- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #40198 üzenetére
Pont ezt nézegettem én is,de nem akartam közbeszólni. Valami ott szerintem nem kerek. Ezeknek az i5-öknek ennyit is kell adni ekkora frekvencián? Elég haloványnak tűnnek. Ettől az FX-em többet dob alapon turbo nélkül.
(beszereztem ill. rajtam maradt egy i5 4670K lehet be üzemelem. Nézegettem vannak jó mATX lapok alá
Bekékül a szemem nekem is mint neked.
)
-
zs-zsolti
csendes tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletéenül, hogy az MSI R9 270x Gaming videókártáynál a kis kapcsoló melyik állásában támogatja az UEFI Biost? A leírásban semmi sincs róla. Én meg nem tudom, hogy mit kéne látnom induláskor. Ma fogom először összerakni.
Köszi
-
rígel
őstag
Sziasztok!
Radeon 7970-et vagy R9 270-et szeretnék venni.
Látom a 270-es egy minimális változáson átesett 7970, lényegében azonos teljesítménnyel, talán csak a fogyasztása jobb valamivel, viszont drágább.
Szerintetek melyiket érdemes venni, ha a 2 közül akarok választani?
Márkában az MSI-t preferálom, de a lehető leghalkabb megoldást szeretném, lehetőleg sw-ből is szabályozható ventivel. Tudnátok ajánlani konkrét típust?köszönöm
-
Frozzy
őstag
válasz
Steve198310 #40191 üzenetére
szerintem csak ennél a játéknál ilyen rossz :S eléggé régi már a maffia 2... lehet már nem is lesz jobb.. bár várj meg újabb drivert mindenképp!
-
Frozzy
őstag
válasz
Steve198310 #40188 üzenetére
miért nem jó ?:/
-
M@rdel
őstag
válasz
Steve198310 #40188 üzenetére
És egy dual chanel még dobna rajta , ahogy Algotis írta. Ezt már én is kipróbáltam.
Egyébként nincs cpu limited sehol?
Na itt egy friss ezt használom 7/24-re a 13.9-l.
-
Steve198310
őstag
7725 lett driver csere után. nálam a 13,11 (9,5) Béta nem jó
-
M@rdel
őstag
válasz
Steve198310 #40183 üzenetére
Ja, igaz bocs!
Még mindig 7850/7870-nél vagyok leragadva! -
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #40180 üzenetére
-
M@rdel
őstag
válasz
Steve198310 #40180 üzenetére
Én kb ezen az órajelen használom.
Alapórajeleset is futtatnál?A teszt elég régi, de most ezt tudom elérni sajnos.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #40177 üzenetére
Ez sem egy jól szellőző ház.
3Dmark11 eredményed nincs? -
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444 #40175 üzenetére
én használtam 1170/1400Mhz meg néha 1200/1400Mhz
a hd 7850 1200/1400Mhz mellet az 1050/1400 járó 270x et
la az elég zavaró lehet melletted süvít a szerkezet. én át irtam a bios venti profilt is.
A trixx et használtam mert nem szoktam monitorozni a cuccot. max fraps
igaz ebben van hely a hőnek
még a régi táp meg a 7850 kombi -
M@rdel
őstag
válasz
Steve198310 #40174 üzenetére
Valami számszerű eredményed nincs?
Egy 3dmark11 vagy eddig a játékban ennyi fps volt most ennyi.Rajtam van a "viszketegség" valami új hardver iránt, de nem tudom mivel indokolni!
Amilyen szerencsétlen vagyok a Bf4 is széppen fut high-med-ben.
A kártya meg csak 1050/1250 van. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #40172 üzenetére
Tesztet csináltál mennyivel jobb az új kártya? A 7850 milyen órajelen volt? Gyári biossal használom, órajeleket ls a ventiprofilt afterburnerben beállítottam. Igen elég kicsi házban van és közel is van hozzám, fent van az asztalon.
[link] Jó sz@r a minősége..
-
M@rdel
őstag
válasz
Steve198310 #40168 üzenetére
Válaszold meg, légy szíves az itt feltett kérdésedet!
Volt értelme? -
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444 #40171 üzenetére
most cseréltem le a HD7850 et egy 270X re
igaz az én 7850 egyedi alkotott bios volt egy 7870 é. ezzel azért lehetett tépni igaz akkor megjön a hangja.
de az az 2200-2500 simán jó egy nagyobb kéróban több a friss levegő és mingyááá nem melegszik és nem lesz hangja sem.
de asszem neked van mini kuckód -
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #40170 üzenetére
Az hogy az adott kártyánál mennyi az 50% nem a háztól függ.
2020 az tényleg nem sok, aránylag halk. A 7850-nél 50%-on nagyobb fordulaton megy a hűtés. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #40168 üzenetére
Kinek mi a halk.. 48%-os fordulaton már 2500rpm fölött lehet az már azért nem halk..
-
Steve198310
őstag
válasz
Picturemaker #40167 üzenetére
az a csunyaság. neeee. ott izlésficam van.
zafírom volt mos egy oc és csendes volt nagyon a dual-x 1173/1400Mhz mellet 65C 48% venti pörgés mellett.
most is zafírt vettem
de 1200/1400 mellet is csak 68-71 fok tesztben viszont játékok alatt mindig 60-65 c -
Picturemaker
őstag
Köszi mindkettőtöknek.
Pedig nagyon jól néz ki a giga hűtése és nem mellesleg ez a legolcsóbb.
A Sapphire-t nem szeretem, ASUS meg 10%+.
MSI R7850-1GD5/OC milyen?Sima már nincs is ezekből csak ezek az idióta OC-s kártyák.
-
Steve198310
őstag
válasz
Picturemaker #40164 üzenetére
Asust vagy zafírt végy inkább
-
válasz
Picturemaker #40164 üzenetére
Egy másik fórumtárstól idézve:
Gigabyte:
- 7850: a duplaventis ventijei vékonyak, az OC ventivezérlése nagyon agresszív és terhelve nagyon hangos legalább egy teszt szerint. tetejében ez volt az a hűtés, ami az 560ti kártyákon leszerepelt, folyamatosan döglöttek a ventik. 70% fölött állítólag reszelő hangja van legalább egy teszt szerint, szóval szerintem megint felejtős. magas gyári OC -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Van valami rossz tapasztalat ezzel a kártyával: Gigabyte R785OC-1GD?
Köszönöm.
-
Jolet
őstag
tuningolás szempontjából hogy állítanátok fel a sorrendet a gyártók közt?
-
Steve198310
őstag
Vettem egy sapphire R9 270x et. Volt rajt másik hűtő és az eredetit kértem. De levették a ram hutot és mivel tudom vissza ragasztani
-
Ano
senior tag
válasz
Steve198310 #40156 üzenetére
Nekem is kábellal van rákötve a TV és csak a 720tól felfele jó a képminőség ha TVről játszom le a filmeket
-
Kaci84
őstag
Inkább az ASUSt ajánlották. Én elhiszem, hogy baromira jó meg minden, de 4-5 ezerrel drágább
Hát köszi. -
Ano
senior tag
válasz
Steve198310 #40153 üzenetére
Aláírásban esetleg?
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Van egy Asus 7850-em, V2-es 2GB-os változat.
Az lenne a kérdés, hogy megoldható-e bármilyen módon az alábbi 3 csatlakoztatás EGYSZERRE róla?
- Monitor kimenet diplay porton Dell 2312 monitorra
- HDMI-n kiterjesztett képernyő és 3D tartalmak kiküldése egy LCD TV-re
- HDMI-n HD hangok kiküldése HD képes házimozi erősítőreAz egyértelmű, hogy a két HDMI csatlakoztatáshoz valamlyik esetben az egyik DVI-t kéne használni átalakítóval, de kérdés az, hogy ott átmegy-e a HD hang, vagy a 3D kép?
Tehát valahogy a filmek képét és hangját két külön kimeneten kéne kiküldenem, s mellette a monitor foglalná a display portot...
Köszönöm a választ.
-
BMWFan
senior tag
Sziasztok! Az összes első generációs Sapphire 7870 Ghz Edition rossz egytől egyig,és csak idő kérdése a Black Screen vagy lehet jót is kifogni az első szériából?
-
Ano
senior tag
-
válasz
Kaci84 #40140 üzenetére
nekem három ilyen van
... nincs vele gondom meglepően csendesek terhelés alatt bár 65%-os venti fordulat felett már van hangja ... nálam a táp a leghangosabb fsp raider 750 illetve a box-os amd hűtő volt a legdurvább...
a feszültségét lefele nem nagyon lehet állítani sajnos, pedig én akartam kicsit optimalizálni a gép fogyasztását ...
-
Ano
senior tag
válasz
Kaci84 #40140 üzenetére
nekem az X nélküli van, de a kollégám az X-eset vette ... alap különbség, az hogy az X-esnek nagyobb picit az órajele és nagyobb a nyák (tehát méretes PC ház kell neki) és nagyobb a hűtője és 3 venti van rajta, így állítása szerint szinte nulla hangot ad ki még game közben is!
-
Ano
senior tag
válasz
Steve198310 #40139 üzenetére
igen, ismerem a funkciót, de pl divix-es filmeknél eléggé trágya úgy a kép minősége
Szóval jelenleg két választásom van ... vagy a kép fos és jó messziröl nézem, hogy ne zavarjon, de akkor már ennyi erővel nézhetném monitoron is (kb olyan a minősége egy BD Ripnek mintha 320X240-es felbontás lenne a forrásvideó), vagy nézem gépről, de akkor meg felb@ssza az agyamat az hogy élvezhetetlen a hang torzulás (vagy minek nevezzem ezt a jelenséget) miatt
-
Kaci84
őstag
Van valakinek Gigabyte R9 270X VGA-ja? Ilyenen töröm az agyam, de sokan nem ajánlják.
-
Ano
senior tag
Igen onnan ... de nem pont cicergésnek mondanám ... kb olyan mint amikor egy rossz minőségű hangfájlt lejátszol és "mellékzörejek" hallhatóak a tömörítési minőség gyengesége miatt. Érdekes hogy szinte csak film közben hallható ... eddig 2 lejátszóval is kipróbáltam és eléggé zavaró ...
Gondoltam kipróbálom a DVI kimenetet egy DVI-HDMI konverterrel (mivel a 4870-el is úgy volt) de úgy meg nem sikerült hangot kicsikarnom úgy belőle ...egyszerűen azt írja, hogy nincs eszköz amit engedélyezni lehetne hangátvitelre
-
szumo
senior tag
válasz
DokiBaxxi #40134 üzenetére
A giffek normális, már amennyire az lehet.
Mennyire húztad meg a kártya órajeleit?
Mert ha nem akkor szimplán driver+game együttes hibája.
Ha meg fel van tornászva a kártya, akkor nagyon pillanatnyi memória túlterhelésnek tűnik.
Legalábbis nekem, majd ha nem az megmondják az okosok. -
DokiBaxxi
őstag
Na most ez mi?
Csak gránátdobásnál jön elő, csak ebben a játékban. Előző meccsben még csak egy szép nyúlvány volt, ez meg már egy kész festmény
Mi lehet, driverhiba?
A másik meg ez
Normális, hogy a PH!-s gifek így mozgatják a GPU használatot? Ugyanis amint letesztem tálcára a chrome-t, 0-n marad a GPU használat, illetve ha egy Smiley gif nélküli ablakot nyitok meg(pl. hardverapró), akkor is 0-n marad -
Jovohettol en belepek a 270x-esek klubbjaba
sapphire rulezz
-
Frozzy
őstag
válasz
Steve198310 #40128 üzenetére
akkor itt csak nincs akkora hiba.. majd jön driver azt javítja
-
Frozzy
őstag
válasz
Steve198310 #40124 üzenetére
nem-nem játék közben nem csinálja.. azóta mióta írtam nem is csinálta windowsban sem.. érthetetlen
-
Ano
senior tag
Mivel hdmi-n megy a hang is (azaz digitálisan megy a hang is) így nem hiszem hogy a linken leírtak okozhatják a jelenséget ... analóg kimenetelnél tapasztaltam már ilyet, de jelen esetben most nem erről van szó ... egyszerűen a film közben van zavaró mellékzörej ami leginkább párbeszéd közben érzékelhető ... egyébként most jutott az eszembe, hogy pl game alatt nem hallottam, csak ha film ment!
Azt hiszem kicsit jobban meg kell lesnem mikor is érzékelhető leginkább a jelenség!
-
Frozzy
őstag
kezd előjönni a problem
filmezés közben. meg most böngészés közben ugrott egyet a kép.. nem nagyon értem, hogy miért. hátha későbbi driver megoldja a problémát!
-
zserbox
őstag
válasz
devergo007 #40115 üzenetére
még jobb is
-
devergo007
csendes tag
Van egy 7850 kártyám.Kérdés hogy I5 procit vegyek vagy Amd Fx-et...
Amd kártyához is ugyanolyan jó egy intel proci? -
Algotis
addikt
Windows 8.1 64 bitesre melyik driver kell?
Ezzel működni fog?
-
Repsol600
addikt
válasz
Steve198310 #40110 üzenetére
Ezzel a progival próbáld leszedni az AMD drivert: [link]
Utána tedd fel megint, szerintem jó lesz. Ha nem akkor más tippem nincs. -
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #40072 üzenetére
erre ne tud valaki választ?
ime -
Ano
senior tag
Üdv!
Most váltottam 4870-ről R9 270 -re és olyant tapasztaltam, hogy filmnézés közben halk "zizegést/cicergést" hallani ilyen mellék zörejként a film alatt, ami leginkább beszéd közben hallható! Néztem sima divix-es filmet és 720-as HD-t is és mindkettőnél tapasztalható ... hdmi-vel csatlakozok TV-re így a hang a VGA-n keresztül megy ... a 4870-el nem tapasztaltam ilyet!
13.10-as driver csomagpt tettem fel ... a CCC-ben nem találtam hanggal kapcsolatos állítási lehetőséget.
Akinek van ötlete ezzel kapcsolatban, hogy miként lehet javítani ezen, az kérem ne tartsa magában
-
Végeztem a mérésekkel, kövi héten szerkesztés majd azután összerakás és publikálás.
Nem tartom meg a kártyákat.
-
válasz
isizakhi03 #40103 üzenetére
Sajnos nem elég mindenhova, de a Mainstream játékokhoz igen /kivéve NFS Rivals 200% Upscale 1920-ban/
-
isizakhi03
tag
válasz
DonThomasino #40100 üzenetére
Szerintem egyenlőre felesleges. 2Gb vram mindenre elégnek kéne hogy legyen. BF4-nek kell több? ha jól emlékszem? de amiket olvasok róla, nem is csodálkozom.
-
Frozzy
őstag
válasz
szerintem nem éri meg. bőven elég a 2 gigás is.. ultrán a bf4 sem eszik többet 1700nál.. felesleges
-
dragon1993
addikt
válasz
Szerintem nem [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest