- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
vargalex #23444 üzenetére
Pont ezért jutottam arra, amiért az adatkábelemet gondoltam hibásnak! Szóval a másik négy kábelem adatkábelként nem használható csak töltésre!
Így teljesen világos lett számomra, hogy az egyik miért nem akarta az adatokat továbbítani a régebbi tabomra?! ...és miért volt csak töltésre jó?! Arra is nehézkesen...azt hittem, hogy a foglalat nyekkent meg a tabon és nem a kábel lett rossz! Mindjárt ki is próbálom erre a célra ezt az újat!
-
Undoroid
őstag
válasz
vargalex #23430 üzenetére
Nem rossz ötlet a Linux! Van is kéznél egy még nem belakott RPi3+, amit kiokosíthatok a célra a feltöltésig! Azután nem lesz 'útban' rajta az a driver!
Volt már alkalom arra, hogy drivert kellett keresni egy spéci eszközhöz, mert a gyári telepítőlemez és a leírások alapján sem lehetett életet lehelni egy vatta új SDR-be! Már akkor is azt hittem, hogy gyárilag halott példányt fogtam ki, de Linux alól simán életre kelt és gyönyörűen muzsikált!
-
Tankblock
aktív tag
válasz
vargalex #23343 üzenetére
Arduino könyvtárak igaz? Szerintem nézz körül a includált forrásokban is...
lesz ott yield(),[link] ez a templatje a ESP8266WebServer.h hoz és van benne....
azóta eltelt még 6+ év is.
Ha jól látom annyi minden nem változott, de ki tudja....Nem állítom hogy nem lehet sokmindent megoldani, mert sokan megoldottak vele sokmindent [link] , ha tudod hogy mit csinálsz. Wifinél ha nem hagyod időnként lefutni a dolgait szétfagy...
Egy ideje nem használok Arduino könyvtárakat, csak akkor ha valami nagyon gyorsan kell.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
vargalex #23335 üzenetére
ugye delay() fv van benne?
próbáld meg terhelni picit terhelni paralel MQTT vel és érintő gomb gesture vezérlés figyelés delay nélkül.....teljes threadek vannak tele esp8266 vagy ESP8285 panic error al, ahol valahogy a megoldás a legtöbbször a delay() v yield() volt. Erre emlékszem, van még itthon 2-3 marék nem használt ESP12 őm... lehet már nem is lesznek soha se elhasználva....
A Tasmota project egy megváltás volt bár anno nem tudta a long presst és double press funkciót, nekem meg kellettek....
-
its_grandpa
tag
válasz
vargalex #23251 üzenetére
>>Ugye most a kazán "vezérli" a szivattyút.
Én is ebben a cipőben jártam, nagyon megértem a törekvésedet.
Nyílt égésterű öntöttvas gázkazán, a fűtéssel együtt indult a keringető (2-es fokozat).
Nagyon nem jó üzemállapot, mert sok időbe telt amíg a kazán elért egy normális hőfokot (~ 45C).
A táblázatomat nézve 2018.01-ben vettem Aliról 2db XH-W3001-220-at (még 265 volt a $ ) 1.200.-/db áron.
Még most is az első működik.Az érintkező a rézcsövön, a keringető akkor indul ha már 45 fokos a víz és leáll 40-nél. Amikor a szoba termosztát leállítja a kazánt a keringető nem áll le amíg a víz nem lesz 40 fok ( 2 törülköző szárító veszi fel a "hulladékhőt").Az első ESP8266-os relé modult 2018.11 hóban (már 289 volt a $ ) vettem, akkor kezdtem el "okosotthonozni".
-
válasz
vargalex #23247 üzenetére
Egy LED izzó esetében az is elég, ha a nulla vezeték párhuzamosan fut egy csőben a fázissal egy hosszabb szakaszon. A vezetéknek és az izzóban lévő alkatrészeknek együtt van akkora parazita kapacitása, hogy a közeli vezeték általi indukcióval együtt megtáplálja a LED-et.
Remélem a szaxerűtlen leírásomból átmegy a lényeg -
ViZion
félisten
válasz
vargalex #23247 üzenetére
10 W-os keringető? Biztos? Az nagyon szerény.
Engedd el ezt a fénylős témát, meg a feszt amit mértél, ha szétkapsz tetszőleges nagy fehér háztartási gépet, ott is random feszt lehet mérni sok helyen.
Másik, hogy a linkelt videóban egy feltehetően eredeti Fotek van, ahol minden extra: védelmek, hűtés, árnyékolás a helyén van. A Tiéd meg egy klón... Ha keresel, akkor van a neten szétszedett is, h milyen eltérések vannak. -
Tankblock
aktív tag
válasz
vargalex #23242 üzenetére
Ha az AC-t egy szinusznak modellezzük akkor lesz egy "pozitív" és a "negatív" része és egy úgynevezett 0 átmenete 2x. Na ennél az átmenetnél tud csak kapcsolni az SSR,
Rendes izzóval teszteld. hogyan is viselkedik.
https://www.ia.omron.com/support/guide/18/explanation_of_terms.html
-
Undoroid
őstag
válasz
vargalex #23237 üzenetére
Ahogy a kolléga írta: " Mezei izzóval teszteld. "
Sokszor lehet látni ezt a jelenséget, ha nem a Fázis ág kerül megszakításra! Cserélj a betápodon polaritást (dugd be fordítva a dugvillát) és valószínűleg meg fog szűnni az a halvány fény is! A mezei izzóknál eleve nem fogod tapasztalni ezt! Azok a LED-es kütyük képesek akár 100V-ról, teljes fényerővel világítani, mert a benne lévő kapcsoló üzemű tápegység már akkora betápról is képes működni egészen 250V-ig. A régi izzószálas elődök viszont nem képesek ekkora tartományban működni az induló, nagy áramfelvételük* miatt! Lehet, hogy alig mérhető áramot fog produkálni az SSR kikapcsolt állapotában, de arra nem lesz elég, hogy akár egy kicsi parázslást is produkáljon az izzó!* (Elégé pongyola megfogalmazásban
) van még egy tulajdonságuk: mivel az anyaguk izzik, ezért akkor fogyasztanak kevesebbet, ha már teljesen felizzottak! Ezt egyszerűen ki is lehet próbálni! Megméred egy sima, mezei izzó áramfelvételét üzem közben és lejegyzed. Majd kiveszed az áramkörből ugyanazt az izzót, megméred hidegen az ellenállását és kiszámolod a megmért betáp segítségével (a megfelelő képlet segítségével) az áramfelvételét és a kapott érték nem lesz ugyanaz! Nagyon nem!
-
ViZion
félisten
válasz
vargalex #23242 üzenetére
Erre írtam, h a meghajtó része az izzónak beleszól szerintem a kapcsolásba, van vmi kondi vagy ilyesmi, ami még tart némi kraftot.
0 átmenetnél kapcsolás hasznos, azt jelenti, h a szinusz bármelyik pontján be- vagy kikapcsolod a bemenetnél, a kimenet csak akkor kapcsol be/ki, amikor a szinusz a nullán átmegy "negatívból" a "pozitívba" vagy fordítva. Tehát nem bárhol a szinusz alatt. -
Tankblock
aktív tag
válasz
vargalex #23232 üzenetére
optotriac, azaz csak 0 átmenetnél tud kapcsolni....
Ami lehet probléma az az h 3V tól nyit....
Wemos D1 Mini elvileg 3V3 tud, emelett a kábelezésen is eshet annyi feszültség h már nem tud nyitni.....Próbáld meg fix 3V3 Voltal v 5V nyitni h jóe a relé, arra figyelj h a másik oldalon 230V ne csapjon meg.... (kell az AC a másik oldalra )
aztán nézd meg a Wemossal. ha nem megy akkor jön valami köztes kapcsoló elemről(FET, tranzisztor) 5V hajtása a SSR relének.
-
Janos250
őstag
válasz
vargalex #21793 üzenetére
Én régebben többször belekeveredtem, mert több helyen vannak kyönyvtárak.
Pl:C:\Arduino\arduino-1.8.19\libraries
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\sketchbook\libraries
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\arduino\hardware\avr\1.8.6\libraries
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\arduino\hardware\avr\1.8.6\cores\arduino
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\arduino\hardware\avr\1.8.6\firmwares
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\cores\esp32
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\cores\esp32\apps\sntp
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\tools\sdk\esp32\dout_qspi\include
C:\Arduino\arduino-1.8.19\portable\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\tools\sdk\esp32\includePersze, kibogozható, hogy mikor éppen melyiket használja, de én néha belekeveredtem.
"ami nem hivatkozik másikra és azok tovább"
Azokkal kevésbé van gond, mert azok tudják, hol keressék a nekik kellőt, probléma akkor van, ha az ember mondjuk végig akarja próbálni a neten elérhető SHA1 programokat, összehasonlítani, hogy milyen időt futnak, amik szoftveresen oldják meg, és milyet, amik használják az ESP32 hardver megoldását. Mivel ilyen libet elég sokan írtak, és mindenki az SHA1 nevet adta neki, ebbe belekeveredtem annak idején, kénytelen voltam az összeset letörölni, és egyenként berakni csak azt, amit éppen próbáltam. -
Wolfram
aktív tag
válasz
vargalex #21769 üzenetére
Amikor installálok egy lib-et Ard IDE-ben, aminek a neve ugyanaz mint ami az ESP core-ban is van (base64.h), akkor hogyan tudok hivatkozni az installált lib-re?
#include "Base64.h"
#include <Base64.h>
Mindkettő az esp32 core-ra mutat. (\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.6\cores\esp32)Az installált lib meg itt van: \Documents\Arduino\libraries\Base64\src\base64.h
-
Janos250
őstag
válasz
vargalex #21769 üzenetére
Én csak a két utolsó sorra hívnám fel a figyelmet:
Nem pointert használ, hanem tömböt. Ami persze ugyanaz, csak áttekinthetőbb!for(unsigned int i = 2; i < output_length; i += 3) {
output[0] = base64_to_binary(input[0]) << 2 | base64_to_binary(input[1]) >> 4;
output[1] = base64_to_binary(input[1]) << 4 | base64_to_binary(input[2]) >> 2;
output[2] = base64_to_binary(input[2]) << 6 | base64_to_binary(input[3]);
input += 4;
output += 3;
}
-
törölt tag
válasz
vargalex #21640 üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ.
Mivel ilyenkor már nincs serial a debug-hoz, nem tudom marad-e nyitva valami.
Relé nélkül, tesztpadon használva a log szerint nem látni problémát, kliens megjelenik, jön a request, megy a response.
Hiba esetén a request-et sem fogadja az ESP-01, csak karikázik a browser.
Értelemszerűen nincs response sem ilyenkor.
Mintha nem létezne a 80-as porton semmi.Kódot erről most azért nem osztok meg, mert közben rájöttem, hogy nem tetszik ez a github-os minta, ami alapján elkészült és kitaláltam, hogy másképpen oldom meg.
Ha esetleg nem sikerül és visszatérek ehhez, akkor megosztom.
Nem akarom, hogy kevered legyen itt a topicban a mostani és az újabb verzió között.Alapvetően nem szeretem ha network dolgok (ez esetben: wifi, webserver) a loop() részben vannak kezelve.
Átírom az egészet szerintem "event-handler" megoldásra és talán asszinkron működésre.
Meglátjuk hogyan sikerül. Ha teljesen elakadok vele, akkor jövök(Köszönöm mégegyszer a segítő szándékot.)
-
válasz
vargalex #20845 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy unsigned int esetében a különbség ugyanannyi lesz, ha kisebb számból kivonod a nagyobbat. Például
uint8_t
esetében 255 - 253 ugyanannyi, mint 1 - 255. A gyakorlatban akkor van csak probléma, ha többször is átfordul amillis()
értéke két mérés közt, illetve ha egy feltétel ahhoz van kötve, hogy amillis()
nagyobb-e, mint egy előre meghatározott érték. Bár utóbbi lehet, hogy a fenti okból kifolyólag nem is probléma. -
-
válasz
vargalex #20832 üzenetére
Szia! Ha fizikailag nem sérült az eszköz, akkor az lehet, hogy nincs boot módba állítva! Ehhez a GPIO0, GPIO2 és a GPIO15 pineknek megfelelő állapotban kell lenni: a GPIO0 és GPIO2 lábakat magasra, a GPIO15-t alacsonyra kell húzni.
A rosszabbik eset, ha a Vcc-re 3,3V helyett véletlenül 5V-ot kötött valaki korábban, mert akkor a flash chip esetleg megsülhetett. -
olli
tag
válasz
vargalex #20469 üzenetére
Kiíratás:
Received packet :1 HELLO 36.50 34.00 38369' with RSSI -99 Status: 1 BOILER
vagyis így már egy csomagból működik a pin 13 vezérlése is.
Korábban rákérdeztem az ESP-NOW vonalra a két esp közötti kommunikáció egyik protokolra. A jelen megoldás és az között stabilitás és kidolgozottság lenne csak a különbség? -
olli
tag
válasz
vargalex #20460 üzenetére
"Received packet :1 HELLO 36.75 22.50 32342' with RSSI -82"
Jelenleg így íratom ki a csomagot, de csak az első karakterét, a state értékét is külön kellene megkapnom.
Szerinted hogyan nézzen ki a kód?#include <SPI.h>
#include <LoRa.h>
unsigned int state;
//LoRa32u4 ports
#define SS 8
#define RST 4
#define DI0 7
#define BAND 433E6void
setup() { Serial.begin(115200);
pinMode(13, OUTPUT); // fehér led sets the pin as output for relay
digitalWrite(13,HIGH);
//while (!Serial); //if just the the basic function, must connect to a computer
delay(1000);
SPI.begin();
LoRa.setPins(SS,RST,DI0);
Serial.println("LoRa Receiver");
if (!LoRa.begin(433E6)) {
Serial.println("Starting LoRa failed!");
while (1); }
Serial.println("LoRa Initial OK!");}
/*----( LOOP: RUNS CONSTANTLY )----*/
void loop() {
digitalWrite(13,LOW); // try to parse packet
int packetSize = LoRa.parsePacket();
if (packetSize) { // received a packet
Serial.print("Received packet :"); // read packet
while (LoRa.available()) {
Serial.print((char)LoRa.read()); }
// print RSSI of packet
Serial.print("' with RSSI ");
Serial.println(LoRa.packetRssi());}}
-
válasz
vargalex #20445 üzenetére
Hát akkor próbáld ki telefonon.
Főleg amikor utólag szeretnél javítani/módosítani valami formázást/linket stb.
De a legrosszabb valóban a kód formázás, mert nem képes egyben formázni, szétszedi sorokra a kódot.Ezt a szerkesztős dolgot be lehetne tenni az összefoglalóba, mostanában annyian kérdezték már.
-
lanszelot
addikt
válasz
vargalex #20417 üzenetére
Rosszul emlékeztem.
De 200 is kevesebb mint 250 így lesz benne szünet.
És van is.De még mindig nem a 2ik és 3ik ággal van gond.
Hanem az elsővel.
Csak az első ág nem működik jól.
A többi jó.
Az első ágban nem fut le a szünet. Állíthatom bármekkorára.
Vagy nem jut el oda a futtatás, vagy felül írja valami.
Felül írja, én arra szavazok. Mert a "nem fut le" annak semmi értelme, ha a másikban gond nélkül lefut.
Tehát mi írja felül az if első ágában az 1500ms szünetet, vagy akár az egész ágat.
Az az ág fut le, az biztos. Másik ág nem fut le egyidőben.
A kiiratás teszt megmutatta.
De mégis felül írja vmi. De mi? -
lanszelot
addikt
válasz
vargalex #20415 üzenetére
Az első ággal van gond.
Amúgy nem annyiban különbözik
Default: 25, 25, 1, 1, 1
Ez ugye a 2ik ág
A 3ik ág: 35,1,1,1,1.
Mivel a silent 1, azaz nincs, így folyamatos beeeeeep -et kapok, hiába van ott a 250 -es delay, mert 350 be bele megy a 250 és nem lesz delay.Míg 150+250+250 ezért lesz a 2ik ágban szünet.
Aza beep, szünet, beep, szünet....stbAz első ág az:
150+1500, mivel ott van repeat, de nincs 1500,
150+250 van, repeat sincs.
Pedig ott van
Az első kódsor ugyanaz, és jól működik. Míg a másodikban varázslatos módon ugyanaz a kód nem működik.
Állíthatom a silent-et 4millióra is nem lesz silent.
De miért nincs silent? Mi írja felül 1-re?
/Ha nulla az érték az végtelent jelent, kipróbáltam. 1 jelenti a nincs-et/ -
lanszelot
addikt
válasz
vargalex #20387 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Olvasgattam, de még nekem az nagyon bonyolult.
Nagyon kezdő vagyok, és ott túl sok minden van, és belekavarodok. Nem tudom mi az amire nekem szükségem van
A library példái egyik se jó nekem.
Talaltam más példát is hozzá, az jó lenne, de krixkraxokat olvas be nekem. Nekik nem, csak nekem. Nem tudom miért, így feladtam.
Csak tanulgatom, így valami könnyebbet nézek
Vettem 37 érzékelő modult és csak kikaptam ezt a 2 érzékelőt.
De van még 35 másik.
Ez az infra se nehéz, ha saját távvezérlőt akarok, pl lámpát kapcsolgatni. /relé is van a 37 ben/
A lemásolás nehéz nekem. -
Tomika86
senior tag
válasz
vargalex #20205 üzenetére
Szia!
Te nagyon kened vágod a témát, tudsz esetleg segíteni abban, hogy websocket segítségével, miért nem tudok 100ms alatti intervallummal adatot küldeni?
jelenleg van egy programom amit megcsináltam offline elérhetővé, illetve összerakosgattam a javascript kódot is.
Jelenleg 110ms-al próbálkozok (ezzel jó is), a szinusz és koszinusz csak teszt.
Jobb lenne ha 100ms alá tudnék menni, viszont ilyenkor megbolondul az ESP32, heap error, lefagy az adatátvitel, újraindulgat.Az a helyzet, hogy szeretnék kb 5 grafikont, és jelenleg még csak 2 van (de így se elég gyors).
[link]
src mappában a fájlokKöszönöm, ha bármiben tudsz segíteni, ötletet mondani. Illetve tuti találsz benne hülyeséget is, amit én nem tudok még.
-
-
KoVee84
senior tag
válasz
vargalex #19940 üzenetére
E-ink kijelzőt használok és úgy, hogy csak hetente 1x frissül, addig a kijelző ki van kapcsolva. De délután berakom a kódot.
-
Tomika86
senior tag
válasz
vargalex #19899 üzenetére
Bocsánat, úgy gondoltam hogy a redirectel megmondom hova lépjen és amit a get kérésnél megadtam azt betölti, mint ahogyan az index oldalt is. És az ajax kódban nincs teendő.
Böngészőben néztem debugot ott jön a post esemény útána a 302 átirányítás, utána pedig a kiiratás kódja.
Köszönöm
-
Tomika86
senior tag
válasz
vargalex #19893 üzenetére
Az esp32 kódjában lenne az átirányítás (nem a javascriptben)
Ahol a send(400, "text/plain", "FAIL CONNECTION")(sima szöveg küldés böngészőre)
de próbáltam ezzel is
request->redirect("/nextion_fail");
És ehhez megvan a hozzátartozó http_get kérés, ahol a html kódot küldöm el.
Ez a nextion.cpp az other mappábanDe akkor valamit félreértek, illetve teljesen máshogy kell csinálni.
Az ajax kód jó így.
Az esp32nél a post kódnál ahol ellenőrzöm a check_status értékét, ott egy hibaközlő html oldalt szeretnék megjeleníteni.Köszönöm
-
Tomika86
senior tag
válasz
vargalex #19890 üzenetére
Átalakítottam, így az ESP32 400-as kódot küld, ha true a check_status és nem jelenik meg az upload gomb.
De a fő probléma az hogy nem jelenik meg az oldalon a kiíratott üzenet sem:
if (check_status)
{
request->send(400, "text/plain", "FAIL CONNECTION");
// request->redirect("/nextion_fail");
Serial.println("Check status Fail");
}
else {
Serial.println("Check status Ok");
request->send(200);
}itt a redirect ki van kommentelve, de azzal sem jelenik meg, pedig a redirect még működik, de az ott lévő request->send(400, "text/html", fail_page); nem működik.
Tehát a fő probléma, hogy az átirányított oldal nem töltődik be, illetve még a sima text sem (nem a scriptben lévő alert)
Köszönöm!
-
Blasius
tag
válasz
vargalex #19710 üzenetére
Na, tálalhatóbb formába hoztam a kódot. Íme:
const byte numChars = 128;
char receivedChars[numChars];
bool newData = false;
void setup() {
// put your setup code here, to run once:
Serial.begin(9600);
Serial.println("<Johet>");
}
void loop() {
// put your main code here, to run repeatedly:
recvWithStartEndMarkers();
showNewData();
}
void showNewData() {
if (newData == true) {
Serial.print("new data came:");
Serial.println(receivedChars);
newData = false;
}
}
void recvWithStartEndMarkers() {
static boolean recvInProgress = false;
static byte ndx = 0;
static byte ndxmea = 0;
byte endKa = 0x0a;
byte startKa = 0x24;
byte starKa = 0x2a;
byte nmea = 0x00;
char rc;
char nmeaRd[2];
long nmeaRdL;
bool inhibi = false;
while (Serial.available() > 0 && newData == false) {
rc = Serial.read();
if (recvInProgress == true) {
if (rc != endKa) {//delay(2);//?????????????????????????????????????????????????????????????????
if (inhibi == true) {nmeaRd[ndxmea]=rc; ndxmea++;}
else if (rc == starKa) {inhibi = true;}
else if (inhibi == false){nmea ^=rc; receivedChars[ndx] = rc; ndx++;
//delay(1);//?????????????????????????????????????????????????????????????????
if (ndx >= numChars) {ndx = numChars - 1;}
}
}
if (rc==endKa) {
nmeaRd[2] = '\0';
char * pEnd;
nmeaRdL = strtol(nmeaRd, &pEnd, 16);
if (nmeaRdL==nmea){receivedChars[ndx] = '\0';} // terminate the string
else {memset(receivedChars, '0', 6); receivedChars[7] = '\0';}
recvInProgress = false;
ndx = 0;
ndxmea = 0;
newData = true;
nmea =0;
inhibi=false;
}
}
else if (rc == startKa) {recvInProgress = true;}
}
}
A második függvényben lévő késleltetések (...delay(x)/???...) nélkül a kód nem megy rendesen. Viszont, ahogy Aryes tippelte, a késleltetéssel jól megy. Ha késleltetések helyett sorosra írás lenne akkor is menne jól. Hát, kicsit tákolt, de megy. Gondolom erre mondják hogy nem egy robosztus kód
. De most már kíváncsi vagyok hogy mi lehet ennek a furcsa viselkedésnek az oka
.
(nmea ...^=rc... az egyfajta crc számítás. A startKa karakter utáni karakterekre kell számolni. Aztán a soroson jön egy * (starKa), egy byte két karakter hex ascii-ként (00-FF, ez a crc) majd egy 0x0a karakter (sorvég). Ha a számolt és fogadott crc egyezik, akkor kiírja sorosra ami jött ahogy van. Ha a crc nem stimmel akkor kinullázza az első pár karaktert.)
Ez egy rendes arduino unon fut (atmega chip). -
its_grandpa
tag
válasz
vargalex #19681 üzenetére
OK, de te nem e-világi eszközöket használsz mint általában mi
Ránéztem most az openwrt-s routeremre.
Nem lehet szabadon subnet-et állítani, 255.255.255.0 vagy 255.255.0.0 lehet.
Ránéztem a forrásra git-en - net.netfilter.nf_conntrack_max=16384 .Editálhatom a sysctl.conf-ot net.netfilter.nf_conntrack_max=25000-re de úgyse fogja bírni memóriával és nem is tudok beszerezni 25000 klienst.
Otthoni környezetben nem tartom igazi limitnek a 255 max klienst. -
-
válasz
vargalex #19687 üzenetére
Az ESP eszközeid nem akkor kapják a 192.168.4.1-et, ha ők AP-ként és DHCP szerverként működnek és te rájuk csatlakozol
De, tényleg, de hülye vagyok
egyébként nem egyszerűbb a PC-den 192.168.2.0/24-ből beállítani egy statikus IP-t
Az a baj, hogy ezt a mondatot nem értem.
a 192.168.2.0 után mi az a 24? De, valószínűleg ez lesz a megoldás, majd ha megértettem.
-
Janos250
őstag
válasz
vargalex #19681 üzenetére
Offba teszem, mert hosszú lett. Amit feltétlenül jegyezzen meg mindenki, ha ezt elolvassa: kizárólag a saját hálód adatai alapján állítsd be a címeket!
"A subnetben a 0 nem véd ki semmit"
De! Kivéd.
Tételezzük fel, hogy megjött kettő darab vezetékes IP kamerád a kici óccóktól.
Ha szerencséd van, és vagy a rajta lévő címkéról, vagy a netről megtalálod, hogy az egyik IP címe mondjuk 192.168.0.10, a másik meg mondjuk 192.168.1.4.
akkor, ha a routered maskja 255.255.255.0, akkor az vagy a 192.168.1. ..., vagy a 192.168.0. ... tartományt látja, egyszerre mindkettőt nem. Tehát csak az egyik kamerát tudod kezelni, ahhoz, hogy a másikhoz is hozzáférj, át kell állítanod a tartományt a routereden.
Viszont, ha a mask harmadik száma 0, ahogy a példában írtam is, akkor mindkettőt látja, nem kell semmit állítanod a routeren.
Természetesen nem teszünk közzé olyan programot, ahol a user beállíthat pl. 50-et harmadik számként, akkor sem ha véletlenül úgy is működik.
"Utóbbi esetben lesznek olyan IP-k amik eléréséhez az eszközöd nem szeretne a gataway-on keresztül menni."
Természetesen marhaság ilyen maskot használni, de ha valakinek olyan hibbant ötlete támad, mert most látott hálót először, hogy 50-et ad meg, akkor számoljunk egy kicsit. Ha így fejben jól számolom, az 0x32, azaz 0011 00010, és ugyanez igaz az IP-re is. Ha mondjuk a másik IP-d 192.168.50.100, akkor ha a két IP-t maszkorbálod a maszkkal, akkor bizony megegyezik, vagyis nyugodtan belekürtölhetsz a drótba, hogy "hé, fiúk, kié ez az IP, küldje el a MAC címét, mert okosságokat akarok neki küldeni." Ha a keresett IP harmadikja, olyan, hogy nem egyeznek meg, akkor elküldi a 192.168.50.1-re. Persze lehet olyan IP is, amire megegyezik az 50-ben lévő nullák miatt, és akkor vakarhatja a fejét, hogy mit akart ez az ember, aki így szervezte meg a hálót.
Persze, aki annyira ért hozzá, hogy 50-et ad meg mask harmadikként, az egyébként is könnyen bajba kerülhet, mert nem mindenütt a tartomány legalja a gateway, eléggé általános a fordítottja is, hogy a tartomány legtetejét használjuk kijáratnak a világ felé. -
its_grandpa
tag
válasz
vargalex #19578 üzenetére
Igen, nem szép dolog ilyet csinálni, igazad van.
"Sportolok" a VSCode-al , érdekes eredményre jutottam (nem kötöttem össze a VS1003 board-al az ESP-met). Lehet emiatt a Config weboldalán csak 6 sor van a prefs-ből.
Kézből beírva a Control-on azonban csatlakozik szépen.D: Radiofuncs cmd is 1
D: Connect to host icast.connectmedia.hu/5001/live.mp3
D: send GET command
...
D: Switch to HEADER
D: Headerline: Server: nginx
D: Headerline: Content-Type: audio/mpeg
D: Headerline: Connection: close
D: Headerline: icy-br: 128
D: Headerline: ice-audio-info: bitrate=128;samplerate=44100;channels=2
D: Headerline: icy-br: 128
D: Headerline: icy-name: Retro Radio
Mondjuk most magába fordult erősen az ESPE (39389) task_wdt: Task watchdog got triggered. The following tasks did not reset the watchdog in time:
abort() was called at PC 0x400f6e3c on core 0
Nézegetem kicsit még de nem tudom megér-e ez ennyit.
-
gya/352
tag
válasz
vargalex #19456 üzenetére
Ehhez a flash torleshez kell egy python kornyezet a pcre? Windowsos vagyok termeszetesen.
Vagy van valami program erre?
Az Arduinoban van egy olyan menupont ami elvileg torli a flasht a feltoltes elott. En mindig ugy toltottem fel a firmwaret.
Az espressif honlapjan is van egy flash download tool nevu progi, abban is van egy kulon erase gomb, az ejjel azzal is letoroltem gondoltam hatha segit de nem valtozott.
Lehet hogy ezek nem torlik a teljes tarteruletet? -
its_grandpa
tag
válasz
vargalex #19450 üzenetére
First of all
, te nem fél vagy az én világomban hanem egész.
Igen, ennek ellenére nem tudom hová tenni ezt a hibaüzenetet:
nvs_get_str failed 1102 for key preset, keylen is 6, len is 150!
Annyi mindent láttam már az ESP világban, hogy én biztos megpróbálnám meghívni a "real_len"-el.
Az itteni [link] kódot meghívva kiderülne, hogy látja-e egyáltalában a "preset" kulcsot.
-
Wolfram
aktív tag
válasz
vargalex #19366 üzenetére
Igen, esp8266:esp8266:d1_mini, kihalásztam az
arduino-cli board listall -ból (a list nem ment).
Viszont most azt látom hogy a fordítási idő elképesztő hosszú ( 4 perc? )
arduino-cli --fqbn esp8266:esp8266:d1_mini compile <projectdir>
Ehhez van valamilyen paraméter? (fordításhoz használt memória stb) -
válasz
vargalex #19107 üzenetére
Sajnos az enyémre nincs openwrt, de amúgy a kérdés csak elméleti, egyelőre nincs ilyen igény, hogy domainnevet adjak az eszközöknek mert annyi van belőlük
Külső publikus DNS szolgáltató nemigen tudná ezt megoldani, hiszen belső hálózatról van szó, belső, nem publikus ip címekkel.
Az Asus egyébként ad a routereihez dyndns szolgáltatást (*.asuscomm.com), használom is, kívülről ez alá lehetne aldomain szinten pakolni az eszközöket, ha lenne ilyen lehetőség, de amúgy sem engedek ki semmit közvetlenül a netre, saját vpn szerveren szoktam kívülről belépni az otthoni hálózatba, onnantól pedig már a belső ip címek játszanak. -
ViZion
félisten
válasz
vargalex #19111 üzenetére
daninet: igen, de alapból nem az ESP, hanem a gyerekek androidos vackai a probléma.
Ha az eszközeidnek a saját DNS szerveredet hirdeted, akkor olyan nincs, hogy a telenor szervere old fel valamit.
Fogd meg a söröm...Napok óta ezzel bajlódom, android cache törlés, stb begvolt és átmennek a szűrt cuccok, vagyis agh-ig szerintem el sem jut a telenoros wifi modem mintha megfogná. De ezen kívül is van olyan, h megkerülnék a helyi dns szervert, iptables és a force dns ezért kell/ajánlott. Örülnék, ha más is tesztelné, mert ez erősen elmélet vs. gyakorlat dolog. Elsőre beállítási hibának gondoltam, de PC-ről (LAN) a tiltott oldalak nem elérhetők, wifi androiddal igen. Esetleg lehet a böngészőkben van saját dns beállítás? Free adblock browser.
Ez most jutott eszembe. Majd a PC-t átrakom wifi stickre és kiderül, hiszen ha így továbbhalad, akkor a telenoros cucc téríti el, ha nem, akkor meg az android böngészők kerülik ki... más nem jut eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged