- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen házat vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Womb
senior tag
Hm...ezek szerint 270x-re, úgy en-bloc jellemző ez a hiba. Mindegy, már megrendeltem egy Toxic-ot, elébe megyek a dolgoknak, leszedek hozzá mindent, ami kellhet.
-
jeni
félisten
válasz
OneManArmy #41197 üzenetére
Hello
MSi R9 270x is produkálta nálam
Feltettem a MSi oldaláról azzal nem lett jó AMD_13101_78_vga.zip
utána az AMD 13.12 arra már megjavult
VGA BIOS frissítést nem találtam az MSI oldalán -
bajzal
őstag
válasz
OneManArmy #41197 üzenetére
Szia!
Nekem is Asus R9 270X DCU II TOP kártyám van 13.12-vel és amikor a hozzászólásodat olvastam akkor is ugrott egyet a kép. Nem tudom milyen Bios van a kártyámon, de ha a Gpu Tweak-el frissítem a legújabbra úgy jó lesz?
-
OneManArmy
csendes tag
-
Milgram1
aktív tag
Letezik hogy 7850-nel megy az nvidia physx ha felvan telepitve? Borderlands 2- nel mediumra raktam es ez nagyon ugy nez ki hogy megy.
-
marquuard
veterán
Mi ad némi FPS többletet? A GPU órajel, vagy a GDDR5 órajel növelése? Gondolom a GPU órajellel "jobban" futna 1-2 játék. Én mondjuk Giga R9 270X-nél 1120/1450-et használok. Játéknál érezhető, ha megnövelem a GDDR5 órajelét? (Azt tudom, hogy a sávszélességen növel.)
-
tibee77
őstag
Kär, hogy Zotac nem csinäl amd kärtyäkat.Azokbol szivesen vennek.
-
marquuard
veterán
válasz
Dark KillerX #41180 üzenetére
Miért van kilőve az MSI meg a Giga?
-
-
marquuard
veterán
válasz
Dark KillerX #41176 üzenetére
Nem értem, miért kell szörnyülködni a hallottak alapján. Ahogy kiderül, csak a Sapphire R9 270X-ek szarakodnak. Speciel nekem Gigabyte-vel, meg másoknak Asus-al semmi bajuk nincs. BF4, AC3, AC4, Ghosts hibátlanul végig lett tolva egy megveszekedett hiba vagy gliccs nélkül.
-
Dark KillerX
addikt
A korábbi hsz-et olvasva,örülök hogy nem cseréltem le a 7850-et (1170/1385) + 12k-t,egy 270x-re.
Legalább megvan a lové a szilveszteri bulira!
-
marquuard
veterán
R9 270X-hez ajánlott a 13.12-es frissítés? Hallottam, hogy vannak vele gondok, de van akinél csak jót tesz.
-
jozsi252
veterán
válasz
ALONSO11 #41171 üzenetére
Szia
Én pár napja vásároltam egy top verziót, és nagyon jól muzsikál. Ha firefox-ba esetleg szemetel akkor a hardveres gyorsítást kapcsold ki. Különbséget nem fogsz észrevenni, csak nem fog szemetelni. Ha Sapphire-t kérdezted volna, akkor talán többet is eltántorítottak volna a vásárlásától, de Asus-t vegyél nyugodtan.
EnterR Nekem az van fent, de sem játékban, sem pedig máshol nem találkoztam semmilyen hibával.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BogyóBP #41162 üzenetére
röviden: nem hinném, bár az AMDk teljesítménye mostanában egy szálon nem az igazi.
hosszabban: ha tőle vetted a "kihajtja" szóhasználatot, akkor jó eséllyel annyira azért nem ért hozzá. ez a kihajtás dolog kb három-négy éve volt aktívan téma a fórumokon, akkorra kristályosodott ki, hogy a játékok gyakorlatilag hard real-time rendszerek, amiknél kritérium, hogy a válaszidő adott intervallumon belül bizonyos szintnél jobban ne ingadozzon. jellemzően jelenleg olyanok használják a "proci kihajtja a vgat" kifejezést, akik nem veszik figyelembe, hogy nem csak CPU és GPU lehet bottleneck a rendszerben. Diablo3nál pl a HDD még szűk (SSD már nem).
-
agentJ
tag
Üdv mindenkinek!
POWERCOLOR AX7870 2GBD5-2DHPPV3E HD7870 2GB GDDR5 PCS+ Myst. Edition PCIE (Tahiti LE)
kártyám van,ám sajnos Litecoin bányászat közben nagyon kell pörögnie a hűtőnek még visszavett feszültség és órajel mellett is,hogy 73 fokon tudjam tartani.Új hűtőt szeretnék rá,ám nem tudom melyik kompatibilis vele,illetve hogy melyikkel járnék a legjobban.
ALPENFÖHN PETER (ehhez például mennyi és milyen ventillátor kéne?)
ARCTIC ACCELERO XTREME III
ARCTIC ACCELERO HYBRID
Eddig ezekkel a hűtőkkel szemeztem.
Kompatibilisek,illetve jelentős hőmérséklet/zajszint beli külömbség lenne ezekkel a gyári hűtőhöz képest?
Esetleg ebben az árban jobb?Valamint ha lecserélem a gyári hűtőt,akkor egy esetleges garanciáztatásnál vissza tudnám tenni nyomtalanul a gyárit?
Előre is köszi a segítséget,VGA hűtés terén nagyon kezdő vagyok
-
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #41163 üzenetére
a 6300 as azért már felveszi a versenyt az i5-2400 al.
-
BogyóBP
addikt
válasz
zserbox #41161 üzenetére
Ez az a krapek. Ha lenne pénzem bizisten visszamennék intelre. Nagyon kevés olyan VGA-t láttam amit egy új fajta 1155 ös i5 ös ne birna kihajtani teljesen. Megnéztem, bőven földhöz vágja az fx 4100 amat.
Csak sajnos nagyon drága.
-
BogyóBP
addikt
válasz
zserbox #41159 üzenetére
Nem megérzés, van egy faszi aki ilyen VGA kat szokott tesztelgetni, nemtudom melyik rovatban, most hirtelen nem rémlik de teljesen korrekten érthetően mindig elmond mindent hogy mi az ami van és mi az ami nincs, és ő mondta azt hogy folyton beigazoltnak látja azt a teoriáját hogy bizony az AMD kártyák alá erős vas is kell míg az Nvidia alá nem olyan fontos.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41142 üzenetére
Kiprobáltam a COD Ghostot, kicsit tömören összefoglalva egy nagy kalap a játék, de lényegtelen. Szóval nekem is ott van az a bigyo a kiirásnál, a játék része.
Én a játékba benyomtam mindent, de még így is volt olyan hely ahol azért leesett az fps.
-
DokiBaxxi
őstag
Egyébként aki itt BF4 multizik az milyen beállításokkal tolja? Zavar, hogy néha beesik 50 FPS alá, ott már van egy kis FPS lagg, amit rögtön ki is szúrok. Mit vegyek lejjebb?
-
bombibmw
veterán
Olvastam valami olyasmit,hogy a 13.12-vel nem mennek olyan jól tuningban a kártyák,mint a beta9.5-tel.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban,vagy ez hülyeség? -
csubakka2141
csendes tag
Sziasztok! Ma tuningolgattam kicsit a 7870-emet, egyelőre 1225/1250-nél tartok (memórát majd később) 1,223V-al a GPU-z szerint (trixx-ben 1,231V-t adtam neki). Valley-al teszteltem és aztán néztem a GPU-z-t, és észrevettem, hogy eléggé droppol a kártya(1,17V körülre). Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet ezt valahogyan küszöbölni?
-
Dany007
veterán
-
Astaroth
csendes tag
válasz
Ez miatt ne aggódj, nekem is ilyen. Ez a játék "interface-e". Különben már én is rá vagyok izgulva a csíkokra. Egyszer merőlegesen álltam egy gólyózáporra és sárgán csíkozott a kép, de rájöttem, hogy a jelző lövedékek miatt van
. 5770-ről váltottam és nem játszottam full grafon még
.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Megnézném, de a Single pont nincs fent
Lehet majd éjjel leszedem és utánanézek
-
-
-
törölt tag
válasz
BogyóBP #41117 üzenetére
Azért cseréltem mert nem használtam ki.Mostanában kevés időm van gépezésre,és ehhez ez a kari is elegendő még fullhd-ban is.
(#41120) Steve198310
Ennek ellenére is sapphire-t választasz? Lehet nem jól tudom de a vapor-x "csak" minimális tuning-al és hűtésben különbözik a Dual-X verziótól.
#41122) BogyóBP
" Pedig az Nvidia még mindig sztem klasszissal jobb mint az AMD "
Ha nem is annyival de egyet értek hogy jobba az NV oldal. Szintén magánvélemény!
-
BogyóBP
addikt
Pedig az Nvidia még mindig sztem klasszissal jobb mint az AMD, mivel ezekbe se phisyx se cuda,de a cuda helyettesítve van asszem az UVD vel. Na mind1, szóval árban tényleg AMD a jobb, de az Nvidia meg nem kér 100 magos processzort vagy i7 est hogy rendesen menjen a VGA.. Ha nincs valami erősebb Processzorod legalább 6 magos vagy mondjuk egy 8 magos FX akkor lehet de nem biztos hogy megéri az AMD kártya.
-
törölt tag
Én még erős túlzásnak tartom azt hogy a sapphire karik "megint" hibás szériával jöttek volna ki. Egy sapphire 270x oc VGA-t nyúzok,és a világon semmi baj nincs vele. De ez szigorúan csak magánvélemény! Nem javaslok semmilyen márkát,mindenki döntse el mit szeretne.
Korábbi (GTX670 Point of View) karimmal is a saját topikjában rendesen le akartak beszélni,mert az nem ajánlott márka. Pfff... az egyik legjobb karim volt eddig. Csak azért mert nálunk nem ismert márka...
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #41109 üzenetére
A küldetés legelején, a bal alsó sarokban feljövő feliratoknál is vannak csíkok. Szerintem nem kártya hiba, főleg ha konzolon tolja
-
Womb
senior tag
Üdv!
Kicsit beleolvastam a topika...most akkor a sapphire kártyákkal van gond, vagy mindegyik 270x-nek van gyermekbetegsége?
Vásárlás előtt állok, nem akarok luftot rúgni...Előre is köszi a válaszokat!
-
BogyóBP
addikt
válasz
Leszedem és megnézem..
-
válasz
Steelheart2 #41074 üzenetére
kihajtani kihajtaná (nálam phenomII 945, radeon 270x), de ha váltasz, akkor feljebb lenne érdemes váltanod, vagy méginkább egy ssd-re, vagy ram duplázásra költeni.
-
törölt tag
válasz
Értem én. Azért említettem,mert (#41105) EnterR fórumtárs is írta, hogy neki nincs ilyen problémája,de ő Giga 270x-et használ.
A videóból számomra meg nem derül ki hogy milyen VGA-val tolta a készítője.szerk: #41110) Steve198310 meg is adta a választ!
-
Steve198310
őstag
válasz
ez egy konzolos felvétel. most a csávó konzol fanatikus hogy FPS gémet karral játszik vagy én lökött vagyok hogy bill+egét könnyebb
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41108 üzenetére
De amit Bogyó linkelt videót, azon is látható ugyan ez a hiba.
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41106 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved még jobban, de amikor ezzel a játékkal játszottam még az előző GTX670-es karim volt meg,és nem tapasztaltam ilyen jelenséget sehol. Azóta meg nem játszottam vele,de lehet kipróbálom,kíváncsiságból.
Hozzá teszem hogy nekem nincs probléma a 270x karival. (kop-kop) -
wiock01
csendes tag
Sziasztok!
Most nézek új gépet és azt hiszem a HD7850-nél maradok VGA téren.
A kérdésem az lenne hogy egy AMD Athlon II X4 750K jó illetve elég hozzá és mennyira használja ki ezt a procit...
Előre is köszönöm a válaszokat. -
marquuard
veterán
válasz
Pancsermeste #41104 üzenetére
Kipróbáltam, nekem nincs ott a csík. Gigabyte R9 270X
-
BogyóBP
addikt
válasz
Pancsermeste #41102 üzenetére
Sztem ez játék egyediség. Majd megnézem ha megtudtam szerezni a játékot.
MEgnéztem neked egy youtube videon, ha neked is villog majd eltünik és csak szövegnél van ott akkor semmi gond, ez ilyen. A játéknak ilyen commsat fogadás effect szerü akart lenni.
-
Pancsermeste
őstag
Hohóóó! Ezmijez??
Ott a bal felső sarokban a felírat körül vannak ilyen felvillanó becsíkozódások.
[link] [link] [link] [link] [link]
Ez most normális, vagy nekem is kezd behalni a kártyám?
Aki tudja, megnézné nekem CoDGhost-ban, hogy neki is ilyen, vagy csak nekem? - valahogy idáig nem vettem észre, csak most, hogy minden kis villanást, villogást éberen figyelek. -
BogyóBP
addikt
Igen mivel a 270X gyengébb, így a CPU jobban megtudja küldeni kakaóval. Ennyi a lényeg. CPU limited volt ezért volt gyengébb eredményed az erősebb VGA val.
Counter Strike al kérdező forumtársnak:
Lényegében annyi történik hogy valami energiagazdálkodás vagy a core performance boost csinál valamit amit nem kéne. Nálam is van ilyen, ezzel nem sokat tudsz kezdeni, az se kizárt hogy maga a program nincs jól optimalizálva a többszálas renderelésre és így csak pl 2 mag dolgozik, vagy 1, a 4 helyett.
Klasszikus példa erre a World of Tanks ahol pl csak egy mag renderel a többit a VGA nak kell megszenvednie, ami sajnos nem igazi. Van rá tweak hogy ráengedje mind a 4 magot a játékra de ez nem igazán végleges megoldás, inkább valami buzgó programozó végeredménye. Az a baj hogy a legtöbb játékfejlesztői cég még mindig úgy indul ki hogy egy gépben csak 2 magos processzor van, ezért arra optimalizálnak. Lehet hogy futni fog 4 en is de a görbe azt fogja mutatni hogy ultra aktivan csak 2 dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest