Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz mArZsi #7859 üzenetére

    Na, itt jön be az ESP32 multitask, két core, előnye:
    Annyi önálló taskot futtatsz, amennyit akarsz. Egy feladat, egy task. Amikor elvégezte a dolgát, akkor megfelelő delay, ami nem fogja meg a procit, hanem átadódik a vezérlés másik tasknak. Amit meg közben nagyon figyelni akarsz (pl http kérés), megy önállóan a másik core-ra. Lehet egy 1000 + 1000 Ft-os ESP8266 + UNO kontrollerekre mindenféle tótágasos programozási trükkökkel mindent felpaszírozni, de egyszerűbb egy 1600 Ft-os ESP32-n kisujjból kirázni. Ha azt is hozzávesszük, hogy az ESP32 mellé már az UNO se kell, még olcsóbb is lesz, sokkal nagyobb teljesítménnyel, sokkal egyszerűbb programozással.
    Én mindenkinek azt javasolom, hogy ha kezdésként egyszerűbbel akarja kezdeni, akkor tényleg az egyszerűbbel (azaz korszerűbbel) kezdje. Ha már minden jól megy, akkor ha nagyon akarja, rátérhet a régebbi eszközökön sokkal bonyolultabban és drágábban megoldani ugyanazt.
    Én csak a pofonegyszerű dolgokra használom fel a régebbről megmaradt ESP8266-okat. Pl. egyszerű WiFis ki-bekapcsolás, illetve a Sonoffban is az van, ott adott. Nagyon kedveltem az ESP8266-ot, és az STM32-t, amíg nem jelent meg az ESP32, illetve, amíg gyér volt a támogatottsága. Ma már - az egyébként szintén jó - STM32 helyett is ESP32-t használok.

    [ Szerkesztve ]

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák