ezt közzétetted - biztosan lesz aki majd hasznát veszi!
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
nagyúr
Tőlem is megy a lájk! 👍
No, ezt akkor ha időm engedi, én is kipróbálom, van ugyanis egy rfid olvasóm, vagy 3 éve rendeltem, de életjelet még nem bírtam belőle kicsikarni, pedig rajta van a "QC ok" vagy hasonló matrica, és nem hiszem, hogy én öltem volna meg, talán az van nálam is, ami nálad.
Apropó: mi is volt a gond, megosztanád?
-
its_grandpa
tag
Belenéztem a kódba kíváncsiságból. Abba most nem megyek bele mennyire szépen van megírva, én pár dolgot másképp csinálnék, pl. túl sok benne a "magic number".
A gond a delay-el van ami ebben az esetben vélhetően nem okoz gondot, azonban az ESP-n ellenjavalt ilyen hosszú delay-ek használata, számtalan helyen leírták, egy példa a sok közül: https://learn.sparkfun.com/tutorials/esp8266-thing-hookup-guide/using-the-arduino-addon
Nem kötözködésből írtam, a jobbító szándék vezérelt, peace. -
its_grandpa
tag
válasz Janos250 #15219 üzenetére
Örülök, hogy átment az "üzenet". Arra próbáltam felhívni a figyelmet,hogy eredetileg arduinóra írt c kód esp-re fordítása nem csak annyiból áll, hogy átállítjuk milyen board-ra fordítson az ide.
Ne haragudj de a magic number nem lehet szándékos, a define ingyen van
Kicsit lerövidítve a programod egy sora,hogy elférjen:SPI.transferBytes(Target_response_out, Target_response_in, 21); /magic number /
Inkább így ....
#define Target_response_len 21
.
SPI.transferBytes(Target_response_out, Target_response_in, Target_response_len);Ugye mennyivel szebb a második ?
-
-
válasz Janos250 #15264 üzenetére
Az a gond, hogy a cpp-k külön objektek lesznek, így a header guard erre nem jó, mivel itt a fileKezeles2021maj02LibHibakeresesProba01-ben és a Device2VirtualFileSystem-ben is lesz egy acharCounter ojjektum.
Megoldás: egyik cpp-ben vagy ino-ban definiálod a globál változót, és a többi fájlban extern-nel deklarálod.
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
-
válasz Janos250 #15280 üzenetére
A nem direktbe úgy értettem, hogy akkor csak az adott c/cpp fájlban levő függvények érik el, tehát ha neked egy .a fájlod van, amiben van egy "getter" arra a változóra, akkor azon keresztül. Ha nem static, akkor egy globál változó bárhonnan elérhető, ha előtte deklarálod externként a saját c/cpp-dben.
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
vegyszer
addikt
válasz Janos250 #15285 üzenetére
A lábak száma stimmel, de a ESP8266 sokkal sokkal szélesebb. Ergo, ha bele teszem a meglevő breadboard-omba, nem lehet hozzá semmit csatlakozotatni, mert a teljes szélesség kell neki. A nano mellett 3 sor van asszem szabadon.
Létezik ilyenből breadboardból szélesebb is?[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest