- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Hogy tudom megcsinálni, hogy 3 kijelző esetén a középső legyen az elsődleges képernyő és a másik kettő pedig + asztal kiterjesztés legyen? 2 monitorral működik, de a hármat nem tudom hogy lehet beállítani, ha egyáltalán lehetséges.
-
RMZ250
senior tag
Akkó most megkapod tőlem az első negatív értékelést
ekkora értelmetlenséget már rég nem láttam
Főleg úgy, hogy a géped simán elbírna egy erősebb karit hamá meguntad a kinézetét.......
Az anyagi és kihasználatlanság miatti downgrad-eléseket vagy miket még csak-csak megértem(bár szerintem hülyeség) na de eztInkább szótá vóna azt megadom a számlaszámom, hogy utalhass
-
noby
aktív tag
Csatlakozom egy asus r9 270x top karival.7870asust cseréltem le csak hogy frissítsek érdembeni vàltozàst nem hozott azon kívűl,hogy tetszetősebb a kari majd talàn az ujabb driverek.nem tapasztaltam az àltalatok írt hibàt pàr óra multy és netezés közben sem.màrka függő vagy csak az első kiadàsoknàl jelemző?
-
Gaboman
nagyúr
Mi van itt a 270 kártyákkal hogy mindenki BIOSt akar módosítani rajta?
-
jeni
félisten
Üdv
MSi R9 270x 2GB Gaming-ra van valami BIOS javítás,ha igen azt hol találom,mert keresem és semmi? -
Steve198310
őstag
válasz
marquuard #44779 üzenetére
Vaporokon hűtve vannak a VRM-ek a nagy bordára van rá téve.
(#44782) ALONSO11: Ha nincs gond a BIOS-al fölösleges a bolygatás. Film és böngésző közben volt ugrás probléma. Játék alatt nem igen. Ezt állítólag a "nagy okosok a 2D órajeleinek tudták be" De szerintem nincs hozzá köze hanem valami Win frissítés baxakodhatott esetleg. De ez csak az én véleményem. Mivel egy driver orvosolta
-
F e Z o
veterán
válasz
StarKiller89 #44776 üzenetére
Persze...
(#44774) Zsohi : A vrm-emek bírják a strapát 100+ fokon se lesz bajuk.
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok
r9 270 x vga-nál mindkettő tápcsatlakozót be kell dugni?
-
Zsohi
őstag
válasz
Kolev33 #44769 üzenetére
Egyértelműen a Vapor-X. Kimagasló tuning potenciál van abban a kártyában, ami ezen a listán nálam egyértelműen kiemeli, de ha esetleg a zöldeket is kipróbálnád a 4 gigás Giga GTX770 is jó választás.
(#44773) EnterR 1,3V, ha a VRM nem melegszik játékok alatt 75-80 fok fölé.
-
marquuard
veterán
VGA feszültséget meddig biztonságos feljebb rakni? Alap értéken ha maxon pörög a kártya akkor 1.206V-ot kap (BIOS editorban is ez van). Kicsit tuningolnék a kártyán, de alacsony kicsit ez a fesz.
-
Pocok77
tag
Üdv.
Szeretnék érdeklődni, hogy egy 270x és egy 7870 működik-e együtt crossfire módban?
Ha igen kel valamilyen beállítást elvégezni? -
Steve198310
őstag
válasz
Repsol600 #44720 üzenetére
Sapphire R9 szériában nincs zörgés
Nem a HD sorozatban vagyunk. A kérdés "Giga R9 270x"
(#44726) Sur1G: Nincs gond a 14,1 el nálam még nem volt probléma vele. Igaz még vátok ilyen BF4 Mantle tesztel de majd az is meg lesz. Más játékok alatt is szépen el van még ha béta is.
(#44736) Dany007: Ja a VTX féle KAZÁN. Szerintem simán nem éri meg az a kazán annyit. Én újonnan sem adtam volna érte 10 fillért sem.
itt egy BOOST melyik kártyánál milyen intenzíven üzemel(#44772) Pocok77 : Igen mennek. Talán majd a CCC-ben az engedélyezés
-
Kolev33
tag
Sziasztok.
1 hónap és 2 hét elteltével végre le garizták a kártyámat (7870).
Le vásárolhatom az árát és egy kicsit dilemmába vagyok.
Ebben kérném a segítségeteket.4-5 Kártya között variálok.
1., MSI GTX 770 Lightning 2048MB PCIe
2., Gainward GeForce GTX770 4GB GDDR5 Phantom
3., GIGABYTE GV-N770OC-4GD 4GB PCIe
4., Asus R9280X-DC2T-3GD5 3GB PCIe
5., Sapphire Radeon R9 280X Vapor-X 3GB PCIe (11221-02-40G)Ezek azok a kártyák amikre maximum 30k-t kéne rá fizetnem.
Valakinek valami tanácsa esetleg?Előre is köszönöm.
Amennyiben rossz helyen kérdeztem akkor bocsánat
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
HD7870XT vagy R9 270X izmosabb játék alatt?
R9 270X-nek magasabbak az órajelei, viszont a 7870XT-ben több a számolóegység és a textúrázó.
Vagy annyira nincs nagy teljesítménybeli különbség a két kártya között? -
Repsol600
addikt
válasz
Daffchy #44761 üzenetére
Nincs ismerősöd akinél ki tudnád próbálni a kártyát? Én még régebbi chipsetes gépben is használtam 7850-est. Ráadásul még AMD chipsetes is a lapod, ha Nforce lenne akkor még inkább lenne lap bios a gyanus. Valószínű a kártyával van valami. Vagy hibás vagy valaki elcseszte a biost rajta. HA jó a kártya és nincs újabb bios a lapodhoz akkor viszont nem fogod tudni használni ebben a lapban.
De szerintem is a kártyával van valami gond.
-
szallasi007
őstag
válasz
Dany007 #44750 üzenetére
Szia,
Nem védeni akarom a gonosz eladókat (mert vannak bőven), de mondjuk én mikor megvettem az ASUS TOP-ot akkor konkrétan 62-67 k közötti áron találtam csak boltokban illetve találtam volna. Felhívtam őket hogy akkor megyek a kártyáért a boltba de sehol nem volt vagy már nem annyiért! Akkor néztem meg ph-n és 55-ért tudtam megvenni. Szóval szerintem ez tényleg attól függ kitől tudod megvenni és hogy mennyire sürgős az adott cucc.
-
Daffchy
őstag
Értelemszerűen én is erre gondolnék először, de előtte felhívta a figyelmem arra, hogy másnak is volt ilyen (mert adott már el belőle) és BIOS frissítés-re volt szükség.
Annyira debil nem vagyok, hogy ne tudjak összemérni egy Matrix 7970-et és egy ilyen VTX 3D-t... de a pénz nagy úr!
A kártyát LEC kollégától vásároltam egyébként.
-
Daffchy
őstag
Sikerült vennem egy új bontatlan 2év garis VTX 3D 7870 Black Tahiti LE kártyát.
Vásárlásnál említette a kolléga, hogy BIOS frissítés kelhet, mert lehet nem fog képet adni egyből.
Probléma, hogy a legfrissebb BIOS van fent, nincs hova frissíteni.
Előző két kártyám egy Asus 7970 Matrix és egy R7970 Lightning volt, azok mentek gond nélkül mindkettő.
A lapom tény, hogy régi, de (először kártya majd proci lap kombó jön) akkor is ment mindenféle VGA eddig.
Ötlet???
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
belinho #44753 üzenetére
Ezt én is mind tudom, de nézted a teszteket? Sok-sok játékkal van tesztelve és én sem értem az okát, de gyengébb a tahiti. Próbáltam keresgélni teszteket a témában, de csak azt az oldalt találtam.
Mint már írtam azt tudom még elképzelni, hogy nem egy időben és nem egy catalysttel lettek tesztelve a kártyák és mivel az újabb driverek gyorsítottak a kártyákon, lehet ezért húznak úgy el a 270x-ek.
Aki tud linkeljen valami tesztet mert érdekelne a téma.
-
belinho
senior tag
válasz
-Gabesz- #44749 üzenetére
Ez hülyeség így, alapon lehet gyorsabb, de ezt is játéka válogatja, ahol számít az órajel ott lehet, mert a 270x ha jól tudom 1050mhz-en megy, a 7870 Tahiti-nek meg 925mhz(975mhz boost) az alapórajele.
Tuningolva viszont biztosan gyorsabb a TLE, mert eleve erősebb architekturálisan és jobban is húzható.
A 7950-nek is az a 800Mhz core órajel a gyenge pontja, de azt is fel lehet tornázni 1200mhz-ig.
A 270X az meg egy emelt órajeles 7870, szóval amennyit gyorsít az új catalyst a 270X-en annyit gyorsul a 7870 is, csak át lett nevezve, szóval ez így nem igaz.
A melegedésről annyit, hogy csak alul kell feszelni, és akkor nem fog melegedni és még hangos sem lesz.
Akit meg zavar, az apróról vesz olcsón egy Zalman vf3000-et, és akkor még tuningolni is lehet.
Ettől függetlenül már én is a 270X-et venném, már csak a garancia végett is. -
aginor
veterán
válasz
Dany007 #44744 üzenetére
Háááát, én most átnéztem 1-2 tesztet, de nekem nem az jött le, hogy annyival gyorsabb lenne, amennyivel töbet eszik és melegszik. Valószínüleg a 256bit fogja vissza. Ha dobsz rá egy normálisabb hűtőt, akkor az +10-15k, akkor voszont 65k-ba van meg. Ennél szerintem jobb vétel a 270X és pláne a sima 270 (legalábbis nekem szimpatikusabbak). Nyilván nem rossz kártyák ezek a Tahiti magos jószágok, de csak annak akinél a hátrányai nem számítanak.
-
kovsol
titán
-
Dany007
veterán
válasz
F e Z o #44746 üzenetére
"Hardveraprón is kellemes árakon mennek az új, garis 270x-ek."
Hehe, ez most nem tudom irónia-e vagy sem.
De itt az aprón az új garis cuccok is pontosan annyiért vagy még drágábban(!) mennek, mint hivatalos boltban. Pont ezen akadtam már ki párszor, kaptam is érte tempbann-t egyszer...
Mikor megmertem kérni az eladótól, hogy magyarázza már el nekem mért kerül többe nála az apróhirdetésben, mint a boltban...PCX-nél most 54.800 Ft az Asus 270xTop.
hardveraprón új bontatlanban egyik helyen 56.000 Ft, másik helyen 58.600 Ft (!).
De használtan találtam 1db-ot ami 50.000 forint egy másikat meg amit 55.000 forintért adnak. Okés hogy 3 év gari meg 1 hetet lett használva, de használt akkoris...
Ha gondolod privátban belinkelem, mert nem akarok megint üzletet rontani, de rá is lehet keresni egyből kiadja, nem tart sokáig...
Szóval ami a hardveraprón megy az minden csak nem kellemes ár.
Inkább botrányos, röhejes, nevetséges.
-
-Gabesz-
senior tag
Pár oldallal előbbi általam linkelt teszteket nézegetve nem gyorsabb a tahiti 7870-es kártya. Ne kérdezzétek miért, de az új 270x kártyák valamiért jobban teljesítenek. (mindkettő alapon és mindkettő húzva is) Lehetséges hogy nem egyszerre tesztelték a kártyákat és bár ha a hardver nem is változott, az újabb driverek jelenthetnek némi gyorsulást az 270x-nél, ami ugye a tahitinél (régebbi catalyst) még nem jelentkezik.
Egyébként 45500-ért van újonnan 270x sapphire itt az apróban és ha már egálos az ár, én inkább 270x felé hajlok annak ellenére hogy eredetileg tahitit szerettem volna. Ráadásul a VTX elég melegedős, ami ugye zajjal is jár az 1 ventis hűtés végett, sapphire meg nem elérhető.
-
katt777
félisten
-
Dany007
veterán
válasz
juve600 #44741 üzenetére
Na igen, ezért írtam, hogy az a ref. hűtő annyira nem tetszik. +10k egy hűtő rá. Még úgy se olyan rossz ár.
@aginor:
De, szerintem jóval gyorsabb. Persze attól függ mennyire cibálod a 270x-et.
20%-kal több számolóegység van az XT-ben. Több textúrázó... Magasabb a memória alapórajele is. Ja és ezt is meglehet cibálni.Ja meg a tranzisztorok száma is bő 1,5x-ese. Azért ez különbség.
@ALONSO11:
Szerintem nem bios függő. A 13.12-t tedd fel és nézd meg előjön-e a hiba. Nekem gyári biosos mint mondtam és nem jött elő.
Pedig ha jól emlékszem másnál előjött 270x Toppal, de ő felrakta az új biost és a 13.12-t is. Én viszont csak az új drivert. Szóval szvsz elég lesz az új driver hozzá.Amúgy amióta mondtátok ezt a flickeringet, megfigyeltem, hogy itt a céges gépen a Firefox néha néha bevillantja az asztalt. Így bevillog a böngésző két szélén egy tizedmásodpercre az asztal.
Pedig itt intel GMA vga van a gépben...
Szerk.2.:
Hehe most nézem, iponban 64.000 forint az Asus 270x Top. PCX-ben meg 54.000 ugyanaz.
Azé' nem gyenge.
-
Dany007
veterán
válasz
z0l1ka #44739 üzenetére
Ezen mondjuk én is meglepődtem az Asus kapcsán, hogy ott magától egyből 1120mhz volt az "alap".
Amikor írták, hogy 1050 az alap és 1120 a boost órajel. Namost én még nem láttam nála más maximumot, mint az 1120. Akkor minek van külön boost-ként megjelölve?
Nemtök mindegy ha eleve azon megy?
Én azt hittem amúgy, hogy lesz hozzá egy progi (amit azóta se raktam fel) és majd ott ha rányomok a boost gombra, majd akkor fog boost órajelen járni. De nem.
Na mindegy mert tényleg lényegtelen a dolog. -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Phenom X4 #44721 üzenetére
Nem fogsz csalódni
nagyon halk és hűvös kártya...én sem bántam meg, hogy ezt választottam ..
Talán annyi negatívum van (ha ezt lehet annak nevezni ) mégpedig az , hogy ha OC módba szeretnéd használni akkor ugye használni kell a "Gaming upp" nevű progit..Tehát nem magától állítja az OC ha arra szükség van ..lényegébe nem nagy dolog mert 1 Kattintás az egészde maga a kártya nagyon ott van
-
Daffchy
őstag
Srácok!
A 7870 Tahiti LE kártyák is Mantle Ready-sek igaz?
Most telórol nem találok értelmes leírást, gondolom ez is GCN.
Vagy nem?
-
Sur1G
aktív tag
Érdemes feltenni a 14.1 beta drivert, amennyiben egyenlőre nem kell a mantle, vagy stabilabb a 13.12 és inkább azt tegyem?
Köszi
-
Phenom X4
csendes tag
Core 2 Duo e7600 de ez időleges. Még idén lesz tovább fejlesztés is de ez most esedékes.
Azt tudom,hogy elég rendesen visszafogja majd a processzor, de jelenleg ennyi a keret -
Phenom X4
csendes tag
Üdv mindenkinek.Új vidikari vásárlás előtt állok és ezzel kapcsolatba lenne két kérdésem:
1: MSI R9 270X GAMING ez lenne a kártya, és ha van valakinek ilyene leírná róla a véleményét.
2:Egy ideig ebbe az alaplapba kerülne bele (gigabyte ga-g31m-es2l)és emiatt lehet e gond vele az első indítás során ? (pci express 2.0 x16) (remélem érhető a kérdésem)
(A válaszokat előre is köszi
)
(Későbbiek során lesz további fejlesztés is de a régi kari(4870) már haldoklik)
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Azoktól kérdeznék, akiknek Gigabyte R9 270 kártyájuk van, hogy a hűtő náluk is zörög?
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #44675 üzenetére
Nekem van olyan, teszteket is linkeltem. Persze olyan teszt nem érdekel, és azokat nem is tartom semmire, ahol ilyen kártyákat nem full hd-ben és maxigrafikával tesztelik, adott esetben driverből megsépkelve (pl. egy AA-t), illetve kikapcsolva a csalásokat (optimalizálás).
-
asus1
aktív tag
válasz
Steve198310 #44713 üzenetére
Kikapcsoltam a pci-e energiamegtakarítást remélem nem lesz több ilyen
-
Steve198310
őstag
Nem segít az sem. Ez 1000 ből egyszer fog elöjönni. Nekem is néha. De ez nem hiszem hogy a ZC hatása mert nekem a 7850 nem volt ilyen hiba. Aztán feltettem valamely whql 13,xx et és akkor volt egyszer valamikor szeptember körül. És eladtam a karit de nem emiatt csak jött egy jó biznisz
-
asus1
aktív tag
Olyat csinált előbb a gépem, hogy ugye nem voltam gépnél és lekapcsolt a monitor, viszont amikor megmozgattam az egeret, hogy vissza kapcsolja a monitort akkor csak egy fekete képernyő fogadott és semmit nem tudtam csinálni csak kinyomni a gépet.
Videókártya hiba lehet?
asus r9 270x top -
Alister71
nagyúr
Miért van az, hogy MO-on az emberek minimum fele nem ismeri az igekötő szabályt. Persze a fórum nem nyelvtan óra, de azért vannak annyira alap minimumok.
Ha az igekötő az ige előtt áll, mindig egybeírjuk.... -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Ma meg vettem az új monitoromat[link]a media markt-ban 40k-ért
és HDMI kábellel össze kötöttem és valami fantasztikus a képe és kijelentem itt hogy nincs vibrálás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest