Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kaszas19 #45464 üzenetére
És mivel lehet a módosított biost feltenni? (közben megtaláltam, hogy AtiFlash)
A state2 uvd az mit jelent? Ott is a maximális órajel/memória frek. van megadva, de csak 1,175V feszültséggel. A Step 1- performance-nél meg a maximális órajelhez/memóriához 1,215V tartozik. Ha ezt levenném 1175-re akkor menne? -
marquuard
veterán
-
Steve198310
őstag
válasz
kaszas19 #44852 üzenetére
Nem is lesz.
Én is volt hogy több monitorral szórakoztam persze átalakítóval és az egyik mincsi hullámzott. Amely DVI to D-SUB volt csatizva. Na szal ugye ez nem hiba így jött össze. De szerintem az R9 eseknél is él ez a dolog. Lehet mingyááááá ki próószálom a D-subot rajta
-
F e Z o
veterán
válasz
kaszas19 #44822 üzenetére
A tuninghatárok kitolása nem működik úgy ezekkel a karikkal, mint régebbi karik esetében?
Az msiafterburner.cfg file-ban a UnofficialOverclockingMode = 0-t kell 1-esre átállítani, elmenti file-t és újraindítani az afterburner-t. Persze ez se minden afterburnerben ment, de a 2.3.1-es verzióban működött. -
SetCHOO.
aktív tag
válasz
kaszas19 #44631 üzenetére
Olvasgattam pár helyen és nem volt számomra egyértelmű, hogy most normálisan tudja-e hajtani a 4Gb vramot. A Eyefinity összedobása nem terv. Pl nagyon szeretem a Skyrim-et. Ott modokkal együtt meghálálná a több vramot. Ez is most jelenleg a problémám, erős kompromisszumokat kell hoznom modolás során. A VGA-ra szánt költségkeret 55e
Vissza olvasgatok a hsz.ek kötött és leszűröm, hogy hosszabb távon jól járnék-e full HD felbontáson.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
kaszas19 #44161 üzenetére
Igen, játék közben nem látom amit eddig kiírt a régebbi verziónál.
Hőmérséklet, % kihasználtság, venti fordulat.
Ebben hol állítom be mert az a menüt nem találom.Kártya gyári feszültsége 1210 (mV) AB szerint.
Ezen stabil 1100Mhzen Crysis3, Heaven, AvP Benchmarkokkal teszteltem.
Maximum 58 fokos volt 39% fordulaton.Még nem emeltem feszt amit 1225 (mV)ig lehetne, úgy vélem a 1150 simán kihozható belőle, nagyon szép ez így is az alap 7850 860MHz képest.
-
miresz
veterán
válasz
kaszas19 #43857 üzenetére
Ha te ezeket kicseréled akkor küldök én is egy pár kártyát!
AMD identifies the cause of the bug “Black Screen” on some Radeon HD 7870 2GB
-
rígel
őstag
válasz
kaszas19 #43816 üzenetére
Én csak IPS-ben gondolkozok! 40k-tól vannak 21,5-22"-os darabok, 45-től 23-asok. Nekem a 23-as nagy! Szvsz. 40k-t nem adnék TN.esért, akkor inkább pár ezrest még rádobnék, ég és föld a különbség még az olcsó IPS panelek javára is. Igaz hogy az olcsó LG-k anyagminősége kritikán aluli (dizájnjuk viszont jó) ezért gondolkozok +1-2 ezerért ebben a minőségi kialakítású DELL-ben inkább.
Lord Vader:
Vibrálás biztos nincs, de a TN betekintési szögei szörnyűek az IPS-hez képest. Meg lehet szokni, meg eddig is ilyet használtunk, de minek ha már emberi áron vannak IPS panelesek? Persze akinek nagyon kötött a büdzséje, annak csak a TN jöhet szóba, akár 30k alatt is van 21,5"-os. -
rígel
őstag
válasz
kaszas19 #43811 üzenetére
ja, a régi 4830-as radeonommal nekem se volt semmilyen probléma. Azért nem foglalkoztat a dolog, mert amúgy is akartam monitort cserélni, na meg annyira nem is zavaró...
Milyen monitorod van? A jó kis Samu 710N-em a kutyának se kell még 9000-ért se, 6-7 ezerért meg inkább megtartom, semmi baja. Anno 70 k volt az ára, még jó hogy volt sulinet
-
bdavid94
tag
válasz
kaszas19 #43776 üzenetére
Sziasztok nem tudom másnál is jelentkezett-e a probléma, hogy Dayznél nincs egér a menüben sem a játékban azaz van egér, de csak akkor frissül be a mutató helye ha kattintok valamelyik gombbal, a játék tuti jó mert laptopon nincs vele ilyen probléma csak kevés az fps
-
Zsohi
őstag
válasz
kaszas19 #43669 üzenetére
A GPU kihasználtságot nézzed, ne mást és annak a mutatott értéknek állandóan 99%-on kell állnia. Ez az érték mutatja meg, hogy a processzor által küldött parancsokat milyen sebességgel dolgozza fel a kártya, ha ez az érték 99% alatt helyezkedik el akkor a GPU gyorsabban dolgozik, mint ahogy a CPU el tudná látni és ez természetesen nem ideális.
-
Zsohi
őstag
válasz
kaszas19 #43661 üzenetére
Két játékban a tuning hatására semmilyen mértékben nem nőtt a sebesség, ezen felül még a Metro is megkérdőjelezhető. Akkor ott van az alacsony felbontás is ami 17%-kal kevesebb képpontot jelent az 1080p-hez képest, szóval vagy CPU limited van ami az FX-eket ismerve abszolút elképzelhető, vagy nem stabil a tuning ami szerintem jelenesetben nem igaz.
-
Alister71
nagyúr
válasz
kaszas19 #43605 üzenetére
Linkeltünk pár Gdid2, Dirt3, F1 2013 benchet, 1080p-ben, ultra, 4xaa beállításokkal. Futtasd le ezeket és ha ott is kevesebb jóval az fps-ed akkor mehetünk tovább a kutakodással.
Dark KillerX: sajna az FX-ek nem produkálnak túl nagy fps-eket. Én is emiatt cseréltem i5-re.
-
mexel
veterán
válasz
kaszas19 #43469 üzenetére
A bioshoz vagy a ventiprofilhoz nyúltál? csak látom hogy már alapon 20%-on megy a venti, és 50 foknál is 30%-on. Nekem a gyári beállításnál ha jól emlékszem 60 fokig vagy még feljebb sem megy 18% fölé. ha ez gyári akkor lementenéd gpuz-vel abiost és feltennéd valahová hogy megnézhessem? Kíváncsi vagyok rá.
Ha pedig sebességben szerinted nem stimmel lehet a rendszertől is függő (nagyon) és ami erdményeket én írtam az win8 64 alatt vannak, ha jól látom neked win7 van. Nem tudom a kettő között mi a különbség így hirtelen. -
-
do3om
addikt
válasz
kaszas19 #43313 üzenetére
Szóval megbirkózik vele a VGA, Nem tudsz róla hogy ilyenkor hogyan működik venti szabályzás? Lát e fordulatszámot, tudja e szabályozni. Mert ugye a gyárit az kb. 1000-2800RMP között kel neki egy rendes venti meg nem igen ezeken a fordulatokon működik.
Csak azért érdekel mert ha nem lehet megoldani bele sem kezdek abba amit akarok a 7870-el. -
R3laX
addikt
válasz
kaszas19 #43234 üzenetére
Valóban van, ez bevált cucc?
Mody123: Próbáld akkor ezt is ki: Video Memory Stress Test
-
mexel
veterán
válasz
kaszas19 #43223 üzenetére
Semmi különöst nem értettem. De biztos hallottál már olyanról hogy valaki vesz egy új terméket, legyen az tv-autó vagy videókártya és éppen nem működik, azaz hibás. Nem jellemző, csak úgy írtam. Vedd úgy hogy nem írtam semmit
Én ajánlottam ezt a kártyát, nekem jók a tapasztalataimNyugi.
Annyiért az a kártya szerintem most best buy
-
mexel
veterán
válasz
kaszas19 #43133 üzenetére
Kicsit visszább olvasnál akkor látnád hogy írtam egy hosszabb szösszenetet éppen az ajánlott kártyáról
Abban leírtam hogy viszonyul egy 7870-hez is.
Olyat meg ne írjunk hogy a 270 többet fogyaszt stb. Ugyanaz a GPU mindben (270, 270X, 7870, 7870OC) csak és kizárólag órajelben és feszültségben térnek el egymástól. Talán a 270-270X-en más memória van, vagy csak jobban fel van húzva, ezt nem tudom. ( a sima 270-eken a giga kivételével 1 6-os tápcsati van és max 150w az áramfelvétele, de ahogy látszik ez elég a tuninghoz is)
Szerintem a 270-ek (nem x-ek) mind tudják a 7870 vagy 270x órajeleit, mert nem hiszem hogy válogatnák a gpu-kat hogy ez ennyit megy ezt erre tegyük, az annyit megy azt arra tegyük stb. Vagy ha válogatják akkor ügyesek(ezt tényleg nem tudom, de szerintem más sem nagyon)
Ha mindnek ugyanolyan frekit és feszt adunk, pontosan ugyanannyi lesz az eredményük is teljesítményben. Attól függ a gyári eredményük hogy mennyire térnek el a ref órajeltől. Ha jól tudom 1150Mhz fölé nem megy nagyon gyárilag egyik gyártó sem, persze lehet hogy tévedek, ennek nem néztem utána. Kis szerencsével ennyi kijöhet sok kártyából, de 1050-1100 is elég bőven.
Kérdés mi a cél: olcsón megúszni egy jó kártyát, vagy drágábban venni egy olyat amin szebbek a feliratok és a külső
Ha olcsón jót, akkor vagy egy 270-es, vagy egy sima 7870 de a 7870 csak akkor ha 45 alatt kapható ismét, mint a múltkor a Sapphire.
Ha drágábbat akar valaki mert azt hiszi hogy jobb alkatrészek lesznek rajta, vagy hogy jobb lesz a hűtése, akkor bármelyik jó lehet 55e felettÍzlés dolga.
Én most leteszteltem vagy 5-6db 7870 és 270-es kártyát, és az MSI 270 Gamingnál maradtam, mert igen jó áron igen jó teljesítményt kaptam. Persze nem biztos hogy mind jól húzható. Amellett a Sapphire 270 is tetszett, de ugyanúgy jó volt még a Sapphire 7870OC is. Asus nem volt nálam, gigát csak éppen kipróbáltam ( nekem hangosabb volt a többinél, de én speciel régen eléggé Giga párti voltam - főleg passzív vonalon, amíg meg volt Abit addig az)
Lord Vader: A 270-esen nincs true audió csak a 260 és 290 ( vagy 280 azt nem tudom) kártyákon. Feljebb volt már róla szó, hogy a 270-eseken nincsen sajnos.
LamaCube: persze, azt mindenkinek magának kell tudni hogy mi zavarja, de éppen viszonyítani lehet jól az eredmények alapján, hogy melyik kártya mennyit pörög adott hőmérsékleten. Ehhez viszont kell annyi tapasztalat hogy tudja az illető mit jelent egy ( vagy 2) 10-es venti hangja 1500-ön és pl 2db 8-as venti hangja 2000-en
Mert ez sem mindegy.
-
Alister71
nagyúr
válasz
kaszas19 #43130 üzenetére
True audió, vagyis van rajta saját hangchip, és magasabb órajelek. Semmi másban nem tér el a 7870-estől. Az órajeleket ugyan úgy fel lehet húzni, bár a ram-ét nem, mert a 270x-en vagy jobb ramok vannak, vagy több feszt kapnak. Nem éri meg a felárat a 7870-eshez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest