Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hobby elektronika
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
Steve198310
üzenetére
+3

meg pcx, aqua... -
poomiu
csendes tag
Nálam mondhatni sok változás van BF4-ben, sokkal stabilabban fut. Eddig gyakoriak voltak az fps droppok. Most viszont sokkal simábban fut, de kb 10-15 perc játék után 20-30 fpsekre droppolgat, addig míg ki nem fagy az egész.
Remélem csak azért mert egy f0s a BF
, bár eddig ilyen nem történt ezelőtt. -
törölt tag
Sziasztok!
Fentebb írtam hogy én is kipróbáltam a Mantle-t bf4-ben,és szinte semmi (+2-3 fps) különbséget nem tapasztalok teljesítményben. Ez még nagyon friss driver, lehet még ebből valami javulás?
VGA egyéni beállítása befolyásolhatja hogy szinte semmit nem változott? Egyéni beállítás alatt azt értem hogy kicsit vissza van fogva a kártya. Gyárilag 1070/1400-ra van belőve a GPU. Kicsit vissza vettem a feszt,és ehhez állítottam 1000/1300-as órajeleket,mivel egyenlőre nem használom ki a karit sehol. Ne multizok,nem benchmarkolok,és úgy is lekorlátozom az fps-t 60-ra, a monitor 60Mhz-es frissítése miatt, hogy ne csíkozódjon. -
dunc
nagyúr
Köszi mindenkinek! Melyik webshopot ajánljátok ? Az ár mellékes, a megbízhatóság szempont!
-
Apollo_21
addikt
Felette lévő sata csatiba? a régi dcuIiből kiindulva, ami nekem is van...nemhinném h felér a felsőig...oda ha áttudnád tenni, még megmenthet

Sínnél nemfog feljebb lógni semmi..itt egy kép. Ha szerencséd van, pont belehet még dugni.
Mondjuk énsem szeretek, "talán"-ra vásárolni vmit.
[link] -
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
Az a sata csati sztem útban van..nemkicsit..., Asrpcl azt írja a felső 3.0 x16os a második az 2.0 x16...remélem jól értelmeztem, és akkor megoldódott

1 x PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE2: x16 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE3: x4 mode) Az x4 mode sztem az csak többkártyás rendszerre vonatkozik..Nemtudom mennyire veszi vissza a teljesítményt, már ha ez érezhető.
Valahogy megkellene old hogy máshova kösd azt a sata eszközt ha lehetséges. -
törölt tag
Mantale alatt az MSI AB nem monitoroz. Vagy csak nekem nem jó?
-
-
Flashget
félisten
Asus 270X Top-hot kiadtak január vége felé bios frissítést.
van aki ezeket felrakja? és ha igen mit javít vele?jövő héten vennék kártyát csak nem döntöttem még el, ezt az asust vagy az MSI Hawk-ot..viszont a nagykerek állítólag holnap drágítanak mert olyan "jó" a Ft megint..
-
trafipax
tag
Helló!
Használok már egy ideje egy Asus 7870 kártyát a gépembe, Nemrégiben beszereztem egy lapos TV-t amin van HDMI. Gondoltam, hogy akkor összekötöm a TV-t HDMI-n a VGA-val. Bárhogy is próbálkozok, nem sikerül a képet és a hangot átvinni a diszkrét VGA-ról.
A TV jó, a HDMI kábel jó, mert az alaplapi vga kimenetről ment a kép és a hang is. Csak a kártya kimenetéről nem akaródzik... Van valami "best practise" / "how to" erre a problémára???
OP: win 8, alaplap i5
Igen, használhatnám az alaplapi HDMI-t is viszont ott valamiért pl a skype hangot nem viszi át.Előre is köszi!
-
bombibmw
veterán
No,próbálgattam egy kicsit a BF4+Mantle+14.1-et és több pályán játszva,Ultra beállítások mellett,elsimítás nélküli multi-ban a minimum FPS 57,a maximum 97 volt,ami szerintem nem rossz,tekintve az eddigi felállást.

-
Hello!
Azt szeretnem kerdezni, hogy egy Asus 7870 kepes-e a mantle API-t hasznalni? Sajnos nem vagyok jaratos a temaban. Elore is koszi.
-
poomiu
csendes tag
Star Swarm Average FPS nálam:
directx: 22.22
mantle: 35.39 -
Dany007
veterán
válasz
tailor74
üzenetére
Az igen! Es mennyibe fog fajni a valtas? Vagy mennyiert ment el a proci meg deszka? Privatban persze ha olyan.
En is agyalok most ezen!
De biztos buko lesz...A Mantle egy elso fecske. Kva nagy otlet! Regen meg kellett volna lepni. Ez a jovo, ez hozza el a konzol szintu optimalizaciot pcre! Majd, egyszer...
-
válasz
Dany007
üzenetére
Mindent....

i5 4670 , Asus b85 vanguard lap lett az utód...Eladtam a 270x-et is ,holnap postázom....
A szándék az lenne ,hogy olyan kártyát vegyek ,ami ebben az évben kis kompromisszumokkal ,hozná a 60 fps környékét...
Nekem tetszik ez a mantle dolog ,mert van benne ráció ,csak ennek még minimum 1 év ,mire tuti lesz... -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Két kártya között vacilálok:
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Vapor-X 11217-00-20G 54 k 2 év gari
ASUS R9270X-DC2T-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE 53k ( egyik boltban 2, másikban 3 év garit írnak)elnézést
Köszi!
-
válasz
Dany007
üzenetére
Szia!
De ,eladtam ,holnap küldöm el, ez viszont nem zárja ki ,hogy vegyek másikat....
most tetszik az msi ,és a toxic is, bár az nem fér be a zalman házba...
Viszont a 760 a lehetséges konkurens ,és azt látom ,hogy az alapból erősebb annyival ,amennyit a mantle itt hoz.... Kövezzetek meg ,de így látom...
Az a kérdés merül fel bennem ,hogy a mantle támogatott játékok szépen gyorsulnak 15%-ot mondjuk , de mi a helyzet a többi játékkal...? 
-
Gaboman
nagyúr
14.1 driver nekem nagy gyorsulást hozott Crysis 3ban, 13.4 volt előtte fent ahhoz képest őrült jó FPS-t kapok.
-
Apollo_21
addikt
Nézzétek úgymintha felse tettem volna
Szóval bevirágporozott bibés példányoknál elérhető a mantle műkődése?
Vagy ebbe inkább neis reménykedjek hogy pár virágos szépen kitenyészti a patch-et hozzá
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Szintén tettem egy gyors próbát. Ugyan azt tapasztalom,+2-3 fps, és laggok,vannak akció közben. Hát nem tudom... Javításra javítást várjak? User error? Vagy mit kell még ki-bekapcsolni még esetleg?
-
bombibmw
veterán
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Megvolt többször is.

(#44248) mr bauer :
A BF4 patch-el van gond,nem a driver-rel. -
bombibmw
veterán
válasz
tailor74
üzenetére
Most nem tudom monitorozni PlayClaw-val.
A Single elején még ment,de most már nem.
Amikor még ment,akkor a bekapcsolásánál a menüben +10FPS,játék közben 10-15FPS volt a minimum,amit gyorsult.
Sajnos a game egy kalap xar lett megint az új patch miatt,pedig eddig semmi gondom nem volt.
Megcsinálhatnák már normálisan ezek a balfaxok.
-
marquuard
veterán
Star Swarm benchmark is támogatja a Mantle-t, Steam-ról tölthető
-
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Azért van még mit fejleszteni:
Known Issues
Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
Multi-GPU support under DirectX® and Mantle will be added to StarSwarm in a future application patch
Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues
Notebooks based on AMD Enduro or PowerXpress™ technologies are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity configurations utilizing portrait display orientations are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity technology is not currently supported in the Star Swarm application
AMD testing for the AMD Catalyst™ 14.1 Beta Mantle driver has been concentrated on the following products: AMD Radeon™ R9 290X, R9 290, R9 280, R9 270, R7 260X, R7 260, HD 7000 Series, HD 8000 Series, A10-7850K and A10-7700K. Future AMD Catalyst™ releases will include full test coverage for all AMD products supported by Mantle.
Graphics hardware in the AMD A10-7850K and A10-7700K may override the presence of a discrete GPU under the Mantle code path in Battlefield 4™
Frame Pacing for Dual Graphics and non-XDMA configurations above 2560x1600 do not currently work with Battlefield 3 and Battlefield 4. An upcoming release will enable support
DX9 Dual graphics is not supported in AMD Catalyst 14.1 Beta. An upcoming release will enable support -
Aki próbálta már, leírná ,hogy mit hozott a mantle a bf4-ben?

-
Pancsermeste
őstag
Nah, én kipróbáltam ezt a mantlit, azonos helyen egy helyben állva hozott +2 FPS-t DX-hez képest, viszont hatalmas laggokat akciónál... Lehet, hogy még nagyon nem stabil a driver, vagy nálam van valami gubanc, de ez így játszhatatlan.

-
Gaboman
nagyúr
Értem, köszi!
-
kaszas19
senior tag
Nektek benne van a Mantle opció? vagy amit néztem képeket a játékról csak úgy volt benne és alapból nem jelzi?[link]
-
bombibmw
veterán
Itten van az új driver.

Hoppá,volt már.
De inkább többször,mint egyszer sem.
Mindenesetre kíváncsi leszek rá.
Már megy is fel és nyomok egy kis BF4-et,hogy mi van. -
Womb
senior tag
válasz
haxiboy
üzenetére
Teljesen egyet tudok érteni Zsohival, kivétel talán a Toxic kinézetét.

Nekem nagyon tetszik.
Nagyon stabil kártya, és meglehetősen halk. Csak a próba kedvéért a tuning nálam 1250Mhz a GPU, 1550Mhz memória beállítással volt még stabil, alapfeszen. A ramok Hinyx gyártmány, bírja a gyűrődést. -
Alister71
nagyúr
Működik a Mantle a BF4-ben, de az fps-t nem tudom monitorozni mert se az AB se a Fraps nem írja ki.
-
Zsohi
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
Teljesen hiteles adatok, de hát 30Mhz a két kártya közötti órajelkülönbség, ami hát...
Viszont ahogy írtam a Toxic-on a memória chipek tuning barátabbak, igaz a memória órajel sokat nem számít.A Never Settle akcióból és a BF4 kuponból én kimaradtam, de ahogy nézem egyre kevesebb kártyához adják már...
-
Gaboman
nagyúr
Kitesztelgettem jobban a kártyát.
Craysis3 alatt 1100on kifagyott 5-10perc között.
Tuning gyári feszültségen 1060/1404Mhzen stabil a Giga 7850OC-nál.
Így egy óra játék után sem volt kifagyás, érdekes hogy minden más teszt simán lefut 1100on is hiba nélkül.
A vízválasztó a C3, hiába stabil minden másban itt megbukik a mutatvány 1100-on. -
Zsohi
őstag
válasz
haxiboy
üzenetére
A Devil-lel én nagyon meg vagyok elégedve, de pár dolgot megkárognák rajta, mint a kissé hangos hűtés terhelés mellett és az Elpida memóriák Samsung helyett, ha már ennyire magas minőségű komponenseket kapott. A burkolat az elejétől a végégig fém és az egyik leglátványosabb kártya amit valaha láttam.

Viszont, ha a Toxic nem nézne ki ennyire ocsmányan(szerintem) akkor azt vettem volna a tuning barátabb memória és a halkabb hűtés végett. Végül is azt mondhatom, hogy azt vedd amelyik neked jobban tetszik, mind a két kártya a széria csúcsát képviseli. -
haxiboy
veterán
Utolsó szösszenet így vásárlás előtt...
r9 270x ről lenne szó ismétPowerColor Devil vagy Sapphire Toxic?
-
Gaboman
nagyúr
Heaven eredmény 1100/1404 Mhz.
-
Zsohi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Az 1,26V valóban elég magas, de még mindig tartom magam ahhoz, hogy itt egy anti-tuning kártyáról van szó és nem pedig egy hardware hibáról. Az ASIC nem fogja meghatározni, hogy mennyi a tuning vége, egyszerűen az alapján határozzák meg a gyári feszültséget(ahogy nézem az r270x-eknél ez nem igaz) és még véletlenül se lehet levonni róla tuningot illetően következtetéseket. Az, hogy a te kártyád egy-egy tesztben milyen órajeleket ért el az ég világon nem jelent semmit. A túlhajtás nem szól semmi másról, mint a szerencséről, lutri . Az alaplap, processzor vagy a táp(leginkább elképzelhető) cseréjével is maximum nagyon minimálisat nyerhetsz. A példa okáért én direkt egy igazán speckó r270x-et választottam amin a tápellátás igazán kiemelkedő, de még ezzel se tudok sz@ros 5Mhz-et emelni, mert egész egyszerűen crash-el minden gpu igényesebb játék.
-
Steve198310
őstag
Tiltva van

(#44215) Zsohi igen magas a Vaporok fesze 1263mV. Pontosan leirták a kinti oldalak a tuning miatt lapott ekkora feszt. Azon is ment sima ügy 12xxMhz.
Aztán Tegnap utána jártam az "Asic-os őrületnek" , Minnél alacsonyabb a % annál jobban tuningolható a GPU. Ezt a feszültség szivárgás miatt hozták így ki. Minnél magasabb azokból készültek a kissebb gyengébb tesók. Nem melegszok hüvi marad de cserébe lehet vele baszakodni ha kellene a tuning. Lám a Dual-x em mért volt 85% körüli 1100mV alatti fesszel. Mert nem egy tuning darab. lehet de nem érdembeni sebességet ráhúzni. DrodMester is irta anno valami hasonlót.
Bár lehet ez nem tartozik ide de volt Asus HD6870 DC-m annó és azt is megtéptem igaz 915 ről 1015 re és ment mint a barom a Asrock P43De3 lapban a E8400 4.2Ghz-re húzva és nem voltak ilyen gondjaim mint ezzel. Ez 2011 ben volt 1015/1250Mhz ment -
szallasi007
őstag
Ha valakit érdekel lenyomtam a Star Swarm testet mantle nélkül, 150 sec-nél kb 8 fps-em volt 180 secig utána megint normális lett

Itt kb 90% volt a CPU kihasználtság és 40-50% a GPU szóval ezt a részt nem értettem.
(270x ASUS TOP)
== Hardware Configuration =================================
GPU: AMD Radeon R9 200 Series
CPU: AuthenticAMD
AMD A8-6600K APU with Radeon(tm) HD Graphics
Physical Cores: 2
Logical Cores: 4
Physical Memory: 8534478848
Allocatable Memory: 140737488224256
===========================================================
== Configuration ==========================================
API: DirectX
Scenario: ScenarioFollow.csv
User Input: Disabled
Resolution: 1920x1080
Fullscreen: True
GameCore Update: 16.6 ms
Bloom Quality: High
PointLight Quality: High
ToneCurve Quality: High
Glare Overdraw: 16
Shading Samples: 64
Shade Quality: Mid
Deferred Contexts: Disabled
Temporal AA Duration: 16
Temporal AA Time Slice: 2
Detailed Frame Info: Off
===========================================================
== Results ================================================
Test Duration: 360 Seconds
Total Frames: 8725
Average FPS: 24.24
Average Unit Count: 3922
Maximum Unit Count: 5402
Average Batches/MS: 350.84
Maximum Batches/MS: 785.92
Average Batch Count: 15661
Maximum Batch Count: 63533
=========================================================== -
Zsohi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
AZ teljesen véletlen lehet, de először is nézzed meg a feszültséget, ha 1,2V alatti akkor már az 1125Mhz se annyira rossz eredmény.
-
szumo
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Próbáltad már az IGP-t lekapcsolni? Elvileg a te lapodnál lehet.
Bár most nincs kéznél olyan, mint ami neked van, így nem tudom megnézni.
Láttam már olyat, hogy egy 7750-nél az bezavart. -
Dany007
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Szerintem nem vram hibás. Nem hinném, hogy 2x egymás után hibás kártyát fogtál volna ki. Kevés rá az esély.

De szerintem fogd meg a kártyát és tedd át másvalaki gépébe. Ez a legegyszerűbb. Berakod egy tök "új" gépbe és megpróbálod ugyanazt az OC-t ugyanúgy mint nálad. Ha abban a gépben is csinálja akkor a kártya a ludas. Ha abban a gépben nem csinálja és bírja, akkor tényleg a te gépedben van valami, nem feltétlenül hiba.
Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás, hogy rájöjj mi okozza a "problémát". -
Zsohi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
A tuning nem garancia! A videó amit linkeltél azon egyértelműen látszódik, hogy a kártya nem bírja a tuningot, "szemetel". Vedd visszább az órajelet, vagy emeljél feszültséget.
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Proci biztos nem. 0 az esélye, hogy egy proci elromoljon.
-
z0l1ka
aktív tag
dhfydvckhdfud
-
Steve198310
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
De ezzel én még nem tudom meg hogy nekem van e dögledező VRM a lapon

Keresnem kell itt helyban olyan embit akinek van erös karaja amit bele tudok rakni. Na meg fordítva.
RAM teszt meg volt nincs hiba
Tesztekben megy a karaly fesz emelés nélkül is 12xxMhz. De nem a tesztekre hegyezem a karit hanem játékra. Persze az 1100 is jó minden hova nincs is gond vele de nyugtalanit a helyzet. Lap+Proci melyik a ludas. Kártya nem az tuti.
A táp meg itthon nem ismert attól még igen csak jó táp még ma is. Itt is foglalkoztak prohardveren a Tagan tápokkal
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Toltam én is +30mhz-et a kártyán és azóta játszok. Csak a kíváncsiság kedvéért, mert nekem is 4+2 fázisú a deszkám. Eddig semmi extra 1150-en megy....
-
szumo
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Viszont szerintem, a linkelt cikk alapján megpróbálhatod, hogy stabilabb legyen az alaplapod.
Én már rég csináltam, mert nekem 4,2GHz en megy stabilan az i5-2500k. -
Dany007
veterán
válasz
üzenetére
Bocsánat, én nem örültem a bajának. Csupán rohadtul felhúztam magam azon, hogy tegnap egy kollega kérdésre nyugodt szívvel ajánlotta a Dual-X-et ami beszart nála, azzal az indokkal, hogy nem gond ha beszarik majd gariztatja!
Hát bocsánat, de ennyi erővel akkor ne ajánljunk semmit senkinek, mert minden létező termékre rá lehet mondani, hogy nyugodtan vedd meg mert majd ha beszarik akkor visszaviszed gariba. Ez amúgy tök egyértelmű, mindenre van minimum 1 év garancia. Azt mindenki tudja, hogyha beszarik akkor letudja gariztatni... Nyilvánvaló nem azért kért tanácsot az illető hogy lehet-e gariztatni egy kártyát ha beszarik, hanem lehet azért, mert kíváncsi volt melyiket érdemes megvenni, melyikkel legkevesebb a szívás.Egyébként meg a kollegának nincs semmi baja, aminek örülhetnék. Egyszerűen a kártyája nem bírja a további húzást és ennyi. Nincs ebben semmi extra. Ez nem hiba. Nekem is volt NV-s kártyám ami 20% oc-t bírt, de 25-nél már kezdett csíkozni. Visszavettem és gond nélkül ment tovább évekig! Még ma is megy egy rokon gépében. Viszont az nem volt gyári OC-s.
Egy kicsit túl van reagálva a dolog. Mindenki szarrá akarja húzni a már amúgyis OC-s kártyáját csakhogy nyerjen plusz 2fps-t. Nevetséges és fölösleges.@Tagan TG600:
Azért mert van egy 80+os típusa még nem jelenti hogy ajánlott kategória.

Egyébként most komolyan, mit rugózol ezen a kártya dolgon?
Normál gyári OC-n működik rendesen? Igen. Akkor mi a probléma? Ha jól látom 1100 a boost órajel. Minek akarod ezt még feljebb húzni?
Amúgy meg ha gyári OC-n gond hiba nélkül megy, akkor úgyse küldheted vissza garanciába... Az nem garanciális hiba ha nem bírja a további OC-t. -
szumo
senior tag
válasz
Steve198310
üzenetére
Nem lehet hogy az a gondod, hogy még mondjuk az én öreg alaplapom 16 fázisú VRM -el van ellátva a tiéd mindössze 5 fázissal rendelkezik?
S ez azt okozhatja, hogy nem megfelelően stabil a gép, ezáltal az általad vázolt hiba jön elő.
További részletek nem feltétlen a tuning miatt, hanem a stabillitás érdekében
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hardcore café
- BestBuy topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen routert?
- SUSE Linux
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Remélem csak azért mert egy f0s a BF