- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
marquuard #43794 üzenetére
Hát ez majd akkor lesz stabil ha sok napi játékok alatt nem fagy ki, egy 3DMark erejéig nem számít stabilnak.
Crysis 3 stb....alatt 1-2 napos játék után már talán elmondható róla.
Stabil akkor lesz ha soha semmi alatt nem fagy ki azt pedig nem lehet 1-2 nap alatt rendesen kitesztelni. -
marquuard
veterán
Szerintetek biztonságosak ezek az értékek? Nézegettem külföldi Giga R9 270X bemutatókat, overclocknál ezeket az értékeket használták külön oldalakon:
-1205/1490
-1200/1615
-1230/1435Mindegyik esetben lefutott a 3D Mark (11-2013). Ezekkel az órajelekkel diagram szerint a GTX760 elé kerül a kártya teljesítményben. Egyik esetben sem volt fesz állítás.
Megér egy próbát? Melyik érték a legbiztonságodabb?
-
z0l1ka
aktív tag
Így van, ezzel gondal én is szembesültem anno mikor 7770-es karim volt..csak szerencsére épp monitor vásárlás előtt voltam így vettem egy 1080p-s hdmi-s monitort aztán megszűnt a probléma
Nyilván akinek csak analóg monitorja van , és nem tud venni egyenlőre másikat , hát nem tudom sajnos van e erre valami megoldásén is kipróbáltam szinte mindent és nekem nem szűnt meg
-
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Azt honnan tudom meg, hogy a kártyám UEFI bios-os vagy sem? És miben tér el a Legacy BIOS-tól?
-
havast
aktív tag
most jott meg a 2.
FX 8350-et 12k korul megy. Kevesnek tunik. 1 kari ment 8200-at.
-
Teece
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem a következő: Toxicom van bevan rajta kapcsolva az UEFI szép kéken világít :-D
Észre kénem vennem valami változást? Most telepítettem a Win 8.1-et UEFI modba. -
havast
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek 2db Gigabyte R270X 4GB OC-nak CF-ben 3DMark11 alatt P mennyi pontot kellene hoznia?
-
bdavid94
tag
válasz
kaszas19 #43776 üzenetére
Sziasztok nem tudom másnál is jelentkezett-e a probléma, hogy Dayznél nincs egér a menüben sem a játékban azaz van egér, de csak akkor frissül be a mutató helye ha kattintok valamelyik gombbal, a játék tuti jó mert laptopon nincs vele ilyen probléma csak kevés az fps
-
asus1
aktív tag
dvi-dvi kábelen be lehet állítani a felbontást 1440x900-ra?
Mert hdmi-dvi kábelen nem lehet -
juve600
nagyúr
-
Sajjaj
csendes tag
Nem mondtam hogy rossza a tápom, egyáltalán nem az
.
350-es 85+-os FSP csak a gigabyte 420-asként árulja.
Most megnéztem a PH tesztjét valoban igazad van, alig fogyaszt többet, érdekes anno TPU-n joval több fogyasztást olvastam.
Viszont a 270 7850 árkülönbözeten most legalább vehetek dvi vga kábelt h használni tudjam.
-
mexel
veterán
válasz
Sajjaj #43756 üzenetére
Szerintem egy 270-es nem fogyaszt többet egy 7850-nél, kb egy szinten lehetnek, nem néztem most pontosan utána.
Rossz táppal másrészt nagy bátorság lehet bármit csinálni egy komolyabb gépnél, mert a most pár ezret spórolunk dolog igen drága is lehet egy rossz minőségű táp eldurranása után. Akárkinek rakok össze gépet a tápon soha nem vagyok hajlandó spórolni, inkább más részegységet vagyok hajlamos kisebbre venni és ezt elmagyarázom a tulajnak is. ha nem egyezik bele nem rakom össze a gépetSok rossz tapasztalatom volt már és én főleg a saját tapasztalataimnak hiszek. Egy minőségibb megbízható táp sem annyival drágább, pár ezer ft a különbség.
-
Sajjaj
csendes tag
válasz
Gaboman #43753 üzenetére
Nyilván a dsub kábelt csak dvi-dsub átalakítóval tudod rákötni, és akkor csinálja.Énis dsub kábellel használom.
Alapon mint mondtam nemértem miért 40% on járnak a ventik ami sztem IDLE be elég hangosnak számít.
Msi Afterburner-rel le lehet szabályozni 25%-ig.
Lehet amugy hogy csak én vagyok szigorú ebben a zaj témában, mert előtte 3 évvel ezelőtt vettem egy Sapphire 5830 Xtremet és annak semmi hangja nem volt. -
kittl1120
csendes tag
Rendben , akkor még várok vele remélem beválik.
-
kittl1120
csendes tag
[link]
Szerintetek ha vennék egy ilyen adaptert a d-sub os monitoromhoz , akkor is csíkos lenne a kép játékok alatt?
talán a 100%-os árnyékolás segítene valamit. -
Gaboman
nagyúr
Majd ha megjön leírom mi a tapasztalatom.
-
Steve198310
őstag
-
Gaboman
nagyúr
Két felhasználói vélemény róla:
'HD5770-es karit cseréltem erre. Szuper kártya, blackscreent nem produkált. Hogy felhozzak egy játékot a példának okáért a Tomb Raidert ultimate beállítási szinten viszi FullHD-ban, emellett a hűtésre sincs panasz, 50 fok felett nem nagyon láttam úgy, hogy a hangja is észrevehetetlen. Egyetlen dolog, hogy nem jár hozzá alapból DVI-DSUB átalakító, így azt utólag kellett megoldanom. Összeségében csakis ajánlani tudom! Nagyon csendes, még terhelés alatt is.'
'Az előző 4850-esemhez képest sokkal kevesebbet fogyaszt terhelés nélkül és főleg kikapcsolt monitorral (a szünetmentes tápom terheltségi értéke alapján). Méretileg is kisebb a 4850-nél, kényelmesebben elfér a házban. A legújabb játékok is gyönyörűen futnak rajta full HD-ben. Mi kell még? Tuningolni nem próbáltam, nem láttam értelmét.'
Ezen tapasztalatok és a te tapasztalatod után kíváncsi leszek milyen is lesz az enyém.
-
Gaboman
nagyúr
-
Steve198310
őstag
válasz
hellboy0415 #43717 üzenetére
7870 vs 7770 nem megy CFben
ITT -
scream
veterán
válasz
CoolBoy323 #43739 üzenetére
Köszönöm
-
Sajjaj
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #43735 üzenetére
ohh köszi
-
scream
veterán
HD 7870-hez melyik a legújabb driver? Vagy melyiket javallt használni?
-
Sajjaj
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #43735 üzenetére
ezt énis megtaláltam de ez 5méteres 4000 ér :S
-
Sajjaj
csendes tag
Hali!
Ma jött meg az új karim, Giga 7850 2gb OC. Msi progijával le kellett limitáljam a ventik fordulatszámát 30% ra mert auto-n 40 a minimum és iszonyat hangos. A ventik zörögnek.A DVI-DSUB átalakítóval vizszintes hullámzás van a képen.Ezeket leszámítva működik, de aki teheti válasszon másik márkából. -
Davegt
csendes tag
válasz
Steve198310 #43701 üzenetére
Én ezeket a teszteket olvastam.
Itt a MSI Hawk-ot hozzák ki győztesként, viszont tény, hogy nem sok különbség van a kártyák között.
Emiatt esett a választásom a Hawk-ra:
Hawk link
Brutál csendes, és megfelelő húzással (ami ugye lutri) elérheti a Toxic memória clock-ját.
Toxic link
Azért írtam, hogy nem a Toxicot veszem, mert a 308 mm-es hosszával nem fér el a Z11-es házban.
pedig elég brutál teljesítményre képes:
Toxic link2Tény, hogy az 50 mhz overclock nélkül a Hawk és a Vapor-X között a különbség, sosem állítottam az ellenkezőjét.
Engem a +1 év garanciával és a csendességével győzött meg a Hawk. Tehát ennyi az egész.
-
Dany007
veterán
válasz
hellboy0415 #43723 üzenetére
En a 7990-re szavazok es akkor nincs szukseg cf-re
-
scream
veterán
válasz
De mint nem is oly' rég írva lett, hogy nem éri meg a CF.
-
hellboy0415
aktív tag
Kösz a válaszokat mesterek akkor még egy xt...
Vagy egy 7970 esetleg 7990???
-
Apollo_21
addikt
válasz
Sztem 7770el nemmegy cfbe csak azonossal....
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Böngésző alatt ritkán szokott egy pillanat alatt ugrani a képernyő 1 centit. Csak böngésző alatt jelentkezik (Chrome) sehol máshol. Ugye nem kell bepánikolnom és visszavinni a kártyát?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
Armando_19 #43716 üzenetére
Isten hozott közöttünk. Sok sikert és alacsony hőmérsékletet sok FPS mellett.
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Ha én berakok egy 7870 XT mellé még egy kártyát pl egy HD 7770-est dob rajta valamit? Nem mintha nem lenne benne erő csak szeretném kipróbálni a CF rendszert. Vagy mit tegyek mellé???
-
Armando_19
őstag
Én is "klub" tag lettem egy Gigabyte R9 270-es kártyával. Ez lett végül, hamarosan nekiállok tesztegetni.
Köszi a korábbi segítségeket. -
simbio
csendes tag
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni. Adott a rendszerem. Intel 4670 proci, asrock H87 perf. fatal1ty alaplap, Sapphire HD7870 GHz Edition videokártya, Seasonic Bronze LT II 620w táp, 8GB RAM. Friss rendszer, friss driverekkel. A videokártya egy másik gépben volt eddig, ott tökéletesen működött Win7 Win8-on egyaránt. Most Win 8 van fent ezen az új gépen. Már azzal kezdte a berakás után, hogy hiába volt az EUFI-ben a PCI-E kártya az elsődleges, nem volt hajlandó képet adni, csak az alaplapi IGP-re. Miután azzal feltelepítettem a rendszert és átraktam a monitor csatlakozót, már adott képet a HD7870-re. Továbbá azt vettem észre, hogy ha ott hagyom a gépet, kikacsolom a monitort, hogy seedeljem a torrentet, akkor random időközönként, amikor visszakapcsolom a monitort, a vga kártya egyszerűen már nem ad képet, mintha alvó üzemmódba lépett volna a gép, csak fekete képernyő fogad, semmire nem reagál, se billentyű, se egér. Gondolom működik a gép, csak nem ad képet ki a VGA. Az összes létező alvó, hibernáló mód ki van kacsolva az energia sémákban, a HDD se álljon le soha. Már próbálkoztam a C6 C7 CPU funkció kikapcsolásával is hátha az, de nem, mert sok a venti gépben, több HDD és jó a táp is. Egyedül az van bekapcsolva, hogy x perc után kapcsolja le a monitort, ha bekapcsolva felejteném, kapcsoljon ki a monitor, ne menjen feleslegesen. És nyilván itt a bibi, mivel nem hajlandó azt visszakapcsolni a VGA kártya. Hiába nyomkodok mozgatok bármit is. Jelzem, mind a 2 VGA aktív, mert elvileg ez plusz teljesítmény vagy mi, meg azért is mert néha szivat a HD7870 és nem ad képet. Lehetséges, hogy visszakapcsolás után az IGP-re adná a jelet, nem PCI-E-re? De miért tenné ezt, mikor a PCI-E az elsődleges és az van rádugva a monitorra és előtte is oda adta a jelet? Szóval tanácstalan vagyok jelenleg. Lehet hibás a VGA kártya, vagy az alaplap, vagy csak driver gubanc? Ha valaki találkozott már ilyen problémáéval, örülnék a segítségnek. Előre is köszi.
-
Sicér
tag
válasz
Steve198310 #43710 üzenetére
Köszönöm.
-
Dany007
veterán
Az átlagfps volt, nem max. Egyébként minimum fps-ben jön még ki az AMD-k hátránya igazán.
Frametime-ban is lehet különbség bizony. Bár múltkor néztem 270x-es tesztet ilyen téren, és egyáltalán nem volt elmaradva mondjuk egy 760-tól. Tény, hogy ott vga-kat hasonlítottak össze.
Viszont otthon csináltam én is frametime tesztet pár játékban. Többször is egymás után. És minimális kiugrásokat tapasztaltam.
Persze ez még csak két játék, tehát nincs átfogó saját tapasztalat.De ezért is írtam, hogy a kérdés túl komplex ahhoz, hogy egy szóban, mondatban meglehessen válaszolni.
Minden attól függ, hogy júzer mire használja. Ha multiban akar játszani és olyan játékokkal, akkor jobb az intel, igen.
Ha viszont csak single-ben én ezek között nincsenek a kifejezetten cpu igényeiről ismert játékok, akkor teljesen fölösleges több tízezerrel többet kiadni egy i5-i7 proci + deszka kombóra.Én már vagy három hete tolom egy 270x-szel 5800k-s procival a játékokat. Se micro lagot se cpu limitet nem tapasztaltam eddig. Pedig köztük van a gta4 is, ami szvsz a világ egyik legrosszabbul portolt játéka.
Persze hozzá kell tenni, hogy én csak single-ben játszom.Itt egy másik érdekes teszt. Itt egy 7870-essel lett mérve egy 5800k és egy i5 3470. És nem csak BF játék alatt tesztelték, hanem sok más alatt is. Ebből is kb az jön le amit mondtam. Hogy érdemi különbség akkor látszik, mikor pl amúgy is magas fps-számról beszélünk. Tehát az i5-tel kijött mondjuk átlag 120fps akkor az 5800k-val meg átlag 80. Naés? Crysis2-ben i5 55fps 5800k 52fps. Nincs 10%.
Drit 3-ban is hasonló a különbség. 8 autóval i5 150fps, 5800k 100 fps. Persze itt már van erős különbség a kettő között, de a 100fps is bőven a játszható kategóriában van szerintem.
Sajnos frametime teszt itt sincsen, de azért érdemes vetni rá egy pillantást. -
Sicér
tag
Az alaplapom támogatja az UEFI-t (ASROCK 970 Extreme 4).
Akkor egyértelműen kijelenthető,hogy a Windows 8.1 alatt hatékonyabban kinyerhető a hardverekben rejlő "kraft"?
Csak azért, mert nem nagyon van időm/kedvem naponta telepíteni win-t. -
Sicér
tag
válasz
Steve198310 #43704 üzenetére
Zöldfülű vagyok, tehát mit is takar ez az UEFI-s vga dolog?
-
Steve198310
őstag
boltban 1 ezresért vettem tavaly előtt win7 OP-t
(szerkeszteni akartam
)
(#43707) Sicér : itt olvashatsz az UEFI-röl
-
Sicér
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Épp op. rendszer telepítés előtt állok, és nem nagyon tudok dönteni, hogy Wn7 X64 vagy Win8.1 X64 legyen.
Mik a tapasztalatok? Melyikkel tudom a hardvereket jobban kihasználni?
A konfigom:
FX 6300
2X4GB Corsair 1600MHz
Samsung 840 EVO 120GB
MSI R9 270X Gaming -
Steve198310
őstag
válasz
Shadar #43696 üzenetére
Ja és csendes 1600 körül forog terhelés alatt 55-65 max de legtöbbet 60-61 fokon tölt
(#43697) Davegt csak meg említem ,hogy alap vapor-x is 4-5% ra van a 7950 től. akkor most mit olvastál félre. a hawk és toxic 1150 a boost jele. de 1 fps van 1100 és 1150 között. ezeket nem igen kell tuningolni. lehet de nem éri meg 2-3 fps miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone-t használók OFF topikja
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged