Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Gaboman #48314 üzenetére
Nekem comodo free tűzfal és avast free vírusirtó van,és tökéletesen működik mind kettő.De nekem is volt elindítottam egy játékot és fekete képernyő újra indítás,aztán rá jöttem hogy a comodo tűzfal és vagy beraktam az engedélyeztetett alkalmazások közzé a tűzfalnál vagy játék üzemmódba raktam a tűzfalat és tökéletesen működik minden.
#juve600
Az egy szar
-
jeni
félisten
válasz
Gaboman #48308 üzenetére
nem megfelelő driverek vannak rajta
ellenőriz az eszközkezelőt.
de van olyan progi amivel a kék halál alatt megjegyzi,hogy melyek vagy mi által történik a lefagyás
esetleg nem a tápegység a ludas a dologban?a VGA is lehetséges hiba forrásként,a teljes hiba táblázatot linkeld be. nézd át a kábeleket, érdemes a VGA tápját másra kötni,hogy azon semmi más eszköz ne legyen rajta
olvasmány -
katt777
félisten
válasz
Gaboman #46587 üzenetére
Hát, még nem láttam olyat, hogy valaki íjat lőtt volna egy emberbe, bár valószínűleg fájdalmasabb halál lenne.
A jó nyilat meg tényleg nem lehet kivenni. Buta "nehézséget" meg le kell venni. Vagy lopakodni, végül is ez nem lövöldözős játék.
Malibutomi: Ilyen egy jó zár.
- = Zk = -: Azért olyan nagy problémát nem jelenthet a CF, amikor 1 kártyán is min 32FPS-szel fut full HD-ben, maxi+ beállítással, még driverből is feljavítva.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #46257 üzenetére
Anno nekem is az volt, nálam csak a játékok támogatásának feltűnő hiánya zavart be.
trufa12: "review"-ra "specifications"-re keresve találhatsz infót. Futtában én úgy látom, hogy XT és Pro csak elnevezés, továbbra sincs más, mint 270 és 270X.
Én megbízható eladót találtam (akinek éppen, hogy túl sok volt az XT teljesítménye), vannak ilyenek (pontozásos rendszert érdemes nézni). Persze igaz, hogy felelős az eladó (3 hónapig), meg van gar, de az akkor is macera.
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #46253 üzenetére
Igen, ezekben van támogatás. Én is azt mondtam, hogy ahol működik, ott rendben van, csakhogy az AMD előszeretettel avultatja a támogatást, tehát régebbi játékokkal nem feltétlenül fog működni. Oblivion alatt nálam pl. meg sem nyekkent, 1 VGA-s teljesítménye volt, vagy pl. azt sem tudhatom, mikor döntenek akképp, mint régen, hogy egy régebbi chipsetet többé nem támogatnak, aztán egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy a VGA-okán viszont szükséges driverfrissítést feltéve megszűnt a CF.
Lényegében fölöslegessé tették az egyik kártyámat, amelyet nyilván nem tudtam új áron eladni, azaz még anyagi kárt is okoztak. Szóval inkább 1 erős VGA 2 áráért. A 7870XT CF kb. 120k-ból lenne meg (ha scak nem drágább most már ez is), ezért azért lehet minden alkalmazás alatt biztosan erősebb VGA-t venni. No meg a 8+8CF már 3-5% teljesítmény csökkenés, 16+4-ről nem is szólva, az még ennyit sem ér.
trufa12: Kvázi ua. kártyák más teljesítménnyel és néven, de hardveresen uazt kapod (tudásban). 270->270X->7870XT: DX11.2 + Mantle.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Dany007
veterán
válasz
Gaboman #46041 üzenetére
Ez szerintem valami v-sync probléma lehet... Esetleg meglehet keresni van-e olyan beállítás a lejátszóban, vagy ha hardveres gyorsításra képes a lejátszó akkor a Catalyst szoftverében érdemes beállítani a force v-syncet.
Persze nem biztos hogy ez a probléma, de a leírás alapján u.a. mint ami játékoknál is előszokott fordulni és ott ez a vsync hiánya miatt van. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Gaboman #45723 üzenetére
És mennyit pörögnek a ventik rajta neked? Mert én akárhogy nézem, nekem nem megy fel 49% fölé, akármit csinálok. De mondom, alaphelyzetben viszont nagyon jó, most is 31 fokos. Fene se érti.
(#45724) Dany007
Fülvédő? Minek az?
Amúgy kapcsolósra lesz megtervezve, hogy ha kell rásegítsen. 5V- és 12V-ról fog menni majd. Na de ez a jövő még
-
Steve198310
őstag
válasz
Gaboman #45659 üzenetére
Hiába szeretnél ezen most lovagolni nekem októberig volt 7850 azóta meg volt pár driver. És amint látod egy R9 270x em van jelenleg. És azok alapján irtam le a véleményem.
1050 meg kicsit túlzás hogy ott hoz egy 7870 et. Jobban kell dolgozni a 7850 nek hogy megfogja.
Én amikkel teszteltem F1 2013, Metro 2033. Metro LL, Grid2, Mafia II, Dirt 3.
HD7850 13,9 Driver 270x 13,10 Driver -
Dark KillerX
addikt
válasz
Gaboman #45411 üzenetére
Más vga családokhoz hasonlítva tényleg nem rossz az a 22% / 20% tuning , de ha megnézed a többi chipset gyártó 7850-ét,rá kell jönnöd,hogy OC terén bizony alulmarad,az " esetek többségében" , persze ettől eltekintve tényleg szép eredmény.
szerk. Jó persze nem fogunk azon 50-100Mhz-en vitatkozni,de sztem itt az emberek többségének,elég jól mennek a 7850-ei.Nem nagyon emlékszek,talán 1-2 ember,aki kifogott,ilyen " anti" tuning példányt,mondjuk ez hülyeség,de tényleg az esetek többségében,nagyon szép tunigokról olvasgattam.,ebben a másfél évben,amióta itt vagyok.
-
Dark KillerX
addikt
-
Sajjaj
csendes tag
válasz
Gaboman #43753 üzenetére
Nyilván a dsub kábelt csak dvi-dsub átalakítóval tudod rákötni, és akkor csinálja.Énis dsub kábellel használom.
Alapon mint mondtam nemértem miért 40% on járnak a ventik ami sztem IDLE be elég hangosnak számít.
Msi Afterburner-rel le lehet szabályozni 25%-ig.
Lehet amugy hogy csak én vagyok szigorú ebben a zaj témában, mert előtte 3 évvel ezelőtt vettem egy Sapphire 5830 Xtremet és annak semmi hangja nem volt. -
Steve198310
őstag
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gaboman #43532 üzenetére
Nem tudom , mert a BF4 meg 95 de legtöbbet 99%-on megy a VGA , Proci meg 80 körül van mikor felmegy 90%-ra is de az ritka! Ha Proci limit van akkor elvileg 100%-on kellene menni a procinak ha jól tudom ..
F1 2013-nál meg monitoroztam a CPU-t is ott meg 80-85%-on ment, volt úgy felment 90%-ra is , GPU meg 50% -on .. -
hellboy0415
aktív tag
válasz
Gaboman #43334 üzenetére
Hát igen én is egy Shapphire kártyát akartam volna venni mégpedig egy R9 280X TOXIC 3 GB-os kis aranyost csak sehol nem lehetett kapni mikor nekem pénzem volt. És jó magyarhoz híven várni nem szeretek és ez lett. Viszont most már lehet kapni és azon agyalok, hogy ezt 3 naposan eladom és rendelek egy olyak kis bébikét.
R3laX
Látod a tapasztalat és a nyomkodás mikre képes? Még a gépet is itt hagyom ha a kedvenc p betűs dologról van szó. ennek tuti r9 280X TOXIC lessz a vége. Az mire elég?
Lessz FPS különbség vagy az is stabil 75?
-
kaszas19
senior tag
válasz
Gaboman #43216 üzenetére
Sziasztok.
Ma meg rendeltem azMSI R9 270-gamingkártyát 50k-ból megúsztam szállítással + háztól házig garival.
Nagyon várom a kártyát. -
R3laX
addikt
válasz
Gaboman #42845 üzenetére
Én sem bírtam ki, hogy a kis tápommal 900/1250 helyett ne 1100/1450-en használjam a 7950-et. 7850-es kártyám is jól meg volt húzva kicsit egy 7870 fölé, de ott ahol 38 FPS-em volt 7850-el most 7950-el 58FPS. BF4-ben
Volt 7850-em 6166 graphics pontot kapott 3DMark Fire Strike-ban, egy 7870 ez a teszt szerint 5773 pontot kapott.
-
kovsol
titán
válasz
Gaboman #23691 üzenetére
Nekem volt szerencsém már 7850 7870 7870XT hez is. Első és utolsó teljesítménye között éreztem elég nagy eltérést néhol, de volt ahol ott se, mivel az első is jól vitte a legtöbb játékot. Szerintem ilyen +10-15% -t ha valaki nem méregeti az eredményeket nem fog észrevenni. Én végül a középút mellett döntöttem, fogyasztás és melegedésben is jobb. De szerintem mindenki maga döntse el mi a prioritása. Én a csendet szeretem és csendesen egy kevesebb fogyasztású kártyát könnyebb lehűteni.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22787 üzenetére
Viszont ami nagyon szuper, hogy nagyon-nagyon jól alulfeszelhető, legalábbis az én példányom, úgy pedig veri a 7870 gyári fogyasztását, úgyértem, még kevesebbet is fogyaszt.
Annyiért állati jó vétel volt.
Én sajnos már csak drágábban jutottam hozzá. Még janes1976 áránál is többért, de marhára örültem, hogy egyáltalán vehettem, mert már eltűnt a shopból,, és még egy utolsó darab visszajött, amire gyorsan lecsaptam, rendelésem után már nem is volt egy darabig....
-
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22785 üzenetére
Látszik a képeken, direkt azonos, 1050Mhz core, az XT-nek 1500-as memóriával, a 7950-nél csak 1400-on, ott ugye a +128bit szélesség miatt így is sokkal több a sávszél.
De kb. hasonlóan viselkednek tuning alatt, ahogy írtam, mindkettővel olyan 1000-1100, amit érdemes minél kisebb fesszel megcélozni, ha a maximumot akarod kihozni belőlük a mindennapokan, különben nagyon durván emelkedni kezd a fogyasztás és melegedés, és ezáltal a zajuk is. -
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22782 üzenetére
Az a pár FPS körübelül 10% sebesség, persze, az se a világ. Nálam is nagy dilemma volt, 7950 vagy ez, már mikor megvolt a 7950, és kipróbáltam utána is, de végül inkább mégis azt tartom meg. Elég hasonlóak ár/értékben szerintem amúgy, és jó áron jutottam hozzá végülis mindkettőhöz. Az volt a jó, hogy előre tudható volt, hogy egy jóféle szériából kapok 7950-et, amiket ott olvasni néha egy-két kártyáról, ahhoz képest szuper hawaii ez a kis Tahiti-LE, egy ismeretlen 7950-re tuti nem cseréltem volna.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22779 üzenetére
Nem nagyon hasonlítgatom, de a 7950 többet fogyaszt, cserébe valamivel gyorsabb.
Crysis-t néztem fullHD maxon, SMAA2XT, egy helybe nézve egy darabig, majd screenshot, azonos GPU-clock:
7870 XT: 250W komplett fogyi a gépnek, konnektorból mérve, 29,7FPS [link]
Másik hely: 230W, 22,4FPS [link]7950: 302W fogyi, 32,2FPS [link]
Másik: [link]
Itt ugrált az FPS 22 és 25 között, a fogyi 270W +/-10W tartományban mozgott.A 7870XT a végletekig finomhangolva volt, a 7950 talán picit kisebb feszt bírt volna, de nem sokkal. Azért az látszik, hogy ahol a 7870 elfogy, ott a 7950 is bajban van. A 7950 is hasonló OC-ban, 1000-1100 felett annak is elszáll a fogyasztása és melegedése, szóval nekem az már piros zóna, ahogy a 7870XT-vel is úgy volt.
Szóval kb. a papírforma, +5-20% a 7950 előnye azonos órajelen, úgy érzésre szituácitól függően, amíg elég a 7870 2GB ramja, bár eddig mindenhova bőségesen elég volt. -
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22549 üzenetére
Itt elég furán tuningoltak.... Nézd meg, mi milyen órajelen ment, elég vicces...
Amúgy szuper kis cikk.
Az alapórajel meg nem nagyon érdekel, a kis Tahiti-LE is ég és föld némi finomhangolás után. Arra leszek kíváncsi, hasonló fogyasztásból, alacsony zajtermeléssel, hűvösen mit lehet kihozni a 7950-ből, és így hogy fog alalkulni a sebességviszony.Az LE magasra tette a lécet, szóval én nagyon kíváncsi vagyok.
Hiába tudna az enyém mondjuk 1200Mhz core-t, ha csak 1050, ahogy kellemes a gépben....Gyári feszen 1200-on külön vonal kell neki paksról, meg fülvédő és folyékony nitrogén hűteni, míg 1050-en alulfeszelve kezesbárány.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22534 üzenetére
Én a techpowerupos mérésekre nem adok, azt se tudtuk milyen 7950.
Akárhogy számolom, a 7950 hasonló órajeleket bír, nem sokkal több fogyival, de 16% shader és textúrázó plusszban, és a dögnagy memóriabusz. Szerintem reális az a szűk 20%, húzva az LE-t meg a memóriabusz is minimálisan visszafogja.... Persze, a sima 7870-et megeszi reggelire az LE is (pedig OC-m volt), meg is lepődtem, mikor beüzemeltem, hogy bizony érezni, hogy magabiztosabb, jobban átjött, mint amire a nyers adatok alapján számítottam.
Végülis amúgy nem bírtam ki, annyira megtetszett ez a Tahiti-csip, vettem egy 7950-et is, majd jól összehasonlítom őket és meglátjuk...
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22115 üzenetére
Le lesz írva pontosan. De amúgy TriXX 4.6-al lehet (tudtommal még csak az támogatja), bepipálod, hogy force constant voltage, +20% powertune, beállítod a feszt, órajelet, amit szeretnél, és jó is vagy. Csak dióhéjban annyit mondok, hogy gyárilag BOOST 975Mhz-hez 1,256V-ot kapna a kártyám, (meg a legtöbb Tahiti LE is) míg jelenleg ott tartok, hogy 1050Mhz 1,08V-on beton stabil...
Gondolom, nem kell sokat magyarázni, egy 4M tranzisztoros GPU-nál mennyit számít ez a brutális feszültségkülönbség...Az első esetben a 0% miatti folyamatos powertune leszabályzással is izzik a nyák meg a vrm, az utóbbi esetben meg ehhez képest alig megy a venti és nagyjából hűvös, és közben jóval gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- alza vélemények - tapasztalatok
- Le Mans Ultimate
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged