Új hozzászólás Aktív témák
-
-Gabesz-
senior tag
Tud valaki jó tesztet R9 270x vs 7870 tahit -ról.
Találtam 1-2 oldalon, melyek szerint a tahiti lassabb, csak húzva hozza egy 270x sebességét, amit viszont nem értek. Azt gondoltam a gpu-ja erősebb. Valakinek tapasztalat? -
kungzi
veterán
válasz
hellboy0415 #44596 üzenetére
A 14.1 drivert letoltod es felrakod. A bf4 a mantle patch-t automatikusan letolti origin-en keresztul. Ha minden fel van rakva, akkor elinditod a jatekot, es a settings/video beallitasoknal legfelul lesz, hogy mit akarsz hasznalni, directx 11 vagy mantle.
-
Apollo_21
addikt
válasz
hellboy0415 #44596 üzenetére
Sztem a mantle patch a bf hez
steamenkeresztül töltődik..tehát ha nem eredeti..akkor várni kell amíg kinem adják külön a patch-et...oo sorry origin -
RMZ250
senior tag
válasz
hellboy0415 #44594 üzenetére
A Catalystot neked ka leszedni és frissíteni. A BF4 csak a saját pachét szedi le, hogy ki tudja használni a Mantle előnyeit.
-
hellboy0415
aktív tag
Köszi az NFO-t. Milyen jó, hogy a napokban kaptam le a 14.1-et. Nem akarok értetlenkedni de a BF4 szedi le? Vagy , hogyan?
-
Majkee84
aktív tag
válasz
hellboy0415 #44591 üzenetére
Üdv!
A HD7000-resektől támogatott. -
Alister71
nagyúr
válasz
hellboy0415 #44591 üzenetére
A 14.1-es driver kell hozzá, a BF4 a frissítést automatikusan letölti az originen keresztül. GCN kártyákon működik.
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. A Mantle csak R sorozathoz jó? Vagy megy a HD kártyákkal is? Ha igen akkor honnan lehet leszedni?
-
hgy1967
csendes tag
válasz
csucsbicep #1 üzenetére
Sziasztok.
Ma lesz egy r9 270x adus dc2 top vga-m. Érdeklődnék mennyire lesz elég eu a játékokhoz mostanában?Egy i5 2500k val lenne.
A játékokat full hd ba szeretném. Max beállitásokat birni fogja, persze egy kis aa val?
Előre is köszönöm.
-
Alister71
nagyúr
Én úgy látom, hogy jelenleg egy R9 270X elég FHD-ra, még a Crysis3 is hasít rajta, El tudom képzelni, hogy egy R9 290 mire lehet képes, de FHD-ra már sok is, inkább 3 monitor, vagy FHD feletti felbontásra kellhet. Én mindent v-sync-el játszok, mert idegesít ha csíkoz. Minden 60 fps feletti teljesítmény felesleges pénzkidobás, mert nem használt tartomány.
Nem a fogyasztás a lényeg, hanem a kihasználatlanság. -
Alister71
nagyúr
Ha a 770 SLI érdekel fáradj át az aktuális topikba, itt senki nem kíváncsi rá.
Értem a példát is, de itt az R9-es Radeonokat tárgyaljuk és a hozzá használatos procikat.
De már 1 egész oldalon az SLI-t és az nv-ket tárgyaljátok.
Ha R9 270X CF-et szeretnél, akkor minden további nélkül mehet a téma. -
asus1
aktív tag
-
Dany007
veterán
válasz
huszar90 #44565 üzenetére
Hát, szerintem épphogy. Ha ez az a régi i7 920 amire gondolok. Az első fecskék közül való i7-es.
Játéktól függően elég lehet. Meg persze multi vagy nem multi. Az enyémnél mindenesetre erősebb a tiéd.Nekem egyelőre elég, lehetne jobb is, de én nem multizom.
Ha full hd-ben játszol és nem a kifejezett cpu igényes játékokkal akkor szerintem elég lehet. De majd a többiek pontosítanak.
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok! Videokártya vásárlás előtt állok, mivel mindig is Amd-s kártyám volt most is maradnék ezen a vonalon. Az r9 270x-et néztem ki magamnak, a kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi gépem ki tudja használni? (a gépem az adatlapomon) Mert itt egy csomó olyan kommentet olvastam hogy 4-4,5 Ghz i7-es procikkal hajtjátok őket. Ha a Vga túl erős a mostani konfigomhoz, akkor milyen amd-s kártyát tudtok nekem ajánlani?
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #44562 üzenetére
Sajnos az ilyen teljesítményű kártyáknál már elvész 5-7%, ha nem 2x16 PCIe sávod van, tehát az SLI (adott esetben CF) kihasználásához LGA2011 platformban kell gondolkodni, esetleg használt X79/X58 is megteszi. De minenképpen min. 8+8 sáv, a 16+4 szart sem ér, ami a legtöbb lapon van.
-
Dany007
veterán
Hát most nézd, én a tesztet tudom linkelni, az alapján lehet következtetni. A teszteben összességében egy szinten van azzal az i5 3570k-val. Nyilván a 3570k-t is lehet durván húzni felfelé, ahogy az i7 2600k-t is. Tehát ez igazából nem számít. Mert ha alapórajelen nagyjából egy szinten vannak akkor húzott órajelen is ott lesznek.
Ráadásul a különbség is olyan minimális, hogy kár ezen fennakadni. Biztos egy rakás pénz volt anno az az i7-es, de a 3570k se gyenge, tehát nincs min szégyenkeznie."Na most a 780 sokkal többe kerül, mint egy 770 és nem dupla erős,"
Ami meg az SLI-t illeti a te dolgod végülis.
Az a legnagyobb probléma vele, hogy szinte sehol nem fogsz dupla sebességet elérni. A tapasztalatok alapján rendszeresek a kompatibilitási problémák. Szívás a driverekkel szívás a játékokkal. Van ami egyáltalán nem támogatja az SLI-t CF-et így ott gyakorlatilag olyan, mintha csak 1 kártyád menne... és így tovább és így tovább...
Jómúltkor néztem külföldi fórumokat és külön topikok alakulnak az SLI-CF felhasználóknak ahol segítik egymást és gyűjtik azokat a címeket ahol rendesen ki van használva a dupla kártya ereje.No, de nézzük a tényeket.
A GTX770 jelenleg 100-110k. Ebből kettő 220k.
A GTX780 jelenleg olyan 150k. *szerk.: bocsánat már 138k-ért is lehet kapni 780-at az iponban... de már nem számolom újra a százalékokat ha nem gond.De nagyjából akkor 30-35%-kal kerülne többe.
Tehát a 780 cirka 45%-kal kerül többe, és a PH!-s teszt alapján átlagosan 27-30%-kal erősebb.
A dupla 770 elméleti maximumon 90%-ban erősebb a 780-nál. árban viszont 50%-kal többe kerül. Na most itt a gond az, hogy az elméleti maximum az tényleg csak elméleti ahogy azt korábban fejtegettem is. Tényleg csak kevés esetben van meg.
Tehát ha reálisan nézzük, még mindig jobban jársz ha 45%-kal többért veszel 30%-kal erősebb kártyát, mert az procitól függően biztos, hogy mindig kitudod majd használni 100%-on. SLI-ben meg lehet hogy igen, lehet hogy nem. És 70 ezer forinttal többe kerül! Szerintem ahhoz sok az a 70 ezer forint, hogy lehet kihasználja a játék lehet nem.Szóval összességében szerintem a dupla,tripla kártyás megoldások hobbinak jók. Szórakozásra ha valaki nem tudja másra költeni a pénzét, de amúgy meg teljesen fölösleges.
Megveszed az aktuális csúcskártyát, majd mikor kijön a következő kis ráfizetéssel megveszed azt is. Sokkal több értelme van mint bajlódni a dupla kártyával.
Szerintem.Szerk.2.:
Na mégis. Tehát ha 100k egy 770 és 138k egy 780 akkor kb 38%-kal kell többet költened és kapsz érte cserébe 27-30% növekedést. Vagyis a difi mindössze 8-10%. Na ezt az arányt a büdös életbe nem fogod elérni SLI-ben. Max 1-2 játékon belül. És ez a nemmindegy.
Ott kifizetsz plusz 100%-ot de az átlag sebességnövekedés csak 60-70%-lesz, de van ahol ennyi se. -
-
Csak ismételni lehet a tesztek tanulságát: ahogy mész felfelé felbontásban és minőségi beállításokban, egyre inkább a GPU lesz a szűk keresztmetszet, így megnyugodhatsz, az i7 2600 procid kihajtyae a nagyobb kártyákat, illetve felesleges lenne nagyobb, drágább procira költeni, netán új rendszerre. Sokan örülnének, ha egy i7 hajtaná a kártyájukat.
-
asus1
aktív tag
válasz
Dany007 #44556 üzenetére
Hát azért egy kicsivel jobb nála.
Valamiben az i7 valamiben az i5, de amúgy sem alapórajelen használom.
Igen ám csak tegyük fel, hogy 770 SLI vagy egy 780 mondjuk ha már az sli jött szóba.
Na most a 780 sokkal többe kerül, mint egy 770 és nem dupla erős, viszont kettő darab 770 kijön egy 780 árából ami viszont erősebb mint egy darab 780(max pár ezerrel kerülne többe az SLI) -
válasz
Yutani #44551 üzenetére
Ez a teszt nagyon szépen mutatja a CPU-bound helyzetet, látványosan javul az FPS érték mindenhol a Mantle mellett.
Amit érdemes megfigyelni:
- Battlefield 4 alatt a gyengébb A10 proci több FPS-t nyer a Mantle alkalmazából, mint az annál erősebb i3 (és itt lehetett volna Richland vagy Trinity A10 is, a HSA nem mérvadó, csak a proci ereje)
- A Star Swarmban ahogy lejjebb vesszük a minőségi beállításokat, úgy növekszik a Mantle-lel nyerhető plusz FPS-ek száma. Ez köszönető egyrészt a CPU munkájának csökkenésével, ugyanakkor a GPU is jobban kifutja magát alacsonyabb minőségnél.
Tudni kell hozzá, hogy egy 4770K-val a 290x DX alatt 10 FPS-t, Mantle alatt 27 FPS-t hoz extreme fHD beállításokkal. (forrás) Tehát a legmagasabb beállítás abszolút GPU-bound, hiszen alig hozz többet egy i7-tel, mint egy i3-mal, és ahogy megyünk lefelé minőségben, úgy szabadulunk meg a GPU okozta szűk keresztmetszettől és tudunk egyre nagyobb FPS-eket nyerni a Mantle segítségével. -
válasz
Alister71 #44547 üzenetére
Ahogy nekem lejött eddig, a VGA-bound esetben a Mantle nem hoz túl sokat, az általad linkelt tesztben semmit. Ha egy gyenge CPU-val (pl. FX-4100) hajtanák az R9 270-et, mindjárt megjelenne a különbség.
Egy erősebb VGA-nál (280 vagy 290) már jelentkezik az előny, mert az nem tudta a 4770K kihajtani teljesen.Tehát a Mantle nem igazán a VGA-t gyorsítja, hanem a CPU válláról veszi le a többletterhelést, így az jobban ki tudja hajtani a VGA-t. Nézz meg olyan teszteket, ahol CPU-bound beállításokat használtak.
-
asus1
aktív tag
Attól félek, hogy Full HD-ra már kevés lesz.
-
z0l1ka
aktív tag
Majd fullhd észreveszed
Én is 7770-ről váltottam 270X-re és nagyon is érezni a különbséget
7770 már kevés volt fullhd-ra csak hight vagy azalatt tudtam vele normálisan játszani,persze ez függ a játéktól is ..oda már kevés volt az 1GB gddr és ugye a sávszélesség is a duplájaszóval majd 1080p-be megérzed
Lord Vader
Hát valóban csak a 280X felett van némi változás -
Alister71
nagyúr
A 7870 - R9 270-eseken egyenlőre nem hozott semmit a Mantle a BF4-ben: klikk
-
Alister71
nagyúr
Várd meg az FHD monitort, ott már érezhető. Oda kevés a 7770-es.
ALONSO11: a tuning okozhat fagyást. Nálam anno a Dirt3 és a Resident 5 buktatta meg a tuningot, a Dirt3 az folyamatosan. Az E8400 stabilan ment 4GHz-en, de Dirt3-ba mindig elbukott, még a mentésem is szállt el miatta, mert pont rosszkor kékhalálozott a gép. A Phenomot pedig a Resident 5 benchmark buktatta meg folyamatosan. Jelenleg a Crysis 3 az egyik leggyilkosabb, stabilnak hitt vga tuningot buktatja rendesen.
Kevés lesz a fesz a procinak. -
Flashget
félisten
válasz
tailor74 #44514 üzenetére
Gondolkodtam ezen a kártyán is, de akkora böhöm jószág, hogy nálam úgy férne be a CM HAF912 házba, ha kiveszem a HDD tartó középső részét (04:50-nél)amit nem akarnék, mert akkor a HDD-k is kikerülnének.
-
asus1
aktív tag
válasz
csucsbicep #44540 üzenetére
I7 2600K, 8gb 1600mhz ram es akkor ugye a 270x 1440x900, de par nap es fullHD
-
-
asus1
aktív tag
Én egy HD7770-ről váltottam R9 270x-re és úgy érzem, hogy nem sokkal gyorsabb, szerintem nem érte meg a váltás. Inkább erősebbre kellett volna nem?
asus HD7770 1gb dc v2-ről váltottam asus r9 270x top-ra. -
Dany007
veterán
Hát a procit manuálisan a biosból. Pofon egyszerű. Adsz neki egy kis plusz feszt cpu offset voltage menü alatt. Aztán a szorzót feljebb állítod. És kész.
Ha elég feszt adtál akkor nem fagy ki. No meg figyelni kell a hőmérsékletet, de max 70 fokig simán mehet.
A vga-t meg gondolom MSI afterburner nevű programból húzhatod. Vagy ha ez nem jó, akkor Catalyst control centerben van overdrive menü. Ott is pofon egyszerűen csúszkával feljebb tolod és kész.
Én még nem próbáltam ki hol a vége... múltkor poénból feltoltam kicsit 1150-re de semmi több. A proci előbb fogy el mint a vga sajnos. De nem gond, így sem panaszkodom.@Zsohi:
Mondjuk a te procid ~ 2x-ese az enyémnek teljesítményben minimum.
Így gondolom ha te feltolod a procit az nagyobb gyorsulást jelent, mintha én az enyémet.
De aztán kitudja, szemre se volt olyan változás ami feltűnt volna. Mondjuk lehet tényleg nem a legszarabbul optimalizált játéknál kéne próbálkozni.
De igazából nem gond, mert gta4-en kívül eddig minden röccenésmentesen futott végig full maxban 1080p-ben és pár napja már driverből is rátolok mindent ami van. Aniso max, tesszelációt picit aa-t stb... -
zodo
nagyúr
válasz
Dany007 #44532 üzenetére
Egyáltalán nem a terheltsége(ik) miatt kérdem pláne nem a vga esetében csak hát ha tudna pl a proci feljebb is szaladgálni (önerőből) ill. a vga is akkor nem értem miért nem azokat az értékeket látom viszont.
270x kapcsán ok hogy alapértelmezett az 1080Mhz de ne már hogy csak az Gaming App segítségével lehet szabályozni.Szerk:
Nyilván feljebb húzhatnám ccc-ben is de úgy gondolom ha tudja alapból ezeket a feltüntetett értékeket akkor ezeket terheltség függvényében (önállóan) változtatja.
Ha viszont húzni szeretném, na majd akkor kell csak noszogatnom a csúszkákat de lehet rosszul gondolom. -
Zsohi
őstag
válasz
Dany007 #44532 üzenetére
Nálam a Far Cry 3 egyszerűen kisimult, miután a gyáriról felrántottam 4,2Ghz-re a 3570k-t mikor még a 7950-em volt. Illetve, még a BF3 multiban hozott változást, szintén jelentősen javult a játékélmény, de a számok nem változtak igazán. Szóval a szemedre hagyatkozz ne a számokra.
(#44533) ALONSO11: Akkor elsőként megpróbálkoznék a vírusirtó lekapcsolásával-> daemon tools törlése, ha van-> játék újratelepítése.
-
Dany007
veterán
Hm én manuálisan rántottam fel 4,5-ig. De valamiért nem vettem észre sebességbeli különbséget játékokban.
Pedig direkt cpu igényes játékokat próbáltam. gta4 pl. Vagy mw3 ami eléggé optimalizálatlan a procinkhoz. Abszolút semmi változást nem hozott, úgyhogy most nálam is alapon megy.
Eddig gta4 kérte a legtöbb procit. ~ 70%. BlackOps2 40%. MW3 15%Most megy fel a BF3. Mostmár kíváncsi vagyok erre a grafikára.
Amúgy nekem az Asus meg a Toxic tetszik a legjobban. : ) Az Asus olyan kis brutális, főleg élőben. A Toxic meg olyan modern forma, szín.
Mondjuk nálam is legutolsó szempont lenne a kinézet. De mondjuk részben ez is szerepet játszott abban, hogy nem sima 270-et vettem.Pár ezer forint volt a különbség.
-
haxiboy
veterán
válasz
Steve198310 #44490 üzenetére
Nem fehérvár de itt van egy köpésre
-
bajzal
őstag
Akkor egyenlőre még felesleges a Mantle bf4-hez, nem kiforrott? De magát a 14.1 béta drivert leszedhetem? Valakinek valami tapasztalata R9 270X-nél?
-
zodo
nagyúr
válasz
tailor74 #44514 üzenetére
Ok. Nem tudom de majd csak kiderül.
Más:
Msi 270x esetében mit kell vagy nem kell és hol beállítani hogy ne csak 1080 Mhz tekerjen játékok alatt.
Ha már itt tartunk akkor a 5800k procim sem megy 4,2 Ghz-en (Turbo frequency) csak az alap 3,8 Ghz-en.Valami energiagazdálkodás beállításnak van ehhez köze vagy ?
Szerk:
(#44517) gF
Nekem nem mindegy az tuti. Nyilván sokaknak a kártya mérete a legfőbb szempont, nekem speciel a hűtés milyensége. Eddig zafir kártyáim voltak de csak a low kategóriából (azaz egy táp csatis) így elegendő volt az egy de nagy lapátos kiadások közül választanom. Később volt hogy MSI 5770 Hawk-ban láttam meg a remek hűtést, most visszatértem ehhez a gyártóhoz.
Máskülönben a piros-fehér-fekete a kedvenc színösszeállításom és innen nézve már már maga a megtestesül álom a jelenlegi kártyám.
Viccet félre téve, nekem tényleg nem mindegy hogy néz ki de persze nem a színe ami végett vásárlásra adom a fejem.(#44522) jeni
Dany007 ötletelt majd megmondja mi a díj.
-
jeni
félisten
-
F e Z o
veterán
Tahiti-LE-s 7870-es kártyán a GPU mag alacsonyabban van, mint az azt körülölelő keret? Ha igen, kb mennyi lehet a differencia?
-
Dany007
veterán
válasz
tailor74 #44506 üzenetére
Ja mondom én is meglepődtem.
Intel vs Intel. Nem szép dolog. : )
A topik meg megy, mindenkinek frankó a kártyája, ajánlani már lassan nem lehet egyik márkát se.Szal igazán nincs miről beszélni.
Kéne valami versenyt csinálni... 3Dmark11 graphic score verseny. Vagy ki tudja tovább húzni egy GPU-z screenshot erejéig.
Vagy valami hasonlót.
Esetleg kártyaszépségversenyt. Aztán a GTX topikban szavazhatnának melyik a legszebb. -
Steve198310
őstag
válasz
Pancsermeste #44498 üzenetére
(#44499) mr bauer - (#44498) Pancsermeste ez a csoda és nem az üveghegy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest