- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz
Alister71 #56479 üzenetére
Én nagyon az RX 480 8GB-al szemeztem és vártam a megjelenését. De légkondira ment el az erre szánt összeg. De talán jobb is, mert így pár hónap utánaolvasás után a 6GB-os GTX 1060 jobb választásnak tűnik, én is szeretnék megint egy kicsit NVIDIA-s lenni így 9 év Ati/AMD után.
-
pengwin
addikt
válasz
Alister71 #56465 üzenetére
render in peace...
(#56468) bajzal
Tegyél már fel egy képernyőmentést az Afterburnerről légyszíves, hogy tudjunk segíteni...Ahány kép van Afterburnerről a neten, mind máshogy néz ki.
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Alister71 #56365 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Arra jutottam végül, hogy a régi i5 750-es gépemet, minden fejlesztés nélkül beviszem a tanszéki irodámba, és ott fogom fixen használni. Oda tökéletesen elegendő, és így legalább nem kell állandóan hurcolni a laptop-ot.
Otthonra meg veszek egy modern(ebb) architektúrájú, közép kategóriás gépet. Nézegettem az árakat, és ahogy számoltam monitor nélkül 150.000-180.000 körül, már elfogadható kompromisszumokkal ki lehet hozni egy olyan gépet, amin akár pihenésképpen (ez persze rossz duma, természetesen szórakozásképpen
, még játszani is lehet kicsit.
Még egyszer, mindenkinek köszönöm az információkat!
Üdv!
-
katt777
félisten
-
joysefke
veterán
válasz
Alister71 #49380 üzenetére
OpenGL-ben fut, nálam a gpu használat nem nagyon lépi át a 60%-ot. i5 van alatta 3.6GHz-en, az is 50-60% körül mocorog. Néha bezuhan az fps, szóval nincs használva a hw rendesen.
Ennek fényében is különösen vicces, hogy hetente jelenik meg egy DirectX lejárató cikk itt a PH-n, holott a konkurencia még azt a teljesítményt és stabilitást sem hozza, mint a DX...
J
-
Steve198310
őstag
válasz
Alister71 #45189 üzenetére
Nem kifejezetten egy darabról hanem az össze 270 hűtője igen húrka 1+1 hő csővel. De van hogy csak 1. Ő gigát szeretne azt írta ha jól emlékszem. Én meg pl vaport javaslok neki helyette.
Nem csak a feszen múlik az a hőfok. Nekem a vapor 1263mV megy amely mellett 60-65 fokot tud produkálni. ha lejebb venném(persze ha tudnám szerkeszteni az UEFI biost) akkor sem lenne eget rengető külömbség mert nem használja soha vagy keveset a 1263mV feszt.
Neked tulajdonképp melyik 7870 karid van? -
Nuada herceg
őstag
válasz
Alister71 #45173 üzenetére
Pedig valahol valamelyik fórumban ezt így olvastam.
Na majd ha lesz kedvem megkeresem, és belinkelem.Mondjuk sokalltam én is.
Egyel lejjebbre válasz.
Nem azért mondtam, hogy megkeresem, mert nem hiszek neked!
Hanem csak azért, hogy nehogy azt higgye valaki, hogy kitaláltam,
és direkt hülyeségeket irkálok.De nem fogom megkeresni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Alister71 #44863 üzenetére
Olyan nem nagyon van még, hogy LED monitor... az OLED még nem igazán elterjedt.
A jelenlegi monitorod sem LED monitor, hanem LED háttérvilágítással szerelt TFT monitor.(#44866) Steve198310: Én max. annyi összefüggést látok, hogy abban az időben, amikor még a hidegkatódos CCFL cső háttérvilágítást alkalmaztak, akkor még ritka volt a Full HD, és így az alacsonyabb felbontásnál jobban kijött az MSAA hatása.
-
Steve198310
őstag
válasz
Alister71 #44813 üzenetére
Persz úgy állítom ahogy akarom. De Te írtad ki mennyi lett. Én kíváncsi voltam a dologra és megnéztem.
A másik tévedtem bevallom most lestem meg ,hogy valami miatt 1600x900 ban ment. Na de ezt kiküszöbölve is FHD-ban 3 FPS van a Te mérésed és az én mérésem közt. 37 FPS 1100/1450Mhz mellett.
A másik Te ezt adtad meg referencia beállításnak. Na de letoltam igen Veryben. Ott látod az eredményt.Le írtam már az elején nem vita ként írtam ki.
"Nincs tesóm, tehát a flegmaságot a csalóknak tartogatom" Te engem nem ismersz így nem tudom miért hívsz csalónak? Azt sem tudod nálad mi fut még a háttérben hogy ilyen eredményt kaptál. És én vagyok a csaló. Ja frissen húzott Win8,1 . Bár jobban elvoltam a Win7 el.
-
Dany007
veterán
válasz
Alister71 #44813 üzenetére
Nemtom mi az igazság, de a proci kihasználtságot is nézzétek. Ahhoz képest hogy u.a. a típus igen eltérő a kihasználtság.
Nála átlag 90% (kiszámoltam
) nálad meg csak 63%.
Most ebből arra következtetek hogy nálad van jobban kihasználva a vga. Erre utal a magasabb vram is. Ami még feltűnt, hogy nálad élesebb a fű, nála meg mosottabb.
Aztán hogy ebből milyen végkövetkeztetést lehet levonni, azt nem tudom.
-
válasz
Alister71 #44651 üzenetére
Csak azért kérdem, mert a 270-nek csak egy tápcsatlakozója van, az X-nek meg kettő. Gondolom egy bizonyos szint felett már kevés lenne neki amit arról az egyről felvehet.
Adnak valamelyikhez játékot ajándékba? Nem tudja valaki? pcx-nél nincs külön odaírva egyikhez sem. Bár elsősorban Asust vennék. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Alister71 #44638 üzenetére
Szerintem nincs hozzá, vagy legalább is nem találtam és nem is olvastam róla. ENB alkalmazásával hihetetlen módon meglehet dobni a vizuális élményt + gigamega textúra modok.
@sephi: A fhd lenne a max felbontás amit használnék. Ez lenne az utolsó pont amit még megakarok lépni a gép fejlesztésében, a VGA. Aztán jó pár évig nem nyúlok a konfighoz. Szóval olvasok és kérdezek, majd vásárolok. A r9 270x árban számomra tökéletes, többet nem fogok tudni költeni VGA-ra.
-
válasz
Alister71 #44547 üzenetére
Ahogy nekem lejött eddig, a VGA-bound esetben a Mantle nem hoz túl sokat, az általad linkelt tesztben semmit. Ha egy gyenge CPU-val (pl. FX-4100) hajtanák az R9 270-et, mindjárt megjelenne a különbség.
Egy erősebb VGA-nál (280 vagy 290) már jelentkezik az előny, mert az nem tudta a 4770K kihajtani teljesen.Tehát a Mantle nem igazán a VGA-t gyorsítja, hanem a CPU válláról veszi le a többletterhelést, így az jobban ki tudja hajtani a VGA-t. Nézz meg olyan teszteket, ahol CPU-bound beállításokat használtak.
-
lowzor
veterán
válasz
Alister71 #44480 üzenetére
Ahol lehet kamatoztatni, oda kell. Pl multi játékoknál, vagy oda, ami magas 1 szálas teljesítményt igényel. Pl a GTA 4 nekem annál gyorsabb, minél nagyobb órajelen van a proci.
Kovsol is írta, hogy max te játszol olyan játékokkal, ahol nincs rá szükség. Vagy nem igényled. -
kovsol
titán
válasz
Alister71 #44476 üzenetére
BF multiban nem a vga kártya kiszolgálása a fő cpu terhelő tényező. Ha nem hiszed akkor nézd meg a single playerben kb egy i3 ugyan azt hozza, mint az i7 procik, multiban meg elvérzik az i3 nem kicsit. Ha csak a VGA kártyát kellene kiszolgálni és abban limitálna a cpu, akkor single playerben is kijönne az eltérés a procik között.
Ezek az egyéb cpu zabáló dolgok meg VGA kártyától függetlenül jelen vannak. -
lowzor
veterán
-
kovsol
titán
válasz
Alister71 #44462 üzenetére
Kapásból van a gépemen legalább 5 játék ahova nem elég nálam a 3570k@4Ghz egy 7870XT-hez. Lehet downgradelnem kellene akkor jobban futnának a játékok.
"De nyugodtan linkelj 32 ezerért jobb cpu-t, akkor lecserélem arra."
Bírom amikor valakinek a cuccát kritizálja valaki akkor ilyen támadóra fogja. Most az volt a kérdés, hogy 32e Ft ért mi a legjobb vétel, vagy általánosságban beszélünk?Kár volt reagálnom egyáltalán az egészre.
(#44463) juve600 rendkívül hasznos hsz volt.
-
Dany007
veterán
válasz
Alister71 #44444 üzenetére
Én se vennék ilyen olcsón lapot, dehát ha az ár szabott akkor nincs mit tenni.
Giga z77-es a legolcsóbb, ahogy látom. 20-22-ért van boltból új. Itt sincs sok értelme az aprót használni... =/
Mostanában az apró leginkább új termékekkel van teli kb bolti áron vagy néhol afölött. Alig lehet találni tényleg használt cuccot jó áron. Csak tudnám mért árul bárki is új terméket apróhirdetésben :S főleg ha nincs vagy minimális a különbség a rendes bolti árhoz képest. -
rígel
őstag
válasz
Alister71 #43943 üzenetére
Nem beszélt senki arról hogy tuninggal egy 270-esből 290-est lehet csinálni! És azt sem állítja senki hogy 20 FPS-ből tuninggal 60-at lehet csinálni
Egyszerűen arról van szó, hogy a tuning jó alternatíva a kártya használhatóságának meghosszabbítására a következő generáció megjelenéséig, amivel igen sok pénzt meg lehet takarítani.
Játszhatatlan játékból lehet tuninggal elfogadhatót csinálni, így kompromisszumokkal kitolható az új beruházás ideje.
-
rígel
őstag
válasz
Alister71 #43939 üzenetére
Gondolom ezt viccnek szántad....
Nem értem miért van 7870-esed, hiszen elég lenne egy 4850-es is. Leveszed az effekteket és a felbontást. máris hasít minden
Félre a tréfával, féligazságokkal lehet itt operálni, de a tuningnak sok esetben van értelme és létjogosultsága.
-
Grave_444
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- GeForce RTX 3060 12gb
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged