-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Teasüti #7805 üzenetére
"Hogy mi? Ezt most látom először.
Akkor ezért nem működik egy csomó RTOS parancs?
Itt is vmi jogosultsági rendszer van? Meg kell szerezni a root jogot, vagy mi a szösz?"
Csak a WDT regiszter írásához kell a jelszó, de azt a rendszer elvileg csinálja.
Tehát a hardver WDT etetése a leírás szerint így működik:#define TIMG_WDT_WKEY_VALUE 0x50D83AA1 // ez a "jelszó"
TIMERG0.wdt_wprotect=TIMG_WDT_WKEY_VALUE;
TIMERG0.wdt_feed=1;
TIMERG0.wdt_wprotect=0;Az esp_task_wdt_feed() meg az esp_task_wdt.h ban van, kifejtve meg a libesp32.a-ban, vagyis nem tudjuk, hogyan működik.
"Ezt a scheduler-t a mai napig nem értem."
Én sem!
Néztem régebben szkóppal: 1 millisec-enként szakít meg - ha nem fut a magon tőlem semmi - akkor kb 3 microsecre. Valamit az alatt a 3 alatt csinál, de nem tudom mit. A millist biztosan növelgeti szoftverből -
Tankblock
aktív tag
válasz
Teasüti #7805 üzenetére
Hello
Low priority numbers denote low priority tasks. The idle task has priority zero (tskIDLE_PRIORITY).
Nincs Root jog, csak szerintem az van, hogy ha nem hagyjuk a schedulert futni a magon akkor a watchdog feltételezi, hogy valami nem működik jól és resetel....
Gondolom az is közrejátszik még, hogy 2 magon fut a FreeRTOS-t meg 1 magra találták ki... Ezért nincs minden funkcionalítása leimplementálva. (Mi van olyankor ha az egyit task az egyik magon a másik magon lévő tasktól függ pl....)
Lehet szép SW watchdogot írni akár állapotgépre is... pl minden task lefutott-e adott időn belül, ha nem akkor még mindig eldönthetem h reset vagy figyelmen kívül hagyom az egészet....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged