- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Nem is tudtam, hogy új kinézete lett a 270X Vapor-X kártyának (pontosabban az eddigi Vapor-X hűtésnek).
-
Zsohi
őstag
Nem egy tuningbajnok a kártya...
Az 1,3V gyári feszültség, pedig téves megállapítás volt. A valós boost fesz. az 1,2V amivel mindösszesen 1195Mhz-et sikerült elérnem teljesen stabilan, ami +15Mhz a gyári értékhez viszonyítva. A memória, pedig Elpida amit nem kell bemutatni szerintem.
-
Womb
senior tag
válasz
hellboy0415 #42996 üzenetére
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Most pártoltam át AMD-re és érdeklődnék mi is az a MANTLE? Bocsi a tudatlanságom miatt.
-
juve600
nagyúr
MANTLE ??????
-
BogyóBP
addikt
Csodás, 5 napja nem találják a hibát..Fantasztikus..
-
válasz
Steve198310 #42988 üzenetére
És tényleg..
Akkor a te VGA-d UEFI biosáról nincs kedved egy mentést csinálni GPU-Z-vel?
-
Dany007
veterán
Most nézem hogy lementek az árak a pcx-nél.
Én még 58k-ért vettem az Asus DC2T 270x-et, most meg már 55k ugyanaz. A Toxic is 59k. A legolcsóbb Sapphire meg már 52k-tól vihető. -
Dany007
veterán
Okés!
De ha már design, akkor valami szálcsiszolt / szálhúzott alu-t tennék rá. Vagy plexit, megvilágítva éléből valami leddel.
Persze csak akkor ha látszik a házadban kívülről az egész.Mert ha zárt házad van plexi oldallap nélkül, akkor fölösleges időpocsékolás az egész.
-
bdavid94
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy R9 270X vásárlásán melyik kártya ezek közül a legjobb a tapasztalataitok alapján?
-
rígel
őstag
válasz
Monya78 #42977 üzenetére
Igen láttam. Fölfelé simán állítódik az AB fan profil függvényében. Nem tudom hogy az AB fan monitora mennyire valós értéket ad vissza, de nekem 5-30% ra van belőve 0-65 fok között. A monitor szerint változtatja is. A felfelé változtatást azért hallani is lehet.
Azt hogy az 5% valóban 5-e vagy 20 alá nem megy, bármit is állítok be, nem tudom megítélni, mert így se, úgy se hallom. A monitorozó szerint igen. Viszont ha 0-ra állítom, nem áll le a venti, ez tény.Ha külső progival nem is, de a BIOS ventiprofilját átírva 100% hogy teljesen testreszabható a fordulatszám szabályozása 0-100% között.
-
Alister71
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #42979 üzenetére
Kaverihez van.
-
Steve198310
őstag
válasz
gyuribácsi88 #42979 üzenetére
én úgy olvastam valahol a 13,30 az az APUS procikhoz van de lehet tévedek és félre értelmeztem
És nem tévedtem. A Kaveri cumóhoz van ITT vagyon
De itt is meg van. [link]
-
Üdv, a 13.30 béta catalyst már tartalmazza a mantle-t? Csak mert épp most töltöm és gyanús ez az 500mb-os méret
-
Monya78
veterán
Neked is MSI-d van gyári biossal, automatán láttad már 18-21%-on kívül a fordulatod? Én még nem...
2d:18%, Játékban 18% néha felugrik 19%-ra, Furmarkkal pörkölve 21%Persze manuálisan lehet piszkálni felfelé, de minek, hogy hangosabb legyen? Már próbáltam a mások által hangtalan Asus, Giga féle fordulatszámokat, de szerintem 25% felett már hangos...
Viszont 2d-ben szeretném ha még kisebb fordulaton menjen de nem sikerült beállítani, ha neked sikerült akkor megoszthatnád hogy...
-
Zin
őstag
Üdv a klubban: ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU II TOP
Zsirrkirály karesz most raktam be 1 orája...Juhuuu -
do3om
addikt
Azon gondolkozok hogy 2mm-es alulemezből készítenék a vga hátlapjára egy lapot.
Egyenlőre nem tervezek rá semmi kivágást, szépen letisztultan lenne az egész.Szerintem a hűtés miatt nem kéne aggódni mert fém, meg úgy is van ott egy kis rés amin kapna levegőt (első+oldalsó venti)
Hova lenne jó rögzíteni?
[link]
Mert ezek vannak szabadon, gondolom bőven elég is lenne. -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Monya78 #42965 üzenetére
Hát jó
én csak arra céloztam hogy ha monitorozom játék közben MSI AB-vel , akkor a fan speed nekem végig majdnem 18%-ot mutat
tehát olyan mintha nem is pörögne csak alapjáratok
na ezt szerettem volna megtudni, hogy ez miért ?! de hőmérséklet rendbe van ,max 65 fok volt 2 óra BF4 után..
Na nem VRAM hibás a kártya ,(eddig nagyon úgy tűnik
) nagyon megszívatott ez a sniper elite, mert csak ebben a játékban jön elő amit mutattam a videóban , ma még csak tesztelgettem mindenféle programmal, egyiknél se jött elő semmi , játszottam 2 óra BF4-et semmi gond nem volt , AC4 úgyszintén , most az új AC liberation HD az is gond nélkül megy..,így közben utána olvastam dolgoknak, mivel nem eredeti a sniper elite
elég sokaknál jelentkezett grafikai hiba kinek milyen és kinek ,hogy jön elő , persze ez sem mindenkinek , na nekem így jött elő ..szóval nem vacakolok én driver cserélgetéssel egy játék miatt , uninstall lett belőle
na így gondoltam kipróbálom a "újabb" sniper elite nazi zombie army 2-őt , azzal meg 2 órát nyomtam és semmi gond nem volt vele ,semmi grafikai hiba nem jött elő, mindegy mit csináltam... szóval rám ijesztett rendesen
-
Monya78
veterán
válasz
z0l1ka #42963 üzenetére
RPM ennyi...bármit csinálsz 900-1000 rpm között ingadozik, de így is hűt jól, és ezért halkabb az MSI többi 270x-től... (Bár nálam a két véglet: 18%-on 950 rpm környékén mozog, 21%-nál 990rpm)
Ha tényleng csak egy játéknál jön elő akkor nem VRAM hiba, nekem pl. King's Bounty alatt egy bizonyos video alatt vannak villogó részek a képernyőn.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Dany007 #42958 üzenetére
oké
hát remélem
bár most tesztelgetem keményen, eddig semmi ..elvileg ha vram hiba van akkor az nem csak 1 játékba jön elő jól tudom ?! mert ez se heaven/ 3dMark11 / valley /BF4/ Ac4 játékoknál nem tapasztaltam semmi ilyesmit amit a videóban látni!
Viszont nem tudja valaki, hogy miért nem mutatja se az AB se GPU-Z a fun speed-et ?! képen is látható Rpm-et is 1004-ig mutatja, %-ba meg állandó 18%
hőfok rendben, képet heaven után készült mikor kiléptem, heaven alatt is max 63 fok volt a vga.
-
BogyóBP
addikt
Nos én így várom a VGAmat a szervízből: Videó Lehet ezzel most lavinát inditok.
-
Zsohi
őstag
Akkor most egy kissé részletesebb vélemény nyilvánítás a Powercolor Devil R9 270X-ről.
A full fekete/piros dizájn qrva jó!
Az első dolog amit a kártya behelyezése után megnéztem, hogy a feszültség állítható-e. Nem... Viszont a gyári feszültség elég magas 1,3V. Jó hír, hogy a feszültség droop nagyon minimális, így van még hova húzni az 1180Mhz-ről.Far Cry 3 alatt a magas gyári tuningnak köszönhetően azért megjön a kártya hangja, hála az elég agresszív venti profilnak, de még nem nevezném hangosnak. A játék alatt a GPU:65C-ig, a VRM1: 74C-ig és a VRM2 54C-ig emelkedett, ami nekem nem tűnik rossznak elsőre. Ennyit sikerült kiderítenem röpke óra alatt. Az első benyomások nagyon jók, leszámítva a feszültségzárat.
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42953 üzenetére
Most kipróbáltam ezt a gta modot. Ööö elég furcsa.
Szvsz nem kompatibilis a jelenlegi gta4 verziómmal. Írták, hogy melyikkel szar, de nem tudom hol nézzem meg nekem melyik verzió van fent.
Plusz ugye jól beakassza a játékot.
Olvastam valahol ha letiltom tűzfalban a social club-ot akkor drasztikus fps növekedés érhető el. Letiltottam nem segített semmit.
Lehet, hogy kéne hozzá valami patch? Proci limitem nincs, mert olyan 60-70% körül megy a proci a vga meg 100-on.Vagy mások hogy játszanak graphic moddal... a 270x annyira csak nem gyenge. Persze lehet még szar a gta4 is... : )
Más. Gondoltam kipróbálom a cpu limitet GTA4-ben. Az amúgyis eléggé cpu igényes cucc. Alapesetben minden maxon csúszkák 30-50% közelében 45-57 fps-em van. Vsync be, valamiért 57fps-ben maximálja, nem 60-ban, mint más játék. Nem értem, mindegy.
Szóval kipróbáltam, hogy leveszek minden low-ra. Felbontást pedig 1440x900-ra vettem vissza. Ami majdnem fele a 1080p-nek. És legnagyobb meglepetésemre felment az fps-em! Cpu használat is felment 80-90% környékére, de az fps-em már inkább 65-70-85 között volt. Elképzelhető hogy még nem ütköztem cpu limitbe? Meglepődnék.@z0l1ka:
Nem biztos, hogy vram hiba. Lehet hogy dirver + játék bug. Több tesztre van szükség.
Próbáld meg a vram / gpu visszavételét alapszintre. Ami a referencia kártyáé ahogy azt javasolták. Egy játékban produkált hiba még nem hiba.Illetve nem kártyahiba. Az egy dolog, hogy utána szétcseszi a komplett rendszert és csak a restart segít.
Magas fps-nél ciceregnek a kondik, ez "normális". Nálam is így van magas fps esetében. De Vsync-et bekapcsolom és nincs ilyen gond. Mert nem csak a hangja zavar, hanem én is félek tőle, hogy nem tesz jót a kártyának. -
Zsohi
őstag
válasz
dennistar #42956 üzenetére
Nem a Windows-ban kell BIOS frissíteni...
Amúgy könnyedén életre keltheted. Amire szükséged lesz: [link] és az 5. pontig követed a leírtakat. A HD 4850-et belerakod az alaplapod legfelső PCI-E csatlakozóba, a téglát, pedig a következőbe. A 6. pont: atiflash.exe -i és megnézed, hogy a 270x-hez melyik sorszám tartozik 1-2-3-4....
7. pont: atiflash.exe -f -p X BIOSNEVE.rom Az "X" helyén az a szám álljon ami a 270x-hez tartózik.
A 8-as és a 9-es pont, pedig megegyező.Sikeresen "detéglásítottad" a kártyád.
-
dennistar
csendes tag
Hali! Nagy baj van
Bios flasheltem r9 270x de lefagyott. most az helyzet hogy nem indul el vele a windows8.
Van egy régi hd4850-em gondoltam majd azzal akkor visszaflashelem a régit. Az ati winflash azt írja hogy error reading from rom. szóval nem támogatja a 4850-et ha leszedtem régebbi ati winflash-t az meg az újat nem támogatja. Aztán próbáltam atiflashel de ott meg azt írja hogy ez a program nem futtatható a gépen gondolom a win8 miatt.
Most mit csináljak ? -
Zsohi
őstag
válasz
lowzor #42953 üzenetére
Nem is írtam, hogy minden 7950-es chip rossz, csak azt hogy nagy általánosságban a 7950-ek nem túlzottan jó darabok, a VRM részük meg igen is sokkal gyengébb, mint a nagy testvéren.
----
Közben, pedig megjött a PowerColor Devil R9 270x. Koppant is az állam a kibontás után, egészen parádésnak tűnik a kártya minősége első szemrevételezésre. A ventilátorlapátok nagyon merevek és ezeken kívül a hűtés burkolata fém, a hátlap szintén alumínium és ennél fogva elég nehéz is. Ilyen szinten jó minőségűnek ható kártyával nem sűrűn találkoztam, leginkább az MSI Lightning -gal tudnám maximum összehasonlítani. Késő este még írok róla valószínűleg.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Dany007 #42948 üzenetére
hőmérséklet 65 fok volt a max 99% terheltség mellett , driver a legújabb van fent..
Kártyát meg karácsony előtt vettem .. viszont most hogy mondod eddig 2x csinálta ha jól emlékszem, de akkor a procira gyanakodtam, aztán előjött ismét .,no viszont eddig csak ebben a játékban tapasztaltam (sniper elite v2) BF4- single végignyomtam, "gond" nélkül itt annyi volt amit leírtam ide is, hogy ugye nagyon magas fps ,értéknél adott ki a kártya elég csúnya hangot , amit azóta se hallottam..de semmi kép hiba nem volt , AC4 /APB / meg 3dMark11 / Valley / Heaven alatt semmi probléma nincs, semmi kép hiba meg ilyenek..egyedül ennél a játéknál jött eddig elő , és ha itt előjön akkor viszont az összes teszt csinálja és még a chrome is összeomlikakkor hiába indítom el a tesztet eleve recseg mint a videóba plusz a lila képek ugrálnak vagy kép sincs ..és akkor csak restart oldja meg..
Monya78 okés , azt is megpróbálom
-
lowzor
veterán
Ugyanaz, mint a 7970, csak 256 számolóegységgel több van a 7970-en. A tápellátás is ugyanaz, de az gyártónként eltérhet. A 800 mhz-es kártyák ilyen 0,9-1V-os gyári fesszel jöttek ki, szóval érthető, hogy 1,05-1,1V kell nekik a 950-hez. A boost miatt lettek 1,25V-osak, nem azért, mert nem bírták az órajelet. Ugyanolyan jól tuningolhatóak, mint. Ugyanannyit képes menni mindkettő példánytól függően, csak a 7950 jobban levan downclock-olva gyárilag (ezért jobban is tuningolható). Az én 7950-em 1,18V-on ment 1200-at, 1,24V-on 1300-at. Ezt kevés 7970 tudná utána csinálni.
-
BogyóBP
addikt
Én most ezzel vagyok szervízbe:
Ráadásul most összedugtam a tápomat egy új konfiggal csak a cpu és a ram maradt ugyanaz, mert ezen a lapon legalább van integrált fos vga és lehet valami okoskodni vele, de az első 20 percbe úgy elkezdett ciripelni a táp hogy nemigaz..Jól megijedtem mert nemtudom hogy minimális terhelésre miért adta ki ezt a hangot..
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42949 üzenetére
Ööö ez nem újság. 3 nap az semmi. A garanciális szerviz bevizsgálással stb.. átlag 3 hét. Ez régen is így volt.
Nehogy azt gondold, hogy beérkezik a cucc és a melósok másra se várnak csakhogy nekiugorjanak tesztelni... Nyilván napi szinten tucatnyi alkatrész fut be egy ilyen szervizbe... mindenhol van átfutási idő. Majd ha 1 hét elteltével se jeleznek semmit, na akkor kezd háborogni. -
Dany007
veterán
válasz
z0l1ka #42947 üzenetére
Hőmérséklet meg minden rendben van? Esetleg driver csere?
Mióta van meg a kártya? Milyen driverrel és az mióta van fent és ezekhez képest mióta produkálja a hibát?Én is a vga-ra tippelek ezalapján, de jó előbb kizárni minden mást.
@mrhitoshi:
Okés, akkor kevertem a kettőt.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Picturemaker #42946 üzenetére
sajnos másik lapba nem igazán tudom kipróbálni
Viszont , itt úgy magától nem omlik össze a böngésző, csak pl ha játszom és random előjön ez a fent említett hiba, akkor kilépek (ha kitudok) játékból és akkor produkálja ezeket!Így ha reggel is bekapcsolom a gépet és nem játszom csak videó + netezés semmi baja
Ez játékoknál jön elő és ha egyszer előjön akkor annyi , csak restart után lesz jó . -
Picturemaker
őstag
-
z0l1ka
aktív tag
hali
mai nap folyamán sikerült levideóznom, és egyben felfedeznem egy érdekes dolgot, én először proci-ra gondoltam mivel csak az van húzva a gépembe.,na de ott azt írták ,hogy VGA lehet a lúdas, Vram hiba ?!
Na de persze azt hozzá kell tennem, hogy egy restart után futtattam 3Dmark11 / Valley / Heaven / bf4 és semmi , szóval ez elég random jön elő..na de itt vannak videók ,igaz rövid de azért hallani meg látni ..mi ez recsegés meg kép is ilyen lila foltok vagy mi? de nincs kék halál meg ilyenek ,hanem kilép a játékból ,ha nem úgy akkor viszont ctrl-alt-del combó , viszont amit észre vettem ,hogy utána a böngésző( chrome ) kiírja ,hogy összeomlott és hogy indítsam újra , néha jó néha nem .. gép restart után minden ok ..
jah és utána nem indul a valley se tehát nem játék hiba , az is ilyen recsegve indul meg kép is fura és annyi ..egy gép restart után mindne ok! A vga nincs húzva , tápom meg 500w chieftec elvileg elégnek kellene,hogy legyen ..semmi ötletem mi okozza
szerk.: és itt a kártyát nem is OC mode-ba(1120) volt hanem game mode-ba(1080) volt -
szimi57
őstag
Én a 7870-nél sikeresen módositottam a romot. A feszt vettem le 0.1 Volttal és a ventiprofilt variáltam át. Az eredmény -5 fok. Ha Trixxel állitottam a ventiprofilt lefagyott a Win7.
-
hellboy0415
aktív tag
Hali mesterek. Hétfőn kapom meg a kártyámat és érdekelne mik a tapasztalatok erről a kártyáról???
-
zserbox
őstag
7850-t ki milyen driver + tuning programm kombóval tud 1050 fölé húzni?
se msi se asus gpu tweak nem terjeszti ki a tuninghatárt... -
Hanok
senior tag
Nah megjött tegnap a sapphire 7870, beraktam, elsö benyomásra elég jó, idle 25-27-fok terhelve nem megy 60 fölé, viszont az tény hogy tök fölöslegesen teker ennyire a venti, lehet ma megnézem ezt a BIOS profilt, szerintem nagyjából 40% elég bármire, csak abból gondolom hogy fixen hajtva 70 körül mozgott. Amúgy vicces hogy a nyák ugyan akkora mint a 7770-em volt. Szerintem 44k ért ez most elég jó vétel volt feltéve hogy nem lesz BS-es, ez majd ma kiderül talán több idöm lesz foglalkozni a témával..
-
belinho
senior tag
Elég régóta megy már a MANTLE szopatás, nem elég hogy késik, a legújabb hírek szerint már csak a BF4 single részét fogja támogatni
-
Picturemaker
őstag
válasz
szallasi007 #42913 üzenetére
Üdv!
2% mérési hibahatáron belül van.
Ha van diszkrét VGA-d és a játék alatti teljesítmény a legfontosabb, akkor ár/teljesítmény szempontjából egy FX6300 a legjobb választás. Nem írtad milyen lapod van, de ha még azt sem kell cserélni, akkor inkább azt vedd. -
Dany007
veterán
válasz
Unigine kifejezetten GPU tesztelő program. Ahol abszolút nem számít, hogy milyen procid van.
Én egy Asus 270x-et vettem egy A10-5800K alá. De az eredményem tizedre pontosan ugyanannyi lett, mint egy másik srácnak, akinek i5-3570k-ja van. Holott az az i5 kb dupla olyan erős, mint az 5800k.Futtass 3D markot. Na ott majd kijön a gyengébb proci hátránya. Ezt leginkább proci igényes játékoknál és multiban fogod megérezni igazán vagy alacsonyabb felbontáson..
Amúgy single-ben és normálisan megírt játékoknál nem lesz gond.Ha játékra akarsz komolyabb procit, akkor legalább egy i5 3470-est nézzél. Legalábbis ennél lenne már érdemi különbség. És nem tesztekben, hanem kifejetetten olyan játékokban illetve multiban, illetve alacsonyabb felbontásban.
De most az, hogy veszel egy 6600k-t vagy x4 750-et vagy fx-6300-at, szóval ezek között nem kapnál érdemi javulást. Nem azt mondom, hogy pont egyszinten vannak, de akkora érdemi különbséget nem éreznél, hogy megérje megvenni. Mondjuk az X3-at nem ismerem. Ahol már tényleg lenne előrelépés bizonyos esetekben az már egy i5, esetleg fx 8320. -
Dany007
veterán
válasz
dupla
-
szallasi007
őstag
Sziasztok, lehet hogy rossz helyen teszem fel a kérdést, de azért megpróbálkozom itt.
Szóval szereztem egy A8-6600K-t, mellette van az R9270X, Unigine-t lefuttattam rajta és kb 2%-al kevesebb eredményt értem el vele mint egy X3 720-al. Az A8-as proci 3.9-en megy míg a X3 meg 3.2-n. Mindkét gépben 8 GB ram van az X3 mellett 1333 az A8-on meg 1600 mennek. Ez így normális vagy valójában a 6600K-val nem lennék beljebb ha megvenném? -
BogyóBP
addikt
Na mi ujság? a hibás kártyákat cserélték? Az enyém még szervizbe van. Asus R9 270X top. Szürkehalál, kimeneti anomáliák és zörgő első venti. Ha nem találnak semmit biztos hogy belezúzom a gyerek fejét az asztalba..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Series X|S
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest