- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Womb
senior tag
Grat a kártyához!
A hozzáadott Sapphire Trixx-el tudod tuningolni. tesztelni meg a szokásossal: 3D Mark, Unigine programok, Furmark. De gyakorlatilag minden játék szépen fut vele magas beállításokkal, húzni nem nagyon érdemes, mert nem igazán nyersz vele annyit, hogy számottevő legyen. Kezdetnek mehet a GPU 1200Mhz-re, a memória mondjuk 1550Mhz-re. Aztán szépen lassan emelgeted őket külön- külön, de mindig tesztelj le egy beállítást alaposan.
-
Dany007
veterán
válasz
M@rdel #43496 üzenetére
Lehet, lehet. Most nem ugranak be a márkák, a lényeg csak annyi volt, hogy külföldön láttam más márkákat is, amik itthon amúgy ismertek de az itthoni boltokban nem árulják.
Club3D, VTX, powercolor, His, Visiontek stb... No nem mondom, hogy mindegyik márkát szeretjük, de azért ismert itthon is.
Pl most találtam egy Zalman-t. -
Teece
csendes tag
Hali
Na megvan a Toxic, tökéletesen üzemel eddig. Mivel teszteljem meg mivel tuningoljam esetleg hogy megnézzem, h mit bír? Bocsi, most nem tudok vissza olvasgatni. Meg telóról vagyok már, úgyhogy csak holnap du. tudok valamit is csinálni. Köszi -
marquuard
veterán
Csak én nem tudok Rivals alatt MSI AB-val monitorozni?
-
Dany007
veterán
válasz
Picturemaker #43492 üzenetére
Hát nem tudom. Magát a márkát itthon is ismerik.
Mondjuk én az XFX-et leginkább tápegységekben. De a Zotac is ismert márka. Ahogy a PNY is meg egyebek. Érdekes, de itthon nem árulnak Zotac 7870-et pedig külföldi oldalon láttam. Meg még egy rakás másik márkát is... Amik amúgy ismert márkák, de ebben a típusban nem árulják itthon. His-t sem nagyon láttam itthon 7870-ben / 270-ben.
De ott van pl a Gainward ami meg úgy tudom egyáltalán nincs AMD-ben...Szóval nem ismertségről van szó, hanem valamiért az itthoni boltok nem árulják. Itthon a Sapphire, Giga, MSI, Asus, amit kb mindenhol meglehet találni 7870 / 270-ben. Meg is lepődtem mikor a külföldi oldalon láttam mellette másik 5 amúgy ismert márkát pl a Zotac...
-
Picturemaker
őstag
válasz
hellboy0415 #43490 üzenetére
Az XFX is csak annyira xar, mint a többi. Nekik is vannak gyengébb szériái, mint a többieknek. Nálunk nem "népszerű". Itt csak az ASUS, GIGA, Sapphire és talán még az MSI az ismert. Pl. a Zotac-ot is alig ismerik, pedig az is jó.
-
Alister71
nagyúr
válasz
marquuard #43482 üzenetére
A CryEngine szerintem tökéletes, mert ahogy javul a hardver, a játék is úgy gyorsul. Visszavezetem egészen a Cry2-ig, amit E8400-el kezdtem, szinte játszhatatlan volt, jött a PH2 955, nagy javulás, az FX8120 igazából nem dobta meg, de a Cry3-at se, majd az i5-el mindkettő akadás és lagg mentes, gpu végig 99%-on.
-
szimi57
őstag
Sapphire HD 7870 GHz Edition rom modding után GPU 1150 MHz. Eddig stabil. A GPU feszt nem fel, hanem lentebb vettem 0.05 V-tal!
-
kaszas19
senior tag
Na hát feltettem az msi gaming app-ot és belőttem 975-re.
Metro 2033
1680x1050
Very High
MSAA 4X
AF 4X
GPU 975Mhz-mem 1400mhz
Average Framerate: 46.00
Max. Framerate: 99.96
Min. Framerate: 10.88GPU 1050Mhz-mem 1400mhz
Average Framerate: 47.00
Max. Framerate: 112.70
Min. Framerate: 9.38 -
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #43481 üzenetére
Az optimalizálatlanság miatt van ez, vagy a CryEngine ilyen überjó?
-
marquuard
veterán
Aztaku.va
Játszok nagyba Crysis 3-al, erre a gépházventin lévő matrica ragasztója megolvadt és ledobta a fordulat -
nanus
senior tag
válasz
hellboy0415 #43468 üzenetére
Igen a legalja
.......pont leszuarom annak a PC boltnak a véleményét...
Nálad működik......kop-kop-kop. -
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #43476 üzenetére
FHD-ba raktam, HIGH és 4x MSAA. Így 65fok, és fix 99%-os a kártya, néha veszi lejjebb 947-97%-ra, de legtöbbször 99%-on fut.
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #43472 üzenetére
Direkt 1600x900-ra tettem, mert FHD-ba a kép szélei le vannak vágva. De megcsinálom úgy, csak gyakran vannak FPS drop-ok, mikrolaggok. És nem mindig áll 99%-on a kártya, van hogy csak 65-70-80%-on működik. Ez CPU limit lehet? Alap 3,5GHz, TurboCore kikapcsolva.
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Ma egy órát játszottam Crysis 3-al. Medium grafika, 1600x900 felbontás, V-Sync off. 63 fokig ment fel maximum, 2500-2550RPM ventikkel. Átlagosan 60fok volt. Jók a fokok ezalatt a játék alatt? Nem túl meleg?
1150/1500MHz, +20% TDP
-
Steve198310
őstag
válasz
BogyóBP #43420 üzenetére
Igen kicserélték egy Sapphire R9 270X Vapor-x re. Így is össze vissza 46 ezer forintomba került ami jóval ár alatt van ugye.
(#43423) mexel : Én irtam hogy nem volt eredménye mert előjött újra. De most Pl max gazdálkodáson van és azóta nem csinálta. Ez olyan "kinek a pap kinek a papné" Gépe válogatja vagy alaplapja
(#43435) Gaboman: Mit is gondoltam ?
Ja vágom a HD7850 kérdés. Hát egy Asus vagy Sapphire Dual-x amit én ajánlanék
(#43437) bdavid94: És milyen kis Vaporod?
-
kaszas19
senior tag
Na végig toltam újra a vantage tesztet de GPU-Z Sensor Log hagytam naplózni.
[link] -
hellboy0415
aktív tag
Hali. A kérdés az lenne, hogy szerintetek mint VGA gyártó az XFX milyen? Azért kérdezem mert ugye nekem az van és van itt egy PC bolt és ott nekem azt mondták, hogy az XFX a legalja a gyártóknak. Még a INNO3D is jobb azt mondják. Szerintetek?
-
mexel
veterán
Cseréld le a drivert a legújabbra és jó lesz. feltételezem 13.06 van fent most, az új az 13.12-es, keresd meg a gépedhez valót. ( közben látom már linkeltek is egyet, ha az jó akkor azt)
z0l1ka: kb nekem is annyi azon az órajelen.
-
scream
veterán
Sziasztok!
Nemsokára csatlakozom hozzátok, egy Asus DCUII-es HD 7870-nel. A kérdésem az volna, hogy a 2500K-t mennyire rángassam fel, hogy rendesen kihajtsa a kártyát?
-
bdavid94
tag
Sziasztok csatlakoztam én is hozzátok egy Vapor-X-el, tegnap óta van meg eddig nagyon elégedett vagyok vele!
-
Alister71
nagyúr
válasz
BogyóBP #43418 üzenetére
Én a 970A-D3-as lapomat 15-ért adtam el, az FX4100-től szintén olyan 15-16-ért tudsz megszabadulni. Ebből első körben keresel egy Sandy i5-öst az apróban, 30-32-ért szokott lenni. Lapot meg olyat nézel alá amilyet akarsz, a 8 ezres H61-től a 25 ezres Z-s lapokig. Nekem a 7870-eshez az i5 2400 + Giga Z77 kombó nagyon bejött, nincs ideje pihengetni a vga-nak.
-
Gaboman
nagyúr
És akkor melyik 7850 ajánlanátok ami csendes és hűs is?
Steve198310 Most ezt komolyan is gondolod vagy csak hülyéskedtél?
-
Apollo_21
addikt
Én úgy tudom h csak dvi porton műkszik a zerocore...
Sztem pár napja is írta vki h csak dvi-vel megy. Bár remélem tévedek"ZeroCore Power State will not function if you have HDMI and DP poplutated because it carries audio signal from device. The only port that works is DVI"
-
mexel
veterán
válasz
BogyóBP #43431 üzenetére
Nem vga függő. Nekem már több sapphire is volt de most msi is csinálja. Azt hittem a 7770-esekkel kihalt ez a dolog, mert amikor 7770-eket tesztelgettem azok közül a Gigabyte és sapphire is csinálta. De olvastam ilyet minden típusról. Akkor a driverre fogták, kijött egy új és azóta nem emlékeztem erre a dologra. Most amikor az első 7870-emet beraktam a gépbe előjött a hiba. Azt hittem a kártya rossz, de szinte mindegyik kártya csinálja azóta, pedig új driver is van.
-
mexel
veterán
Nekem torrent szokott menni olyankor, de nem hiszem hogy az zavar be.
BogyóBP: Ezt nem hibárnáláskor vagy alvó állapotban csinálja nálam. Olyankor amikor megy a gép, nincs alvóben, de a monitort lekapcsolta. ( nekem egyébként nincs is alvó állapot és hibernálás bekapcsolva)
-
-
mexel
veterán
válasz
DokiBaxxi #43422 üzenetére
Én is kipróbáltam a napokban amit feljebb ajánlott valaki, hogy az energiagazdálkodási módoknál nem engedélyezem hogy a pci -t a rendszer lekapcsolja hogy energiát takarítson meg. Erre valaki írta hogy ez sem ér semmit, e azért megpróbáltam. Azóta nem volt gond, de ez nem jelent semmit mert van amikor egy hétig sem jön elő, van amikor meg egy nap alatt 2x.
Nem értem hogy enek miért nincs nagyobb viszhangja ha ennyien szenvednek vele. Mindenesetre a pci kikapcsolás tiltása logikusnak tűnik számomra egy próbát megér. Nem néztem meg a linket tüzetesebben, de gondolom ez van ott is. -
DokiBaxxi
őstag
válasz
BogyóBP #43419 üzenetére
Hát jó pár hsz-szel előrébb van, de a lényeg, hogy itthagyom a gépet, ugye energiagazdálkodásból lekapcsol a monitor(gép megy, monitor nem.) Ilyenkor normális esetben megmozdítom az egeret, és feléled a monitor. Na de valamikor nem, és reset/be-kikapcsolás segít csak
"Open the device manager, open the Universal Serial Bus Controllers, and for the USB Root Hub right click and select properties -- then the Power Management tab. Uncheck the box "allow the computer to turn off this device to save power."
(#43421) kaszas19
Semmit nem matattam, minden gyári beállításokon van, valami alapból rosszul van a BIOS-ban? -
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #43415 üzenetére
Na jó lett végülis a kártyád? Kicserélték? Én úgy szivtam az AMD vel, hogy az eget leátkoztam már. Ennyi pénzből amit elszartam rá az ilyen olyan csereberék miatt már 100.000 es kártyát vehettem volna.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Alister71 #43416 üzenetére
Akkor ha én szeretnék a közeljövőben átmenni intel frontra. Akkor ezt a konfigomat : Gigabyte 970A-D3 + FX 4100 Black Box mennyiért lehetne elpasszolni hogy intelt vehessek? Gondolom nem lenne olyan bolond aki elcserélné egy ütősebb intelre. i3 asból a legolcsóbb proci is jó 30 ezer ft ami azért eléggé húzós, hozzá egy alap alaplap olyan 10-11 ezerből megoldható kezdetben. Így is 40 ezer ft lenne, nemtudom megérné e.
A régi, alias Sandy Bridges es i3 asok is elegek lehetnek egy r9 270 es tökéletes kihajtásához vagy csak a haswell az amelyikre érdemes gyúrni? köszönöm a válaszodat vagy aki válaszol.
-
DokiBaxxi
őstag
Még mindig nem talált senki megoldást arra a problémára, hogy nem lehet feléleszteni a gépet energiatakarékos üzemmódból?(Vagy minek is nevezzem)
Ugyanis megint nem tudtam feléleszteni és elkezdtem elég komolyan gondolkodni egy nvidia cserén, ha ez így megy tovább
-
Steve198310
őstag
válasz
Alister71 #43413 üzenetére
Az asus p8h61-m lx3 plus r2.0 ben ment nekem 3,8Ghz de semmi tuning mert nem lehetett abban a lapban
De kérdés hogy ezzel miért nem megy
Bár most lehet vitázik a lapom a Karajjal néha néha
Hát pont ezt mondom én is. volt egy mentett képem mikor ment vele. Majd elő keresem -
Alister71
nagyúr
válasz
Steve198310 #43412 üzenetére
Bizony, főleg, hogy Z77-es lapba raktam, és 36-os szorzóval megy ahol már veregeti a 3470-est is.
-
Alister71
nagyúr
válasz
BogyóBP #43405 üzenetére
Látod pont ez a gond az AMD procikkal, emiatt esik lentebb a minimum fps is. Én 4GHz-en hajtott FX8120-ról váltottam pont emiatt egy i5 2400-esre. Az i5-el el se mozdol a gpu a 99%-ról, nem ejti le az fps-t. És ezek vitathatatlan tények. 2 évig egy Phenom 955-öst használtam, majd cseréltem az FX8120-ra, de nyugodtan mondom és bizonyítom bárkinek, hogy az intel procik alatt nem unatkozik a vga. Esetenkénet az alján +10 fps-t is tud hozni egy i5, van, hogy többet is.
-
Gaboman
nagyúr
Gigabyte 7850 OC 2GB, erről a kártyáról mi a vélemény?
Zerocore problémát kitt is fent állnak mint a 7790 és 260X kártyáknál és a D-Sub bemenet végett a élek rázkódása?
-
kaszas19
senior tag
-
Zsohi
őstag
válasz
Picturemaker #43402 üzenetére
Nincs azzal neki semmi baj. Annyi az egész, hogy annyira megrántotta a kártyát, hogy kifutott a TDP limitből és ezért a kártya vissza-vissza vette az órajelet és ezért lett annyi amennyi. Az R9 270-ek igen csak korlátozva vannak tuning ügyileg, de szerintem minden rendbe lesz ha +20%-ra állítja a power limitet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest